Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 08:30   #3871
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

No nie wierzę, mój post ostatni wczoraj i dzisiaj pierwszy( a nie, Iwa mnie ubiegła) A więc witam i życzę miłego dnia

Nocka z jedną pobudką, ale ok.6 obudzili się prawie naraz i Julcia jeszcze dosypia.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-03-03 o 08:31
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 08:48   #3872
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Hej!
U nas noc bez smoka ( w dzień mu całkiem odstawiłam, po prostu wzięłam i zabrałam ), a noc z tego względu, że smok się zgubił. Mam nadzieję, że to pożegnanie ze smokiem na zawsze. Noc nawet ok. Zdziwiłam się, bo Igor był smokoholikiem.

Zaraz muszę teściową podwieść pod Kościół. Ja nie idę. Powiedziałam jej dzisiaj, że nie czuję się katoliczką, bo już robiła przytyki, czy idę, czy nie idę. I się zamknęła.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Iwa jaka piękna ta czapka z misiem...

Aniu zachowanie teściowej jak taki niemy cios poniżej pasa. Nie miłe. Niesamowicie. Ja coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że teściowa to żadna rodzina.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

u nas pogoda do du.py. Nie ma słońca, wieje, zimno. Gdzie ta wiosna...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 08:50   #3873
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej mamusie.
Iwa a u mnie szaro, zimno, nawet delikatnie snieg pruszy Gdzie moja wiosna :/
A co do wiosny, to mam tyle rzeczy do kupienie, buty dla calej rodzinki, kurtke dla Dominika, jakas czapke. A tu nie ma kiedy, ani jak jechac polazic po sklepach.

Od jutra w lidlu fajne bluzeczki chlopiece z dlugim rekaw. Pewnie wybiore sie przez praca

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 08:56   #3874
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Chyba wczoraj doprawiłam Ewke na spacerze...bo miała juz katar. Kaszle, nie wiem czy przez gesty katar czy dlatego,ze cos sie zaczyna wykluwac

Troszeczke sie martwie, mama brała w tym tyg skierowanie na badania i mówiła, że przychodnia peka w szwach od zapalenia krtani i oskrzeliA Ewka jeszcze nic nie miaął oprocz kataru...siedzimy w domu i sie kurujemy

Oliweczka I oby tak zostało Dla Mateuszka

AniaW takim razie Ty tez nie zaprzątaj sobie głowy teściami Moja z kolei chyba nigdy nam nie wybaczy, ze Ewa pojawiła sie tak szbko...bo dzieci powinno sie miec po 30, że nie mam ambicji-powinnam znalezc na te pare miesiecy inna prace-jak można tyle siedziec z dzieckiem...itd...itd.... kiedyś płakałam po każdym powrocie od nich-wszystko biore do siebie...teraz udaje, że słucham

Nie chce wracac do pracy
Po urodzeniu Ewy marzyłam o tym żeby zacząc prace juz po wyjściu ze szpitala...a terazjuż 2 miesiace jestem w domu i nie chce nawet myślec o tym, że mam wyjśc i wrócic po 18...ewa ma sie teraz zajmowac moja mama-ciesze sie bardzo ale jestem tak zazdrosna o Ewcie, że chyba umre a gdyby miala zostac z nia obca opiekunka
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 09:17   #3875
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Chyba wczoraj doprawiłam Ewke na spacerze...bo miała juz katar. Kaszle, nie wiem czy przez gesty katar czy dlatego,ze cos sie zaczyna wykluwac

Troszeczke sie martwie, mama brała w tym tyg skierowanie na badania i mówiła, że przychodnia peka w szwach od zapalenia krtani i oskrzeliA Ewka jeszcze nic nie miaął oprocz kataru...siedzimy w domu i sie kurujemy

Oliweczka I oby tak zostało Dla Mateuszka

AniaW takim razie Ty tez nie zaprzątaj sobie głowy teściami Moja z kolei chyba nigdy nam nie wybaczy, ze Ewa pojawiła sie tak szbko...bo dzieci powinno sie miec po 30, że nie mam ambicji-powinnam znalezc na te pare miesiecy inna prace-jak można tyle siedziec z dzieckiem...itd...itd.... kiedyś płakałam po każdym powrocie od nich-wszystko biore do siebie...teraz udaje, że słucham

Nie chce wracac do pracy
Po urodzeniu Ewy marzyłam o tym żeby zacząc prace juz po wyjściu ze szpitala...a terazjuż 2 miesiace jestem w domu i nie chce nawet myślec o tym, że mam wyjśc i wrócic po 18...ewa ma sie teraz zajmowac moja mama-ciesze sie bardzo ale jestem tak zazdrosna o Ewcie, że chyba umre a gdyby miala zostac z nia obca opiekunka
Zdrówka dla Ewci-oby się nic nie wykluło.
Ale masz się z tą swoją teściową brak taktu z Jej strony to mało powiedziane.
Moja czasem też coś odwali, nie jest to strasznie uciążliwe, ale potem się jednak o tym myśli...
Kiedy wracasz? To teraz jesteś na wychowawczym?
Ja też się trochę obawiam mojego powrotu do pracy-jak P. sobie poradzi gdy będzie po nocce w pracy...może będzie prosił mamę o pomoc do tej 11?niewiem...a jako takiego swojego powrotu do pracy się nie boję-szkoda tylko mi będzie tych słonecznych dni spędzonych w pracy zamiast na spacerze, a z drugiej strony uwielbiam swoją pracę, no i jak P. się zbliży do dzieci, bo tak to Go wiecznie nie ma.

U nas chyba też wieje stopni ze 2. Wczoraj pięknie świeciło słońce, ale wiało jak niewiem...byliśmy pierwszy raz w tym roku z Julcią na placu zabaw i bała się wszystkiego oprócz zjeżdzalni
Dzisiaj wybieramy się na spacer ze szwagrem i Jego dziewczyną( uwielbiam Ją)Wczoraj właśnie Mateuszek dostał od Niej rajstopki z Elmo-pierwsze rajstopki w Jego życiu- zawsze ubierałam Mu spodnie. I czy body pasują do rajstopek u chłopca, czy raczej do koszulki ale pytanie...narazie jest w bodach i chyba pasuje

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2013-03-03 o 09:20
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 09:47   #3876
Lili 83
Zakorzenienie

Isia ja załatwiłm tak parę dni temu Radka na spacerze.
Zobaczyłam kawałek słońca i zrobiliśmy sobie bardzo długi spacer. Nawet spał z godzinkę na dworze. Co prawda ubrany był ciepło ale wiadomo co to w powietrzu jest. Skończyło się na szczęście niewielkim katarem, bałam się, że będzie coś poważniejszego bo mnie gardło bolało ale na szczęście już przechodzi i jemu i mi.

Zdrówka dla Ewki

Oliweczko Radek bardzo często ma body+rajstopki
Uwielbiam taki strój

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2013-03-03 o 10:28
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 11:03   #3877
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Noc dobra, ranek miły, słońce świecie, żyć się chce

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1. Brumciu zaciekawiłam mnie tym projektem
zdradzisz coś wiecej, czy to top sekret?
na przyczepkę z chęcią Cię zabierzemy, nasi mali podróżnicy byliby zachwyceni swoim towarzystwem

2. pochwale się
sezon biegacza rozpoczęty
1. Zrobił taką gigantyczną platformę do sklepów internetowych, współpracującą z jednym z większych polskich programów księgowych. Będzie to sprzedawać na masową skalę, więc roboty będzie co niemiara.
2. No widziałam, podziwiam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wróciliśmy niedawno. Jednak moja ciąża nadal jest niewidoczna... mimo że nawet Adaś (jak codziennie ostatnio) usiadł, zaczął o brzuszka się przytulać, i zawołał babcię pokazując jej gdzie jest dzidzi....to i tak tematu nie było. No trudno.
Jak się zbiorę to się wygadam w klubie
No ni w ząb nie rozumiem tych ludzi O co im chodzi Czy oni sami to wiedzą

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
Telik to może w Modlinie byliście

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mój synek mnie zadziwia-potrafi przekładać sobie z rączki do rączki gryzaczek(prezent od Brumka) , potrafi chwycić gryzaczek rączką-jak Mu trzymam przed oczami i hit dnia- przekręca się na bok Jestem coraz bardziej zaskoczona Jego umiejętnościami w tym wieku(3 miesiące i 6dni).
Już nie wspomnę o tym jakim jest ANIOŁEM i słodkim gadułkiem, śmieszkiem....
Niesamowicie kochane to Twoje dziecko jeszcze chyba nigdy nie narzekałaś, ze jesteś przy nim zmęczona czy że żyć nie daje
No i bardzo sprawny, faktycznie!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
U nas noc bez smoka ( w dzień mu całkiem odstawiłam, po prostu wzięłam i zabrałam ), a noc z tego względu, że smok się zgubił. Mam nadzieję, że to pożegnanie ze smokiem na zawsze. Noc nawet ok. Zdziwiłam się, bo Igor był smokoholikiem.a słońca, wieje, zimno. Gdzie ta wiosna...
No i super Fajnie że Wam los dopomógł

A teściowa to sama do kościółka nie umie się wybrać?

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Od jutra w lidlu fajne bluzeczki chlopiece z dlugim rekaw. Pewnie wybiore sie przez praca
Ja wczoraj kupiłam tam kalosze dla siebie Fajnie wyglądają na nodze.

Cytat:
1. AniaW takim razie Ty tez nie zaprzątaj sobie głowy teściami Moja z kolei chyba nigdy nam nie wybaczy, ze Ewa pojawiła sie tak szbko...bo dzieci powinno sie miec po 30, że nie mam ambicji-powinnam znalezc na te pare miesiecy inna prace-jak można tyle siedziec z dzieckiem...itd...itd.... kiedyś płakałam po każdym powrocie od nich-wszystko biore do siebie...teraz udaje, że słucham

2. Nie chce wracac do pracy
1. No coś Ty, nie myślałam, że aż tak. Nie żaliłaś się nigdy tak poważnie. To straszne co piszesz - zero uczuć i brak taktu

2. A to już ma się zacząć? Ale Ty już przecież dużo pracowałaś w tamtym roku? Odzwyczaiłaś się, tak?

Cytat:
Dzisiaj wybieramy się na spacer ze szwagrem i Jego dziewczyną( uwielbiam Ją)Wczoraj właśnie Mateuszek dostał od Niej rajstopki z Elmo-pierwsze rajstopki w Jego życiu- zawsze ubierałam Mu spodnie. I czy body pasują do rajstopek u chłopca, czy raczej do koszulki ale pytanie...narazie jest w bodach i chyba pasuje
Tymek tak ciągle "latał" po domu, jak był maluchem. Tylko na wyjścia mu spodnie zakładałam. Teraz już częściej ma bluzki niż body. Ale dla maluszka to najwygodniejszy zestaw. Bluzka się podciąga, roluje, a tu luzik

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Od rana mam straszne ciśnienie. Nie umiem się porozumieć z mamą.
Jak ona mnie wkurza.
jojczy na cały świat, czeka nie wiem na co, pretensje do wszystkich ma ale do siebie nie.
Nic nie zrobi ze swoim życiem tylko zatruwa nasze..........
Czasem takie teksty ma, że nie wiem czy się śmiać czy płakać
I kota potrafi obrócić do góry ogonem jak nikt inny.

To tak w skrócie
Współczuję. Toksyczna, uwieszona na dziecku matka, obarczająca je swoimi problemami i obwiniająca to najgorszy start w życie
Stary 2013-03-03, 11:21   #3878
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Telik to może w Modlinie byliście

Scio chciałam się Ciebie zapytać
czy prowadzenie bloga zabiera dużo czasu?
co trzeba umieć? jakieś podstawy HTML czy są jakieś gotowe projekty np?
jak znajdziesz chwilkę napisz mi proszę co musiałabym wiedzieć/umieć
i gdzie najlepiej założyć takiego bloga - na jakim serwerze - oczywiście interesuje mnie serwer bezpłatny....
Ja mam na bloggerze, na początek to nic nie musisz umieć, wszytsko est gotowe, kliknięciami się zmienia. Właściwie nic nie trzeba umieć, tylko próbować metodą prób i błędów, czy dużo, hmm... raczej nie, ja nie dodaje postów codziennie. 3-4 tygodniowo i zajmuje mi to ok. 20 minut dziennie. Na początku jak próbowałam różnych szablonów itd. to więcej.

Przez tydzień spadło mi 2 cm w biodrach

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 11:57   #3879
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ania Agata próbowała wyleźć górą dlatego ma wyjęte...
Niezłą z niej artystka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jest szansa
To często mija samo (tzn. leki przeciwzapalne + ograniczenie wysiłku).
To życzę Ci z całego serca, żeby samo przeszło! I chyba pora zmienić nawyki (Sama do siebie też to piszę, bo tydzień wcześniej też mi kręgosłup się upomniał o swoje
Cytat:
Wróciliśmy niedawno. Jednak moja ciąża nadal jest niewidoczna... mimo że nawet Adaś (jak codziennie ostatnio) usiadł, zaczął o brzuszka się przytulać, i zawołał babcię pokazując jej gdzie jest dzidzi....to i tak tematu nie było. No trudno. [/COLOR]

A z przyjemniejszych rzeczy, Adaś dziś układał sobie misie, i słyszymy "mama, tata, dzidzi, ja" Tylko zawsze się zastanawiam, na ile to dla niego abstrakcja, i jak zareaguje jak się takie dzidzi pojawi...
Dziwne Zwykle dziadkowie się cieszą z kolejnych wnuków...
Adaś to bardzo mądry chłopczyk i chyba rozumie więcej niż się wszystkim wydaje.

A my niedawno odwiedziliśmy koleżankę, która miesiąc temu urodziła synka (starsza jej córka ma 16 miesięcy). Patryk najbardziej zafascynowany był, że "dzidzi" je ""cycy" Aż sam się zaraz upomniał o swoje

Cytat:
Mój synek mnie zadziwia-potrafi przekładać sobie z rączki do rączki gryzaczek(prezent od Brumka) , potrafi chwycić gryzaczek rączką-jak Mu trzymam przed oczami i hit dnia- przekręca się na bok Jestem coraz bardziej zaskoczona Jego umiejętnościami w tym wieku(3 miesiące i 6dni).
Już nie wspomnę o tym jakim jest ANIOŁEM i słodkim gadułkiem, śmieszkiem....
Oby tak mu zostało!
Cytat:
Moja z kolei chyba nigdy nam nie wybaczy, ze Ewa pojawiła sie tak szbko...bo dzieci powinno sie miec po 30, że nie mam ambicji-powinnam znalezc na te pare miesiecy inna prace-jak można tyle siedziec z dzieckiem...itd...itd.... kiedyś płakałam po każdym powrocie od nich-wszystko biore do siebie...teraz udaje, że słucham
Zdrówka dla Was!
Nikt nie ma prawa decydować za kogoś w takich sprawach!
Ale ja nieraz mam wrażenie, że kobiety zajmujące się domem i dziećmi, niepracujące zawodowo, nawet gdyby to było ich wymarzone, lubiane zajęcie, traktuje się jak takie bez ambicji, gorsze...
Cytat:
Zobaczyłam kawałek słońca i zrobiliśmy sobie bardzo długi spacer. Nawet spał z godzinkę na dworze. Co prawda ubrany był ciepło ale wiadomo co to w powietrzu jest. Skończyło się na szczęście niewielkim katarem, bałam się, że będzie coś poważniejszego bo mnie gardło bolało ale na szczęście już przechodzi i jemu i mi.
My wychodzimy na spacer bez względu na pogodę, choć zwłaszcza ostatnio ciężko dobrać odpowiednie ubranie.

Cytat:

Tymek tak ciągle "latał" po domu, jak był maluchem. Tylko na wyjścia mu spodnie zakładałam. Teraz już częściej ma bluzki niż body. Ale dla maluszka to najwygodniejszy zestaw. Bluzka się podciąga, roluje, a tu luzik
U nas rano świeciło, ale już dawno przestało. Zimno i wietrznie się zrobiło
Rajstopy i koszulka/body to do tej pory domowy strój Patryka (Jak wychodzimy na spacer, to tylko spodnie/kombinezon na wierzch)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 12:57   #3880
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
My wychodzimy na spacer bez względu na pogodę, choć zwłaszcza ostatnio ciężko dobrać odpowiednie ubranie.
)
My też wychodzimy, tylko wtedy byliśmy dłużej niż zazwyczaj

Teraz mam wyrzuty sumienia.

Radek chyba ma uczulenie na herbatę z owoców leśnych. Całe plecki i ramiona w kaszce.
Stary 2013-03-03, 13:05   #3881
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu zachowanie teściowej jak taki niemy cios poniżej pasa. Nie miłe. Niesamowicie. Ja coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że teściowa to żadna rodzina.
jak to mówi złośliwe powiedzenie "wątroba nie mięso, synowa nie córka.." Więc w drugą stronę podobnie
Cytat:
No wiesz co? też babsko niezłe.....współczuję.
Cytat:
pewnie, u nas w domu zwykle obowiązuje strój body + rajstopki
Cytat:

No ni w ząb nie rozumiem tych ludzi O co im chodzi Czy oni sami to wiedzą
podejrzewam że nie....
Cytat:
Przez tydzień spadło mi 2 cm w biodrach
klask i:
Cytat:
Dziwne Zwykle dziadkowie się cieszą z kolejnych wnuków...
Adaś to bardzo mądry chłopczyk i chyba rozumie więcej niż się wszystkim wydaje.

A my niedawno odwiedziliśmy koleżankę, która miesiąc temu urodziła synka (starsza jej córka ma 16 miesięcy). Patryk najbardziej zafascynowany był, że "dzidzi" je ""cycy" Aż sam się zaraz upomniał o swoje

Może i się cieszą, ale w jakiś dziwny sposób...
A Patryk słodziak!

Cholerka, poślizgnęłam się na schodach i rąbnęłam plecami, na odcinku lędźwiowym mam pięknego poprzecznego sińca... mam nadzieję że malemu nic się nie stało...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:10   #3882
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hmmm co ja to chcialam....

Marina super, ze tak sie udalo pozbyc smoczka! Chyba po prostu Igor "dorosl" do tego.

Antek od chyba tygodnia zasypia na noc bez. Dostaje potem nad ranem, jak chce zeby dospal, no i na drzemke w dzien. Nie mam odwagi mu go zabrac calkowicie, bo teraz czesto bedzie mial drzemke w zlobku i boje sie co to bedzie. Chyba za duzo byloby zmian, gdybym go calkiem zabrala.

Oliweczka brawa dla Mateuszka!

Aniu oj bezduszni Ci Twoi tescie, ale kij im w oko.

Kolina gdzies Ty? Ile Ci zostalo?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 13:43   #3883
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Cholerka, poślizgnęłam się na schodach i rąbnęłam plecami, na odcinku lędźwiowym mam pięknego poprzecznego sińca... mam nadzieję że malemu nic się nie stało...[/COLOR]
Współczuję upadku
Wiem co to za stres bo raz się przewróciłam jak byłam z Radkiem w ciąży
Pojechałam zaraz do lekarza bo ja na bok poleciałam.

Dziewczyny dziś zauważyłam, że Radek z tyłu na ramieniu ma krosteczkę z której wyrósł mega długi i twardy włos Co to może być? Normalne?
Stary 2013-03-03, 14:51   #3884
Natka_
Zakorzenienie

Hej hej

Te buciki z clarksa w Pl znalazlam tylko maly rozmiar...

Oliweczka, dla Mateuszka pokaż nam go, jak rośnie

Madziulka, fajnie, że tak się udało tym wyjazdem do Polski

Telik, ale zazdroszczę wakacji Ja mogę jedynie pomarzyć...

Isia, no żartujesz, że teściowa Ci takie okropne rzeczy mówi idiotka!

Aniu, matko kochana uważaj na siebie
A teściówka zachowuje się bardzo nieładnie Poślij na nią myszy
Marina, za smoka!

Ja na uczelni, doopa mnie już od tego siedzenia boli
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:24   #3885
Kolina
Zadomowienie

cześć

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Kolina gdzies Ty? Ile Ci zostalo?
akurat zajrząłam i widzę Twój wpis
teraz mało się udzielam, wiecznie nie w temacie i nie "nadrobiona"...

ja mam jeszcze jakieś 3 tygodnie do finału
ale dziecko jest nisko i mi uciska szyjkę, liczę się z tym że cos wcześniej moze się zacząć, wczoraj skończyłam pakować torbę

mam stres przed tym co mnie czeka

aniaa, współczuję upadku i teraz lęku czy wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki by na siniaku się skończyło

oliweczka, gratuluję postępów Mateuszka
a rajstopki pasują do wszystkiego
Stary 2013-03-03, 18:17   #3886
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Szacunek kobieto, jak tego dokonałaś? U nas jedzenie też już nie ma , ale pobudki są zawsze!
najpierw odstawiłąm butle byly pobudki ale bralam do siebie do lozka i zasypial noi z dnia na dzien mniej i wreszcie wogole

Cytat:
Anka moja A. ma wyjęte szczebelki i przychodzi w nocy. Ja nawet nie wiem kiedy, bo budzę się a ona w środku śpi nie przeszkadza mi to. Ona ma różne etapy, więc teraz taki etap ma.
Cytat:
U nas IDENTYCZNIE.

Dzień dobry!

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Heh Aniu ja też chyba nieprędko wyjadę na wakacje. Nigdy chyba... Nie mam co marzyć, nie mówiąc o planowaniu.

kurcze ja bym sie bala Igor po calym lozku balansuje w nocy i cyka bym miala ze wypadnie
ale to takie slodki przychodzi taka mala kruszynka sie przytulic w nocy

A my wlasnie wróciliśmy od dziadków ))))
mycie i spanie i kolejny dzien
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:38   #3887
jacieeeee
Wtajemniczenie

Kolina 3 tygodnie? O matko! Jak ten czas leci. Lada moment i bedziecie w czworke

Domek spi, maz lezy w sypialni, a ja smiertelnie na niego obrazona pisze do Was z telefonu z sypialni Faceci na bank pochodzal od malp ( nie obrazajac inteligencji tych ostatnich ) Do jutra mi przejdzie, a do wtorku to juz na pewno

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:58   #3888
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kolina 3 tygodnie? O matko! Jak ten czas leci. Lada moment i bedziecie w czworke

Domek spi, maz lezy w sypialni, a ja smiertelnie na niego obrazona pisze do Was z telefonu z sypialni Faceci na bank pochodzal od malp ( nie obrazajac inteligencji tych ostatnich ) Do jutra mi przejdzie, a do wtorku to juz na pewno
Na bank!
A mój to na pewno !
Stary 2013-03-03, 21:14   #3889
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

gejów
Isia ucałuj biedną Ewcię, niech już przyjdzie ta wiosna

Cytat:
Dzień dobry

1. Zrobił taką gigantyczną platformę do sklepów internetowych, współpracującą z jednym z większych polskich programów księgowych. Będzie to sprzedawać na masową skalę, więc roboty będzie co niemiara.
2. No widziałam, podziwiam
oo i tu mnie zacikawiłaś jeszcze bardziej
bo sama (w sensie moja firma) prowadzę sklep internetowy( z rzeczami rusztowaniowymi)
a na dniach rusza nowy-(z kamieniem)
jestem ciekawa z jakim programem i czy chodzi Ci strikte księgowy(rewizor,symfonia ) czy tylko rozrachunkowy(subiekt, druczek itd)

i co zabierasz się z telikami na podróż życia?

natko ale się wysiedzisz na tej uczelni...

aga a Antek zasypia bez problemu bez smoku
Stary 2013-03-03, 21:41   #3890
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Współczuję upadku
Wiem co to za stres bo raz się przewróciłam jak byłam z Radkiem w ciąży
Pojechałam zaraz do lekarza bo ja na bok poleciałam.

Dziewczyny dziś zauważyłam, że Radek z tyłu na ramieniu ma krosteczkę z której wyrósł mega długi i twardy włos Co to może być? Normalne?
Lili ja nie mam pojecia. Moze pokaz to przy okazji pediatrze?

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Telik, ale zazdroszczę wakacji Ja mogę jedynie pomarzyć...
No kochana z checia zamienilabym nasze wakacje, na etap, w ktorym jestescie, czyli budowanie wspolnego domu. Ja z kolei o tym moge pomarzyc...

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
cześć

akurat zajrząłam i widzę Twój wpis
teraz mało się udzielam, wiecznie nie w temacie i nie "nadrobiona"...

ja mam jeszcze jakieś 3 tygodnie do finału
ale dziecko jest nisko i mi uciska szyjkę, liczę się z tym że cos wcześniej moze się zacząć, wczoraj skończyłam pakować torbę

mam stres przed tym co mnie czeka

aniaa, współczuję upadku i teraz lęku czy wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki by na siniaku się skończyło

oliweczka, gratuluję postępów Mateuszka
a rajstopki pasują do wszystkiego
O matko, ale to minelo! nie boj zaby, bedzie dobrze! A jak z wozkiem, kupilas podwojny?

Cytat:
aga a Antek zasypia bez problemu bez smoku
Na noc tak, bez roznicy, czy ze smoczkiem, czy bez i tak trwa to tyle samo, czyli okolo 30 min. Czasem krocej, czasem dluzej. Na poczatku, to troche "cmokal", ale udawalam, ze nie wiem o co chodzi. I teraz juz tak nie robi. A nie zaplakal o niego ani razu. Zobacze jak bedzie w zlobku i moze calkiem uda nam sie zrezygnowac ze smoczka.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:07   #3891
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

hej dziewczyny
melduję się tylko dzisiaj bo jestem zrypana psychicznie :/
dziewczyny tak dzisiaj dały w kość, że masakra...
nie wiem o co chodzi :/

do jutra

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:09   #3892
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Zdrówka dla Ewci-oby się nic nie wykluło.
Ale masz się z tą swoją teściową brak taktu z Jej strony to mało powiedziane.
Moja czasem też coś odwali, nie jest to strasznie uciążliwe, ale potem się jednak o tym myśli...
Kiedy wracasz? To teraz jesteś na wychowawczym?
Ja też się trochę obawiam mojego powrotu do pracy-jak P. sobie poradzi gdy będzie po nocce w pracy...może będzie prosił mamę o pomoc do tej 11?niewiem...a jako takiego swojego powrotu do pracy się nie boję-szkoda tylko mi będzie tych słonecznych dni spędzonych w pracy zamiast na spacerze, a z drugiej strony uwielbiam swoją pracę, no i jak P. się zbliży do dzieci, bo tak to Go wiecznie nie ma.
Ja Oliweczko tez lubie swoja prace ale zapomniałam już jak fajnie jest byc w domu
Pracuje u taty-na ogół zaczynamy w kwietniu a konczymy w grudniu-teraz jestem zarejestrowana jako bezrobotna a własciwie to na zasiłku
A Twoja mama jak pracuje?Chetna do pomocy?

Cytat:
Dokładnie tak samo zrobiłam.....i też przez chwile myślałam o drzemce w lesie

Kaszel chyba jednak zwiazany z flegma a katar dalej...

TelikWidze, ze smoczek spedza Ci sen z powiek...trzymam kciuki!

Brumek Tak dużo pracowałam...chyba za dużo i wiem co mnie czeka Ale tez juz nie byliśmy 3 lata na wakacjach i planujemy cos na jesien/zime a bez mojej wypłaty sie nie uda

Tesciowa ogólnie jest fantastyczna, bardzo duzo nam pomaga, Ewcie rozpieszcza ale cale zycie była bardzo niezalezna, ambitna, aktywna zawodowo-praca to jej zycie, nie bardzo spełniała sie w macierzyństwie-tesc sie smieje, ze to on wychował synów A do tego wszystkiego poł życia była dyrektorka szkoly-co niestety przekałda sie na jej stosunek do wnuczek
Ostatnio zadzwoniła sie spytac jakie Ewa juz potrafi wymowic zdania, sprawdza, grzebie i czyta w necie co-miesieczny rozwoj dziecka i czy pokrywa sie to z umiejetnosciami Ewy...
Wysłałam jej zdjecia Ewy z bułka to po chwili zadzwoniła i zrobiła mi kilku minutowy wykład na temat bialego pieczywa, ze chyba wogóle nie czytam porad na stronie Instytutu M i D, albo,ze ma nie jesc tyle i tyle bo ja mam nadwage i trzeba uważac zeby Ewcia nie miala i wiele,wiele innych podobnych historii

Dziekuje wszystkim za zyczenia zdrówka Ewci
Stary 2013-03-03, 22:15   #3893
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Agata rysuje kółka
Oglądałam wczora voice of poland i tak strasznie mnie wzruszają te matki, patrzące na występy swoich dzieci.

Z mężem jesteśmy w strefie ciszy nie gadamy ze sobą

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:36   #3894
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Agata rysuje kółka
Oglądałam wczora voice of poland i tak strasznie mnie wzruszają te matki, patrzące na występy swoich dzieci.

Z mężem jesteśmy w strefie ciszy nie gadamy ze sobą
kółka?

Z moim tż trudno sie pokłocic a jak sie juz pokłocimy to zapomina w ciagu godz, że sie do siebie nie odzywamy
Nasi bliscy znajomi(tez małzenstwo) potrafia milczec miesiacami
Stary 2013-03-03, 22:40   #3895
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To życzę Ci z całego serca, żeby samo przeszło! I chyba pora zmienić nawyki (Sama do siebie też to piszę, bo tydzień wcześniej też mi kręgosłup się upomniał o swoje
I cożmieniłaś nawyki? Bo ja na razie ładnie kucam, przestała się zginać. Ale to dlatego, że boli i nie mogę. Obawiam się, że - mimo szczerych chęci - nie utrzymam tego nawyku do końca życia
najtrudniejsze jest odkładanie leżącego Tymusia do łóżeczka. Ufff, wtedy napraw∂e boli

Cytat:
Cholerka, poślizgnęłam się na schodach i rąbnęłam plecami, na odcinku lędźwiowym mam pięknego poprzecznego sińca... mam nadzieję że malemu nic się nie stało...[/COLOR]
Aniu, biedactwo Jeśli się wierci i kopie mamę po nereczkach, to wszystko na pewno jest ok
Pamiętam, ze przewróciłam się z Tymciem w brzuchu w 13 t.c. Ale miałam stres...

Patik - a w tych Waszych kaloszkach Sara ładnie chodzi? Swobidnie się nóżka rusza? Bo dziś przymierzyłam na próbę Tymusiowi takie podobne (przynajmniej z zewnątrz) w CCC i załamka. Niby lekkie, ale twarde jak gips. Chodził w nich jak paralityk, bo się nóżka nie dawała rady zginać.

Cytat:
oo i tu mnie zacikawiłaś jeszcze bardziej
bo sama (w sensie moja firma) prowadzę sklep internetowy( z rzeczami rusztowaniowymi)
a na dniach rusza nowy-(z kamieniem)
jestem ciekawa z jakim programem i czy chodzi Ci strikte księgowy(rewizor,symfonia ) czy tylko rozrachunkowy(subiekt, druczek itd)
Chodzi z Raksem. A w przyszłości (ale bliżej nieokreślonej) będzie też współpracował z Symfonią. Wyróżnia się tym, że wszystko się dzieje w czasie rzeczywistym. Nie synchronizuje się z bazę co jakiś czas, ale online'owo, bez przerwy. Ma oczywiście te wsyztski eduperelki z ceneo, nokautem itp, sam potrafi wystawiać aukcje na allegro i w ogóle jest najlepszy (tak mi mąż każe mówić )

O podróży jeszcze z szanownym małżonem nie gadałam

Kupiłam tę wielką piłkę do ćwiczeń. Tymuś wziął sobie za punkt honoru nosić ją w rękach. Nie idzie mu łatwo
Teliczku, a jaką Twoje ma średnicę? Bo ja wzięłam 65 cm, wydawała mi się duża, a teraz żałuję, ze nie wzięłam 75...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-03-03 o 23:06
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:44   #3896
isiaok
Rozeznanie

Brumek Miałam Ci wczoraj napisac zebys nie brała pilki 65...my taka mamy i jest za mała
Mam porównanie bo przyjaciólka ma ta wieksza i lepiej sie cwiczy
Stary 2013-03-03, 22:45   #3897
iustyna1
Wtajemniczenie

Co Wy dzisiaj z tymi mężami?
Jakiś zbiorowy FOCH?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:46   #3898
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny
melduję się tylko dzisiaj bo jestem zrypana psychicznie :/
dziewczyny tak dzisiaj dały w kość, że masakra...
nie wiem o co chodzi :/
Współczuję...

Cytat:
Tesciowa ogólnie jest fantastyczna, bardzo duzo nam pomaga, Ewcie rozpieszcza ale cale zycie była bardzo niezalezna, ambitna, aktywna zawodowo-praca to jej zycie, nie bardzo spełniała sie w macierzyństwie-tesc sie smieje, ze to on wychował synów A do tego wszystkiego poł życia była dyrektorka szkoly-co niestety przekałda sie na jej stosunek do wnuczek
Ostatnio zadzwoniła sie spytac jakie Ewa juz potrafi wymowic zdania, sprawdza, grzebie i czyta w necie co-miesieczny rozwoj dziecka i czy pokrywa sie to z umiejetnosciami Ewy...
Wysłałam jej zdjecia Ewy z bułka to po chwili zadzwoniła i zrobiła mi kilku minutowy wykład na temat bialego pieczywa, ze chyba wogóle nie czytam porad na stronie Instytutu M i D, albo,ze ma nie jesc tyle i tyle bo ja mam nadwage i trzeba uważac zeby Ewcia nie miala i wiele,wiele innych podobnych historii
Nie lubię takich typów niestety. Bo mam ochotę zapytać, co by zrobili jeśli dziecko byłoby upośledzone, opóźnione. Nie kochaliby, bo nie spełniałoby oczekiwań? Mój teść tak ma, ze ciągle pyta, jakie postępy Tymuś zrobił, bo kogoś tam dziecko to ponoć czytało książki, jak miało 2 latka, sikało na nocnik w wieku 5 miesięcy itp Aż na złość mam ochotę mówić, ze nic nowego nie umie.
A w ogóle ingerowanie teściów działa na mnie, jak płachta na byka Na szczęśćcie z moimi tego problemu nie mam i za to im jestem bardzo wdzięczna.

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Brumek Miałam Ci wczoraj napisac zebys nie brała pilki 65...my taka mamy i jest za mała
Mam porównanie bo przyjaciólka ma ta wieksza i lepiej sie cwiczy
Och Ty teraz mi to mówisz
Stary 2013-03-03, 22:56   #3899
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumciu- piłkę dobiera sie do wzrostu jak za pewno wiesz. 65 jest dla ludzi o wzroscie 165-175. Wiec za małej na pewno nie wybralas. Tez mam 65
Stary 2013-03-03, 22:57   #3900
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brumciu- piłkę dobiera sie do wzrostu jak za pewno wiesz. 65 jest dla ludzi o wzroscie 165-175. Wiec za małej na pewno nie wybralas. Tez mam 65
A skąd, ja nic nie wiem
Czyli wzrostowo niby dobrze, ale jakiś niedosyt mam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości