Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 21:26   #1741
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć przyszłe mamusie ja mam dziś 9 dzień cyklu. Od wczoraj mierze tempke przed wyjściem z łóżka- tj okolo 7,30 codziennie. Jestem ciekawa jak wyjdzie wykres w skali miesiąca bo szczerze mówiąc nigdy tak się nie obserwowałam. Testy owu pójdą w ruch za ok 5 dni- mam dosyć długie cykle od zawsze średnio37 dni.

Zbaczając z tematu...
Jutro zaczynamy załatawiać kredyt na remont domku ja mam parter- rodzice na górze- tak to u nas wygląda . Dom mam z lat hmm 60-70 tych ale jak go urządzimy po swojemu to będzie to mój wymarzony dom mam głowę pełną pomysłów ale najpierw musimy się uporać z takimi najbardziej finansowo pochłaniającymi częściami remontu jak np. centralne ogrzewanie.... dlatego u nas bez kredytu się nie obejdzie.
Jeśli któraś z was zalatwiała kredyt na hipotekę to napewno powie mi to co większość.... że to jest masa załatwiania+ czas. Także kiedy ruszymy ze wszystkim to nie wiem...

Jak wy mieszkacie??
Widzę że plany mieszkaniowe rozkręcają się na wiosnę super
My tak jak już pisałam mieszkamy we własnym domku i pomimo tego że od 4 lat go remontujemy i jeszcze wiele przed nami nie zamieniłabym go na nic innego.
Ciekawa jestem Twojego wykresu.Ja przestałam mierzyć ale zastanawiam sie czy wrócić do tego teraz czy dopiero w kwietniu
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
my mieszkamy w szeregówce, która jest bardzo wysoka, bo ma aż 3 piętra i jest podpiwniczona. na parterze teście mają działalność gosp, na pierwszym mieszkaja, na drugim mieszka szwagierka z mężem i 2 dzieci a na 3 piętrze, pod samym dachem, my. każde mieszkanie jest fajnie wydzielone, łączą nas wszystkich tylko wspólne schody, taka klatka schodowa z której wchodzi się do poszczególnych mieszkań, a więc bardzo wygodnie i dzięki temu każda rodzina może zachować prywatność. w papierach wszystko stoi na teściow.

na naszym piętrze do niedawna był strych, wyremontowaliśmy całość w zeszłym roku - obeszło się bez kredytu, mam tylko kredyt odnawialny w koncie jest tu ponad 60 metrów, więc zacnie co prawda nie jestem właścicielką, ale nie mogę narzekać. mamy gdzie mieszkać, mam fajną pracę, jestem zdrowa. muszę z tego czerpać siłę ;P

a z tematów okołostaraniowych, jak radziłyście, zapisałam się do lekarza, muszę iść z nawracającą infekcją, przy okazji zapytam o badanie hormonów, jak da skierowanie to będzie bosko, jak nie da, to zrobię prywatnie - co mi szkodzi spróbować.

byłam u tej doktórki równo rok temu, jak odstawiłam tabletki strasznie szybko minęło... potem zaszczepiłam się na WZW, a to szczepienie trwa i do sierpnia musieliśmy się zabezpieczać jeszcze, potem przyszła jesień, zima i dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy na starania....

ależ się rozpisałam

a wy szczepiłyście się na wzw???
Nie szczepiłam się. Może powiedz gince że zaczęliście się starać w drugiej połowie zeszłego roku tzn że już troche działacie i nic to może chętniej skierowanie wypisze
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
U mnie ciąża przebiega świetnie, początkowo myślałam, że umrę, brzuch mnie bolał, wymioty i zaparcia zarazem, ale chyba był to jakiś wirus...
Już jest wszystko ok, nic mnie nie boli, nie mam mdłości, normalnie nic. Oprócz senności.. dlatego nie wiem czy mam się martwić czy nie.. a mi leci 8t a wizytę u gina mam dopiero 18-tego o_O Martwię się , bo to bardzo późno, tak mi się wydaje.. ale gin powiedział, że po co chodzić co tydzień na wizyty.. i jeszcze powiedział ze pierwsze 3 miesiące to są najbardziej możliwe jeśli chodzi o poronienia dlatego mam uważać, ale nie chuchać i dmuchać.. No i żeby się nie stresować a będzie wszystko dobrze. I dlatego daje termin na za 3 tygodnie, bo już i będzie fajnie na USG wszystko widać i pomiary dokładniejsze i dobrze serduszko będzie biło itd.. Oh.. jak ten czas wolno leci
Dobrze że dolegliwości już ustąpiły. Słuchaj się lekarza dbaj o was ale nie zamartwiaj się wszystkim
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:28   #1742
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
my mieszkamy w szeregówce, która jest bardzo wysoka, bo ma aż 3 piętra i jest podpiwniczona. na parterze teście mają działalność gosp, na pierwszym mieszkaja, na drugim mieszka szwagierka z mężem i 2 dzieci a na 3 piętrze, pod samym dachem, my. każde mieszkanie jest fajnie wydzielone, łączą nas wszystkich tylko wspólne schody, taka klatka schodowa z której wchodzi się do poszczególnych mieszkań, a więc bardzo wygodnie i dzięki temu każda rodzina może zachować prywatność. w papierach wszystko stoi na teściow.

na naszym piętrze do niedawna był strych, wyremontowaliśmy całość w zeszłym roku - obeszło się bez kredytu, mam tylko kredyt odnawialny w koncie jest tu ponad 60 metrów, więc zacnie co prawda nie jestem właścicielką, ale nie mogę narzekać. mamy gdzie mieszkać, mam fajną pracę, jestem zdrowa. muszę z tego czerpać siłę ;P

a z tematów okołostaraniowych, jak radziłyście, zapisałam się do lekarza, muszę iść z nawracającą infekcją, przy okazji zapytam o badanie hormonów, jak da skierowanie to będzie bosko, jak nie da, to zrobię prywatnie - co mi szkodzi spróbować.

byłam u tej doktórki równo rok temu, jak odstawiłam tabletki strasznie szybko minęło... potem zaszczepiłam się na WZW, a to szczepienie trwa i do sierpnia musieliśmy się zabezpieczać jeszcze, potem przyszła jesień, zima i dopiero w grudniu się zdecydowaliśmy na starania....

ależ się rozpisałam

ja jestem rocznik 87 to chyba mnie szczepili obowiązkowo

jakieś powtarzalne dwa czy trzy razy szczepienia, coś kojarzę, musiałabym poszuakc w papierach

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:30   #1743
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość

przykro z powodu @ ale zaczynamy wszystkie nowy cykl i walczymy kiedyś każda z nas przecież musi doczekać się upragnionych II

A ja wciąż (nie)czekam na nowy cykl, mając nadzieję że ten się skończy za kilka miesięcy

Zakupiłam test, ale nie wiem czy wytrzymam do czwartku. Dzisiaj jest 28/29 dc - jak myślicie czekać czy robić jutro?

Zazdroszczę Wam tych domów, marzy mi się taki nieduży domek na wsi...
Póki co się jednak nie zapowiada, jakoś w totka nam nie idzie
Mam jeszcze plan B i liczę że szczęscie mi będzie sprzyjać (bo w końcu podobno w niedzielę urodzeni to w czepku urodzeni) i taki jeden domek będzie nasz...

W ogóle to jak to jest... wiele z nas miało regularne cykle, a odkąd zaczęłyśmy starania to się one nagle rozjeżdżają ?
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:34   #1744
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
A ja wciąż (nie)czekam na nowy cykl, mając nadzieję że ten się skończy za kilka miesięcy

Zakupiłam test, ale nie wiem czy wytrzymam do czwartku. Dzisiaj jest 28/29 dc - jak myślicie czekać czy robić jutro?

Mam jeszcze plan B i liczę że szczęscie mi będzie sprzyjać (bo w końcu podobno w niedzielę urodzeni to w czepku urodzeni) i taki jeden domek będzie nasz...

W ogóle to jak to jest... wiele z nas miało regularne cykle, a odkąd zaczęłyśmy starania to się one nagle rozjeżdżają ?
to prawda cykle się rozjeżdżają , szaleją wydłużają skracają, wszystko wskazuje na ciąże, my się stresujemy i nakręcamy a tu

mam na myśli siebie w tym przypadku

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-04, 22:04   #1745
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
biorę od środy tabletki na prl, najpierw 1/4 tabletki później 1/2 teraz całą a później jak bedzie ok to 1i 1/2. Narazie nie narzekam, nic mi po nich nie jest, biorę niby przed snem ale zawsze jeszcze ze 3 godziny zanim sie położe, w dzień jakaś senna może bardziej jestem ale myślę że to może jakieś przesilenie się zbliża
szczerze mówiąc bałam się tych dolegliwości. Za dwa miesiące mam zbadac prolaktynę czy spada ale korci mnie po miesiącu zrbic badanie czy chociaż trochę spadła.
To dobrze, że czujesz się ok ja jak brałam nonprolac to ledwo dawałam radę.

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Kiedy idziesz na usg?
wielkie za rozmowę z szefową
Budujecie dom? super my nasz remontujemy już od 4 lat i teraz za dach musimy się wziąć ale nie ma nam kto planów zrobić

Nie wiem jak można nie myśleć o czymś co jest dla nas ważne.Mówią że natłok zajęć ostudza myślenie ale ja właśnie najwięcej kombinuję jak jestem czymś zajęta...

My dziś przejeździliśmy większość dnia. Mężowi zdjęli już szwy (stwierdził ze gdyby wiedział ze będziemy w tym szpitalu tyle czekać i tak to będzie wyglądało to sam by sobie w domu to zrobił ) i teraz się zastanawiam czy powinien odczekać 3 miesiące czy może już robić badania
Jeszcze dokładnie nie wiem, ale pewnie ok. 10-11 dnia cyklu. Mam dzwonić i umawiać się na wizytę.

Dziękuję za Wasze wsparcie zawsze jednak milej jak się człowiek podzieli wszystkimi wątpliwościami.

Jak już szwy zdjęte to z górki ale podejście Twojego TŻ niezłe

A skąd jesteście? jeśli można spytać... i kogo szukacie do planów? architekta czy raczej plany wykonawcze? bo namiar na architekt całkiem spoko to mam, ale to pod Warszawą

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
cześć przyszłe mamusie ja mam dziś 9 dzień cyklu. Od wczoraj mierze tempke przed wyjściem z łóżka- tj okolo 7,30 codziennie. Jestem ciekawa jak wyjdzie wykres w skali miesiąca bo szczerze mówiąc nigdy tak się nie obserwowałam. Testy owu pójdą w ruch za ok 5 dni- mam dosyć długie cykle od zawsze średnio37 dni.

Zbaczając z tematu...
Jutro zaczynamy załatawiać kredyt na remont domku ja mam parter- rodzice na górze- tak to u nas wygląda . Dom mam z lat hmm 60-70 tych ale jak go urządzimy po swojemu to będzie to mój wymarzony dom mam głowę pełną pomysłów ale najpierw musimy się uporać z takimi najbardziej finansowo pochłaniającymi częściami remontu jak np. centralne ogrzewanie.... dlatego u nas bez kredytu się nie obejdzie.
Jeśli któraś z was zalatwiała kredyt na hipotekę to napewno powie mi to co większość.... że to jest masa załatwiania+ czas. Także kiedy ruszymy ze wszystkim to nie wiem...

Dziewczyny ja mam nadzieje, że teraz w nowym cyklu ożywimy wątek wesołą nowiną. Czas na kolejne II kreseczki!

Jak wy mieszkacie??
My mamy kredyt hipoteczny na mieszkanie. I nie było wcale tak źle z tymi papierkami wszystko do przejścia. Ale to też dlatego, że hipotekę ustanawialiśmy od razu przy kupnie, więc u notariusza od razy dwie czynności poszły. Spokojnie, dacie radę Gorzej tylko, że potem człowiek musi spłacać

My teraz mieszkamy w mieszkaniu dwupokojowym, ale planujemy budowę. Z tymże, tak jak pisałam, zanim się przeprowadzimy to pewnie ze 3-4 lata minie

No i cenię sobie, że jednak mieszkamy na swoim. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić mieszkania z rodzicami, czy też z teściami... ale jak ktoś potrafi i ma ok stosunki oraz dobrą "komunikację" w domu, to pewnie. Zawsze jednak ten kredyt to niezły wrzód... jak mieliśmy gorszą sytuację z pracą, to zawsze był stres co z kredytem. Na jedzenie mogłoby zabraknąć, ale na ratę trzeba znaleźć

Cytat:

ależ się rozpisałam

Ja się szczepiłam, ale to było dobrych parę lat temu. Myślicie, że dalej działa?

Cytat:
my mieszkamy z tżta rodzicami, ale mamy oddzielne wejscie, kuchnie, łazienkę pokoje wszystko, odzielny strych piwnica, oddzielny piec, także rządzimy sami na szczeście, tylko rachunki razem. ale jest ok dom jest piętrowy w sumie to około 300m kw

zastanawiam się czy niezainwestowac w tym cyklu znów w testy owulacyjne te z allegro, jeszcze zdązyłyby przyjsc dzis mam 4dc a już mi się chce starac
Ja też już bym zaczęła

Cytat:

cały czas

I rzeczywiście, od tych starań niczego już w moim cyklu pewna nie jestem

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-03-04 o 22:07
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:29   #1746
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
To dobrze, że czujesz się ok ja jak brałam nonprolac to ledwo dawałam radę.

a co to było, od czego?

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

juz wiem na prolaktynę wyczytałam w necie
miałaś kiedyś podwyższoną? jaki wynik, o ile za dużo no i powiedz jak szybko Ci spadła i czy już nie wzrosła?

badałaś teraz też, bo już nie pamiętam, chyba badałaś i wyszła w normie

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-04, 22:39   #1747
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda cykle się rozjeżdżają , szaleją wydłużają skracają, wszystko wskazuje na ciąże, my się stresujemy i nakręcamy a tu

mam na myśli siebie w tym przypadku
Mam tak samo nie dość że pełno objawów to jeszcze cykle coraz dłuższe
a i wychodzi na to że jednak byłam szczepiona bo rocznik mamy ten sam
Cytat:
Jeszcze dokładnie nie wiem, ale pewnie ok. 10-11 dnia cyklu. Mam dzwonić i umawiać się na wizytę.

Jak już szwy zdjęte to z górki ale podejście Twojego TŻ niezłe

A skąd jesteście? jeśli można spytać... i kogo szukacie do planów? architekta czy raczej plany wykonawcze? bo namiar na architekt całkiem spoko to mam, ale to pod Warszawą
Strasznie wcześnie jak masz długie cykle. Ja mam 29-32 i jak byłam w 15 dniu to usłyszałam że pęcherzyk moze pojutrze pęknie.
Potrzebujemy architekta a jesteśmy z prawej strony Warszawy jak wylot na Marki/Ząbki.
Co do podejścia męża to nie mam słów od zawsze narwaniec z niego był straszny

Dobrej nocki Wam zyczę
Stary 2013-03-04, 22:39   #1748
Gegee
Rozeznanie

Miałam podwyzszona prolaktyne po obciążeniu. Zwykła była w normie, ale lekarz stwierdził ze trzeba zbijac. Przez jakieś 4 miesiące brałam norprolac, ale strasznie się meczylam...mialam nonstop mdłości, zawroty głowy, omdlenia..lekarz twierdził ze trzeba brać dalej, wiec poszłam do innego i kazał od razu odstawić.zrobilam badanie i wyszło mi ponad 3000 !!!! Ale to był błąd, chociaż stres przeżyłam niezły powtorzylam i było ok. 560 przy normie do 460. I jakos to olalam a teraz robiłam i wyszło bardzo ok..co koło 300 chyba

Dobrze, ze ok znoszisz leki. Teraz to szybko pójdzie. Pamiętam,ze jak zaczęłam brać to juz w pierwszym cyklu było inaczej - skrócił się od razu wiec madziusia bądź dobrej myśli
Stary 2013-03-04, 22:49   #1749
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:

Strasznie wcześnie jak masz długie cykle. Ja mam 29-32 i jak byłam w 15 dniu to usłyszałam że pęcherzyk moze pojutrze pęknie.
Potrzebujemy architekta a jesteśmy z prawej strony Warszawy jak wylot na Marki/Ząbki.

Dobrej nocki Wam zyczę
co do monitoring u to ja mam cykle 28-29dni i mi pani gin jak coś keidyś to 7,8dc, myślę że to lekka przesada, chyba że chce kasę ode mnie wyciągnąc, ja wg wykresu owu miałam ostatnio niby 16dc

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Miałam podwyzszona prolaktyne po obciążeniu. Zwykła była w normie, ale lekarz stwierdził ze trzeba zbijac. Przez jakieś 4 miesiące brałam norprolac, ale strasznie się meczylam...mialam nonstop mdłości, zawroty głowy, omdlenia..lekarz twierdził ze trzeba brać dalej, wiec poszłam do innego i kazał od razu odstawić.zrobilam badanie i wyszło mi ponad 3000 !!!! Ale to był błąd, chociaż stres przeżyłam niezły powtorzylam i było ok. 560 przy normie do 460. I jakos to olalam a teraz robiłam i wyszło bardzo ok..co koło 300 chyba

Dobrze, ze ok znoszisz leki. Teraz to szybko pójdzie. Pamiętam,ze jak zaczęłam brać to juz w pierwszym cyklu było inaczej - skrócił się od razu wiec madziusia bądź dobrej myśli
na mnie najlepiej zadziała lek jak @ wcale nie przyjdzie

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-04, 22:52   #1750
Gegee
Rozeznanie

Cytat:

Dobrej nocki Wam zyczę
A to ja strona przeciwna - okolice Pruszkowa architekt fajna, ale trochę z innej strony Wisły

Cykl niby długi, ale ostatnio coraz krótszy...boje się przegapić chyba zobaczymy, jak za pierwszym razem będzie jeszcze mały pęcherzyk to chyba kolejne usg będzie mogło być nieco później

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
co do monitoring u to ja mam cykle 28-29dni i mi pani gin jak coś keidyś to 7,8dc, myślę że to lekka przesada, chyba że chce kasę ode mnie wyciągnąc, ja wg wykresu owu miałam ostatnio niby 16dc

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

na mnie najlepiej zadziała lek jak @ wcale nie przyjdzie
I tego Ci życzę

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-03-04 o 22:51
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:56   #1751
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
A to ja strona przeciwna - okolice Pruszkowa architekt fajna, ale trochę z innej strony Wisły

Cykl niby długi, ale ostatnio coraz krótszy...boje się przegapić chyba zobaczymy, jak za pierwszym razem będzie jeszcze mały pęcherzyk to chyba kolejne usg będzie mogło być nieco później

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

I tego Ci życzę
dziekuję
a Tobie na monitoringu pięknego pęcherzyka i żeby pękł w odpowiedniej chwili

dobranoc dziewczyny, kto może niech się stara

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-04, 23:19   #1752
Gegee
Rozeznanie

Dobranoc
Stary 2013-03-05, 08:07   #1753
PPPatinka
Rozeznanie

hej dziewczynki

melduje sie grzecznie wiem wiem dawno mnie nie bylo ale troche chcialam odsapnac i sie tak nie nakrecac choc czytam Wasze posty codziennie i bardzo sie ciesze jak Wam sie udaje i ze wyniki dobre u niektorych i ze mamy juz tak duze fasolinki na forum )

u mnie 25dc biore jeszcze jutro duphaston i odstawiam ostatnio dostalam @ z piatku na sobote wiec i tym razem pewnie tak bedzie dzis oczywiscie glupia i naiwna podkusilam sie na test nic wiec juz trace nadzieje

Pogoda piekna a ja taki kiepski humor eh jakie to wszystko skomplikowane
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:19   #1754
Gegee
Rozeznanie

Witam się słonecznie, tym razem z herbatką zamiast kawki

Ślicznie się zrobiło, od razu lepsze samopoczucie. Chociaż i tak jakieś smęty się pojawiają, ale staram się je przegonić. Trzeba wierzyć, że będzie ok

Dziewczyny, a powiedzcie mi, może wiecie, jakie TSH jest najlepsze dla staraczek? czy jest jakaś norma minimalna? bo ciągle się mówi o tej maksymalnej, a ta dolna granica chyb ateż jest jakoś określona... bo ja oczywiście, w imię niewkręcania się spojrzałam na moje wyniki i mam TSH ok. 0,6... to chyba strasznie mało czy może mieć to jakiś wpływ?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

melduje sie grzecznie wiem wiem dawno mnie nie bylo ale troche chcialam odsapnac i sie tak nie nakrecac choc czytam Wasze posty codziennie i bardzo sie ciesze jak Wam sie udaje i ze wyniki dobre u niektorych i ze mamy juz tak duze fasolinki na forum )

u mnie 25dc biore jeszcze jutro duphaston i odstawiam ostatnio dostalam @ z piatku na sobote wiec i tym razem pewnie tak bedzie dzis oczywiscie glupia i naiwna podkusilam sie na test nic wiec juz trace nadzieje

No i witam Pppatinkę fajnie, że wpadłaś do nas i nie trać nadziei... przecież w końcu musi się udać z tym testem to może za wcześnie, więc nie ma co przesądzać sprawy.
Stary 2013-03-05, 10:26   #1755
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

witam, ale dziś słonecznie, chyab wiosna nas już nie opuści

gege dipiero co Ci mówiłam że dobrze znosze leki a w nocy aż wymiotowałam, ale wiem czemu bo w niedzielę brałam tą samą dawkę i nic mi nie było, a mianowicie staram się ograniczac jedzenie wieczorem a bromergon w sumie wzięłam na pusty żołądek

wzięłam o 21 a o północy masakra mdliło mnie że musiałam po prostu , zasnąc nie mogłam,

a swoją drogą ciekawe czy przez te 3 godziny się coś wchłonęło czy raczej sobie poszło

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Witam się słonecznie, tym razem z herbatką zamiast kawki

Ślicznie się zrobiło, od razu lepsze samopoczucie. Chociaż i tak jakieś smęty się pojawiają, ale staram się je przegonić. Trzeba wierzyć, że będzie ok

Dziewczyny, a powiedzcie mi, może wiecie, jakie TSH jest najlepsze dla staraczek? czy jest jakaś norma minimalna? bo ciągle się mówi o tej maksymalnej, a ta dolna granica chyb ateż jest jakoś określona... bo ja oczywiście, w imię niewkręcania się spojrzałam na moje wyniki i mam TSH ok. 0,6... to chyba strasznie mało czy może mieć to jakiś wpływ?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

No i witam Pppatinkę fajnie, że wpadłaś do nas i nie trać nadziei... przecież w końcu musi się udać z tym testem to może za wcześnie, więc nie ma co przesądzać sprawy.
podobno dla staraczek TSH powinno miec 1 z produ, najlepiej 1-1,5 ja mam 1,87

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
hej dziewczynki

pppatinka jeszczewcześnie na test

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-05, 11:52   #1756
Gegee
Rozeznanie

Cytat:

gege dipiero co Ci mówiłam że dobrze znosze leki a w nocy aż wymiotowałam, ale wiem czemu bo w niedzielę brałam tą samą dawkę i nic mi nie było, a mianowicie staram się ograniczac jedzenie wieczorem a bromergon w sumie wzięłam na pusty żołądek

wzięłam o 21 a o północy masakra mdliło mnie że musiałam po prostu , zasnąc nie mogłam,

a swoją drogą ciekawe czy przez te 3 godziny się coś wchłonęło czy raczej sobie poszło

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

podobno dla staraczek TSH powinno miec 1 z produ, najlepiej 1-1,5 ja mam 1,87

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

to chyba nie potrzebnie wywołałam wilka z lasu... przykro mi, że noc miałaś ciężką. Mam nadzieję, że organizm się przyzwyczai do leków i że dasz radę. Ja własnie nie byłam wstanie zacząć brać całej tabletki, a i tak przy połówce była masakra.

Z tym moim TSH to teraz zacznę się wkręcać... Może ja za małe mam i to przez to nie wychodzi Dobrze, że niedługo idę na ten monitoring to się przy okazji o te wszystkie wyniki wypytam.

Lenia mam dzisiaj niesamowitego nic mi się nie chcę i najchętniej do domu bym już poszła...
Stary 2013-03-05, 12:12   #1757
Pradip
Zakorzenienie

Witam się i ja południowo
Cytat:
a to coś przeszkadza ze nie ta strona?
Cytat:
hej dziewczynki

Zaglądaj do nas częściej i nie trać nadziei a testem już całkiem się nie przejmuj bo jeszcze wczesnie
Cytat:
Nie mam zielonego pojęcia wiec nie odpowiem
Stary 2013-03-05, 12:34   #1758
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Witam się i ja południowo

a to coś przeszkadza ze nie ta strona?

Zaglądaj do nas częściej i nie trać nadziei a testem już całkiem się nie przejmuj bo jeszcze wczesnie

Nie mam zielonego pojęcia wiec nie odpowiem
No nie szkodzi, ale jak my wybieraliśmy to patrzyliśmy też na to, żeby było blisko od budowy jak chcesz to mogę Ci dać namiary na priv
Stary 2013-03-05, 14:34   #1759
kaunokainen
Raczkowanie

Hey Dziewczyny!

Dawno mnie nie było, ale codziennie podczytywałam.

Cytat:

Z tym moim TSH to teraz zacznę się wkręcać... Może ja za małe mam i to przez to nie wychodzi Dobrze, że niedługo idę na ten monitoring to się przy okazji o te wszystkie wyniki wypytam.

Lenia mam dzisiaj niesamowitego nic mi się nie chcę i najchętniej do domu bym już poszła...
Nie wkręcaj się Odpuść myślenie o tym dopóki nie porozmawiasz z lekarzem, bo po prawdzie to każda z nas ma inne własne normy i organizm sam sobie dobiera odpowiednie parametry. Jeśli lekarz sam nie zwróci na to uwagi znaczy, że nie ma zbyt wielkiego wpływu.

Ja też mam lenia, chociaż z drugiej strony po dwóch dniach tzw. "obniżonego nastroju " dziś mi się chyba nareszcie chce coś robić, np. sprzątać, prasować itp.

Cytat:

Wiesz po 3 godzinach to ja bym raczej sceptyczna była, może potraktuj to jako połowiczną dawkę? I faktycznie z lekami to jest tak, że część może zdrowo podrażnić śluzówkę żołądka, więc wszamaj coś następnym razem Może ciastko

A i zgadzam się z tym testowaniem, lepiej poczekać, bo sama przeżyłam już maksymalne stadium nakręcania i co mi z tego przyszło? Nic :P

Cytat:
hej dziewczynki

Welcome back To tak samo jak ja, podczytuję namiętnie, wręcz uzależniona jestem, a piszę mało Też jeszcze do niedawna brałam luteinę i zrobiłam test na sam koniec, ale oczywiście nic mi to nie dało... Póki co czekam na @.

Mój humor ostatnio też się czołga w dolinach... To chyba przez ten brak słońca i w ogóle to już chcę wiosnę

Cytat:

Też czekam I trzymam kciuki, żeby Twój trwał 9 miesięcy

My ciągle na wynajmowanym, ale póki co nie mam co narzekać, bo za nic nie płacę, więc mieszkam ile się da W przyszłości chcielibyśmy mieć albo duże mieszkanie i domek za miastem z małą działką rekreacyjną, albo dom drewniany, ale z tym to się jeszcze zobaczy. Podoba nam się typowy styl skandynawski

Moje cykle po odstawieniu tabsów to już w ogóle rollercoaster

A u mnie 27dc, w piątek 23dc wzięłam ostatnią luteinę i cisza... Ale to dosłowna. Z dniem 22 (kiedy to myślałam, że dostanę @, bo poprzedni przyszedł właśnie po 21 dniach i w trakcie brania luteiny) wszystkie, ale to wszystkie "potencjalne objawy" ustały i nic. Aż mi dziwnie. Trochę czasem brzuch poćmi i dziwnie mnie dziś pęcherz ciągnie, aż wzięłam Urosept, bo u mnie zapalenia to norma. Poza tym nic nie boli, nic się nie powiększyło (a szkoda ), głowa mi tylko od piątku trochę dokucza, ale myślę, że to rozhuśtane hormony (miałam stwierdzone migreny hormonalne), bo ostatnie dwa dni to dałam TŻtowi czadu i wczoraj zrobiłam sobie z niego podusię do wchłaniania łez... Ech, za to się śmieje, że jak byłam na tabsach to on nie wiedział co to jest PMS, ale teraz już chyba zaczyna rozumieć
No nic, dzisiaj nastrój już lepszy i nawet zaczęło mi się coś chcieć, więc lecę sprzątać A co :P

Trzymam kciuki za udane cykle dziewczyny
kaunokainen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:46   #1760
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

a swoją drogą piszecie że bierzecie luteinę w drugiej fazie cyklu a dziś na ovufriend pisza

Jeśli po owulacji zażywasz progesteron (pamiętaj nigdy nie bierz żadnych lekarstw na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem) nie ufaj oznakom Twojego ciała przewidującym ciążę. Progesteron w lekarstwie daje podobne obajwy, które towarzyszą ciąży.

także nie nakręcajcie się dziewczyny!

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-05, 14:52   #1761
kaunokainen
Raczkowanie

Cytat:
a swoją drogą piszecie że bierzecie luteinę w drugiej fazie cyklu a dziś na ovufriend pisza

Jeśli po owulacji zażywasz progesteron (pamiętaj nigdy nie bierz żadnych lekarstw na własną rękę, bez konsultacji z lekarzem) nie ufaj oznakom Twojego ciała przewidującym ciążę. Progesteron w lekarstwie daje podobne obajwy, które towarzyszą ciąży.

także nie nakręcajcie się dziewczyny!

No kurde niby wiedziałam, ale w moim przypadku juz za późno na takie rady hehe Tylko ciekawe czemu jak ręką odjął zniknęły jeszcze w trakcie brania luteiny To mnie najbardziej zastanowiło. No i czemu ta @ jeszcze nie przychodzi Poprzedni cykl miałam króciutki, a ten się wydłuuużył i bądź tu człowieku mądry ech
kaunokainen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 17:50   #1762
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
No nie szkodzi, ale jak my wybieraliśmy to patrzyliśmy też na to, żeby było blisko od budowy jak chcesz to mogę Ci dać namiary na priv
Czyli już "korzystaliście" z tego architekta? A gdzie szukaliście i na jakiej podstawie wybraliście?
Cytat:
Napisane przez kaunokainen Pokaż wiadomość
A u mnie 27dc, w piątek 23dc wzięłam ostatnią luteinę i cisza... Ale to dosłowna. Z dniem 22 (kiedy to myślałam, że dostanę @, bo poprzedni przyszedł właśnie po 21 dniach i w trakcie brania luteiny) wszystkie, ale to wszystkie "potencjalne objawy" ustały i nic. Aż mi dziwnie. Trochę czasem brzuch poćmi i dziwnie mnie dziś pęcherz ciągnie, aż wzięłam Urosept, bo u mnie zapalenia to norma. Poza tym nic nie boli, nic się nie powiększyło (a szkoda ), głowa mi tylko od piątku trochę dokucza, ale myślę, że to rozhuśtane hormony (miałam stwierdzone migreny hormonalne), bo ostatnie dwa dni to dałam TŻtowi czadu i wczoraj zrobiłam sobie z niego podusię do wchłaniania łez... Ech, za to się śmieje, że jak byłam na tabsach to on nie wiedział co to jest PMS, ale teraz już chyba zaczyna rozumieć
No nic, dzisiaj nastrój już lepszy i nawet zaczęło mi się coś chcieć, więc lecę sprzątać A co :P
Czasem ta "cisza" to najlepszy z objawów ale czekamy cierpliwie

A ja właśnie wróciłam z ogródka i tak mi fajnie przez prawie 4 godziny zagrabialiśmy, podcinaliśmy gałęzie i sprzątaliśmy podwórko po zimie. Nawet zupę zjedliśmy "na kolanie" ale na dworze tak więc przesyłam Wam ciepłe wiosenne fluidki
Stary 2013-03-05, 20:03   #1763
ag9
Zadomowienie

Ale dzisiaj piękna pogoda! Szkoda że w pracy trzeba siedzieć... A w weekend ponoć nawrót zimy

Pradip - oj jak ja zazdroszczę tego ogródka póki co mamy tylko mała działkę na obrzeżach miasta...

Mój cykl chyba znowu gra mi na nosie, bo 30dc dzisiaj i nic. Zwodzi mnie, zwodzi aż pewnie jak zrobię test to przyjdzie @. Ale chyba jutro zrobię, w końcu jak ma coś wyjść to wyjdzie, a jak nie to będę spokojnie (?) czekać na @ i umawiam się do gina. Zachęciłyście mnie tym monitoringiem.

A może jest tu ktoś z Łodzi i okolic i może polecić jakiegoś godnego polecenia gina?
Stary 2013-03-05, 20:19   #1764
Ania0783
Raczkowanie

[QUOTE=GegeeWitam dziewczynki już jako PANI MAGISTER ufffff
dzieki za mobilizacje do nauki

;39593192]Witam się słonecznie, tym razem z herbatką zamiast kawki

---------- QUOTE]
Jeżeli chodzi o TSH to ja wyczytałam że dla staraczek ma byc od 1-2- a ja mam 6!!!!! i ma to wpływ więc mnie czeka wizyta u endokrynologa ciekawe ile bede czekała - jeżeli chodzi o dolną granice to nie wiem tylko tyle wyczytałam
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:33   #1765
Eleo765
Zadomowienie

Gegee, szczepienie na wzw typu b jest na cale zycie tylko sam proces dlugo trwa, lacznie chyba z 8 miesiecy (3 dawki) i w jego trakcie nie mozna zajść w ciążę, bo wtedy szczepienia nie można kontynuować i nie działa
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:02   #1766
Ania0783
Raczkowanie

Cytat:
Gegee, szczepienie na wzw typu b jest na cale zycie tylko sam proces dlugo trwa, lacznie chyba z 8 miesiecy (3 dawki) i w jego trakcie nie mozna zajść w ciążę, bo wtedy szczepienia nie można kontynuować i nie działa
noo dokładnie też to miałam razem z zółta febrą gdzie pisałam wręcz oświadczenie że nie zajdę przez 6 m-cy
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:10   #1767
Gegee
Rozeznanie

Ja dzisiaj z komórki wiec wybaczcie proszę literówki i brak polskich znaków

Pradip - ja też zazdroszczę ogródka dlatego właśnie budujemy dom... Mieszkanie w bloku to nie to samo przynajmniej wiosna i latem
Co do architekt - byliśmy u niej juz ze 2 razy i stwierdziliśmy ze się dogadamy zależało nam na tym żeby była blisko, tak żeby mogła doradzić z organizcja papierkowej roboty, zna ludzi i rynek. Poza tym kwestia kasy, nie chcemy wywalać nie wiadomo ile za projekt. No i jeżeli chodzi o nasz wybór - przesądziło to ze składa wniosek o pozwolenie na budowę i wszystko załatwia w urzędzie. My mieszkamy teraz w Warszawie, budować się chcemy w miejscowości pod, wiec to super ułatwienie ze to architekt będzie biegała po urzędach

Ania0783 - GRATULACJE

Eleo765 - no to oznacza, ze byłam szczepiona i juz nie musze cala procedurę 3 dawek przechodziłam.

Kaunikainen - nie nakrecaj się ale i tak mocno trzymam kciuki!!!

Ag9 - także mocno mocno trzymam kciuki!!!
Stary 2013-03-06, 09:18   #1768
ag9
Zadomowienie

Zrobiłam rano test, ale niestety jedna kreska Jestem w 31 dc dzisiaj, co oznacza że raczej nic z zaciążenia nie wyszło... Tylko kiedy dostanę tą cholerną @ żeby już móc zacząć kolejny cykl.
Stary 2013-03-06, 12:18   #1769
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Zrobiłam rano test, ale niestety jedna kreska Jestem w 31 dc dzisiaj, co oznacza że raczej nic z zaciążenia nie wyszło... Tylko kiedy dostanę tą cholerną @ żeby już móc zacząć kolejny cykl.

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-06, 13:28   #1770
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
ale pamiętaj, że póki @ jeszcze nie ma to jest nadzieja...
Ja też już się wściakam, bo mam wrażenie, że chyba długo nie zajdę.. jakieś takie przeciucie mnie ogarnia...

Madziusia222 - gdzie Ty tyle piszesz?!?! ilość postów w Twoim wykonaniu wzrasta w zabójczym tempie a raczej przecież nie u nas, bo tu taka cisza, że szok

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości