![]() |
#1621 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() A co do noszenia to ja też nie pozwalam bez celu nosić. Mała waży prawie 10kg i nie wyobrażam sobie potem jej nosić cały dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Raczkowanie
|
Ewka na pewno bede, bo nie po to wychowuje córke na moich zasadach i meża, żeby dla ich widzi misie zmieniac to i później cierpiec...
Malwina dokładnie... i jak u Ciebie na to reagują??
![]() |
#1623 | |
Zadomowienie
|
![]() rozumiem, że zakupów, nie postępów? ![]() ZARA pokażę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 |
Rozeznanie
|
Nie ma takich reakcji jak u ciebie, pozatym jak ktoś ją weźmie to i tak po chwili się męczy i ją odkłada bo ciężka i już drugi raz nawet nie próbuje.
Mała lubi być noszona przez dziadka bo jako jedyny ją nosi przodem i dziadek ma teraz przekichane bo jak widzi dziadka to dziadek musi nosić, a dziadek ma ręce przy ziemi już. A ja tacie powtarzam, sam ją tak nauczyłes to teraz noś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1625 |
Raczkowanie
|
Malwina no właśnie ale jak ja pozwalałam Lene nosic, to jak ktoś nie dawał rady to przekazywał ją dalej i tak cały dzień nosili...
tłumaczył mi teśc kiedyś że dziecko nie może leżej całe dnie, musi byc na rekach patrzec, a teraz jak nosic nie można, to dziecko nie może leżec tylko musi siedziec żeby łapac równowage i nauczyc sie patrzec z innej perspektywy! ![]()
![]() |
#1626 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Odnośnie noszenia dziecka, to Wy wogóle jej nie nosicie? Jednak nie rozumiem dlaczego nie pozwalacie dziadkom nosić wnuczki... Moje dziecko u dziadków jest rozpieszczana - noszona, bujana itp. Jednak mała wie co może u dziadków a co może w domu. Mąż ją podnosi wysoko, robi jej samolociki itp, a ja ze względu na ciążę nie mogę z nią takich rzeczy wyczyniać. Dlatego Gosia wie co może robić z mamą a co z tatą i nie wymaga ode mnie ciągłego noszenia (jak od babci) czy wygłupów (jak z tatą). Za to jak jest u dziadków, to wie, że będzie noszona i tego od nich wymaga, a że oni ją tego nauczyli to muszą ją teraz nosić ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Raczkowanie
|
Bebe not o bede musiała chyba podwójnie te małe słoiczki kupowac
![]() nosimy Lene, bawimy sie z nią w każdy możliwy sposób, biore ją do okna oglądamy co sie dzieje, robimy samoloty, bawimy sie przy odbicu z lustrem, nosimy czesto siedzi na kolanach u nas, czy leży na nas.. czesto też ogląda mieszkanie na rekach, ale jeśli pozowlisz u moich teściów, to nie ma że troche bez przerwy jest na rekach, później słysze teksty że tak ją rozpieściliśmy i mamy, Lena zaczyna płakac i ciągle chce byc na rekach.. teściowie mogą brac ją na kolana i bawic sie w inny sposób... ale jak dla nich istnieje tylko noszenie, na brzuszku może nie leżec nic nie robic, trzymają ją bez celu nawet nic nie pokazują.. to sorry.. moja mama tak nauczyła siostry synka i on nie rozgranicza, ona kłądzie sie na podłodze bo ludzie go nie chcą brac... a poza tym cvo usłyszałam że ja nie kocham i wychowuje dziecko bez miłości bo IM i ich martusi nie pozwalam trzymac na rekach to sory, na pewno nie pozowle, bo to że my ją nosimy to ich wali, oni mówią że mają to robic oni wszyscy
![]() |
#1628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zosi nie będziemy zmuszać do udokumentowania zdolności, bo wiemy, że je ma ![]() A z tym noszeniem to należy robić jak się uważa. Moje było noszone, ale to dlatego, że od początku nie był spokojnym dzieckiem i potrzebował kontaktu, bliskości, a ja nie wyobrażałam sobie zostawić dziecka samemu sobie skoro płacze a nawet się zanosi... Tak więc był brany na ręce. Brały go nawet osoby, które wcześniej mówiły, żeby małego tego nie uczyć - teściowa i bratowa męża, która swojej nie pozwalała nawet ruszyć... Swoją drogą to już dla mnie hipokryzja i bardzo mnie denerwowało jak niemal wyrywała mi moje dziecko z rąk. O prowadzenie wózka też dobrze, że się nie pobiły ![]() ![]() No i gratki za ząbka i próby raczkowania ![]() Z tego co dopisałaś widzę, że cała afera jest o nic, skoro mogą to robić, byle nie przeginali ![]() ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-03-04 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1629 |
Wtajemniczenie
|
Dep-sama nie napiszesz więc pozwól że zrobię to ja- POKA zakupy!
![]() szukam maskotki-przytulanki do zasypiania,może podmieniłabym pieluszkę na maskotkę bo teraz bez pieluszki nie zaśnie. No i szukam szukam i żadnej ładnej przytulanki znależć nie mogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-03-04 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1632 | |
Wtajemniczenie
|
popatrzę,dzięki
![]() Cytat:
![]() ja myślałam o jakimś misiu,króliku z dłuuugimi uszami z milutkiego materiału,takim żeby to była już zabawka do spania na lata ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My mamy takiego kotka (załącznik), dostała go od babci, jak jeszcze była w moim brzuchu. Jest dość spory, ma ze 35 cm. Kupiony na allegro. Miękki, przyjemny w dotyku, przez małą lubiany (jak była młodsza - kotek wisiał zaczepiony o szczebelki, od jakichś 3 miesięcy po prostu z nim sypia). Kiedyś pokazywałam tu zabawki JellyCat - też cudne! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1634 |
Zadomowienie
|
o, znalazłam. Kota zrobiła firma GUND, jest sporo ich zabawek na allegro, jedne fajniejsze inne mniej, widzę konika w bardzo podobnym stylu http://allegro.pl/kon-konik-fuzzy-35...012092154.html
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1635 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie noszenia na rękach, to jak byliśmy przez tydzień w Polsce, u teściów, to też ciągle słyszałam, że nauczyliśmy Alexa nosić i takie tam, a prawda jest taka, że jeszcze nigdy nie był tyle wynoszony, jak właśnie przez ten tydzień i przez teściową ![]() ![]() I jeszcze odnośnie maskotki/szmatki do zasypiania, to my mamy taką milusią szmatkę z głową misia, ale nigdy jej nie używamy ![]() Edytowane przez nitka_88 Czas edycji: 2013-03-04 o 13:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1636 |
Zakorzenienie
|
Nitka u nas to nie jest kwestia sprzętu, bo mała jak tylko zobaczy że przybliżam z czymś rękę (nawet jak tylko nakremować buzię) to zaczyna się wiercić jak wściekła, kręcić głową, i odpychać moje ręce swoimi rękami. Więc samej na prawdę jest ciężko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
są jeszcze przytulanki duze, a tam królik: http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...zytulanki_duze tylko trzeba przyjrzeć sie dobrze wymiarom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() On wręcz uwielbia mieć kremowaną buzię, czyszczone uszka i "ząbki", a nawet psikane do noska! Oczywiście, zawsze się przy tym wydurniam, więc pewnie dlatego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Wtajemniczenie
|
Byliśmy na spacerku prawie 2h. Mały oglądał świat, a później zasnął. ja się przewietrzyłam. Teraz znowu śpi (to 3 drzemka dziś) i jak się obudzi i nie będzie bardzo zimno to może jeszcze pójdziemy na chwilę
![]() Cytat:
![]() Mój za to czasowy bo najbardziej na świecie lubi spać ![]() ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Ja chyba jutro na obiad zrobię naleśniki bo mi smaka zrobiłaś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1640 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gryzak jest chyba z Pepco Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak dla mnie to nie ma co przesadzać w żadną stronę. Pewnie, że dziecko nie powinno być cały czas noszone ale to nei znamczy żeby wcale. No i nie wyobrażam sobie jak piszesz, że noszą ją bez celu. Bo u mnie jak młody się nudzi noszeniem bo nic nowego nie widzi to się złości ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Wtajemniczenie
|
Dep, Linka dzięki !!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1644 |
Zakorzenienie
|
Ależ dzisiaj jest cudnie
![]() właśnie wróciliśmy z dłuuuugiego spacerku, młoda pospała i teraz ma świetny humor i dokazuje ![]() Ale wcześniej, jaką histerię mi urządziła... była głodna, ale bolało ją dziąsło i co się zassała to ryk. W końcu wpadła w tak histeryczny płacz, że musiałam podać jej pedicetamol i potem jeszcze trochę ponosić, poprzytulać zanim się uspokoiła. Dopiero po ponad pół godzinie wyciszyła się i zjadła
#1645 |
Zakorzenienie
|
Młody cały czas mi wstaje na nóżki, już nie mogę za nim nadążyć. Zabawy w parterze już go nie interesują skoro można świat z góry oglądać
![]()
#1646 |
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzięki za troskę dziewczyny, na was zawsze można liczyć. Mała humor ma, ale dalej ma biegunkę -niezidentyfikowaną. Dalej nic nie je, tylko chrupki kukurydziane. Mniej pije niż zwykle, no ale cokolwiek pije. Nie chce żadnych leków, ma odruch wymiotny i podnosi wielki krzyk. Na siłe jej wciskam te leki do paszczy strzykawą, bo inaczej to nie wiem. No i jestem w kropce, bo żaden lekarz nie będzie umiał stwierdzić, co jej jest, bo ona zachowuje się normalnie, nie ma kataru, kaszlu, gardło ok, osłuchowo też ok. Plusem tej całej sytuacji jest mój bonusowy dzień wolny, który wykorzystałyśmy na spacer i zakupy na placu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Zakorzenienie
|
TZ czyta Martynce horoskop z gazety: W sprawach zawodowych, czas na zdobywanie nowych umiejętności czyli ... musisz zacząć pełzać"
![]() Pumcia mam nadzieję, ze małej szybo przejdzie, skoro humor ma dobry, to pewnie to nic takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1648 |
Wtajemniczenie
|
oo Lilka zaczyna podnosić dupkę do góry-coś czuję, że wkrótce ruszy w drogę
![]() pumcia-dobrze, że z B. ok., dobrze by było, abyś wiedziała o cóż chodzi jej.....Bidulki ![]()
#1649 |
Zakorzenienie
|
Pumcia super ze B ma dobry humor
![]() Linka niezły ten horoskop. Dla mojego syna wole nie czytać, codziennie mnie czymś nowym zaskakuje. Teraz nawet na chwile nie mogę go zostawić bo od razu coś broi ![]() ![]()
#1650 | |||||||
Wtajemniczenie
|
melduje się ale wciąż nie nadrobiłam
![]() ![]() ![]() u nas nic nowego, Młody pięknie je nawet spore kawałki ale też sporo ulewa- dziś dostałam w twarz strawionym obiadkiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ide nadrabiać, widziałam tylko że B pumci nie najlepiej, bidusia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
czekam na fotki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super chłopaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co do noszenia to już tu kiedyś pisałyśmy że człowiek jest noszeniakiem i nosić go trzeba, ja noszę małego oczywiście bez przasady, lekki to on nie jest ![]() Cytat:
kochana ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-03-04 o 18:33 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.