Aparaty ortodontyczne cz.XIII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-03, 08:32   #2821
lala2506
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Wlasnie o to chodzi. Ten plyn barwi niedomyte miejsca. I widzac ten brudek mozesz go usunac.
Dokładnie tak Chyba lepiej 15 minut spędzić z wyciorkiem w ręce niż zostawić ten osad żeby się gromadził?
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 09:41   #2822
tikutik
Zadomowienie

Oj matko, trochę czasu mnie tu nie było i dopiero teraz nadrobiłam wątek, sporo tego było U mnie żadnych spektakularnych zmian ale to pewnie dlatego, że na pierwszej wizycie orto powiedział mi, ze na razie przygotowujemy ząbki do przesuwania i na następnej wizycie zmienia mi łukna jakiś stalowy i wtedy ruszamy z przesuwaniem. Teraz mam jakiś drucik 0,18 czy coś takiego mówił do asystentki
tikutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 15:56   #2823
misz_masz
Raczkowanie

U mnie dziś 2 miesiące z górnym aparatem Ale ten czas mija.
Robi się coraz ładniej, nie licząc szpar między jedynkami a dwójkami, grunt że moja wystająca jedynka schowała się ładnie do łuku

Mam pytanie, miałyście robione wyciski mając jeszcze aparat na zębach? Na przyszłej wizycie mam mieć robione pod ten nieszczęsny łuk podniebienny i się zastanawiam czy mi zamków nie pourywa... Jak miałam wyciski przed założeniem aparatu to myślałam, że razem z tą masą wyciągnie asystentka moje zęby
misz_masz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:26   #2824
ceciii
Zadomowienie

Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!

misz_masz hahah nie, nie urwie Ci zamków ja ostatnio miałam robione do retencji nic specjalnego, tylko resztki masy mogą co najwyżej w pomiędzy zamki wejść, ale wystarczy buzię przepłukać i spoko

Ja z radości, że wiem kiedy ściągam metal na FB napisałam "Data ustalona!" i teraz milion pytań kiedy się hajtam

23.09.2010r.

NO PAIN, NO GAIN!

Najpiękniejsza
<i>filmy zablokowane</i>
ceciii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:55   #2825
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ceciii Pokaż wiadomość
misz_masz hahah nie, nie urwie Ci zamków ja ostatnio miałam robione do retencji nic specjalnego, tylko resztki masy mogą co najwyżej w pomiędzy zamki wejść, ale wystarczy buzię przepłukać i spoko

Ja z radości, że wiem kiedy ściągam metal na FB napisałam "Data ustalona!" i teraz milion pytań kiedy się hajtam

ja mam jutro wizytę-fajnie,kolor gumek będzie zmieniony

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 19:27   #2826
lala2506
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze, że nie "prawdopodobny termin znany" i komentarze: "chłopiec czy dziewczynka?"
lala2506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 20:55   #2827
madziara_07
Zadomowienie

Cytat:
ja tam mysle ze po prostu znajomi chca sie wodki z Toba napic
Stary 2013-03-03, 20:58   #2828
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie "prawdopodobny termin znany" i komentarze: "chłopiec czy dziewczynka?"
Vinnga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-03, 23:03   #2829
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
misz_masz Ja z radości, że wiem kiedy ściągam metal na FB napisałam "Data ustalona!" i teraz milion pytań kiedy się hajtam
Hahaha, bosko!

A ja we wtorek kończę ostatecznie mój 2.5-letni związek z panem...ortodontą Status związku: to skomplikowane :p (bo przecież będziemy się widywać sporadycznie na wizytach kontrolnych :p )
Zdejmujemy dół i finito! Niewiarygodne jak ten czas szybko zleciał!

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 08:11   #2830
tikutik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Hahaha, bosko!

A ja we wtorek kończę ostatecznie mój 2.5-letni związek z panem...ortodontą Status związku: to skomplikowane :p (bo przecież będziemy się widywać sporadycznie na wizytach kontrolnych :p )
Gratuluję, że dobrnęłaś do końca! Zazdroszczę i też bym już chciała tak. Pochwal się efektami po zdjęciu złomka
Stary 2013-03-04, 09:36   #2831
Malaga89
Przyczajenie

Dziewczyny! Mam problem! O 13 mam mieć zakładany aparat, a obudziłam się z gorączką ponad 38 stopni. Ogólnie czuję się dobrze, poza tą temperaturą. Sądzicie, że ortodontka odmówi mi założenia aparatu?
Stary 2013-03-04, 09:37   #2832
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, bosko!

Super, gratulacje
Stary 2013-03-04, 10:13   #2833
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Z ekspanderem pożegnam się już za 3,4 tygodnie, co cieszy mnie baaaardzo. Nie potrafimy się zaakceptować.
Najciekawszy był dzisiejszej nocy mój sen, a przyśniło mi się, że moje zęby w dziwaczny sposób przesunęły się do tyłu i wyglądałam delikatnie mówiąc...strasznie. Pamiętam, że poszukiwałam kogokolwiek, kto mógłby doprowadzić je do normalnego stanu Co gorsza, obudziłam się zapłakana, na szczęście TŻ nie zauważył mojej jakże "wspaniałej" reakcji na sen i przejmowanie się już trzyletnim złomkiem

Natomiast co do mojej dziwnej reakcji alergicznej i zajadów, orto zgodziła się z dermatologiem, że uczulenia mogłam nabyć (!!!) już w trakcie noszenia aparatu. Stwierdziła, że nie ma innego wyjścia, jak przecierpieć te pozostałe 15% leczenia oraz przyjmować leki antyalergiczne. Moje niedowierzanie zostało jednak rozwiane.

Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Czas edycji: 2013-03-04 o 10:16
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 10:30   #2834
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość
Gratuluję, że dobrnęłaś do końca! Zazdroszczę i też bym już chciała tak. Pochwal się efektami po zdjęciu złomka
Już się chwaliłam jakiś czas temu, bo górę zdjęłam z końcem listopada
Dół zakładałam parę miesięcy później, to i zdejmowanie dołu trochę się w czasie przeciągnęło, ale jak już będę w pełni oddrutowana, to mogę wrzucić jeszcze jakieś foto

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 19:49   #2835
kejszi
Raczkowanie

Hej!
Ja jestem umówiona na zakładanie aparatu na góre na 17 kwietnia. Orto przygotowała mi dwa plany leczenia i w tym drugim miałam do wyrwania aż 4 zęby, a więc zdecydowałam się na pierwszy, czyli usunięcie 4. Wgl.mam tylko 3 siekacze na dole i mi nie pasują do tych 4 na górze Za to mam aż 4 ósemki, jedną będziemy próbowały przepchnąć na miejsce dolnej 7, a 7 na miejsce dziury po 6
Reszta pewnie do wyrwania...
kejszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:36   #2836
anakazar
Zakorzenienie

miałam dzisiaj wizyte,która trwała godzinę!
góra jest pięknie prosta,jak zobaczyłam swój górny odlew to mało nie padłam jak porównałam swoje cofnięte dwójki do tego co jest teraz

za to dół.....nie ma miejsca kompletnie,znowu mi orto striping robiła,bo zęby absolutnie miejsca nie mają.No i jak się nic nie poprawi do następnej wizyty to chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała usunąć dolną jedynkę

no i wyprostowana góra strasznie nachodzi na dół...i orto mi tłumaczyła,mówiła,pokazyw ała na zdjęciach,kazała patrzeć w lusterko jak szczękę mi ustawiała,ale ja się tak na tym znam,że równie dobrze mogła mówić do mnie po chińsku

coś mówiła,że najlepiej było by wyrwać wszystkie 4 czwórki,ale sprowadziłam ją na ziemię i powiedziałam,że mowy nie ma i żeby szukała innego rozwiązania.

eh no i zaczęły się komplikacje samo usunięcie dolnej jedynki to dla mnie niemały problem,bo jak mam łazić bez przedniego zęba?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-03-04, 23:00   #2837
Isanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
góra jest pięknie prosta,jak zobaczyłam swój górny odlew to mało nie padłam jak porównałam swoje cofnięte dwójki do tego co jest teraz

za to dół.....nie ma miejsca kompletnie,znowu mi orto striping robiła,bo zęby absolutnie miejsca nie mają.No i jak się nic nie poprawi do następnej wizyty to chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała usunąć dolną jedynkę

no i wyprostowana góra strasznie nachodzi na dół...i orto mi tłumaczyła,mówiła,pokazyw ała na zdjęciach,kazała patrzeć w lusterko jak szczękę mi ustawiała,ale ja się tak na tym znam,że równie dobrze mogła mówić do mnie po chińsku

coś mówiła,że najlepiej było by wyrwać wszystkie 4 czwórki,ale sprowadziłam ją na ziemię i powiedziałam,że mowy nie ma i żeby szukała innego rozwiązania.

eh no i zaczęły się komplikacje samo usunięcie dolnej jedynki to dla mnie niemały problem,bo jak mam łazić bez przedniego zęba?
ja chodzę bez górnej dwójki prawie na to samo wychodzi. sorry dziewczyny ale nie wiem i chciałam zapytać: dlaczego wszyscy wystrzegają się tak wyrywanie tych czwórek? nie mówię że to źle, po prostu ciekawi mnie dlaczego nikt tego nie chce. sama pewnie też bym nie dała wyrwać tylko o co tak właściwie chodzi? są później jakieś komplikacje?
Isanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 00:00   #2838
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vinnga Pokaż wiadomość
Ja dlatego wzięłam niebieski łańcuszek, szczególnie że mam go założonego na cały górny łuk Ale jestem ciekawa jak długo Twój będzie przezroczysty, więc jak możesz to informuj co jakiś czas o jego stanie
ja jak nosilam przezroczysty to przy pilnowaniu się, czyli piciu przez rurkę, nie jedzenie keczupu, sosow pomidorowych itp. czysty byl przez ok 3-4 tygodnie. teraz na gorze mam lancuszek perlowy, ktory duzo bardziej mi się oodoba, bo dodatkowo zasłania troche drucik, przez co apart jest praktycznie niewidoczny. O przebarwianiu sie perlowego nic nie powiem, bo co chwilę mi pęka o orto wymienia na nowy. w srode ide na kolejną wymianę. juz nie mam sily. Pęka cały czas przy jednym zebie, moze dlatego ze tam mam dość ciasno? nie wiem czy jest jakas inna opcja złączenia tych zębów, np na 6 i 5 , bo tam pęka, dać metalowe ligatury a na reszte gumki perłowe? na caly luk metalowych nie zaloze....

Ale Wam zazdroszcze że juz zdejmujecie...

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 05:38   #2839
kejszi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Isanka Pokaż wiadomość
ja chodzę bez górnej dwójki prawie na to samo wychodzi. sorry dziewczyny ale nie wiem i chciałam zapytać: dlaczego wszyscy wystrzegają się tak wyrywanie tych czwórek? nie mówię że to źle, po prostu ciekawi mnie dlaczego nikt tego nie chce. sama pewnie też bym nie dała wyrwać tylko o co tak właściwie chodzi? są później jakieś komplikacje?
Też jestem ciekawa bo mam mieć wyrywaną 4.
kejszi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:29   #2840
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
mi chodzi o to,że nie dam sobie wyrwać aż 4(!)zębów.Mowy nie ma.Już wyrwałam na rzecz aparatu piękną,zdrową siódemkę i więcej zębów miało nie polecieć.
Wczoraj wyskoczyła z tymi czterema kolejnymi i nie ma dla mnie dla znaczenia czy to 4 czy 6 czy tam 2.Zęby mam ładna i zdrowe i wyrwywanie takiej ilości nie wchodzi w grę.Ba!nawet dwóch bym nie wyrwała.
Będę się upierać,żeby obyło się bez jakiegokolwiek wyrywania-co jasno wczoraj dałam orto do zrozumienia,ale jeśli będzie mus to trudno poświęce jeszcze jednego zęba

a jak to wygląda?jak masz wyrwaną dwójkę to masz założony łańcuszek,żeby zęby się szybciej przybliżyły?Bo się zastanawiam czy między jednynką,a dwójką coś mi założy-żeby szybciej się poprzestawiały w miejsce wyrwanej jedynki ale chyba masło maślane mi wyszło

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-03-05 o 07:30
Stary 2013-03-05, 07:57   #2841
cherry pie
dream big

.

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”

Edytowane przez cherry pie
Czas edycji: 2013-03-05 o 15:08
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 08:29   #2842
tikutik
Zadomowienie

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39573139]Natomiast co do mojej dziwnej reakcji alergicznej i zajadów, orto zgodziła się z dermatologiem, że uczulenia mogłam nabyć (!!!) już w trakcie noszenia aparatu. Stwierdziła, że nie ma innego wyjścia, jak przecierpieć te pozostałe 15% leczenia oraz przyjmować leki antyalergiczne. Moje niedowierzanie zostało jednak rozwiane.[/QUOTE]
Czyli jednak jest takie coś możliwe, że to nabyte uczulenie. No nic, dobrze, że już jednak większość czasu leczenia za Tobą a tyle to już przecierpisz

Cytat:
Już się chwaliłam jakiś czas temu, bo górę zdjęłam z końcem listopada
Dół zakładałam parę miesięcy później, to i zdejmowanie dołu trochę się w czasie przeciągnęło, ale jak już będę w pełni oddrutowana, to mogę wrzucić jeszcze jakieś foto
Chodziło mi o ogólny efekt

Cytat:

Kurcze dziwna sytuacja, to ja myślałam, że takie ewentualne wyrywania są ujęte w planie leczenia, który jest jasno ustalony jeszcze przed założeniem aparatu. Dasz radę nawet bez tej jedynki, wiadomo, że to będzie jakiś czas trwało zanim się przesuną zęby w tą lukę

Edytowane przez tikutik
Czas edycji: 2013-03-26 o 22:31
Stary 2013-03-05, 08:37   #2843
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikutik Pokaż wiadomość

Kurcze dziwna sytuacja, to ja myślałam, że takie ewentualne wyrywania są ujęte w planie leczenia, który jest jasno ustalony jeszcze przed założeniem aparatu. Dasz radę nawet bez tej jedynki, wiadomo, że to będzie jakiś czas trwało zanim się przesuną zęby w tą lukę. Sama nie mam jednej 3 i jakoś żyję...
nic ujęte nie było,bo sprawa wyskoczyła nagle-wczoraj.Fakt,mam strasznie mało miejsca na dole,bo sama na zdjęciu widziałam,no i orto ledwo wczoraj między zęby się wbijała i je ścierała czymś ala papier ścierny,żeby mimimum miejsca zrobić między nimi.

też będę jakoś żyła bez ewentualnej jedynki,ale to"jakoś"nie podoba mi się się zupełnie ale nie martwię się dzisiaj.Wizytę mam 15 kwietnia i zobaczę wtedy co mi orto powie

Stary 2013-03-05, 10:08   #2844
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
mi chodzi o to,że nie dam sobie wyrwać aż 4(!)zębów.Mowy nie ma.Już wyrwałam na rzecz aparatu piękną,zdrową siódemkę i więcej zębów miało nie polecieć.
Wczoraj wyskoczyła z tymi czterema kolejnymi i nie ma dla mnie dla znaczenia czy to 4 czy 6 czy tam 2.Zęby mam ładna i zdrowe i wyrwywanie takiej ilości nie wchodzi w grę.Ba!nawet dwóch bym nie wyrwała.
Będę się upierać,żeby obyło się bez jakiegokolwiek wyrywania-co jasno wczoraj dałam orto do zrozumienia,ale jeśli będzie mus to trudno poświęce jeszcze jednego zęba

a jak to wygląda?jak masz wyrwaną dwójkę to masz założony łańcuszek,żeby zęby się szybciej przybliżyły?Bo się zastanawiam czy między jednynką,a dwójką coś mi założy-żeby szybciej się poprzestawiały w miejsce wyrwanej jedynki ale chyba masło maślane mi wyszło
Szkoda, że to wyszło dopiero teraz, ale chyba musisz zaufać swojej ortodontce.Ja Ciebie rozumiem, też nie chciałabym wyrywać zdrowych zębów, ale jeśli nie da się inaczej...

Edytowane przez Vinnga
Czas edycji: 2013-03-05 o 10:10
Stary 2013-03-05, 10:10   #2845
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
nic ujęte nie było,bo sprawa wyskoczyła nagle-wczoraj.Fakt,mam strasznie mało miejsca na dole,bo sama na zdjęciu widziałam,no i orto ledwo wczoraj między zęby się wbijała i je ścierała czymś ala papier ścierny,żeby mimimum miejsca zrobić między nimi.

też będę jakoś żyła bez ewentualnej jedynki,ale to"jakoś"nie podoba mi się się zupełnie ale nie martwię się dzisiaj.Wizytę mam 15 kwietnia i zobaczę wtedy co mi orto powie
Hmmm... to faktycznie dziwne. U mnie był straszny ścisk na dole, a teraz mam szpary, które domyka mi orto łańcuszkami
Nie martw się, lepiej usunąć dolnego zęba niż górnego. Moja bratowa tak miała - górna dwójka została wyrwana przed założeniem aparatu i chodziła szczerbata. A była wtedy już po 30. Ale teraz ma piękne i proste ząbki. Wszystko da się przeżyć.
Stary 2013-03-05, 10:19   #2846
Jigoku
Zakorzenienie

cherry pie, było ostatnio sporo o retencji, więc nie wiem czy taka cisza

Cytat:
Jedna z moich ortodontek chciała mi wyrwać czwórkę, nie zgodziłam się, bo nie chciałam, żeby potem się okazało, że mam szpary. Jak się okazało bardzo dobrze, bo wszystkie zęby się 'zmieściły', a tak miałabym o jednego, zdrowego zęba mniej.

anakazar, a dlaczego własnie jedynkę?

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:23   #2847
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda, że to wyszło dopiero teraz, ale chyba musisz zaufać swojej ortodontce.Ja Ciebie rozumiem, też nie chciałabym wyrywać zdrowych zębów, ale jeśli nie da się inaczej...
Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Hmmm... to faktycznie dziwne. U mnie był straszny ścisk na dole, a teraz mam szpary, które domyka mi orto łańcuszkami
Nie martw się, lepiej usunąć dolnego zęba niż górnego. Moja bratowa tak miała - górna dwójka została wyrwana przed założeniem aparatu i chodziła szczerbata. A była wtedy już po 30. Ale teraz ma piękne i proste ząbki. Wszystko da się przeżyć.
dzięki dziewczyny tylko ja wiem,że 4 zdrowych zębów nie dam wyrwać nawet za cenę prostego uśmiechu
Przyszłam z pełnym kompletem zębów i nie mam zamiaru zostać bez pięciu sztuk-w nosie mam taki interes

orto ma nade mną przewagę taką,że się kompletnie nie znam na tym co ona mi tłumaczy.Na następnej wizycie poproszę o wytłumaczenie "jak krowie na rowie"i tyle.Ja w sumie do tej pory nie wiem dlaczego ona chcę te 4 zęby wyrwać
Skomplikowane to prostowanie zębów

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
anakazar, a dlaczego własnie jedynkę?
Jedynkę dlatego,bo jest najbardziej"plastyczna"i najłatwiej siekacza wyrwać-coś w ten deseń mi tłumaczyła

Stary 2013-03-05, 10:25   #2848
Vinnga
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny tylko ja wiem,że 4 zdrowych zębów nie dam wyrwać nawet za cenę prostego uśmiechu
Przyszłam z pełnym kompletem zębów i nie mam zamiaru zostać bez pięciu sztuk-w nosie mam taki interes

orto ma nade mną przewagę taką,że się kompletnie nie znam na tym co oni mi tłumaczy.Na następnej wizycie poproszę o wytłumaczenie "jak krowie na rowie"i tyle.Ja w sumie do tej pory nie wiem dlaczego ona chcę te 4 zęby wyrwać
Skomplikowane to prostowanie zębów
No pewnie, pięć zębów usuniętych to strasznie dużo Niech Ci wytłumaczy dokładnie co, jak i dlaczego
A siódemkę miałaś wyrywaną na dole? Nic to nie dało?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Ja po prostu nie chciałabym usuwać zdrowych zębów
Stary 2013-03-05, 10:27   #2849
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, pięć zębów usuniętych to strasznie dużo Niech Ci wytłumaczy dokładnie co, jak i dlaczego
A siódemkę miałaś wyrywaną na dole? Nic to nie dało?

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Ja po prostu nie chciałabym usuwać zdrowych zębów
siódemkę górą wyrwałam i dzięki niej pięknie cofnięte dwójki weszły do łuku(bo też był straszny ścisk)

na dole mam komplet(oprócz ósemki)

Stary 2013-03-05, 10:33   #2850
Vinnga
Zakorzenienie

Aha, rozumiem To skoro na górze ładnie się zęby ustawiły to po co Twoja ortodontka tam też chce wyrywać czwórki?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości