Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 20:40   #511
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
aga_ton: dziekuje dobra kobieto

to najwyżej zaloze jej do kosciola czapke zwykla a pozniej w restauracji opaske i juz.

ja juz bym tej mojej tez cos podawala ale nie chce sie "narażać" tesciowej. i badz tu czlowieku madry.

my idziemy mala kapac bo wstala niedawno i teraz pewnie bedzie buszowala do dwunastej.

dobrze ze mam nowe ksiazki sciagniete to przynajmniej jakos przetrzymam zanim zasnie. grey skonczony- piekna ksiazka. taka romantyczna. denerwujaca czasami ale i tak jest super!

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

dziewczyny sory za blondynskie pytanie ale ten fotelik nie jest na baze żadną tylko bezpośrednio na siedzenie tak?
My też już mamy dietę rozszerzona i to konkretnie, od jutra podaję dwa posiłki obiadek i deserek, ale my mieliśmy takie zalecenia ze względu na wyniki krwi.
Nasza znajoma pracuje w szpitalu dla dzieci i była wyraźnie zniesmaczona, że dziecku na piersi już podajemy warzywa i owoce, ona nic poza cyckiem nie dała do końca 6 msc., więc takie zalecenia niby są, ale opinie sa podzielone, jak w wielu kwestiach dot. dzieci.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:54   #512
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
obniżyliśmy dzisiaj z tżtem łóżeczko Oliwce. rośnie nam dziecko
my wczoraj

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 21:32   #513
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja jutro jade oglądać foteliki zobaczymy co wybiore

Co do próby raczkowania to moj slonik dupke podnosi i próbuje sie przesunąć do przodu a zazwyczaj wychodzi mu odwrotnie niech to moje dziecko tak szybko nie rośnie.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:40   #514
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

ja następny fotelik mam z maxi cosi,odkupione od kolezanki,tj.z pewnego zrodla. Pierwsze tez bylo z tej firmy i sie sprawdzilo teraz mamy takie większe nosidelko z peg perego które dokupywalam do stelaza z wózka i spacerowki żeby pasowalo na krotkie zakupy mój maly sie wścieka w wózku i nosidelko na stelażu to super rozwiązanie teraz w końcu maly pasuje do niego wielkością i moze w końcu w nim jezdzic

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2013-03-04 o 00:04
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:45   #515
Iwoncia81
Zakorzenienie

No i noc do dupy bedzie.
Co odłoże go to ryk. Przez sen stęka, żałuje że mu na noc czopka nie dałam bo teraz sie będe z nim męczyć okład zimny na czole ale to mało pomaga.
Bede nieżywa - właściwie już jestem
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 00:30   #516
Iwoncia81
Zakorzenienie

Jednak dałam ten czopek + ibufen, może pomoże
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 05:53   #517
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
moje dziecko zjadlo 190ml deseru. A co jej tak zasmakowało?
Pierwszy raz jadła budyniowe gluty czyli z bobovity banany z kaszka ryżowa na mleku. Miałam jej dac tylko kilka lyzeczek ale taki byl krzyk to dawalam i w ten sposób zjadła cały sloik
ja jeszcze banana nie podałam, leży i czeka, nie wiem czemu mam takie obawy

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
no popatrz! a ja noszę 38/40, a 44 były na mnie za małe! może tylko u nas jakiś felerny rzut tych jegginsów

jakie czapki kupiłaś??też muszę małej kupić, jakąś w kolorze wściekłego niebieskiego i różową/fioletową
to z uszkami włochate to kombinezon może?? zimowy czy już lżejszy?? my nadal w zimowym, ale mam piękny pluszowy z tym, ze nie jest mega gruby, taki wiosenny, w środku ma troche jakiejś watolinki i nie wiem czy małej nie odziać już w niego

no i brawo
nie mogę się doczekać ciekawe czy u nas też będzie ładnie, póki co wieje strasznie od 3 dni

biedna Polcia udręka dla dziecka i dla mamy

Dzisiaj mnie czeka obiad u teściów

czpapeczki wzielam takie na zaraz,nie bardzo cienkie.
a to z uszkami to taki kombinezoniknie jest bardzo gruby,wiec dodatkowo musze ją przykrywac grubym kocem

u nas we wtorek ma byc 15 stopni[/QUOTE]
świetne te czapeczki chciałabym włąśnie taką jak ta zielona tylko wściekle niebieską muszę sie zacząć rozglądać
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
klask i:

a ja chwilowo zostalam bez wózkamąż naprawil dętkę a po chwili strzeliła.okazalo sie ,ze w oponie wystaje jakiś drucik i trzeba kupic nową i dętkę i oponę.......no nioc.jutro pojde do rowerowego zapytac czy mają takie a jak nie to na all zamówie ale wtedy to sobie poczekam z 2 tyg na przesyłkę

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Pola też własnie przed chwilą zjadła całą porcję truskawkowejbardzo jej smakowała
a serwis??? z tego co kajrzę masz espiro tak?? ja zgubiłam zaślepkę do koła i pisalam do serwisu maila, odpisali od razu i przysłali mi ją po 2 dniach i to za darmo
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nadrobię później, ale chwalimy się, że Melci wychodzi już 3ci ząbek Już ładnie go widać pod dziąsełkiem

Cytat:
hej dziewczyny, witamy sie w nowym watku z Laura- dopiero was odnalazlam.

nie jestem w stanie nadrobic was kochane ,niestety.

ja podaje kasze juz od tygodnia, bo sa teorie rozszezenia diety wlasnie od glutenu i ja podaje malej kaszke manna mleczna lyzeczka. i dzisiaj juz mi 30ml zjadla, daje jej tez ryzowa jablkowa i orkiszowa bez mleka. jak narazie wszystko ok.

a jedzenie dalsze bedzie od 6mies. teraz tylko cycek jeszcze.

postaram sie do was czesciej zagladac.

plis nie linczujcie podacie linka do fotelika samochodowego?

widze ze juz wasze maluchy do spacerowek przesadzacie. moja jeszcze w gondoli sie miesci to chyba jeszcze poczekam, mamy juz skonczone 5mies.

i zakupujecie juz siedzonka do karmienia?
ja przywiozłam sobie już krzesełko po synku, ale mała sie jeszcze nie nadaje póki co synek w nim bajki ogląda

Dzień dobry jakie piękne słońce z samego rana wiatr nareszcie ustał, wiec spacerek długi sie dzisiaj szykuje
Moje dzieci jeszcze śpią, starsze u siebie, małą jak zwykle dosypia na kanapie w salonie obok mnie
Macie jakiś ławty przepis na torta małego??małej chce na pół roczku zrobić, synkowi zamawiałam malutki, ale teraz mu urodzinki robię 16ego, Iza kończy 6 mcy dzień wcześniej i na imprezie będą 2 torty, jeden zamawiany kubusiowy i malutki dla Izy, tego chce zrobić sama. Nigdy torta nie robiłam wiec będę wdzieczna za jakiś przepis z łopatologicznym opisem:pros i:

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 05:53   #518
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry!
U Nas od rana piękne słonko,jejku oby to już wiosna

Iwoncia i jak Alankowi minęła noc?

Co do fotelików to nie wiem jeszcze,teraz mamy z maxi cosi i ten większy chyba też taki będzie.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:08   #519
lourose
Wtajemniczenie

Hej nie miałam wczoraj internetu więc trochę jak bez ręki
dzisiaj jeszcze same, jutro małż będzie z nami Poczytam sobie Was jak Zosia bedzie na cycu z kom.
Leży teraz na macie i wydaje takie dźwięki że nikt nie pomyślałby że to dziecko raczej mały dinozaur, kojarzycie te wszystkie filmy kiedy z jaja wykluwa się mały dinuś i zaczyna gadać ?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:21   #520
afternoon
Rozeznanie

Witam

Jestem nieprzytomna, Filip zrobił sobie imprezę od 23.50 do 2.40 myślałam, że zejdę potem wstał o 6.30. Mąż do pracy na 10 wybywa, będzie ciężko, dobrze, że chociaż słoneczko wychodzi u nas Lecę po kawę.

Miłego dnia
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:26   #521
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Cześc Laseczki

Wróciliśmy wczoraj z mężem zwypadu o 24, Filip wstał o 6, ale na szczęście moi rodzice zajęli się zgodnie z umową wnuczkiem i pospałam jeszcze trochę no ale koniec laby, dziś wyjeżdżają. Polecam wszystkim wyjście jeśli tylko nadarzy się taka okazja i możliwość Napiłam się Mojito w końcu
Mojito, mniam! już prawie zapomniałam jak smakuje wersja virgin już mnie nie urządza

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dearlie ja zaczęłam dawać 2 posiłki po około 3 tygodniach rozszerzania diety.
Tak też nam mówiła pediatra

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Afternoon, super, że randka sie udała.
wczoraj miałam "wychodne" i spędziłam przemiło wieczór na baby shower u przyjaciółki. Szurnięta jestem, ale jej zazdroszczę. taki ma piękny brzusio z Cypkiem w środku, tak cudnie wygląda... no i ja też chcę

Co mam zrobić z mą córi, która z butelki jeść nie chce. M. ją wczoraj na noc karmił mlekiem łyżeczką!
Jak patrzę na jakąś kobitkę w ciąży to zazdroszczę strasznie. Ale jak sobie przypomnę pierwszy miesiąc po porodzie to mi się odechciewa drugiego dziecka tak szybko
I jak z butelką dzisiaj?

Cytat:
Kraven zapomniałam napisać, że ja też uwielbiam The Voice of Poland, X-Factor przy nim wymięka w ogóle cieszę się, że ruszyła wiosenna ramówka już, dzisiaj "Ugotowani" - bardzo lubię, oglądamy też "Kuchenne rewolucje" i moje ukochane "Prawo Agaty"
Bardzo lubię kuchenne programy i Gessler, i Ugotowanych (niezłych frików wybierają ostatnio). No i miał się zacząć 11 sezon Hell's Kitchen z moim ukochanym Gordonem R.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
To jeszcze jedno pytanie: jak Wasze maluchy reagują na słońce? Ancior płacze w niebogłosy jak podczas spaceru mu zaświeci przez przypadek w budkę. Czy to normalne?
Chyba normalne Zosia też nie lubi ostrego słońca, co prawda bez płaczu ale grymas jest przeokropny i zaczyna jęczeć

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
a ja muszę się poskarżyć na Lenę, że nie chce jeść niczego innego oprócz mleka
jako tako zje jagody, dynie z ziemniakiem i jabłko z bananem ale też tylko kilka łyżeczek.
żadnej kaszki owocowej nie chce, odwraca głowę od łyżeczki i koniec...
gotowane też nie pasuje, kompot z jabłek wylałam cały
ja tu cuduję kombinuję o ona ma to w tyłku
To masz smakoszkę w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 06:33   #522
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

one sa na mleku jakieś tak ??? kurcze nie zwróciłam uwagi

Dusia mruży oczka i odwraca główkę ale też się denerwuje chociaż nie płacze

to ja też się pochwale dzisiaj udało się naszemu klocusiowi podnieść tyłeczek i na kolankach przejść do przodu ale bachła buźką w poduchę ... kolejna próba również zakończyła się bachem .. chwila bezcenna i byliśmy przy tym razem z mężem

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Nadrobię później, ale chwalimy się, że Melci wychodzi już 3ci ząbek Już ładnie go widać pod dziąsełkiem
Brawo idziecie z ząbkami jak burza

Cytat:
nie dawalam jeszcze. bo u mnie jest taka sytuacja ze moje tesciowa jest pediatra i ona mi podpowiada co kiedy dawac. i wedlug niej diete najlepiej rozszerzać najpierw od glutenu a pozniej owoce warzywa. i w sumie nie chce nic dawac poza jej plecami zeby sobie nie pomyslala ze podważam jej zdanie czy cos.

to widze ze ja daleko w tyle jestem ze wszytstkim.

jedynie co to wczoraj bylismy z mala pierwszy raz w galerii bo poszukiwalam cos na chrzest dla niej i znalazlam sukienke, sweterek i buciki a teraz buszuje po necie w poszukiwaniu opaski.

myslicie ze pod koniec marca to do kosciola musi miec czapeczke?
mamy plaszczyk z kapturkiem i myslalam zeby to jej zalozyc w kociele i opaske. ale one sa raczej ozdobne niz tam cieplo daja. nie bedzie jej tak za zimno-? bo te czapki dziergane mi sie nie podobaja wcale.
Czapeczka jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Aaaa Henio dziś też zadebiutował w spacerówce Zdjęcia na klubie

Cytat:
Witam

Jestem nieprzytomna, Filip zrobił sobie imprezę od 23.50 do 2.40 myślałam, że zejdę potem wstał o 6.30. Mąż do pracy na 10 wybywa, będzie ciężko, dobrze, że chociaż słoneczko wychodzi u nas Lecę po kawę.
Miłego dnia
Kawa to podstawa u nas też piękne słońce
nie mogę się doczekać kiedy zrzucę te zimowe ciuchy!
Stary 2013-03-04, 06:42   #523
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Nikt za mną nie tęsknił?

pewnie
Cytat:
nie dawalam jeszcze. bo u mnie jest taka sytuacja ze moje tesciowa jest pediatra i ona mi podpowiada co kiedy dawac. i wedlug niej diete najlepiej rozszerzać najpierw od glutenu a pozniej owoce warzywa. i w sumie nie chce nic dawac poza jej plecami zeby sobie nie pomyslala ze podważam jej zdanie czy cos.

to widze ze ja daleko w tyle jestem ze wszytstkim.

jedynie co to wczoraj bylismy z mala pierwszy raz w galerii bo poszukiwalam cos na chrzest dla niej i znalazlam sukienke, sweterek i buciki a teraz buszuje po necie w poszukiwaniu opaski.

myslicie ze pod koniec marca to do kosciola musi miec czapeczke? mamy plaszczyk z kapturkiem i myslalam zeby to jej zalozyc w kociele i opaske. ale one sa raczej ozdobne niz tam cieplo daja. nie bedzie jej tak za zimno-? bo te czapki dziergane mi sie nie podobaja wcale.
czapeczka musi być

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Jednak dałam ten czopek + ibufen, może pomoże
Oj i jak pomógł Alankowi? Biedactwo

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:43   #524
angel166
Zakorzenienie

Ale ślicznie słoneczko u nas świeci
Ja na 10do endokrynologa i nie wiem jak ze spacerem malej. Nie wiem czy dac ja mamie, by w tym czasie jezdzila wózkiem czy po lekarzu pojsc. Najgorzej, ze m mi nie pozwala z nią malej zostawiać w domu ale skurcze nie wiem ile zejdzie w tej przychodni i co mama zrobi jak ta sie rozkrzyczy

A u nas dzis pobutka była o4:30

O 6 zasnela na godzinę z nami w łóżku i od 7koniec spania. Ja moze od tej 4:30 na 20minit sie zdrzemnelam, więc za bardzo wyspana nie jestem

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 06:58   #525
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień
hmm teraz to widzę jak mi słoneczko przygrzewa jakie mam ufajdane okna = może dusia pójdzie na spacer to chociaż jedno machnę ....

ogólnie moje dziecię spało do 6:30 to jakieś rekordy są ale ja z radości zaczęłam dietkować z wyspaniem to już jakiś postęp ... idę Was poczytać
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:04   #526
Katiaskaa
Zadomowienie

Antek sobie coś poprzestawiał i zamiast o 8.20 wstaje po 6.00, nieprzyzwyczajona jestem może dlatego że szybciej jasno jest.
Co do zdjęcia mego to trochę się wstydzę ale poszukam jakiegoś i potem może wkleję

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Dzień dobry jakie piękne słońce z samego rana wiatr nareszcie ustał, wiec spacerek długi sie dzisiaj szykuje
Moje dzieci jeszcze śpią, starsze u siebie, małą jak zwykle dosypia na kanapie w salonie obok mnie
Macie jakiś ławty przepis na torta małego??małej chce na pół roczku zrobić, synkowi zamawiałam malutki, ale teraz mu urodzinki robię 16ego, Iza kończy 6 mcy dzień wcześniej i na imprezie będą 2 torty, jeden zamawiany kubusiowy i malutki dla Izy, tego chce zrobić sama. Nigdy torta nie robiłam wiec będę wdzieczna za jakiś przepis z łopatologicznym opisem:pros i:
Najprostszy przepis na torta to biszkopt przełożony bitą śmietaną pieczesz biszkopt, potem przekrajasz go na 3 lub 2 części. Ubijasz śmietanę, i przekładasz warstwy bitą śmietaną. Wierzch i boki też smarujesz śmietaną, a do ozdoby ładnie wyglądają brzoskwinie w puszcze a i ładnie biszkopt kakaowy wygląda, moja mama zamiast jednej warstwy bitej śmietany robi galaretkę z owocami, ale dla mnie to już wyższa szkoła jazdy
Cytat:
ja podaje kasze juz od tygodnia, bo sa teorie rozszezenia diety wlasnie od glutenu i ja podaje malej kaszke manna mleczna lyzeczka. i dzisiaj juz mi 30ml zjadla, daje jej tez ryzowa jablkowa i orkiszowa bez mleka. jak narazie wszystko ok.

a jedzenie dalsze bedzie od 6mies. teraz tylko cycek jeszcze.

postaram sie do was czesciej zagladac.

plis nie linczujcie podacie linka do fotelika samochodowego?

widze ze juz wasze maluchy do spacerowek przesadzacie. moja jeszcze w gondoli sie miesci to chyba jeszcze poczekam, mamy juz skonczone 5mies.

i zakupujecie juz siedzonka do karmienia?
Siedzonko mamy
a powiedz mi te 30 ml to dajesz kaszki glutenowej? czy mieszasz z inną??
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Dzięki
wizyta obleci jak tam jestem to nie ma dziecka bo ciągle się ktoś z nią bawi. Jakby jeszcze tesciowa umiała mówić a nie krzyczeć to by było
To troszkę odpoczęłaś.
[QUOTE=afternoon;39571132]Witam

A od kiedy przesadza się dzieci do większych fotelików?? Jestem zielona w tym temacie
Stary 2013-03-04, 07:11   #527
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Leży teraz na macie i wydaje takie dźwięki że nikt nie pomyślałby że to dziecko raczej mały dinozaur, kojarzycie te wszystkie filmy kiedy z jaja wykluwa się mały dinuś i zaczyna gadać ?

Jak patrzę na jakąś kobitkę w ciąży to zazdroszczę strasznie. Ale jak sobie przypomnę pierwszy miesiąc po porodzie to mi się odechciewa drugiego dziecka tak szybko
I jak z butelką dzisiaj?

Bardzo lubię kuchenne programy i Gessler, i Ugotowanych (niezłych frików wybierają ostatnio). No i miał się zacząć 11 sezon Hell's Kitchen z moim ukochanym Gordonem R.
Mi się tak samo kojarzy gadanie Maksa tak samo jak Tobie, z małymi dinozaurami hahaha uwielbiam jak takie dzwięki wydaje czasami gada jak Harry Potter w jezyku węża hahah śmiejemy się z moim M że próbuje nas zaczarować

Mam przyjaciółkę która za 2 miesiące będzie rodzić i pamiętam jak się dziwiła jak narzekałam przez pierwsze 3 miesiące że trzeba stawać co 3h w nocy, przeżywałam kolki i byłam ledwo żywa jestem bardzo ciekawa jej samopoczucia jak urodzi i będzie miała zajęcie hihihi nie cierpiałam tego okresu, ale jak oglądam fotki małego dzidziola mego to aż mi się łezki w oczach kręcą.

Baaaardzo lubie Gordona

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2013-03-04 o 07:54
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:16   #528
Asiuulka89
Zakorzenienie

Baobabek podam ci przepis na prosty krem ktory idealnie pasuje do torów Eeszta ja tylko takie robie niestety biszkoptu piec nie potrafię wiec kupuje
Biszkoptu przekonamy na 3 warstwy a dwie smarujemy
Półtora kostki masła
5 jajek
Pól szklanki cukru
Kakao na oko

Masło ucieramy, ubijy jajka z cukrem i powoli dodajemy do masła na koniec kakao. Troszke kremy zostaw do udekorowania do reszty mozesz dac czekoladę pokrojonacw drobna kostkę. Na górę tortu polega czekoladowa i kremem dekorujesz pycha.

Jeszcze zamiast kakao mozesz zaparzyc kawe 2 lyzeczki sypanej i zalewasz 1/3 szklanki jak ostygnie powoli dostajesz do kremy. Jak ktos lubi kawowe to polecam
Stary 2013-03-04, 07:22   #529
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Baobabek podam ci przepis na prosty krem ktory idealnie pasuje do torów Eeszta ja tylko takie robie niestety biszkoptu piec nie potrafię wiec kupuje
Półtora kostki masła
5 jajek
Pól szklanki cukru
Kakao na oko

Masło ucieramy, ubijy jajka z cukrem i powoli dodajemy do masła na koniec kakao. Troszke kremy zostaw do udekorowania do reszty mozesz dac czekoladę pokrojonacw drobna kostkę. Na górę tortu polega czekoladowa i kremem dekorujesz pycha.

Jeszcze zamiast kakao mozesz zaparzyc kawe 2 lyzeczki sypanej i zalewasz 1/3 szklanki jak ostygnie powoli dostajesz do kremy. Jak ktos lubi kawowe to polecam

Asia zapożyczam chociaż ja tak unikam surowych jajek ..
jakby co ja mogę kremem mascarpone zapodać z bitą śmietaną u mnie on króluje

właśnie fotelik nadal nie kupiłam ale poczytałam że FP jednak ma kiepskie opinie Maxi cosi drogi i znajomi odradzają że za firme się płaci i sama już nie wiem ...

Jak Alanek ????

Angel my podajemy zupki brokułową, rosołek jarzynowa tradycyjną, kalafiorową, ze szpinakiem nio i różne mieszanki ryżowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 07:27   #530
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Asia zapożyczam chociaż ja tak unikam surowych jajek ..
jakby co ja mogę kremem mascarpone zapodać z bitą śmietaną u mnie on króluje

właśnie fotelik nadal nie kupiłam ale poczytałam że FP jednak ma kiepskie opinie Maxi cosi drogi i znajomi odradzają że za firme się płaci i sama już nie wiem ...

Jak Alanek ????

Angel my podajemy zupki brokułową, rosołek jarzynowa tradycyjną, kalafiorową, ze szpinakiem nio i różne mieszanki ryżowe
Czemu unikasz surowych jajek? Pytam tak z ciekawości

A Maxi Cosi jednak są wysoko w rankingach bezpieczeństwa... My kupimy Maxi Cosi zwłaszcza, że mamy bazę.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Jakie piękne słońce!!! Dziecko śpi i wreszcie mogę zjeść i wypić kawkę, bo ostatnio ma jazdę, że nie mogę go zostawić ani położyć na chwilę...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:32   #531
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

jak najbardziej może być gorączka ale obserwuj go ... u nas jest histeria od wczoraj i jakby mogła to wszystko do buzi by wsadziła
u nas to samo od wczoraj!
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
dla Melci za zabka!

Konci jakie smaki zupki gotowalas?bo ja jarzynowa, rosolek, kalafioroea,marchewkowa, brokulowa, pomindorowa. Nie wiem jaka jeszcze mozna zrobić
my na razie jemy znaczy dziedek je
marchewka+pietruszka+sele r +ryż+kasza manna+szczypta soli. Bardzo mu smakuje Pediatra kazała kasze manną podawać juz ale domieszaną do zupki no to tak dajemy pycha jest i ziemniak nadal nam szkodzi nooo... wczoraj tysz próba podania kaszki mlecznoryzowej ... smakowała ale nadal dzidek nie toleruje innego mleka niz moje wszystko zwymiotował po 3 godzinach tak samo jak miał miesiąc a ja miałam mało mleka i próbowałam podać mm i po jednej próbie zwymiotował po 4 h w wersji nie przetraw3ionej

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:33   #532
Asiuulka89
Zakorzenienie

Koncxi ja jade dzisiaj kupić fotelik potem napisze jaki wybrałam

A te jajka na ciepło ubijamy jak cos ;D
Stary 2013-03-04, 07:33   #533
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a w ogóle to helouł

idziemy na spacer dzis bno zapowiada sie piekna pogoda juz jest słonko wielkie nananana dzid spi lece sie szykować

bloguję
Stary 2013-03-04, 07:50   #534
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry.

Noc fatalna,Zuzia całą noc się kreciła,popłakiwała,posma rowałam jej dziąsła dentinoxem i zasnęła ale za 2 godziny znów to samo.

Ale u nas śliczna pogoda a ja muszę iść do dermatologa i pewnie spędzę tam z 3 godziny.

Zuzia usypia,mam nadzieję ze zaśnie chociaż na chwilkę,napiłabym się kawy

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 07:53   #535
Konczita
Zakorzenienie

Co do jajek to moja teściowa wylądowała w szpitalu po takim kremiku i miała dość ostrą jazdę mówi że to salmonella ale nie daje temu wiary do końca bo o tym to już dawno nie słyszałam ale boje się ich i unikam ...

my nie mamy bazy właśnie więc i bazę i fotelik trzeba by nabyć .. no myślę o tym co Marta pokazała

my też dzisiaj idziemy na spacerek .. a co należy się jak tak pięknie tylko ja wówczas okna będę myć bo tragedia

chciałam fote cyknąć ale akurat Dusia glebę zaliczyła jak się cykło ..

Lucia to taka podstawowa zupkinka właśnie też na początku dawałam tak później mieszałam już wsio ... teraz pomidorki wprowadzimy
Stary 2013-03-04, 08:03   #536
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

odebrałam wyniki Leny i po lekach poziom żelaza wzrósł 2- krotnie

pewnie będzie można odstawić syrop ale poczekam na wizytę, co lekarz zadecyduje.

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

jajek surowych też unikam za to ubijane na parze bardzo lubię

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

u nas także piękne słoneczko ale coś mocno zawiewa, w nocy prądu nie było.
spacerówka więc poczeka.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:03   #537
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Półtora kostki masła
5 jajek
Pól szklanki cukru
Kakao na oko

to jeszcze poproszę łopatologiczny opis jak ktoś potrafi biszkopta robić
krem dam radę, dzięki

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:04   #538
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no konczi podstawowa bo my dopiero od tygodnia jemy zupki jutro damy buraka

bloguję
Stary 2013-03-04, 08:06   #539
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej nie miałam wczoraj internetu więc trochę jak bez ręki
dzisiaj jeszcze same, jutro małż będzie z nami Poczytam sobie Was jak Zosia bedzie na cycu z kom.

Cytat:
Napisane przez Katiaskaa Pokaż wiadomość

A od kiedy przesadza się dzieci do większych fotelików?? Jestem zielona w tym temacie
Chyba zależy od fotelika... są te 9-18 kg no i one chyba mają taką wkładkę regulowaną dla niemowlaka, że sobie leży jak w tym małym foteliku, więc można przesadzić wcześniej. A te 9 -36 są już dla stabilnie siedzącego dziecka.

Noc makabra - połozyłam się o 23 i do 1 wstałam do niej 8 razy!!!!! Bez przerwy płacz... w końcu przed drugą maż wziął ją do salonu na kanapę to pospałam 2 h...
Stary 2013-03-04, 08:07   #540
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

odebrałam wyniki Leny i po lekach poziom żelaza wzrósł 2- krotnie

pewnie będzie można odstawić syrop ale poczekam na wizytę, co lekarz zadecyduje.[COLOR=Silver]
No to pięknie, super wiadomości!
Co do fotelików to nam obecny jeszcze posłuży bo jest do 13 kg. Mamy Maxi Cosi. Następny też na pewno będzie tej firmy bo zakupiliśmy bazę. Fajny ten fotelik Cybex, podoba mi się.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości