Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 12:01   #2101
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie coś takiego, że dziecko układa się po jakiejś części brzucha i robi się wzniesienie? Pewniej nocy budzę się i dotykam brzucha po prawej stronie, a mój brzuch jest mniejszy. Przerażona wstaję i w śmiech. Dziecko ułożyło się po lewej stronie i tam miałam taką ,,kulę" i mega ogromny brzuch a po prawej malusi
Ja tak mialam, ale pozniej w ciazach I u mnie to bylo zwiazane z wrednym kurczeniem sie macicy (Braxtona-Hicksa) - dziewczyny uciekaly w ta strone, ktora byla luzniejsza
Cytat:
Kiedy dziecko słyszy w łonie matki? Chodzi mi o dźwięki po za ciałem matki, np. piosenkę.
Juz powinno dobrze slyszec glosne dzwieki z zewnatrz oraz Twoj glos tez i juz podobno zaczyna lubic, kiedy mama spiewa piosenki
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:02   #2102
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

No...to ja już mykam... odezwę się z domciu i opowiem co tam z tą szkołą rodzenia wyszło
papa

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:05   #2103
karolajn1987
Wtajemniczenie

Halo, halo! Dzień dobry w ten piękny dzionek

Cytat:

Ja dziś mam dzien ,,100 pytań do..." Czy korzystałyście, korzystacie z ofert z portali typu groupon itp.? Czy wybieracie się w tym roku na jakieś wakacje, wypady weekendowe gdzieś?
Ja często korzystam i odpukać się nie zawiodłam jeszcze. Byłam w zeszłym roku w Egipcie z grouponem, kupuje pizzę, zabiegi kosmetyczne, wyjścia do restauracji itp. Dla mnie warto

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a na tym Bebilonie to wystarczy się zarejestrować, bo Lokatorek też chce misia?
Ja też szybko dostałam paczuszkę, ale misia przechwyciła moja sucz
Za to trafiłam ostatnio w lumpie na misia z serii Me to You takiego większego za 10 zł wyprałam i jest jak nowy

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A ja jeszcze niecałe pół godzinki i się zwalniam z pracy do tej szkoły rodzenia Mam nadzieję, że uda się stworzyć grupę na zajęcia popołudniowe, w każdym razie na sensowniejsza godz. niż w porze pracy
Daj znać jak tam. Ja dziś planuję jechać z tż się umówić, ale chyba ciężko nam będzie chodzić razem, bo on ma różne zmiany a u nas SR na 18..

Nie dam rady więcej cytować więc odpiszę z pamięci
Perse co do pralki, ja tak robiłam i z sodą i z kwaskiem cytrynowym, bo miałam jakieś czarne zacieki na białych ubraniach. Jest lepiej

W weekend się nie pojawiałam, bo praktycznie przespałam w piątek TŻ miał swój kawalerski, ja w sobotę panieński
Neni pytała kiedy ślubujemy - 16.03 pisałam już kiedyś, ale mnie nie słuchacie jak widać
Dziś tak pięknie na dworze, że bym dużo spacerowała z psiakiem, ale muszę na kuriera czekać
Stary 2013-03-04, 12:12   #2104
idzia111
Zakorzenienie

karolajn ja jakoś za granicę bałabym się jechać z grupowych zakupów.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:14   #2105
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
karolajn ja jakoś za granicę bałabym się jechać z grupowych zakupów.
my sprawdzaliśmy opinie w internecie, biuro i wcześniej też sporo ludzi wyjechało z tym biurem i grouponem. Bez sprawdzenia też byśmy się bali.
Stary 2013-03-04, 12:18   #2106
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Śliczna ta Twoja parapetowa wiosna
U nas też dzisiaj słonecznie od samego rana.. aż żyć się chce
Przeczytałam, ze Ci się chce tyć... więc nie będę Ci zabraniać
Cytat:
Kiedy dziecko słyszy w łonie matki? Chodzi mi o dźwięki po za ciałem matki, np. piosenkę.
Mi gin mówiła, że kolo 20 tc dziecko zaczyna słyszeć, ale głosy rozpoznaje dopiero koło 24tc.. Tzn. jest wtedy w stanie odróżnić głos mamy od obcych głosów
Cytat:
No nie wiem jak to jest. Czy ja jestem taka wyczulona czy co. Ale tłuszczu nie miałam dużo. Zresztą ledwo zaczęłam 16 tc a już poczułam pierwsze plumkanie, a od końcówki 17 już regularne kopniaczki i ruchy codziennie, w nocy i dzień.

No jak mogę nie czuć jak się układa, np. jest z jednej strony zwinięte, że mnie rozsadza a potem czuję jak płynie w drugą stronę. To tż i mama ostatnio widzieli gołym okiem, bo wcześniej myśleli, że tylko tak mówię.
Do tego dochodzi ból w pachwinie. Potwierdzone przez usg, ze to nogi malucha, więc jak zaczyna boleć to domyślam się że to to, a potem jeden kuksaniec, drugi w tym miejscu i mam pewność. A po kości łonowej to skacze jak po trampolinie jakiejś. To jest fajne, ale zaczyna boleć też i wtedy już tak fajnie nie jest. Wole jednak żeby mnie nawet bolało, ale żebym czuła tak jak teraz. Dziś w nocy miałam np. pobudkę o 3:30, kochane maleństwo. Chyba już mnie przygotowuje do nocnego wstawania
Moje nie jest w stanie mnie w nocy obudzić... jest zbyt delikatne

Ja mam pytanie do dziewczyn, które robiły już glukozę (choć wiem, ze jesteśmy na razie w mniejszości), macie może wyniki/normy podane w jednostce m m ol/l?
Bo nie mam podanych norm i nie wiem czy się mieszczę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:20   #2107
d0tkaaa
Zakorzenienie

hellooolll nadrobilam Was,normalnie jak człowiek na lapku a nie tel wsumie lapka przez weekend nie wlaczalam tak szybko zlecialo
Na szczescie TZ juz zdrowy Dzis bylam rano u lekarza zwyklego za mame bo miala jechac na rehabilitacje boshh siedzialam tam 3,5 h nastepnym razem sie wepchne ze ciezarna hihih :P ale to dobrze bo wsumie Pani Lekarka mi dala zaswiadczenie o tych lekach i juz nie musze sie prosic na polwkowym takze dzis robimy odprawe hehe te babcie to w przychodniach wszystkich jada ostro przez ten czas znam caly zyciorys dwoch kobitek i wszystko co z nimi zwiazane.. głowa mala :P
Rano musialam skrobac szyby w aucie a teraz jak wracalam to sloneczko pieknie swieci ale czy jest jakos super Cieplo to niewiem .. Margosiu :P hehe ))) Ale i tak jest pieknie,okno otwarte nadrobilam Was i ide posprzatac i sie wykompciac.. Wczoraj do 2 w nocy sie konczylam tak mnie brzuch bolal ale nie ze cos z dzieciem tylko nie moglam zrobic ... wiadomo przez 2 dni i chyba przez to ale na szczescie dzis juz spokoj

No i musze sie pochwalic.. wczoraj patrze na sutek a tu mokro na jednym i drugim hahaha troche przycislam i znowu cos lecialo TZ sie smial ze mnie ze teraz mlekiem bede cisnąc w niego hahahaahha )) smieszne uczucie :P
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Juz powinno dobrze slyszec glosne dzwieki z zewnatrz oraz Twoj glos tez i juz podobno zaczyna lubic, kiedy mama spiewa piosenki
haha to moje dziecko bedzie jedyne ktore lubi moj fałsz :P hahahahah
no i zajawilam sie na piosenke Rihanny -Stay ojej jaka jest sliczna
gratuluje wizyt i tygodni
Fajne fotki wrzucilyscie do klubiku

Ewusia szczena do ziemi ja bym Ci 16 lat dala!!!!!!!!!!!!!!!!! ale masz ladniutkie wlosy

Enlevee juz wrocila czy sie włóczy jeszcze gdzies:P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:25   #2108
czarownica1
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak tak czytam, że jedną boli to, drugą tamto to mi jest raźniej w moich bólach.
Wczoraj łzy mi kapały, jak się ruszałam. Ta kość ogonowa/pośladek/kręgosłup tak mi daje do wiwatu, że boję się ruszać. Jak się schylam to się wyprostować nie mogę, boli strasznie, jakiś ucisk kręgosłupa na nerw, albo Lokator pcha mi nogami kręgi...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
a myślisz, że jak moja koteczka leży mi na cycach bliżej brzucha i głośno mruczy to dziecko słyszy ją?

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Karolina, kupiłam 2 lata temu miśka w lumpku za 20 zł, śliczny, mięciutki, tylko upiorę i będzie jak znalazł. Niedawno Tż przytulony do niego spał
A miśka kupiłam na prezent dla dziecka, jak się trafi jakaś okazja wśród znajomych. I dobrze, że się nie trafiła
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:25   #2109
lachryma
Zakorzenienie

właśnie przesłano mi program mojej szkoły rodzenia i jestem zadowolona. Zajęcia zaczynam 27 marca

Program obejmuje grupowe spotkania w kameralnym gronie (9 spotkań po 2 godz. ) z kobietami po 21 tygodniu ciąży. Tematyka zajęc:
1. Zapoznanie uczestników szkoły rodzenia ze sobą. Przedstawienie szczegółowego planu kolejnych spotkań.
2. Odżywianie kobiet w czasie ciąży i po porodzie. Dolegliwości w czasie ciąży i sposoby radzenia sobie z nimi.
3. Torba do porodu. Zwiastuny porodu, kiedy jechać do szpitala. Standard okołoporodowy.
4. I, II, III okres porodu. Plan porodu. Rola osoby towarzyszącej podczas porodu.
5. Metody łagodzenia bólu porodowego(farmakologiczn e i naturalne). Cięcie cesarskie.
6. Pozycje wertykalne. Nauka oddychania w czasie porodu. Elementy masażu w w trkacie porodu.
7. Co jest potrzebne na przyjęcie noworodka? Nauka przewijania, kąpieli (w wanience i wiaderku), wzmacnianie więzi z dzieckiem. Kącik noworodka i warunki w pomieszczeniu.
8. Karmienie piersią - korzyści dla matki i dziecka. Techniki przystawiania do piersi.
9. Połóg. Sposoby radzenia sobie z dolegliwościami. Rola ojca i męża w tym okresie.

W trakcie zajęć spotkania z dietetykiem, ratownikiem medycznym i instruktorem masażu Shantala.
Możliwość korzystania z bezpłatnej gimnastyki dla ciężarnych.
Stary 2013-03-04, 12:26   #2110
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hellooolll nadrobilam Was,normalnie jak człowiek na lapku a nie tel wsumie lapka przez weekend nie wlaczalam tak szybko zlecialo
Na szczescie TZ juz zdrowy Dzis bylam rano u lekarza zwyklego za mame bo miala jechac na rehabilitacje boshh siedzialam tam 3,5 h nastepnym razem sie wepchne ze ciezarna hihih :P ale to dobrze bo wsumie Pani Lekarka mi dala zaswiadczenie o tych lekach i juz nie musze sie prosic na polwkowym takze dzis robimy odprawe hehe te babcie to w przychodniach wszystkich jada ostro przez ten czas znam caly zyciorys dwoch kobitek i wszystko co z nimi zwiazane.. głowa mala :P
Rano musialam skrobac szyby w aucie a teraz jak wracalam to sloneczko pieknie swieci ale czy jest jakos super Cieplo to niewiem .. Margosiu :P hehe ))) Ale i tak jest pieknie,okno otwarte nadrobilam Was i ide posprzatac i sie wykompciac.. Wczoraj do 2 w nocy sie konczylam tak mnie brzuch bolal ale nie ze cos z dzieciem tylko nie moglam zrobic ... wiadomo przez 2 dni i chyba przez to ale na szczescie dzis juz spokoj

No i musze sie pochwalic.. wczoraj patrze na sutek a tu mokro na jednym i drugim hahaha troche przycislam i znowu cos lecialo TZ sie smial ze mnie ze teraz mlekiem bede cisnąc w niego hahahaahha )) smieszne uczucie :P haha to moje dziecko bedzie jedyne ktore lubi moj fałsz :P hahahahah
No cóż... u mnie jest ciepło... może u Ciebie chłodniej

Mały
Stary 2013-03-04, 12:30   #2111
karolajn1987
Wtajemniczenie

właśnie patrze na podgląd na żywo- jaką moje dziecko ma jajowatą głowę!
Stary 2013-03-04, 12:32   #2112
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zjadłam 2 bułki z serem i popiłam kakao-kiem
Mniaaaam

Cytat:
Dziewczyny, jak tak czytam, że jedną boli to, drugą tamto to mi jest raźniej w moich bólach.
Wczoraj łzy mi kapały, jak się ruszałam. Ta kość ogonowa/pośladek/kręgosłup tak mi daje do wiwatu, że boję się ruszać. Jak się schylam to się wyprostować nie mogę, boli strasznie, jakiś ucisk kręgosłupa na nerw, albo Lokator pcha mi nogami kręgi...

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

a myślisz, że jak moja koteczka leży mi na cycach bliżej brzucha i głośno mruczy to dziecko słyszy ją?
Ja w sobotę się trochę nałaziłam za tymi meblami i potem w niedzielę się nie umiałam ruszać... Każdy krok to taki ból w kości ogonowej, że szok...

A co do słodkich koteczków...

Mój z 24 godzin na dobę na załatwienie się w kuwecie wybierze te paręnaście minut, kiedy ja jem śniadanie.... Oczywiście muszę przerwać wtedy, bo w tym zapachu to ciężko.......
No, to mi zrobił rano, po czym poszedł do małego pokoju i cały go zarzygał :/ A już go pochwaliłam, że jedzenie na raty zdaje egzamin (bo wcześniej dostawał porcję wieczorem i zżerał to w takim tempie, że potem tego nie trawił. Oczywiście suche leży cały czas, ale to jest przepadzitek i wieczorem był głodny, jakbyśmy go nie karmili cały miesiąc). Ale dzisiaj to była ewidentnie sierść, więc się nie martwię.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:33   #2113
idzia111
Zakorzenienie

Margosiu a jaki masz wynik z glukozy?
Stary 2013-03-04, 12:33   #2114
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Mój tż też się ze mnie śmieje. Mówi, żebym postała na głowie 5 min. to zmienię zdanie co do ułożenia dziecka

Ja się trochę martwię, bo mam koleżanki których maluchy na tym samym etapie były już głową w dół. A moja dzidzia stale przyjmuje pozycje pośladkową. Nawet gin to napisał dodatkowo w karcie, że za każdym razem jest ułożenie pośladkowe. I gdyby poród zaczął się wcześniej mam koniecznie nalegać na usg, żeby ocenić stan ułożenia.
moja dzidzia tez posladkowo jak na razie, troche sie martwie, no ale dzis zaczynamy 22 tc ;D wiec moze ma jeszcze czas
ale dzisiaj ladnie slonce swieci

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:34   #2115
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Od rana miałam mojego chrześniaczka u siebie, więc nie było możliwości żeby do was zajrzeć. Właśnie pojechał i zostawił ciocię Nianię smutną. No nic, zajmę głowę porządkami, bo w te kilka godzin mały potrafił narobić niezłego bałaganu
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:36   #2116
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Mam tyle, że mogę Ci wysłać
Chyba będziemy jeść przez tydzień
Wymienię za placki ziemniaczne

Cytat:
haha to moje dziecko bedzie jedyne ktore lubi moj fałsz :P hahahahah

hehe moje dziecko do dzisiaj nie polubiło mojego śpiewu chociaż skończyło już 4 lata

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:40   #2117
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosiu a jaki masz wynik z glukozy?
Na czczo mam 4,00 m m ol/l (i tu mam wpisane, ze norma to 3,70-5,80)

I po 2 godzinach po obciążeniu 75g mam 6,51 m m ol/l (i tu nie mam podanych żadnych norm? dlatego nie wiem, czy wynik powinien też mieścić się w tych pierwszych normach?)

A na necie normy są podane w innych jednostkach

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Od rana miałam mojego chrześniaczka u siebie, więc nie było możliwości żeby do was zajrzeć. Właśnie pojechał i zostawił ciocię Nianię smutną. No nic, zajmę głowę porządkami, bo w te kilka godzin mały potrafił narobić niezłego bałaganu
Mam nadzieje, ze jak będziesz miała swojego Łobuza to znajdziesz czas żeby tu do nas zaglądać
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wymienię za placki ziemniaczne
Chętnie... Tż uwielbia placki ziemniaczane

Mały
Stary 2013-03-04, 12:41   #2118
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Na czczo mam 4,00 m m ol/l (i tu mam wpisane, ze norma to 3,70-5,80)

I po 2 godzinach po obciążeniu 75g mam 6,51 m m ol/l (i tu nie mam podanych żadnych norm? dlatego nie wiem, czy wynik powinien też mieścić się w tych pierwszych normach?)

A na necie normy są podane w innych jednostkach
własnie widziałam te inne normy.
Stary 2013-03-04, 12:46   #2119
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
własnie widziałam te inne normy.
Gdzieś na necie doczytałam, że norma jest do 7 z groszem więc trzymam się tego i że się w tej normie mieszczę
Najwyżej gin mnie jutro wyprowadzi z błędu

Mały
Stary 2013-03-04, 12:48   #2120
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś na necie doczytałam, że norma jest do 7 z groszem więc trzymam się tego i że się w tej normie mieszczę
na chłopski rozum to powinno być ok.
Stary 2013-03-04, 12:50   #2121
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieje, ze jak będziesz miała swojego Łobuza to znajdziesz czas żeby tu do nas zaglądać
No właśnie nie wiem jak mamusie mając takiego brzdąca w domu mają czas na inne rzeczy. Ja nie mogłam dobrze zjeść śniadania, bo on gdzieś idzie, gdzieś pcha rączki. Udało nam się z mamą ugotować obiad, ale tylko dlatego, że wymieniałyśmy się rzeczami do zrobienia. Raz ja biegałam za Filipkiem, raz ona
Z własnym może nie będzie aż tak nerwowo. i czasem uda mi się posprzątać
Stary 2013-03-04, 12:52   #2122
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
na chłopski rozum to powinno być ok.
Też tak myślę

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
No właśnie nie wiem jak mamusie mając takiego brzdąca w domu mają czas na inne rzeczy. Ja nie mogłam dobrze zjeść śniadania, bo on gdzieś idzie, gdzieś pcha rączki. Udało nam się z mamą ugotować obiad, ale tylko dlatego, że wymieniałyśmy się rzeczami do zrobienia. Raz ja biegałam za Filipkiem, raz ona
Z własnym może nie będzie aż tak nerwowo. i czasem uda mi się posprzątać
A co dopiero jak jest więcej brzdąców

Mały
Stary 2013-03-04, 12:53   #2123
lachryma
Zakorzenienie

właśnie przyszedł mój krem ze śluzu ślimaka
i próbka kremu przeciwko odparzeniom z johnsona.
Stary 2013-03-04, 12:55   #2124
madi82
Zakorzenienie

Dotka, Enlevee jeszcze wojażuje lub odsypia

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:55   #2125
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
właśnie przyszedł mój krem ze śluzu ślimaka
i próbka kremu przeciwko odparzeniom z johnsona.
O jaki dziś dzień pełen "prezentów"

Ps. już doczytałam, że mieszczę się w normach z moją glukozą
http://porady-poloznej.pl/cukrzyca-ciezarnych/ (ładnie opisane jakby kogoś interesowało )

Mały
Stary 2013-03-04, 12:56   #2126
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Swoje wyniki mam w innych jednostkach, chyba takich częściej używanych, bo bez problemu znalazłam normy w internecie i na szczęście wszystko jest ok Na czczo glukoza 77, a po dwóch godzinach od wypicia glukozy 75 g - 87.

Skoro takie normy udało ci się znaleźć to się ich trzymaj
Stary 2013-03-04, 13:00   #2127
maalwinaa
Raczkowanie

Witam Mamusie w piękny dzionek, na dworze wiosna, aż żyć się chce!! właśnie staram się coś na obiad zrobić ale nie wiem co ... mam brokuła ale co fajnego można z niego zrobić? już sama nie wiem ehhh

Cytat:
właśnie przesłano mi program mojej szkoły rodzenia i jestem zadowolona. Zajęcia zaczynam 27 marca

Program obejmuje grupowe spotkania w kameralnym gronie (9 spotkań po 2 godz. ) z kobietami po 21 tygodniu ciąży. Tematyka zajęc:
1. Zapoznanie uczestników szkoły rodzenia ze sobą. Przedstawienie szczegółowego planu kolejnych spotkań.
2. Odżywianie kobiet w czasie ciąży i po porodzie. Dolegliwości w czasie ciąży i sposoby radzenia sobie z nimi.
3. Torba do porodu. Zwiastuny porodu, kiedy jechać do szpitala. Standard okołoporodowy.
4. I, II, III okres porodu. Plan porodu. Rola osoby towarzyszącej podczas porodu.
5. Metody łagodzenia bólu porodowego(farmakologiczn e i naturalne). Cięcie cesarskie.
6. Pozycje wertykalne. Nauka oddychania w czasie porodu. Elementy masażu w w trkacie porodu.
7. Co jest potrzebne na przyjęcie noworodka? Nauka przewijania, kąpieli (w wanience i wiaderku), wzmacnianie więzi z dzieckiem. Kącik noworodka i warunki w pomieszczeniu.
8. Karmienie piersią - korzyści dla matki i dziecka. Techniki przystawiania do piersi.
9. Połóg. Sposoby radzenia sobie z dolegliwościami. Rola ojca i męża w tym okresie.

W trakcie zajęć spotkania z dietetykiem, ratownikiem medycznym i instruktorem masażu Shantala.
fajny plan kurcze i masaż Shantala pokaża i gimnastyka, czemu u mnie nie ma takiej szkoły
Stary 2013-03-04, 13:00   #2128
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Czerownica mnie tez kregoslup daje do wiwatu - zwlaszcza po lewej stonie - a jestem przekonana ze dzidzia jest ulozona po prawej stronie bo tam ja zazwyczaj czuje
Stary 2013-03-04, 13:00   #2129
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Swoje wyniki mam w innych jednostkach, chyba takich częściej używanych, bo bez problemu znalazłam normy w internecie i na szczęście wszystko jest ok Na czczo glukoza 77, a po dwóch godzinach od wypicia glukozy 75 g - 87.

Skoro takie normy udało ci się znaleźć to się ich trzymaj
He he he no to moje laboratorium wszystko ma w innych jednostkach
Tylko zawsze obok normy były podane a tu jakoś chyba zapomnieli

Mały
Stary 2013-03-04, 13:02   #2130
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
No i musze sie pochwalic.. wczoraj patrze na sutek a tu mokro na jednym i drugim hahaha troche przycislam i znowu cos lecialo TZ sie smial ze mnie ze teraz mlekiem bede cisnąc w niego hahahaahha )) smieszne uczucie :P haha to moje dziecko bedzie jedyne ktore lubi moj fałsz :P hahahahah
gratuluje wizyt i tygodni
Fajne fotki wrzucilyscie do klubiku

Ewusia szczena do ziemi ja bym Ci 16 lat dala!!!!!!!!!!!!!!!!! ale masz ladniutkie wlosy

Enlevee juz wrocila czy sie włóczy jeszcze gdzies:P
Ja tez rano byłam zdziwiona, że auto trzeba skrobać, pisze tutaj, a Margosia twierdzi, że w KRK ciepło, Margoś jest z wyższym stażem ciążowym i może już ma tyle krwi i takie krążenie że nie czuje tego zimna??

Załamujecie mnie powoli tekstami, że wyglądam na 16lat, fajnie jest wyglądać młodo, ale ja wolę wyglądać kobieco niż na 16lat!!! Może umieszcze foto moich nowych zmarszczek pod okiem, to przestaniecie mi pisać, że wygladam na 16stolatkę

Enlevee nie widziałam jeszcze po weekendzie

Cytat:

U nas podobny program szkoły rodzenia - 10 spotkan x 2 godzinki w tym godzina gimnastyki, tylko muszę zaświadczenie od gina wziąc zezwalajace na tą gimnastykę. No ja idę dopiero w kwietniu to będzie już 28tc, ale powiedziały, że dopiero po 24tc zapisują, więc myślę, że dam radę jakoś z tym wielkim brzuchalem

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości