|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo
Kiciowata śliczne włosy
![]() Cytat:
Cytat:
Ja już ofociłam swoje włosy i zaraz wrzucę jak je zgram, chociaż moje króciaki jakoś niespecjalnie pasują do tego wątku ![]() EDIT: Ok, oto moja nowa fryzura i dla przypomnienia wklejam jak było przedtem
Edytowane przez SoBitterSoSweet Czas edycji: 2013-03-04 o 16:35 |
||
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
to teraz takie króciutkie masz?
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mam krótkie- do ramion.Obie fryzury bardzo ładne, ale pamiętam jak pisałaś, że trochę bez wyrazu czujesz się w tych długich i chcesz boba, żeby nadać charakter. Twarzy nie widzę, ale jak się teraz czujesz? ![]() Swoją drogą też miałam boba jak zaczynałam dbać o włosy- schodziłam z cieniowania i kazałam sobie zrobić lekkiego boba. Teraz już proste.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#4505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=576105 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() niekoniecznie filtry sa w aptekach cały rok i zobacz moze na dozie będzie ![]() Cytat:
|
|
#4506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a włoski masz śliczne ja w sumie dobrze się czuje w krótkich włosach, ale już nie pamiętam jak to jest mieć długie więc zapuszczam
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na tym Ducrayu da się normalnie makijaż zrobić?
|
|
|
|
|
#4508 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, że chodzi o to, żeby były zdroweTwarzy tutaj nie pokażę ale powiem, że czuję się fantastycznie, wyglądam zdecydowanie lepiej, młodziej i chyba każdy stwierdził że to była dobra decyzja, a większość była wręcz zachwycona moim nowym imidżem oczywiście twarzy nie zmieniłam więc miss świata nagle nie zostałam ale jest lepiej niż było przedtem ![]() A poza tym włosy teraz suszę i układam 10-15 min a przedtem to była droga przez mękę ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
może kiedyś jak mi się znudzą to znów zapuszczę (albo jak by stał się cud i kiedyś brałabym ślub to wtedy też zapuszczę )Cytat:
i powodzenia w zapuszczaniu |
|||
|
|
|
#4509 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() No właśnie, która oprócz mnie zapuszcza do jak najdłuższych?
|
|
|
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pod pogrubionym mogłabym się podpisać, u mnie identycznie, jednak długość to nie wszystko
|
||
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Raczkowanie
|
SoBitterSoSweet - śliczną masz fryzurkę
w sobotę się wybieram do fryzjera, może podetnę mocniej włosy, żeby się więcej farbowańców pozbyć
|
|
|
|
#4513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa no i udało się tak, że układam włosy praktycznie bez użycia prostownicy (co biorąc pod uwagę to, ze przez jakieś 9 lat byłam od niej uzależniona jest dużym sukcesem) ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4514 |
|
Spaceroholiczka
|
say-hello - jakie one już długie
A poza tym nie wiem co się dzieję. Wiem, że COŚ jest nie tak. Tż sam zauważył, że oddalamy się od siebie, stwierdził, że musimy zacząć rozmawiać, tylko nie potrafię. Ciągle rodzą się nowe sprzeczki - nawet dziś; nie odebrałam telefonu, bo miałam lekcję, napisał mi SMSa z wyrzutem, po kiego mi telefon, skoro nigdy go nie odbieram, w nerwach odpisałam, prosząc o przebaczenie, że nie mogłam odebrać przy nauczycielce, skwitował, że zawsze mam wymówkę. W efekcie znów każde siedzi w swoim domu obrażone, a ja mam dosyć ciągłego wyciągania pierwszej ręki. To tylko głupi przykład, ale męczy mnie to wszystko. Raz mówi, że rozumie, iż muszę się uczyć, innym razem robi mi wyrzuty, że przez szkołę spotkamy się w innym dniu, nieraz naprawdę nie mogę się spotkać i kiedy go o tym informuję przestaje się odzywać i jest oschły. Nie mówię, że to jego wina, bo wina zawsze leży pośrodku, ale chyba najbardziej drażni mnie to, że ciągle o wszystko się obraża |
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
o to szkoda
ja daję radę, z tym ze uzywam mineralków a nie zwykłych płynnych podkładów ![]() Cytat:
![]() e tam cud, napewno sie stanie!
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba jednak mimo wszystko poczekam aż dostępny będzie matujący Vichy
|
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi znawczynio czy takie maski są coś warte? (I kascysko jak przyjdzie). Bo moooniek juzaś kusi helfami, a oleje odpadają, bo cuchną, masek tam nie ma fajnych, te ich szampony by mi włosów nie domyły raczej, a do ciała mi nic nie trzeba ![]() Kaveri w moim życiu nie ma takich problemów, ale się dużo nasłuchałam opowieści koleżanek, więc wiem, że to nic fajnego
|
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Ver, wypraszam sobie! Vatika i Sesa pięknie pachną
właśnie mam zamiar zamówić Sese
|
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaveri czasem tak po prostu jest....
pamiętam że z moim tzetem miałam okres że ciągle się kłóciliśmy i nie mogliśmy dojść do porozumienia, ale wszystko się ułożyło, każde z nas wtedy potrzebowało odpoczynku, nie widzieliśmy sie wtedy jakoś dłużej i każde z nas zrozumiało że tak być nie może, kochamy się przecież... ciężko jest rozmawiać, powiedzieć wszytsko co leży na sercu ale jest to potrzebne, warto dać sobie nawzajem jeden dzień tylko dla siebie, pobyć ze sobą, pokłócić się, pomilczeć, potem wszystko wyjaśnić...
|
#4520 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Później coś ciapnę na włosy. |
|
|
|
|
#4521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wiem jacy faceci potrafią być, bo przed TŻ spotykałam się z różnymi- spotykałam, bo ich charaktery były tak zryte, że zachowywali się jakby mieli wieczny PMS wraz menopauzą zwalając przy tym winę o wszystko na mnie, więc o związku nie było mowy. Brrr. Omijam takie mentalne cioty szerokim łukiem.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle pięknych włosów się przewinęło, wszystkie śliczne
SoBitterSoSweet, jeśli taka fryzura Ci odpowiada to to jest najważniejsze I dzisiaj mam trochę głupie włosy po wczorajszym miksie... aż wczoraj zdecydowałam, że ciachnę końcówki. Tak to przeżywałam, że aż mi się przyśniło Ale moja fryzjerka gdzieś się wyniosła i ostatecznie na razie nie ścinam. Ale pójdę się zaolejować, żeby na nie nie patrzeć
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SoBitter świetna zmiana fryzury i wgl śliczne włoski!
|
|
|
#4524 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(Galeria Fryzur u mnie na blogu :P )Mi chyba w miarę dobrze poszedł sprawdzian z matmy z planimetrii.. ale miałam o tyle szczęście, że miałam prostszą grupę. W drugiej grupie było coś takiego. To znaczy tam trzeba to było obliczyć, ale ja właśnie nie wiem jak. :P Jak obliczyć ramiona i podstawy trapezu równoramiennego wpisanego w okrąg, gdy pole (trapezu) wynosi 72 pierwiastków z 2 (ostatecznie 3, nie pamiętam dokładnie ) i kątach ostrych 60 stopni? Zgłupiałam kompletnie, nie wiem jak to wyliczyć z samego pola i kątów. Byłabym wdzięczna za wszelką pomoc, bo męczy mnie to od sprawdzianu. ![]() Cytat:
Ale pięknie!!! Kupiłam sobie tą oliwkę BD, co jest po promocji. |
||
|
|
|
#4525 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Nindżopesz
|
EDIT: moje myślenie było złe, TŻ coś liczył i wyszło mu, że możliwe jest nieskończenie wiele rozwiązań o ile nie podali promienia koła.
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-03-04 o 23:06 |
|
|
|
#4527 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzięki Cytat:
a to zadanie co napisałaś to dla mnie jakaś czarna magia jest kurcze ja takich rzeczy chyba nie miałam w szkole albo opuściłam tą lekcję
|
||
|
|
|
#4528 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Rozmawiałam z TŻ. Jakoś się dogadaliśmy . Ale zobaczymy jak to wyjdzie. Ale mam problem. Boli mnie niesamowicie brzuch, gdy się denerwuje. Potrafi mnie boleć cały dzień. Nie stać na wizytę prywatnie. A państwowo nie chodzę ze względu na to, że lekarze w moim ośrodku nie mają wiedzy o swojej pracy.
|
|
|
|
#4529 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brzuch mnie bolał zwykle jak się kładłam wieczorem do łóżka, potrafiłam leżeć skamląc do rana i nie zasnąć. na szczęście w wakacje, teraz. byłam u lekarza, miałam różne badania, nic nie wyszło, pojechałam na obóz do pracy jako opiekunka i mi przeszło.z kierowniczką obozu a moją trenerką stwierdziłyśmy że to musiało być od stresu przed obozem , bo to był mój pierwszy wyjazd z dzieciakami i byłam przerażona .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

włosy błyszczą, bo słońce mi prosto do pokoju świeciło

a na tym Ducrayu da się normalnie makijaż zrobić?

ale powiem, że czuję się fantastycznie, wyglądam zdecydowanie lepiej, młodziej
w moim życiu nie ma takich problemów, ale się dużo nasłuchałam opowieści koleżanek, więc wiem, że to nic fajnego 

i wgl śliczne włoski!
kurcze ja takich rzeczy chyba nie miałam w szkole albo opuściłam tą lekcję