|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
MBZ♥
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Pani
![]() Kwiatuszku też wczoraj pochłonęłam opakowanie ptasiego mleczka ![]() a w bólu zgagowym to się łączę ![]() Nestelle zdrowiej i brawo dla Męża ![]() Agnesjka te 2 kg też zgubisz ![]() Nyaa też tak czuję dziwnie czasami:/ |
|
|
|
|
#1802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Szczęścia, zdrowia, pomarańczy ![]() |
|
|
|
|
|
#1803 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie cudnych urodzin!!!! Sto lat kochana i lekkiego porodu! dzis go pan doktor zwazyl na innym sprzecie i maly jeszcze zmalal troche jestem zalamana... od czwartku "spadl" o pol kg... ciekawe ile jutro bedzie na szpitalnym sprzecie...Cytat:
![]() a doktor mowi ze normalne sa takie skurczybyki... polozna sie zdziwila ze az do krzyku ale pocieszyla ze dobrze ze nie krzyzowe :/
|
|
|
|
#1804 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ciśnij do lekarza.. nigdy nie wiadomo co to za pieruństwo.. oliwka__ sto lat, sto lat! dużo słońca i miłości panika czas nagli
|
|||
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heja,
Co WAs nadrobie, to nastepna strona zaległości i tak bez końca...Ja po wizycie... KTG w normie- wykres pokazał 1 skurcz. W nocy 3 razy mnie bolał brzuch okresowo,ale przeszło, po KTg lekarka mnie zbadała i o mamusiu...Myslałam, ze mi zaraz dziecko wyjmie tymi paluchami, ze 3 razy to krzykneam az tak bolało, a grzebałą tam i grzebała i oczywiscie znów krwawie...;/ Rozwarcie dalej na luzny palec... Juz jak leżałam na KTG to delikatnie brzuch mnie bolała jak na okres,a po badaniu to juz tak mocno i boli nadal. Potem poszłam na USG, mały wazy 3 kg.... Ciekawe, czy to róznica w maszynach, czy przez 2 tygodnie nic nie urósł?? ilośc wód płodowych zmniejszona, ale lekarze mowili, ze to przed porodem sie zdarza no i w srode znow do szpitala i chyba zostane juz. Lekarka mówi, ze już niedługo, juz niebawem...Ale tak samo mówiła i 2 tygodnie temu;p Takzę takie do wieści, martwi mnie stojaca waga małęgo i ten ból okresowy- cały czas...Ale po takim badaniu to ma prawo pewnie bolec... Cytat:
![]() Cytat:
Co do krostek na wargach to chyba ym skonsultowała- chociaz telefonicznie dla spokoju. Nic to ide leżec, moze ból przejdzie, wypozyczylam sobie 3 nowe ksiazki to sie czyms zajmę ![]() A do cc to podobno dobrze, zeby było chociaz troche rozwarcie, to wtedy szybciej i ładniej sie macica oczyszcza. Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-03-04 o 13:15 |
||
|
|
|
|
#1806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to zapalenie mieszka włosowego. jak byłam chora miałam taką jedną dziwną krostkę, już się w necie oczytałam że to może wirus HPV itd ale zniknęło po 2-3 dniach także może poczekaj ze 2 dni a jak będzie się pogorszało albo nie zniknie to dzwoń do lekarza oj tam, ważne że jednej osobie się włączyło Tobie już nie musi ![]() będzie dobrzea idziesz tylko na zdjęcie szwów czy na wszelki wypadek trochę dłużej Cie tam potrzymają?
|
|
|
#1808 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
Byłoby super, bo na każde padające tutaj "zaczyna się..." (cokolwiek, pytania, ddtv, noc/dzień/wieczór) reaguję drętwieniem ![]() Cytat:
My w tygodniu byliśmy w Wedlu, piłam białą czekoladę z malinami i bitą śmietaną - niebo w gębie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli gotowa, to raczej ROZwarta Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka dla Ciebie! Śniłaś mi się dzisiaj! Spałaś ze mną zamiast TŻ, rano nagle wstałaś, powiedziałaś: "Idę rodzić!" i tyle Cię widziałam ![]() Nie mam proroczych snów, bez obaw Oliwka - samych wspaniałości!! BYou - witaj Widzę, że dziś dużo wizyt, trzymam kciuki!
|
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli w środę idziemy razem ![]() jutro trzeba torbę przepakować
|
|
|
#1810 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez sloneczko ![]() choc lekko nie jest, co wyjde to od razu mam ucisk na pecherz.. a jak wroce do domu to zapominam, ze mi sie w ogole chcialo ![]() Cytat:
to teraz mozesz lezec i pachneic ![]() ojjj tak, tylko sprobowac.. przez weekend pochlonelam cala paczke ptasiego mleczka ![]() Cytat:
czasami mam dosc - a bo bedzie zazdrosny, tylko czasem nie zostaw psa samego z dzieckiem, jak ty sobie dasz rade, jak bedziesz karmic, pies moze zrobic krzywde ![]() czasami mam wrazenie, ze robia z ciezarnej glupka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, ze jednak zgaga po porodzie odpusci.. bo nie dam rady..Cytat:
a my tez Cie szantazujemy, i co.. nic ![]() a to w szpitalu beda sciagac te szwy? Cytat:
![]() wszystkiego NAJ NAJ NAJ
|
|
|
#1811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz co ja pierwsze 3 tyg na macierzynskim biegalam jak glupia. Nastal tydzien 4 teraz mam juz takie duperelki do zalatwienia. Takze jest mi gites. A materac kupilam z firmy traumeland, widze, ze w Polsce tez dostepne. Dalam 90 euro. http://www.traumeland.pl/ |
|
|
|
|
|
#1812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. a z jakiego powodu do szpitala? co do wagi to może być różnica sprzętu ale może być i tak, że przystopował. strippi Michałek przecież już malutko przybrał na końcówce. Swoją drogą mój mógłby trochę się opanować niech rośnie ile chce ale jak już będzie na zewnątrz
|
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() badają Cię i badają.. takie czekanie to też musi być irytujące.. dziewczyny pamiętacie o konkursie Malpki? ogłoszenie! zamienię lody czekoladowe na czekoladę.. może być jakakolwiek najlepiej Milka Oreo
|
|
|
|
|
|
#1814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie wiedzialam, ze takie badanie moze byc az tak bolesne mam nadzieje, ze mnie do konca ominie i sprawdza dopiero przy skurczach porodowych ![]() a z waga pewnie roznica w sprzecie Cytat:
![]() nasz materac pewnie dotrze jutro
|
|
|
#1815 |
|
Raczkowanie
|
Czoł(gi)em Dziewczyny
![]() Ja dziś już po wizycie. Wymazy na paciora pobrane i oddane do badania. Za dwa dni wyniki. Po wizycie średnie wrazenia, stwierdził,że ciąża donoszona, można rodzić. A, i że kanał rodny otwarty - znakiem tego, że chyba odszedł mi czop sluzowy. Nie wiem nawet kiedy Boli mnie chyba wszystko: plecy, podbrzusze i piczka. Nie wiem czy leżeć, siedzieć czy stać. Cudem sie rozebralam w gabinecie i wlazłam na ten samolot. Ale już przy ubieraniu się byłam bliska prosić lekarza,żeby mi pomogl i założył majtki. Istne kalectwo. No i radosna nowina, moj gin zmienia miejsce pracy, na dniach przechodzi do szpitala w miasteczku oddalonym o 25 km od mojego miasta
|
|
|
|
|
#1816 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupyJa byłam ale nic nie kupiłam Cytat:
za wagęMichaś słodziutki trzymaj się Kochana Julka wróci zdrowa i będzie wszystko fajnie.... zbliży was ta tęsknota jeszcze bardziejCytat:
podobny termin do mojego bo ja też w okolicach PalmowejCytat:
![]() oby to tylko ból od macicyCytat:
za TcCytat:
Cytat:
z tc bliziutko jużCytat:
dla Tż no kochany, jeszcze pomoże Ci się spakować i będziecie czekać spokojnie ![]() Zdrowiej kochana za wagę to już malutko... za wszystkie nowe tygodnie za wszystkie wizytyWitam się przy poniedziałku ![]() Ja się wzięłam za pakowanie no i trochę ciasno mam w torbie i muszę małego spakować w osobną torbę nie ma co ![]() A myślałam że spokojnie się zmieścimy bo przecież dużo tego niema a tu A po za tym przeraża mnie to 19 dni to go ![]() wizyta w piątek 8 Marca ktoś to jeszcze ma wizytę tego dnia zdaje się...
|
||||||||
|
|
|
|
#1817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym Torres i tak nie specjalnie rosły (bo 2300 w 38 tc... aaa! a z OM mam 39 tc)... schizy mi sie zaczynaja ostre... Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-03-04 o 13:24 |
|||
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
malpka pisala kiedys, ze konkurs na razie wstrzymany.. no chyba, ze znowu ruszyl?
|
|
#1819 |
|
Zakorzenienie
|
DO szpitala, ze juz niby aby dotknac i sie zacznie...Jakbym była spoza LBN to by mnie zostawili, ale, ze mam 10min do szpitala, to do domu. Jak czekałyśmy na USg to lekarka mówi, ze mi sie ładnie spina brzuszek i na karcie informacyjnej mam czynnosc skurczowo-rozkurczową 1,8 -nie wiem, co to znaczy
![]() nestelle- no to niech Cie dumma rozpiera,ze masz takiego meża domyslnego U facetówz tym cięzko![]() ![]() torres ciut mniejszy, chociaz jestem 38t5d a wielkosc małęgo dopowiada wg USg 37n tygodniowi...wiec tez nie za hoho...No ale te USG różnie pokazują, zobaczymy jak asie urodzą Bądzmy dobrej mysli, a zmaleć na pewno nie zmalał, moze inaczej sie ulozyli inna waga wyszła. MAmusie mające dzieci już po drugiej stronie brzuszka- jak tam pociehcy, śpia z WAmi czy w łózeczkach? Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2013-03-04 o 13:30 |
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ruszył na nowo Chyba od 1 marca. Ja klikam
|
|
|
#1822 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() haha "czy może mi Pan Dr założyć?" nie ma jak dobre nowiny ;/ |
||
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętamy
https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=malpka od 1 marca ruszył |
|
|
|
|
#1824 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() DAWAJ! Ino szybko! Ja bym skonsultowała... wszystkie "ciała obce" w tej strefie w ciąży to powód do niepokoju... może to bzdurka, ale warto to sprawdzić ![]() o mamo! Cytat:
![]() Ta... przewracanie się z boku na bok jest cudowne. O ile w ciągu dnia jestem sprawna fizycznie, to wieczorem taaaaakie kalectwo. Każdy ruch wymaga ode mnie nie lada wysiłku...wrrr Cytat:
Cytat:
![]() Mnie lekarz powiedział, że dzieciaczki nie rosną liniowo czyli Ty niedługo rodzisz.... Cytat:
![]() no i ja mam KTG
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to kalectwo minie.. jeszcze troche ![]() dzieki a wlasnie Malpka dlugo sie nie odzywala, jakies wiesci od niej?
|
|
|
#1827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ból minął na szczęście, niestety pojawiło się zapalenie piersi Michałek jak śpi długo to go wybudzam, bo jednak pampersa trzeba zmienić i nakarmić, ale nie co 3 godz tylko tak co 5 godz, dziś po 6 godz, bo spaliśmy nie ustawiam budzika. Cytat:
Śpioszek taki, w dzień też cały czas śpi i je Cytat:
ciekawe kiedy mu się odwidzi heheNo nie wiem, przeszło i nie wróciło. Cytat:
Ból miałam tylko rano, przeszło i się nie pojawił, czasami mnie boli dół brzucha, jakbym miała zakwasy, ale pewnie to efekt poporodowy, albo obolałe mięśnie, bo niestety mam delikatne zapalenie piersi Gorączkowałam, ból piersi, obolałe mięśnie i osłabiona jestem. Dzwoniłam do mojej ginekolog i mam robić okłady z kapusty i kefiru, jak nie przejdzie do jutra to przyjechać i antybiotyk. Po kapuście i odciągnięciu gorączka przeszła, ale dalej jestem taka rozbita i bolą mnie mięśnie i piersi. Najgorsze to, że mąż idzie do pracy na 18:00 i zostaję z małym sama. Julka jeszcze nocuje u dziadków, mam nadzieję że jutro wróci i w końcu pozna braciszka.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2013-03-04 o 14:16 |
||||
|
|
|
|
#1829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wagą się nie przejmuj, ciągle dziewczyny opisują historię o pomyłkach nawet 0,5-1 kg Cytat:
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

troche jestem zalamana... od czwartku "spadl" o pol kg... ciekawe ile jutro bedzie na szpitalnym sprzecie...

będzie dobrze

czasami mam dosc - a bo bedzie zazdrosny, tylko czasem nie zostaw psa samego z dzieckiem, jak ty sobie dasz rade, jak bedziesz karmic, pies moze zrobic krzywde 

mam nadzieje, ze mnie do konca ominie i sprawdza dopiero przy skurczach porodowych
trzymaj się Kochana Julka wróci zdrowa i będzie wszystko fajnie.... zbliży was ta tęsknota jeszcze bardziej