|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39566400]My je kupujemy w centrum handlowym, w którym są takie stoiska z zagranicznymi słodyczami, np. z tymi czekoladami Ritter, Toblerone, itd.[/QUOTE]
Ritter i Toblerone to w Lidlu i Piotrze i Pawle można kupić to chyba mam marne szanse na te chipsy bo nie widziałam takich tam ![]() Rozumiem, że przepis już w klubie?
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
Cytat:
Kolejne aktywne Maleństwo ![]() Cytat:
![]() Mi siostra obiecała sesję w święta, jak się spotkamy ![]() Albo nadrabia
|
|
#1923 | |
|
Zadomowienie
|
Zamieszczę bo pyszne wyszło
Cytat:
Neni pewnie nadrabia weekend
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie się wydaje osobiście, ze jednak lepiej 20 niż 30
Ale to moje subiektywne odczucia
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i tak moja waga lata wysoko, wysoko, wysoko...![]() Ale dziś byliśmy w ikei i nie oparłam się tarcie migdałowej
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
A co dajesz do koktajli? Bo ja robiłam np. z kefirem, kiwi i bananem..a zastanawiałam się czy z mlekiem też można??
|
|
|
|
#1932 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny chcę jutro wyczyścić pralkę sodą (tzn. puścić cykl 95 stopni z sodą).
Jeśli któraś z Was to już robiła, to napiszcie mi, ile tej sody mam wsypać?? Chcę to zrobić, bo mimo używania płynów do prania, na czarnych koszulkach pozostają zacieki. Czyszczę dość często tę szufladkę, mam czysty bęben, a jednak zacieki się tworzą. Jeśli to nie pomoże, będę musiała zawołać speca jakiegoś... |
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo wole jak jest bardziej do picia, taki rzadszy ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39567551]Dziewczyny chcę jutro wyczyścić pralkę sodą (tzn. puścić cykl 95 stopni z sodą). Jeśli któraś z Was to już robiła, to napiszcie mi, ile tej sody mam wsypać?? Chcę to zrobić, bo mimo używania płynów do prania, na czarnych koszulkach pozostają zacieki. Czyszczę dość często tę szufladkę, mam czysty bęben, a jednak zacieki się tworzą. Jeśli to nie pomoże, będę musiała zawołać speca jakiegoś...[/QUOTE] Nie pomogę bo nigdy nie robiłam... ale też o tym ostatnio myślę, to jak już będziesz wiedziała, to podziel się swoją wiedzą ![]() Słyszałam, ze octem też można czyścić, ale soda ładniej pachnie
|
|
#1934 |
|
Konto usunięte
|
No niektórzy czyszczą domestosem, ale ja bym się bała, że mi potem pranie wyżre albo że dostanę jakiegoś uczulenia..
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39567551]Dziewczyny chcę jutro wyczyścić pralkę sodą (tzn. puścić cykl 95 stopni z sodą).
Jeśli któraś z Was to już robiła, to napiszcie mi, ile tej sody mam wsypać?? Chcę to zrobić, bo mimo używania płynów do prania, na czarnych koszulkach pozostają zacieki. Czyszczę dość często tę szufladkę, mam czysty bęben, a jednak zacieki się tworzą. Jeśli to nie pomoże, będę musiała zawołać speca jakiegoś...[/QUOTE] Ja słyszałam od jednego pana w pracy, że on wszystkie sprzęty czyści octem.. twierdzi, że ocet pięknie czyści pralki, zmywarki.. wszelkie jakieś rureczki.. i nie uszkadza niczego.. tylko też nie wiem ile tego wlewa.. a z sodą to już w ogóle nie wiem. Słyszałam też o sposobie z domestosem..na jakieś pół nakrętki...w internecie sporo na ten temat
|
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
Już wrzucone
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39567551]Dziewczyny chcę jutro wyczyścić pralkę sodą (tzn. puścić cykl 95 stopni z sodą). Jeśli któraś z Was to już robiła, to napiszcie mi, ile tej sody mam wsypać?? Chcę to zrobić, bo mimo używania płynów do prania, na czarnych koszulkach pozostają zacieki. Czyszczę dość często tę szufladkę, mam czysty bęben, a jednak zacieki się tworzą. Jeśli to nie pomoże, będę musiała zawołać speca jakiegoś...[/QUOTE] Ja czyscilam kwaskiem cytrynowym i octem, do miejsca na proszek wsypalam całe opakowanie kwasku, a tam gdzie się wlewa płyn do plukania ocet i pomogło. U mnie znów był taki problem, że pranie miało nieprzyjemny zapach, przeczytałam w instrukcji pralki że raz na jakiś czas trzeba wykonywać takie czyszczenie pralki. Tylko zalecane były jakieś specjalne preparaty odkamieniajace, a ja uzylam domowych sposobów
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39567655]No niektórzy czyszczą domestosem, ale ja bym się bała, że mi potem pranie wyżre albo że dostanę jakiegoś uczulenia..[/QUOTE]
Domestosa też bym nie wlała ![]() Cytat:
![]() Nam się przed chwilą skończyła czyścić zmywarka, bo już talerzy nie domywała Choć też wiem, że można właśnie sodą i octem czyścić
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już będę uciekać..dooglądam 'must be..' i spać trzeba..jutro znów do pracy
![]() Wciąż jest tutaj podejrzanie spokojnie ![]() Śpijcie smacznie i do jutra |
|
|
|
#1939 |
|
Konto usunięte
|
No ja też nie chcę specjalnie kupować jakiegoś płynu, może ta soda da radę. Kupię jedno opakowanie i mam jeszcze w domu z pół, zobaczymy.
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zmywarke też raz na jakiś czas myjemy tym finiszem dwu aktywnym i myje lepiej
|
|
|
#1941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz juz bedzie codziennie dawac o sobie znac ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jak to mowi moja kolezanka-ocet dobry na wszystko! ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Obejrzeliśmy z Tz-em thriller ,,Wyspa Zaginionych" i stwierdzam ze nie mam nerwów do takich filmów ostatnio... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Kobitki słyszałyście o tej historii w której zaginęła mała chyba 3 letnia dziewczynka a jej piesek ogrzewał ją własnym ciałkiem całą noc? ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Żabki słodkich snów Do jutra
|
|
#1942 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W Krakowie
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
A słyszałyście, że Owsiak rozważa zaprzestanie działalności na rzecz dzieci w związku z zaniedbaniem i śmiercią 2,5 latki?
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
chyba tego co żeście tu od wczoraj naprodukowały w życiu nie nadrobie ![]() Miałam mega zalatany weekend ale może jutro będę mieć trochę czasu żeby być na bieżąco i trochę poczytaćByłam dzisiaj na basenach termalnych, wypluskałam się i plecki mnie już tak nie bolą ![]() A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj 22 tydzień
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za słuszny już wiek
|
|
#1945 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Chciałam się tylko przywitać Oczywiście trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe Może dowiemy się jaka płeć![]() Miłego dnia życzę
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciśnięte od rana![]() Oby Maluszek się ujawnił
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Tak jak ciągle byłam zaskoczona szybkością z jaką produkują się posty, tak teraz po raz kolejny jestem zaskoczona, że przez ten weekend łatwo było być na bieżąco ![]() Po 1 w nocy dopadliśmy się wreszcie z mężem po dłuższej przerwie a później myślałam tylko o tym by szybko zasnąć, bo do budzika niecałe 3 godz zostały Margosiu, a czemu Ty już nie śpisz? Cytat:
![]() Cytat:
za piękne wyniki i widoki na połówkowym i za poznanie płci ![]() I za pozostałe wizytujące..a na pewno jeszcze jedna jest też kciukole
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-03-04 o 06:54 |
||
|
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Hejoo to piszem dalej co się dzieje
![]() Cytat:
![]() Zaczyna się układać ![]() Nie przez gg niestety. Tłumaczył że poczatkowe ściemy były dlatego że stwierdził że taka kobieta jak ja nie będzie chciała gadać z takim zwykłym człowiekiem jak on (chodziło mu o mój fotomodeling, chociaż ja nigdy w życiu z siebie lepszej nie robiłam to jemu sie tak wydawało) Potem nabłądził u bratów itd bo żeby nie wyglądało że to krótki związek i mieszał im z jakąś inną Dominiką z którą kiedyś tam był. Mówiłam że miał wiele okazji aby wszystko wyjawić, stwierdził że ciężko przychodzi mu przyznanie się do błędu (jak każdemu) i że kłamstwo ciągnie kolejne. Stwierdził że będzie o mnie i dzieciątko walczyć aby odzyskać zaufanie itd. Wtedy jeszcze tak z przymróżeniem oka to czytałam bo pisać można wiele. Wczoraj jednak zrobiliśmy wideo rozmowę na skype co by Marika mogła z nim pogadać bo tęskni i już na dzień dobry widziałam że jednak do niego dotarło, że na pewno nie spał i płakał sporo. Mała sobie pogadała i my zaczeliśmy ( starałam się robić dobrą minę do złej gry ale On i tak mnie zna i nawet po głosie wiedział co i jak) I tak sobie gadalimy o dupie marynie, że tak powiem (co już było oznaką ruszenia w przód bo zwykle to ja podtrzymywałam rozmowę itd a tu sobie gadaliśmy luźno o różnych rzeczach).------ AHH! Przegapiłam coś - wcześniej wczoraj jak na gg pisał to napisał mi że chciał mi się oświadczyć na następny weekend jak przyjedzie ale teraz to poczeka aż mu zaufam. ------ Rozmawiałam z nim gdzieś od 16-17 do blisko 22-23 dokładnie nie pamiętam. Czas uciekał nam przez palce, małymi krokami doszliśmy do tego ważnego tematu, cały czas obserwowałam jego oczy, które nabierały łez (chociaż starał sie maskować) i na jego koszulkę bo było widać jak przyśpiesza mu oddech i że ściska go od środka. Mówił że zrobi wszystko by to odbudować i że sie nie podda bo nas bardzo kocha a to co zrobił tego nie pokazało i że nie zasługuje na tą sytuację, że się nami zaopiekuje, oczywiście nie będzie przy mnie palił i koniec z przesiadywaniem przed kompem (na takie rzeczy odpowiadałam mu ze zobaczymy bo to tylko wyjdzie w praniu). Pytał się o maleństwo i jak to wygląda w USC więc mu opowiadałam bo już raz to robiłam i wiedziałam, spytał się czy dziecko będzie mogło mieć jego nazwisko, chwile pomyślałam i mówię mu że tak, strasznie go to ruszyło i skończył zdanie "bo chciałbym żebyś i ty je miała kiedy wszystko naprawie". Ogólnie się bardzo zdziwiłam bo zawsze był zamknięty w sobie i mało gadał o uczuciach i odczuciach a tutaj rozmawial ze mną otwarcie o wszystkim i wcale tego z niego nie wyciągałam tylko robił to On sam. Powiedział mi też że w ten poniedziałek co jechaliśmy wcale szef na niego nie czekał tylko uciekł szybko bo nie był w stanie mnie wsadzić do busu bo się rozklejał i czuł się bezsilny bo nie tak miało być w górach, nie to mi obiecał i wiedział że mnie zawiódł. Stał na jakimś parkingu i patrzał jak mój bus odjeżdżał. Wiem że okropnie się rozpisałam ale jesteście ze mna od początku tej całej akcji więc uważam że trzeba wam napisać co się teraz dzieje ![]() A co do mojego maluszka to wczoraj było coś Dziwnego, kiedy gadalam z nim na skype zaolało mnie podbrzusze wiec zaczęłam masować i potem od góry ręką przejechałam a maluszek jakby byl mega bliziutko bo jakbym poczuła opór jego rączki czy nóżki która przesuwała moją rękę aż podskoczyłam bo takie wyraźne rzeczy czułam koło 7-8 miesiąca
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczynki
![]() TRZYMAM kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Shestiger
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe