|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.
Cytat:
ja mam kiepskie dni od piątku, nic mi się ostatnio nie udaje do tego nałożyła się @ i jest strasznie. Kasiunia gratulację dużej bety dzidziuś rośnie jak na drożdzach ![]()
|
|
#4862 |
|
Rozeznanie
|
MaamaaZuzi
|
|
|
|
#4863 |
|
Raczkowanie
|
hej. u mnie niestety 2 cykl starań bezowocny. Trochę mnie to martwi, choć też wiem,że może wyolbrzymiam sprawę. Byłam dziś u gin i powiedziałam jej , że już dwa miesiące staram się o dziecko i nic, to mnie wyśmiała - powiedziała,że po roku możemy rozmawiać na temat problemu z zajściem w ciążę, a nie po 2óch miesiącach. No i przede wszystkim żeby o tym nie myśleć,bo się nakręcę - łatwo powiedzieć, żeby nie myśleć...
|
#4864 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
a może właśnie jest jeszcze szansa tylko test jeszcze nic ie wykazał??
|
|
#4865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze o tym wiem i chyba dlatego tak mnie to wkurza bo przez cały miesiąc o dzidzi nie myślałam, pisałam już o tym nawet kwasu foliowego zapominałam brać Wdech wydech wiem ze będzie dobrze Dzidzia może czeka na moje urodziny? Mam w maju. Najlepiej nic nie będę zakładać bo może fasolka na Boże Narodzenie czeka ![]() A ja po pracy pojechałam po Zuzkę i prosto na plac zabaw poszłyśmy. Pogoda była piękna. Chyba skupię się na zmianie pracy a nie czekaniu na ciąże któa wybawi mnie od obecnej ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Madzia zakładam ze nie jestem w ciąży. Jak w ciągu tygodnia nie dostanę @ zatestuję jeszcze raz. Wygadałam sie i już mi lepiej
|
|
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() myslę że nie masz się czym martwic i przezywac tak, masz już córkę a to oznacza że wszystko z wami ok i kwestia zafasolkowania to kwestia czasu i będzie- tak myśle, głowa do góry.
"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło." Edytowane przez madziusia222 Czas edycji: 2013-03-04 o 19:21 |
|
|
|
|
#4868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
średnio cykle mam 28-29
|
|
#4869 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny
ogladalam ostatnio te wykresy na ovu.. zakonczone ciaza i na prawde czesto bylo ze sie udalo w 3, 6, 10,15 cyklu... bez inseminacji czy cos, po prostu czasem to trwa;/ |
|
|
|
#4870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( nie dojezdzał tam autobus), a jak wracałam tez musiałam sobie poknychać, ale chciałam być twarda sztuka, że dam radę, a nie chciałam żeby mnie facet utrzymywał, a na nową pracę wtedy nie miałam szans.Też byłam na spacerku z synkiem super słonko świeciło, zahaczyliśmy o plac zabaw oby tak dalej---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4871 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4872 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny! Mam nadzieję, że mnie nie zapomniałyście
Zrobiłam sobie krótką przerwę od wizazu, bo za bardzo się wkręciłam w temat ciąży i stwierdziłam, że wrzucam na luz i nie zawracam sobie na razie tym głowy. Przez weekend nadrobiłam, to co od tamtej pory napisałyście. Gratuluję serdecznie dziewczynom, którym się udało i witam wszystkie nowe.Ja jestem teraz w 21 dc i wydaje mi się że mogę być w ciąży. Nie wierzyłam, że w tym cyklu się uda, ale od 5-6 dni mam coraz bardziej wrażliwe, bolące piersi i sutki. Nigdy wcześniej czegoś takiego u siebie nie obserwowałam, więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam do niedzieli, żeby zrobić test. Obiecuję się od teraz regularnie odzywać
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
więc ![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak zaczęły boleć coś ok 20dc tak bolą do teraz. 3 mam kciuki ! MamaZuzi uśmiechnij się bo życie jest za krótkie żeby się smucić ![]() Magalska właśnie dziś pytałam o Ciebie tak myślałam o Twojej fasolce, czy widziałaś już serduszko koniecznie daj znać jutro po wizycie ! na kiedy masz termin, bo już zapomniałam?? Jak coś to zapraszam na wątek listopadowo-grudniowy !!!!
|
|
|
|
|
#4875 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę, brzuszek mnie boli od kilku dni ale jest to takie bardziej ćmienie/ciągnięcie i nie wiem czy tak ma po prostu być
może mnie któraś z Was oświeci? ![]() Jakby mnie mocno przyparło to mogę sobie łyknąć apap?? Nie zaszkodzi?? |
|
|
|
#4876 |
|
Rozeznanie
|
przeczuć raczej nie mam, nie chcę się nastawiać i pozniej rozczarować,
test dziś kupiłam i cierpliwie czekam wydaje mi się że wkręcam sobie objawy ciąży, jak tym razem się nie uda to postaram się trochę wyluzować-ograniczę internet i fora do minimum- czuję że coraz bardziej zaczynam panikować że coś nie tak... już sama nie wiem co myśleć, skołowana jestem...
|
#4877 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4878 |
|
Przyczajenie
|
Madziara, Kasia - to jest nadzieja i dla mnie
Ja nigdy w trakcie cyklu nie obserwowałam właśnie u siebie żadnych zmian w piersiach ewentualnie czasami zmiany rozmiaru, dlatgo ten ból jest teraz alarmujący.Coś czuję że będzie mi się dłużyć do niedzieli, a wcześniej nie chcę testować, bo zależy mi na tym żeby mój TŻ był wtedy ze mną![]() Madziara ja skończyłam farmację, więc troszkę się w temacie orientuje i na Twoim miejscu nie brałabym Apapu, zwłaszcza w pierwszym trymestrze i kiedy ból jest do wytrzymania. W sumie paracetamol jest lekiem przeciwbólowym pierwszego wyboru podczas ciąży, ale mimo wszystko, ja tam bym wolała pocierpieć
Edytowane przez BabySmile87 Czas edycji: 2013-03-04 o 20:04 |
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Madziara ja też bym nie brała żadnych leków, jeśli ból nie jest silny to nie ma co się faszerować niepotrzebnie
|
|
#4880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli Tobie się udało w 3cs?
|
|
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj tż to do razu zapowiedział że psa nie chce, bo nie będzie z nim na dwór wychodził. Z kotem łatwiej wiadomo na dwór wychodzić nie trzeba
Gdybym nie mieszkała na 4 piętrze postawiła bym na yorka lub shih tzu Miałam już pieska
Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2013-03-04 o 20:30 |
|
|
|
#4883 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobre, dobre ![]() Tak duże zmiany, ale oby na lepsze. Cytat:
jeśli chodzi o termin porodu to 19.10 więc nie wiem czy mogę do Was dołączyć, musiałabym być pierwszą rodzącą :P
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
http://tablica.pl/oferta/sliczne-shi...omoted;r:7;s:4 zakochałam sie
|
|
|
|
#4885 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jakie kochane!!! Ja uwielbiam psy, ale przy takim trybie życia, a raczej ciągłej pracy, nie zdecydowałabym się. Szkoda, żeby cały dzień siedział sam w domu |
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie też dziś 28dc (albo 29 , bo nie wiem jak liczyć plamienie które rozpoczęło się ok godz., 16), i na szczęscie @ jeszcze nie ma. Miałam testować w czwartek ale nie wiem czy wytrzymam. Cykle miałam też 28 dniowe zawsze, ale ostatni był 30 (albo 31) dniowy. |
|
|
|
|
#4887 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
#4888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem wolontariuszką w schronisku od wielu lat, działam na rzecz zwierząt i to co widziałam w pseudohowlach właśnie takich przerasta najśmielsze oczekiwania... Na zdjęciu to one wyglądają uroczo, ale ludzie rozmnażający psy z reguły nastawieni są tylko na zysk, pies to dla nich łatwy pieniądz. Szczenięta mają często wrodzone wady genetyczne, choroby, ponieważ suka i pies śą kojarzone przypadkowo, zaniedbane... Uwierzcie mi, to tylko tak pięknie wygląda. Za niewiele większe pieniążki można znaleźć psa z prawdziwej hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym bądź za przysłowiową złotówkę - w schronisku, gdzie można znaleźć prawdziwego przyjaciela. Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2013-03-04 o 21:47 |
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to zawsze chciałam tak żeby bobas urodził się tak kwiecień-lipiec co by się troszkę odchował nim przyjdą te mrozy.
My mieszkamy w domku także trzeba chodzić i palić w piecu a wiadomo że taki maluch musi mieć w miarę ciepło, czasami rano to aż się nie chce wynurzać bo jest tak zimno (wiadomo, że nikt w nocy nie wstaje i nie podkłada do pieca). Biorąc pod uwagę to że zajście w ciąże nie jest takie łatwe to raczej się tak zaplanować nie uda
|
|
#4890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

Wiedziałam że tak będzie że będę musiała się naczekac na maleństwo
ja mam kiepskie dni od piątku, nic mi się ostatnio nie udaje do tego nałożyła się @ i jest strasznie. 

pozytywne myślenie to połowa sukcesu

może mnie któraś z Was oświeci?
Ślub 25.08.2012