Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część naszego wątku?
Trzeci wątek nam już leci, coraz większe nasze dzieci 7 11,86%
Czy to chłopiec, czy dziewczynka, każda z nas chce córcię, synka 0 0%
Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już za chwilę będą dzieci 0 0%
Już nam pięknie rosną brzusie, to wrześniowo-październikowe są mamusie 8 13,56%
Były kropki, są dzidziusie, a mamusiom rosną brzusie 13 22,03%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich piękne są dzidziusie 4 6,78%
Idzie wiosna, rosną brzusie, a w nich ukochane dzidziusie 0 0%
Choć dzieciaczki takie małe, serca mają nasze całe 3 5,08%
Rosną, rosną dumne mamy, na dzieciaczki już czekamy 0 0%
Już nie fasolki, a dzieciaki, są dziewczynki i chłopaki 0 0%
Każda mama wiedzieć chce, co tam w brzuchu chowa się 5 8,47%
W brzuchu dziecię sobie fika, u mamy z września lub października 1 1,69%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. III 18 30,51%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 23:40   #2971
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. II

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
A właśnie, że nieprawda Moja koleżanka dostała lek homeopatyczny, bo taką alternatywę sobie wybrała, i jej naprawdę pomógł (a cierpiała na okrutne mdłości). Ja nie biorę homeopatii, tylko syrop klasyczny, chemiczny, zawierający metoklopramid (MTC). Mówię po prostu, że nie warto się męczyć, - może któraś z was nawet nie wie, że wystarczy poprosić lekarza...
Ale ja nie mówię, że homeopatia nie pomaga!
Mówię tylko, że dla efektu placebo lepiej kupić kilogram cukru i wmówić sobie, że pomoże
Zajmowałam się homeopatią jakiś czas i generalnie serio szkoda pieniędzy, jeśli można inaczej sobie wmówić, że jest lepiej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 00:51   #2972
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Dzień dobry, witam sie po usg
właśnie wróciłam więc tak... nie zrobiła mi genetycznego bo klusek okazał się 5 dni młodszy, więc dzisiaj ma równe 10t. widocznie miałam później owulkę. Ale to nic bo zrobię genetyczne w Polsce, a zawiedziona nie jestem bo pierwszy raz widzieliśmy tego ogromnego 3 cm ludzia
niesamowite uczucie... ogólnie albo jest małym leniuszkiem albo twardo spał z rana bo tylko raz nam pomachał rączkami a tak to leżał, zasłonił buzię rączkami i nie reagował na żadne zaczepki ogólnie wszystko jest ok i pani dr powiedziała, że ryzyko poronienia jest już bardzo niskie. mamy fotki ale nie mam skanera żeby wrzucic... Ale jesteśmy szczęśliwi. .. jakbym mogła pić to chyba wypiłabym ze dwa wina
super!!!

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
A to tutaj jest teraz nowy wątek Ciężko mi się połapać i wbić do Was. To moja druga ciąża, mam już roczną córeczkę Zuzię i teraz jestem w 11 tygodniu ciąży. Termin mniej więcej na 20 września. Jutro kolejna wizyta u gina i zobaczymy co dalej. Sporo przejść mam od samego początku: zapalenie oskrzeli, angina, kaszel utrzymujący się 2 miesiące zagrażał dzidzi, a teraz okazało się ze to może być astma, przyjmuję leki sterydowe. Nie jest kolorowo, ale się nie poddaję, oby skończyło się tak pięknie jak z pierwszą ciążą i zeby dzidzia była zdrowa. Modlę się o to każdego dnia...
musi być dobrze nie ma opcji!

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A ja bym się napiła Baileys'a albo Carlo Rossi Sweet Red no ale nic, zadowalam się różowym winem bezalkoholowym, przy odrobinie wyobraźni - ujdzie
aaaaajjjj uwielbiam carlo rossi słodkie ehhhh mniam, za rok się napiję...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
melduję się ze szpitala
Klusek wszystko ok, serduszko bije krwawień nie ma-a młody ma już 6cm a dziś 12tc
dali mi już kroplówkę jedną i jak będzie ok to mnie nie będą trzymać to może jutro wyjdę
dobrze że pojechałaś, zawsze warto sprawdzić, zawsze to jakaś opieka plus że Ty napewno czujesz sie pewniejsza

Cytat:
Napisane przez brooter Pokaż wiadomość
Czesc Mamuski Kochane!!!

Właśnie wróciłam z genetycznego i wszystko jest w porzaaadku!!!! tak sie ciesze, ulżyło mi baaardzo
w pewnym momencie ginka do mnie "ooo dziewczynka.." a doslownie chwilke pozniej "a nie.. to jednak tez moze byc chlopak" takze jeszcze plci nie znamy aleee przy tym, ze jest zdrowe to juz malo istotne!
dzidzia ogolnie nie chciała wspolpracowac mimo zachety Pani Doktor:P
ale podobno jest duuza
ufff uffff... wielkie UF!
\

super, teraz już na wątku muszą być same dobre wieści

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Jaki materac będzie dobry dla dziecka do łóżeczka?Muszę małą powoli zacząć przyzwyczajać do łóżeczka, żeby już nie miała z tym problemów jak się pojawi druga dzidzia.
Do tej pory sypia ze mną w łóżku, mam taki średnio twardy materacyk.Ponoć teraz gryczano kokosowe są polecane..

Taki:
http://allegro.pl/materac-dzieciecy-...063315459.html
czy taki?
http://allegro.pl/materac-kokos-gryk...051233123.html
no z tego co czytałam wcześniej tak orientacyjnie to właśnie że te gryka pianka kokos są polecane

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
hejka dziewczyny Dawno się nie odzywałam ale staram się was podczytywac kiedy tylko dam rade Jakaś taka niewyrobiona jestem i nie moge znaleźć czasu Ale po prostu muszę się podzielić ta niewiarygodną dla mnie informacją A mianowicie kiedyś pisałam że chyba zgłupiałam że czułam dzidzie w brzuchu jak 3 razy mnie stuknęła. Zaczęłam szukać info na ten temat i znalazłam,że to jednak możliwe w 14 tc. I dzisiaj to już nabrałam pewności jak byłam w pracy kiedy to dzidzia dała o sobie znać kilka razyJestem w szoku bo to dopiero 13t2d/14tc Nie myślałam że tak szybko można to wyczuć .Gdybym nie wiedziała czego się spodziewać to pewnie bym się nie zczaiła że to TO, ale jestem pewna na 90%
wiesz co ja jestem w 12 tyg 5 dniu i kurde może to dziwne ale ja też coś czuje, napewno to nie żadne gazy, czy nie wiem co tam jeszcze może być, tak mi się wydaje że takie lekkie uczucie może być kiedy to właśnie te nasze maleństwa tam wariują w środku (moje na usg strasznie dokazywało ) także nie wiem czy to to, aleee skoro to to, to by było fajnie
a co wyczytałaś, że jak to powinno się czuć?

Cytat:
Kupiłam wózek ABC desing.
Mój już tak skrzypi i coś się trzęsie, że sie dalej nie da.Używany, ale chyba solidna firma i wygląda dobrze.
Ty będziesz chyba najszybciej wyposażoną mamusią na wątku co chwile jakieś zakupy fajnie, ja też się zastanawiam czy nie zacząć już, bo tak jak już ktoś pisał, że pasuje w tygodniu pare rzeczy kupować żeby później na raz nie wydać fortuny i racja
pewnie poczekam na 3 usg, mam je 18 marca i wtedy może się powoli rozkręcę

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
HEj, ja po wizycie. Gin określił wiek płodu na 6t6d. I w sumie tyle konkretów... Dostałam skierowanie na badania krwi, pójdę w ten piątek, a kolejna wizyta za 3 tygodnie. Będzie sie kończył 11 tc to może cos więcej zobaczę i lekarz powie...
zobaczysz wtedy fajnie fikające maleństwo, nóżki, rączki, nosek
i życzę szczęścia na warsztatach żeby Cię wylosowali do nagrody

nie pisałam do Was dziś ani wczoraj bo wczoraj miałam imieniny mamy, rodzina ze strony taty dowiedziała się o ciąży, zadowoleni i ja też, bo strasznie chciałam im powiedzieć, a kuzynka 14 letnia powiedziała później że już jak weszli to chciała sie spytać bo przyuważyła mój brzuszek bo ja straaasznie szczupła od zawsze a tu jednak troszeczkę coś odstawało tak więc fajnie, a dziś cały dzień z przyjaciółką która przyleciała z Anglii więc korzystamy ze wspólnego czasu a mamy tylko 6 dni więc trzeba.

A i dziś wymiotowałam 2 raz w mojej karierze ciążowej :/ strasznie nie miłe to było, ale już czułam że to przyjdzie i niedobrze mi bylo, a później PO już od razu lepiej, po prostu całe śniadanko mi nie weszło, chyba dlatego że sałatka zimna z lodówki jarzynowa, tak mama powiedziała, bo później po wymiotowaniu od razu zjadłam kromkę chleba po prostu z szynką i to już dobrze się przyjmowało.
DObrej nocki
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 05:51   #2973
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

wiesz co ja jestem w 12 tyg 5 dniu i kurde może to dziwne ale ja też coś czuje, napewno to nie żadne gazy, czy nie wiem co tam jeszcze może być, tak mi się wydaje że takie lekkie uczucie może być kiedy to właśnie te nasze maleństwa tam wariują w środku (moje na usg strasznie dokazywało ) także nie wiem czy to to, aleee skoro to to, to by było fajnie
a co wyczytałaś, że jak to powinno się czuć?
ja tylko doczytałam do fragmentu ze jest to możliweWiem czego sę spodziewac po pierwszej ciaży Za pierwszym razem to było uczucie takie jakbym sobie puls wyczuła na brzuchu tyle że nie ręką tylko od środka trzy razy stuknęło a wczoraj to trwało troszkę dłużej dlatego nabrałam pewności( niewiem jak to określić : takie mrowienie,smyranie, tak czy siak przyjemne Miłego dnia wszystkim
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 05:54   #2974
201704210903
Konto usunięte

cześć z rana - wczoraj miałam pierwszą zgagę
w pracy 1 osoba się zapytała czy czasem nie jestem w ciąży....

i tyle nowości
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:13   #2975
kaska87
Zakorzenienie

hej
wczoraj dostałam plamień, ale takich delikatnych dostałam duphaston, serduszko bije, nie widać krwi, więc mogło to być po badaniu (faktycznie jakoś bolało) no i nadżerka to chyba była

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:48   #2976
wadera4
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Kobitki jadę... Najpierw jakieś zakupy, muszę kupić ubrania bo już w nic się nie mieszczę, potem do mamy, i 15.30 wizyta
Trzymajcie kciuki

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:05   #2977
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki
trzymam mocno

Kaska, dobrze że jesteś w szpitalu, mnie duphaston bardzo pomógł na plamienia choć trochę mnie po nim muliło

ze wzgledu na dziadka pracuje dziś z domu.... bo Marysia jest w żłobku ale tylko do 12, potem nie miałby kto ją odebrać i zająć się nią do 16...

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:22   #2978
Asika21
Rozeznanie

Witajcie o poranku Mnie dziś od rana męczą mdłości, chyba stres się lekki we mnie skumulował, a jeszcze dziś wizyta u lekarza, więc martwię się czy jest wszystko ok. Ale nie mogłam sobie odmówić wypicia mleczka i zjedzenia słodkiej chałki Mniam, mniam... Zaraz lecę gotować obiad dla mojej Kruszyny, bo dziś głodomorra z niej straszna

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

Cytat:
hej
wczoraj dostałam plamień, ale takich delikatnych dostałam duphaston, serduszko bije, nie widać krwi, więc mogło to być po badaniu (faktycznie jakoś bolało) no i nadżerka to chyba była
Ja rownież przez ten cały pierwszy trymestr brałam duphaston. Miałam straszny kaszel przez 2 miesiące i tylko dzięki niemu udało się utrzymać ciąże. Będzie wszystko dobrze, trzymam mocno kciuki. Myślę, że to mogło być spowodowane badaniem.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:30   #2979
Diorisha
Zakorzenienie

A ja znowu obudziłam się o 5tej i już nie mogłam zasnąć.Chyba powinnam się przyzwyczaić do takiego rannego wstawania I siedziałam głodna od tej piątej do siódmej-robiłam badania krwi i więc mus być na czczo.W drodze powrotnej z laboratorium kupiłam drożdżówkę i ją błyskawicznie pochłonęłam

Słońce przecudnie świeci od samego poranka i człowiek od razu patrzy na wszystko optymistyczniej.Wiosno przybywaj

Cytat:
Dzień dobry
Kobitki jadę... Najpierw jakieś zakupy, muszę kupić ubrania bo już w nic się nie mieszczę, potem do mamy, i 15.30 wizyta
Trzymajcie kciuki
Kciuki są
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:34   #2980
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
super!!!

Ty będziesz chyba najszybciej wyposażoną mamusią na wątku co chwile jakieś zakupy fajnie, ja też się zastanawiam czy nie zacząć już, bo tak jak już ktoś pisał, że pasuje w tygodniu pare rzeczy kupować żeby później na raz nie wydać fortuny i racja
pewnie poczekam na 3 usg, mam je 18 marca i wtedy może się powoli rozkręcę
No akurat potrzebowałam wózka dla córki bo ten co miałam rozklekotał się i naprawdę nie nadaje się.
Teraz nie wiem co zrobić ze spacerowym.Bo trochę mi sie nie uśmiecha wydawać kasy na jeden,a potem i tak wielofunkcyjny bliźniaczy.Chyba zainwestuję w taki podwójny co można jedną część odczepić, i teraz powożę jedno dziecko, a jesienią drugie.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:38   #2981
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Trzymajcie kciuki
Powodzenia !
Stary 2013-03-05, 08:45   #2982
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A ja znowu obudziłam się o 5tej i już nie mogłam zasnąć.Chyba powinnam się przyzwyczaić do takiego rannego wstawania I siedziałam głodna od tej piątej do siódmej-robiłam badania krwi i więc mus być na czczo.W drodze powrotnej z laboratorium kupiłam drożdżówkę i ją błyskawicznie pochłonęłam

Kciuki są
No nie wiem, moje dziecko wstaje 9-10.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Dzień dobry
Trzymajcie kciuki
Powodzenia
Stary 2013-03-05, 08:51   #2983
misia332
Zakorzenienie

Witam się o poranku dziewczyny.

I ja oddam mdłości za darmo, myslałam, że mi przeszło, a tu dzisiaj od nowa.

Jestem ciekawa tej wizyty jutro, ogólnie idę prywatnie, ponieważ nie mam jeszcze kart zdrowia.

Pisałyście o braniu leków w ciąży, ogólnie jestem na nie, jeżeli nie musze czegoś brać to nie biorę, na zlecenie lekarza owszem, a mdłości to normalne w ciąży, większość kobiet to przeżyło to i ja dam radę. Tak samo witaminy, wolę jeść owoce i warzywa, niż łykać chemie.

Co do alkoholu, ja nie piję w ciąży, przed ciążą owszem piłam czasem i paliłam, od dnia zrobienia testu, ani ja ani TŻ nie palimy i ja nie tykam alkoholu.

Trzymam kciuki dziewczynki za wszystkie wizyty.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:58   #2984
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Pisałyście o braniu leków w ciąży, ogólnie jestem na nie, jeżeli nie musze czegoś brać to nie biorę, na zlecenie lekarza owszem, a mdłości to normalne w ciąży, większość kobiet to przeżyło to i ja dam radę. Tak samo witaminy, wolę jeść owoce i warzywa, niż łykać chemie.

ty.
Na mdłości nic nie biorę.Ale na ból głowy owszem.Jak mam się męczyć i mnie boli to też nie wpływa dobrze na dziecko.A z witamin tylko C biorę.
Stary 2013-03-05, 09:00   #2985
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Witam się, wreszcie słonecznie, w 12 tc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:04   #2986
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Na mdłości nic nie biorę.Ale na ból głowy owszem.Jak mam się męczyć i mnie boli to też nie wpływa dobrze na dziecko.A z witamin tylko C biorę.
Jasne zgadzam się z Tobą, jeżeli masz mieć cały dzień migrenę, to nie ma powodu się męczyć. Ja mam tak z kawą, bo w ciąży się nie powinno itp. ale ja z natury niskociśnieniowiec, więc czasem wypiję małą filiżankę, żeby nie zemdleć.

Mam nadzieję, że tej witaminy C nie bierzesz dużo, ponieważ jej nadmiar w ciąży szkodzi.

Stary 2013-03-05, 09:08   #2987
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, moje dziecko wstaje 9-10.
heh no moje dziecko też tak wstaje ale tylko w weekendy.Na tygodniu pobudka o 7 i szykujemy się do przedszkola.
Mam już szczerze dosyć takiego wstawania-mąż i mała jeszcze śpią tylko ja wstaję zanim jeszcze na dworze zrobi się widno

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Witam się, wreszcie słonecznie, w 12 tc
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:17   #2988
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
melduję się ze szpitala
Klusek wszystko ok, serduszko bije krwawień nie ma-a młody ma już 6cm a dziś 12tc
dali mi już kroplówkę jedną i jak będzie ok to mnie nie będą trzymać to może jutro wyjdę
dobrze, że pojechałaś
wow, jaki długi

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki- nie meldowałam się dzisiaj ale jestem cała i zdrowa dziadek mi zmarł i jutro mamy pogrzeb na szczęście mam urlop okolicznościowy. Moi rodzice to się chyba bardziej mną przejęli niż tym całym pogrzebem bo aby czuwają nad tym żebym się nie stresowała- mama mi nawet naleśników z serem moich ulubionych nasmażyła abyśmy z dzidzią byli zadowoleni także jest ok.
a co u was moje kochane? wszystko ok? bo nie mam siły nadrabiać znów 10 stron
przykro mi

Cytat:
Napisane przez Izunia86 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane serdecznie. Dawno dawno mnie nie bylo na forum, pare dobrych latek Ale "porzucilam" forum z zupelnie inna mentalnoscia oraz upodobaniami. Teraz wracam nie patrzac juz z taka ciekawoscia na nowosci kosmetyczne, bardziej jednak na podpowiedzi dotyczace walki z mdlosciami i zachciankami
witaj

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ale teraz już się nią tak nie będę przejmować, jedno dziecko już mam i własny rozum i własne przekonania. I na pewno nie będę ryczeć, że ona mówi, że coś źle robię
zawsze jakiś sposób

Cytat:
Czesc Mamuski Kochane!!!

Właśnie wróciłam z genetycznego i wszystko jest w porzaaadku!!!! tak sie ciesze, ulżyło mi baaardzo
w pewnym momencie ginka do mnie "ooo dziewczynka.." a doslownie chwilke pozniej "a nie.. to jednak tez moze byc chlopak" takze jeszcze plci nie znamy aleee przy tym, ze jest zdrowe to juz malo istotne!
dzidzia ogolnie nie chciała wspolpracowac mimo zachety Pani Doktor:P
ale podobno jest duuza
ufff uffff... wielkie UF!

Cytat:
Kobietki a Wy miałyście robione na HIV?
mi ginka dała skierowanie na wszystko co jest zalecane, pierwsza strona

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
a moja ''tesciowa'' mieszka w Afryce...czasem uwazam to za blogoslawienstwo

dzis 10 tydzien i 1 dzien strasznie sie ciesze
idealna

Stary 2013-03-05, 09:17   #2989
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
ja miałam.. na HIV i HCV
Moja gin nie zleciła mi tych badań (jestem w 10tc, a nast. wizyta w 14tc) i nie wiem czy czekać, czy zrobić je z własnej inicjatywy? i tak badania robię prywatnie. Chciałabym też zrobić badania na cytomegalię, bo moja znajoma choruje w ciąży i wszyscy mnie straszną :/
Różyczki też mi nie zleciła. Chorowałam i byłam szczepiona, więc pewnie mam odporność no ale...
Czy badania na HIV, HCV, różyczkę i cytomegalię robi się na czczo?

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja w tym roku nie myję okien- zawsze to uwielbiałam ale teraz nie będę ryzykować. Niech inni się wykażą
Ja też sobie daruję mycie okien i generalne wiosenne porządku w domu. Poza tym mieszkam u teściowej, więc to nie mój problem. Przed świętami BŻ wkurzyłam się na teściową i umyłam wszystkie okna sama w całym domu, a było ich chyba z 20, bo chawira wielka. Teraz olewam Niech szwagierka pomaga.
Ogólnie zauważyłam, że wydajność mojego organizmu spadła. Jak zwiększam tempo to dostaję szybko zadyszki i sapię jak lokomotywa. Też tak macie?

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Słońce przecudnie świeci od samego poranka i człowiek od razu patrzy na wszystko optymistyczniej.Wiosno przybywaj
Masz jak mój mąż :P już od 5 się wierci w łóżku i wstaje co chwilę sprawdzać kiedy budzik zadzwoni, bo wyleżeć nie możea ja wstaje później niż on i zwlec się nie mogę, a chodzę spać o 21 ciągle się spóźniam do pracy, bo takie mam ruchy ślamazarne
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:21   #2990
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Moja gin nie zleciła mi tych badań (jestem w 10tc, a nast. wizyta w 14tc) i nie wiem czy czekać, czy zrobić je z własnej inicjatywy? i tak badania robię prywatnie. Chciałabym też zrobić badania na cytomegalię, bo moja znajoma choruje w ciąży i wszyscy mnie straszną :/
Różyczki też mi nie zleciła. Chorowałam i byłam szczepiona, więc pewnie mam odporność no ale...
Czy badania na HIV, HCV, różyczkę i cytomegalię robi się na czczo?

Ja też sobie daruję mycie okien i generalne wiosenne porządku w domu. Poza tym mieszkam u teściowej, więc to nie mój problem. Przed świętami BŻ wkurzyłam się na teściową i umyłam wszystkie okna sama w całym domu, a było ich chyba z 20, bo chawira wielka. Teraz olewam Niech szwagierka pomaga.
Ogólnie zauważyłam, że wydajność mojego organizmu spadła. Jak zwiększam tempo to dostaję szybko zadyszki i sapię jak lokomotywa. Też tak macie?

Masz jak mój mąż :P już od 5 się wierci w łóżku i wstaje co chwilę sprawdzać kiedy budzik zadzwoni, bo wyleżeć nie możea ja wstaje później niż on i zwlec się nie mogę, a chodzę spać o 21 ciągle się spóźniam do pracy, bo takie mam ruchy ślamazarne
Te badania lekarz może zlecić później, ale zapytaj na następnej wizycie.

Mój TŻ też w tygodniu wstaje o 5.45 do pracy i w każdą sobotę wieczorem powtarz, ale się jutro wyśpię, i w niedzielę jak ma wolne to od 6 się wierci w łóżku i wstaje zaraz o 7. A ja się kładę spać o 22, a o 8 rano ciężko mi wstać.

Stary 2013-03-05, 09:22   #2991
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne zgadzam się z Tobą, jeżeli masz mieć cały dzień migrenę, to nie ma powodu się męczyć. Ja mam tak z kawą, bo w ciąży się nie powinno itp. ale ja z natury niskociśnieniowiec, więc czasem wypiję małą filiżankę, żeby nie zemdleć.
Ja codziennie piję kawę z mlekiem. Słabą i w małej ilości. Mam nadzieje, że nie zaszkodzi a tak mi po niej dobrze Przed ciążą piłam dwa kubki dziennie, bo mam bardzo niskie ciśnienie, więc pozwalam sobie teraz na małą filiżankę po śniadaniu
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:22   #2992
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
wiecie co zauważyłam że pokolenie starsze tzn mam cioć proponuje mi alkohol twierdząc że pół szkalnki piwa dobrze wpłynie na nerki i trawienie po obiedzie i moja mama przyznała że w jedej ciaży piła troche piwa bo tylko to gasiło jej pragnienie, ciocia wczoraj tez wino proponowała lampke na co moj mąz przeciez ona jest w ciazy ale tez tłumaczyła ze lampka czerwonego do samo zdrowie nawet w ciazy
a młodzi mówią zeby nic niepic nawet piwa bezalkoholowego...
spotkałyscie sie z syt że ktos wie o ciązy i proponuje Wam świadomie alkohol?
tak, teście. a nawet jeden znajomy. pilam tylko bezalkoholowe ew i to nie zawsze. teraz juz nie proponuja bo zawsze odmawiam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:25   #2993
maomami
Wtajemniczenie

Hej, ja dzisiaj czuje się fatalnie, głowa mnie boli, gardło też, a żeby było mało to chyba mnie gorączka zbiera więc chyba będę się musiała zwolnić z pracy bo raczej nie wytrzymam do 17tej.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:26   #2994
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mam pytanie, ponieważ w kwietniu i czerwcu czeka mnie 24 godzinna podróż samochodem, ogólnie dużo jeżdże, to mam pytanie czy któraś z Was używała bądź zamierza kupić adapter do pasów ?
uzywalam BeSafe i uzywac bede

Stary 2013-03-05, 09:29   #2995
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam wózek ABC desing.
Mój już tak skrzypi i coś się trzęsie, że sie dalej nie da.Używany, ale chyba solidna firma i wygląda dobrze.
fajny

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Nie chcę, żeby ktoś poczuł się dotknięty ale od razu przypomina mi się hasło:

Idą święta. .. A czy ty umyłaś okna dla Jezusa?
krążylo to w zeszłym roku na fejsie, Jezu z palcem wyciągnitem w naszą stronę puszcza oko i podpis, a czy ty umyłeś już okna dla Jezusa?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
na hiv nie ma chyba na NFZ, dowiedz sie, co nie bedziesz zaskoczona. na inne badania możesz dostać skierowanie, na te nie. u mnie tak jest.
sama podawałaś link do rozporządzenia ministra zdrowia i tam jest na hiv
w razie w wydrukowałam to przed wizytą ale moja lekarka okazała się kumata

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziś mamy 4 rocznicę naszego pierwszego ślubu (tego dla pieniędzy), ale ze względu na sytuację z dziadkiem nie świętujemy w żaden sposób. wysłałam tylko tz po lody, machnę parę łyżek, zęby umyje i idę spać

materac mamy gryka-pianka-kokos i polecam tzn Marysia używała 2 lata i kompletnie nic się z nim nie stało, spokojnie będzie dla drugiego dziecka

najlepszego!

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
dorzuce swoje za darmo
przpomina mi się ogłoszenie w gazecie:
oddam za darmo trawę, wystarczy przyjechac i skosić

Cytat:
hej
całe szczęście, że jesteś w szpitalu, odpoczywaj i postaraj się nie stresować
TŻ jest z Tobą czy na szkoleniu?
Stary 2013-03-05, 09:32   #2996
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja codziennie piję kawę z mlekiem. Słabą i w małej ilości. Mam nadzieje, że nie zaszkodzi a tak mi po niej dobrze Przed ciążą piłam dwa kubki dziennie, bo mam bardzo niskie ciśnienie, więc pozwalam sobie teraz na małą filiżankę po śniadaniu
Ja też przed ciążą dwa kubki dziennie, czasem trzy, niestety z ciśnieniem 80/60 to nie miałam wyboru. A teraz zależy od tego jak się czuję, czasem po prostu nie mam na nią ochoty.

Stary 2013-03-05, 09:33   #2997
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja spotkałam się z opinią, że szklanka piwa czy pół kieliszka wina nie czyni wielkiej szkody. Znam dużo takich osób
Bo tak naprawdę wiadomo, że alkohol szkodzi w dużych ilościach, ale oddziaływania małych ilości nikt nie sprawdzał. Gdzieś nawet czytałam artykuł dziennikarki, która w pierwszej ciąży nie piła nic, a w drugiej pozwalała sobie na lampkę wina raz w tygodniu, nic się nie stało.
Ja osobiście nie piję nic, nawet nie mogę teraz przełknąć alkoholu
Ale rozumiem jeśli któraś w ciąży wypije szklankę piwa. Myślę, że dużo bardziej niebezpieczne co można przyjmować w ciąży to leki, słodziki, konserwanty, całe to sztuczne jedzenie itd.
a ja gdzies na necie spotkalam sie z badaniami ze matki pijace wiecej niz 2 kieliszki wina w tygodniu moze powodowac pozniejsza bezplodnosc u dzieci (teraz nie moge znalezc zrodla...).

Stary 2013-03-05, 09:35   #2998
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
uzywalam BeSafe i uzywac bede
I własnie ten zamierzam zakupić, nie chcę ryzykować, ogólnie ja jestem "uczulona na pas bezpieczeństwa". Jak jedziemy w dłuższą trasę, to zapinam, ale jak jadę blisko, to nie, A teraz TŻ pilnuje, żebym zapinała, i powiedział, że koniecznie musimy zakupić.

Stary 2013-03-05, 09:36   #2999
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
No właśnie mi Bavaria generalnie smakuje, ale zdecydowanie nie ma smaku piwa... nie jest gorzka

no i ponoc chmiel tez szkodzi w ciazy wiec piwo chyba zakazane, chyba ze bez chmielu

Stary 2013-03-05, 09:38   #3000
misia332
Zakorzenienie

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które są już mamusiami i karmiły piersią, czy laktator był często przez Was uzywany ? Jeśli tak to ręczny czy elektryczny. Ja nie ukrywam, że chcę swoje maleństwo długo karmić, jeśli tylko będę mogła.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości