Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :) - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 11:55   #4561
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)

Debrah, ona się denerwuje przy kąpieli bo podejrzewam za bardzo zmęczona. Spróbujcie przesunąć na wcześniejszą godzinę, 21 to naprawdę późno. A potem im większa będzie, tym bardziej zmęczona dniem bo więcej będzie docierało, będzie się bawiła - Agatka w pewnym momencie nawet o 18 zasypiała, tak padnięta była. Teraz Dorotkę kąpię koło 19, by do 20 już nakarmić i usypiać

Druga rzecz - może się denerwować bo nie odpowiada jej temperatura wody. Dorotka na przykład woli mocno ciepłą, niż taką w sam raz. No i ciągle polewam brzuszek, by się nie chłodził. A taka ciepła woda na brzuszek też pomaga.

--------------------
Agu ma 17 maja urodziny, 3, i nie mam pojęcia, co kupić :/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:05   #4562
Debrah
Zakorzenienie

W jaki sposób trzymacie dziecko przy kąpieli? ja mam wrażenie że moja się boi trochę.

Ze 3-4 razy nie płakała przy kąpieli - a tak to jednak trochę płacze przeważnie.

Jeeej <3 http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Szaja - ja mam pożyczoną chustę, pisze że jej 100% bawełna, czyli to nie elastyczna?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:06   #4563
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Naviga

moja nie chce smoka
O, skubana
I w jaki sposob ja uspokajasz?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39574970]Debrah, ona się denerwuje przy kąpieli bo podejrzewam za bardzo zmęczona. Spróbujcie przesunąć na wcześniejszą godzinę, 21 to naprawdę późno. A potem im większa będzie, tym bardziej zmęczona dniem bo więcej będzie docierało, będzie się bawiła - Agatka w pewnym momencie nawet o 18 zasypiała, tak padnięta była. Teraz Dorotkę kąpię koło 19, by do 20 już nakarmić i usypiać

Druga rzecz - może się denerwować bo nie odpowiada jej temperatura wody. Dorotka na przykład woli mocno ciepłą, niż taką w sam raz. No i ciągle polewam brzuszek, by się nie chłodził. A taka ciepła woda na brzuszek też pomaga.
[/QUOTE]
O, nasz tak samo, tez lubi cieplejsza wode. Polewamy go czesto i wtedy mniej placze.
A pierwsza kapiel to jakies kongo bylo - istny ryk. Ale kazdego dnia jest coraz lepiej - docieramy sie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:06   #4564
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
dzieki Gosiu za odp.
wychodzi ze to normalne ze dzieci tak malo spia .. wczoraj byla tesciowa u mnie od 15 do 22 .. co sie umordowala :ddd stwierdzila ze mam przesrane z mloda i ze jej dzieci spaly w dzien ...

dzis przyjezdza moj tata ... ja ode na ten mssaz bo ledwo chodze .. modle sie zeby mala isnela bo trzeba sie przygotowac nogi ogolic glowe umyc :p

boze za 2 dni szczepienie .. ale sie boje ;(
Ja tez stracham ale nie wklucia tylko ewentualnych powiklan

Czy Wy tez musicie tak dlugo cudowac po karmieniu? Odbijamy nosimy kolyszemy i czasem zanim zasnie mijaja 2h! I znow trzeba karmic... never ending story u nas Mala ma chyba problem z ulozeniem pokarmu w zoladku tzn. nie trzyma go...

Debrah no wlasnie zadnych objawow. Panika po prostu zawsze tak bylo...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:10   #4565
Konto usunięte

Na lewej ręce podtrzymuję, główka opiera się lekko na moim przedramieniu ale tak, by do uszu zamoczona była, dłoń pod lewą paszką dziecka.Ogólnie pozycja leżąca, nie półsiedząca, by mała była zamoczona I sporo wody nalewam.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:23   #4566
bokeh
Zakorzenienie

a moja własnie śpi przeważnie do 21 potem ją kąpiemy karmie ją i już potem usypia całkiem wczesniej jakbyśmy ją kąpali to nie wiem czy by tak usnęła? pozatym często czekam na tż po pracy bo we dwójke jakoś tak sprawniej, tylko inna rzecz że Hania luuubi się kapać i tez woli cieplejszą a i wtedy może chwile dłużej poleżeć i też leje więcej żeby sobie stópty moczyła i brzunio polewam.... strasznie lubię ja kapać

też wrzuciłam do albumu mojego 5 tygodniaka !

I za niedługo jak młoda wstanie nakarmie ją i pojdziemy na spacerek
Stary 2013-03-04, 12:24   #4567
Delicjanka
Zakorzenienie

\
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
W jaki sposób trzymacie dziecko przy kąpieli? ja mam wrażenie że moja się boi trochę.

Ze 3-4 razy nie płakała przy kąpieli - a tak to jednak trochę płacze przeważnie.

Jeeej <3 http://www.youtube.com/watch?v=qYdI7HH9PW0

---
fajny filmik )

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ja tez stracham ale nie wklucia tylko ewentualnych powiklan

Czy Wy tez musicie tak dlugo cudowac po karmieniu? Odbijamy nosimy kolyszemy i czasem zanim zasnie mijaja 2h! I znow trzeba karmic... never ending story u nas Mala ma chyba problem z ulozeniem pokarmu w zoladku tzn. nie trzyma go...
.
ja moja po jedzonku nosze do odbicia, ale ostatnio jakos sie jej nie odbija hmm tzn co drugie karmienie np. Wkladam ja do bujaczka i zaraz qpa przewijam odkladam do bujaczka i kima. Zaraz ja musze przeniesc do lozeczka

co do szczepienia, balam sie tego i tego. ;/ ech...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:30   #4568
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Co do prędkości picia mleka - mi się wydaje, że w normie to jest. Moja też tak szybko pije.
Na brzuszek chyba nie ma lekarstwa działającego w 100% - chyba tylko czas..

Ja się zdecydowałam na ten używany maxi cosi city - jeszcze go nie mam, ale na dniach będe mieć

Moja..hm. Rano jak się budzi na jedzenie po 6:00, to potem ze 2 godziny przysypia jeszcze, ale to czuwanie takie, łatwo obudzić. Potem trochę aktywności. Po kolejnym jedzeniu wypada dłuższa drzemka, zwykle koło 12 - śpi wtedy ze 2 godziny. Największa aktywność wypada na godziny po 18:00 - najczęściej wtedy włączają się brzuszkowe kłopoty i Mała sporo płacze, marudzi. Kąpiel łagodzi sprawę (chociaż ona płacze przy kąpieli przeważnie, nie lubi jakoś), po kąpieli je, przytulamy się i przysypia. (kąpiemy zazwyczaj ok 21)
Ale prawdziwy głęboki sen jest zawsze po północy. Wcześniej przysypia jedynie, szybko się budzi i pragnie zainteresowania

Tak jest zazwyczaj. Ale wczoraj np nie spała prawie cały dzień - brzuszek dręczył i się wybudzała. Dziś jest lepiej.

Teraz np. przysypia sobie w łóżeczku, niedługo pewnie zaśnie na dłużej.

----------------
Hmmm mam już 3 porcje odciągniętego mleka.. na jeden dzień muszę mieć z 6. Jeszcze trochhhhęęęę. Potrzebuję na weekend na studia.

Ogarniam teraz szybcikiem dom, pranie się robi, zaraz będe łożko ścielić i odkurzać jak dziecko pozwoli A potem będę się uczyć do tej nieszczęsnej poprawki, wezmę Młodą i jej będę czytać

Co do CH - ja jeszcze nie byłam. Ale chyba trzeba będzie niedługo iść i chyba w chuście pójdziemy, muszę się w końcu do niej przekonać. Tylko właśnie lipa z ubieraniem, jeszcze nie mam pomysłu.

Moja identycznie ma z planem dnia,

A w chuście myślałam iśc jak już kurtki nie będę nosić i ona co innego niż kombinezon żeby jej za ciepło nie było, i tak teraz myśle... jakie macie buciki ? bo ja nie mam żadnych dla takiego malucha a przeciez w skarpetkach jej nie wezme do tej chusty nie?

No ja chciałam jechać kiedyś do ikei, musze kupić kuzynce prezent na ślub i nie wiem czy moge z nią czy nie...
Stary 2013-03-04, 12:30   #4569
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, skubana
I w jaki sposob ja uspokajasz?

O, nasz tak samo, tez lubi cieplejsza wode. Polewamy go czesto i wtedy mniej placze.
A pierwsza kapiel to jakies kongo bylo - istny ryk. Ale kazdego dnia jest coraz lepiej - docieramy sie
jak płacze to na rączki albo na huśtawkę albo na przebierak i karuzlea - uwielbia to a jak nie pomaga to cyc

a i moja malutka uwilebia ogladac najki godzine moze lezec na lozku i włączam jej bajki wiecie takie bardzo kolorowe te najprostsze Maniek i narzedzia czy miszka miki, jest duzo kolor i wpatrzona jak nie wiem

u nas tez polewamy brzuszek albo kladziemy myjke na brzuszku bo tak lubi miec cieplutko czasami tylko jeki sa jak wychodzi z kapieli do momentu przykrycia recznikiem. Lubi ciepelko jak mama

Dziewczynki ponawiam pytanie

z racji ladnej pogody chcemy jechac nad morze na 3 dni, 180km autem, dzidźka ma 2 miesiące i 2 dni, widzicie jakieś przeciwwskazania???

oczywiscie nad morze pojdziemy jak bedzie spokojnie, nie bedzie wialo, bo jedziemy do mojej rodzinki mamy i calej reszt
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 12:37   #4570
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
jak płacze to na rączki albo na huśtawkę albo na przebierak i karuzlea - uwielbia to a jak nie pomaga to cyc

a i moja malutka uwilebia ogladac najki godzine moze lezec na lozku i włączam jej bajki wiecie takie bardzo kolorowe te najprostsze Maniek i narzedzia czy miszka miki, jest duzo kolor i wpatrzona jak nie wiem

u nas tez polewamy brzuszek albo kladziemy myjke na brzuszku bo tak lubi miec cieplutko czasami tylko jeki sa jak wychodzi z kapieli do momentu przykrycia recznikiem. Lubi ciepelko jak mama

Dziewczynki ponawiam pytanie

z racji ladnej pogody chcemy jechac nad morze na 3 dni, 180km autem, dzidźka ma 2 miesiące i 2 dni, widzicie jakieś przeciwwskazania???

oczywiscie nad morze pojdziemy jak bedzie spokojnie, nie bedzie wialo, bo jedziemy do mojej rodzinki mamy i calej reszt

Wiesz ja myślę, że spokojnie to w sumie około 2h, przy dobrych wiatrach prześpi całą podróż a potem będziecie u rodzinki to już normalne warunki, co innego jakaś podróz 500km pociągiem do np domku letniskowego, ale ja bym chyba pojechała.

mam też rodzine tż 180km od nas, tylko póki co jeszcze tam nie jedziemy raz że nie mamy auta więc podróż autokarem z nią teraz odpada, a dwa u nich jest troche zimno w domu bo nie mają centralnego tylko opalają piecem a mają dużą powierzchnie domu...
Może na wiosne ktoś od nich przyjedzie po nas to tam pojedziemy.

Kurde przydało by mi się zapisać w końcu na egzamin a tż na kurs bo bez auta to z dzieckiem masakra...
Stary 2013-03-04, 12:47   #4571
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Moja identycznie ma z planem dnia,

A w chuście myślałam iśc jak już kurtki nie będę nosić i ona co innego niż kombinezon żeby jej za ciepło nie było, i tak teraz myśle... jakie macie buciki ? bo ja nie mam żadnych dla takiego malucha a przeciez w skarpetkach jej nie wezme do tej chusty nie?

No ja chciałam jechać kiedyś do ikei, musze kupić kuzynce prezent na ślub i nie wiem czy moge z nią czy nie...
ooo faktycznie, przecież ja butów nie mam
Ale biorac pod uwagę opcje z kombinezonem misiowym - to tam butów nie trzeba, ale tak poza tym?
Mam tylko jedne takie miękkie skarpetkowe, niebieskie, bo kupiłam jak myślałam, że synek będzie.

Bokeh : my też bez auta i bez prawka.
Stary 2013-03-04, 13:04   #4572
iffonka7
Zadomowienie

Była położna i szczerze to nic ciekawego się nie dowiedziałam poza tym że z moim kp jest dużo gorzej niż myślałam. Mam jedno karmienie karmić z butelki a drugie z obu piersi i tak na zmianę. A w czwartek iść na wizytę do lekarza żeby małego zważyła, bo ona wagi nie ma :/

Pytanie do dziewczyn ze śląska. Jak się wyrabia karte zdrowia do noworodka?

Czy ranę krocz mogę popsikać oktaniseptem?
Stary 2013-03-04, 13:05   #4573
Konto usunięte

Sarah, BAJKI dla 2miesieczniaka zszokowałaś mnie.

Bokeh, ja o takich butkach myślę:
http://allegro.pl/wlochate-buciki-ka...045169083.html
Stary 2013-03-04, 13:10   #4574
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Czy Wy tez musicie tak dlugo cudowac po karmieniu? Odbijamy nosimy kolyszemy i czasem zanim zasnie mijaja 2h! I znow trzeba karmic... never ending story u nas
U mnie też tak jest Np. tak było wczoraj. Mała w końcu zasnęła o 1:30. Miałam nadzieję, że pośpi, ale niestety budziła się co półtorej godziny, a o 6:30 obudziła się już zupełnie. Oczywiście jestem padnięta.

Nawijko moja też nie chce smoka.

Ale dziś piękna pogoda, wróciłyśmy niedawno ze spacerku i na razie mała śpi, więc lecę obiad robić.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:15   #4575
LadyWhisper
Zakorzenienie

hej kochane
ja też nie wiem jak Maluszka ubierać teraz tylko bodziaki, na to cieplusia kurteczka, rajstopki i spodenki plus misiowe buciki i czapeczka, a i tak ciepły jak termoforek jest po spacerku, to jak mam go ubierać jak będzie cieplej?! Już zrezygnowaliśmy z ciepłego kombinezonu, bo się zagrzewał :| misiowy raz ubraliśmy i też gorący jak nie wiem!

odebrałam okulary widzę!!!

Iffonka, psiukałam okteniseptem

My jutro na szczepienie z siostrą jadę abuuu

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:17   #4576
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ooo faktycznie, przecież ja butów nie mam
Ale biorac pod uwagę opcje z kombinezonem misiowym - to tam butów nie trzeba, ale tak poza tym?
Mam tylko jedne takie miękkie skarpetkowe, niebieskie, bo kupiłam jak myślałam, że synek będzie.

Bokeh : my też bez auta i bez prawka.
jakoś wcześniej aż tak tego nie odczuwałam ale z dzieckiem....jechaliśmy wczoraj autobusem to szlag mnie trafiał

A jaki rozmiar mają takie 3 miesięczniaki?
Stary 2013-03-04, 13:18   #4577
LadyWhisper
Zakorzenienie

Co do kombinezoniku to mamy dalej 56 Mały ma już 61cm a dalej w tym 56, chciałam go zapakować wczoraj w 62 to mi się utopił

W ogóle te rozmiarówki to są śmiechu warte, ja nie wiem, część ciuszków dalej wchodzi na niego 56, a część 62 już odłożone

Stary 2013-03-04, 13:18   #4578
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39576260]Sarah, BAJKI dla 2miesieczniaka zszokowałaś mnie.

http://allegro.pl/wlochate-buciki-ka...045169083.html[/QUOTE]

ale slodkie papucie hah chyba tez takie zakupie

Ale jestem blada, normalnie jak sciaaaaaaaaaaaaaana.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-04, 13:19   #4579
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej, dziewczyny. U nas piękna pogoda - zaraz dokarmię z drugiej piersi (bo tatuś właśnie przebiera małą, wyciąga jej aspiratorem gluty z nosa i gada z nią ) i wychodzimy na spacerek.

Któraś z Was - chyba Debrah - pytała o to, czy dzieci płaczą przez sen. Moja tak, czasem jej się to zdarza, od czasu to czasu. Coś się dziecku musi śnić, albo właśnie jakiś lęk, że mamy może nie być obok czy coś...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:20   #4580
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jakoś wcześniej aż tak tego nie odczuwałam ale z dzieckiem....jechaliśmy wczoraj autobusem to szlag mnie trafiał
Ja to sobie nie wyobrażam jezdzic autobusem z dzieckiem, nie nie jeszcze w lato jak gdzies by bylo daleko jechać w tym smrodzie, przerąbane.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

W ogóle te rozmiarówki to są śmiechu warte, ja nie wiem, część ciuszków dalej wchodzi na niego 56, a część 62 już odłożone
u mnie to samo smiszne te rozmiarówki ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-03-04, 13:21   #4581
LadyWhisper
Zakorzenienie

Taaaaaaaaaaaki Pietraszko - ziewaszko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-03-03 22.11.16.jpg (100,1 KB, 50 załadowań)

Stary 2013-03-04, 13:23   #4582
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39576260]Sarah, BAJKI dla 2miesieczniaka zszokowałaś mnie.

mamy duzy telewizor w salonie powieszony na scianie lozko jest dosyc blisko i patrzy na te kolorowe zmieniajace sie obrazki tak jak na karuzle, tylko musi to byc taka bjka co "czesto zmieniaja sie kolorowe obrazki" i działa przez godzine . wiadomo, ze bajek nie oglada tylko zacikawiaja ja te zmieniajace sie obrazy
a myslisz, ze zle robie??
Stary 2013-03-04, 13:29   #4583
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
pietraszko piękniaszko !
Stary 2013-03-04, 13:30   #4584
Konto usunięte

Sarah, absolutnie nie pozwalaj. To BARDZO, za bardzo pobudza układ nerwowy i dla takiego maluszka (nieważne, że nie rozumie bajki) to jest mega silny bodziec, na mur beton zacznie ci koszmarnie spać, będzie nadpobudliwe dziecko a ty się będziesz zastanawiać kto ci podmienił no i wzrok - psuje się bardzo.
Stary 2013-03-04, 13:33   #4585
Debrah
Zakorzenienie

Fajne butki.

Co do tv : to ja raczej się staram, żeby nie patrzyła. Czasem coś oglądam, owszem, np karmiąc (bo mamy pokój z aneksem + sypialnia) i musiałabym wyłącznie w sypialni karmić, żeby Mała nie widziała, a mi się nudzi:P), ale Mała nie patrzy, a słyszy jedynie. Bajek nie włączam, to nie ten czas zdecydowanie, ale to moim zdaniem. Raczej obawiałabym się nadmiaru bodźców, niż myślała o korzyści z oglądania. Ale - jak ze wszystkim - każda robi jak uważa.

oho, dzieć się budzi, głodzilla chyba wzywa
Stary 2013-03-04, 13:36   #4586
LadyWhisper
Zakorzenienie

wiecie, że są już mamy list - grudz?!
zaraz się pojawią styczniowo lutowe!!! ale czas zapitala, masakra......

Bokeh, dziękujemy

Szajuś, a jak Dzidzia jest tyłem do tv? Bo my bierzemy Malucha do salonu i kładziemy tyłem do tv, tak się zastanawiam, czy za bardzo go to właśnie nie pobudzi?

Stary 2013-03-04, 13:39   #4587
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Tak, czasem ssie smoka
W ogole sa tu dzieci, ktore tego nie robia?
Mój też bezsmokowy i z butli też nie chce skubaniec. Kocha cyca miłością absolutną chyba...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39574970]Agu ma 17 maja urodziny, 3, i nie mam pojęcia, co kupić :/[/QUOTE]
Szaja bój się Boga, TY nie wiesz?
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Czy ranę krocz mogę popsikać oktaniseptem?

Cytat:
Cudny Ale mamusia moment uchwyciła

My po spacerze, oczywiście Iguś cały czas spał mimo że przez moment po takich wertepach go przebujałam że masakra Sonko piękne ale wiatr masakryczny i temperatura 1-2 stopnie przy tym więc długo nie chodziliśmy.
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:43   #4588
bokeh
Zakorzenienie

kurcze ciałam ta moją małą paskude na spacer wziąć a ona mi już od 11 śpi.... a chce ją nakarmić przewinąć i na spacer.... Jak nie trzba to spi jak suseł
Stary 2013-03-04, 14:04   #4589
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39576740]Sarah, absolutnie nie pozwalaj. To BARDZO, za bardzo pobudza układ nerwowy i dla takiego maluszka (nieważne, że nie rozumie bajki) to jest mega silny bodziec, na mur beton zacznie ci koszmarnie spać, będzie nadpobudliwe dziecko a ty się będziesz zastanawiać kto ci podmienił no i wzrok - psuje się bardzo.[/QUOTE]
ze 3 razy tak ogladala no ale trudno trzeba bedzie zrobic przemeblowanie
Stary 2013-03-04, 14:18   #4590
Debrah
Zakorzenienie

Moja teraz np leży na kanapie w pokoju obstawiona poduszkami. Położyłam ją na boczku, tyłem do tv. Telewizor sam w sobie ściszyłam znacznie, ale jest włączony, Mała go w ogóle nie widzi.
Bo to tak troszkę jest, że wymęczona mama, szuka czasem sposobów by dziecię "zająć" na chwilę - tylko, że z telewizorem to jest akurat bardzo zły pomysł - tak mniej więcej do 2 r.ż dziecko nie czerpie z niego korzyści...

Szaja, kiedy Agu zaczęła oglądać bajki? Bo wiedza wiedzą, a w życiu??
I nie miałaś z rodzinką problemu?? "A dlaczegooo to dziecko nie może?"

Amelka Śpi po karmieniu. Kurdę, dziś lepiej z bączkami, zastanawiam się co ja jadłam że wczoraj była masakra i ją bolało. Tylko, że nie mam pojęcia ile czasu mija od zjedzenia rzeczy szkodliwej do tego aż znajdzie się ona w pokarmie. Przykładowo - jeśli małej zaszkodziłoby coś co ja zjadłam i wczoraj cierpiała - to ja to zjadłam dzień wcześniej? Kurdę, nie wiem..;/

Są fajne kurteczki w 5,10,15 - jeszcze na przecenach. Widzę, że na stronce już nie ma ich do kupienia, ale może w swoich sklepach znajdziecie. Np takie, w wersji dziewczyńskiej:
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5a2301?c=2516
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...a-5a2306?c=381
myślę, że cena niegłupia.
Jak będę miała możliwość wyskoczyć do sklepu to chętnie zobaczę czy są do dostania gdziekolwiek jeszcze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości