|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1952 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC/KWIECIEŃ 2013 Myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
No to widze, ze nie tylko ja dzis w ...ujowym nastroju. Beznadziejnie mi.
Edytowane przez Zaciazona Czas edycji: 2013-03-04 o 22:20 |
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no i bravissimmooo!!!!
|
|
|
|
#1955 | ||||
|
Kniaginia
|
Jestem tak padnięta, że nie nadrobię dziś całości.
Chanel_Coco, bardzo mi przykro Cytat:
Rozkręca się!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja po wizycie i usg. Wszystko jest ok z dzieciaczkiem, wodami, łożyskiem. Mogę rodzić. Szyjka zamknięta, choć rozmiękczona i krótka (ale ja tą szyjkę od jakiegoś czasu mam krótką). Gin mi miednicę zbadał i w ogóle dokładnie pogrzebał i stwierdził, że dam radę normalnie urodzić.Tylko że Różak waży 3100 i trochę się przeraziłam, że dużo, choć to w normie. No i przekroczyłam 70 kg Chyba muszę skończyć ze słodyczami, dziś zjadłam 3 desery
|
||||
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciazona ja dokładnie chcę kupić tej samej firmy tylko ten który mi najbardziej przypadł do gustu kosztuje ponad 700 zł. dlatego tak się zastanawiam.
Chanel_Coco straszna tregedia bardzo Ci współczuję Agateczka ja tez mam 8 wizytę Dziękuję również Wszystkim Mamusiom które składały mi życzenia
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-03-04 o 22:33 |
|
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i poproszę adres gdzie mam po kawałek tortu wpaść gratuluje wszystkim mamusiom wizyt. dzień się zepsuł, oby jutro było lepiej eh no i która to chciała zastąpić coca-colę pepsi
|
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1959 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to ja nic czerwonego nie mam.. czyli nadal się łudzę, że może mnie ominą... W końcu nadzieja umiera ostatnia Cytat:
Ja sobie nadall nie potrafię tego wyobrazić![]() Cytat:
Cytat:
![]() to może pora na zmiany? Cytat:
też się ucieszyłam jak się dowiedziałam o tym, że za szpital też dostanę Cytat:
Cytat:
A ja się pochwalę, że w końcu mamy wózek A Wy mamusie prałyście chociaż częściowo wózki?
|
|
|
#1960 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
tak ja prałam bo wszystko bardzo zakurzone było .
|
|
|
#1961 |
|
MBZ♥
|
Trolla nie lubię takich tekstów
mam wrażenie, że dla otoczenia za duże tycie, za male przytycie w ciąży to najważniejszy temat do rozmów łapoę się na tym, że mówię ile Roszpunka waży bo temat wagi jest dla mnie drażliwy![]() Mokka ja to co się dało to dałam na delikatne pranie jakoś mi za bardzo woniało sklepem/magazynem już bym chciała żeby Mała Lokatorka mogła nim wyjechać na spacer![]() Maria ![]() Zaciazona ![]() Lunka czemu masz tak późno to badanie na paciorkowca?:/ Megi Obserwuje Cię super wiadomość![]() Kwiatuszku mam nadzieję, że TŻ wyzdrowieje ![]() Despa, Joanna ![]() Kasiu nie smuć się ![]() Pani, Mąż się ze mnie czasem śmieje jak mnie przyłapie na oglądaniu tych malenkości w komodzie ale czasem i Jemu się zdarzy
|
|
|
|
|
#1962 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karolek cudny ![]() no co za ludzieCytat:
i czekamy..... ![]() Cytat:
za wizytę Cytat:
![]() No właśnie nie zacytowało mi twojego posta i dlatego nie wiedziałam kto i o życzeniach zapomniałam. Spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania!!! torcik mniam ![]() Cytat:
Spokojnej nocki kobietki |
|||||
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
I gitara
![]() Cytat:
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka -.zostało 7 minut- wszystkiego najlepszego. Dużo szczęścia, szybkiego porodu i miłości wokół.
|
|
#1965 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za wszystkie informacje odnośnie wagi maluszki. Wiem, że dzieciaczki rosną jak chcą, ale jak na razie mój Kubuś podręcznikowo rośnie. Jeśli by tak zostało, to do TP urósłby max. 3,6 kg. Mi zależy, żeby nie miał 4 kg czy więcej, bo jak takiego klocuszka później urodzić
A wolałabym uniknąć cesarki...No ale niech rośnie w swoim tempie, byleby był zdrowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i cesarkę, bo się z niej cieszysz ![]() co za ludzie ![]() Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
za wózek!My dziś też oglądaliśmy no i Pani powiedziała, że 3 tygodnie trzeba czekać, więc za jakieś 3 tygodnie zamówimy I na pewno będę prać to co w gondoli wyciągane czarny flamaster pozazdrościłam Ci i umówiłam się też do fryzjera na jutro Wynalazłam kupon za 59 zł na koloryzację, do tego strzyżenie sobie domówię. I trzasnę sobie hennę na rzęsy w końcu, juz nie mogę się doczekać! W końcu trzeba coś dla siebie zrobić, dla małego już nie będę nic kupować. No i wiosna idzie
|
||||||
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie przyszło mi to do głowy. nasz wózek w kartonie, nawet nie złożony jeszcze. ale w razie czego zanim na pierwszy spacer wyjdziemy to minie trochę czasu, więc zdążę wyprać jeśli się namyślę. ale na dzień dzisiejszy nie zamierzam.
Cytat:
_________ kładę się spać, nie mam sił na nic. jutro muszę się zmobilizować i poodbierać wyniki badań, bo tylko na necie sprawdzam, a muszę mieć na papierze, zakupy trzeba będzie zrobić i nie wiem co jeszcze. a, no tak, przydałoby się jeszcze urodzić w międzyczasie |
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziki wam Laseczki za slowa Otuchy. Na pewno sie przydadza. Ale sama juz nie wiem co robic - je.bie sie na calej Linii
Mialam isc spac i co Nico - usnac nie moge Natlok mysli mam. mlody kopie jakby czul ze jest NieHalllo. Eh no przeciez " nic nie moze wiecznie trwac ..." :-( |
|
|
|
|
#1968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
damy rade. A ja juz nic nie mowie, ale jak bede tak slodko sypiac do porodu to chyba zoszaleje. Rece mi mega puchna i dretwieja. Eh... Na szczescie juz niedlugo. Tez mam wizyte 8/3, ponarzekam sobie. |
|
|
|
|
|
#1969 | ||||
|
Zadomowienie
|
widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj podły humor. pół popołudnia i wieczora przeryczałam. nic się nie układa tak jak powinno
tż-owi nic nie lepiej, pojechał do lekarza, dostał antybiotyk ale facet powiedział mu że słyszy coś w płucach i że tak szybko to nie przejdzie, ma mnie unikać ale chyba już za późno. bolą mnie mięśnie i wczoraj tak mocno kaszlnęłam, że aż mi coś pociekło. mam nadzieję, że nie wody.próbuję oswoić się z myślą, że będę sama przy porodzie. niby jakoś mocno nie nastawiałam się na poród rodzinny ale mój ostatni pobyt w szpitalu uświadomił mi jak bardzo potrzebuję tż i jaki pomocny jest więc nie wiem jak to będzie ![]() do tego dziś mam wizytę, boję się, że jak znowu zacznie tam grzebać to coś naruszy i zacznę rodzić a muszę poczekać przynajmniej parę dni na tż... poza tym już w szpitalu przy wypisie jak pytali o zwolnienie i powiedziałam, że mam do 5 marca, uświadomili mnie, że już nikt mi zwolnienia nie wypisze skoro jestem tydzień przed terminem, tylko muszę iść na wcześniejszy macierzyński no i nawet nie chce mi się już pisać jaka jestem niedołężna, nic nie dam rady robić, nic mi się nie chce a wczoraj wieczorem byliśmy już o krok od jazdy na IP takie mocne bóle miałam Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. to patrzę, że z nas trzech tylko mój będzie taki klocuszkowaty. dziś pewnie będzie już ponad 3,5kg. strasznie się boję tej wagi. szwagierce 8 dni przed porodem pokazało 3900 a mala urodzila sie 4350 ![]() Cytat:
|
|
|
#1970 |
|
Raczkowanie
|
Po nieprzespanej nocy, z kubkiem gorącej czekolady mogę nastukać jak po wczorajszej wizycie u gin.
Po długich oczekiwaniach udało nam się wejść do doktorka o 22.50 ;/ Straszniaste kolejki, ale warto było czekać. Maksiu jak się okazało obrócił się już do prawidłowej pozycji główką w dół, rośnie sobie mały Cwaniaczek i kopie mamusie po żołądku i żebrach jakby to do kopania było hihihihi Od ostatniej wizyty w lutym (czyli miesiąc temu) urósł cały kilogram, teraz ma już 2128 g Doktorek uspokaja, że wszystko w najlepszym porządku, następną wizytę zapisał na początek kwietnia - mam tylko nadzieję, ze się wcześniej na porodówce nie spotkamy.A teraz życzę Wam dobrego i dnia i słońca, które u mnie już świeci, jeszcze cieplejszego jak wczoraj. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-03-05 o 06:26 |
|
|
|
|
#1971 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamusie
![]() Ja w sumie z łóżka, a wiec z telefonu... ala jakoś spać nie mogę... Moja nadzieja, ze donosze do 18stego na przemian pojawia się i znika. Doskonale Cię więc Kwiatuszku rozumiem... U mnie od wczoraj wieczora prawdopodobnie bardzo małymi partiami zaczął odchodzić CZOP Czyli ile czasu mi zostało? Tylko poproszę te pozytywne prognozy W tym momencie to najbardziej zaczelam sie bac, ze bede sie musiala wybrac do szpitala wczesniej niz przed piątkową wizytą... a wtedy kończy mi się zwolnienie i chcialam gina poprosic o 2tygodniowe (a przynajmnej 10dniowe-tj. Do 18stego), bo wiem ze jesli zwolnienie skonczy mi sie w czasie pobytu w spitalu, to tam juz mi przymusowo polecą od następnego dnia z macierzyńskim (nawet gdyby Młodemu się wcalre nie spieszyło)Kwiatuszku, a to czy gin Ci jeszcze wystawi zwolnienie to tylko kwestia jego dobrej woli. Bylam wczoraj w kadrach zawiezc zwolnienie i tam dziewczyny same mowily zebym nogi sciskala no i ze gin moze zwolnienie wypisac nawet na dluzej niz przewidywany tp (np jesli wg usg mu wyjdzie poxniejszy). Podobno jesli gin ma jakies problemy, to czasem zwykly internista chętniej zwolnienie wypisze. Musimy kombinowac jesli tylko nasze Maluchy zechcą się wstrzymac
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-05 o 06:36 |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gin może wypisać zwolnienie jak uważa. Ja byłam wczoraj, TP mam na 16 kwietnia a zwolnienie dostałam do 21 kwietnia. |
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku znaczy do dzis masz zwolnienie? Absolutnie walcz o kolejne. Chociaz do 18stego niech Ci piszą. Mysle ze kazdy lekarz slyszal ze to graniczna data jesli chodzi o ten nowy macierzynski, dlatego moze nie beda robic łaski. Już tak sobie myślę... moze idz do rodzinnego i sklam ze masz termin tydzien pozniej... a ze Cie faktycznie przeziebienie bierze, to powie Ci jakie leki brac i najwazniejsze- wypisze zwolnienie
![]() Pani... co do wagi Maluszkow to widze ze idziemy podobnie. Moj tez mial 2300 jak Go wazyli w szpitalu... modlę sie o każde dodatkowe 100gram zanim zechce wejsc z brzuszka...
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-03-05 o 06:47 |
|
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyli tak jak pisalam-kwestia dobrej woli lekarza... Naprawde nie mam pojęcia dlaczego robią łaskę z wypisaniem na dłużej... przeciez i tak gdyby porod nastapil wczesniej, to kobieta niezaleznie do kiedy ma zwolnienie i tak przechodzi na macierzyński
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja nie śpię od 5 tak mnie skurcze męczą oczywiście bezbolesne ale bardzo nieprzyjemne...Martwię się bo maly wtedy nie chce się ruszac i wiem że go to gniecie zresztą tak jak mi żebra. Zazdroszczę wam ktg... Paciorkowca mam tak późno bo gin mówił że wogóle nie trzeba ale w końcu powiedział że mi zrobi. Pani trzmam kciuki i oby poszło jak najszybciej, bo mi to się już poród kojarzy z ulgą a nie bólem ![]() Oliwka wszystkiego co najlepsze!! |
|
|
|
|
#1977 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie śpię od 4.00 tż umył mi wczoraj okna i chyba go przewiało bo sie obudził z takim bólem że szok! posmarowałam mu bark maścią, później ok 5.00 postawiłam gumowe bańki i teraz chrapie
bo udało mu się troszkę usnąć. niestety ja na 8.00 do pracy i on też więc muszę go budzić.i żeby nie było tak fajnie że mnie nic to mam taki okropny ból po lewej stronie pod żebrami że masakra jakaś - nawet głębszego oddechu nie mogę wziąć
|
|
#1978 |
|
MBZ♥
|
dzień dobry
![]() Nie rozumiem dlaczego niektórzy lekarze robią takie problemy z wypisaniem l4:/a zmuszanie do korzystania z macierzyńskiego będąc jeszcze w ciąży to już kompletny bezsens ![]() Mam nadzieję Dziewczyny, że dostaniecie zwolnienie bez problemu ![]() kmagg ale bardzo długo czekałaś na wizytę:/Mokka nie wiem jak z tym czopem, ale masz podobny termin do mojego i dociera do mnie, że to niedługo ![]() Pani ![]() Kwiatuszku bądź dobrej myśli ![]() Kasia ![]() Monika ale to rodzenie to tak w międzyczasie ![]() ![]() Anika, zdrowia dla Męża ![]() Zmykam na śniadanko
|
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W końcu coś nam się od życia należy zanim zakopiemy się w pieluchy, hehe .Witajcie kochane! Nadrobiliśmy z mężem wczoraj nowy odcinek Spartacusa i Walking Dead, full relaks. Ustaliliśmy, że Wielkanoc spędzimy razem z małym ![]() Wieczorem miałam dziwnie napięty brzuch, czułam się tak jakbym miała mieć okres. Moja pierwsza myśl? "Suuuuper.... Będę się tłumaczyć, że do fryzjera nie poszłam, bo zaczęłam rodzić" Trochę się to potem uspokoiło, ale za to rano znów obudziło mnie takie samo uczucie. Czasami mam wrażenie, że jak mały leży główką w dół to rączkami już się dobija do wyjścia, hehe. Mam nadzieję, że to tylko takie delikatne bóle, a nie oznaki porodu. W czwartek się dowiem.
|
|
|
|
#1980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę![]() Cytat:
![]() QUOTE=megi-megi;39586831]Dziewczynki, Małpka przesyła wszystkim pozdrowienia, Gratulacje dla Alliw i Leonikowej i nowe zdjęcie Karolka. No Miłość od pierwszego wejrzenia. Małpka jeszcze musi chwilę zostać w szpitalu, bo jak się okazuje operacja wyrostka, to nie taki pikuś. I musi brać antybiotyki na razie. Ale poza tym bosko. Zresztą zobaczcie. P.S. Na razie Małpki ubyło tylko 5 kg - grzeczna dziewczynka [/QUOTE]przystojniak Cytat:
![]() Cytat:
A torta to bym zjadła oj zjadła no ale możesz polać cole light![]() Cytat:
Cytat:
A co do L4 to dziwne, że nawet do Tp Ci nie dadzą, moja znajoma ma Tp na 8 marca i lekarz też jej przepowiadał, że nawet przed 20 lutym urodzi i co i dalej w dwupaku... ale zwolnienie teraz dostała do 18 marca. A co do rozstępów, jeżeli do porodu się nie pojawią to po porodzie jeszcze mogą? Bo oczywiście ostatnio usłyszałam "zobaczysz po porodzie jak Ci wyjdą" hehe zoastałam zapytana czy mam rozstępy powiedziałam zgodnie z prawdą, że na brzuchu nie (tylko na piersiach) i proszę na pewno mnie zaatakują po porodzie skoro jeszcze nie mam
|
||||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

gin mówiła, że jakaś wydzielina już jest no ale rozwarcia brak.. także czekamy..
nie ma wyjścia..

na razie tyle, idę ogarniać rzeczywistość 

tż-owi nic nie lepiej, pojechał do lekarza, dostał antybiotyk ale facet powiedział mu że słyszy coś w płucach i że tak szybko to nie przejdzie, ma mnie unikać ale chyba już za późno. bolą mnie mięśnie i wczoraj tak mocno kaszlnęłam, że aż mi coś pociekło. mam nadzieję, że nie wody.

no ale możesz polać cole light