|
|
#1561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Nadalka dzieki ze pytasz ogolnie lepiej ale dalej mamybkatar. I ja i ona. Do tego marudzi strasznie non stop.
|
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze kataru nie przerabialiśmy i się zastanawiam czy mała go nie ma:/ bo jak oddycha to jej rzęzi w nosie. Co robić jak jest katar?
Wiktoria, ma. Ale to nic specjalnego:p |
|
|
|
#1563 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas dziś z jedzeniem w dzień nieco lepiej. Za to prawie nic nie zjadł na noc i jeśli się sam nie upomni, to będę go wybudzać i wciskać mleko na śpiocha. Jestem pewna, że w przeciwnym wypadku obudzi się zaraz po tym, jak ja zasnę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o boziu
|
|
#1564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mój młody nie ma bo tatuś się wyprowadzić nie może Nie marudź tylko pokazuj |
|
|
|
|
#1565 | ||
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla B i F
Cytat:
Cytat:
oczyszczać nosek (gruszka, katarek, frida)
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj rozpusta na calego, urodziny mamy i wypaśny obiadek zakonczony pysznym ciastem- zegnaj dieto
a teraz maseczka, olejowanie wlosków i lakier na moje mega krótkie pazurki Zaraz idę jeszcze tyłek przypilingować bo mała chyba mocniej zasnęła:P---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- nadalka jak jeszcze nie masz sprzetu w razie kataru to ja polecam bez dwoch zdan katarek i wode morska w sprayu... szybko i sprawnie idzie opanowac nawet duzy katar. pumas cos sie nie odzywa... ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- zeby tak rozowo nie bylo to plecy mnie dzisiaj bola... Sara wazy juz 9,5kg... |
|
|
|
#1567 |
|
Zakorzenienie
|
Nicki, Ty masz urodziny? No to wszystkiego najlepszego
Wiktoria, ja nie mam na kompie internetu więc nawet nie mam jak :p To nawilżanie i odciąganie pomoże? |
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ok ![]() U nas nic więcej nie było jak mały miał katar. Lało mu się z nosa - odciągałam katarkiem, a za 20 minut był pełny nos. Dostaliśmy tylko wodę morską i jeszcze coś czym miałam zakrapiać nosek i odciągać (na zmianę wodą i tym innym sprayem). Nic więcej nie wymyślisz. Jeszcze co to nawilżanie powietrza w mieszkaniu (ja wieszałam mokre pieluchy na łóżeczku i pomagało) i wietrzenie. Z katarem nic więcej nie zrobisz. No i trzeba się przygotować na to, że przy katarze apetyt mniejszy u dziecka + nocne pobudki z powodu pełnego nosa. |
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Lu dopiero usnęła
|
#1570 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nawilzanie i odciaganie pomoze, tzn. nam katar przechodzil dosc szybko, nie trwal 7 dni. mozna nawilzac pomieszczenia, my nie musimy. Mamy wilgotnosc 40%, mierzyli nam bo zaczal az wychodzic grzyb na scianie... oby jutro mniej wialo, zeby mozna bylo pospacerowac
|
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
no Lu zwykle idzie spać 18-19. Później zdarza się jej baaaaardzo rzadko.
|
#1572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak poza tym to jak się jest przyzwyczajonym do tego, że dzieć zasypia o tej 19 i nagle wyskoczy, że jednak nie to to bardzo rozbija wieczór rodzicom
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wieczorów brak Ja nie wiem dlaczego ona tak mało snu potrzebuje
|
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lu na początku długo chodziła spać koło 20-21. Zmieniło się dwa miesiące temu, jak wróciłam do pracy i zaczęłam wstawać codziennie o 7 i ona razem ze mną (bo tak to potrafiłyśmy spać do 9-10). I tak od 2 miesięcy dzień w dzień koło 18 już pokazywała, że pora spać, naprawdę musiało się wydarzyć coś bardzo niezwykłego, żeby poszła spać później niż 20. A dzisiaj zonk
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawilżanie, odciąganie, a u nas były jeszcze kropelki Fenistil i Nasivin, a po kilku dniach inna babka kazała już odstawić Nasivin, a podawaC wit. C, multiwitaminę i wapno. Jednak te zestawy to już po wizycie u pediatry. Młoda oczywiście nie śpi. |
|
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Byliśmy w PL - na miejscu tylko 1 dzień, ale 2 noce bez naszego Okruszka. Tęskniliśmy okrutnie ![]() Żeby się czymś zająć - latałam po księgarniach. Ale tym razem mała wzbogaciła się tylko o 3 nowe książeczki, większość chyba jednak będę zamawiać przez allegro. No i mamy sporo nowych szmatek ![]() Dzięki za miłe słowa pod adresem rozwoju umysłowego Zosi Heh, ja nie uważam, że ona jakaś szczególnie do przodu jest, ale w porównaniu z umiejętnościami lokomocyjnymi to jest niebo a ziemia! ![]() Linka - fajnie, że neurolog was uspokoił. I ja powinnam sobie wziąć jego słowa do serca ![]() Karolka - świetne zabawki, no i faktycznie oszczędność spora Też tak miałam z kilkoma rzeczami Haba - kupowałam za 2-3€, podczas gdy za jedną nową zabawkę musiałabym dać 30€ ![]() Też lubię zabawki drewniane, tylko najchętniej w takim stylu, jak np. Djeco, Gepetto albo Ebulobo ![]() Pumas - jak tam? ![]() A co do pór spania, to w sumie u nas nic się nie zmieniło - śpi w nocy 9 godzin i koniec. Zaśnie o 23 - obudzi się o 8. Zaśnie o 22 - wstanie o 7. Padnie raz na ruski rok wcześniej, bo o 21:30 - mamy pobudkę już o 6:30 Wolne wieczory mam, a jakże (po prostu trwają u mnie ciut dłużej ), ale jakim kosztem - kosztem spania od miesięcy po 5 godzin na dobę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1580 |
|
Zakorzenienie
|
Już 4 pobudka
|
|
|
|
#1581 |
|
Zadomowienie
|
dobra ide machnac brzuszki i spac
|
|
|
|
#1582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, w kwestii snu to u mnie wręcz odwrotnie. Młody śpi 3-4 razy dziennie (zależy od dnia) więc nie narzekam i podziwiam mamusie, których dzieci śpią mało. |
|
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Pumcia ![]() Kasik za pierwszy dzień w pracy ![]() Dep piękne te zabawki z Ebulobo, ale ceny... ![]() Nadalka tak ja już dziewczyny pisały, "lekarstwem" na katar jest nawilżanie zarówno noska jak i powietrza, oraz odciąganie wydzieliny. Do odciągania polecam katarek. Działa fantastycznie. A i jeszcze jak dzieć ma duży katar można kłaść do spania na brzuszku (o ile malec chce tak spać) wtedy dziecku łatwiej się śpi. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś moja mała usłyszy ode mnie dlaczego nie ma rodzeństwa ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- I co wtedy robisz? Bo u mnie to wiadomo - cyc. |
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe moja koleżanka z tego samego powodu nie zdecydowała się na kolejne dziecko. Syn przez pierwszy rok życia tak dał im popalić, że zdecydowanie nie chciała drugiego dziecka. I młody nie raz słyszał dlaczego nie ma rodzeństwa
![]() Teraz syn ma już 10 lat i koleżanka czasami żałuje, że jednak nie zdecydowała się na drugie. Dawno nie odzywała się do nas muminek88. Od czasu do czasu zdawała relację, jak sobie radzi jej córeczka. A teraz cisza. Mam nadzieję, że wszystko ok u nich. |
|
|
|
#1586 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej,
W sobotę byliśmy na szwagra urodzinach , a dziś u teściów na obiadku i kawce. Wczoraj w nocy Gosia miała 38,1 stopni C gorączki... Dałam Pedicetamol i temperatura spadła. Od kilku dni marudzi i widoczną ulgę jej przynosi posmarowanie dziąsłek - czyli kolejny ząbek idzie . Ma juz wszystkie jedynki, więc może któraś z dwójek? Ma rozpulchnione dolne dziąsła.Nie zacytowało mi wszystkiego, co chciałam... Nadalko - super, że już na swoim. Życzę Wam, żeby lepiej się Wam żyło Kasik - trzymam kciuki za jutrzejszy powrót do pracy! Ja tez jutro bym wracała Agunia - gratulacje dla Lu za gadanie! ![]() Cytat:
.Cytat:
My tez mamy plac zabaw pod blokiem - ogrodzony i zamknięty, tylko do dyspozycji mieszkańców. Drugi plac zabaw mamy zaraz obok bloku - nowy, 2 lata temu wybudowany , z podziałem na plac dla młodszych dzieci i dla starszych. dla Pawełka za gadanie i nowe umiejętności!Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
!Czasem trzeba trochę pobroić .Cytat:
![]() Ojej! Kochana, koniecznie daj znać co z małą! |
||||||
|
|
|
#1587 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za stanie i oby minęły te ciężkie chwile Chyba nie o wszystkim pamiętałam ostatnio... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to zaczęło się... ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Oby wszystko było ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#1588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna malutka... Oby ząbki szybko wyszły
|
||
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Mała dobrze spała, nie budziła się już w nocy , wstała o 6.20. Ma zarumienione policzki nie wiem od czego. Chyba jej będę wieszać mokry ręcznik w pokoju. Jeszcze nie chce dać sobie odciągać glutów:/ A u was dzieci śpią na brzuchu w nocy? I wszystko ok? Mi wyskoczyła wielka opryszczka na górnej wardze, prawie że na środku, i jeszcze wychodzi na dole przy brzegu. Super:/ Linka, np daje pić, uspokajam, głaszczę, jak to nie pomaga, to na chwilę na ręce delikatnie pobujać. |
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien Dobry
siedzi na podłodze bawi się i ostro gada.A i nie mówiłam, że wczoraj wstała w wannie. W ogóle nie przeszkadza jej woda ani śliska powierzchnia. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Nadalka moja nie lubi odciagania glutow. Drze się przy tym w nieboglosy. Na sczescie odkąd mamy katarek to przynajmniej cala operacja krócej trwa. Moja często śpi na brzuszku i to od urodzenia. Zawsze lubiła tak spać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

wczoraj jak próbowałam ją rozbawić to zaczęła śmiać się w głos, a ja aż miałam łzy w oczach bo dawno się nie uśmiechała 

Nie marudź tylko pokazuj 

Czyli wieczorów brak

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)