Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 20:24   #361
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Niby może, ale po pierwsze to żaden argument, bo staż jest po to żeby NAUCZYĆ, a po drugie chyba kare by wtedy zapłacił widać, że szuka taniej siły roboczej
Muszę doczytać w jakich przypadkach... bo nie chcę stracić możliwości stażu. Tak jak ci pisałam na priv, on nie miał nigdy stażysty Naiwny jest, jeżeli sądzi, że dostanie za darmo wyszkolonego pracownika.
Nie będę ukrywać, że zależy mi na tej firmie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
what?????

moją koleżankę zaś UP nie chciało przyjąć na staż, gdyż już pracowała w tym zawodzie....
Jedna paranoja goni drugą Z doświadczeniem źle, bez doświadczenia też.

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
to też jest wina UP. kazdy byle jaki pracodawca sie tam może zgłosić i mają pracownika za darmo, a za pół roku out i następną osobę biorą.

a powinni zrobić tak, że jak już raz firma skorzystała ze stażu to np dopiero za 2 lata mogą znowu w ten sposób mieć pracownika.....
skoro stażysta musi czekać ileś tam żeby znowu się na staż zgłosić, to dlaczego to nie dotyczy też pracodawców?
Mi nie przeszkadza zakończenie umowy po pół roku. Potrzebuję doświadczenia. Byle by nie był zawiedziony moim brakiem wiedzy w trakcie trwania stażu
Wiele jest takich co żyją stażystami Znajoma jak miała staż to na koniec sama chciała zrezygnować. Innym szefowa kazała podpisywac oświadczenia.

Cytat:

Zazwyczaj szybko się godzimy, ale to jest dość poważniejsza kłótnia. Podczas niej moja mama też gadała na TŻ, obroniłam go, a naskoczyłam na nią (na pewno słusznie!). Najgorsze jest to, że niepotrzebnie mówiłam o tym TŻ on jest uparty i w gorącej wodzie kąpany, od razu powiedział, że nie spodziewał się tego po moich rodzicach, że się zawiódł i, że inaczej będzie z nią gadał bezsens... ale niekiedy jest tak, że moja mama gada na TŻ, a TŻ na moją mamę... oczywiście wszystko słuchać muszę ją... mam tego po dziurki w nosie
Z doświadczenia wiem, że lepiej przemilczeć takie sprawy Osobą której i tak najbardziej się dostanie będziesz zawsze ty. Nie ma po co psuć kontaktów teściowa-zięciu. Lepiej nam tu się wygadaj
Mój tż stosuje taki myk (tak przejrzałam go!), że jak teściowa coś mu zasugeruje na mój temat to zawsze obraca to w pozytyw. Np akcja świateczna - teściowa była negatywnie zdumiona, tym, że jestem na grawerze prezentu (bo jakim prawem!), a tż dał mi do zrozumienia, że to było pozytywne zaskoczenie i tak dowiedziałam się prawdy, ale niech mu będzie. To samo robi w drugą stronę.

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Nie lubię kręconych - łazi się w kółko ale są super, mnie tam by się w głowie kręciło jakbym codziennie po nich łaziła My będziemy mieć takie "trzymające" się ściany
Ja tam mam zawsze wrażenie, że zaraz z nich spadnę - szczególnie jak jestem spóźniona a co dopiero po paru głębszych

Cytat:
Ale wiesz, jak będziesz sobie robiła herbatę i będziesz z nią szła na górę to mieszanie Ci odpadnie tzn. podczas wchodzenia herbata sama się pomiesza

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
pracę ja mam w Poznaniu, ale za 600zł miesięcznie... On ma pracę u siebie, o wiele lepiej płatną, ale umowy z miesiąca na miesiąc. Nic pewnego ehh życie wcale nie jest takie łatwe :/ w P-ń życie jest o wiele droższe, ale też większe perspektywy. A Luboń jest zaraz przy granicy miasta, może to będzie dobry wybór

(
Nawet nie wiesz jak dobrze Cię rozumiem Tylko, że ja płacę 600zł czynszu. Tż ma o tyle dobrze, że ma pewną i bardzo dobrą pracę.
Gdybyśmy przenieśli się do któregoś z naszych rodzinnych miast to byśmy spokojnie kupili mieszkanie za 200tys, ale tż nie ruszy się z wawy, tutaj to samo możemy mieć za 500tys, a budowa domu pewnie dwa razy tyle.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:26   #362
misiadelko
BAN stały

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Jestem tak w☠☠☠☠iona że nie pytajcie!!! Mam tak ☠☠☠niętą część rodziny, że musiałabym być rąbnięta żeby ich zaprosić, ca za fałszywe s☠☠☠☠ysyny, jakaś bomba nie może na nich spaść?? ☠☠☠☠a wszystkim byłoby łatwiej,ja ☠☠☠☠☠☠☠ę...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:27   #363
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
Waniliova oj doskonale wiem o co chodzi ... u mnie często tak jest ze TŻ powinien to wiedzieć to zrobić itd. ale on ma to gdzieś bo co się będzie przejmować
Szkoda, że mój TŻ nie potrafi mieć tego gdzieś...

Kate Noir jasne, doczytaj. Z takimi sprawami nigdy nic nie wiadomo
Stary 2013-03-04, 20:29   #364
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Jestem tak w☠☠☠☠iona że nie pytajcie!!! Mam tak ☠☠☠niętą część rodziny, że musiałabym być rąbnięta żeby ich zaprosić, ca za fałszywe s☠☠☠☠ysyny, jakaś bomba nie może na nich spaść?? ☠☠☠☠a wszystkim byłoby łatwiej,ja ☠☠☠☠☠☠☠ę...
co sie stało?
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:32   #365
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Co jest grane?
Stary 2013-03-04, 20:32   #366
vixena
Rozeznanie

Cytat:
what happened?
Stary 2013-03-04, 20:40   #367
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Do siostry TŻta...
Współczuję :P
Ja mam nadzieję, że siostra tż nie zrobi chrzcin w wielkanoc bo najzwyczajniej w świecie nie pojadę, o

Cytat:
Na pocieszenie powiem, że nie robimy sobie prezentów z TŻtem na Wielkanoc tylko kupujemy sobie wielkie kielony do wina
My mamy kieliszki xxl z Pepco, całe wino do dwóch wchodzi. Jak tż pyta czy wypiłam wino to mówie: nie, tylko jeden kieliszek

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Twój tżcik ma się z Tobą dobrze zauważyłam, że Ty już któryś raz z kolei piszesz o obiadku dla niego w podobnej porze. Mogę zapytać czy masz taką pracę gdzie po 14-stej jesteś w domu czy nie pracujesz? Bo ja dziennie do 17-stej więc obiadki o godzinie 15 to marzenie
Ja w domu jestem najwcześniej o 18:00, więc dla mnie to tż gotuje obiady chyba, że chcę coś specjalnego zrobić albo on ma drugą zmianę to wtedy robię ja Polecam takie rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość

mam rzeżuchę.. kiedy ją posadzić by była na Święta?
Ja planuję w tym tygodniu posadzić :P Najwyżej jak szybko urośnie to będę ja przycinać

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Oprócz wyboru miejsca zamieszkania trzeba też patrzeć na to gdzie jest praca... Bo co z tego, że wróciłabym do miasta rodzinnego (nie chcę, ale gdybym chciała), gdzie mieszkania są o POŁOWĘ tańsze, ale perspektywy pracy są żadne... Dodam, że perspektyw pracy po studiach nie ma żadnych - moich dwóch kuzynów po technikach pracuje, a trzy kuzynki po studiach bez pracy...
A u mnie odwrotnie- od prawie dwóch lat pracuję w zawodzie i do tej pory nie znalazłam roboty w swoim mieście.
Zaczynałam od wioski 70km. od mojego miasta, po roku przeniosłam się bliżej do malutkiego miasteczka, ale to nadal ok.50km. Mieszkam w dużym mieście, a do pracy jeżdżę prawie że na wieś, absurd

Ale nie zapomnę jak w ubiegłoroczne wakacje wychodziłam przed pracę, wystawiałam krzesło i piłam kawę pośrodku wsi, słońce świeciło, zapach siana codziennie ktoś mi przynosił kurki, jagody, mleko od krowy, kwiaty z ogródka

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2013-03-04 o 20:46
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:41   #368
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Misiadelko co jest?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:45   #369
Angel_21_
Rozeznanie

misiadelko ..... ?
Stary 2013-03-04, 20:47   #370
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Ale wiesz, jak będziesz sobie robiła herbatę i będziesz z nią szła na górę to mieszanie Ci odpadnie tzn. podczas wchodzenia herbata sama się pomiesza
Fakt
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:51   #371
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Fakt

Ja zmykam zrobić kolację, bo TŻ zaraz wróci z pracy, a potem do łóżeczka miłego wieczorku, do jutra
Stary 2013-03-04, 20:54   #372
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale nie zapomnę jak w ubiegłoroczne wakacje wychodziłam przed pracę, wystawiałam krzesło i piłam kawę pośrodku wsi, słońce świeciło, zapach siana codziennie ktoś mi przynosił kurki, jagody, mleko od krowy, kwiaty z ogródka

Cytat:
Tak, zależy kto na co może sobie pozwolić niestety nie zawsze możemy wybrać tę opcję, którą wolimy..
Oczywiście, ale przecież - jesteśmy piękne, młode i całe życie przed nami - grunt to działanie i pozytywne myślenie

Misiadelko - z rodziną czasem niestety tylko na zdjęciach jest pięknie...
Stary 2013-03-04, 20:56   #373
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A ja dziś dostałam @... I nic mnie nie boli chyba te nowe anty są dobre nie wiem czy pamiętacie jak ostatnie kilka miesięcy umierałam z bólu... A dziś wzięłam jeden ibuprom i to wszystko

a mnie ani przed anty ani teraz nie bolał nigdy brzuch podczas @
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:59   #374
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

My mamy kieliszki xxl z Pepco, całe wino do dwóch wchodzi. Jak tż pyta czy wypiłam wino to mówie: nie, tylko jeden kieliszek
A u mnie odwrotnie- od prawie dwóch lat pracuję w zawodzie i do tej pory nie znalazłam roboty w swoim mieście.
Zaczynałam od wioski 70km. od mojego miasta, po roku przeniosłam się bliżej do malutkiego miasteczka, ale to nadal ok.50km. Mieszkam w dużym mieście, a do pracy jeżdżę prawie że na wieś, absurd
Mega są te kielony z Pepco, też je mamy
A ja po studiach wróciłam do mojej małej miejscowości i też pracuję w zawodzie, tylko w sąsiednim miasteczku, 30 km dalej. Dojeżdżam codziennie z szefową, bo ona też jest z mojego miasta
uu misiadelko widzę, że ostro...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:01   #375
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

widze że ostro.... co jest
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:02   #376
niulka_1985
Zadomowienie

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-03-05 o 13:07
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:04   #377
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
a mnie ani przed anty ani teraz nie bolał nigdy brzuch podczas @
szczesciara

ja wlasnie bylam na babskim wypadzie

misiadełko co sie dzieje?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Też się wkurzyłam dziś na maksa Florystka poprosiła, abym zapytała się menedżera mojej sali czy ona by mogła robić nam dekoracje (oni współpracują z jakąś firmą). No i zadzwoniłam, a ten zaczął kręcić, że ta ich firma jest taka och! i ach!, a potem mi wypalił, że jeżeli nasza dekoracja nie będzie w jego guście, to on poprosi swoich florystów o jej poprawienie, a ja będę musiała za to zapłacić Ja się pytam, od kiedy to dekoracja ma być w guście menedżera???? To chyba mi się powinna podobać Jestem taka zła, że szok - TŻ też mi nie pomaga - mówi, że to moja sprawa. Menedżer już zapisał, że obca firma będzie dekorowała, ja napisałam do swojej florystki, że chyba nie będzie naszej sali dekorować i na chwilę obecną nie mam dekoracji wcale Zastanawiam się co robić????
eee porażka jakaś

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:07   #378
eventual
Raczkowanie

Tu moniulka2406 - wypisałyście mnie z wątku z dwie części temu... Niestety tak się potoczyło nieszczęśliwe w moim związku... Ciężkie chwile... Teraz walczymy o ponowne zaufanie... Trzymajcie kciuki.
eventual jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:18   #379
misiadelko
BAN stały

Po prostu są osoby i to nie wiem dokładnie kto (ale trochę się domyślam), próbuje mi i TŻtowi na chu** narobić tylko dlatego, bo nas nie ma na miejscu i odcinamy się od tej całej patologicznej sytuacji kłótni i obrabiania tyłka rodzinie. Wiecie, dobrze się obgaduje nieobecnych. Tylko w momencie, kiedy mój TŻ ma nasrane na całą sytuację, bo go to zwyczajnie nie interesuje, a włada mu się w usta rzeczy, których nie powiedział, BO NAWET O NICH NIE WIEDZIAŁ (bo po co ja mu mam tłumaczyć jaką głupią część rodziny mam), to mnie to w☠☠☠☠ia.
Przyszły dwie nowe osoby "do rodziny" i ☠☠☠☠a z idealnej rodziny o jakich słyszało się tylko od dziadków, nagle zrobiła się typowa zawistna rodzinka, której nie chce się widzieć na oczy...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:30   #380
agunineczka
Zakorzenienie

misiadelko masakra! Nie ma to jak wpierdalanie sie osob trzecich
Stary 2013-03-04, 21:31   #381
poznanianka1990
Zakorzenienie

Hej

Witam się w nowym wątku

Nie nadrabiam, bo nie dam rady...

misiadelko, nie wiem za bardzo o co chodzi, ale współczuję sytuacji w rodzinie...

Podpisaliśmy dzisiaj umowę o wynajem tego mieszkania, o którym Wam mówiłam

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:40   #382
Angel_21_
Rozeznanie

dziewczyny mam taka schizę ciążową że obiecałam sobie że jak tylko teraz nie będę to koniec z do ślubu
Stary 2013-03-04, 21:42   #383
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Hej

Witam się w nowym wątku

Nie nadrabiam, bo nie dam rady...

misiadelko, nie wiem za bardzo o co chodzi, ale współczuję sytuacji w rodzinie...

Podpisaliśmy dzisiaj umowę o wynajem tego mieszkania, o którym Wam mówiłam
graty
Cytat:
dziewczyny mam taka schizę ciążową że obiecałam sobie że jak tylko teraz nie będę to koniec z do ślubu
a masz jakies jeszcze objawy, oprocz braku@? tescik robilas?

Wymianka
Stary 2013-03-04, 21:43   #384
karoolecka
Zadomowienie

Cytat:
hahaha podłączam się
karoolecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:43   #385
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eventual Pokaż wiadomość
Tu moniulka2406 - wypisałyście mnie z wątku z dwie części temu... Niestety tak się potoczyło nieszczęśliwe w moim związku... Ciężkie chwile... Teraz walczymy o ponowne zaufanie... Trzymajcie kciuki.
trzymamy
Cytat:
Po prostu są osoby i to nie wiem dokładnie kto (ale trochę się domyślam), próbuje mi i TŻtowi na chu** narobić tylko dlatego, bo nas nie ma na miejscu i odcinamy się od tej całej patologicznej sytuacji kłótni i obrabiania tyłka rodzinie. Wiecie, dobrze się obgaduje nieobecnych. Tylko w momencie, kiedy mój TŻ ma nasrane na całą sytuację, bo go to zwyczajnie nie interesuje, a włada mu się w usta rzeczy, których nie powiedział, BO NAWET O NICH NIE WIEDZIAŁ (bo po co ja mu mam tłumaczyć jaką głupią część rodziny mam), to mnie to w☠☠☠☠ia.
Przyszły dwie nowe osoby "do rodziny" i ☠☠☠☠a z idealnej rodziny o jakich słyszało się tylko od dziadków, nagle zrobiła się typowa zawistna rodzinka, której nie chce się widzieć na oczy...
eh, z rodzinką dobrze na fotkach.
Ja mam takie wujka który mojego P chciał ze schodów zrzucać ...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:45   #386
tajik girl
Raczkowanie

Witam w nowym wątku

Ah dziewczyny, mamy z tż spory kryzys i jakoś nawet nie bardzo planuję ślub aktualnie Tzn nie odwołaliśmy nic, ale wszystko wisi na włosku.

Mam nadzieję, że jakoś przez to przejdziemy. Trzymajcie kciuki proszę
tajik girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:45   #387
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
trzymamy

eh, z rodzinką dobrze na fotkach.
Ja mam takie wujka który mojego P chciał ze schodów zrzucać ...
ale dlaczego?? masakroza, co za schizolki
ja raczej na rodzine nie narzekam, ale znajdzie sie pare wredniotow, ktore lubia komentarzem dowalic, ale zeby az do rekoczynow dochodzilo to raczej nie

Wymianka
Stary 2013-03-04, 21:46   #388
Angel_21_
Rozeznanie

garfieldek nie tzn od 3 dni mi ciut niedobrze ale możliwe że z nerwów a tak to żadnych innych objawów tylko że ostatnia @ miałam 12 STYCZNIA test zrobię jutro jak będę mieć jak bo to też nie takie hop siup u mnie
Stary 2013-03-04, 21:46   #389
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

Ah dziewczyny, mamy z tż spory kryzys i jakoś nawet nie bardzo planuję ślub aktualnie Tzn nie odwołaliśmy nic, ale wszystko wisi na włosku.

Mam nadzieję, że jakoś przez to przejdziemy. Trzymajcie kciuki proszę
oby wszystko sie poukladalo jakos

Ide chyba wczesniej spac, bo te @ mnie wykancza
A jeszcze jutra dentysta

Wymianka
Stary 2013-03-04, 21:46   #390
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

misiadełko, współczuję

Angel, ależ jestem ciekawa czy wytrwacie

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości