Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 17:14   #331
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
własnie o to i jak sie to sprawdza? bo bardzo mi sie to podoba tylko nie wiem czy funkcjonalne
To powiem Ci, że półwysep jest nie tylko funkcjonalny, ale i bardzo efektowny ja na pewno będę mieć półwysep albo wyspę na środku, jeszcze nie zastanawialiśmy się nad tym głębiej co wybierzemy i jak dokładnie zaprojektujemy kuchnię polecam zdecydowanie, dobre urozmaicenie kuchni. Dobrze gdybyś tak zaprojektowała kuchnię, aby w półwyspie, albo nawet blisko półwyspu były urządzenia kuchenne, typu kuchenka, zlew, wówczas fajnie się gotuje, zmywa nie musisz zbędnie kręcić się po kuchni, bo wokół masz wystarczająco dużo miejsca, z wszystkim się pomieścisz

na dziś starczy wizażu, czas na spacer do jutra!

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:05   #332
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Hej

Witam sie z wami po pracy wymęczona jestem na maksa, ale przynajmniej poniedziałek już z głowy

Widziałam, że pisałyscie cos o domach - my z Tżem będziemy sie budowac - działkę dostaniemy od rodziców Tża, praktycznie w lesie, 10 min spacerkiem do jeziora Od moich rodziców, w prezencie ślubnym, oprócz 20tys na wesele, dostaniemy prawdopodobnie pustaki więc juz coś będziemy mieli i powolutku będziemy budować

A mieszkać będziemy w domu mojej babci, który teraz stoi pusty i niestety niszczeje, także pewnie mały remont dwóch pokoi zrobimy i tam się wprowadzimy

Co do zaproszeń to teraz jest taki ogromy wybór, że ja nie wiem czy będę potrrafiła sie zdecydować na konkretne. Najchętniej zrobiłabym sama, ale cos podejrzewam, że byłyby mało estetyczne niestety...
Stary 2013-03-04, 18:08   #333
adziia13
Rozeznanie

a ja już zaproszenia mam teraz się zastanawiam nad poduszką na obrączki, nic mi się nie podoba, a chcę żeby nam niosła chrześniaczka TŻ (będzie miała 4 latka wtedy) z synkiem znajomych w tym samym wieku.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:09   #334
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Jak ja wam zazdroszczę tych działek i domów
Bo nas może nawet na mieszkanie nie być stać :/ Ogólnie cienko to wszystko widzę :/ Już się rozglądamy za mieszkaniami w Luboniu np. Fajne są i dużo tańsze niż w Poznaniu... No ale nie wiem. Wszystko trzeba rozważyć Np w mniejszej miejscowości koło TŻ-ta metr mieszkania kosztuje 2900 zł a w Poznaniu ok 5500-6500 zł :/ tylko że on nie chce tam mieszkać.

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:39   #335
ijaa
Zakorzenienie

Dobry
Matko, ile czytania a nie było mnie 10h.
Przeleciałam Was - przyznaję.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
A i wczoraj z TŻ-tem postanowiliśmy że przeprowadzimy eksperyment... Przez tydzień chcemy spróbować utrzymać się za 50 zł
Jeśli Wam się uda, to szacun na prawdę.
I oczywiście proszę wtedy o zdradzenie JAK tego dokonaliście.

U nas na prawdę trzeba się mocno postaram by na życie zamknąć się w 150zł/tydzień.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Co to wyprawki, to my mieszkamy juz ponad 3 lata razem, wiec wszystko mamy, a sorry, nie mamy mikrofali, ale jakos zyjemy bez...
To tak jak my. I mikrofali też nie mamy i jakoś nam jej nie brakuje.

Podoba mi się numer 5. Jeśli będzie zaproszenia kupować to w takim stylu - eleganckie i ładne.

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
a czy ktos sie orientuje, ile trzeba kasy na budowe malego domku? 100tys to pewnie malo hmm?
nawet nie wiem, po ile dzialki teraz sa....
Nasi przyjaciele właśnie się budują i domu nie będą mieć dużego - dół to garaż, kotłownia, toaleta, salon z aneksem, a góra 3 sypialnie i łazienka (łącznie ok. 120m) i wzięli kredyt na 300 000zł.

Dodać muszę, że działkę mieli wiec to tylko koszt przygotowania terenu, budowy i wyposażenia (raczej bez mebli typu kanapa itd., ale z kuchnią i łazienką pod wymiar).

Powiem Wam, że uważam, że są moooooooooocno odważni - taki kredyt, to dwa razy tyle do spłaty. Jak pomyślę, jaką będą płacić ratę to mi źle - chyba nie mogłabym spać spokojnie mając taki 'bagaż' na głowie.

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
My na początku będziemy mieszkać z teściami. Są w porządku i nie wtrącają się wcale... tylko i wyłącznie wtedy jak sami ich prosimy o radę. Wiem, że dużo opinii jest takich, że najlepiej iść na swoje ale my chcemy w ten sposób trochę zaoszczędzić i jakiś czas po ślubie zacząć budowę swojego domu
Generalnie jestem przeciwna mieszkaniu z kimś, ale za opcją 'przemęczyć' się chwilę by móc zaoszczędzić popieram! Czasy są jakie są i trzeba kombinować by jak najlepiej wyjść na swoim nie pakując się przy tym w olbrzymie kredyty.

My z TŻ też skorzystaliśmy z tej 'opcji' i dokładając do tego zamianę mieszkań jesteśmy teraz związani niewielkim kredytem na 10 lat, który jak dobrze pójdzie, a taki mamy plan bo rata na prawdę nie jest ogromna spłacimy w 5-6 i nie będziemy niczym finansowo związani.

Kurna! Czemu znów jest wieczór!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-03-04 o 18:42
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 18:47   #336
karoolecka
Zadomowienie

Witam się ponownie

wyczerpana całkowicie, ale skalpel znów zaliczony cieszę się jak dzieciak

my też chcemy się budować.. ja na łąkach a Tż przy drodze (przystanku) i coś czuję, że będzie o to wojna ale na pewno domek będziemy mieli swój, nie wiem kiedy, ale będziemy mieli

ciekawe czy jutro też będzie taka ładna pogoda
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:14   #337
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Gaduła

Swoją drogą jak Wy to sprawdzacie?

Ile dziewczyn decyduje się na kolorowe buty ślubne?? Mój Tż nie bardzo pochwala ten pomysł..
Ja będę mieć cieliste - to też kolor
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:15   #338
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Jak ja wam zazdroszczę tych działek i domów
Bo nas może nawet na mieszkanie nie być stać :/ Ogólnie cienko to wszystko widzę :/ Już się rozglądamy za mieszkaniami w Luboniu np. Fajne są i dużo tańsze niż w Poznaniu... No ale nie wiem. Wszystko trzeba rozważyć Np w mniejszej miejscowości koło TŻ-ta metr mieszkania kosztuje 2900 zł a w Poznaniu ok 5500-6500 zł :/ tylko że on nie chce tam mieszkać.
Oprócz wyboru miejsca zamieszkania trzeba też patrzeć na to gdzie jest praca... Bo co z tego, że wróciłabym do miasta rodzinnego (nie chcę, ale gdybym chciała), gdzie mieszkania są o POŁOWĘ tańsze, ale perspektywy pracy są żadne... Dodam, że perspektyw pracy po studiach nie ma żadnych - moich dwóch kuzynów po technikach pracuje, a trzy kuzynki po studiach bez pracy...
Stary 2013-03-04, 19:22   #339
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Perspektywa myślenia zależy od punktu siedzenia
Ja nie mieszkam w domu rodzinnym już 5 lat i nie wyobrażam sobie powrotu do mieszkania z rodzicami, a nawet ich mając za sąsiadów - a kocham moich rodziców bardzo mocno i mamy dobry kontakt.
Tak, zależy kto na co może sobie pozwolić niestety nie zawsze możemy wybrać tę opcję, którą wolimy...

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Uważam, że to żaden problem wziąć kredyt na 24000tys ale potem problem ze spłatą, chce znaleźć najlepsze rozwiązanie dla nas wszystkich żeby kiedyś nie było takiej sytuacji, że będę musiała w nowym domu "upchać teściów" a ich dom sprzedać bo nie stać nas będzie utrzymywać dwóch domów, więc wyjdzie bite na przebite i tak będą z nami mieszkać. Jeśli już zrobimy dobudówkę i wyremontuje sobie swoją część domu to nie będę się chciała stamtąd wyprowadzić, bo tam się będą wychowywać nasze dzieci (sentymentalny ze mnie człowiek) Przypomnę że ja nie stawiam przyklejonego drugiego domu do tego co już jest tylko chcemy dobudować 3 pokoje do 3 pokoi które już są i zrobić osobne wejście, spokojnie kiedyś możemy wejście zlikwidować i jest to jeden duży dom na sprzedaż
Dokładnie... popieram w 100%

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego chcemy zamieszkać na kilka lat z teściami i obok albo na przeciwko ich domu budować swój...

Waniliova, Angel fajnie - macie już swoje domy, super!!
Super a co do domu to oczywiście super, ale wiecie jak to jest... teraz TŻ ma beznadziejną pracę, ja się rozkręcam (chyba), a ja będziemy chcieli się wyprowadzić to pewnie jedno z nas albo oboje będziemy mieli super pracę i dylemat powstanie... wyprowadzać się czy nie a to jest 130km, więc o codziennych dojazdach do pracy nie ma mowy

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
coś w tym stylu - nie mówie o kolorze itp. tylko o kształcie ;p cos mniej wiecej w tym projekcie ;p
Śliczna kuchnia

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
z ciekawości sprawdziłam ceny mieszkań o pow ok 80m2 w mojej dzielnicy 500tys Mogłam zostać się u mamusi
Omg...

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
co do domu jeszcze pokaże wam jakie schody mi się marzą tylko nie wiem jeszcze w jakiej kolorystyce
Cudne

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
Śliczne

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/nowosc-2013-piekne...041976684.html

Jakby były porządnie wykonane to może na takie bym się zdecydowała Ale jeszcze nie czas
Też śliczne

Cytat:
A ja dziś dostałam @... I nic mnie nie boli chyba te nowe anty są dobre nie wiem czy pamiętacie jak ostatnie kilka miesięcy umierałam z bólu... A dziś wzięłam jeden ibuprom i to wszystko
Super, oby tak dalej!

Cytat:
co do @ ja już 2 miesiąc nie mam jutro zobaczymy czy nie będzie dzidzi mam nadzieje że nie bo moja mama zabije TŻa a potem mnie

co do zaproszeń na razie zrobiłam środek ale nie wiem czy coś zmienić i jaką okładkę zrobić jak już będzie wszystko chce je w taki sposób wykończyć z taka kokardka jak tu : http://projektslub.blogspot.com/search/label/fiolet pierwsze i przed ostatnie te z kokardką a ona nasze jak na razie
Superanckie te zaproszenia! a co do okresu to może zrób od razu test? chyba, że zdarzało Ci się to już?
Stary 2013-03-04, 19:27   #340
exist_
Zakorzenienie

Witam się dziewczyny w nowym watku! Osttanio nie bardzo mam czas na nadrabianie, ale będę podczytywać od czasu do czasu
Stary 2013-03-04, 19:31   #341
Kate Noir
Zakorzenienie

byłam na rozmowie o staż... gościu stwierdził, że nie mam doświadczenia i będę niepełnowartościowym pracownikiem Może jestem w błędzie, ale wydawało mi się, że staże są po to by je nabyć Przecież nic mi nie będzie płacił i jeszcze ma wymagania. Ogółem zgodził się z wielkim "ale". nigdy wcześniej nie miał stażysty. Jutro idę na kolejną rozmowę.

Może mnie wywalić ze stażu przed końcem bo stwierdzi, że za mało umiem?

Idę na siłkę by się odstresować.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:39   #342
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
byłam na rozmowie o staż... gościu stwierdził, że nie mam doświadczenia i będę niepełnowartościowym pracownikiem Może jestem w błędzie, ale wydawało mi się, że staże są po to by je nabyć Przecież nic mi nie będzie płacił i jeszcze ma wymagania. Ogółem zgodził się z wielkim "ale". nigdy wcześniej nie miał stażysty. Jutro idę na kolejną rozmowę.

Niby może, ale po pierwsze to żaden argument, bo staż jest po to żeby NAUCZYĆ, a po drugie chyba kare by wtedy zapłacił widać, że szuka taniej siły roboczej
Stary 2013-03-04, 19:39   #343
klaudia1534
Raczkowanie

Cześć Laseczki
Nie zaczynam Was nawet nadrabiać, bo nie dam rady Daję tylko znać, że żyję U mnie przygotowania do ślubu poszły do przodu W tamtym tygodniu podpisaliśmy już ostatnia umowę - z dekoratorką. Skończyliśmy też nauki przedmałżeńskie, na których odhaczono nam również poradnie rodzinną W między czasie zaczęłam pisać pracę licencjacką i ćwiczę sobie razem z Chodakowską i centymetry lecą

Na ostro zastanawiam się nad kolorem przewodnim, ostatecznie chyba zostaje brzoskwinia lub łosoś Byłam też w pracowni krawieckiej sukien ślubnych dowiedzieć się kiedy ją zamówić i wiem już że do września muszę się na konkretny model zdecydować

Widzę, że przybyło nam sporo nowych PMek Witam Was

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:41   #344
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepiej będzie zamówić próbki... ale czy odzwierciedlają one produkcję masową? Nie chcę drogich zaproszeń, ale tanie i ładne Zobaczymy

CZY KTOŚ WIE CZY Z MROŻONYCH KREWETEK TEŻ USUWA SIĘ JELITO?????
ja nie wiem ale pytanie mnie rozwaliłO
Cytat:
Pisałyście też o zaproszeniach, mnie podobają się takie
Piekne ♥ pozwól że ukradnę do mojego folderu może tż będzie umiał takie zrobić :d
Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
ALE SIE WSZYSTKIE PORZĄDZIŁY MOIM LINKIEM !
Cytat:
co do krewetek uwielbiam ale tylko je z owoców morzą mama moja nienawidzi i jak widziała jak w restauracji tacie podali małże to od razu poleciała do WC

co do domu jeszcze pokaże wam jakie schody mi się marzą tylko nie wiem jeszcze w jakiej kolorystyce
Ale masz wymagania
Cytat:
http://allegro.pl/nowosc-2013-piekne...041976684.html

Jakby były porządnie wykonane to może na takie bym się zdecydowała Ale jeszcze nie czas
faktyczne ładne i niedrogie
Cytat:
co do @ ja już 2 miesiąc nie mam jutro zobaczymy czy nie będzie dzidzi mam nadzieje że nie bo moja mama zabije TŻa a potem mnie

co do zaproszeń na razie zrobiłam środek ale nie wiem czy coś zmienić i jaką okładkę zrobić jak już będzie wszystko chce je w taki sposób wykończyć z taka kokardka jak tu : http://projektslub.blogspot.com/search/label/fiolet pierwsze i przed ostatnie te z kokardką a ona nasze jak na razie
ładnie Ci wyszło
Cytat:

no niestety- takie czasy
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:43   #345
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
a czy ktos sie orientuje, ile trzeba kasy na budowe malego domku? 100tys to pewnie malo hmm?
nawet nie wiem, po ile dzialki teraz sa....
To zależy od wielu czynników rejon w jakim mieszkasz, bo w każdym ceny inne. Myślę, że na mały taki do 120m2 z 200tys

Dostalismy od taty tż działkę w centrum miasta, teść powiedział, że jak ją sprzedamy pieniądze będą na wybudowanie naszego domu :jupi" bardzo się cieszę, bo ja jeszcze sprzedam swoje mieszkanie i myślę, że nam starczy
Stary 2013-03-04, 19:43   #346
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
what?????

moją koleżankę zaś UP nie chciało przyjąć na staż, gdyż już pracowała w tym zawodzie....

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:44   #347
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
Cześć Laseczki
Nie zaczynam Was nawet nadrabiać, bo nie dam rady Daję tylko znać, że żyję U mnie przygotowania do ślubu poszły do przodu W tamtym tygodniu podpisaliśmy już ostatnia umowę - z dekoratorką. Skończyliśmy też nauki przedmałżeńskie, na których odhaczono nam również poradnie rodzinną W między czasie zaczęłam pisać pracę licencjacką i ćwiczę sobie razem z Chodakowską i centymetry lecą

Na ostro zastanawiam się nad kolorem przewodnim, ostatecznie chyba zostaje brzoskwinia lub łosoś Byłam też w pracowni krawieckiej sukien ślubnych dowiedzieć się kiedy ją zamówić i wiem już że do września muszę się na konkretny model zdecydować

Super kolor łosoś, uwielbiam

Ja miałam dzisiaj zacząć pisać pracę lic. ale jak widać nie piszę jej a wszystko w sumie przez to, że pokłóciłam się z moją mamą i wszystkiego mi się odechciało poszło też w sumie o TŻ, więc jest nieciekawie
Stary 2013-03-04, 19:48   #348
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Niby może, ale po pierwsze to żaden argument, bo staż jest po to żeby NAUCZYĆ, a po drugie chyba kare by wtedy zapłacił widać, że szuka taniej siły roboczej
to też jest wina UP. kazdy byle jaki pracodawca sie tam może zgłosić i mają pracownika za darmo, a za pół roku out i następną osobę biorą.

a powinni zrobić tak, że jak już raz firma skorzystała ze stażu to np dopiero za 2 lata mogą znowu w ten sposób mieć pracownika.....
skoro stażysta musi czekać ileś tam żeby znowu się na staż zgłosić, to dlaczego to nie dotyczy też pracodawców?

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:48   #349
klaudia1534
Raczkowanie

Cytat:

Ja miałam dzisiaj zacząć pisać pracę lic. ale jak widać nie piszę jej a wszystko w sumie przez to, że pokłóciłam się z moją mamą i wszystkiego mi się odechciało poszło też w sumie o TŻ, więc jest nieciekawie
łoo to naprawdę nie fajnie.. ja bardzo nie lubię się kłócić z moją mamuśką więc mam nadzieję, że szybko się pogodzicie

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:55   #350
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
To zależy od wielu czynników rejon w jakim mieszkasz, bo w każdym ceny inne. Myślę, że na mały taki do 120m2 z 200tys

Dostalismy od taty tż działkę w centrum miasta, teść powiedział, że jak ją sprzedamy pieniądze będą na wybudowanie naszego domu :jupi" bardzo się cieszę, bo ja jeszcze sprzedam swoje mieszkanie i myślę, że nam starczy
O, to też super macie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
moją koleżankę zaś UP nie chciało przyjąć na staż, gdyż już pracowała w tym zawodzie....
Kolejna paranoja

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
to też jest wina UP. kazdy byle jaki pracodawca sie tam może zgłosić i mają pracownika za darmo, a za pół roku out i następną osobę biorą.

a powinni zrobić tak, że jak już raz firma skorzystała ze stażu to np dopiero za 2 lata mogą znowu w ten sposób mieć pracownika.....
skoro stażysta musi czekać ileś tam żeby znowu się na staż zgłosić, to dlaczego to nie dotyczy też pracodawców?
Racja, gdyby zrobili tak jak mówisz to całkiem inaczej by było. A tak to firmy ciągle przyjmują stażystów bo oni nic ich nie kosztują

Cytat:
łoo to naprawdę nie fajnie.. ja bardzo nie lubię się kłócić z moją mamuśką więc mam nadzieję, że szybko się pogodzicie
Zazwyczaj szybko się godzimy, ale to jest dość poważniejsza kłótnia. Podczas niej moja mama też gadała na TŻ, obroniłam go, a naskoczyłam na nią (na pewno słusznie!). Najgorsze jest to, że niepotrzebnie mówiłam o tym TŻ on jest uparty i w gorącej wodzie kąpany, od razu powiedział, że nie spodziewał się tego po moich rodzicach, że się zawiódł i, że inaczej będzie z nią gadał bezsens... ale niekiedy jest tak, że moja mama gada na TŻ, a TŻ na moją mamę... oczywiście wszystko słuchać muszę ją... mam tego po dziurki w nosie
Stary 2013-03-04, 19:55   #351
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
co do krewetek uwielbiam ale tylko je z owoców morzą mama moja nienawidzi i jak widziała jak w restauracji tacie podali małże to od razu poleciała do WC

Nie lubię kręconych - łazi się w kółko ale są super, mnie tam by się w głowie kręciło jakbym codziennie po nich łaziła My będziemy mieć takie "trzymające" się ściany
Stary 2013-03-04, 19:56   #352
Angel_21_
Rozeznanie

Dziękuje a co do @ to bardzo często tak mam czasami nawet 70 - 80 dni jestem bez @ teraz sesja była stresy więc może dlatego taki poślizg oby
Stary 2013-03-04, 19:57   #353
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Nie lubię kręconych - łazi się w kółko ale są super, mnie tam by się w głowie kręciło jakbym codziennie po nich łaziła My będziemy mieć takie "trzymające" się ściany
Ale wiesz, jak będziesz sobie robiła herbatę i będziesz z nią szła na górę to mieszanie Ci odpadnie tzn. podczas wchodzenia herbata sama się pomiesza
Stary 2013-03-04, 19:58   #354
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Oprócz wyboru miejsca zamieszkania trzeba też patrzeć na to gdzie jest praca... Bo co z tego, że wróciłabym do miasta rodzinnego (nie chcę, ale gdybym chciała), gdzie mieszkania są o POŁOWĘ tańsze, ale perspektywy pracy są żadne... Dodam, że perspektyw pracy po studiach nie ma żadnych - moich dwóch kuzynów po technikach pracuje, a trzy kuzynki po studiach bez pracy...
pracę ja mam w Poznaniu, ale za 600zł miesięcznie... On ma pracę u siebie, o wiele lepiej płatną, ale umowy z miesiąca na miesiąc. Nic pewnego ehh życie wcale nie jest takie łatwe :/ w P-ń życie jest o wiele droższe, ale też większe perspektywy. A Luboń jest zaraz przy granicy miasta, może to będzie dobry wybór

Cytat:

co się stało?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:03   #355
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
O, to też super macie

Kolejna paranoja

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Racja, gdyby zrobili tak jak mówisz to całkiem inaczej by było. A tak to firmy ciągle przyjmują stażystów bo oni nic ich nie kosztują

Zazwyczaj szybko się godzimy, ale to jest dość poważniejsza kłótnia. Podczas niej moja mama też gadała na TŻ, obroniłam go, a naskoczyłam na nią (na pewno słusznie!). Najgorsze jest to, że niepotrzebnie mówiłam o tym TŻ on jest uparty i w gorącej wodzie kąpany, od razu powiedział, że nie spodziewał się tego po moich rodzicach, że się zawiódł i, że inaczej będzie z nią gadał bezsens... ale niekiedy jest tak, że moja mama gada na TŻ, a TŻ na moją mamę... oczywiście wszystko słuchać muszę ją... mam tego po dziurki w nosie
skąd ja to znam, eh
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:05   #356
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Laseczki

u nas bedzie jasna brzoskwinia tez
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:07   #357
Angel_21_
Rozeznanie

Waniliova współczuje ... o co poszło ? jeśli można wiedzieć ? nie martw się
Stary 2013-03-04, 20:14   #358
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje a co do @ to bardzo często tak mam czasami nawet 70 - 80 dni jestem bez @ teraz sesja była stresy więc może dlatego taki poślizg oby
To trzymamy kciuki, żeby tak było

Cytat:
pracę ja mam w Poznaniu, ale za 600zł miesięcznie... On ma pracę u siebie, o wiele lepiej płatną, ale umowy z miesiąca na miesiąc. Nic pewnego ehh życie wcale nie jest takie łatwe :/ w P-ń życie jest o wiele droższe, ale też większe perspektywy. A Luboń jest zaraz przy granicy miasta, może to będzie dobry wybór

co się stało?
Z pracą teraz totalna masakra znaleźć coś normalnego to cud.

A poszło w sumie o OC samochodu bo mamy je do 9 marca i chcemy wziąć u innego ubezpieczyciela i mama do mnie z tekstem, że za późno o tym myślimy z TŻ, że to powinno być wcześniej... i się zaczęło

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
skąd ja to znam, eh
Z jednej strony współczuję, a z drugiej cieszę się, że nie tylko ja tak mam

Cytat:
Waniliova współczuje ... o co poszło ? jeśli można wiedzieć ? nie martw się
Wyżej napisałam staram się nie martwić, ale taka sytuacja jest nie pierwszy raz dziękuję za wsparcie dziewczyny
Stary 2013-03-04, 20:19   #359
vixena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
To powiem Ci, że półwysep jest nie tylko funkcjonalny, ale i bardzo efektowny ja na pewno będę mieć półwysep albo wyspę na środku, jeszcze nie zastanawialiśmy się nad tym głębiej co wybierzemy i jak dokładnie zaprojektujemy kuchnię polecam zdecydowanie, dobre urozmaicenie kuchni. Dobrze gdybyś tak zaprojektowała kuchnię, aby w półwyspie, albo nawet blisko półwyspu były urządzenia kuchenne, typu kuchenka, zlew, wówczas fajnie się gotuje, zmywa nie musisz zbędnie kręcić się po kuchni, bo wokół masz wystarczająco dużo miejsca, z wszystkim się pomieścisz

na dziś starczy wizażu, czas na spacer do jutra!
u nas bedzie najprawdopodobniej tak, jak w tym poscie (to nie nasz domek, ale kucnie z niego podpatrujemy bo mamy miec podobny metraz i uklad okien.
http://www.arabella-bugaj.mojabudowa.pl/?id=80183

zobaczcie jak niektóre z nas są do przodu z przygotowaniami
http://www.slub.hg.pl/teksty/przygotowania.htm
Stary 2013-03-04, 20:19   #360
Angel_21_
Rozeznanie

Waniliova oj doskonale wiem o co chodzi ... u mnie często tak jest ze TŻ powinien to wiedzieć to zrobić itd. ale on ma to gdzieś bo co się będzie przejmować

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości