O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 19:07   #4861
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222
Dot.: O maleństwa się staramy i na dwie kreseczki czekamy :) Staraczki 2013r.

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Tak testowałam i znowu nic Wiedziałam że tak będzie że będę musiała się naczekac na maleństwo

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Madziara gratulacje, ciesze się że chociaż tobie się udało.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Rany jaki ja mam kiepski dzień dzisiaj A jeszcze się nie skończył bleee ide sobie w poduszkę popłakać
ja mam kiepskie dni od piątku, nic mi się ostatnio nie udaje do tego nałożyła się @ i jest strasznie.

Kasiunia gratulację dużej bety dzidziuś rośnie jak na drożdzach

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:08   #4862
ewann84
Rozeznanie

MaamaaZuzi : glasiu:
ewann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:11   #4863
/\/\ilka
Raczkowanie

hej. u mnie niestety 2 cykl starań bezowocny. Trochę mnie to martwi, choć też wiem,że może wyolbrzymiam sprawę. Byłam dziś u gin i powiedziałam jej , że już dwa miesiące staram się o dziecko i nic, to mnie wyśmiała - powiedziała,że po roku możemy rozmawiać na temat problemu z zajściem w ciążę, a nie po 2óch miesiącach. No i przede wszystkim żeby o tym nie myśleć,bo się nakręcę - łatwo powiedzieć, żeby nie myśleć...

/\/\ilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:14   #4864
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dziewuszki, ja po wizycie u ginekologa torbiele się wchłonęły więc jestem bardzo zadowolona

Mamazuzi Głowa do góry na nas wszystkie przyjdzie czas

Ewelika współczuje tego czekania na autobus, ale chyba nie stałaś na przystanku przez 2h...
no to super pozostaje tylko brac tżta w obroty i działac

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Ciekawe ile będzie tych następnych razów
Ja nie umiem tak jak Wy podejśc do tego Może gdyby @ przyszła już bym myślała o następnym cyklu ale nie dość że się nie udało nie wiadomo kiedy przyjdzie i tak się wszystko odwleka Bo do tego wszystkiego się łudzę że może jeszcze jest szansa Ale z drugiej strony wiem że nie ma Nawet nie chcę żeby M mnie przytulał

Minimini jak u ciebie?

a może właśnie jest jeszcze szansa tylko test jeszcze nic ie wykazał??

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-04, 19:17   #4865
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica_21 Pokaż wiadomość
MamaZuzi nie gniewaj się na mnie ale wydaje mi się, że za bardzo do tego podchodzisz, wiele dziewczyn pisało, że jak się bardzo chce dzidzie to cos zaczyna sie blokować w psychice. Uszy do góry, idzie wiosna człowiek staje sie radośniejeszy, ma więcej optymizmu w sobie pozytywne myślenie to połowa sukcesu
A za co ja się mam pogniewać? Nic złego nie napisałaś
Dobrze o tym wiem i chyba dlatego tak mnie to wkurza bo przez cały miesiąc o dzidzi nie myślałam, pisałam już o tym nawet kwasu foliowego zapominałam brać

Wdech wydech wiem ze będzie dobrze Dzidzia może czeka na moje urodziny? Mam w maju. Najlepiej nic nie będę zakładać bo może fasolka na Boże Narodzenie czeka

A ja po pracy pojechałam po Zuzkę i prosto na plac zabaw poszłyśmy. Pogoda była piękna. Chyba skupię się na zmianie pracy a nie czekaniu na ciąże któa wybawi mnie od obecnej

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Madzia zakładam ze nie jestem w ciąży. Jak w ciągu tygodnia nie dostanę @ zatestuję jeszcze raz.
Wygadałam sie i już mi lepiej
MaamaaZuzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:17   #4866
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie umiem tak jak Wy podejśc do tego Może gdyby @ przyszła już bym myślała o następnym cyklu ale nie dość że się nie udało nie wiadomo kiedy przyjdzie i tak się wszystko odwleka Bo do tego wszystkiego się łudzę że może jeszcze jest szansa Ale z drugiej strony wiem że nie ma Nawet nie chcę żeby M mnie przytulał

Minimini jak u ciebie?
Może spróbuj tak sie nie nastawiąc na fasolke bo póżniej wielkie rozczarowania przeżywasz,a zwłaszcza, że to 2 cykl Niektóre dziewczyny starają się już parę ładnych miesięcy i nie tracą nadziei na to, że w końcu się uda. Tak jak dziewczyny piszą to kwestia czasu dla każdej z Nas
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:19   #4867
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
A za co ja się mam pogniewać? Nic złego nie napisałaś
Dobrze o tym wiem i chyba dlatego tak mnie to wkurza bo przez cały miesiąc o dzidzi nie myślałam, pisałam już o tym nawet kwasu foliowego zapominałam brać

Wdech wydech wiem ze będzie dobrze Dzidzia może czeka na moje urodziny? Mam w maju. Najlepiej nic nie będę zakładać bo może fasolka na Boże Narodzenie czeka

A ja po pracy pojechałam po Zuzkę i prosto na plac zabaw poszłyśmy. Pogoda była piękna. Chyba skupię się na zmianie pracy a nie czekaniu na ciąże któa wybawi mnie od obecnej

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Madzia zakładam ze nie jestem w ciąży. Jak w ciągu tygodnia nie dostanę @ zatestuję jeszcze raz.
Wygadałam sie i już mi lepiej
też męczę tżta o pieska

myslę że nie masz się czym martwic i przezywac tak, masz już córkę a to oznacza że wszystko z wami ok i kwestia zafasolkowania to kwestia czasu i będzie- tak myśle, głowa do góry.

1.09.2012 Nasz dzień

Edytowane przez madziusia222
Czas edycji: 2013-03-04 o 19:21
Stary 2013-03-04, 19:19   #4868
minimini333
Rozeznanie

Cytat:

Minimini jak u ciebie?
jak @ nie przyjdzie to może w środę zatestuje-będzie to 31 dc
średnio cykle mam 28-29

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:22   #4869
ewann84
Rozeznanie

dziewczyny
ogladalam ostatnio te wykresy na ovu.. zakonczone ciaza i na prawde czesto bylo ze sie udalo w 3, 6, 10,15 cyklu... bez inseminacji czy cos, po prostu czasem to trwa;/
ewann84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:34   #4870
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Z ta praca to rozumiem Ciebie, że chcesz się od niej uwolnić w Uk też miałam takową, że jak szłam do niej to najpierw wypłakałam się idąc do niej, a miałam 3 km w jedna stronę( nie dojezdzał tam autobus), a jak wracałam tez musiałam sobie poknychać, ale chciałam być twarda sztuka, że dam radę, a nie chciałam żeby mnie facet utrzymywał, a na nową pracę wtedy nie miałam szans.

Też byłam na spacerku z synkiem super słonko świeciło, zahaczyliśmy o plac zabaw oby tak dalej

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez minimini333 Pokaż wiadomość
średnio cykle mam 28-29
Masz jakieś przeczucie, że sie udało ? Wytrwała jesteś
fiona27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:36   #4871
madziara699
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
witam się w poniedziałek, co prawda słoneczny

Madziara gratulacje , wiedziałam!
Coś w tym jest
madziara699 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:38   #4872
BabySmile87
Przyczajenie

Hej Dziewczyny! Mam nadzieję, że mnie nie zapomniałyście Zrobiłam sobie krótką przerwę od wizazu, bo za bardzo się wkręciłam w temat ciąży i stwierdziłam, że wrzucam na luz i nie zawracam sobie na razie tym głowy. Przez weekend nadrobiłam, to co od tamtej pory napisałyście. Gratuluję serdecznie dziewczynom, którym się udało i witam wszystkie nowe.
Ja jestem teraz w 21 dc i wydaje mi się że mogę być w ciąży. Nie wierzyłam, że w tym cyklu się uda, ale od 5-6 dni mam coraz bardziej wrażliwe, bolące piersi i sutki. Nigdy wcześniej czegoś takiego u siebie nie obserwowałam, więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam do niedzieli, żeby zrobić test. Obiecuję się od teraz regularnie odzywać
BabySmile87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:44   #4873
madziara699
Raczkowanie

Cytat:
Tak testowałam i znowu nic Wiedziałam że tak będzie że będę musiała się naczekac na maleństwo

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Madziara gratulacje, ciesze się że chociaż tobie się udało.

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Rany jaki ja mam kiepski dzień dzisiaj A jeszcze się nie skończył bleee ide sobie w poduszkę popłakać
Uszy do góry na pewno za jakiś czas i Tobie się uda

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
też męczę tżta o pieska

myslę że nie masz się czym martwic i przezywac tak, masz już córkę a to oznacza że wszystko z wami ok i kwestia zafasolkowania to kwestia czasu i będzie- tak myśle, głowa do góry.
Ja mojego też męczyłam o psiurka i pół roku temu adoptowaliśmy 2 letniego hasiorka

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez BabySmile87 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Mam nadzieję, że mnie nie zapomniałyście Zrobiłam sobie krótką przerwę od wizazu, bo za bardzo się wkręciłam w temat ciąży i stwierdziłam, że wrzucam na luz i nie zawracam sobie na razie tym głowy. Przez weekend nadrobiłam, to co od tamtej pory napisałyście. Gratuluję serdecznie dziewczynom, którym się udało i witam wszystkie nowe.
Ja jestem teraz w 21 dc i wydaje mi się że mogę być w ciąży. Nie wierzyłam, że w tym cyklu się uda, ale od 5-6 dni mam coraz bardziej wrażliwe, bolące piersi i sutki. Nigdy wcześniej czegoś takiego u siebie nie obserwowałam, więc teraz siedzę jak na szpilkach i czekam do niedzieli, żeby zrobić test. Obiecuję się od teraz regularnie odzywać
Mnie tak piersi bolą od owulacji do tej pory ,a też wcześniej tak nie miałam i dziś miałam II na teście więc
Stary 2013-03-04, 19:47   #4874
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
z piersiami miałam to samo jak zaczęły boleć coś ok 20dc tak bolą do teraz. 3 mam kciuki !

MamaZuzi uśmiechnij się bo życie jest za krótkie żeby się smucić masz już jedno dzieciątko i napewno niedługo będziesz podwójną mamusią !!!!

Magalska właśnie dziś pytałam o Ciebie tak myślałam o Twojej fasolce, czy widziałaś już serduszko koniecznie daj znać jutro po wizycie ! na kiedy masz termin, bo już zapomniałam?? Jak coś to zapraszam na wątek listopadowo-grudniowy !!!!
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:49   #4875
madziara699
Raczkowanie

Kurczę, brzuszek mnie boli od kilku dni ale jest to takie bardziej ćmienie/ciągnięcie i nie wiem czy tak ma po prostu być może mnie któraś z Was oświeci?
Jakby mnie mocno przyparło to mogę sobie łyknąć apap?? Nie zaszkodzi??
Stary 2013-03-04, 19:49   #4876
minimini333
Rozeznanie

przeczuć raczej nie mam, nie chcę się nastawiać i pozniej rozczarować,
test dziś kupiłam i cierpliwie czekam
wydaje mi się że wkręcam sobie objawy ciąży, jak tym razem się nie uda to postaram się trochę wyluzować-ograniczę internet i fora do minimum- czuję że coraz bardziej zaczynam panikować że coś nie tak...
już sama nie wiem co myśleć, skołowana jestem...

minimini333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:54   #4877
kasiunka8998
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara699 Pokaż wiadomość
Kurczę, brzuszek mnie boli od kilku dni ale jest to takie bardziej ćmienie/ciągnięcie i nie wiem czy tak ma po prostu być może mnie któraś z Was oświeci?
czytałam, że bóle to normalna sprawa. Ja częściej czuję skurcze takie jak na @. Ćmienie lekkie też. Chyba no-spa wskazana jest bardziej niż apap. Jeśli się mylę to proszę o poprawkę
kasiunka8998 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:57   #4878
BabySmile87
Przyczajenie

Madziara, Kasia - to jest nadzieja i dla mnie Ja nigdy w trakcie cyklu nie obserwowałam właśnie u siebie żadnych zmian w piersiach ewentualnie czasami zmiany rozmiaru, dlatgo ten ból jest teraz alarmujący.Coś czuję że będzie mi się dłużyć do niedzieli, a wcześniej nie chcę testować, bo zależy mi na tym żeby mój TŻ był wtedy ze mną

Madziara ja skończyłam farmację, więc troszkę się w temacie orientuje i na Twoim miejscu nie brałabym Apapu, zwłaszcza w pierwszym trymestrze i kiedy ból jest do wytrzymania. W sumie paracetamol jest lekiem przeciwbólowym pierwszego wyboru podczas ciąży, ale mimo wszystko, ja tam bym wolała pocierpieć

Edytowane przez BabySmile87
Czas edycji: 2013-03-04 o 20:04
Stary 2013-03-04, 20:12   #4879
God Of War 20
Zakorzenienie

Madziara ja też bym nie brała żadnych leków, jeśli ból nie jest silny to nie ma co się faszerować niepotrzebnie
Stary 2013-03-04, 20:12   #4880
madziara699
Raczkowanie

Cytat:
Madziara, Kasia - to jest nadzieja i dla mnie Ja nigdy w trakcie cyklu nie obserwowałam właśnie u siebie żadnych zmian w piersiach ewentualnie czasami zmiany rozmiaru, dlatgo ten ból jest teraz alarmujący.Coś czuję że będzie mi się dłużyć do niedzieli, a wcześniej nie chcę testować, bo zależy mi na tym żeby mój TŻ był wtedy ze mną

Madziara ja skończyłam farmację, więc troszkę się w temacie orientuje i na Twoim miejscu nie brałabym Apapu, zwłaszcza w pierwszym trymestrze i kiedy ból jest do wytrzymania. W sumie paracetamol jest lekiem przeciwbólowym pierwszego wyboru podczas ciąży, ale mimo wszystko, ja tam bym wolała pocierpieć
Nie no nie boli mnie aż tak tylko z ciekawości zapytałam, mam nadzieję, że te bóle będą do wytrzymania zacisnę zęby i przeczekam
Stary 2013-03-04, 20:27   #4881
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no nie boli mnie aż tak tylko z ciekawości zapytałam, mam nadzieję, że te bóle będą do wytrzymania zacisnę zęby i przeczekam
Będzie dobrze czyli Tobie się udało w 3cs?
Stary 2013-03-04, 20:28   #4882
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Moj tż to do razu zapowiedział że psa nie chce, bo nie będzie z nim na dwór wychodził. Z kotem łatwiej wiadomo na dwór wychodzić nie trzeba
Gdybym nie mieszkała na 4 piętrze postawiła bym na yorka lub shih tzu Miałam już pieska

Edytowane przez MaamaaZuzi
Czas edycji: 2013-03-04 o 20:30
Stary 2013-03-04, 20:39   #4883
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczynyNawet nie wiecie jak się cieszę

Magalska nowy etap zaczynacie fasolka, zmiana miejsca zamieszkania super

Do ginekologa zabrałam mamę( prosto z pracy) żeby przypilnowała mi synka bo nie miałam z kim go zostawić czekali pod drzwiami. Wyszłam i pyta czy wszystko ok, odpowiedziałam, że w najlepszym porządku. Po chwili mówię do niej, że rodzina nam sie powiększyła , żebyście zobaczyły jej minę ona jak to o co chodzi taka zdziwiona na co ja, że u tz siostra cioteczna wczoraj urodziła
dobre, dobre

Tak duże zmiany, ale oby na lepsze.

Cytat:
Napisane przez kasiunka8998 Pokaż wiadomość
z piersiami miałam to samo jak zaczęły boleć coś ok 20dc tak bolą do teraz. 3 mam kciuki !

MamaZuzi uśmiechnij się bo życie jest za krótkie żeby się smucić masz już jedno dzieciątko i napewno niedługo będziesz podwójną mamusią !!!!

Magalska właśnie dziś pytałam o Ciebie tak myślałam o Twojej fasolce, czy widziałaś już serduszko koniecznie daj znać jutro po wizycie ! na kiedy masz termin, bo już zapomniałam?? Jak coś to zapraszam na wątek listopadowo-grudniowy !!!!
Co do piersi to dalej masakrycznie bolą, ale już się do tego przyzwyczaiłam jeśli chodzi o termin porodu to 19.10 więc nie wiem czy mogę do Was dołączyć, musiałabym być pierwszą rodzącą :P

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:53   #4884
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

http://tablica.pl/oferta/sliczne-shi...omoted;r:7;s:4 zakochałam sie
Stary 2013-03-04, 21:05   #4885
BabySmile87
Przyczajenie

Cytat:

Jakie kochane!!! Ja uwielbiam psy, ale przy takim trybie życia, a raczej ciągłej pracy, nie zdecydowałabym się. Szkoda, żeby cały dzień siedział sam w domu
Stary 2013-03-04, 21:39   #4886
ag9
Zadomowienie

Cytat:
średnio cykle mam 28-29
minimini - jedziemy na tym samym wózku

U mnie też dziś 28dc (albo 29 , bo nie wiem jak liczyć plamienie które rozpoczęło się ok godz., 16), i na szczęscie @ jeszcze nie ma.
Miałam testować w czwartek ale nie wiem czy wytrzymam. Cykle miałam też 28 dniowe zawsze, ale ostatni był 30 (albo 31) dniowy.
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:41   #4887
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
raczej nospę, można ją brac w ciąży

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
przeczuć raczej nie mam, nie chcę się nastawiać i pozniej rozczarować,
test dziś kupiłam i cierpliwie czekam
wydaje mi się że wkręcam sobie objawy ciąży, jak tym razem się nie uda to postaram się trochę wyluzować-ograniczę internet i fora do minimum- czuję że coraz bardziej zaczynam panikować że coś nie tak...
już sama nie wiem co myśleć, skołowana jestem...
ale dziś masz 29dc, i nic a cykle masz 28-29.

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-04, 21:46   #4888
ag9
Zadomowienie

Cytat:
błagam Was dziewczyny, nie kupujcie psów z niesprawdzoznych miejsc, "rasowych" ale bez rodowodu... Te psy nie są rasowe, nie mają metryki ani rodowodu. W większości tak słodko wygląda to tylko na zdjęciach. A są to pseudohodowle, w których psy trzymane są w skandalicznych warunkach, w klatkach, trzymane tylko do rozrodu, suki eksploatowane ile tylko się da...

Jestem wolontariuszką w schronisku od wielu lat, działam na rzecz zwierząt i to co widziałam w pseudohowlach właśnie takich przerasta najśmielsze oczekiwania... Na zdjęciu to one wyglądają uroczo, ale ludzie rozmnażający psy z reguły nastawieni są tylko na zysk, pies to dla nich łatwy pieniądz. Szczenięta mają często wrodzone wady genetyczne, choroby, ponieważ suka i pies śą kojarzone przypadkowo, zaniedbane... Uwierzcie mi, to tylko tak pięknie wygląda.

Za niewiele większe pieniążki można znaleźć psa z prawdziwej hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym bądź za przysłowiową złotówkę - w schronisku, gdzie można znaleźć prawdziwego przyjaciela.

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-03-04 o 21:47
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:51   #4889
God Of War 20
Zakorzenienie

Ja to zawsze chciałam tak żeby bobas urodził się tak kwiecień-lipiec co by się troszkę odchował nim przyjdą te mrozy.
My mieszkamy w domku także trzeba chodzić i palić w piecu a wiadomo że taki maluch musi mieć w miarę ciepło, czasami rano to aż się nie chce wynurzać bo jest tak zimno (wiadomo, że nikt w nocy nie wstaje i nie podkłada do pieca).

Biorąc pod uwagę to że zajście w ciąże nie jest takie łatwe to raczej się tak zaplanować nie uda
Stary 2013-03-04, 21:51   #4890
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
błagam Was dziewczyny, nie kupujcie psów z niesprawdzoznych miejsc, "rasowych" ale bez rodowodu... Te psy nie są rasowe, nie mają metryki ani rodowodu. W większości tak słodko wygląda to tylko na zdjęciach. A są to pseudohodowle, w których psy trzymane są w skandalicznych warunkach, w klatkach, trzymane tylko do rozrodu, suki eksploatowane ile tylko się da...

Jestem wolontariuszką w schronisku od wielu lat, działam na rzecz zwierząt i to co widziałam w pseudohowlach właśnie takich przerasta najśmielsze oczekiwania... Na zdjęciu to one wyglądają uroczo, ale ludzie rozmnażający psy z reguły nastawieni są tylko na zysk, pies to dla nich łatwy pieniądz. Szczenięta mają często wrodzone wady genetyczne, choroby, ponieważ suka i pies śą kojarzone przypadkowo, zaniedbane... Uwierzcie mi, to tylko tak pięknie wygląda.

Za niewiele większe pieniążki można znaleźć psa z prawdziwej hodowli zarejestrowanej w Związku Kynologicznym bądź za przysłowiową złotówkę - w schronisku, gdzie można znaleźć prawdziwego przyjaciela.
ja jakbym się zdecydowała na pieska to właśnie ze schroniska

1.09.2012 Nasz dzień
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości