Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 16:50   #4801
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie, dziękuję bo to też żylak i szczerze Ci współczuję bo przy porodzie może Ci jeszcze bardziej wyjść
On już był przed ciążą, przyzwyczailiśmy się do siebie Przynajmniej wiem co na niego działa jak się pojawia Niestety nie znika na zawsze ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:52   #4802
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Też tak myślałam, a tu nadal stary wątek

Długi spacer,extra! U mnie cały czas słońce było i ciepło
tu też słoneczko
oby juz tak bylo caly czas

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:54   #4803
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
On już był przed ciążą, przyzwyczailiśmy się do siebie Przynajmniej wiem co na niego działa jak się pojawia Niestety nie znika na zawsze ...
Myślałam, że w ciąży Ci wylazł. Oby nie było ich więcej

wracam do roboty

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 16:55   #4804
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

mam nadzieję, ze nie robiłaś tego w pracy

A to ja sobie ponarzekam, że dalej haftuję ale teraz to już mnie to raczej śmieszy Jeszcze TYLKO 2mce, 2mce,2mce...............
koledzy by się pewnie ucieszyli, ale zostawiłam sobie tę przyjemność na powrót do domu:P

ja nie haftuje, ale mam zgagę taką, że non stop mi się odbija rzygami czasem chce sie płakać:/ teraz zeżarłam pół torby migdałów i szklankę mleka wypiłam, nie cofa mi się, ale dalej pali w gardło:/

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mysia a ten rutinoscorbin codziennie łykasz? Może też zacznę?
mhm 2 tabletki dziennie, teraz kupiłam chyab rutinoscorvit? nie wazne co byle z rutyną
Stary 2013-03-04, 17:02   #4805
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No ale lekarz nam chyba to sam zleci??? czy nie?
widocznie niektorzy lekarze nie zlecaja. lepiej sie upomniec.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:03   #4806
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wiadomo, że zdrowie dziecka najważniejsze, ale jesteśmy kobietami, nie tylko matkami i normalne, że chcemy wyglądać pięknie i źle się czujemy z mankamentami ciąży. Fakt, że maluszki zdrowe nie odbiera nam prawa do bycia niezadowolonym z żylaków czy rozstępów
Zgadzam sie w 100%. Też chcę byc po porodzie nie tylko matką ale też kobietą, żoną, koleżanką czy przyjaciółką. Uważam, że świat na dziecku się nie kończy. Wiadomo, że jego zdrowie jest najważniejsze, ale nie chcę wyglądać jak worek tłuszczu z rozstępami itd po porodzie i co będę mogła to zrobię, żeby tak nie było. Wiadomo, że nie wszystko zalezy od nas. Ale nikt mi nie powiem, że np. wybór tego co jem to nie moja decyzja. Bo tyle się mówi o tyciu. Niektóre mają skłonności i czasem tak jest, niektóre mają zatrzymanie wody w organiźmie i nie jest to dobre. Ale znam przypadki, że po prostu się obżerały niekoniecznie zdrowym jedzeniem i jadły jak dla 5 osób, a później 30kg na plusie i płacz.
A jeśli chodzi o celulit to mi pomagały masaże bańką chińśką. Co prawda miałam siniaki, ale celulit prawie zniknoł i po połogu zamierzam właśnie je stosować, a teraz jak na razie nie zaobserwowałam żeby mi się powiekszył. A to, że niektóre mają więcej rozstępów niż ja czy mają żylaki, czy inne problemu nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem bo niby czemu miałabym się cieszyć z czyjegość nieszcześcia, że ja niby lepiej mam...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:10   #4807
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tu też słoneczko
oby juz tak bylo caly czas
Taaak, od razu chce się żyć!!!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 17:13   #4808
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Jakbyście tęskniły to melduję ,że żyję....
Od wczoraj ból gardła, głowy i z nosa cieknie.. ratuję się gorącą herbatą bo nic innego nie mam..
Czuję się jakby ktoś mnie wypluł..
U mnie bez zmian więc rozwodzić się nie będę...

Jak dobrze pójdzie to środa,czwartek spotkanie z glukozą bo jeszcze nie byłam, a w przyszły poniedziałek wizyta kontrolna.. Coś koło 24 marca natomiast USG w 30tc.. Aż ciekawa jestem ile mój Tymek będzie ważył

Buziaki dla wszystkich bez wyjątku..!!!
Ciebie też choróbsko dopadło szybkiego powrotu do zdrowia
kuruj się czym możesz, czosnek przede wszystkim

Cytat:
czy kosmetyczny to bym nie powiedziała, chyba, że według NFZ uratował mnie przed krojeniem nogi za kilka lat i robił mi go lekarz nie kosmetyczka;P
no właśnie kosmetyczny według NFZ podobnie jak laser, leczenie kanałowe niektórych zębów, białe plomby i wiele innych...

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
łaaaaaaaa Ty jak się rozpędzisz to widzę nie sposób zatrzymaćtylko drugiego sensorka nie zrób znowu zbyt ascetycznego z jedną tasiemkąfaktyczni e troszkę dużo tych tasiemek, jak Twoje dziecię poradzi sobie z tą zabawką to co to dla niego będzie obalenie teorii względnościTak czy inaczej gratuluję
ja po prostu wiem, że moje dziecie będzie Geniuszem więc postanowiłam mu podwyższyć poprzeczkę

Mysia mysz
Diabli
Candace
Katate
Ashyshqa

ahhhh.... Dziękuję Wam za docenienie mojego sensorka
widzę, że wszystkim się podoba

Cytat:
o cholercia.. a jak sobie z nim radzisz, co Ci pomaga?
nie dokucza Ci bardziej w ciąży ?
ja się zastanawiam i czy i tam przypadkiem coś mi się nie tworzy
ajjj te moje genetyczne problemy z żylakami

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-03-04 o 17:15
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:17   #4809
Mysia mysz
Zakorzenienie

a zapomniałabym dzisiaj na SR ordynator mówił, że byłą jakaś modernizacja na połozniczym zobaczę w przyszłym tygodniu jestem bardzo ciekawa
Stary 2013-03-04, 17:19   #4810
vvgh
Wtajemniczenie

Jurek ma czkawkę...
Stary 2013-03-04, 17:20   #4811
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Spokojnie, pozwalam się śmiać do woli
i sama już się uśmiałam z tego "sensorka"
to potwierdzenie na to, iż teza "im więcej tym lepiej" nie zawsze jest prawdziwa
To jest super sensor ale tak na serio, to ładnie Ci wyszedł, tyle że na bogato

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
to ja jeszcze dorzuce. znajomej pojawila sie w ciazy straszna przepuklina...po porodzie brzuch obwisl i pepek wlasciwie dynda...lekarz zasugerowal operacje przepukliny plus plastyka. 25 tys
takie operacje powinny byc refundowane, tu nie chodzi o kosmetyke i widzi-mi-sie z cyklu "chce miec wiekszy biust"
Gdzieś mi się przewinął artykuł, że w UK ta operacja/zabieg jest refundowana. Czytałam o lasce, która specjalnie zaszła w ciążę, żeby zrobić sobie plastykę brzucha za free z kieszeni podatników, tylko że w końcu facet ją zostawił i teraz jest samotną matką, a dziecko planuje oddać.

A ja w czwartek idę na film "Uwolnić poród" . Mój mąż zapytał, czy to dokument czy fabularny. No to mu powiedziałam, że fabularny, a główną rolę gra Bruce Willis Ale chyba go nie wezmę, bo on na samo słowo - poród - robi się bardzo nerwowy
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:21   #4812
vvgh
Wtajemniczenie

W szpitalu, w którym chcę rodzić są jakieś wściekło czerowne ściany w salach http://szpital-msw.bydgoszcz.pl/pl/i...lnosci/75.html matko
Stary 2013-03-04, 17:33   #4813
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100%. Też chcę byc po porodzie nie tylko matką ale też kobietą, żoną, koleżanką czy przyjaciółką. Uważam, że świat na dziecku się nie kończy. Wiadomo, że jego zdrowie jest najważniejsze, ale nie chcę wyglądać jak worek tłuszczu z rozstępami itd po porodzie i co będę mogła to zrobię, żeby tak nie było. Wiadomo, że nie wszystko zalezy od nas. Ale nikt mi nie powiem, że np. wybór tego co jem to nie moja decyzja. Bo tyle się mówi o tyciu. Niektóre mają skłonności i czasem tak jest, niektóre mają zatrzymanie wody w organiźmie i nie jest to dobre. Ale znam przypadki, że po prostu się obżerały niekoniecznie zdrowym jedzeniem i jadły jak dla 5 osób, a później 30kg na plusie i płacz.
A jeśli chodzi o celulit to mi pomagały masaże bańką chińśką. Co prawda miałam siniaki, ale celulit prawie zniknoł i po połogu zamierzam właśnie je stosować, a teraz jak na razie nie zaobserwowałam żeby mi się powiekszył. A to, że niektóre mają więcej rozstępów niż ja czy mają żylaki, czy inne problemu nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem bo niby czemu miałabym się cieszyć z czyjegość nieszcześcia, że ja niby lepiej mam...
Dokladnie
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Witam

Jakbyście tęskniły to melduję ,że żyję....
Od wczoraj ból gardła, głowy i z nosa cieknie.. ratuję się gorącą herbatą bo nic innego nie mam..
Czuję się jakby ktoś mnie wypluł..
U mnie bez zmian więc rozwodzić się nie będę...

Gratuluję kolejnych tygodni

Banka , Cloche współczuje tych spuchniętych nóżek:/

Jak dobrze pójdzie to środa,czwartek spotkanie z glukozą bo jeszcze nie byłam, a w przyszły poniedziałek wizyta kontrolna.. Coś koło 24 marca natomiast USG w 30tc.. Aż ciekawa jestem ile mój Tymek będzie ważył

Buziaki dla wszystkich bez wyjątku..!!!
Color daj znac po wizycie !! i odzywaj sie no i zdrowka zycze , polez pod kolderka herbatka z malinami i miodem ..
Cytat:
no to wrzucam
tylko się nie śmiejcie
pierwszy raz szyłam na maszynie, ręcznie chyba lepiej bym to zrobiła, bo nie wzięłam poprawki na szerszy szew maszyny i zrobiłam z krótkie wstążeczki
dałam ich też troszkę za dużo
ale znając swoje błędy mam zamiar zrobić drugą.
Tż powiedział, że śliczna, ale nabijał się ze mnie, że mały zwariuje jak zobaczy tyle tasiemek
i że ciężko mu będzie ćwiczyć ten "chwyt pęsetowy" przy takiej ilości

edit: patrząc na to zdjęcie- faktycznie można dostać oczopląsu
muszę koniecznie uszyć drugą
suuperr
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
A czy mówię Ci: siedź cicho?? To zamiast jak to mówisz,,ale nie, nie przejmuj się, wszystko będzie dobrze"moich pocieszających słów mam ci powiedzieć: o kurcze, żylaki?? Kurde jak ty teraz spodenki ubierzesz lepsze takie pocieszanie??
Cytat:
no mniej więcej... Napisałam to w kontekście tej dziewczyny... Że w porównaniu do niej to i tak jesteśmy cholernymi szczęściarami,
DZIEWCZYNKI kazda z nas i kazdy czlowiek na swiecie , ma inne problemy od kazdego z nas , dla jednych beda one blache a dla drugich mega duze , ktos ma chore dziecko, a inny ktos nie ma na chleb, a jeszcze komus innemu auto sie zepsuło , albo komus hemoroid wyszedl itp. ale dla kazdej z tych osob ich problem jest duzy i ma prawo tak myslec i narzekac itp. i narzekajcie chociazby na pryszcza na d...pie
mnie bola nogi i kostkii bleee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:38   #4814
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny co do żylaków i rozstępów... Mam żylaka, mam rozstępy na piersiach i to na całej połówce nie po jednym. Ale mam inne problemy np jak to, czy będę leżeć do końca ciąży, czy mała posiedzi do 30 tyg... Możecie wyjść, możecie robić zakupy, niektóre z was jeszcze pracują... Więc waga, rozstępy, żylaki to wszystko pikuś na przeciwko tego, co przechodzą niektóre.Mojej mamy Znajomej siostrzenica ma termin na pod koniec kwietnia. DZIECKO NIE ROŚNIE. Moja mama nie pytała dokładnie od kiedy ale leży w krakowie już na pewno miesiąc... To jest problem.... Nie wiem, czy nie zrobili jej cesarki,bo mama się z tą koleżanką nie widziała, ale mieli wyciągać... to są tragedie... I ja na przeciwko tego jestem szczęściarą i tak... Pomimo, że trzeba leżeć... więc nie kuśmy losu...
Nuna, jak już pisałam- co dla jednych jest niebem, dla innych jest podłogą.
Ciebie przerażało leżenie, to, że nie możesz sprzątać i wszystkim usługiwać i pójść do Kościoła, niektóre przeraża cellulit i rozstępy, Color musi sobie radzić ze wszystkim sama i nie ma wsparcia, diabli ma problemy z tarczycą, Can rzyga non stop, Ash i Aaś mają problemy z cukrzycą, mi powyłaziły naczynka na udach... Każda z nas ma coś. I nie oznacza to, że mamy siedzieć cicho, bo inni mają gorzej. Jasne, mają gorzej, trzeba w miarę możliwości pomóc i wspierać takie osoby, ale narzekanie ludzka rzecz...!
I tylko dlatego, że Can rzyga i siedzi nad kiblem i pewnie ma gorzej niż ja- osoba, która ani razu nie rzygała w ciąży- nie będę siedziała cicho, tylko ponarzekam sobie na swój cellulit, popękane naczynka i na to, że mi się ogniska łuszczycowe zaostrzyły! o!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja też kupiłam i truskawmi i koszulę Jaki rozmiar wzięłyście? Akurat była rozpakowana L-ka i jak ją zobaczyłam to stwierdziłam, że nawet w 9mc będę w takiej pływać więc wzięłam M-kę. Mam nadzieję, że da radę.
Ja wzięłam M. Normalnie nosiłam przed ciążą S, w porywach M, ale w szpitalu wolę polatać w luźniejszej niż w obcisłej

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Jezu Tak, wiem. I ja Wam wszystkim współczuję ale to nie znaczy, że nie mogę sobie ponarzekać! Też musiałam leżeć bo miałam krwiaka i to było zagrożeniem dla mojego dziecka ale nie lamentowałam tylko leżałam w łóżku i siedziałam cicho.
I tak - przejmuję się tym jak będę wyglądała po ciąży mimo, że to dziecko jest najważniejsze. I tylko dlatego, że ktoś ma gorzej nie będę omijała takich tematów.
I kto to mówi? Osoba, która od samiutkiego początku marudzi o każdą pierdołę najmniejszą. Bo coś kuje, bo coś ciągnie, olaboga

Cytat:
A to dla tych, co twierdzą, że po porodzie w bikini nie wyjdą http://demotywatory.pl/4066551/Photoshop

Cytat:
no to wrzucam
tylko się nie śmiejcie
pierwszy raz szyłam na maszynie, ręcznie chyba lepiej bym to zrobiła, bo nie wzięłam poprawki na szerszy szew maszyny i zrobiłam z krótkie wstążeczki
dałam ich też troszkę za dużo
ale znając swoje błędy mam zamiar zrobić drugą.
Tż powiedział, że śliczna, ale nabijał się ze mnie, że mały zwariuje jak zobaczy tyle tasiemek
i że ciężko mu będzie ćwiczyć ten "chwyt pęsetowy" przy takiej ilości

edit: patrząc na to zdjęcie- faktycznie można dostać oczopląsu
muszę koniecznie uszyć drugą
Kochana, wielkie . Fakt, poniosło Cię z tasiemkami, ale wygląda to uroczo!
A powiedz, ile Ciebie wyniosła ta przyjemność? (tak mniej więcej polarek+tasiemki?)

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hej
dzisiaj miałam wizytę u gina, która generalnie nic nie wniosła...
Gin nawet mnie nie dotknął
wypisał skierowanie na morfologię i mocz , które mam zrobić za 3 tyg. no i tyle...
stwierdził, że USG zrobi za 4tyg.

Jedynie położna posłuchała serca dzidziusia (164 u/min)

Dzisiaj zaczynam 30 tc (według mojego gina i poł. jestem w 29tc, bo oni liczą skończone...)
za 30 tc!
Moja wizyta wyglądała podobnie, no ale mnie chociaż mój wymacał

Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że skoro dziś rozmawiamy o tym co nam wyskakuje co nie to ja mam zgoła inny problem i pytanie. Pół życia kosmetyczka powtarzała mi, że mam tendencję do naczynek tzn. póki co nie widać ich, ale widać, że jest jakieś płytkie unaczynnienie no i mogą mi kiedys wyjść. No i się doczekałam. Koło płatków nosa niestety co nieco mi się pojawiło- czy macie jakieś skuteczne kremy/ serum? cokolwiek co sobie świetnie radzi z taką skórą?
Magiusia, ja mam problem z naczynkami. Pomijam fakt, że jestem w ogóle skórno-problemowa. Mam już od dawien dawna koło płatków nosa, przed ciążą pojedyncze miałam na prawym policzku i prawym udzie, a teraz w ciąży to wylazło ich więcej i są bardziej widoczne. Powiem Ci, że udo to smaruję resztką przeterminowanego kremu z Iwostinu , ale nic nie działa, a na twarz Pharmacerisa N nawilżająco-wzmacniający. Z tym, że ciężko u mnie z systematycznością. Ale jak smaruję, to są chyba mniej widoczne... Wiem, że z serii N przedstawiciele dają aptekom próbki. Znajdź aptekę, w której sprzedają Pharmacerisa i podpytaj o próbki i wypróbujesz czy Tobie coś da.

Color- , kuruj się kochana!
-----

Ej, głodna chyba znowu jestem... I nie wiem co wszamać, bo zgaga mnie męczy...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-03-04 o 17:39
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:44   #4815
Mysia mysz
Zakorzenienie

zobaczyłam zdjęcia porodówki sprzed 2 lat ciekawe jak teraz to wygląda jak zobaczyłam ten fotel porodowy to się troszkę zestresowałam :P jeszcze 3 miesiące i tam zasiądę
http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,39...74929.html?i=2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 17:47   #4816
sharpnowaja
Zakorzenienie

haloo
wróciłam i nie mam sił
byłam w pracy, na poczcie (stałam 40 min!), w banku (dobrze że się rozdzieliłam z TŻtem i wcześniej poszedł zająć kolejkę jak ja na poczcie stałam), w 3 aptekach (oczywiście nigdzie nie mają żadnych próbek) a na koniec jeszcze zaliczyłam tesco. Jestem strasznie zmęczona i nie wiem czy nie będę chora. Bo to sie zgrzałam w kurtce to wyszłam na zewnątrz i tak w kółko.
Eh nie chcę być chora

nuna za glukozę

a do porodu to faktycznie trzeba się POZYTYWNIE nastawić

justyna za brzuszek
Stary 2013-03-04, 17:47   #4817
maluska88
Raczkowanie

dziewczyny za chwile na tvn style powtórka O MATKO
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:55   #4818
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Kochana, wielkie . Fakt, poniosło Cię z tasiemkami, ale wygląda to uroczo!
A powiedz, ile Ciebie wyniosła ta przyjemność? (tak mniej więcej polarek+tasiemki?)
ajj dziękuję, gdyby nie to że przesadziłam z tasiemkami to byłabym zadowolona a tak uszyję drugą.
Polarek kosztował 28zł za metr bieżący (szerokość materiału to aż 1,5 metra, więc ja wzięłam 30cm, zostało mi jeszcze sporo materiału więc mogę szyć o szyć )
tasiemki już nie pamiętam, ale bardzo różnie.. od 0,80 do 2,50zł za metr. Ja brałam wszystkich po 50cm
za wszystko zapłaciłam jakoś poniżej 20 zł

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

ooo już jest !!!!!!!!!!!!
ten program o ciąży- o matko
włączcie TVN Style

Stary 2013-03-04, 17:55   #4819
xal
Zakorzenienie

Cytat:
o cholercia.. a jak sobie z nim radzisz, co Ci pomaga?
nie dokucza Ci bardziej w ciąży ?
ja się zastanawiam i czy i tam przypadkiem coś mi się nie tworzy
ajjj te moje genetyczne problemy z żylakami
Polecam aesculan maść. Jedyne co pomaga prawie od razu.
Na co dzień to zauwazyłam, że jak ćwiczyłam na siłowni i prowadziłam aktywny tryb życia to było ok, a jak zmieniałam się w leniwca kanapowego to wyłaził.
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
W szpitalu, w którym chcę rodzić są jakieś wściekło czerowne ściany w salach http://szpital-msw.bydgoszcz.pl/pl/i...lnosci/75.html matko
Stymulacja maluszka od samego początku

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:57   #4820
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
dziewczyny za chwile na tvn style powtórka O MATKO
właśnie, już jest
lubię tę babeczkę i program wiem co jem czy wiem co kupuję. Więc ten pewnie też będzie fajny

Stary 2013-03-04, 18:00   #4821
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
zobaczyłam zdjęcia porodówki sprzed 2 lat ciekawe jak teraz to wygląda jak zobaczyłam ten fotel porodowy to się troszkę zestresowałam :P jeszcze 3 miesiące i tam zasiądę
http://krakow.gazeta.pl/krakow/51,39...74929.html?i=2
eee fajne fotele

Vvgh - masakra z tymi ścianami, nie wytrzymałabym tam

Stary 2013-03-04, 18:03   #4822
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
ajj dziękuję, gdyby nie to że przesadziłam z tasiemkami to byłabym zadowolona a tak uszyję drugą.
Polarek kosztował 28zł za metr bieżący (szerokość materiału to aż 1,5 metra, więc ja wzięłam 30cm, zostało mi jeszcze sporo materiału więc mogę szyć o szyć )
tasiemki już nie pamiętam, ale bardzo różnie.. od 0,80 do 2,50zł za metr. Ja brałam wszystkich po 50cm
za wszystko zapłaciłam jakoś poniżej 20 zł

Mi się ostatnio ta przytulanka spodobała http://www.babyono.com/produkty/zaba...w-z-grzechotka

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-04, 18:07   #4823
diabli
Zakorzenienie

tatusiowie w akcji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 859290_566369996714789_1900798027_o.jpg (115,9 KB, 34 załadowań)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:11   #4824
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się ostatnio ta przytulanka spodobała http://www.babyono.com/produkty/zaba...w-z-grzechotka
fajna, widziałam bardzo podobną, też z babyono na allegro
i również mi się spodobała

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

ojejjjj...
oglądacie tvn style?
niedawno nasze dzidziusie też były takie malusie

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Diabli o ktorej jutrao jedziesz do tych gliwic?

Stary 2013-03-04, 18:14   #4825
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
tatusiowie w akcji

Cytat:

ojejjjj...
oglądacie tvn style?

A teraz wiercioszki nie mieszczą się już w całości na ekranie monitora od USG

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Buahaha! Ten ogór z dżemem na koniec programu to mnie rozbroił całkowicie

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-03-04, 18:17   #4826
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

kupiłam podobną Bartkowi

Cytat:

ojejjjj...
oglądacie tvn style?
obejrzałam i tylko ten fragment z usg mi się podobał

Stary 2013-03-04, 18:19   #4827
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie pomyślałam, że skoro dziś rozmawiamy o tym co nam wyskakuje co nie to ja mam zgoła inny problem i pytanie. Pół życia kosmetyczka powtarzała mi, że mam tendencję do naczynek tzn. póki co nie widać ich, ale widać, że jest jakieś płytkie unaczynnienie no i mogą mi kiedys wyjść. No i się doczekałam. Koło płatków nosa niestety co nieco mi się pojawiło- czy macie jakieś skuteczne kremy/ serum? cokolwiek co sobie świetnie radzi z taką skórą?
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja się podłączam do pytania, sposobu jeszcze nie znalazłam ...
jak już któraś pisała - można brać rutinoscorbin na wzmocnienie naczynek. a z pielęgnacji to należy uważać na zbyt dużą zawartość alkoholu w składzie (ale chodzi o etylowy, denat normalny, a nie np. cetyl alcohol itp - bo to są chemicznie rzecz biorąc alkohole, ale nie ten śmierdzący procenciak ). jeśli np. macie tonik do twarzy z alkiem zaraz po wodzie, to o ile nie złagodzono tego alku dużą ilością nawilżaczy, może podrażniać naczynka. wszelkie myjadła do twarzy - należy szukać delikatnych specyfików. choćby żel hipp świetnie się spisze jeśli chodzi o kremy, to nie mogę polecić żadnych konkretnych, bo nie testowałam pod tym kątem... ale wiem, że serum z witaminą c również wzmocni naczynka, a przy okazji rozjaśni skórę, pomoże pozbyć się lekkich przebarwień. chyba najlepszym z tych co znam jest NuFountain, ale trzeba sprowadzać z USA można też kupić proszkową witaminę c w jakimś sklepie z półproduktami i wodę do injekcji w aptece i zmieszać sobie na świeżo porcyjkę serum 10%. podobno też super działa...
Cytat:
znajoma mi dzisiaj powiedziala, zebym przypadkiem nie zapomniala o tych paciorkowcach przed porodem...ja lekarze zbyli, bo miala wskazanie co cesarki i niby nie jest wymagane, "bo dziecko nie przechodzi przez kanal rodny". i co? okazalo sie, ze bakterie miala i maluszkowi baaaardzo zaszkodzili juz na starcie...takze pamietajcie zeby zrobic to badanie!!!
ale jak zaszkodzili maluszkowi, skoro miała cesarkę? maluch może złapać bakcyla tylko przechodząc przez kanał rodny...
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
A to ja sobie ponarzekam, że dalej haftuję ale teraz to już mnie to raczej śmieszy Jeszcze TYLKO 2mce, 2mce,2mce...............
ja wprawdzie nie codziennie, ale też dotrzymuję ci towarzystwa... wczoraj pozbyłam się wszystkiego, za to mi się bardzo dobrze spało
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:22   #4828
szczesliwa25
Rozeznanie

Tatusiowie tatusiami ale jedna biedulka ma nóżkę w gipsie.
A tak w ogóle to dobry wieczór

lecę podczytać
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:24   #4829
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

1.A teraz wiercioszki nie mieszczą się już w całości na ekranie monitora od USG [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

2.Buahaha! Ten ogór z dżemem na koniec programu to mnie rozbroił całkowicie
1. dokłądnie
2.

ale, że już koniec ledwo się zaczęło i już koniec

Stary 2013-03-04, 18:26   #4830
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
no to wrzucam

Veronic za wizytę i 30 tc

color witaj fajnie że jesteś. Jak tam Twoje sprawy

diabli jak z tym laktatorem co kiedyś pisałaś? to dalej aktualne?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości