Wszystkie karty wyciągnięte, Pullowanie rozpoczęte! Wątek maniaków PULL&BEAR cz. 4! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 22:55   #2101
emii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie karty wyciągnięte, Pullowanie rozpoczęte! Wątek maniaków PULL&BEAR cz

Cytat:
Napisane przez maadelajn Pokaż wiadomość
do 2 wrzucałam i jeszcze drugie

ja uważam, jeżeli ktoś jest szczupły ( 32,34) to smiało może nosic legginsy bez długich bluzek
Dziękuję poprzednie musiało mi umknąć.
emii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:55   #2102
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82
Dot.: Wszystkie karty wyciągnięte, Pullowanie rozpoczęte! Wątek maniaków PULL&BEAR cz

Lece spac, jestem po tej podrozy jeszcze mocno wyrypana do jutra dziewuszki

Ps. Moj maz dzis wieczorem pyta, zle sie czujesz? A ja na to, nie, dlaczego? Bo nic w pullu nie kupujesz powiedzialam, mu, ze to przymusowa weekendowa przerwa, ale jutro juz poniedzialek i pullowanko sie szykuje standardowo

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:57   #2103
sterylna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PoppyHoney Pokaż wiadomość
Ale tu nie o to chodzi, czy ona wyszła z pustymi rękami, czy z dwoma torebkami, chiała WSZYSTKIE, które oddał ten facet, a ekspedienta powiedziała, ze je dostanie i nagle sie okazało, ze jedną podwędziła dla siebie tez bym sie wkurzyła, niech siedzi z nami i pulluje a nie oszukuje klientów. I nie uważam zeby pracownicy mięli pierwszeństwo, a nawet wydaję mi się, ze uważają tak tylko te osoby, które pracują w danym sklepie

dokładnie
Oczywiście, że ekspedientka zachowała się niewłaściwie. To chyba nie podlega dyskusji. Ale w przypadku, gdy ktoś czuje się urażony, są sposoby na rozwiązywanie takich sytuacji: kierowniczka albo skarga. I dla mnie jest to koniec problemu.
Nie ogarniam natomiast poziomu wypowiedzi niektórych . Ale przynajmniej się pośmiałam
Zdarzyło mi się, że moje rzeczy do zwrotu wzięła sobie odbierająca, nie miałam i nadal nie mam nic przeciwko
Stary 2013-03-03, 22:59   #2104
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maadelajn Pokaż wiadomość
do 2 wrzucałam i jeszcze drugie

ja uważam, jeżeli ktoś jest szczupły ( 32,34) to smiało może nosic legginsy bez długich bluzek
ja uważam, że można być szczupłym, nosząc więcej niż 34
sama jestem przeciwna legginsom traktowanym jako spodnie niezależnie od sylwetki. to znaczy nie jest tak, że tępię, ale nie podoba mi się to i sama się tak nie ubieram, moim zdaniem większość tyłka przy leggach powinna być zakryta
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:59   #2105
magda845
Rozeznanie

Ojej, ale tutaj dyskusje rozgorzały. To i ja wtrącę swoje trzy grosze.

Co do sprzedaży na allegro podzielam opinię większości. Wiadomo, że to kwestia indywidualna, i generalnie nic mi do tego, każdy może robić co mu się podoba. Mimo wszystko jakiś niesmak pozostaje. Trochę przykre, że z jednej strony sobie pomagamy, wspólnie polujemy a z drugiej ktoś robi to tylko po to, żeby zarobić uniemożliwiając zakup wymarzonego ciuszka innym..

A co do sytuacji, jaką spotkała dziś cinderelaaa - rzeczywiście, sprzedawczyni zachowała się bardzo nie w porządku, że ją okłamała.. Coś takiego nie powinno mieć miejsca. Mimo wszystko uważam, że to co się stało nie usprawiedliwia obrażania i głupich docinków o poziomie inteligencji pracownic sieciówek jakie padły pod tym postem. Szanujmy siebie i innych.

Btw. zawsze mnie to zastanawia - czy pracownicy nie mogą sobie kupić rzeczy przed wyprzedażą, oddawać ją co te 30 dni, kupować od nowa i tak do momentu, gdy będzie najtańsza?
magda845 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 22:59   #2106
Maksiunio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marudna Pokaż wiadomość
Proszę:

elita intelektualna=‘grupa ludzi związanych z kulturą, nauką, publicystyką itp., która ze względu na głoszone poglądy, autorytet moralny ma szczególne znaczenie w społeczeństwie’

Nie wydaje mi się żebym tym terminem obraziła sprzedawców z sieciówek
Przecież ta definicja nie mówi nic o zawodzie/miejscu pracy członków tej elity. Skąd więc wniosek, że pracownicy sieciówek nie mogą należeć do elity intelektualnej i odwrotnie - członkowie tej elity nie mogą pracować w sieciówkach? Jeżeli Twoja wypowiedź nie miała na celu obrazy tych ludzi, to według mnie była pozbawiona sensu (a przynajmniej w tym kontekście sytuacyjnym).
Maksiunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:02   #2107
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda845 Pokaż wiadomość
Btw. zawsze mnie to zastanawia - czy pracownicy nie mogą sobie kupić rzeczy przed wyprzedażą, oddawać ją co te 30 dni, kupować od nowa i tak do momentu, gdy będzie najtańsza?
Ja tam nie wiem, ale pewnie mogą, tak jak my możemy, tylko jest to dużo zachodu. Poza tym może pracownicy też wchodzą na wizaż, który, jak wiemy, kreuje potrzeby, i nagle pragną rzeczy, na której im wcześniej nie zależało
Stary 2013-03-03, 23:08   #2108
Fufka
Zakorzenienie

Ja również pracuję w sklepie i u mnie jest tak, że możemy odkładać sobie ubrania, ale tylko na 7 dni, jeśli chce się dłużej, trzeba kombinować i narażać się na nieprzyjemności ze strony menagera A i pracownicy kupują z rabatem, nie wiadomo jakie są z tego tytułu ograniczenia.

Ja mam wrażenie, że wszędzie jestem traktowana jak klient drugiej kategorii, zazwyczaj w przybrudzonych trampkach, spodniach, dyskretny makijaż. A sephora i douglas to już jest kaszanka totalna, tylko raz spotkałam się z miłą dziewczyną z s. Mimo że kupowałam perfumy na przecenie za 50zł to zapakowała mi kilka próbek, które faktycznie mi odpowiadały a w dodatku była miła i uprzejma
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:14   #2109
Maksiunio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że wszędzie jestem traktowana jak klient drugiej kategorii, zazwyczaj w przybrudzonych trampkach, spodniach, dyskretny makijaż. A sephora i douglas to już jest kaszanka totalna, tylko raz spotkałam się z miłą dziewczyną z s. Mimo że kupowałam perfumy na przecenie za 50zł to zapakowała mi kilka próbek, które faktycznie mi odpowiadały a w dodatku była miła i uprzejma
Nie rozumiem takiej pogardy wobec drugiego człowieka, szczególnie, że przecież w ogóle go nie znamy.

A tak poza tym, to przepraszam Was za ciągnięcie tego tematu, który jest przecież "off topem" , ale jak wspomniałam wyżej - pogarda wobec drugiego człowieka jest dla mnie niepojęta. Taka jestem nieżyciowa i niedzisiejsza .

Edytowane przez Maksiunio
Czas edycji: 2013-03-03 o 23:15
Stary 2013-03-03, 23:14   #2110
magda845
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Ja tam nie wiem, ale pewnie mogą, tak jak my możemy, tylko jest to dużo zachodu. Poza tym może pracownicy też wchodzą na wizaż, który, jak wiemy, kreuje potrzeby, i nagle pragną rzeczy, na której im wcześniej nie zależało
jakież to prawdziwe.

Aha, zapomniałam wcześniej wspomnieć: będę oddawała dwie pary butów:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...%2BZ%2BPASKAMI 40

http://www.pullandbear.com/webapp/wc...E%2BNA%2BZAMEK 41

Gdyby któraś z Was była chętna piszcie.
magda845 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:18   #2111
emii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ja również pracuję w sklepie i u mnie jest tak, że możemy odkładać sobie ubrania, ale tylko na 7 dni, jeśli chce się dłużej, trzeba kombinować i narażać się na nieprzyjemności ze strony menagera A i pracownicy kupują z rabatem, nie wiadomo jakie są z tego tytułu ograniczenia.

Zgodzę się z Tobą, mam takie same odczucia. Zwykle ubieram się tak, żeby było mi wygodnie, bo zawsze mam ze sobą dzieci i jak już wpadam do sklepu z wózkiem i dwójką krzykaczy mam wrażenie, ze traktują mnie jak by nie było mnie stać na to co jest w sklepie. Szczególnie się tak czuję w Zarze albo sephorze.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez magda845 Pokaż wiadomość
jakież to prawdziwe.

Aha, zapomniałam wcześniej wspomnieć: będę oddawała dwie pary butów:
http://www.pullandbear.com/webapp/wc...%2BZ%2BPASKAMI 40

http://www.pullandbear.com/webapp/wc...E%2BNA%2BZAMEK 41

Gdyby któraś z Was była chętna piszcie.
eee nie oddawaj, sprzedaj na alll....
Stary 2013-03-03, 23:19   #2112
maadelajn
Zakorzenienie

Cytat:
sama jestem przeciwna legginsom traktowanym jako spodnie niezależnie od sylwetki. to znaczy nie jest tak, że tępię, ale nie podoba mi się to i sama się tak nie ubieram, moim zdaniem większość tyłka przy leggach powinna być zakryta
tak jasne, źle się wyraziłam. 36 jak najbardziej szczupła osoba.

ja też tego nie lubię i tak nie chodzę, ale jak ktoś ma mały tyłek i koszulka np. zakrywa połowę tego tyłka to jest to jak najbardziej ok
jestem na nie natomiast jak dziewczyna nosi legginsy, które prześwitują i zakłada bluzkę, która jest na styk z leggami
maadelajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:21   #2113
emii
Zakorzenienie

Najlepsze są odznaczające się majtki pod legginsami.
Stary 2013-03-03, 23:23   #2114
maadelajn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emii Pokaż wiadomość
Najlepsze są odznaczające się majtki pod legginsami.
to już też tragedia
maadelajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:24   #2115
Maksiunio
Zadomowienie

Dla mnie legginsy to nie spodnie i chociaż jestem mega chuda (albo pomimo tego ), raczej nie założyłabym ich jako spodni. No, może z tuniką, która wygląda jak sukienka. Jakkolwiek, nie rażą mnie dziewczyny, które tak się ubierają. Co najwyżej dziwią, tak jak osoby noszące glany w upalny dzień.
Stary 2013-03-03, 23:29   #2116
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem tego samego zdania. Polać Jej!

Sama noszę rozmiar 32, i nie chcę się chwalić, ale TŻ mówił, że mogłabym chodzić w samych legginsach bo mam zgrabny tyłek Jednak jakoś nie mam na to ochoty

A w ogóle to nie przepadam za legginsami, mam ze 2 pary, nie wiem do czego to nosić
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:29   #2117
minika_69
Zakorzenienie

nie mam na Was siły, produkujecie tyle postów, że po 2 dniach nieobecności nie jestem w stanie tego nadrobić
odebrałam wczoraj pasiaste spodnie i 34 jest w sam raz, może nawet minimalnie za luźne w kolanach no ale mimo wszystko zostają, bo są fajne
jutro będe odbierała motocyklowe botki ze skóry, więc trzymajcie kciuki, żebym tym razem trafiła z rozmiarem - zamówiłam 37 bo 36 były za małe, ale jak znam życie to te będą za wielkie generalnie pullowa rozmiarówka mnie wkurza bo zawsze zamawiam odwrotnie niż powinnam
Stary 2013-03-03, 23:31   #2118
sterylna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość

Sama noszę rozmiar 32, i nie chcę się chwalić, ale TŻ mówił, że mogłabym chodzić w samych legginsach bo mam zgrabny tyłek Jednak jakoś nie mam na to ochoty

A w ogóle to nie przepadam za legginsami, mam ze 2 pary, nie wiem do czego to nosić
Możesz chodzić po domu, ku uciesze TŻta
Stary 2013-03-03, 23:31   #2119
Marudna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maksiunio Pokaż wiadomość
Przecież ta definicja nie mówi nic o zawodzie/miejscu pracy członków tej elity. Skąd więc wniosek, że pracownicy sieciówek nie mogą należeć do elity intelektualnej i odwrotnie - członkowie tej elity nie mogą pracować w sieciówkach? Jeżeli Twoja wypowiedź nie miała na celu obrazy tych ludzi, to według mnie była pozbawiona sensu (a przynajmniej w tym kontekście sytuacyjnym).
Podaj przykłady że mogą i na odwrót skoro chcecie dyskutować w ten sposób. Mogłam napisać że są niewychowanym chamami, które sie znalazły na nieodpowiednim stanowisku z braku innych ofert pracy i z powodu kiepskiej pracy kadr danej firmy odpowiedzialnych za ich zatrudnienie - rozumiem, że takie określenie by wam bardziej odpowiadało i zapamiętam na przyszłość żeby tak to nazywać

Szkoda tylko że komentujecie moje posty z takim zacięciem ale nie doczytałyście, że opisuję pewna grupę tych sprzedawców.

Edytowane przez Marudna
Czas edycji: 2013-03-03 o 23:44
Marudna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:44   #2120
Maksiunio
Zadomowienie

Cytat:
Mam tak samo
Cytat:
Podaj przykłady że mogą i na odwrót skoro chcecie dyskutować w ten sposób. Mogłam napisać że są niewychowanym chamami, które sie znalazły na nieodpowiednim stanowisku z braku innych ofert pracy i z powodu kiepskiej pracy kadr danej firmy odpowiedzialnych za ich zatrudnienie - rozumiem, że takie określenie by wam bardziej odpowiadało i zapamiętam na przyszłość żeby tak to nazywać
Przykro mi, jeżeli poczułaś się urażona moją wypowiedzią, bo nie taki był jej cel. Nie jestem w stanie podać Ci przykładów, bo kierując się tą definicją ciężko jest mi wytypować więcej niż dziesięć osób (żyjących), które spełniałyby podane kryteria a nie znam ich biografii na tyle, żeby być pewną, że nigdy nie pracowali w sieciówce . Po prostu Twoją wcześniejszą wypowiedź odebrałam jako wyraz pogardy wobec osób pracujących w sieciówkach. Jeżeli jednak nie zamierzałaś nikogo urazić i stwierdziłaś jedynie zaobserwowany przez siebie fakt ("pracownicy sieciówek zazwyczaj nie spełniają przesłanek definicji elity intelektualnej"), to wyrażam jedynie zdumienie, że to zdanie pojawiło się w kontekście naszej dyskusji. Stwierdzam też, że wobec moich obserwacji znakomita większość prawników, lekarzy i inżynierów także nie należy do elity intelektualnej (rozumianej jak wyżej) i kończę ten temat.
Stary 2013-03-03, 23:47   #2121
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

polać, ja chętnie przyjmę

Cytat:
Napisane przez sterylna Pokaż wiadomość
Ku uciesze TŻta to pewnie możesz chodzić nawet bez legginsów

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:

Ja mam jedne, noszę na pilates, czasem po domu i na spacery z psem ale też nie są to jakieś szczególnej urody legginsy, więc na miasto w nich nie uderzam
Stary 2013-03-03, 23:50   #2122
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sterylna Pokaż wiadomość
Ku uciesze TŻta to inaczej chodzę ubrana, ale ćśś

A tak na serio - co zakładacie do legginsów? Mi widzą się tylko krótkie sukienki/tuniki. A sukienek u mnie w szafie tyle co kot napłakał
Stary 2013-03-03, 23:54   #2123
Marudna
Raczkowanie

Cytat:
Mam tak samo

Przykro mi, jeżeli poczułaś się urażona moją wypowiedzią, bo nie taki był jej cel. Nie jestem w stanie podać Ci przykładów, bo kierując się tą definicją ciężko jest mi wytypować więcej niż dziesięć osób (żyjących), które spełniałyby podane kryteria a nie znam ich biografii na tyle, żeby być pewną, że nigdy nie pracowali w sieciówce . Po prostu Twoją wcześniejszą wypowiedź odebrałam jako wyraz pogardy wobec osób pracujących w sieciówkach. Jeżeli jednak nie zamierzałaś nikogo urazić i stwierdziłaś jedynie zaobserwowany przez siebie fakt ("pracownicy sieciówek zazwyczaj nie spełniają przesłanek definicji elity intelektualnej"), to wyrażam jedynie zdumienie, że to zdanie pojawiło się w kontekście naszej dyskusji. Stwierdzam też, że wobec moich obserwacji znakomita większość prawników, lekarzy i inżynierów także nie należy do elity intelektualnej (rozumianej jak wyżej) i kończę ten temat.

Też trudno mi się zaliczyć do tej grupy z definicji Co do lekarzy - w mojej hierarchii stoją jeszcze niżej niż opisywana panna z Pulla

I coście się wszyscy czepili tych elit - ja tu stosuję zabieg literacki zwany hiperbolą (wyolbrzymienie) co ode mnie wymagało wiele wysiłku jako że (jak się okazje) elita intelektualna nie jestem

Ale off-top nie będzie bezowocny, mam nowe hasełko na wątek:

PULL WYPAS!
Marudna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 00:02   #2124
Maksiunio
Zadomowienie

Cytat:
I coście się wszyscy czepili tych elit - ja tu stosuję zabieg literacki zwany hiperbolą (wyolbrzymienie) co ode mnie wymagało wiele wysiłku jako że (jak się okazje) elita intelektualna nie jestem
Nie martw się, ja też nie . Niestety, ale z tekstu czasami ciężko wyłapać intencje autora .

Sol gdzie jeszcze kupujesz spodnie? Bo ja też jestem 32 i ciężko mi coś na siebie znaleźć

Edytowane przez Maksiunio
Czas edycji: 2013-03-04 o 00:33
Stary 2013-03-04, 00:02   #2125
minika_69
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na serio - co zakładacie do legginsów? Mi widzą się tylko krótkie sukienki/tuniki. A sukienek u mnie w szafie tyle co kot napłakał
mi nigdy nic do leggów nie pasuje, więc noszę je tylko po domu do tego co mi akurat wpadnie w ręce
Stary 2013-03-04, 00:09   #2126
emii
Zakorzenienie

Cytat:
Ku uciesze TŻta to inaczej chodzę ubrana, ale ćśś

Zwykle zakładam tunikę albo sukienkę
Stary 2013-03-04, 00:11   #2127
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się, ja też nie . Niestety, ale z tekstu pisanego czasami ciężko wyłapać intencje autora .

Sol gdzie jeszcze kupujesz spodnie? Bo ja też jestem 32 i ciężko mi coś na siebie znaleźć
W Bershce, w Pullu, w Stradim (w tym ostatnim dosyć luźne to 32), no i H&M od niedawna ma 32, ale jeszcze nie mierzyłam. A najczęściej jak mi się spodobają jakieś spodnie to tak czy srak je kupuję i zwężam u krawcowej
Stary 2013-03-04, 00:20   #2128
emii
Zakorzenienie

Cytat:
W Bershce, w Pullu, w Stradim (w tym ostatnim dosyć luźne to 32), no i H&M od niedawna ma 32, ale jeszcze nie mierzyłam. A najczęściej jak mi się spodobają jakieś spodnie to tak czy srak je kupuję i zwężam u krawcowej
To bardzo szczuplutka musisz być jak 32 nosisz fajnie masz.
Stary 2013-03-04, 00:25   #2129
ladystar
Zakorzenienie

tak jak obiecałam, wrzuciłam pasiakowe spodnie na bloga

http://www.pina-fashion.pl/2013/03/p...u-paski-i.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mp.jpg (133,6 KB, 59 załadowań)

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 00:34   #2130
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emii Pokaż wiadomość
To bardzo szczuplutka musisz być jak 32 nosisz fajnie masz.
Neee, nie jestem jakaś chuda, normalna, tylko niska

Uciekam spać Dziewczyny, bo jutro nie wstanę. Dobranoc!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości