|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Ja nie mam niestety tej ksiazki. Calkiem mozliwe to co piszesz ale ja pamietam kiedys czytalam jakis artykul o odchudzaniu i tam bylo napisane ze nabialu nie powinno sie spozywac na kolacje. Deserow zazwyczaj nie jadam na tej diecie wiec zostaje mi zjesc ten serek tylko na sniadanie :P
Hurraaa!! Sobota minela prawie bez grzechow... zjadlam pol cukiereczka i czubata lyzeczke czekodzemu :/ ale za to pocwiczylam wczoraj godzinke :P ciekawe jak bedzie dzisiaj bo caly dzien siedze w domu a lodowka jest kilka metrow dalej... eh |
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
HA!
To i ja sie dolacze Jestem niby w 5 dniu, ale popelnilam POTWORNE GRZECHY, bo zjadlam troche chipsow, frytek i cheesburgera.. No i troche wodki Ale mimo to, nie katujac sie glodowka, schudlam juz z 63kg do 59 Nie wiem czy to dobrze. Moj wczorajszy jadlospis:Sniadanie: 2 jajka sadzone, 1/4 opakowania twarozku z pomidorami, zielona herbata Przekaska: Ser z mozarella z pomidorem skropiony surowym olejem sezamowym PYYYYCHA ![]() Obiad: Caaaaaly cycek z kurczaka, upieczony z odrobina oleju slonecznikowego, do tego pomidor i kawalek oscypka 2 Przekaska: Kilka orzechow ziemnych, tych w lupince Kolacja: Salatka z calej glowki salaty, 3 plasterkow chudziutkiej szynki, kilku kostek mozarelli, kielkow rzodkiewki, pomidora, ogórka i - tu dwa warianty - albo z sosem winegret z torebki (knorra chyba), albo z olejem sezamowym I do tego oczywiscie znowu zielona herbata I 1,5 - do 2l wody niegazowanej dziennie. Mam sie bac efektu jojo? Schudlam praktycznie 4 kg w 5 dni... Przerwac diete?
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
Na poczatku cwiczylam (tylko w 1 dniu
), zniknela mi z brzucha oponka ale jak myslicie, czy to moze byc spowodowane utrata wody? Przerwac diete? Dodam jeszcze, ze dorze sie czuje, jestem najedzona, nie mam zawrotow glowy.. Boje sie tylko efektu jojo
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie przerywalabym diety skoro nie chodzisz glodna i sie dobrze czujesz
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
Ale to niedobrze, efekt jojo murowany
|
#3756 |
|
Zadomowienie
|
dlaczego murowany? skoro Ci dobrze idzie a nie jesz mało...
będzie dobrze
|
#3757 |
|
Raczkowanie
|
ewa_ewa ale Ci zazdroszcze... 4 kg to ja chudlam w 3 tygodnie!!!! Nie jestem dzisiaj z sibie zadowolona... zjadlam spory kawalek pizzy... mam teraz okropne wyrzuty sumienia... ;(
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wlasnie palaszuje ogromna, upieczona noge kurczaka i pol garnka fasolki szparagowej Powodzenia
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Jezeli bedziesz jadla jak nalezy to watpie zebys miala efekt jojo
![]() Ja tez chyba za szybko chudne, bo spodnie sie robia luzne(dopiero po 3 dniach diety, ale juz kilka dni wczesniej przestalam jesc chleb i ziemniaki) Normalnie moge je zdejmowac bez rozpinania, a wczesniej byly dosyc obcisle
|
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
Na mnie tez sie luzne zaczynaja spodnie robic
Ja chleba nie jem od wtorku. Brzuszek sie zmniejszyl i ogolnie czuje sie fajnie
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Ewa_ewa jezeli moge spytac(tak, ciekawska jestem
) ile kg chcesz zrzucic?
|
|
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
W ciagu perwszego tygodnia chudnie sie bardzo szybko bo niestety to woda. Potem juz jest ciezej, i waga spada duzo wolniej.
|
|
|
|
#3763 |
|
Zadomowienie
|
no drogie panie, przypominam ze dzis poniedzialek i mialo byc wazenie i podawanie swoich wymiarow
![]() ja tam sie lepiej schowam bo zlamalam sie i pewnie nic mi nie spadlo. ale od dzis postanawiam poprawe, ciekawe na jak dlugo
|
|
#3764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O kochana nie ma chowania Pisz wageJa wczoraj ogromnie zgrzeszyłam oj ogromnie. Dziś waga 60,5, czyli po 2 tygodniach 1,5 kg mniej. No cóż jestem zadowolona bo ja ogólnie wolno chudne mimo że mam sporą nadwagę. Od dzis II faza i z produktów dozwolonych w drugiej fazie w tym tygodniu wprowadzam chlebek na śniadanie Pisac wagę dziewczyny
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
przeżyłam dziś szok... byłam na bilansie i 57 kg masakra! w sumie wazyłam sie we wszystkim buty, bluza itd ale 57!!
wazyłam 55 obiadek dzis pyszny sobie zrobiłam kotlecik sojowy w jajku i do tego sałatka z pomidora, ogorka, kalafioru... to wszystko z jogurtem naturalnym troszke soli palce lizac
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
ja znow wracam do SB
od dzis
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
Po 30 dniach diety schudlam 4,5 kg. Wiecie co jest najgorsze? Mama kupila moje ulubione mleko w proszku!!!! ( uwielbiam sobie robic z niego taka packe jest pyszne! ) I wczoraj zjadlam chyba cala szklanke...a to jest takie tluste!!! No i jeszcze kawal pizzy... straszne... okropne...tragiczne...zbi jcie mnie na kwasne jablko!
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłabym szczesliwa heh... gratuluje
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem Edytowane przez B_a_b_y Czas edycji: 2007-03-19 o 20:36 |
|
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
Ja dopiero 4 dzien plazuje- schudlam rowno 2kg
Wiem ze to woda ale i tak sie ciesze
|
|
|
|
#3770 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki a co bierzecie do szkoły na drugie śniadanko??;>
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Raczkowanie
|
problem w tym ze lekcji strasznie duuzo:/ a jak wygląda Twoje dzienne menu??
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śniadanie: jajka na twardo II śniadanie: jogurt 0% obiad: piers kurczeca smazona z sosem czosnkowym kolacja: salatka z pomidora, kalafiora i jajka w sosie czosnkowym Prosze nie bic za brak przekaski miedzy obiadem a kolacja, ale spalam i nie mialam jak zjesc ![]() Wczoraj: Śniadanie: w sumie to nie pamietam co jadlam ![]() Obiad: filety rybne z kapustka kiszona(pierwszy raz jadlam kapuste kiszona prosze o brawa i uznanie )Przekąska: udawane tiramisu ![]() Kolacja: serek wiejski z kilkoma orzechami Drugiego sniadania nie bylo bo wstalam o 12 ![]() Wiem ze moj jadlospis nie jest zbyt bogaty ale naprawde staram sie go zmienic. Przede wszystkim na pewno brakuje tu warzyw ale ciezko mi jest sie przemoc- jeszcze tydzien temu nikt by mnie nei zmusil do zjedzenia surowki. Jezeli macie jakies sugestie czego byc nie powinno, albo co dodac to czekam na slowa krytyki, bo dopiero sie ucze
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzis w sumie jak na 1 dzien plazowania (zaczybnam 3 raz ) to zjadłam duzosniadanie: troszke serka białego chudego obiad: kotlet sojowy + sałatka z pomidora, ogorka i kalafiora przekąska 10 orzeszkow ziemnych kolacja: tak mnie wzieło jakos i zjadlam 4 plasterki szynki ale nasczescie była bardzo chuda
Są chwile, gdy wolałabym martwym widzieć Cię. Nie musiałabym, się Tobą dzielić nie, nie. Gdybym mogła schowałabym, Twoje oczy w mojej kieszeni żebyś nie mógł oglądać tych, które są dla nas zagrożeniem |
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
mało? ja zazwyczaj tyle jem
tej sałatki troche było... wszystkiego troche było
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
w tym tygodniu nawet nie waze sie poniewaz dostalam okres a wiadomo ze wtedy jest waga zaklamana troche. poczekam i zwaze sie za tydzien.
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
nie jestem
duzo pije a przynajmniej sie staram
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, widze,ze mam dużo zaległości w czytaniu tego wątku, tyle nowych postów i nowych użytkowniczek. Przez 2 tygodnie nie miałam interetu a tu takie zmiany.
U mnie 2 faza dalej trwa tyle,że czasem zjadłam ziemniaki na obiad a tak było dobrze i myślałam, że od nich sie juz uwolniłam. No i ostatnio słodycze sie pojawiły w moim menu. Ale na szczęscie nie tyje mama wręcz stwierdziła, że znowu schudłam!! A jutro kolezanki z forum trzymajcie za mnie kciuki bo mam obrone!! Od tygodnia skręca mnie żołądek i juz chce mieć to za soba i mieć wolne i móc obijać sie na wizażu .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

To i ja sie dolacze
Ale mimo to, nie katujac sie glodowka, schudlam juz z 63kg do 59
Nie wiem czy to dobrze. Moj wczorajszy jadlospis:

Pisz wage
) to zjadłam duzo