|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Witam się i ja!
Misiaczek- opiszę Ci te ćwiczenia wieczorkiem, bo teraz muszę śmigać do pracy
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6
Dzień dobry
wczoraj padłam jak mucha, dobrze przespana noc, ale za krótka ![]() elaine-blath czytałam kiedyś, że po wyświetlaniu w kinach 'Awataru' w USA odnotowano falę samobójstw zwłaszcza wśród młodzieży.. ponoć przez to, że nie mogli żyć w świecie avataru.. tak bardzo im się podobał, że rzeczywistość okazała się nie do przeżycia widać..kto zrozumie amerykański naród roxi1980 ostatnio i tak przystopowało tu trochę z postami, więc szanse na nadrobienie wzrosły |
|
|
|
#2463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja dzisiaj na 10, ale trzeba mi zrobić trochę wiosennych dekoracji, bo na widok tych śnieżynek mi się chce. A, że powiesiła je moja wspaniała koleżanka to muszę jej dać coś w zamian... Bo ja po parapetach latać nie będę.Cytat:
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39585750]Gratuluję udanych wizyt!!!!!!!!
Oliath mega zdjęcia ![]() Dziewczyny mam pytanie. Od razu uprzedzam: jestem absolutnie totalnym zerem jeśli chodzi o szycie, jak zaszyję dziurkę i przyszyję guzik to jest święto (tzn. to jeszcze umiem, ale nie chce mi się nawet). Jak mogłabym poszerzyć legginsy? W sensie tę gumę, co w nich jest? Jest jakiś sposób czy nosić już tylko ciążowe? Mam jedne ciążowe, ale takie badziewne (tzn. gorszy materiał) i wolałabym tamte...[/QUOTE] jestem ![]() Perse, legginsy to troszkę skomplikowane bo za pewne mają gumę wszytą razem z materiałem (nie taka luźna jak swego czasu w majtkach, gdzie mogłaś sobie ją sciągnąć ile chciałaś by gatki z tyłka nie zjeżdząły albo po prostu wymienić). Można spróbować wypruć gumę ostrożnie tak by nie ponacinać materiały i od nowa podszyć tunel (bez gumy) w który wciągniesz miękką gumkę (szeroką a nie takąsztywną). Zamiast gumki mozesz wciągnąć troczek i wiązać z boku, ale gumka będzie lepiej trzymała. Powiem Ci, że jeśli poradzisz sobie to możesz sprobować. Gumkę kupisz w pasmanterii, ale najlepiej taką: http://pasmanteria-ozdoby.pl/opis/31...arna-18mm.html taką wszywają w nasze ciążowe spodnie zebyśmy mogly sobie regulować "ciasność" Nie pamiętam czy masz maszynę, jesli tak to podszyj tunel po wypruciu starej gumy ściegiem zygzakowatym, zeby był w miarę jak najbardziej elastyczny, a na boku legginsow zostaw otworek do wciągnięcia gumy. Jesli jednak nie posiadasz zdolności to nie baw się tym, może na all upolujesz legginsy ciązowe (sama się przymierzam, choć jedne pewnie tak przerobię bo mi ich nie szkoda). Do krawcowej też na przeróbke nie noś bo więcej Cię to może kosztować niż koszt nowych
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę tylko jeszcze ściągnąć drewniane mikołajki i choineczki z karniszy..znaczy męża muszę do tego pogonić |
|
|
|
|
#2466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie muszę coś na okno powiesić i drzwi Będą biedronki, pszczółki, żabki i motylki No i kwiatki oczywiście
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was po łebkach, bo mam sporo dziś na głowie i niedługo muszę lecieć.
Perse trzymam kciuki, moooooocno za połówkę (nie tak bezinteresownie, jutro Ty za mnie trzymasz )Oczywiście i za resztę Brzuchatków też trzymam ![]() Co do magnezu, ja sobie odpuściłam przez kilka dni i już mi powieka lata. Boszzzeeee jak ja się boję jutrzejszego dnia Czy wszystko w porządku, no i lekarz (pierwsze spotkanie z tym co miał amniopuncje robić), żeby mi jakiś komentarzy nie puszczał (bo ponoć potrafi być nieprzyjemny, choć świetny specjalista z niego). Tak więc jutro walniemy sobie z Lokatorkiem kieliszeczek kropelków na uspokojenie. Koty będą miały radochę, bo waleriana w skladzie Uciekam moje Drogie, później pewnie zajrzę choć na chwilę
|
|
|
|
#2468 |
|
Wtajemniczenie
|
O widzę już kolejne ranne ptaszki
![]() Wyspały sie?
|
|
#2469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja również dołączam się do kciukoli ![]() nie... ![]()
|
||
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Envele: no to super, czyli jednak poprawa w stosunku do tygodnia wczesniej, jak ja bylam jest, bo my nie uświadczyliśmy sloneczka.. no ale też nie było najgorzej bo nie padało ![]() dzoan: a to przeoczyłam najwyraźniej...a to życie za avatarem.. cóż niedaleko mu do rzeczywistości wirtualnej... a tu od razu przypomina mi się "Sala samobójców", która moze niesamowitym arcydziełem nie była, ale mną wstrząsnęła - własnie z tego powodu, że dużo czasu spędam w sieci, a kiedyś, jeszcze w lo, gdzie zaczynała sie era internetu, za dużo tego czasu spędzałam na IRC-u ... plusem jest to że udało się po pewnym czasie znajomości przenieść do rzeczywistości i ten internet ograniczyć, ale wiem doskonale jak to wciąga i jak ten świat może fascynować. Przeraża mnie to, że młodzież dzisiaj zamiast wychodzić i się spotykać, spotyka się w sieci..i non stop przy komputerze bądź telefonie.... jeszcze wracając do kina - w czwartek w końcu zamierzam się tam wybrać - na drogówkę. Wprawdzie na polskie filmy raczej nie chodzę do kina, wolę w domu obejrzeć (aby ewentualnie przełączyć na coś innego ), ale kompletnie nic innego nie ma ciekawego.
|
#2471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że tak jak zwykle Nawet mego Dziecia od rana budziłam, jakieś schizy miałam he he he ![]() Kciuki za wszystkie 3 połówkowe dziś I za resztę wizyt
|
|
#2472 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Ci za rady Faktycznie, nie pomyślałam, że ta guma może być zszyta :/ Nie ma co ich niszczyć, jeszcze się przydają po. Wyjęłam z szafy legginsy ciążowe i są idealne na wielki brzuch (ale mają gorszy materiał, tzn. te moje są takie bawełniane fajne ciepłe, a te ciążowe są elastyczne jak grube rajtki). I oczywiście ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty (sporo ich dziś ). I za jutrzejsze, ale to napiszę jeszcze pewnie ![]() Póki co jestem cała zestresowana i chcę już być po... |
||
|
|
|
#2473 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie
Jutro zaczniemy z Bobo 16tc I zapisałam się na USG 4D na 9.04
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39591196]
Póki co jestem cała zestresowana i chcę już być po...[/QUOTE] Zaraz z głodu padne, a do 9 daleko Podjadam z lodówki różne sery ale bobas krzyczy "wieeecej". Hm...mam jeszcze kisiel w szafce, może zaspokoi ssanie
|
|
#2475 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39591196]
Póki co jestem cała zestresowana i chcę już być po...[/QUOTE] Już niedługo ![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiaczka - a może powolutku jedz jakiegoś owoca?
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po śniadanku
![]() ![]() Cytat:
Gratuluję udanej wizyty ![]() Taaaaak! Nie mamy żadnej rolety, zasłony w sypialni i obudziło mnie wcześnie pięknie świecące słoneczko
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
Śniadanie dobre było, ale jak to zwykle z dobrym bywa... szybko się skończyło
|
#2479 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
Ja już po śniadanku, pora troszkę posprzątać i znów na pół dnia wypad z domu ![]() Pogoda piękna za oknem Coś czuję że jak się zrobi całkowicie ciepło to w ogóle nie będe miała czasu zglądać
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
A z czym masz? Lubię owsianke
![]() Powoli to będzie trudno, bo drugi trymestr zaczął mi sie pod hasłem "szybko dajcie żarcie bo jestem głodna" czasem po godzinie od jedzenia mam uczucie czarnej dziury w żołądku...A tak w ogóle to mam nadzieje że z cukrem u mnie ok ![]() Dotychczas tak było ale boje sie badania z glukoza a to pewnie już niedługo. Czy robi sie jeszcze go badanie w innych krajach niż PL?
|
|
#2481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glukozę to około 24t trzeba zrobić... ja już jestem po Dziś mi gin zinterpretuje wynik, ale raczej mieszczę się w normach
|
|
#2482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oooo to jeszcze mi brakuje trochę do tej przyjemności ![]() Margo da sie to wypić i nie ż.....gnąć?
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekko przesłodzona woda, nic strasznego
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u mnie piękne słońce
Kocham wschody słońca [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39591196] Póki co jestem cała zestresowana i chcę już być po...[/QUOTE] Na którą idziesz? Trzymam kciuki ![]() Ja wstałam już o 7 cała wyspana. Lubię jak TŻ ma na rano, bo chodzimy spać jak ludzie, czyli po 22. Na dziś mam zaplanowaną samotną wyprawę do miasta, czyli 30 min w jedną stronę szybkiego spacerku Ale pójdę ok 10 co by Rossmann już był czynny![]() Lachryma kusisz tym kremem ze ślimaków
|
|
|
|
#2485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam więc z niecierpliwością na swoją kolej
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tz jak ma na 7 do pracy to siedzi do 1 w nocy a ja razem z nim, a potem oczy na zapałki. Oj zły zwyczaj...
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie moje kochane
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I oliwkę muszę kupić i żel do mycia ![]() Margosia pamiętasz może w którym tygodniu zaczął Ci podskakiwać brzuch?
|
|
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
Ja pierwszy raz zobaczyłam jak moi byli u nas w krk to był drugi tydzień lutego? To w sumie nie tak dawno Ale ja mam dużą oponkę na brzuchu przed ciążową i jak leżę na płasko to nie widziałam brzucha poniżej to może wcześniej się ruszał ![]() Za to wczoraj małe kopało już nad pępkiem ![]() Choć dziś wróciło w dolne rejony brzucha
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

wczoraj padłam jak mucha, dobrze przespana noc, ale za krótka
mi się chce. A, że powiesiła je moja wspaniała koleżanka to muszę jej dać coś w zamian... Bo ja po parapetach latać nie będę.
Muszę tylko jeszcze ściągnąć drewniane mikołajki i choineczki z karniszy..znaczy męża muszę do tego pogonić
)

i