|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Nasza znajoma pracuje w szpitalu dla dzieci i była wyraźnie zniesmaczona, że dziecku na piersi już podajemy warzywa i owoce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Wtajemniczenie
|
my wczoraj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro jade oglądać foteliki
![]() ![]() Co do próby raczkowania to moj slonik dupke podnosi i próbuje sie przesunąć do przodu a zazwyczaj wychodzi mu odwrotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
ja następny fotelik mam z maxi cosi,odkupione od kolezanki,tj.z pewnego zrodla. Pierwsze tez bylo z tej firmy i sie sprawdzilo
![]() ![]() ![]()
Szymonek ![]() ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości ![]() Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2013-03-04 o 00:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
No i noc do dupy bedzie.
Co odłoże go to ryk. Przez sen stęka, żałuje że mu na noc czopka nie dałam bo teraz sie będe z nim męczyć ![]() Bede nieżywa - właściwie już jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Jednak dałam ten czopek + ibufen, może pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
czpapeczki wzielam takie na zaraz,nie bardzo cienkie. a to z uszkami to taki kombinezonik ![]() u nas we wtorek ma byc 15 stopni ![]() świetne te czapeczki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry ![]() ![]() ![]() ![]() Moje dzieci jeszcze śpią, starsze u siebie, małą jak zwykle dosypia na kanapie w salonie obok mnie ![]() Macie jakiś ławty przepis na torta małego??małej chce na pół roczku zrobić, synkowi zamawiałam malutki, ale teraz mu urodzinki robię 16ego, Iza kończy 6 mcy dzień wcześniej i na imprezie będą 2 torty, jeden zamawiany kubusiowy i malutki dla Izy, tego chce zrobić sama. Nigdy torta nie robiłam wiec będę wdzieczna za jakiś przepis z łopatologicznym opisem ![]() ![]()
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
U Nas od rana piękne słonko,jejku oby to już wiosna ![]() Iwoncia i jak Alankowi minęła noc? Co do fotelików to nie wiem jeszcze,teraz mamy z maxi cosi i ten większy chyba też taki będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() dzisiaj jeszcze same, jutro małż będzie z nami ![]() Leży teraz na macie i wydaje takie dźwięki że nikt nie pomyślałby że to dziecko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Jestem nieprzytomna, Filip zrobił sobie imprezę od 23.50 do 2.40 ![]() ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jak z butelką dzisiaj? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#522 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie mogę się doczekać kiedy zrzucę te zimowe ciuchy! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
pewnie ![]() Cytat:
![]() Oj i jak pomógł Alankowi? Biedactwo
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Ale ślicznie słoneczko u nas świeci
![]() Ja na 10do endokrynologa i nie wiem jak ze spacerem malej. Nie wiem czy dac ja mamie, by w tym czasie jezdzila wózkiem czy po lekarzu pojsc. Najgorzej, ze m mi nie pozwala z nią malej zostawiać w domu ![]() ![]() A u nas dzis pobutka była o4:30 ![]() O 6 zasnela na godzinę z nami w łóżku i od 7koniec spania. Ja moze od tej 4:30 na 20minit sie zdrzemnelam, więc za bardzo wyspana nie jestem ![]()
#525 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
hmm teraz to widzę jak mi słoneczko przygrzewa jakie mam ufajdane okna = może dusia pójdzie na spacer to chociaż jedno machnę .... ![]() ![]()
#526 | |||
Zadomowienie
|
Antek sobie coś poprzestawiał i zamiast o 8.20 wstaje po 6.00, nieprzyzwyczajona jestem
![]() Co do zdjęcia mego to trochę się wstydzę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a powiedz mi te 30 ml to dajesz kaszki glutenowej? czy mieszasz z inną?? Cytat:
![]() [QUOTE=afternoon;39571132]Witam ![]() A od kiedy przesadza się dzieci do większych fotelików?? Jestem zielona w tym temacie ![]()
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam przyjaciółkę która za 2 miesiące będzie rodzić i pamiętam jak się dziwiła jak narzekałam przez pierwsze 3 miesiące że trzeba stawać co 3h w nocy, przeżywałam kolki i byłam ledwo żywa ![]() ![]() Baaaardzo lubie Gordona ![]() Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2013-03-04 o 07:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
Baobabek podam ci przepis na prosty krem ktory idealnie pasuje do torów Eeszta ja tylko takie robie
![]() ![]() Biszkoptu przekonamy na 3 warstwy a dwie smarujemy Półtora kostki masła 5 jajek Pól szklanki cukru Kakao na oko ![]() Masło ucieramy, ubijy jajka z cukrem i powoli dodajemy do masła na koniec kakao. Troszke kremy zostaw do udekorowania do reszty mozesz dac czekoladę pokrojonacw drobna kostkę. Na górę tortu polega czekoladowa i kremem dekorujesz ![]() Jeszcze zamiast kakao mozesz zaparzyc kawe 2 lyzeczki sypanej i zalewasz 1/3 szklanki jak ostygnie powoli dostajesz do kremy. Jak ktos lubi kawowe to polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asia zapożyczam chociaż ja tak unikam surowych jajek .. jakby co ja mogę kremem mascarpone zapodać z bitą śmietaną u mnie on króluje ![]() właśnie fotelik nadal nie kupiłam ale poczytałam że FP jednak ma kiepskie opinie Maxi cosi drogi i znajomi odradzają że za firme się płaci i sama już nie wiem ... Jak Alanek ???? Angel my podajemy zupki brokułową, rosołek jarzynowa tradycyjną, kalafiorową, ze szpinakiem nio i różne mieszanki ryżowe
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Maxi Cosi jednak są wysoko w rankingach bezpieczeństwa... My kupimy Maxi Cosi zwłaszcza, że mamy bazę. ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Jakie piękne słońce!!! Dziecko śpi i wreszcie mogę zjeść i wypić kawkę, bo ostatnio ma jazdę, że nie mogę go zostawić ani położyć na chwilę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() marchewka+pietruszka+sele r +ryż+kasza manna+szczypta soli. Bardzo mu smakuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Koncxi ja jade dzisiaj kupić fotelik potem napisze jaki wybrałam
A te jajka na ciepło ubijamy jak cos ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Wtajemniczenie
|
a w ogóle to helouł
![]() idziemy na spacer dzis bno zapowiada sie piekna pogoda juz jest słonko wielkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry.
Noc fatalna,Zuzia całą noc się kreciła,popłakiwała,posma rowałam jej dziąsła dentinoxem i zasnęła ale za 2 godziny znów to samo. ![]() Ale u nas śliczna pogoda a ja muszę iść do dermatologa i pewnie spędzę tam z 3 godziny. Zuzia usypia,mam nadzieję ze zaśnie chociaż na chwilkę,napiłabym się kawy ![]()
#535 |
Zakorzenienie
|
Co do jajek to moja teściowa wylądowała w szpitalu po takim kremiku i miała dość ostrą jazdę mówi że to salmonella ale nie daje temu wiary do końca bo o tym to już dawno nie słyszałam ale boje się ich i unikam ...
my nie mamy bazy właśnie więc i bazę i fotelik trzeba by nabyć .. no myślę o tym co Marta pokazała my też dzisiaj idziemy na spacerek .. a co należy się jak tak pięknie tylko ja wówczas okna będę myć bo tragedia chciałam fote cyknąć ale akurat Dusia glebę zaliczyła jak się cykło .. Lucia to taka podstawowa zupkinka właśnie też na początku dawałam tak później mieszałam już wsio ... teraz pomidorki wprowadzimy
#536 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
odebrałam wyniki Leny i po lekach poziom żelaza wzrósł 2- krotnie ![]() ![]() pewnie będzie można odstawić syrop ale poczekam na wizytę, co lekarz zadecyduje. ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- jajek surowych też unikam za to ubijane na parze bardzo lubię ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- u nas także piękne słoneczko ale coś mocno zawiewa, w nocy prądu nie było. spacerówka więc poczeka. |
![]() ![]() |
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krem dam radę, dzięki ![]()
![]() |
#538 |
Wtajemniczenie
|
no konczi podstawowa bo my dopiero od tygodnia jemy zupki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Noc makabra - połozyłam się o 23 i do 1 wstałam do niej 8 razy!!!!! Bez przerwy płacz... w końcu przed drugą maż wziął ją do salonu na kanapę to pospałam 2 h... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do fotelików to nam obecny jeszcze posłuży bo jest do 13 kg. Mamy Maxi Cosi. Następny też na pewno będzie tej firmy bo zakupiliśmy bazę. Fajny ten fotelik Cybex, podoba mi się.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:35.