Błagam o pomoc - czerwone plamy na dekolcie i szyi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-02-28, 10:22   #1
_rose
Raczkowanie

Błagam o pomoc - czerwone plamy na dekolcie i szyi

Wiem że ten temat w Internecie pojawia się nie raz lecz nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na pytanie: jak się tego cholerstwa pozbyć? Nadszedł taki czas w moim życiu że będę miała wiele stresujących sytuacji w których nie mogę sobie pozwolić na wyglądanie jak burak. Jest to bardzo krępujące, wystarczy że zrobi się ciepło lub odrobinę się zestresuję (a czekający mnie stres w najbliższym czasie będzie ogromny) i od razu mam wielkie czerwone plamy. Bardzo utrudnia mi to życie towarzyskie, wszyscy tylko pytają: co ci się stało?! Bardzo mi to przeszkadza, ciągle ktoś zwraca na to uwagę a ja fatalnie się z tym czuję. Niestety noszenie apaszek, szalików, chustek, golfów itp nie wchodzi w grę ponieważ to branża medyczna i na fartuch nic nie mogę założyć. Oczywiście pudrowanie i maskowanie podkładem również nic nie da bo plamy i tak widać a wiadomo że do białego fartucha nie mogę używać takich kosmetyków bo będę wyglądała jak idiotka z ubrudzonym fartuchem.

Bardzo prosiłabym o wypowiedzenie się osób które mają z tym doświadczenie i którym udało się to zminimalizować lub całkowicie pozbyć. Będę niezmiernie wdzięczna za wszystkie sugestie
_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-02-28, 22:54   #2
Pola1974
BAN stały

Dot.: Błagam o pomoc - czerwone plamy na dekolcie i szyi

Plamy może powodować stres lub alergia. Spróbuj zażywać wapno, ale i tak kłania się lekarz dermatolog.
Obecnie mogę polecić Ci balsam do ciała polskiej firmy Sylveco, który kupisz w aptece lub drogerii i skepie zielarskim. Jest to balsam na naturalnych składnikach a jego główną zaletą jest to,że dzięki betulinie i wyciągu z pestek winogron jest kosmetykiem kojącym i regenerującym skórę i ma właściwości lecznicze.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html

"Zastosowanie:
Oparzenia słoneczne, wysuszona skóra rąk, pęknięcia stóp i pięt, przebarwienia skóry, otarcia i odgniecenia skóry, odleżyny, opryszczka, ukąszenia owadów (komary, pchły, muchy, osy, itp.) grzybice (stosować równolegle z leczeniem dermatologicznym), łuszczyca, trądzik, uczulenia (alergie), żylaki i niedokrwienie tkanek, oparzenia termiczne 1-go stopnia i lżejsze 2-go, oparzenia chemiczne – stosować w przypadku oparzeń kwasami, zasadami lub innymi substancjami agresywnymi, odmrożenia – likwiduje skutki odmrożeń (również wieloletnich), przywracając skórze naturalny kolor i gładkość".

Edytowane przez Pola1974
Czas edycji: 2013-02-28 o 22:56
Pola1974 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-01, 19:48   #3
Anja000
Przyczajenie

Skuteczniejsze metody:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675910
Anja000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:05   #4
_rose
Raczkowanie

Dziękuję za pomoc ale niestety zaproponowałyście mi drogie lub bardzo drogie metody- w moim przypadku niestety niemożliwe do zrealizowania
czekam dalej
_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-04, 17:41   #5
whynot
Raczkowanie

Czerwone plamy, które Ci się pojawiają są objawami somatycznymi stresu i żadne specyfiki typu kremy, maści nie pomogą. Musisz nauczyć się w sytuacjach stresowych uspokajać się, np. jeśli czujesz, że coś zaczyna bardzo Cię stresować, liczyć sobie w myślach itp., żeby odciągnąć od tego uwagę i dać sobie w ten sposób czas na wyluzowanie się. Możesz również stosować w domu techniki relaksacyjne, które można znaleźć w necie. Mam nadzieje, że to coś pomoże.
whynot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości