|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
misiaczka dwa razy w tygodniu jedz szpinak, gorzką czekoladę no i te witaminy.
a jak nie pomoże to dodatkowo magnez |
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
EVAGwiazdka, magdalennne jak wizyty?
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
zaczynam się obawiać tego ostatniego miesiąca.
będę wielka, słabo mobilna, a ubranie butów czy ogolenie łydek będzie graniczyło z cudem
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam..
![]() Długi był ten dzień i trochę się plany pozmieniały w trakcie, ale bardzo fajnie minął ![]() No więc szkołę rodzenia zaczynam od przyszłego wtorku na godz. 16 - po jednej godz tygodniowo, a od 31. tc - po 2 godz tygodniowo. Grupki są małe, było nas ledwo 7. Zajęcia będą prowadziły 4 położne ze szpitala na zmianę, ta która dzisiaj była bardzo sympatyczna Salka do zajęć bardzo fajna.. duże pomieszczenie i jeden kącik z workami sako, matami, piłkami i telewizorem.. zawsze najpierw będzie 30-45min teorii, a pozostałe 15-30 min przeznaczymy na ćwiczenia rozciągające, oddechy itp. Ogólnie w programie rozwój dziecka, przebieg ciąży, poród, połóg, okres laktacyjny, pierwsza pomoc, to wszystko w wielkich uogólnieniu piszę, bo nie mam przy sobie dokładnego planu zajęć..będzie zaproszona przedstawicielka firmy z banku krwi pępowinowej, mamy możliwość odwiedzenia porodówki w szpitalu z dokładnym oprowadzeniem, ponadto w razie konieczności udostępniają sprzęt do ktg i poradę ginekologiczną..gdyby którejś z nas coś się działo..bez problemu sprawdzają czy podłączają do sprzętu..nfz za to płaci w razie potrzeby mamy nry telefonów do położnych i gdyby coś się działo czy znalazłybyśmy się w szpitalu mamy pisać do położnych smsy.. No i to tak wielkim ogółem..teraz jestem spokojniejsza, bo czuję, że mam opiekę dobrą zapewnioną.. Ojcowie dzieci też mogą przychodzić, ale radziła tylko na zajęcia, na których panowie nie będą się nudzić, tzn. na tematy które będą dotyczyć ich czynnego udziału w danej sytuacji..typu poród rodzinny, kąpiel noworodka, pierwsza pomoc, masaże matki i dziecka.. itd. Po szkole rodzenia poszłam do mamy do pracy, kupiłam po drodze bułki grzebyczki z jabłkami..zjadłyśmy do kawki, później wyszłyśmy razem z jej pracy, poszłyśmy do sklepu, na autobus i do jej koleżanki po wiejską kiełbaskę. Tam była druga koleżanka i namówiły nas, żebyśmy usiadły z nimi, ugościły..wypiłyśmy herbatkę z cytryną, zjadłyśmy chlebek z masełkiem - wszystko własnej roboty i z tą pyszną wiejską kiełbasą i pomidorkiem..na deser wielka truskaweczka ale tylko jedną, bo bałam się, że jakieś pryskańce hiszpańskie Bardzo fajnie..rozruszałam się troszkę..choć teraz już mnie wszystko boli od tego kręcenia się No to się rozpisałam..wybaczcie |
|
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w tamtym roku kupiłam sobie zarąbiste crocsy mega wygodne i zamierzac w nich śmigać całe lato Moje są szare ale ten kolor też mi się podobał.
|
|
|
|
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam sporo balerinek wsuwanych, więc w tym sezonie je wynoszę no i japonki też
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fajnie, że masz możliwość skorzystać z takiej szkoły rodzenia, płącisz za nią? czy ona jest jakaś dofinansowania z Unii?
|
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Ello kobity
Wyleżałam sie dzis hehehe Potem pojechałam po Tż-a i uwaga...zabrał mnie do sklepu obejrzeć wózki i łóżeczka i inne gadzety.Widzieliśmy fajny wózek za 1250 zł 3 w 1 polskiej firmy Adbor.Ale na razie tylko oglądamy.Sam wózio spoko ale cięzki -16kg ....Taki oglądaliśmy: http://www.adbor.pl/25,MARSEL Trzeba jeszcze po sklepach pochodzic i na żywo pojeździc i popytac własnie o wage itp. opcje i mozliwosci. Łożeczko takie turystyczne jak nas interesuje z przewijakiem,funkcją kołyski ,moskitierą,kieszonką na gadżety i karuzelą było za 300 zł.No i widziałam fajny usztywniany rożek za 35.W przyszłym tygodniu dalsza wycieczka i kolejne ,,obczajanko" ![]() Ciesze sie ze Tz sam z własnej nieprzymuszonej woli mnie tam zabrał ![]() A przed chwilą w TTV oglądałam program ,,Bez recepty" o ciąży,porodzie.....
|
#2350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też jak na razie tylko oglądamy wózki itp. |
|
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Te usztywniane są niewygodne, ja miałam i to usztywnienie wyjęłam. Poza tym latem może być dziecku niewygodnie.
|
|
#2352 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zjadła bym takiego własnego wyrobu masełka mmmm pyszności Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać japoneczek
|
|
#2353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja schowałam misia bo moj mniejszy piesek mógłby przypadkiem go zabrac dla siebie ![]() Cytat:
![]() Hahaha teraz mozesz cisnąc w niego mlekiem i nawet nakapiesz i do kawy styknie porcja A piosenka Rihanny tez mi sie podobaa.Uspokaja mnie.Lubie sobie leżec i jej słuchac. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39575631] A co do słodkich koteczków... Mój z 24 godzin na dobę na załatwienie się w kuwecie wybierze te paręnaście minut, kiedy ja jem śniadanie.... Oczywiście muszę przerwać wtedy, bo w tym zapachu to ciężko....... No, to mi zrobił rano, po czym poszedł do małego pokoju i cały go zarzygał :/ A już go pochwaliłam, że jedzenie na raty zdaje egzamin (bo wcześniej dostawał porcję wieczorem i zżerał to w takim tempie, że potem tego nie trawił. Oczywiście suche leży cały czas, ale to jest przepadzitek i wieczorem był głodny, jakbyśmy go nie karmili cały miesiąc). Ale dzisiaj to była ewidentnie sierść, więc się nie martwię.[/QUOTE] OMG też ma wyczucie.A wydawał się taki ułożony na focie..prawdziwy arystokrata Cytat:
superancko Pewnie ze Cie pamiętamy ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39578006]Wróciłam z salonu spa (metr na metr powierzchni ), pozbyłam się zbędnego owłosienia, zrobiłam peelingi i inne cuda, nasmarowałam się balsamami i jutro mnie mogą badać :P A teraz się zabieram za książeczkę ![]() Więc pewnie wrócę i będzie kolejne parę stron do nadrabiania [/QUOTE]
|
|
#2354 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udana wyprawa ![]() Cytat:
Cytat:
kolejna dziewczynka ![]() Cytat:
|
|
#2355 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Jestem, nadrabiam Was po trochę a trochę się kręcę. Porobiłam dziś w domu wiosenne porządki, bo pogoda wręcz wymuszała ![]() I pranie na balkonie dziś suszyłam Jeśli chodzi o staniki to podczytałam u styczniowo-lutowych, że te są super : http://allegro.pl/2szt-biel-czern-bi...992109433.html Na pewno zamówię na próbę, jak już w żaden nie wejdę. Został mi tylko jeden A z nowości u mnie - kopy małego widać gołym okiem ![]() Oczywiście nie każdego kopa, ale ma siłę, ma mój malutki ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Enlevee śliczne ciuszki Ja ruszam od czwartku - jeśli potwierdzi się, że to chłopak |
|
|
|
#2356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39583277]Dziewczyny, mój brzuch zaraz eksploduje..... Kalafior, kartofelki i jajko gotowane+sosik koperkowy = Mniam mniam mniam to najlepszy obiad na świecie... Ale teraz cierpię :P[/QUOTE] O wymienię kalafiora na brokułka i ukradnę pomysł ![]() He he he Tylko ja już sobie zamówiłam?Cytat:
Na mnie za małe, ale z mniejszym rozmiarem nie powinno być problemu ![]() Cytat:
Wiązać warkocze ![]() Cytat:
super dzień... i ciesze się, że ze SR tak Wam się udało
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) super!
|
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
No, mąż i dziadki świętowali w weekend
(a ja patrzyłam i polewałam |
|
|
|
#2359 |
|
Zakorzenienie
|
ja niedługo mam urodziny i pewnie też tego dnia wieczorem będę pełnić rolę barmanki
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Zakorzenienie
|
15.03
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2363 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Kaukaziątka nie zostawialismy jeszcze nikomu...tak szczerze mówiąć wiem ze nikt by chyba sie nie podjął opieki nad takim duzym Psem...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39583277]Dziewczyny, mój brzuch zaraz eksploduje..... Kalafior, kartofelki i jajko gotowane+sosik koperkowy = Mniam mniam mniam to najlepszy obiad na świecie... Ale teraz cierpię :P[/QUOTE] Pyychota!
|
|
#2364 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Najpierw relacja z wizyty, potem będę odpisywać Otóż dzisiaj pan doktor był znacznie bardziej pogadany niż ostatnio, nawet pożartował z nami Z dzieckiem wszystko w porządku, ale jest ułożone w "nietypowy sposób". Otóż jest skierowane głową w dół, ale plecami w stronę świata (oczy skierowane na mój kręgosłup). Przez to nie udało się zbadać odpływu z jednej komory i mamy przyjść jeszcze raz. Cała reszta zbadania i jest ok Oglądaliśmy dziecko w kolorze Zeskanuję i wam pokażę Waży już 451g i termin porodu ciągle pokrywa się z tym z USG Ruchliwe było bardzo i obraz na monitorze ciągle się zamazywał, ale pan Dr dostrzegł, że będziemy mieli SYNKA Mój komentarz: "Wiedziałam od początku". No i oczywiście dla chłopca mamy problem z imieniem, dla dziewczynek więcej się nam podoba.Jak wróciłam do domu to żal mi się zrobiło tych sukieneczek i opasek z kokardkami, ale chłopców już też można fajnie ubrać ![]() Cytat:
Też już mogę się wybrać na zakupki![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, że chciało się im przygotowywać i dobrze się bawiłyście![]() Cytat:
Powiedzieliście jej coś?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() UDAŁO MI SIĘ!!! ... zaladowac stop-klatki z filmiku DVD od gina @ 11.02 (18tc) No wiec po raz pierwszy przedstawiam Lilo zdj.1. Przytulam Mamusię zdj.2 Portret wstydliwy z łapką zdj.3 (hit) KUNG FU FIGHTING (klasyczny blok na głowę i wykop z półobrotu w głowicę USG)
|
#2366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Finansowana z NFZ. Dlatego m.in. się na nią zdecydowałam ![]() Cytat:
tylko gdzie można je dostać? i czy w ogóle jeszcze można?Cytat:
cena też nienajgorsza
|
||||
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
może impreza to za duże słowo, ale coś tam szykujemy z mężem
tylko dla najbliższych (kasaa )- rodzice i rodzeństwo; moi i męża, plus partnerzy rodzeństwa.
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, załamana jestem. Noszę w sobie drugie dziecko. Dzieci są dla mnie najważniejsze na świecie i chcę je chronić zawsze i wszędzie. Właśnie w wiadomościach podali że oprócz tamtej dwójki dzieci zmarło jeszcze dwoje przez zaniedbania lekarzy najprawdopodobniej. Po prostu nie chciała przyjechać karetka, pogotowie nie chciało przyjąć. No maskara. Jak taka jedna czy druga zabija własne dziecko to nad nią skaczą, badają psychiatrycznie, opiekę ma, a jak zwykła matka szuka pomocy dla chorego dziecka to ją k... z kwitkiem odsyłają. Gdzie tu k... sprawiedliwość?
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
napisałam sie, nacytowałam i komputer mi się zawiesił
((gratuluje rozpoczętych tygodni!! Zyczę zdrówka przeziębionym! Fiazo: nie przejmuj się laską z pracy. Nie sądze aby miala coś złego na mysli... arrabiata: fajnie że sie odnalazłas mam nadzieje że teraz juz ok.karolajn: przyznaje sie bez bicia ze przegapialam twoja date... jak panienski sie udal? wszystko juz macie przygotowane?
|
#2370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe co u mnie.Trzebaby powli zadzwonic i sie zapisac ![]() Cytat:
wybaczcie....Cytat:
Znam ten ból :/ Kiedyś role się odmienią.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

ale tylko jedną, bo bałam się, że jakieś pryskańce hiszpańskie 

superancko
), pozbyłam się zbędnego owłosienia, zrobiłam peelingi i inne cuda, nasmarowałam się balsamami i jutro mnie mogą badać :P 
Wczoraj ja widzielismy w sklepie, jest super miekka, puchata i duuuza- 80 x 60 cm
i tak go wezmę wcześniej.. choćbym autobusem miała z nim jechać 3 godziny