|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Hej dziewczyny!Witam się w 17 tygodniu! Odwiozłam męża do pracy,zaraz córkę odprowadzam na autobus i biorę się za sprzątanie bo po weekendzie u mnie zawsze jakiś nie miłosierny bałagan. Czytałam was cały weekend,ale jak mąż w domu to nie ma nawet jak popisać bo ciągle coś.Życze wszystkim miłego dnia i udanych wizt....
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Cytat:
Cieszę się, że jesteś zadowolona z rozmowy z Tż-em..z rozwoju sytuacji..W sumie Ty najlepiej powinnaś wiedzieć po mimice i głosie czy był szczery, czy jakaś nutka krętactwa w tym była.. Ale poobserwuj go troszkę jak już się zobaczycie i ogólnie jak będzie na wyjeździe..żeby nie powiedzieć - sprawdzaj go.. Bo tak jak napisałaś, można mówić wszystko...a niekoniecznie to samo się myśli. Bądź po prostu ostrożna..dla siebie Mariki i maluszka w brzuszku Maluch się ujawnił Może wyczuł, że mamusia zmartwiona i chciał pocieszyć..kochany A napisz jeszcze czy powiedziałaś swojej mamie o ciąży? Może ja przegapiłam tę informację ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- Gratuluję kolejnego tygodnia ![]() To u mnie teraz pełny 19tc i pomału wdeptujmy w 20
|
|
|
|
|
#1953 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzen dobry
)))Zyczę miłego dnia wszystkim i do poczytania pewnie wieczorem, Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39567551]Dziewczyny chcę jutro wyczyścić pralkę sodą (tzn. puścić cykl 95 stopni z sodą). Jeśli któraś z Was to już robiła, to napiszcie mi, ile tej sody mam wsypać?? Chcę to zrobić, bo mimo używania płynów do prania, na czarnych koszulkach pozostają zacieki. Czyszczę dość często tę szufladkę, mam czysty bęben, a jednak zacieki się tworzą. Jeśli to nie pomoże, będę musiała zawołać speca jakiegoś...[/QUOTE] jej. nie pomogę, nie wiem jak, ale slyszałąm ze soda to dobry sposób. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
witam w rana!
kolejny tydzien sie zaczyna, a ja mam wrazenie ze czas leci jak oszalaly. szykuje sie do pracy. wyobrazcie sobie, ze wczoraj bylam tak padnieta, ze o 20.30 poszlam spac, i spalam tak to 7 rano hahaha ) ale wypoczelam
|
|
|
|
#1955 |
|
Rozeznanie
|
Mama jeszcze nie wie, jeśli nie odkryje w tym tygodniu powiem jej razem z TŻ, nawet on powiedzial że będzie mówił bo wie że ja się boję
![]() A z tą dziewczyną przyznał się że na samym początku czuł coś do nas obu ale to było coś malutkiego a mnie pokochał nad życie, nawet dziś patrzałam na jego gg i usunął ją z kontaktów ![]() ![]() Właśnie dlatego naciskałam na rozmowe skype bo chciałam widzieć jego twarz itd, w jednym momencie miał ciężko i poprosił czy za chwile może zadzwonić. Wiem że w tym momencie bardziej się rozpłakał i chciał się ogarnąć żebym nie patrzała, wiecie jak to faceci " oni nie płaczą " ^^ ale swoje widziałam jak załzawione miał przy rozmowie
Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-03-04 o 08:04 |
|
|
|
#1956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Margoś zawsze o tej porze nie śpi
![]() Cytat:
za kolejny skońzzony tydzień ![]() Jeszcze tylko tydzień i będziemy opijać połóweczkę ![]() Cytat:
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś Ty ranny ptaszku
![]() Shestiger ...mama coś mało spostzregawcza, jak Ty to kryjesz? Domciątko ja też bym co chwilę spała... Nie lubię poniedziałków...bleee PS. Słoneczko wyszło to mnei pociesza! Wogóle to przeglądałam ostatnio 1 część naszego wątku i doszłam do wniosku, że duzo mamuś zaginęło.... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-04 o 08:17 |
|
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja po prostu chodzę z mojej klubowej bluzie która jest dobrze rozciągnięta albo w szerokiej koszulce no w końcu chodze po domu a jak wychodzę to ubieram sie tak by nie widziała
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
i, że tato też się nie wysypał...nieźle...
|
|
|
|
#1960 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() niewiele do czytania było dziś z rana, ale przecież wiosnę już czuć ![]() Rockyyy, zmartwiłaś mnie, ale doczytałam, że złe minęło. Obserwuj się, a najlepiej mimo wszystko skontaktuj się z lekarzem Ewusia, ślicznie wyglądasz! Shestinger, współczuję Ci sytuacji i trzymam kciuki, ale powiem Ci, że tak poważnej rozmowy nie przeprowadzałabym przez gg, skype. To tak poważny temat a komunikatory nie są dobrym miejscem do ich przeprowadzania, szczególnie gg. Ja bym mu nadal nieufała. Jeśli potrafił tak kłamać, to skąd pewność, że nie potrafi zagrać takiej skruchy? Wybacz, że piszę tak prosto z mostu. Życzę Ci jak najlepiej ---------- zjadłam owsiankę z różnymi dobrymi śmieciami, od rana już pracuję, a w między czasie mam ambitny plan: pranie kocy i narzut. Wywalę na słońce Pojutrze Usg połówkowe i stres co raz większy, tym bardziej, że jak patrzę na Wasze brzuszki to mam nieustająco wrażenie, że mój stoi w miejscu. Zdjęcia porobię po połówkowym. |
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
to macie taka domowa terrorystkę
:/PS. A jak traktuje Marikę? |
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki Was zaszczyt kopnął ![]() Wiesz... niektórzy umieją trzymać tajemnicę ![]() Np. u mnie w rodzinie Mama, tata, siostra i brat znają płeć naszego Dziecka i też się nie wygadali ![]() Ale jakby powiedzieli mojej najmłodszej siostrze to nie było by tajemnicy
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Heloou
Nie cytuje, bo czytalam na raty ![]() - kto pierze czarne i wychodza zacieki - polecam prac tylko w plynach do czarnych, i to tych drozszych - sa wydajne i PIEKNIE pachna, przywracaja kolor (sprawdzilam )- kto dzis wizytuje, przede wszystkim POLOWKOWO - za zdrowie maluszkow i objawienia plci ![]() - Shestiger proszona o konkretniejsza opowiesc (my sie tu zamartwiamy o Ciebie, a Ty rzucasz ogolnikami, niedobra Ty )- laski na klubowych fotach najnowszych - . Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa , Ewusia jakie cudne wlosy ![]() - Rocky nastraszylas mnie U mnie tak: - Lili kopie jak dzika i "odpukuje" do mnie tam, gdzie ja do niej pukne (prowadzimy pierwsze dialogi na migi - Wczoraj pracowicie obfotografowalam ciuszki, ktore bede wystawiac na All, i mam cudne firmowe sukienki na zbyciu - Atmosphere, Wallis, Camaieu - odcinane pod biustem i wlasciwie nowe, rozmiary od 40 do 44, nie moje, ale po mojej inspekcji, praniu i prasowaniu - jakby ktora byla ciekawa/zainteresowana, to wrzuce foty albo linka do aukcji gdy juz wystawie Nie sa typowo ciazowe, ale na nasze wiosenne/ letnie brzusie beda akurat - no i pozniej tez posluza - SLONECZKO SWIECI, badylki mi odzywaja na parapetach Z cyklu PYTANIE NA SNIADANIE: 1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie? 2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po?
|
#1965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Co do brzuszka, to mój bardzo długo stał w miejscu, ale ostatnio coraz go więcej Nawet Tż w końcu zauważył, że chyba mi brzuch urósł... co nie zmienia faktu, że cały czas widzę swoje stopy![]() (gdzieś czytałam w opisie tygodni, że mam uważać, żeby się nie potknąć, bo to jest łatwiejsze teraz gdy tych swoich stóp nie widzę
|
|
#1966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
![]() Ja się bardzo zastanawiam nad położną, taka tylko dla mnie...przynajmneij miałabym pewność, że jak coś to mogę na nią liczyć.... A Ty Oliath zdecydowałaś gdzie będziesz rodzić, tzn w którym szpitalu? |
||
|
|
|
#1967 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
Obudziło mnie dziś piękne słoneczko ach aż sie chciało wstawać ![]() Witam się dziś w 24 tygodniu ciąży!!!! Trzymam kciuki za dzisiejsze mamusie które wizytują ![]() Cytat:
za wiek Cytat:
![]() Shestiger kochana ciesze się że wszystko zmierza w dobrym kierunku ale z doświadczenia ci radze bądź ostrożna, to że teraz Tż wykazuje skruchę i chęć poprawy nie oznacza że tak na prawdę jest, może chce cię tylko udobruchać a za jakiś czas wszystko wróci na poprzedni tor. Ja bym go troszkę potrzymała na dystansie. Oby wam się wszystko ułożyło, trzymam mocno za was kciuki |
||
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Dzidziol nie chce ze mną w ten sposób rozmawiać![]() Kopie jak mu się podoba Co do pytań na śniadanie ![]() 1. Ja nie opłacam po pierwsze i tak mnie nie stać po drugie, wiem z relacji, że u mnie w szpitalu taka położna nie jest potrzebna ![]() 2. Nie do mnie pytanie, ale myślę, ze warto, bo zawsze miło dostać prezent a już od młodszej siostrzyczki to w ogóle ![]() Hm... myślę, że fajnym rozwiązaniem było by tez zabrać starszaka do sklepu i pozwolić wybrać mu coś od niego specjalnie dla Maluszka ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Każde wytłumaczenie jest dobre he he he ![]() Cytat:
widzę po emotkach, że Ci dobrze z tą myślą
|
|
#1969 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem, że komunikatory nie są dobrą metodą ale nie potrafiłabym czekać tydzień a z 2 stronyprosto w oczy to może ciężko by mu było o tym mówić a tak dochodzimy do jakiegoś porozumienia. Terrorystkę może nie, tylko to Ona zawsze ma racje nawet jak jej nie ma i to ona nosi spodnie (bynajmniej tak myśli hihi) Z młodą się bawią itd właściwie jak wczoraj gadałam z tż tyle czaasu sama ją brała do innego pokoju i się bawili żeby nam nie przeszkadzać tylko wyjade mi się biorąc pod uwagę 1 moją ciąże że ona ciąże traktuje jak zło najgorsze i wgl Cytat:
![]() katarzynkajg - ja go trzymam na dystansie, u mnie brak zaufania będzie widoczny jak będzie chciał mnie pocałować czy coś bo będę się blokować. Bo zagadywał potem dla zartu o jakiegoś buziaka to mu powiedziałam ze może malutkiego w policzek na początek. Nie mówiłam mu tego żeby się mścić czy coś tylko na samą myśl o jakimś zbliżeniu moje ciało zrobiło reakcję obronną. Będzie musiał nad tym popracować zresztą sam powiedział ze nie chce żadnej taryfy ulgowej z mojej strony
Edytowane przez shestiger Czas edycji: 2013-03-04 o 08:45 |
||
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Zaraz jedziemy odwieźć teściową do szpitala, więc będzie spokój przez jakieś 3 dni :PShe - powodzenia! Margosia - ja nie widzę moich stóp, mimo, że w talii mam 75 cm, ale to chyba ze względu na małe stopy
|
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak jest mi baaardzo dobrze, słońce działa cuda mam tyyyyle energii że starczy dla każdego
|
|
|
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath:
1. Czy juz rozwazalyscie zaplacenie w Waszym szpitalu prywatnej poloznej za asyste i opieke przy porodzie (Wro: jakies 6 stowek) i co o tym myslicie? tak, rozważam opłacenie położnej, ewentualnego 1 osobowego pokoiku, tak by Tż bez skrępowania mógł być przy mnie cały czas. Tyle, że ja jeszcze nie wiem, gdzie będę rodzić W jednym z niedalekich szpitali na peryferiach położna asystuje za 400 zł bodajże, tyle wiem tymczasowo ![]() 2. Do mam, ktore juz maja dzieci: Czy starze dziecko dostanie u Was prezent "od malenstwa" w dniu porodu/ dzien po? nie posiadam starszych dzieci, ale pewnie bym takowy prezencik naszykowała |
|
|
|
#1973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Naprawdę ze względu na Ciebie mam nadzieję że się mylę. Cytat:
Co prawda dawno nie byłam, ale wydaje mi się że ZOO Oliwskie jest dużo fajniejsze A gdzie można Wasze zdjęcia pooglądać? Dzisiaj siedzę w domu, bo zasmarkana jestem i mnie boli głowa
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Bardzo fajny pomysł ![]() Cytat:
za maluszka ![]() i dla innych mam wizytujacych dzisiaj takze ![]()
|
|||
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Jejku jakie piękne słonko dziś świeci Wygoniłam dziś kozę na dwór to stanęła w tym słońcu i pyszczek opalała bo aż oczy przymknęła i tak stała parę minut. Widać każdy tego potrzebuje. Ja dziś zaczynam 20 tydzień (aczkolwiek wg USG zaczęłam go w pt). Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i za shestiger żeby ci się dobrze ułożyło. Niestety męskie łzy do mnie nie przemawiają więc uważaj na siebie i dzieci. No za dużo w życiu przeszłam.
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sie rozkrecily od rana
Joan, na Kamienskiego i rozmawialam wczoraj z mezem nt. poloznej i w sumie chcialabym. Sporo kasy, ale choc mialam przecietnie trudne porody, panicznie bojam sie trzeciego (za pierwszym nie wiedzialam, o co kaman, za drugim dalam sobie wmowic, ze bedzie latwiej, teraz wiem tylko, ze do szpitala pojade jak najpozniej sie da , zeschizowana na maksa )WRZUCE LINKA, tylko jeszcze opisy troche tego jest ![]() Margosia - racja z prezentem DLA Lilo U nas Lala dostanie od Lilo konika wymarzonego Real Fur, interaktywnego od Hasbro. Masakra cenowa, ale Lala ma dwie skarbonki i biedactwo od pol roku ciula na tego zrebaka, i uciulala 24 pln dopiero, moje skarbiatko Maz przywiezie konika do szpitala i schowamy pod lozkiem, a potem Lala dostanie na odwiedzinach Shestiger, ale falstart zrobilam, Ty w miedzyczasie wszystko opisalas obserwuj obserwuj, ale ciesze sie z finalu
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-03-04 o 08:49 |
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1980 | ||||
|
Rozeznanie
|
Słoneczne Dzień dobry Mamusie
![]() Zjadłam maślana bułę z malinowym dżemorem popijam inkę i chyba pójdę na spacerek takie u nas słonko od rana że się w domu siedzieć nie chce ![]() Cytat:
Trzymam mocno Cytat:
Miej oko na tego swojego faceta i nie daj się więcej. Mam nadzieję że nie będziesz musiała tego więcej przechodzićCytat:
![]() Cytat:
![]() Co do położnej to nawet nie wiem jak to jest u nas w szpitalu, nie orientowałam się jeszcze ale ten mój szpital jest dosyć dziwny i pewnie patrzyli by na to jak na jakis wynalazek z kosmosu, że się babie we łbie poprzewracało
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-03-04 o 09:06 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

aż podskoczyłam bo takie wyraźne rzeczy czułam koło 7-8 miesiąca
Może wyczuł, że mamusia zmartwiona i chciał pocieszyć..kochany 

I proszę też dla nas, bo mamy połówkowe

)
. Zloto dla Domciatka za galerie brzuszkowa
jakie cudne wlosy