|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() My dzisiaj planowaliśmy kupić ale ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4892 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Cytat:
Tak sobie patrze, że wybieramy tematy o porodzie, a przecie u nas najwcześniej jakieś pewnie za 1,5 mies. Do tego czasu z 7 razy zmienimy wątek i temat ![]()
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tyle, że mi już teraz ciężko się golić a co to będzie za 2 miesiące ![]() dobrej nocki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4896 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja przed ciążą nosiłam s, xs teraz to nawet xl bluzkę kupiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pochwal się fotką ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Wtajemniczenie
|
hej wam
![]() ja tylko na chwile żeby się odmeldować jeszcze w 10 części ![]() pochwale się, bo zdałam 3.03. egzamin, jeszcze nie wiem czy na 4 czy 5 ale sie ciesze ![]() ![]() ![]() byłam dziś w szpitalu u gina odebrać wyniki wymazu i mam jakiegoś grzybka oraz przyjazne bakterie także nie jest źle.. jak będzie sie coś działo typu skurcze ciągłe to mam przyjechać szybciej na wizyte i dostane ten lek na F ![]() a póki co Jenny proszę zapisz mi wizyty: 25 marca (NFZ) 9 kwietnia (prywatna) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info ![]()
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Raczkowanie
|
ależ proszę
![]() ![]() ![]() cacko jak nowe! przywieźliśmy do domu, umyliśmy koła i wygląda jak na wystawie w sklepie ![]() myślę, że Jaśko nie pogardzi taką furą ![]() Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-03-04 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4904 |
Zakorzenienie
|
http://www.bankichinskie.com.pl/
Coś takiego. Smaruję się oliwką, lekko zasysam i "jeżdżę". Mi pomaga. Robi się to co 2 dni przez 8 dni i przerwa. No i w ciazy czy w czasie okresu nie można i osoby, którym pękają naczyńka też nie mogą. Mam tak samo. Czasem się zdarzy, że coś się wypnie ale nie wiem nigdy co to czy głowa czy pupka. O rączce czy nóżce nawet nie marzę że rozpoznam.
#4905 |
Zakorzenienie
|
A i kupilam sobie buty dzisiaj. Nic specjalnego takie czerwone tenisówki..
Chciałam kupić coś na suwak.. Nic nie było... Mierzenie butów w ciąży to jakaś masakra.. A tak lubiłam buty kupować.. I sie przestraszyłam w sklepie bo jak normalnie mam 38, w porywach 39 to mierzyłam numer 40.. Ale chyba jakiś rozmiar był pierdzielnięty bo zimowe mam 38, kupowała mi je mama która tez ma 38 i nie są za ciasne.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zgagi, to chyba twaróg przynajmniej wieczorem skreślić by trza było... ja sama już nie wiem co jeść, bo coś mnie też zgagowego bierze. i albo się porzygam i będzie spokój, albo jakoś to okiełznam... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4907 |
Zadomowienie
|
Ale mnie dziś przez cały dzień męczą hormony ciążowe ;( Mam już dość tych humorów. Wynajduje sobie problemy, żeby się wypłakać. Najgorsze, że nie chce myśleć o głupotach a one same nachodzą
![]()
#4908 |
Raczkowanie
|
wiem! znalazłam pomysł na coś dobrego - mąż kupił mi ostatnio milkę z karmelem... spróbuję jak smakuje
![]() Edytowane przez joooasia Czas edycji: 2013-03-04 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też kupilam filolet ![]() Bedziemy wszystkie w identycznych koszulach biegały:p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
Pewnie jak jutro wstanę to nowy wątek będzie już daleko do nadrabiania ...
Dobrej nocki.
#4911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
na bank nie pogardzi, wózio faktycznie jak nowy!!! super się udało
![]() ja się zmywam spać ![]()
#4913 | |
Zakorzenienie
|
ja nosiłam S-kę , niekiedy M-kę ( zależy gdzie kupowałam) i teraz też kupuje M-kę. Zakupiłam u tego sprzedawcy, którego kiedyś polecała Axella koszulki M-ki i szlafroki i dziś przyszły i pasują
http://allegro.pl/sklep/14918399_margot Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4914 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jasio będzie dumny z takiej bryki! Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4915 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A z tym lekiem na F to mi przypomniałaś, że Vil nie odpisałam ![]() Otóż Vil PO zmniejszeniu dawki fenoterolu nie widzę w zasadzie większej różnicy, a jeśli już to może troszkę na lepsze. Tzn od kilku dni rzadziej mam skurcze. Wydaje mi się jednak, że to z fenoterolem niewiele ma wspólnego ![]() ![]() Jak się z nim potem droczyłam to stwierdził, że jest pewien, że za rogiem mają aleję kaczki i skwer indyka ![]() Dostałam od koleżanki dość obszerną wiadomość na temat chust. Mają dwoje dzieci i obaj chłopcy się chustowo chowali/chowają. Jeśli macie ochotę przeczytać jej przemyślenia to zapraszam: W zasadzie chciałam Ci pokrótce skrobnąć kilka słów, ale wyszedł elaborat… wybacz. Co do chust to ja polecam tkaną wiązaną. Pewnie się już zorientowałaś, że są chusty elastyczne wiązane, tkane wiązane, tkane kółkowe, no i kieszonki (kołyski) i pouche czyli takie uszyte mini hamaczki/torebki, które się tylko przekłada przez ramię, nie mają regulacji (ale dla prawdziwych chustomaniaczek to już na miano chusty raczej nie zasługuje). Tkaną wiązaną polecam, bo nadaje się dla małego i starszego dziecka i jest chyba najbardziej uniwersalna jeśli chodzi o wiązania i ergonomiczność noszenia. Mówi się, że na początek dobra jest elastyczna, bo dziecko mało waży i dla niewprawionego rodzica łatwiej ją dociągnąć do prawidłowej pozycji. Tyle, że dziecko szybko z niej wyrasta, chusta się zbyt rozciąga pod ciężarem dziecka, sprężynuje i wiązanie jest nieergonomiczne i żeby dalej chustować trzeba znów wydać pieniądze na kolejną. Niby producenci podają wagę maksymalną dla elastyków do 15 kg ale jak dla mnie i znajomych chusto rodziców to marzenia ściętej głowy... 15kg to Adaś w tym roku przekroczył, jakbym go zamotała w elastyka to chyba między kostkami by mi dyndał... Ale to bynajmniej nie jest tak, że w elastyka mota się dzieci małe, a tkana jest dla starszych, tkaną można z powodzeniem używać dla maluchów. Tylko tu jeszcze uwaga, że dziecko do skończenia 3 miesiąca powinno jak najrzadziej przebywać w pozycji pionowej, czyli tak, jak w najbardziej popularnym wiązaniu jak kieszonka, czy podwójny x. Producenci zapewniają, że chust można używać od urodzenia i w zasadzie nie mija się to z prawdą – choć trzeba poczekać do usg bioderek (robione rutynowo w 1 miesiącu życia), ale rodzice masowo interpretują to jako pozwolenie na motanie 1-2 miesięczniaka w pionie (w czym zresztą utwierdza instrukcja wiązania dołączana do chust) i noszą go tak godzinami podczas gdy dla takiego malca przeznaczone są wiązania typu kołyska - problem w tym, że kołyska to mało wygodne wiązanie (osobiście nigdy nie widziałam rodzica z dzieckiem zamotanym w kołyskę w sytuacji życia codziennego, czyli poza sytuacja kiedy się uczy wiązania) dodatkowo sprawę utrudnia fakt, że dziecko około 1,5 m-ca już się samo domaga noszenia w pionie– tzn. tylko w takiej pozycji nie płacze/marudzi (takie to gady są z tych maluchów). Tu się sprawa zapętlą – bo kołyska się nie sprawdza z racji wygody rodzica i protestów dziecka wiec rodzic sięga po kieszonkę czy podwójny x. Naprawdę trzeba tu uważać i nie męczyć malucha zbyt częstym i długim noszeniem w pionie. Od skończenia 3 miesiąca hulaj dusza – choć i tu zdrowy rozsądek wskazany – to z punktu widzenia medycznego. Jeśli chodzi o dopasowanie długości (zazwyczaj długości tkanych są trzy: krótka, standardowa i długa, czasami można kupić jakieś pośrednie ale to raczej wynika z wyprzedawania resztek tkanin przez firmy produkujące chusty) to tak naprawdę najlepszą metodą jest przymierzenie, czyli wypróbowanie danej długości na osobach które mają nosić. My kupiliśmy długą właśnie ze względu na różnicę wzrostu ale możliwe że dacie radę zamotać się oboje w standardową. Jak chcesz to możemy pożyczyć Wam nasza chustę to sobie popróbujecie. My mamy firmy natibaby (taki model jak ten tylko bez domieszki lnu http://www.natibaby.pl/avocado-z-lne...uplikat-1.html), to polska firma, ma wszystkie niezbędene certyfikaty i przeszła teksty bezpieczeństwa. Jestem bardzo zadowolona mamy ją już ponad 3 lata i nadal wygląda jak nówka. Polska chusta to też konkurencyjność cenowa, można ją kupić za około 200zł, podczas gdy zagraniczne Girasole, Hoppedizy i inne to koszt nawet 400zł, ale wiadomo to biznes jak każdy inny ![]() A koszulę tez kupiłam fioletową ![]() ![]() Edytowane przez Ashyshqa Czas edycji: 2013-03-04 o 21:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny
![]() a co do milki karmelowej - jest pyyyyszna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 |
Wtajemniczenie
|
Odmieniec ze mnie
![]()
![]() |
#4918 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jutro bezpieczny maluch.. Kurcze 4 godziny, sporo!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4920 |
Wtajemniczenie
|
Coś mnie zmula, więc chyba spadam do wanny i do wyrka... Jutro rano pobudka, bo o 9 znowu wpada tato z teściem
![]() Miłego wykańczania wątku!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.