|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń - CZĘŚĆ II
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń - CZĘŚĆ II
Cytat:
O Bambino już doczytałam, że może zapychać - sama nie stosowałam do tej pory na paszczę, więc tym bardziej bym nie chciała eksperymentować po kwasach. Ale Linomag ![]() Edytowane przez spalona_sloncem Czas edycji: 2013-03-01 o 14:53 Powód: Literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1535 |
Raczkowanie
|
Pewnie gdzieś to już było ale nie mogłam się dokopać
![]() 1. Jak długo może stać w lodówce rozrobiony już 5% tonik (tylko kwas migdałowy + woda)? 2. I czy mogę go przelać do tej buteleczki z ZSK? Czy musi być szklana? http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/But...zna-200-ml/312 Edytowane przez SexPistols Czas edycji: 2013-03-01 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1536 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1537 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Peeling migdałowy i inne peelingi kwasowe - wymiana doświadczeń. ZBIORCZY
Dziewczyny, mam pytanie i będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź. Przymierzam się właśnie do zakupu półproduktów w celu przygotowania toniku z kwasem migdałowym. Moje pytanie dotyczy przechowywania: jako, że nie leczę się syropami to nie mam buteleczek po nich, czy mogę zatem przechowywać tonik w plastikowej buteleczce? Jeśli nie to czy mogę, np. w aptece kupić szklany pojemniczek?
Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam, Tak, można przechowywać tonik w takiej buteleczce. Jeśli jest bez konserwantów to powinien być przechowywany około 3-4 tygodni od zrobienia. Serdecznie pozdrawiam Katarzyna Dametka-Zomerfeld Zrób Sobie Krem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1539 |
Zakorzenienie
|
Tak, buteleczki szklane można dostać w aptekach, które wykonują receptury.
Tylko kwas + woda to roztwór kwasu o działaniu peelingującym (taki lekki prepeeling), nie "tonik". Patrz pierwszy post. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kwasowiczki
![]() I mam pytanie czy mogę stosować na to tonik z kwasem migdałowym? Czy poczekać aż wszystko się wygoi? I jeśli czekać to jak długo zanim zrobię peeling? Bardzo przepraszam jeśli takie pytanie już padło ale jakoś nie doszukałam się we wcześniejszych postach odpowiedzi na moje pytane ![]() z góry dziękuję za odpowiedz ![]() Edytowane przez Atomowka86 Czas edycji: 2013-03-03 o 16:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1541 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do ilości: 2 x 19 ml wody(mineralna niegaz, Żywiec zdrój) i 2 x 1,25 ml (ph tego roztworu było ok 1,8) dodałam 0,35 ml sody oczyszczonej i uzyskałam ph: ok powyżej 3,5, nie więcej niż 4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jaka to jest rana, ale w kontakcie z kwasem moze Ci sie jeszcze bardziej to rozpaprac. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
Raczkowanie
|
Witam. Byłam u kosmetyczki raz na peelingu glikolowym. Zrobiła mi 20 %. Prawie nic nie piekło. Po zabiegu skóra prawie nie była podrażniona. Fakt- piątego dnia nałożyłam serum z wit C 15 %- piekło jak cholera, ale kilka dni później już nic... Od czasu pierwszego zabiegu minęło prawie 2 tyg. Zastanawiam się czy nie zrobić sobie samej kolejnego peelingu. Robiłam kiedyś w domu serię migdałowego, ale nie było żadnego efektu- był dla mnie delikatny. Nie wyzbyłam się przebarwień. Polecałybyście mi zrobić samej? Przyznam, że jestem lekko spłukana i wolałabym zaoszczędzić. Nie wydaje wam się, że odstęp 2 tygodni to zbyt długo między kwasami? Jeszcze jedno pytanie- od jakiego stężenia peelingu z kwasem glikolowym zalecane jest użycie spirytusu?
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
Blizn nie mam
![]() ![]() Do kwietnia jeszcze raz zdążę się zakwasić i wtedy koniec, bo już słońce świeci, więc wolę nie ryzykować. Teraz mniej wiecej 15 marca będę robić i więcej już nie, bo miesiąc trzeba odczekać żeby móc wychodzić na słońce, a ja chciałabym zacząć się opalać jak najprędzej - w maju będzie już słoneczko, więc na maj muszę być gotowa ![]() Jeśli o efekty chodzi to po poprzednim kwaszeniu miałam gładką w dotyku skórę ale jakoś spłycenia tych dziur nie zauważyłam. Nie wiem czy to ma sens, bo przyjemny widok to nie jest z pewnością gdy wyglądam jak burak , skóra łuszczy się jak cholipa, głupio się wśród ludzi pokazywać. No i niestety muszę z początku używać pudru, bo skóra wygląda koszmarnie. Bez pudru nie da rady. A szkoda, bo wchodzi mi w te dziurki i je zapycha na nowo :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1546 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1548 |
Raczkowanie
|
Ile zabiegów zwykle potrzebujecie żeby było świetne efekty?
![]() |
#1549 |
Rozeznanie
|
Byłam podpytać się kosmetyczki o złuszczanie kwasem migdałowym. Zaproponowała mi połączenie w 1 zabiegu mikrodermabrazji i złuszczania migdałem. Mam jednak obawy. Wszędzie piszą, że trzeba przygotować skórę tonikiem migdałowym. A tu od razu z grubej rury kwas i to na zdartą skórę??? Miss Heledore miała taki zabieg i poleca, ale naprawdę się boje. Nigdy nie złuszczałam się kwasami i nie wiem jak moja skóra zareaguje. Jest teraz wrażliwa, wysuszona. Nie chcę obłazić płatami ze skóry. Co myślicie o takim zabiegu mikrodermabrazja+kwas bez żadnego wcześniejszego przygotowania skóry?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
A tonik z kwasu migdalowego moze dac jakis efekt? np wybielenie przebarwien?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1552 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1553 |
Wtajemniczenie
|
wszystko jest w pierwszym poście tego wątku - w linkach są także proporcje i dokładnie opisana procedura wykonania dla konkretnych stężeń
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1554 |
Zadomowienie
|
wlasnie jesem po 2 peelingu migdalolwym na twarz, o ile tonik mi nie posluzyl to po peelingu jestem bardzo zadowolona
![]() aha, i jeszcze jedno pytanie, robilam peeling dzisiaj, 20% migdal, czy rano moglabym ewentualnie jeszcze na troche naniesc patyczkiem kosmetycznym peeling na blizne/dziurke potradzikowa czy myslicie ze to za duzo?
![]() |
#1555 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
Rozeznanie
|
Czesc, z gory przepraszam za brak polskich znakow.
Problem z jakis sie borykam to zaskorniki w strefie T (glownie na nosie i brodzie) i prosakami pod oczami, na policzkach. Do tej pory [rosaki usuowalm manualnie u kosmetyczki ale zauwazylam ze zostaja mi male blizny. Zastanwiam sie nad zakupem kwasow na biochemi urody. Chcialabym kupic kwas glikolowy i nakladac bo wlasnie na partie na ktorych mam prosaki, kwas salicylowy na brode i nos i kwas migdalowy na pozostale partie twarzy. Co mysliscie o takim "zestawie"? Czy jest cos jeszcze co powinnam dokupic do zestawu? Neutralizator? Myslalam jeszcze na hydrolatem zeby zrobic tonic. Edytowane przez wiolka1115 Czas edycji: 2013-03-07 o 15:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1557 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny ! Pewnie te pytania padały , ale teraz nie mam czasu wertowac wątku w ich poszukiwaniu , bo już 2 h szukałam jak się robię zabieg, tonik , peeling itd
![]() Kupiłam dzisiaj wszystko na mazidlach tzn. Kwas migdalowy . Zacznę w pon jak przyjdzie. Robilyscie dekolt i plecy ? Nie mam delikatnej cery nic a nic. Moge odtluscic cere przed zabiegiem spirytusem salicylowym? Ponoć warto nałożyć tłusty krem o prostym składzie, może być nivea klasyczny ? Można chodzic na saune sucha i łaźnię parowa w czasie zluszvzania ? Basen ? ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Bysanda -> masz pięknego buldoga francuskiego ! Mój staruszek niestety zdechł niedawno , ale był taki "piękny" , że nawet kwasy by mu nie pomogły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
Raczkowanie
|
Tez mnie interesują plecy i dekolt, migdałowe najlepszy na przebarwienia po wypryskach i lekkie nierówńosci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1559 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=somethinggood;39645 303]Hej dziewczyny ! Pewnie te pytania padały , ale teraz nie mam czasu wertowac wątku w ich poszukiwaniu , bo już 2 h szukałam jak się robię zabieg, tonik , peeling itd
![]() Kupiłam dzisiaj wszystko na mazidlach tzn. Kwas migdalowy . Zacznę w pon jak przyjdzie. Robilyscie dekolt i plecy ? Nie mam delikatnej cery nic a nic. Moge odtluscic cere przed zabiegiem spirytusem salicylowym? Ponoć warto nałożyć tłusty krem o prostym składzie, może być nivea klasyczny ? Można chodzic na saune sucha i łaźnię parowa w czasie zluszvzania ? Basen ?[COLOR="Silver"] Możesz buzie odtłuścić spirytusem salicylowym, jeśli chcesz zwiększyć działanie kwasu przetrzyj buzie wacikiem nasączonym w wódce 40%. Jednak jak na pierwszy raz w domu zalecam zrobić stężenie max 15% na ok 3 min, aby zobaczyć jak buzia reaguje. Ostrożności nigdy za wiele ![]() Jeśli chodzi o krem to unikałabym kremów na bazie parafiny a taki jest nivea. Polecam babydream krem do twarzy i ciała (niebieski) ok 5 zł, krem do twarzy i ciała hipp (ceny od 9zł do 13zl) oliwke dla dzieci z babydream (6,50zł) lub hipp (12zł). Co do basenu - nie poleca się aby świeżo po złuszczaniu korzystać z basenu, chlor bardzo wysusza skore ciała, może podrażnić już delikatną skórę po złuszczaniu. Zaleca się odczekanie ok 28 dni do pojawienia się nowego naskórka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.