|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
inutil- my zaczynaliśmy od Bebilonu Pepti, potem alergolog zrobiła testy i zaleciła Nan Pro H.A
jak poszłam ponownie po 1,5 miesiąca przyrost wagi był 400 a w dodatku brzydkie suche plamy na buzi- alergolog oceniła, że to od smoczka, zaleciła podstawowe badania krwi i moczu i nadal Nan Pro H.A Kasia smoczek ma tylko do spania a po spaniu ma buzię ładniejszą... jak zje to plamy bardziej widoczne czasem bardzo mocno czerwone, suche, w tych samych miejscach na buzi
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Zeberko, kochana jesteś
cieszę się, że Kasia raczkuje. Emi też długo z tym zwlekała. Muszę zerknąć w pamiętnik kiedy zaczęła Pamiętam, że długo pełzała jak żołnierz w okopie ![]() Dziewczyny, nie wiem co było przyczyną wczesniejszego porodu u kuzynki Mam niewiele informacji. Jak się czegoś dowiem, napiszę. Ale tak mi jest jej szkoda... Paniczko, ściskam i tulę. Trzymaj się dzielnie! Dziewczyny, mam problem. Doradźcie. ![]() Jesteśmy w trakcie urządzania mieszkania. Kuchni jednak nie mieliśmy w planach robić, bo budżet okrojony, a ładna zabudowa kosztuje. Chcieliśmy to zrobić za jakiś czas. Do rzeczy. Kuchenka gazowa (pięcioletnia) okazała się nieszczelna. Czeka nas nieplanowany wydatek - zakup nowej. I tu pojawia się problem. Co wybrać? Myśląc przyszłościowo chciałabym płytę, ale tej nie mam gdzie wstawić, bo blatów roboczych w meblach niewiele. Poza tym piekarniki są pod zabudowę robione. Czy Waszym zdaniem taka kuchenka wolnostojąca http://www.neo24.pl/?p=amica_614gce3_43zptsykda_xl_eco będzie dobrze wyglądać z meblami pod wymiar? Wiem, ze teraz wszystko się zabudowuje, ale nie wiem jak mam to obejść ![]() Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
strasznie smutna historia... trzymam za cala rodzinę kciuki...Specjalistki deco-dom na pewno Ci doradza co do kuchni jak mieszkanie? już tam mieszkacie?
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko super że Kasia raczkuje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#125 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() YSW witaj ![]() Agatko ![]() ![]() ![]() Barbi ![]() ![]() ![]() Dziewczyny mam nadzieję że dzisiaj będzie dzień dobrych wiadomości!!! Pani jak noc minęła? skurczybyki się pojawiają? Przeszło mi właśnie przez głowę że przecież Ty jutro, po zdjęciu szwu możesz urodzić ![]() Cytat:
ja ok. dwa lata temu się zbuntowałam i od tamtej pory nie farbuję włosów! Przyznaję ciężko było przejść przez etap odrostów i spierania koloru i nie raz już miałam farbę kupić, ale teraz uważam że to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu Polecam powrót do źródeł ![]() Perse gratuluję udanych zakupów i połówki Zeberko tak jak dziewczyny piszą - lekarz jakiś naciągacz! Szlak mnie trafia jak to czytam.. a już wogóle nie umiem pojąć tych lekarzy którzy nie chcieli pomóc 2,5 letniej Dominice - ta historia nigdy nie powinna się wydarzyć!!! Dla Kasieńki gratulacje za raczkowanie ![]() Cytat:
A u Ciebie Elizko może to tylko zmęczenie organizmu po zimie.. wiesz mniej ruchu, wilgoć, mniej słońca.. to wszystko ma wpływ. Polecam oczywiście badanie i konsultacje lekarską, na razie może kup jakiś suplement wspomagający stawy? Moja Mama zawsze po takiej kuracji (tylko to musisz zażywać min. 2-3 miesiące) czuje poprawę. Cytat:
Cytat:
zdrowe, uśmiechnięte, najedzone bez płaczu. W życiu bym nie wiedziała że takie maleństwa mogą mieć refluks!Cytat:
z czasem się dogadacie - on zrozumie że Ty lubisz sprzątać i kropka a Ty nauczysz się to tak robić aby mu to nie przeszkadzało Mój tż też na początku miał z tym problem.. z czasem się po prostu przyzwyczaił że ja inaczej nie umiem i po prostu zaakceptował a mój teść zawsze powtarza: "ale co Ty się tak denerwujesz przecież to A. sprząta a nie Ty" U mnie po weekendzie całkiem miło tylko znów za szybko minął.. Miłego dnia |
|||||
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Witam
![]() Nie poszłam już dzisiaj spać, słońce tak pięknie świeci, aż się nie chce... Ogarnę mieszkanie, muszę przeczyścić sodą pralkę (tzn. nie będę nic czyścić, tylko wrzucę sodę do prania ), zrobię kilka małych prań, muszę ogarnąć siebie przed jutrzejszym połówkowym i.. chyba dokończę książkę, tak mnie już wciąga, że nie przeciągnę jej na kilka dni Co do włosów - ja wróciłam do zupełnie naturalnego koloru i... mam siwe włosy na głowie |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucy myślę, że później też będzie można jakoś taką kuchenkę wkomponować w nowe meble
Jak kupowałam, to czytałam opinie, chciałam w miarę tanio, mi nie potrzebne były np prowadnice teleskopowe czy jakieś lepsze rusztyCytat:
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Tak dziewczynki byłam na badaniach i wieczorem wizyta....wyniki dopiero po 16...;/
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kciukam z całych sił
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, no to czekam
a jak się czujesz?
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
Ja znowu z doskoku! Dopiero sie witam w kolejnej częsci!! BERBIE! bardzo mi przykro z powoodu babci! I trzymam kciuk za wizyte!! ZEBERKA! brawa dla Kasi!! a lekarz naciągacz!! PANI! i jak skurcze? LUNA MONIKA jak sie czujecie? to juz tuz tuz..... AGATKO! zaciskam!!! MAGA! biedny Olo! mojej tez od kilku dni zdarza sie chlusnąc, ale tylk z rana. YSW! Witaj! Napisz cos wiecej i nie zrazaj sie ze duzo piszemy i ciezko na poczatku sie wbic! LUCY! brak tu Ciebie!! a ja mam wolnostojąca kuchenke i meble w zabudowie i wydaje mi sie ze to dobrze wygląda! bo ja chciałam kuchenke na gaz a te płyty do zabudowy na gaz mi sie nie podobają. MEDI! tzrymam kciuki za prawko! PERSE! no u mnie yez pięknie swieci. Co czytasz? czytaj czytaj teraz bo potem bedzie cieżko ;-) ELIZA! nie wkręcaj sobie choroby!!! Idz do lekarza!!!!!!! WIEKA! a u mnie posprzatac nie chcesz? INUTIL! brawo za utrate wagi a co z tym biznesem kolczykowym? |
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39571994]
Cytat:
Moja TY Kochana ja trzymam za Was...!! Czuje sie ok....nie mogę narzekać...tak długo na to czekałam....boję sie że beta niska wyjdzie
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
Agatka, pamiętaj, moja pierwsza beta to było jakieś 50
A teraz to 50 mnie kopie noc i dzień
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie umiem myśleć pozytywnie.... chociaż bardzo bym chciała to nie umiem strach mnie paraliżuje....Muszę sobie sama to przetłumaczyć że przecież MUSI BYĆ DOBRZE!!
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
To samo usłyszałam od mojej Siostry
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja pierwsza beta... 18,9 ![]() Teraz ta beta też mnie kopie...puka puk puk puk... i złości sie jak jestem głodna |
|
|
|
|
#142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja akurat miałam podobną sytuację, z tą różnicą że potrzebowałam kuchenki a na meble kasy nie mieliśmy. W kuchni stała więc kuchenka, lodówka i stare biurko Ja kupiłam najtańszą (900zł) jaka spełniała moje kryteria z myślą jak będę robić full wypas kuchnię to nie szkoda mi będzie jej zmienić na taką w zabudowie ![]() póki co mamy meble z Bodzia plus wolnostojącą kuchenkę i nie jest źle ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
kurde nie pamiętamwłaśnie stuka głową miśka o podłogę... a przepraszam wyrzucił miśka i liże dywan
|
|
#143 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci to co mnie powiedział lekarz gdy byłam w drugiej ciąży "Pani A. jest pani zestresowana i sparaliżowana strachem i to jest złe i dla Pani i dziecka. Wiem, że to trudne ale trzeba wierzyć że będzie dobrze! Jest pani w ciąży ale na razie tylko fizycznie - psychicznie i emocjonalnie jeszcze nie. Musi to Pani zmienić. Tamta ciąża była. Teraz jest Pani w kolejnej i musi się Pani postarać odciąć od złych wspomnień!" Ja wiem jak to ciężko.. to taka chyba taktyka obronna..coś w stylu jak się nie przyzwyczaję, nie będę się tym ekscytować, cieszyć to w razie "w" mniej będzie boleć.. ja tak trochę miałam.. i żałuję i obiecałam sobie że następnym razem nie popełnię tego błędu.. będę się cieszyć i wierzyć że będzie dobrze i że się uda! Agatek "ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-03-04 o 11:54 |
||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Perse wiesz, ze ja przez Ciebie spać nie moge..ten wózek co wkleiłaś tako-szary...jest boski....
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak Ci się sprawują meble z Bodzia w kuchni? Ja mam w pokoju, ale po 10 latach kompletnie się porozklejały - w sensie okleina zupełnie odeszła. Ale może teraz jakościowo robią coś lepszego? Niedawno kupiłam witrynkę i wygląda na porządniejszą, ale co do kuchennych to się trochę waham...
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#146 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj wysyłam moją mamę na zwiady i niech szuka w nim wad, a jak nie znajdzie..... To chyba na niego zachorowałam :P |
||
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39574882]
Boski jest... Dzisiaj wysyłam moją mamę na zwiady i niech szuka w nim wad, a jak nie znajdzie..... To chyba na niego zachorowałam :P[/QUOTE] Ooo to koniecznie daj znac jakie ma wad ![]() Wiem, że jest cieżki ale mi to nie przeszkadza ![]() Tylko prosze napisz tutaj bo na mamusiowym nie znajde
|
|
|
|
#148 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są duże, pojemne i póki co nic się z nimi nie dzieje. Może nie są to najpiękniejsze meble na świecie, ale w kuchni chodziło mi o funkcjonalność i się spisują. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
ja kwitnąco
tylko zestresowana na maxa ![]() bo będzie niska ale tak to jest w tym dniu cyklu z każdym dniem przyrasta ![]() Cytat:
My po wizycie. Jutro o 8ej stawiamy sie w szpitalu na prucie szwu ![]()
|
|
|
#150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

Pamiętam, że długo pełzała jak żołnierz w okopie 
Mam niewiele informacji. Jak się czegoś dowiem, napiszę. Ale tak mi jest jej szkoda... 

ja ok. dwa lata temu się zbuntowałam i od tamtej pory nie farbuję włosów! Przyznaję ciężko było przejść przez etap odrostów i spierania koloru i nie raz już miałam farbę kupić, ale teraz uważam że to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu 
Mój małż wyznaje zasadę, że zamiast sprzątać, to lepiej się położyć i odpocząć.