|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
ja ost czasu mam tak ze jak z prawej na lewa sie przewracam strzyka mi w pachwinie i to dosc Glosno !! takie PYK sekundowy bol i niedowlad no ale +/- 25-28 dni ![]() Postanowilam po obiedzie zebrac ciuchy Mlodego i wrzucic do pralki zobaczymy jak mi pojdzie oliwka 1000 Lat w milosci i Mlodosci - szczesciu i pomyslonosci pani bedzie dzidzia
|
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
już nie łudzę się, że pójdzie gdzieś indziej
![]() słyszałam, że od lodów się w łydkach tyje..... i kostkach.... bardzo....
|
|
|
#1833 |
|
MBZ♥
|
Oliwko spełnienia marzeń
Pani trzymam mocne kciuki ![]() Samotari i będziesz rodzić w tym nowym szpitalu swojego lekarza? ![]() Ptaszysko kciukam za Córeczkę ![]() Strippi mam nadzieję, że obejdzie siębez antybiotyku ![]() Agatko, Córko Rosy |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
bo nie na porodówkę a na patologię ciązy
Cytat:
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a najgorzej, jak trzeba wstać. Mówię wtedy do męża "Weź mnie na zapych, bo nie wstanę" i mnie wtedy popycha ![]() oliwka sto lat |
||
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
oj też mam nadzieję
![]() no wiedziałam, że moje szczęście nie może trwać za długo ehh
|
|
|
#1837 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nowe rozstępy zawsze są czerwone?Cytat:
Może to zabrzmi jak reklama mBanku... ale żeby była równowaga to nie można tylko brac... trzeba tez dawać cos od siebie ![]() A tak na marginesie... usuwanie z klubu nie jest nieodwracalne... Zawsze istnieje mozliwośc przyjęcia ponownie jeśli chcecie się udzielac... Tylko właśnie - chcecie? Czy to jest tylko wykłócanie się dla zasady, bo "chcę tam być i już"?
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
Strippi- ale fajnie masz, ze masz juz Michalka przy sobie. Taki piekny dzien dzisiaj poszlabym z Mila na spacerek, eh... jeszcze troszke.
I trzymam kciuki zebys nie musiala brac antybiotyku. Dobra ide po lody.... |
|
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Byou, nie sądzę. I tak nie mam pewności, czy trafie na jego dyżur. Na dobrą sprawę w tym szpitalu też bym jej nie miała, więc odpuszczam sobie jeżdżenie za nim. Jak urodzę w ciągu 2tyg to może jeszcze na niego trafie
jak nie,to trudno. Jest mi wszystko jedno, byle by tylko urodzić i przestać się czuć jak wrak rozbitego samolotu
|
|
|
|
|
#1842 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydz. co do problemu - to niemam pojęcia co to - najlepiej skonsultować z lekarzem ![]() Cytat:
Cytat:
co do wagi to ja bym się nie przejmowała - na każdym sprzęcie może byc inaczej .... ja z tych przekornych...... Cytat:
Cytat:
achhhhh aby szło tak precyzyjnie zaplanować ..... ![]() Cytat:
Cytat:
ja wam powiem,że teraz wróciłam i tak ogólnie już coraz ciężej mi się idzie .... z prowadzeniem auta nie mam problemów ale chodzeniem to masakra .... tak normalnym krokiem powiedzmy to z 30 min.a potem prawie tip-topy ..... do tego dosyc długo mnie nie było , pojechałam jednak daleko a zapomniałam tel. - tż znów warczał .....
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strippi - bom wlasnie zapomniala wczesniej pisac ![]() zycze ci by te bole minely i bys mogla sie cieszysc w 100% Michalkiem i Julcia leze dalej w lozku jeszcze tylko 2 odcinki i skoncze 8sezon ( na razie mam 14odcinkwo, a jest wiecej no ale juz bd na biezaco ) . a juz sie sciaga RZYM |
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___________ właśnie nam się kolega zapowiedział z odwiedzinami na jutro i do środy. hm.. tż dziś do nocy w pracy, więc nawet nie będzie kiedy ogarnąć, a jutro i w środę normalnie pracuje.. fajnie byłoby się spotkać, bo dawno się nie widzieliśmy, ale jednak imprezka + organizacja to nie jest to o czym teraz marzę.. nie lubię takich sytuacji |
|
|
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
na porodówkę i po porodzie mam taką duża torbe bo połowa torby to m.in te ogromne podpaski i podkłady. i tak myślałam że bym wzieła tylko mniejszą torbę wiadomo koszula, bielizna, kosmetyki, a ta "właściwa" by była w aucie i gdyby zdecydowali że rodzimy to tż by po nią potem zszedł do auta i tyle. bo jak mnie położą i nie wiadomo kiedy coś wywołają to po co mam tam z tymi wszystkimi rzeczami być.
dobra idę jakiś obiad robić
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
nie mów tak , przecież to wielkie szczęście - poród miałaś szybki i bezproblemowy , Michał urodził się zdrowy a na dodatek nie jest zbyt absorbujący , Julka lada dzień wyzdrowieje a i Ty też .
Zobaczysz będzie dobrze jeszcze troszkę . Oliwka - wszystkiego naj
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te cyferki są przerażająco niskie... ![]() Cytat:
mnie tak doktorek powiedzial... ze gdyby co to Maluszek cos awaryjnie dostanie i zeby przepakowac torbe
|
|
|
|
#1848 |
|
MBZ♥
|
Strippi wszystko będzie dobrze
nie załamuj się![]() Monika też nie lubiętakiego wpraszania się, tym bardziej teraz:/ Samotari ja mam do szpitala, w którym pracuje mój lekarz 60 km ale nie chcę gdzie indziej
|
|
|
|
|
#1849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, powinnam zjeść coś na obiad, a kompletnie nie mam na nic ochoty.... Znów płatki z mlekiem.
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
My z bratem w dzieciństwie nie byliśmy jakoś specjalnie zżyci. Jestem młodsza o 7 lat, on miał swoje "dorosłe " życie, ale mimo to, nigdy na niego nie donosiłam, chociaż wielokrotnie mu tym groziłam podczas kłótni
Za to mąż do dzisiaj opowiada, jak to nikt nie chciał się bawić z jego młodszym bratem, bo ten wszystko kapował mamie - a co najlepsze, nie miał z tego żadnych korzyści. Po prostu lubił ten sport
|
|
|
|
|
#1852 |
|
MBZ♥
|
Jestem starsza od Siostry o 9 lat
na początku było ciężko bo Ona kablowała na mnie ciągle teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby Jej nie być
|
|
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam młodszych braci
Jednego młodszego o 3 lata, a drugiego o 15. Ten pierwszy nie raz przychodził do mnie pogadać, opowiadał o imprezie jakieś, albo jak pijany przychodził i kończył "Ej, tylko nie mów mamie, coooo?" Nigdy bym niczego nie powiedziała. Jakoś tak....nie moja natura. Gdyby opowiadał, że kogoś tam pobił czy okradł, to co innego, ale takie wyskoki nigdy go nie interesowały. Rodzice wychowali go na porządnego faceta ![]() Z tym drugim jest trochę inaczej. Jeśli przeklnie czy zrobi coś złego, to sama zwracam mu uwagę, ale jeśli opowiada, że w szkole go gnębią i podaje konkretne sytuacje jakie mają miejsce, to zawsze pytam czy mówił mamie i informuję, że powinna wiedzieć. Na ogól wtedy rozmawialiśmy o tym we trójkę. Zresztą....kocham ich nad życie. Pisałam każdemu zadania do szkoły i teraz wiem, że mogę na nich liczyć w każdej sytuacji. Ejjjj, wchodze na moje zubożałe konto by zobaczyć jak biedna jestem, a tam przelew z ZUSu. Pierwszy raz dali mi połowę, ale widać taki efekt L4 co 2 tygodnie. Jeeeeej, mam na fryzjera!
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze na tapecie temat rodzenstwa
![]() ja mam dwie siostry - starsza o 3 lata i mlodsza o 9 - starsza zawsze byla samodzielna, jako dzieci i mlodziez nie mialysmy za dobrego kontaktu - ona taka raczej skryta - ja wulkan energii power mowie wam - gdzie Diabel nie mogl tam ja weszlam , nie bylo dla mnie rzeczy niemzoliwej do zrobienia - teraz czlowiek z biegiem lat az wstydzi sie myslec co sie wyprawialo haha- mloda oooo wez - madra inteligentna - ale MEGA rozpieszczona - jej najelpszym hasle w latach 3 - 7 bylo '' A MOJA MAMUSIA '' no nie wazne ze to tez moja byla, ale zawsze jej - i to byl KABEL - w sumie mi tez kilka razy sie zdarzylo jakas blachostke podkablowac - ale zawsze mi sie za Mloda zbieralo baty - no coz chyab taki moj los sredniaka no nic ide jesc obaidek - bo sie ostudzil troszke - nie lubie bardzo goracego
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do badania gin to tak się zastanawiam czy zazwyczaj badanie na jakimś etapie ciąży (skrócona szyjka, rozwarcie) jest takie bolesne czy ta ginka tak bada? mnie jeszcze nie bolało badanie w ciąży, nie wiem czy dlatego, że mój gin uważa jak bada bo mi się często zdarzały plamienia nawet po delikatnym i bezbolesnym badaniu czy nie ma potrzeby "porządniejszego" badania bo szyjka nie szykuje się do skracania/rozwierania, od czego to zależy? |
|
|
|
|
|
#1858 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaż już mi przeszło, mogłabym urodzić nawet za godzine ![]() to chyba hormony, raz chce już teraz, a raz jeszcze dajcie mi chwile! Cytat:
wczoraj ostrzegałam TŻ że może tak być bo jestem bardzo podatna na zmiany nastrojów i mam tendencje do depresji. Ostrzegałam bo najważnijesze żeby ktoś zauważył że coś jest nie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chyba też się tak stracham bo bark mi kontaktu z wami.. siedze i myśle i jestem sama z tym ![]() aaaaaa Chanel bardzo mi przykro ![]() Mamusie a jak jest ze spaniem w nocy? Nie boicie się bezdechu? Bo ja mam łóżeczko 2m od łóżka i już kombinuje jakby je przysuwać do samego łóżka żeby kukać co chwile... Kurczaki uciekam do tego lekarza bo się zasiedziałam u mamy na necie
|
||||
|
|
|
|
#1859 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
śliczny
Cytat:
Cytat:
Bardzo Ci współczuję Trzymaj się KochanaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
... Niech się leczy czym się tylko da... Może maleństwo jeszcze poczeka aż tata wyzdrowiejeCytat:
a tam... w jakich biodrach? Trzymaj się tego, że to zostalo w biuście ![]() Cytat:
znaczy coś się dzieje
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok. dajcie znać jak będziecie przyjmować do klubu, postaram się poprawić, a póki co zakończmy temat bo nie jest to dla nikogo miłe. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.

a najgorzej, jak trzeba wstać. Mówię wtedy do męża "Weź mnie na zapych, bo nie wstanę" i mnie wtedy popycha
Nowe rozstępy zawsze są czerwone?

teraz nie wyobrażam sobie, że mogłoby Jej nie być