|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sieciówki z najbardziej denerwującą obsługą :)
Cytat:
Wolę sobie przymierzyć w domu i ewentualnie zwrócić. Tłumy w sklepach mnie dobijają
|
|
|
#62 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w tesco znow nie czeka i zaczynaja sie mieszac zakupy, bo nie ma tych oddzielnikow, tylko takie malusie na zakupy zaraz za tasma i kiedys powiedzialam, zeby poczekala, a co jest takiego strasznego w podaniu kodu pocztowego, to tez juz musi byc tajemnica ? bez przesady, moze sie zdenerowala, ze nie chcialas jej podac kodu i zapomniala ze stresu ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
i jeszcze wazniakow udaja jaka to wiedze maja
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi Edytowane przez groszek75 Czas edycji: 2013-03-04 o 19:29 |
||
|
|
|
|
#63 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Drogeria Natura.
U mnie są 3 babki i każda już od proga pyta się "w czym mogę pomóc". Kiedyś chciałam kupić TEN podkład, a ta jedna babka mi powiedziała, że to nie podkład, tylko baza pod podkład. Śmiech na sali
|
|
#64 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba że zademonstruję za pomocą obrazka w załączniku - otóż uraża moją godność ekspedientka zwracająca się do mnie z taką miną (niestety efektów dźwiękowych brak, trzeba użyć wyobraźni )
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie lubie jak obsluguja naburmuszeni
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#66 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie żadne "bez przesady" bo odnosiła się do mnie tak wrednym tonem, że jeszcze się z czymś takim nie spotkałam. Nie raz widziałam dziewczyny, które ewidentnie były zmęczone itd, ale mimo wszystko zachowywały kulturę. A ta nie wiem skąd się urwała, w oborze chowana czy jak...
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
||
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bardzo drażni udawanie w takich sklepach, że wszyscy są szczęśliwi, mili i to zaszczyt obsługiwać klienta. Zazwyczaj obsługa jest sztuczna do bólu, od przekroczenia progu atakuje pytaniami.
U mnie w czołówce jest CCC, kiedyś byłam o krok od wezwania kierownika sklepu - nie spotkałam się nigdzie z taką opryskliwą obsługą (sprzedawczyni sugerowała, że klientowi przysługuje jedna skarpetka do mierzenia buta i ja prosząc o drugą ją KRADNĘ
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#70 |
|
Konto usunięte
|
Już raz pisałam gdzieś, że mnie irytują sprzedawczynie w Yves Rocher, nie chcę karty stałego klienta czy tam jakiejś innej ale one chyba nie rozumieją prostego Nie i dalej próbują mi te kartę wepchnąć, to takie nachalne i natarczywe.
|
|
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potwierdzam, pracowałam tam. Wytrzymałam miesiąc... Potem zwiałam do House'a
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oprócz ekspedientek wkurza mnie też ochrona tam, chociaż odkąd panią ochroniarz zastąpił pan jakoś mniej patrzy na ręce i nie wyrasta mi znikąd. |
|
|
|
|
|
#73 | |||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Szczególnie, że u siebie widzę różnicę pomiędzy dobrym a złym stanikiem- z tym, że nie zawsze na plus jeszcze A u niektórych kobiet to prawie nie widać róznicy, nie licząc róznicy w cenie ![]() (no nosząc dobry stanik nie deformuje się biustu, tylko mając już lat 20 czy 30 to sporo rzeczy jest nieodwracalnych, ok znikną buły po jakimś czasie, ale cudów nie ma) Ok, fajnie że doradzą, wymierzą dobrze, można zapytać. Ale jak ledwo założę stanik i jeszcze ramiączek nie wyreguluje to już pytania słyszę. Dwa, że się upierają na staniki miękkie przy większym biuście. A nie każdy je lubi i tyle, niektórzy lubią usztywniane miseczki i tyle. Miałam dwa miękkie staniki ( z fiszbiną) i nie odpowiadają mi. Mogę jedynie nosić do np sukienki, w której się nie dopnę w innym staniku. ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
Raz, że cyrki w przymierzlni. Dwa, że przy kasie też pseudokoleżenskie ploteczki Wiem, że nie wina pracowników, ale nie zamierzam się wkurzać na zakupach. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Wątpię. Raczej o to, że może wyczytali w Sensie czy Charakterach że jak się zna imię to się przyjaźniej na człowieka patrzy i może coś kupi chętniej
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
Dołączam do przeciwników spoufalania się z obsługą Stradivariusa przy przymierzalniach
Wkurza mnie to, czuję presję kupienia czegoś, bywam przez to wręcz skrępowana, jeśli po zmierzeniu jednak niczego nie chcę. ![]() Poza tym, np. Tally Weijl: "Dzień dobry, mamy promocję na spodnie, jaki rozmiar panią interesuje?" - a kto im powiedział, że szukam jakichś spodni? ![]() W Diverse i Promodzie też nieco nachalna obsługa. Cropp: "Masz może drobne? Byłoby łatwiej." Może mam, ale słuszny wiek już też mam (prawie 23 lata! ) i mimo że to sklep dla nastolatków, czasem wkurza mnie zwracanie się na "ty".Obsługa w Triumphach za to wyjątkowo wyniosła Jakby praca ekspedientki w takim sklepie stawiała te panie ponad innymi śmiertelnikami. Nie lubię w Subwayu prób wrabiania mnie w podwójny ser itd. ![]() Plus jakieś sporadyczne przypadki średnio miłych pań, niekompetentnych, nabijających wyższe ceny, niż powinny być (za jakieś rajstopy, pani wybrała z listy na swoim monitorze grubsze i droższe, chociaż kupowałam 20tki) - ale może tylko ja czasem źle trafiam, może nie w każdym sklepie danej sieciówki jest tak samo.
|
|
|
|
|
#75 | ||
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Bo ja tam lubię chodzić, cisza, spokój, ludzi mało, brak ludzi pt 'pierwszy raz jestem w mieście i sklepie samoobsługowym' Cytat:
A największy spokój ma się do tego jest obwieszonym siatami z innych sklepów i widać po człowieku, że lubi wydawać kasę.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-03-04 o 20:55 |
||
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
ja to w tym Stradim, trafilam raz w przymierzalni na faceta ktory mi sie przedstawial i robil te ceregiele... i sie mnie pyta czy moze mi w czyms pomoc, niby w czym, w rozebraniu sie? wolalabym nie
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Mnie denerwuje... empik... Robi sie z tego sklep samoobsługowy... Mały empiczek przychodzę i pytam czy są czasopisma np w języku włoskim... Po czym pan wzdycha macha ramionami stęka sapie prowadzi mnie do stoiska i przewala gazety
tzn spoko też mam ręce ale kurcze myślałam że on po prostu wie mniej więcej co jest na stanie ;p miło ostatnio mnie zaskoczył ochroniarz w smyku bo był jedyną wolną osobą spytałam się gdzie mniej więcej leżą zabawki monster high to mnie podprowadził ![]() denerwują mnie też czasami panie w rossmannie... tzn denerwuje mnie właśnie brak znajomości asortymentu pytam się jaka odżywka jest bez spłukiwania aaa ona odwraca każdą i czyta. rozumiem że nie musi się na tym znać tzn znać absolutnie każdego produktu ale ja tylko pytam mniej więcej czy są... no dobra, przesadzam może ![]() tak to raczej mnie nic nie denerwuje, lubię obslugę w h&m nie są uciążliwi, robią co mają robić, jak są potrzebni to pomoga nie narzucają się itp. Miłe też są panie w mohito, w bomi czy almie też nie miałam nigdy problemów, jedynie ta sephora czy douglas gdzie jestem traktowana jak intruz
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam zawsze zadowolona z obsługi w Stradim, ale nie było mnie tam dawno i nie wiedziałam nawet o tych cyrkach z pytaniem o imię
Nie lubię czegoś takiego, a już zwłaszcza bezceremonialnego przechodzenia na "ty" Raz byłam jedyną klientką w jakimś sklepie to dziewczyna mało zza lady nie wypadła tak się wyginała żeby mnie cały czas mieć na oku Odechciało mi się zakupów, wyszłam od razu.Ale tak trochę na marginesie - bardzo przykra sytuacja mnie spotkała w KFC. Praktycznie nigdy nie biorę niczego w zestawie, bo nie chcę napoju, wiem, że różnica cenowa między kanapka + frytki a kanapka w zestawie z frytkami i napojem jest niewielka, ale po co mi napój, którego nie wypiję Więc ostatnio zamówiłam sobie jak zawsze tortillę + frytki, pani spytała czy może w zestawie w takim razie, bo różnica niewielka, ja podziękowałam, pani nabiła, zapłaciłam i czekam na jedzenie, w tym momencie do obsługującej mnie dziewczyny podchodzi chyba kierowniczka i widząc co mi sprzedała OCHRZANIA JĄ przy mnie, że czemu mi nie wcisnęła zestawu
|
|
#79 |
|
Konto usunięte
|
I też nie lubię tego przechodzenia na "ty" jednak zawsze gdy mnie pytają o imię odpowiadam KATARZYNA. Nie kasia kasiula kaśka, tylko KATARZYNA dając sygnał że jednak będzie lepiej zachować dystans sprzedawca-klienta ;p
|
|
|
|
|
#80 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- Czy jest możliwość zwrotu, z metkami itd.? - Tak, masz na to 30 dni i wtedy dostajesz zwrot na kartę upominkową, którą możesz wykorzystać w ciągu roku. Tu muszę wyjaśnić, że znam z widzenia dziewczyny, które pracują w naleśnikarni, do której czasem chodzę, ale nie wołam do nich "Ej, Kaśka, zrób mi 15stkę wytrawną z pomidorowym ostrym!".
|
|
|
#81 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przynajmniej tak mi się wydaje. Zresztą oni mają tyle asortymentu, że ja im się nie dziwię, że tego nie ogarniają. Rozbrajają mnie natomiast czasem klienici Ostatnio kobieta latała za pracownikami z pytaniem 'czy ta książka jest dobra?'. Któryś klient jej w końcu powiedział, że dowie się jak przeczyta, to zamilkła i obrażona wyszła ![]() Bardziej mnie denerwuje w EMPiKu to, że na taką ilość asortymentu i klientów oni mają tak mało personelu. Są wiecznie zabiegani i zajęci. Staram się im nie dokładać roboty, szczególnie jak widzę kolejki do kasy, albo stoiska INFO. Chociaż generalnie to się powstrzymuję przed zakupami w EMPiKu, bo nie podoba mi się polityka tego sklepu ogólnie. Kupuję tam tylko wtedy, gdy muszę np. gdy upatrzony czytnik był najtańszy, albo wydanie Deluxe interesującej mnie płyty jest do dostania tylko tam [co też mnie wnerwia, bo przywiązuje mnie do EMPiKu na siłę]. Cytat:
Edytowane przez Aimee_J Czas edycji: 2013-03-04 o 21:21 |
|||
|
|
|
|
#82 |
|
Konto usunięte
|
Noo właśnie nie wiem czy dużo asortymentu bo bez przesady, pozycję książkową można sprawdzić w komputerze ale tak mniej wiecej się orientować czy jest prasa zagraniczna skoro to sklep z prasą tooo no
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej mnie śmieszy ból w oczach pań na wędlinach, które jak słyszą moje 'poproszę 6 plasterków tego' i je ostentacyjnie odliczają Jestem studentką, jedzenie kupuję tylko dla siebie, ale pomimo to mam brać po 30 dag? Sklep mam blisko, zawsze mogę przyjść po świeże.
|
|
|
|
#84 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesteśmy na "pani", bo tak zwracają się do wszystkich dorosłych klientów, ja też tak się do nich zwracam, bo to relacja "klient - obsługa", a nie pogaduszki koleżanek, którymi, nawiasem mówiąc, nie jesteśmy.
Edytowane przez mell002 Czas edycji: 2013-03-04 o 21:41 |
|
|
|
|
|
#85 |
|
Wtajemniczenie
|
O przypomniało mi się. Strasznie mnie kiedyś zirytowała pani w calzedonii. Zobaczyłam, że mają wyprzedaż kostiumów kąpielowych, a że nie chciało mi się przeszukiwać bez celu, zapytałam panią tylko, czy w ogóle miewają 65f, a jak są to ja sobie sama poszukam. Pani patrzy mi na cycki (tak, wiem, to nie jest wielki rozmiar), pokazuje mi 80f i do mnie czy ja mam na pewno f. To jej mówię, że tak, ale mam 65. Pokazuje mi kolejny i to samo. Wkurzyłam się i wyszłam. No bo sorry, jak można pracować w sklepie z bielizną i nie wiedzieć podstawowych rzeczy.
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po 1. Skoro ja zachowałam się kulturalnie, to i ekspedientka tak winna była postąpić. Po 2. To nie ja jestem w pracy. Ja idę na zakupy i naprawdę, nie muszę nikomu podawać żadnych bzdurnych kodów, chcę sobie po prostu w spokoju kupić rzecz, która mi się sposoba. I tak samo jak jedni nie życzą sobie 5-ciokrotnego nachalnego wypytywania "W czym mogę pomóc?", tak ja nie przepadam za podawaniem informacji obcym osobom. Tym bardziej, że kodu nawet nie znam, bo mieszkam w mieście studenckim od kilku miesięcy i nie bardzo się orientuję jakie tutaj cyferki są przypisane.
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Pracuję w bardzo popularnym fast foodzie i jakie my tam mamy wymagania co do obsługi klienta to jest jakaś masakra... jak by nagrać wszystkie ekspedientki to mam wrażenie, że każda brzmi tak samo. Możemy używać tylko określonych słów. Mamy mnóstwo etapów obsługi klienta. jak coś pominiemy to oczywiście tajemniczy klient to dostrzeże. Do tego CAŁĄ zmianę nie schodzę z kasy klient za klientem (ok... 20min przerwa jest
), ale mam stać jak idiotka i przez te 8 godzin szczerzyć zęby. Do tego oczywiście cele do zrealizowania...Generalnie szkoda gadać. Mam nawet szkolenia z obsługi klienta i z tego w jaki sposób opisywać kanapki ![]() Nie wspominając o szurniętych kierowniczkach. Podziwiam sama siebie, że tam nadal wytrzymuje. Jednak pocieszam się, że to tylko studencka dorywcza praca na podreperowanie budżetu. Aha do tego mam 60 sec na obsługę klienta, czad.
Edytowane przez Shiryuna Czas edycji: 2013-03-04 o 21:46 |
|
|
|
|
#89 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam lubie chodzic, zwykle obsluga jest mila, kanapki pyszne, to moj ulubiony fastfood
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Wolę sobie przymierzyć w domu i ewentualnie zwrócić. Tłumy w sklepach mnie dobijają

Normalnie pomyślałabym, że tak po prostu zapomniało jej się, ale biorąc pod uwagę ogólnie skandaliczne zachowanie podejrzewam, że zrobiła to celowo.

Więc ostatnio zamówiłam sobie jak zawsze tortillę + frytki, pani spytała czy może w zestawie w takim razie, bo różnica niewielka, ja podziękowałam, pani nabiła, zapłaciłam i czekam na jedzenie, w tym momencie do obsługującej mnie dziewczyny podchodzi chyba kierowniczka i widząc co mi sprzedała OCHRZANIA JĄ przy mnie, że czemu mi nie wcisnęła zestawu