|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
ja juz wymienilam smoczek 0-3 na 3-6, uzywalismy tomee tipee, a teraz kupilam lovi my 3 uzywamu już od jakiegos czasu, a coś mi się wydaje, że jak skonczymy zapasy ktore mamy przejdziemy na 4, bo mój klocuszek dobija już do 7kg a moze juz uzywa ktoras z was 4, dużo większe są od 3? 14 marca konczy 3 miesiace ![]() a teraz mam wyklad z etyki biznesu i zamiast slychac to siedze na wizazu
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-03-03 o 13:40 |
|
|
|
|
#4472 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
![]() mamusia też niczego sobie ![]() widac po kim takie sliczne dzieciaczki
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Wtajemniczenie
|
My już mamy, bo kupiłam paczkę - są sporo większe; i dłuższe i szersze też. Ale mam dylemat, bo 1, 2 i 3 pampers premium care miały taką zaje.bistą siateczkę chłonącą kupę, 4 jej nie mają już :/ Są jakieś 4 z takim czymś?
|
|
|
|
#4474 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() klas ki:Cytat:
![]() nie ma moich usteczek buuu musze jakos TŻta zwlec z wyra bo mielismy bo buty jechac dla Tomka i moze dla mnie :P |
|||
|
|
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
szalejecie z tymi pieluchami
![]() Ja Leniuszę tydzień temu przestawiłam dopiero na trójeczki, ale kupsko kilka razy bokiem wyszło i jeszcze wróciłyśmy na chwilę do dwójek. Dziś dopiero się skończyły i teraz wracamy do 3. A Lena jakaś mała nie jest, 6,5 kilo waży... |
|
|
|
#4476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
producenci chyba uwazaja, że dzieci, ktore uzywaja wiekszych rozmiarów pampersów niż 2 to nie robia juz luznych kupek ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- jak u nas nic się nie dzieje to podczytuje mamusie wrzesień-pazdziernik
|
|
|
|
|
#4477 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brawa za zakupy ![]() Cytat:
Cytat:
U nas tez nie ma problemu- ja tego nienawidzę, więc wiadomo kto na 100% nie będzie prasował ![]() niestety Stosuję coś takiego po myciu: http://allegro.pl/joanna-serum-wygla...046236050.html ale to bardziej wygładzająco niz wzmacniająco.. Fakt ze narazie mi nie lecą włosy. W ciąży też nei leciały więc czekam ![]() Cytat:
nie prasować wcale ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pieluch, to my jeszcze 2 używamy. Zastanawiałam się właśnie dziś czy nie przejść na 3 bo kończy mi się paczka dwójek. Ale jak jej założyłam 3, to koniec pieluchy zwisał gdzieś w okolicy kolan, a górna krawędź mocno ponad pasem. Dodatkowo musiałam ją scisnąć mocno, rzepy prawie na siebie nachodziły. I tu mój cynk: pampersy dwójki 80szt. w auchan są po 39,98. chyba dobra cena
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak gruszki na wierzbie nie ma czegoś takiego wiec nie musisz uważać
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na forum mam XI-XII 2013
![]() Matko jak ten czas leci szybko ![]() Chyba chce drugie dziecko za niedługo ![]() Ide se inke rypnąć bo już plete głupoty. Albo hulahopem pokręcę. O! ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- ej no gadac ze mną! ![]() Cholerka, mała śpi, mam wolne a tu jak na złość pustki ![]() tez se pójde, a co! macie za swoje
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewno rodzinne obiadki wszystkie wciągają
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Judka jaka piękna jesteś ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- ja też sie nudzę, młody śpi już trzecią godzinę, a córa poszła do babci przybiega co jakiś czas, pohałasować ile wlezie, żeby obudzić brata, ale ten niewzruszony ![]() kawe se pije zaraz pochwalę się zakupami
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
baleriny dla córki 49,99 w ccc, kurtka dla synka 15 zł w sh, jeszcze metkę miała
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
niedługo skończymy wątek, nie mogę w to uwierzyć
|
|
#4484 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a macie smoczki takie wyprofilowane, proste? bo słyszałam, że takie najlepsze dla zgryzu pozniejszego |
||
|
|
|
#4485 | |||
|
Zakorzenienie
|
tez mam ten ale wersje biała buuu
![]() i to jest prawidlowe podejscie, moj TŻ prasuje sobie sam jak cos musi, a czasem jak ma koszule do pracy to wieczorem ja zaklada na sienie i sie kladzie na kanapie i juz wyprasowana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no ja tez nie moge w to uwierzyc mam propozycje zeby liste skrocic w nastepnym watku do osob, ktore sie faktycznie udzielaja, bo reszta nie wroci i dopisac nowe mamuski wrocilismy z zakupow moj synek nie nawidzi kupowac butow, w ccc narobil nam wstydu, darl sie i ogolnie nie wspolpracowal wzielismy fajne butki z lasockiego za 80 zl, chyba sa dobre na niego no moze odrobine za duze moga byc ewentualnie![]() ja niestety juz sobie nic nieobejrzalam potem w realu bralismy bavarie sobie i Tomek sciagnal z polki paczke z trzema duzmi heinekenami i stlukl ![]() jak go odciagalam od szkla to sie mi wbilo w paluchy ehhh takze wracalismy do domu z bolem glowy, bo ryki, wrzaski jeszcze ta afera nas wykonczyly |
|||
|
|
|
#4486 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) kupiłam dwa; jeden taki właśnie jak piszesz ortodontyczny tommee tippee i drugi też ortodontyczny mega lans bałns i dizajn z naturalnej gumy hevea... oczywiście z nadzieją, że jak już dam dziecku tego smoka bo nie będę mogła inaczej dać sobie rady, to będzie z przejęciem żuł tego bardziej stajlisz... dodatkowo w jakimś pakunku ze szkoły rodzenia była zatyczka Aventu... i dupa blada, pierwsze co padło to idea, że wcale nie dostanie, bo pewnego wieczoru smok nam życie uratował podczas arii jaką urządził, a druga padła moja wizja stylowego dziecia z wypasionym eko-smoczkiem w paszczyjce - nie chce żuć ortodontycznych, wypluwa je uparcie, żuje tylko tego Aventa, który jak na złość jest smokiem symetrycznym czyli z obu stron tak samo spłaszczonym - nie jest ortodontyczny. Całe szczęście nie ciamka go często, sam się nie upomina, czasem mu proponuję np na spacerze żeby nie rozdziabiał buźki na mrozie. Plan jest mu go za kilka tygodni zabrać i zutylizować, coby szybko zapomniał, że był taki epizod... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4487 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o pampki to my od miesiaca juz na 3 jedziemy i powoli robia sie za ciasne a mały ma 2,5 m-ca. |
|||
|
|
|
#4488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też nie, bo przy każdym kolejnym numerze tych pieluch jest coraz mniej Przybij piątkę. Choć ja bym jednak obstawiała że to fuksja ![]() Przy czym mój kupował w promocji i zostały już tylko różowe. Cytat:
Cytat:
Ale tak do rana w niej leży? ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-03-03 o 17:51 |
|||||
|
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zaznaczam, ze my bezsmoczkowi chociaz bylo czesto ze juz chcialam wpakowac dopaszczy ![]() takze doswiadczenia nie mam w tym zakresie jak sie juz wyprasuje to sciaga przed snem ale patent ma calkiem dobry |
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zakupów, to moja akurat lubi przymierzać, chyba po mamie kocha buty a jak jej kupowaliśmy kozaki w zeszłą zimę, to jak założyła to zdjąć nie chciała i wyszła ze sklepu w nowych, ja tylko metkę oderwałam i zapłaciłam
|
|
|
#4491 |
|
Wtajemniczenie
|
Wracając do odciągania się - ściągnęłam z jednej piersi właśnie 150, z drugiej 120 a za 15 minut wstał Franek, który jeszcze się z nich najadł aż miło... jestem UFO
|
|
|
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje,ze chociaz z corka bede mogla poszalec zakupowoCytat:
![]()
|
||
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też bym tak chciała
|
|
|
|
|
#4494 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale w szoku jestem, że aż tyle.. co prawda nie odciągałam dawno więc nie wiedziałam dokładnie czego się spodziewać, ale taka ilość mnie zaskoczyła... i nie wiem gdzie się to mieści, bo serio mam raczej niewielki biust jak na mamę karmiącą (nad czym ubolewam bo liczyłam na Pamelę
)... schowałam do lodówki no i nie wiem, chyba jutro z musu zrobię wychodne sobie, tż zostanie z zapasami mleka i małym ssakiem, żeby się nie zmarnowało
|
|
|
|
#4495 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
WOW pozazdrościć ja wczoraj tylko z prawej sciągnełam 50 ml u mnie pustki w cyckach.....
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
a tak przy okazji mam pytanie - ile Wasze dzieci wytrzymują bez snu, tzn jak długo są aktywne w ciągu dnia? Mój ok 2 godz i musi się zdrzemnąć.
|
|
|
|
#4498 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jakieś żelazko samobieżne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Że się powtórzę - czy jest na sali lekarz?! ![]() Cytat:
Nażarłam się jak dzika świnia. Pomidoróweczka, zraziki, ziemniaczki, bigosik (zobaczymy czy coś z tego wyniknie ), placuszki z jabłuszkiem ![]() A poza tym moja mama po raz kolejny oczywiście obkupiła wnusię - dzisiaj chusteczki, pieluszki i maskotka. A jutro wpada teściowa, no zobaczymy czy druga babcia cokolwiek wnusi przyniesie. Bo jak do tej pory zero pomyślunku... Nie to żebym była interesowna czy coś ale chodzi mi o zasadę, no ja tam bym swojej wnusi ciągle coś przynosiła ![]() Się rozhulały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Moje dziecko, jak już nie raz wspominałam, potrafi bardzo skrupulatnie ignorować potrzebę snu i nie spać praktycznie w ogóle w ciągu dnia. Dziś na przykład wstała o 9, kimnęła się po 10-tej na jakieś 15min., potem po 12-tej na 15min. i po 16-tej na 50min. A teraz nie chce usnąć no bo i po co. |
|||||||||
|
|
|
#4499 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak nie na jego siły![]() Cytat:
![]() moja teściowa się wczoraj rzuciła, bo Klaudia dostała piżamy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.

pozniej usune ten link tam mozna sobie obrocic zdjecia klikajac w prawy gorny rog bo coobracam to i tak to samo sie robi potem

klas ki:

zaraz pochwalę się zakupami
Klaudia 16.10.2009