|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.XIII
|
|
|
|
#2822 |
|
Zadomowienie
|
Oj matko, trochę czasu mnie tu nie było i dopiero teraz nadrobiłam wątek, sporo tego było
|
|
|
|
#2823 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dziś 2 miesiące z górnym aparatem
Ale ten czas mija. Robi się coraz ładniej, nie licząc szpar między jedynkami a dwójkami, grunt że moja wystająca jedynka schowała się ładnie do łuku Mam pytanie, miałyście robione wyciski mając jeszcze aparat na zębach? Na przyszłej wizycie mam mieć robione pod ten nieszczęsny łuk podniebienny i się zastanawiam czy mi zamków nie pourywa... Jak miałam wyciski przed założeniem aparatu to myślałam, że razem z tą masą wyciągnie asystentka moje zęby
|
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: Na Mazury, Mazury, Mazury, popływamy tą łajbą z tektury!
|
misz_masz hahah nie, nie urwie Ci zamków
ja ostatnio miałam robione do retencji nic specjalnego, tylko resztki masy mogą co najwyżej w pomiędzy zamki wejść, ale wystarczy buzię przepłukać i spoko ![]() Ja z radości, że wiem kiedy ściągam metal na FB napisałam "Data ustalona!" i teraz milion pytań kiedy się hajtam
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam jutro wizytę-fajnie,kolor gumek będzie zmieniony
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja we wtorek kończę ostatecznie mój 2.5-letni związek z panem...ortodontą Status związku: to skomplikowane :p (bo przecież będziemy się widywać sporadycznie na wizytach kontrolnych :p )Zdejmujemy dół i finito! Niewiarygodne jak ten czas szybko zleciał!
|
|
#2830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2831 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Mam problem! O 13 mam mieć zakładany aparat, a obudziłam się z gorączką ponad 38 stopni. Ogólnie czuję się dobrze, poza tą temperaturą. Sądzicie, że ortodontka odmówi mi założenia aparatu?
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2833 |
|
Konto usunięte
|
Z ekspanderem pożegnam się już za 3,4 tygodnie, co cieszy mnie baaaardzo. Nie potrafimy się zaakceptować.
Najciekawszy był dzisiejszej nocy mój sen, a przyśniło mi się, że moje zęby w dziwaczny sposób przesunęły się do tyłu i wyglądałam delikatnie mówiąc...strasznie. Pamiętam, że poszukiwałam kogokolwiek, kto mógłby doprowadzić je do normalnego stanu Co gorsza, obudziłam się zapłakana, na szczęście TŻ nie zauważył mojej jakże "wspaniałej" reakcji na sen i przejmowanie się już trzyletnim złomkiem ![]() Natomiast co do mojej dziwnej reakcji alergicznej i zajadów, orto zgodziła się z dermatologiem, że uczulenia mogłam nabyć (!!!) już w trakcie noszenia aparatu. Stwierdziła, że nie ma innego wyjścia, jak przecierpieć te pozostałe 15% leczenia oraz przyjmować leki antyalergiczne. Moje niedowierzanie zostało jednak rozwiane. Edytowane przez fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 Czas edycji: 2013-03-04 o 10:16 |
|
|
|
#2834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dół zakładałam parę miesięcy później, to i zdejmowanie dołu trochę się w czasie przeciągnęło, ale jak już będę w pełni oddrutowana, to mogę wrzucić jeszcze jakieś foto
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Ja jestem umówiona na zakładanie aparatu na góre na 17 kwietnia. Orto przygotowała mi dwa plany leczenia i w tym drugim miałam do wyrwania aż 4 zęby, a więc zdecydowałam się na pierwszy, czyli usunięcie 4. Wgl.mam tylko 3 siekacze na dole i mi nie pasują do tych 4 na górze Za to mam aż 4 ósemki, jedną będziemy próbowały przepchnąć na miejsce dolnej 7, a 7 na miejsce dziury po 6![]() Reszta pewnie do wyrwania... |
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
miałam dzisiaj wizyte,która trwała godzinę!
góra jest pięknie prosta,jak zobaczyłam swój górny odlew to mało nie padłam jak porównałam swoje cofnięte dwójki do tego co jest teraz za to dół.....nie ma miejsca kompletnie,znowu mi orto striping robiła,bo zęby absolutnie miejsca nie mają.No i jak się nic nie poprawi do następnej wizyty to chyba nie będę miała wyjścia i będę musiała usunąć dolną jedynkę ![]() no i wyprostowana góra strasznie nachodzi na dół...i orto mi tłumaczyła,mówiła,pokazyw ała na zdjęciach,kazała patrzeć w lusterko jak szczękę mi ustawiała,ale ja się tak na tym znam,że równie dobrze mogła mówić do mnie po chińsku ![]() coś mówiła,że najlepiej było by wyrwać wszystkie 4 czwórki,ale sprowadziłam ją na ziemię i powiedziałam,że mowy nie ma i żeby szukała innego rozwiązania. eh no i zaczęły się komplikacje samo usunięcie dolnej jedynki to dla mnie niemały problem,bo jak mam łazić bez przedniego zęba?
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie na to samo wychodzi. sorry dziewczyny ale nie wiem i chciałam zapytać: dlaczego wszyscy wystrzegają się tak wyrywanie tych czwórek? nie mówię że to źle, po prostu ciekawi mnie dlaczego nikt tego nie chce. sama pewnie też bym nie dała wyrwać tylko o co tak właściwie chodzi? są później jakieś komplikacje?
|
|
|
|
|
#2838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Wam zazdroszcze że juz zdejmujecie... |
|
|
|
|
#2839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wyskoczyła z tymi czterema kolejnymi i nie ma dla mnie dla znaczenia czy to 4 czy 6 czy tam 2.Zęby mam ładna i zdrowe i wyrwywanie takiej ilości nie wchodzi w grę.Ba!nawet dwóch bym nie wyrwała. Będę się upierać,żeby obyło się bez jakiegokolwiek wyrywania-co jasno wczoraj dałam orto do zrozumienia,ale jeśli będzie mus to trudno poświęce jeszcze jednego zęba ![]() a jak to wygląda?jak masz wyrwaną dwójkę to masz założony łańcuszek,żeby zęby się szybciej przybliżyły?Bo się zastanawiam czy między jednynką,a dwójką coś mi założy-żeby szybciej się poprzestawiały w miejsce wyrwanej jedynki ale chyba masło maślane mi wyszło
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2013-03-05 o 07:30 |
|
|
|
|
#2841 |
|
dream big
|
.
who believe in the beauty of their dreams” Edytowane przez cherry pie Czas edycji: 2013-03-05 o 15:08 |
|
|
|
#2842 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;39573139]Natomiast co do mojej dziwnej reakcji alergicznej i zajadów, orto zgodziła się z dermatologiem, że uczulenia mogłam nabyć (!!!) już w trakcie noszenia aparatu. Stwierdziła, że nie ma innego wyjścia, jak przecierpieć te pozostałe 15% leczenia oraz przyjmować leki antyalergiczne. Moje niedowierzanie zostało jednak rozwiane.[/QUOTE]
Czyli jednak jest takie coś możliwe, że to nabyte uczulenie. No nic, dobrze, że już jednak większość czasu leczenia za Tobą a tyle to już przecierpisz Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez tikutik Czas edycji: 2013-03-26 o 22:31 |
||
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też będę jakoś żyła bez ewentualnej jedynki,ale to"jakoś"nie podoba mi się się zupełnie
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Vinnga Czas edycji: 2013-03-05 o 10:10 |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, lepiej usunąć dolnego zęba niż górnego. Moja bratowa tak miała - górna dwójka została wyrwana przed założeniem aparatu i chodziła szczerbata. A była wtedy już po 30. Ale teraz ma piękne i proste ząbki. Wszystko da się przeżyć.
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
cherry pie, było ostatnio sporo o retencji, więc nie wiem czy taka cisza
![]() Cytat:
anakazar, a dlaczego własnie jedynkę? |
|
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyszłam z pełnym kompletem zębów i nie mam zamiaru zostać bez pięciu sztuk-w nosie mam taki interes ![]() orto ma nade mną przewagę taką,że się kompletnie nie znam na tym co ona mi tłumaczy.Na następnej wizycie poproszę o wytłumaczenie "jak krowie na rowie"i tyle.Ja w sumie do tej pory nie wiem dlaczego ona chcę te 4 zęby wyrwać Skomplikowane to prostowanie zębów ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Jedynkę dlatego,bo jest najbardziej"plastyczna"i najłatwiej siekacza wyrwać-coś w ten deseń mi tłumaczyła
|
|
#2848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siódemkę miałaś wyrywaną na dole? Nic to nie dało? ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dole mam komplet(oprócz ósemki)
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, rozumiem
To skoro na górze ładnie się zęby ustawiły to po co Twoja ortodontka tam też chce wyrywać czwórki?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.

Ale ten czas mija.
nic specjalnego, tylko resztki masy mogą co najwyżej w pomiędzy zamki wejść, ale wystarczy buzię przepłukać i spoko 

Za to mam aż 4 ósemki, jedną będziemy próbowały przepchnąć na miejsce dolnej 7, a 7 na miejsce dziury po 6
prawie na to samo wychodzi. sorry dziewczyny ale nie wiem i chciałam zapytać: dlaczego wszyscy wystrzegają się tak wyrywanie tych czwórek? nie mówię że to źle, po prostu ciekawi mnie dlaczego nikt tego nie chce. sama pewnie też bym nie dała wyrwać