Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 09:59   #4651
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

ciekawe czy pierwszy miot na naszym wątku będzie 25.04
to ja chcę 23.06 z tego zestawu
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:07   #4652
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

witam się po weekendzie
U nas tyyyle się działo, że nie miałam nawet czasu i siły żeby Was odwiedzić.
Mam troszkę nadrabiania, ale nie wiem czy teraz zdążę.

Wczoraj byliśmy na kabarecie - PARANIENORMALNI, mieli nowy program i nowy skecz z Mariolką
uśmiałam się strasznie, nie mogłam się powstrzymać... aż dziwne, że dzisiaj nie mam zakwasów na brzuchu

Pogoda jest kapitalna, aż chce się żyć

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:11   #4653
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ja tam nie cierpię gołębi i wystrzelałabym zarazę. no chyba że ktoś ma hodowlę ładnych gołębi, to mi nie przeszkadzają.
ja tez...male obsrance! motto golebia na moim parapecie: nie daj sie-zesraj sie! to jak walka z wiatrakami...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:11   #4654
justyna_g4
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z bezrobocia i zakupów. Wszytsko załatwione. Kurcze ładna pogoda ale ja poruszałam się autem ( choć nie za bardzo lubię jeździć) bo coś wczoraj mnie brzuszek pobolewał i wolałam sobie darować dalsze spacery.
Byłam w biedronce i kupiłam ten kocyk co był w gazetce od dziś. Rozmiar duży bo 120x150 i taki zwykły cięki polar ale myślę, że się przyda. Nie mogłam się zdecydować czy myszka miki czy tygrysek wiec Tż mi powiedziałm, żebym zapytała Laure dowcipniś.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:12   #4655
sharpnowaja
Zakorzenienie

kurna usunęło mi posta

któraś pytała o rozmiary:
56-62 to 0-3 m-cy
62-68 to 3-6 m-cy
68- 74 to 6-9 m-cy
74- 80 to 9-12 m-cy
ale to też bardzo dużo zależy od dziecka
Stary 2013-03-04, 10:12   #4656
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
hej dziewczęta

mam nadzieję, że u was wszystko ok, sorki, ale nie dam rady podczytać wszystkiego..

u mnie ok, ale wczoraj Blanka mi sie rzuciłła na brzuch i od tamtej pory mam wrażenie, że Kubuś się bardzo mało rusza. W tym tygodniu mam sie umówić na prenatalne, więc mam nadzieję, że się okaże, ze jest w porządku.
kupiłam Blance wczoraj taki żakiet w smyku :
http://www.smyk.com/cool-club-maryna...a-dla-dzieci-p
wygląda słodko w nim
z Kubusiem na pewno wszystko ok, tylko poczul respekt przed starsza siostra aaa czekam na fotke malej stroinisi. uroczy zakiecik
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:17   #4657
komiksowa
Raczkowanie

Axella wysiej sobie maciejkę, będziesz miała wieczorami przepiękny zapach. Ja uwielbiam latem usiąść sobie na schodku przed domem i wąchać maciejkę - rewelacja. No i chyba urośnie nawet w najbardziej zacienionym miejscu.

Dziewczyny nie wiem, czy czytałyście wątek o wózkach. Ja przebrnęłam przez cały i tam, jeśli chodzi o trójkołowce, to było napisane, że dopóki jest gondola to ok, ale po zmianie na spacerówkę robi się trochę niebezpiecznie. Jak maluszek się rozbryka w środku, to są niestabilne. Jakiś czas temu, jak wychodziłam ze sklepu, to przepuszczałam mamuśkę z czterokołowcem, ale ze skrętnymi kołami z przodu. Ale się dziewczyna musiała nagimnastykować, żeby się te kółka odkręciły w odpowiednią stronę I w ogóle, jeśli chodzi o wózki, to u mnie na dzielni zielony kolor rządzi. Podobny do tego, który wrzucała Axella i wygląda naprawdę ślicznie na żywo.

Z fajnych lekkich filmów polecam Wam - Lars and the real girl - Ryan Gossling w zupełnie innej odsłonie (wyobrażacie go sobie z wąsem i w pulowerku? ). No i sam film...o miłości, ale w zupełnie innym ujęciu. Naprawdę warto go zobaczyć.

A ja właśnie skonsumowałam ciasto, które podrzuciła wczoraj teściowa. Bita śmietana, galaretka i truskawki - mniam
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:18   #4658
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
My już w domu!
Cieszę się bardzo bo jeszcze kilka dni w szpitalu i bym chyba naprawdę urodziła
Ja już zapomniałam, że dzieci takie malutkie się rodzą.
Jak patrzyłam na te kruszynki to już nie mogę się doczekać. Ale z drugiej strony jak pomyślę że niedługo muszę tam wrócić na poród to aż mi się gorąco robi.
Wiecie że mój mały przekroczył już 2 kg. a jeszcze 8 tygodni zostało.
o to na jakim oddziale Cie trzymali ze widzialas maluszki??? ooo 2 kg no to sporyy bedzie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:21   #4659
vil84
Wtajemniczenie

hej hej
esh pisałam Wam że moje dziecko nie lubi chipsów? wczoraj byli u nas znajomi, przynieśli dwie paczki, plus nasze jeszcze, najadłam się tych chipsów, nic mi nie było... do czasu brzuch mnie nie bolał, ale u mnie problemy żołądkowe czasem się objawiają nieco inaczej - po 23 zaczęło mi tak szybko serce bić że myślałam że to zawał, poszłam zmierzyć ciśnienie, pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 72/40 w trakcie mierzenia na siedząco zemdlałam, więc miałam trzy podejścia, a potem tak mi wirowało w głowie, że nie mogłam się ruszyć z sypialni ... na szczęście po godzinie ciśnienie 90/60 i samopoczucie lepsze.

okazuje się, że wśród naszych znajomych będzie więcej dzieciatych to, że dwie koleżanki są w ciąży, jedna na początku, jedna ma termin 2 tyg przede mną to wiedziałam - a tu się dowiaduje że jeszcze jedna koleżanka ma termin tydzień przede mną, z bliźniakami, kolega z żoną spodziewają się dziecka we wrześniu, a inny kolega pisał mi wczoraj że jego dziewczyna ma termin na maj fajnie a ci znajomi co byli wczoraj, są w trakcie intensywnych starań

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ide sie polozyc, moje kostki sa az sine , mam mega obrzeki , nawet zrobilam fote.... zeby nie bylo ze przesadzam
uuu niedobrze ... zrób te badania dla pewności koniecznie.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

moje kot sie obrazily na mnie i Kimiko mnie lapa w leb walnela i uiekla
co im zrobiłaś?
jak reagują na przeprowadzkę?

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
opowiadaly tez o przesadach, o tym ile naprawde trwa porod.
z ciekawostek ktore mnie zachwycily - porod porownywany jest do wysilku a) przerzucenie 4 ton wegla, b) maraton 43 km
yyyy... wysiąde po 100 m

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A tak z pozytywnych tematów, to dzisiaj tż mi powiedział, że jestem jego skarbonką. Patrzę na niego oczekując ciągu dalszego, bo nie kumałam, ale się nie kwapił. Pytam dlaczego skarbonką... Odpowiedział, że dlatego, bo noszę jego skarb. Zrobiłam takie oczy... Na co musiał dorzucić 3 grosze: No chodź do mnie moja ŚWINKO skarbonko.

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
za to nasz przyjaciel mnie ostatnio zaskoczył gdy się do nich wybraliśmy... wchodzimy do nich, a on do mnie "no cześć szczupła", mówię mu "no w końcu ktoś mi powiedział, że jestem szczupła", na co on: "pewnie wszyscy do Ciebie mowią grubasie, to ja tak dla równowagi Ci powiedziałem" no grunt to szczerość

ja myślałam że uduszę mojego męża dziś rano ... wstaje do pracy, poszłam mu dać buziaka na papa, a on patrzy na mnie i mówi "dzień dobry puszczalska" ja zrobiłam oczka jak spodeczki, bo żarty żartami, ale bez przesady, i o co biega ... "bo miał takie trzy sny i pół nocy przez to nie spał"

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:23   #4660
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, sprawdziłam kiedy sa pełnie, które nas będą dotyczyć, tak w kontekście zwiększonej liczby porodów podczas pełni i mamy tak:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

No z 10 czerwca w porywach do 17 czerwca to nie wiem na, który miałabym się załapać.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Będziemy sie motywować bo to też mój cel. Dokładnie 55 kg
Też mam taki, ale jak to będzie to się okaże...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Czekam aż pralka skończy prać i uciekam do Biedry. Dzisiaj w planach mam zupkę pieczarkową No i przy okazji zerknę na te piżamki o których pisała Mysia.
A ja byłam i chyba gdzieś mi umknęły koszule...albo ich nie było bo oglądałam prawie wszytsko.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Właśnie a oglądała któraś z was w sobotę ten program o ciąży O Matko? Bo ja tak i uważam go za mega fajny szkoda ze tak późno wyszedł bo dużo fajnych informacji za tydzień mam zamiar go znów oglądać nawet mój Tż go oglądał z zaciekawieniem.
Ja oglądałam. Taki do obejrzenia ten program.

A my dziś zaczynamy 27tc

Laura

Stary 2013-03-04, 10:25   #4661
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate
Wiecie że mój mały przekroczył już 2 kg

Cytat:
Napisane przez komiksowa
Bita śmietana, galaretka i truskawki
bita śmietana i truskawki
Stary 2013-03-04, 10:29   #4662
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem, czy czytałyście wątek o wózkach. Ja przebrnęłam przez cały i tam, jeśli chodzi o trójkołowce, to było napisane, że dopóki jest gondola to ok, ale po zmianie na spacerówkę robi się trochę niebezpiecznie. Jak maluszek się rozbryka w środku, to są niestabilne. Jakiś czas temu, jak wychodziłam ze sklepu, to przepuszczałam mamuśkę z czterokołowcem, ale ze skrętnymi kołami z przodu. Ale się dziewczyna musiała nagimnastykować, żeby się te kółka odkręciły w odpowiednią stronę I w ogóle, jeśli chodzi o wózki, to u mnie na dzielni zielony kolor rządzi. Podobny do tego, który wrzucała Axella i wygląda naprawdę ślicznie na żywo.
kółka można zablokować nie wiem jak generalnie mają wózki, ale w moim wciskam w rączce 2 guziki i jak ruszę wózkiem to one się odkręcają i blokują

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:

bita śmietana i truskawki
od dziś truskawki w dronce za 2,50 ale rano jak byłam to jeszcze nie było
Stary 2013-03-04, 10:30   #4663
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej hej
1. esh pisałam Wam że moje dziecko nie lubi chipsów? wczoraj byli u nas znajomi, przynieśli dwie paczki, plus nasze jeszcze, najadłam się tych chipsów, nic mi nie było... do czasu brzuch mnie nie bolał, ale u mnie problemy żołądkowe czasem się objawiają nieco inaczej - po 23 zaczęło mi tak szybko serce bić że myślałam że to zawał, poszłam zmierzyć ciśnienie, pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 72/40 w trakcie mierzenia na siedząco zemdlałam, więc miałam trzy podejścia, a potem tak mi wirowało w głowie, że nie mogłam się ruszyć z sypialni ... na szczęście po godzinie ciśnienie 90/60 i samopoczucie lepsze.

2. okazuje się, że wśród naszych znajomych będzie więcej dzieciatych to, że dwie koleżanki są w ciąży, jedna na początku, jedna ma termin 2 tyg przede mną to wiedziałam - a tu się dowiaduje że jeszcze jedna koleżanka ma termin tydzień przede mną, z bliźniakami, kolega z żoną spodziewają się dziecka we wrześniu, a inny kolega pisał mi wczoraj że jego dziewczyna ma termin na maj fajnie a ci znajomi co byli wczoraj, są w trakcie intensywnych starań

3. ja myślałam że uduszę mojego męża dziś rano ... wstaje do pracy, poszłam mu dać buziaka na papa, a on patrzy na mnie i mówi "dzień dobry puszczalska" ja zrobiłam oczka jak spodeczki, bo żarty żartami, ale bez przesady, i o co biega ... "bo miał takie trzy sny i pół nocy przez to nie spał"
1. oj maluch strasznie musi nie lubić tych chipsów, że się tak znęca nad matką
2. ale będziesz miała fajnie z towarzystwem
3. myślałam że to tylko my mamy głupie sny w ciąży

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A my dziś zaczynamy 27tc
Stary 2013-03-04, 10:31   #4664
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
rozpakowałam Zuzię..
matko to zabrzmiało jakbyś urodziła

aż się wzruszyłam czytając opisy porodów mamusiek marcowo-kwietniowych

axella nie wiem czy Cię to pocieszy ale tak stwierdziłam sobie wczoraj że ja to się zacznę denerwować porodem jak Ty urodzisz bo jakoś mam przeczucie że urodzę po Tobie

diabli uśmiałam się jak pisałaś o tym programie z położnymi

karolina każdy wózek jaki "dotykała" 3kołowy był beznadziejny. Jak dla mnie to takie wózki na zimę się nie nadają.
Stary 2013-03-04, 10:34   #4665
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
od dziś truskawki w dronce za 2,50 ale rano jak byłam to jeszcze nie było
no to muszę się kopsnąć po drodze z pracy, ale że dziś się spieszę na sr to mam nadzieję że jutro nie zapomnę
Stary 2013-03-04, 10:37   #4666
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie podczytywałam marcowo-kwietniowe mamusie i dziewczyna o nicku strippi 5 dni po porodzie straciła całe 10kg, które przytyła w ciąży.

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1645
ooo czyli jest dla mnie nadzieja

axella za 32 tc

szczęsliwa za 27 tc

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
Najgorsze, że teraz tyle fajnych kolekcji wiosennych, sklepy kuszą kolorkami, a my takie hipopotamy chodzące. Ja bym sobie nawet kupiła jakieś rzeczy, bo nie jestem bardzo wielka, a bluzki iteraz głównie są luźniejsze, ale szkoda mi, bo potem będą w szafie leżeć... wolę zaczekać chyba do lata.
też nad tym ostatnio ubolewałam bo weszłam na chwilę do kilku sklepów w galerii czekając na TŻta i tam było TYYYYYLE fajnych rzeczy na promocji
Stary 2013-03-04, 10:38   #4667
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
1. oj maluch strasznie musi nie lubić tych chipsów, że się tak znęca nad matką
Moja mała też nie przepada chyba bo jak zjadłam chipsy to mnie brzuch później bolał tak samo jak wypiję pepsi to nie dosć,że nie mogę spać to jeszcze brzuch boli.

A od babki od wózka ani widu ani słychu jakiejś wiadomości... kurier też się nie odezwał jeszcze a skoro paczka za pobraniem to musi chyba zadzwonić.

Laura

Stary 2013-03-04, 10:40   #4668
sharpnowaja
Zakorzenienie

Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki bo muszę jechać do mojej porąbanej pracy. Nie wiem czemu ale strasznie się denerwuje. Jeszcze muszę tam zadzwonić i się zapowiedzieć a na samą myśl że muszę tam jechać robi mi się niedobrze
Stary 2013-03-04, 10:41   #4669
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A od babki od wózka ani widu ani słychu jakiejś wiadomości... kurier też się nie odezwał jeszcze a skoro paczka za pobraniem to musi chyba zadzwonić.
Oni się odzywają jak stoją pod drzwiami z pretensją, że nikogo nie ma Nie ważne czy za pobraniem czy nie, bardziej jest to zależne od firmy.
Mogła jeszcze nie wysłać, kiedy kupowałaś?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 10:43   #4670
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

25 kwiecień
25 maj
23 czerwiec

ja się mogę załapać na tą marcową jeszcze

Cytat:
My już w domu!
Jak patrzyłam na te kruszynki to już nie mogę się doczekać. Ale z drugiej strony jak pomyślę że niedługo muszę tam wrócić na poród to aż mi się gorąco robi.
ale już duży ciekawe czy nasz też dobija do dwóch kilo, dwa tyg temu miał 1600 ale teraz rosną maleństwa średnio po 200 gr tygodniowo więc jest szansa
super że już w domku jesteście !

Stary 2013-03-04, 10:43   #4671
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4
Moja mała też nie przepada chyba bo jak zjadłam chipsy to mnie brzuch później bolał tak samo jak wypiję pepsi to nie dosć,że nie mogę spać to jeszcze brzuch boli.

to mój synek jest w miarę grzeczny i nie terroryzuje mnie bólami brzucha. conajwyżej raz na jakiś czas zafunduje mi zgagę..

do mnie kurier dzwoni nawet gdy przesyłka jest opłacona - chce wiedzieć kiedy mnie zastanie i ewentualnie jak godziny mu nie pasują, to zmieniam adres dostawy, albo prosze o zostawienie przesyłki u sąsiada
Stary 2013-03-04, 10:46   #4672
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
o to na jakim oddziale Cie trzymali ze widzialas maluszki??? ooo 2 kg no to sporyy bedzie
Leżałam na trakcie porodowym. Na szczęście w miarę spokojnie było. Mało porodów to i cicho było. A maluszki chodziłam też piętro wyżej oglądać.
Jak mnie przyjmowali to studentka wyciągnęła taką książeczkę dziecka i te wszystkie papiery co do porodu dają. Musiałam mieć niezłą minę bo położna ją szybko opieprzyła,że ma to schować bo ja dopiero 32 tydzień i rodzić nie będę. A dziewczyna chciała się wykazać. Trochę mnie przestraszyła, bo nie wiedziałam że to studentka i myślałam że wie co robi.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:49   #4673
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Oni się odzywają jak stoją pod drzwiami z pretensją, że nikogo nie ma Nie ważne czy za pobraniem czy nie, bardziej jest to zależne od firmy.
Mogła jeszcze nie wysłać, kiedy kupowałaś?
To jest wózek z tablicy. Nie wysłałam kasy bo za pobraniem wzięłam, ale zaliczkę na przesyłkę w obie strony ( ok 234zł ) musieliśmy wysłać bo babka się bała, że jak za pobraniem to możemy nie odebrać ( podobno ktoś jej tak już raz zrobił ). Kasa poszła we wtorek wieczorem. Napisała mi, że w czwartek wieczorem ma kurier odberać paczkę, że waży 26kg i ma nietypowy kształt wiec kurier sobie zastrzega, że czas dostarczenia to 1+2d. Napisała, że jest usługa sms wiec jak kurier odbierze to firma kurierska wyśle mi smsa z numerem itd. Nie dostalam od firmy kurierskiej smsa ani maila. Do babki napisałam w piątek czy wysłali ale nie odpisała. Ja jestem panikarą, ale po ostaniej akcji z allegro, że nie odzyskałam kasy ( co prawda tylko 10zł ale nie rozumiem jak to jest możliwe na takim portalu oszukać tyle ludzie ( juz koło 60 negatywów jest ) i allegro nic z tym nie robi ) trochę się przejmuję zwłaszcza, że to ponad 200zł

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
to mój synek jest w miarę grzeczny i nie terroryzuje mnie bólami brzucha. conajwyżej raz na jakiś czas zafunduje mi zgagę..

do mnie kurier dzwoni nawet gdy przesyłka jest opłacona - chce wiedzieć kiedy mnie zastanie i ewentualnie jak godziny mu nie pasują, to zmieniam adres dostawy, albo prosze o zostawienie przesyłki u sąsiada
Do mnie jak jest opłacona nigdy nie zadzwonił, jak była nie opłacona to też nie. Raz się zdarzyło, że kurier zadzonił jak miał do podpisania umowe z oragne.

Laura

Stary 2013-03-04, 10:50   #4674
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki bo muszę jechać do mojej porąbanej pracy. Nie wiem czemu ale strasznie się denerwuje. Jeszcze muszę tam zadzwonić i się zapowiedzieć a na samą myśl że muszę tam jechać robi mi się niedobrze
i powodzenia
Stary 2013-03-04, 10:56   #4675
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Leżałam na trakcie porodowym. Na szczęście w miarę spokojnie było. Mało porodów to i cicho było. A maluszki chodziłam też piętro wyżej oglądać.
Jak mnie przyjmowali to studentka wyciągnęła taką książeczkę dziecka i te wszystkie papiery co do porodu dają. Musiałam mieć niezłą minę bo położna ją szybko opieprzyła,że ma to schować bo ja dopiero 32 tydzień i rodzić nie będę. A dziewczyna chciała się wykazać. Trochę mnie przestraszyła, bo nie wiedziałam że to studentka i myślałam że wie co robi.
o ja heheh niezla studenstka hehe , a to u nas idzie sie na patologie odrazu .... fajnei tez bym popatrzyla na maluszki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:00   #4676
angie83
Raczkowanie

Cytat:
My już w domu!
Gratulacje zdrowej dzidzi. Dobrze, że już jesteś w domu. Mój Bartuś na wizycie 20.03 tez pewnie będzie miał ze 2 kilosy (będzie 33 tc) albo i więcej. Serce mi rośnie jak widzę maluchy. Widocznie pod wpływem ciąży trochę się człowiek uwrażliwia na takie widoki. Ja od razu zaczynam płakać jak durna. Ale widzę, że mój TŻ tez jakiś taki zrobił się wrażliwszy. Czasem tak zapatrzy się na brzuszek i westchnie, że już nie może się doczekać, kiedy rozpakuje swój prezencik.

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

Aah, witamy się dzisiaj w 27tc, cieszę się z każdego mijającego tygodnia, już mi brzuch przeszkadza.

I okazało się jakim okropnym ignorantem jestem, myślałam sobie, że po porodzie tak chwila moment brzuch wraca do normalnego rozmiaru, a tu się okazuje, że ten cały proces obkurczania macicy trwa tygodniami urodzę dziecko i jeszcze trochę będę wyglądała jakbym była w ciąży )
za 27 tydzień. Witam w klubie. Też myślałam, że wyjdę ze szpitala laska, a tu widzę, że byłam w błędzie. W maju czeka mnie jeszcze komunia chrześniaka TŻ. Oj tam, zakupię pas poporodowy, wbiję się w jakąś sukienkę i będę dżaga.
Szwagierka zakupiła sobie bieżnię z pasem wibrującym, po porodzie będę miała gdzie wracać do formy

[QUOTE=axella;39570538

ah, witam w 32 tc [/QUOTE]

za 32 tydzień

Cytat:

Co do snów, to mi przedwczoraj się śniło, że siedziałam u koleżanki przodem do okna i tak słonko na mnie padało. Nie wiem czemu miałam odkryty brzuch i był... prawie przeźroczysty! Widziałam jak maluch wypycha stopki w brzuch, jak się kręci, jaką ma cieniuteńką skórkę, no i... miał siusiaka. Dzisiaj małż chodził i odliczał ile jeszcze do wizyty, pytam po co to liczy, a on na to, że chce w końcu zobaczyć siusiaka. Zaczęłam się śmiać, że ja już widziałam.
Mi się śniło, że dostałam mega żylaków na całej długości nóg.
A potem śniłam, że obcinałam Bartusiowi włosy. Miał chyba ze dwa latka i wyglądał jak mój TŻ, jak był mały. Synuś miał piękne gęste blond włoski - czyli znający życie będzie podobny do mnie, bo u mnie sny są przeciwieństwem do rzeczywistości.

Cytat:
:

Zapomniałam poinformować, że dzisiaj zaczynamy 25 tc.
za 25 tydzień.

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
10kg mniej to ja miałam na 2gi dzień po porodzie
Mój plan zakłada również szybki powrót do formy. Szczerze mówiąc, myślałam, że będę chodziła w ciąży jak taka torba i że zbrzydnę. W ogóle laski teraz jakoś tak ładnie chodzą w ciaży. Ale jestem mega szczęśliwa, bo nie rozlazłam się jak sądziłam. Teraz co prawda będzie już z 10 kg na plusie, ale wszyscy mówią mi, że nie widać żebym przytyła.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
kurna usunęło mi posta

któraś pytała o rozmiary:
56-62 to 0-3 m-cy
62-68 to 3-6 m-cy
68- 74 to 6-9 m-cy
74- 80 to 9-12 m-cy
ale to też bardzo dużo zależy od dziecka
Bardzo przydatne. Będzie łatwiej posegregować ciuszki.
Stary 2013-03-04, 11:03   #4677
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To jest wózek z tablicy. Nie wysłałam kasy bo za pobraniem wzięłam, ale zaliczkę na przesyłkę w obie strony ( ok 234zł ) musieliśmy wysłać bo babka się bała, że jak za pobraniem to możemy nie odebrać ( podobno ktoś jej tak już raz zrobił ). Kasa poszła we wtorek wieczorem. Napisała mi, że w czwartek wieczorem ma kurier odberać paczkę, że waży 26kg i ma nietypowy kształt wiec kurier sobie zastrzega, że czas dostarczenia to 1+2d. Napisała, że jest usługa sms wiec jak kurier odbierze to firma kurierska wyśle mi smsa z numerem itd. Nie dostalam od firmy kurierskiej smsa ani maila. Do babki napisałam w piątek czy wysłali ale nie odpisała. Ja jestem panikarą, ale po ostaniej akcji z allegro, że nie odzyskałam kasy ( co prawda tylko 10zł ale nie rozumiem jak to jest możliwe na takim portalu oszukać tyle ludzie ( juz koło 60 negatywów jest ) i allegro nic z tym nie robi ) trochę się przejmuję zwłaszcza, że to ponad 200zł
Spokojnie, kurier mógł odebrać czwartek wieczorem lub piątek rano. Według tego co piszesz to spokojnie mają czas do środy, dzisiaj bym na przesyłkę nie liczyła.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:06   #4678
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
My już w domu!
fajny duży dzidzio.
Mój pewnie też już ma ponad 2kg.
Jutro się dowiem
Fajnie, że już jesteś w domu-odpoczywaj i uważaj na siebie.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:08   #4679
vil84
Wtajemniczenie

przypomniał mi się mój wczorajszy sen - śnił mi się poród, szczegółów nie pamiętam, ale nie był jakiś traumatyczny, ale zapamiętałam że Przemek miał 60 cm i jakieś 3,5 kilo ciekawe czy się sprawdzi

Stary 2013-03-04, 11:09   #4680
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
My już w domu!

Oj to dobrze Teraz niech mały czeka na kwietniową pełnię

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej hej
esh pisałam Wam że moje dziecko nie lubi chipsów? wczoraj byli u nas znajomi, przynieśli dwie paczki, plus nasze jeszcze, najadłam się tych chipsów, nic mi nie było... do czasu brzuch mnie nie bolał, ale u mnie problemy żołądkowe czasem się objawiają nieco inaczej - po 23 zaczęło mi tak szybko serce bić że myślałam że to zawał, poszłam zmierzyć ciśnienie, pobiłam swój rekord niskiego ciśnienia - 72/40 w trakcie mierzenia na siedząco zemdlałam, więc miałam trzy podejścia, a potem tak mi wirowało w głowie, że nie mogłam się ruszyć z sypialni ... na szczęście po godzinie ciśnienie 90/60 i samopoczucie lepsze.
Jesteś pewna, że to przez chipsy? Ja bym to połączyła z tymi zawrotami głowy, które ostatnio miałaś. Pogadaj z lekarką z czego to może wynikać
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości