Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 21:33   #4561
pluskotka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz.XVIII + trochę offtopowo

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Czy Ty przypadkiem nie mówisz o moim Tż? Nie wiadomo czy śmiać się, czy płakać. Na palcach jednej ręki zliczę ile razy odkąd się znamy mnie przeprosił, a "okazji" było o wiele więcej, bo ewidentnie zawinił, tylko biorę wszystko na swoją klatę i duszę w sobie. Później ma pretensje, że się nie uśmiecham, nic nie mówię - i znowu obrażony! Skakać z radości nie będę, jeśli rzekomo wszystko jest moją winą.
Niieeee, takich facetów jest naprawdę dużo
Wiesz co, próbuj rzeczywiście coś delikatnie inicjować, chociażby obejrzenie jakiejś komedii, krótkie spacery (dzisiaj słońce już tak ładnie przyświeciło ), pokaż, że można inaczej. A rozmowy...zaczynanie poważnych rozmów z facetami często kończą się fochami, ale trzeba próbować aż do skutku. Jak to nie daje rady, to odpuściłabym sobie. Wiem, że łatwo się mówi, ale wiem z doświadczenia, że to strasznie męczy. Dajcie sobie szansę i znajdźcie może jakieś wspólne hobby/rozrywkę

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj taaaaki przyjemny dzień. Good hair day, ładna pogoda, TŻ zdał prawo jazdy (nareszcie!), zrobiłam cały Skalpel Ewki, kupiłam aloesowego Pottersa i 2 lakiery Jolly Jewels... A po drodze do domu rozwaliły mi się praktycznie nowe buty, odkleiła mi się cała podeszwa

A teraz siedzę i pachnę olejem arachidowym
Chociaż Ty Ja to ostatnio mam dni świstaka, co ja gadam, tygodnie świstaka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Łaaaał. Seksi ten bob. Lubię boby tylko w wersji rudej lub czarnej. Blond boby za bardzo kojarzą mi się z moją matematyczką z liceum.

Poza tym.. gęste. Cholera. No, przyznam się, zazdroszczę trochę bardziej niż bardzo.
Ty się nie odzywaj, bo wszystkie wiemy, że rano jak wstajesz, to grawitacja spowodowana nadmiarem na głowie (dosłownie) sprawia, że plaskasz z powrotem na poduszkę i opuszczasz wykłady
Za dużo tych włosów masz i już!

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Spadam, zasłabłam dziś i cóż, muszę zacząć o siebie dbać
Dbaj o siebie, luby niech Cię przypilnuje. Nie wchodź tu do nas

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Kaveri, też tak miałam, bałam się cokolwiek powiedzieć, bo zaraz były pretensje, a jak się po rozstaniu okazało pretensje miał dlatego, że bał się, że domyślam się, że mnie okłamuje, ale długo by o tym pisać... Moje zaufanie do facetów szybko nie wróci...
Jednym słowem z facetem trzeba się obchodzić jak z jajkiem

W ogóle i w szczególe cieszę się, że ostatnio coraz więcej fociszy włosowych na wątku się pojawia.

Sanlan, bardzo ładnie wyszło!

Klaudia, widzę, że masz nowy, bardzo ładny avatar

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
noo skarżyłam się bardzo bo byłam zdesperowana, bo na skalp nakładałam cały czas albo siemię albo jogurt naturalny, kupiłam Vitapil a z tygodnia na tydzień było ich coraz mniej....
A olejek z Alterry który jest naj.? Mam swoje notatki w zeszycie, niestety w weekend mam do niego dopiero dostęp. I wgl wszystkie notatki
Pamiętam Twoje problemy z wypadaniem. Długo Cię nie było, to pewnie kozieradkowy hit Cię ominął, a jej spróbować można, zwłaszcza, że taniocha

Domyłam dzisiaj włosy. Szał. Mam pytanie do posiadaczek Pottersa aloesowego: sprawia Wam on, że włosy wydają się cieńsze, bardziej fruwające? Mam to za każdym razem z nim, włosy niby miękkie, gładkie, ale wizualnie takie sobie. Używam go jako odżywki, nie do mycia.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:45   #4562
201612231846
Konto usunięte

Ból przeszedł mi, gdy wzięłam ranigast
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:04   #4563
say-hello
Zakorzenienie

Karmazynko nie wiem, czy dobrze, że weszłam na ten wątek ;P za dużo wiem i teraz mam mętlik... te filtry się destabilizują, tamte są wnikające i szkodzą.. już sama nie wiem ;P najchętniej kupiłabym coś dobrego i taniego, ale chyba takiego ideału nie ma wśród filtrów..

edit: i jeszcze jedno pytanie.
nakładasz filtr, później dry-flo, na to minerałki tak?
dry-flo może być takie http://mazidla. com/index.php?option=com_virt uemart&page=shop.product_ details&flypage=shop.flyp age&product_id=45&Itemid= 10&vmcchk=1&Itemid=10 ?

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-03-04 o 22:07
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:08   #4564
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość

Domyłam dzisiaj włosy. Szał. Mam pytanie do posiadaczek Pottersa aloesowego: sprawia Wam on, że włosy wydają się cieńsze, bardziej fruwające? Mam to za każdym razem z nim, włosy niby miękkie, gładkie, ale wizualnie takie sobie. Używam go jako odżywki, nie do mycia.
Ja go mam jeszcze końcóweczkę, w sumie to lubiłam go używać głównie po olejowaniu, bo jest ledziutki, faktycznie włosy są po nim raczej lekkie, nie ma mowy o jakimś obciążeniu.
Na początku bardziej mi się podobał, ale teraz wiem, że raczej do niego nie wrócę

Ja teraz jak mam krótkie włosy to używam minimale ilości odżywek/masek i chyba wieki mi zajmie zanim coś zużyję, żeby kupić coś nowego. A mam na oku nową odżywkę i już mnie skręca żeby ją mieć, ale muszę najpierw zużyć te nieszczęsne garniery
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:19   #4565
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Nadrobiłam po łebkach - szczerze zazdroszczę wszystkim, którzy mają luzy na studiach. Właśnie weszłam do domu, kilka minut temu. A wyszłam o 7. Rano wstaję o 6 i zaś na uczelnię. I tak w kółko.

Piękne włosy nawrzucałyście, szczególnie moimi faworytami są ombre i gęęęęsty bob...

A moje wyszły czerwone bardzo. I wizualnie mam jakiś BHD. Spuszyły się od głowy, pokręciły przy grzywce i w ogóle się nie układają. Jakieś dziwne. I lotają na wszystkie strony. Ale chociaż w dotyku miękkie i puszyste. I nie można powiedzieć, że nie błyszczą.

Tymczasem spadam spać, mało czasu mi zostało.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:33   #4566
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Ja go mam jeszcze końcóweczkę, w sumie to lubiłam go używać głównie po olejowaniu, bo jest ledziutki, faktycznie włosy są po nim raczej lekkie, nie ma mowy o jakimś obciążeniu.
Na początku bardziej mi się podobał, ale teraz wiem, że raczej do niego nie wrócę
Bo on ma w składzie proteiny jedwabiu, a mi one za bardzo nie służą.
W ogóle dziwne, włosy raczej niskoporowate, a proteiny mogę kłaść tylko rzadko.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:34   #4567
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

pluskotko dziękuję <--- moja trzecia ulubiona emota na wizażu w końcu przegrałam foty z aparatu na komp, między innymi taką śmiesznostkę jak w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pink xd.jpg (97,8 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-03-04, 23:02   #4568
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
I przez Ciebie zaczynam żałować, że nie kupiłam całego A znając te wariatki, jak tam następnym razem dotrę do Agory to będzie wszystko wykupione już

Mhm, a mój brat siedzi w akademiku nie dość, że od poniedziałku do piątku to nawet czasem w weekendy. To się można tylko domyślać co oni tam robią
;p no u mnie też dużo osób siedzi w akademiku i rzadko wraca do domu

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
A ja tam czasu nie mam, ciesze się jak mam praktyki bo wtedy normalnie funkcjonuje
a jak mam zajęcia to wprawdzie mam przerwy ale pół godzinne, po zajęciach trwających 3-4 godziny to jest jak raj
i siedzę na uczelni od 8 do 20
wszystko kwestia kierunku...
hmmm...;p przez pierwsze 2 lata studiów też tak myślałam A mój kierunek akurat podobno jest takim, na który jest dużo zajęć i jest dośc ambitny (miałam 90% z matmy rozszerzonej, 1 pkt mniej i nie dostałabym się;p ). Fakt, na pewno są kierunki, na których jest więcej zajęć, ale np licząc z wykładami w tym tygodniu mam 27 godzin zajęć(jeśli nie pomyliłam się w liczeniu);p więc nie jest to jakoś szczególnie mało jak na studia;p a mimo wszytsko mam 2 dni wolnego (bo nie chodzę na część wykładów)

Chyba w Krakowie robi się wiosna;p
Nałożyłam olej arachidowy i idę spać;p dobranoc dziewczyny
xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 23:49   #4569
martaakow
Zakorzenienie

Podbijam stawkę - 32h, z czego mogłabym sobie odpuścić może max 3-4h. ;p
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 23:59   #4570
Redhaired Witch
Nindżopesz

A propos olei, pragnę poteoretyzować
Niby się mówi, że wysokoporowate włosy lubią oleje yyy niewnikające (dobrze gadam? nieważne zresztą) i krótko trzymane, a niskoporowate na odwrót.
Jaki więc wystąpi niekorzystny efekt jeśli się olejuje wbrew tym zasadom? (zakładając, że zasady działają). Przesusz, uliz?

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 00:32   #4571
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Niby się mówi, że wysokoporowate włosy lubią oleje yyy niewnikające (dobrze gadam? nieważne zresztą) i krótko trzymane, a niskoporowate na odwrót.
Jaki więc wystąpi niekorzystny efekt jeśli się olejuje wbrew tym zasadom? (zakładając, że zasady działają). Przesusz, uliz?
puch na wysokoporach

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 06:28   #4572
halbtrocken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do halbtrocken

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Podbijam stawkę - 32h, z czego mogłabym sobie odpuścić może max 3-4h. ;p
Marzenie. Zgodnie z planem 37h, ale jeszcze wspaniałomyślni wykładowcy nam podokładali, więc mamy 43. Odpuścić mogę 3h. A i to niewskazane... Ok, ponarzekałam. Śmigam na autobus.

"Jeśli chodzi o porządek, to zawsze mam czystą w pokoju."
halbtrocken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 06:30   #4573
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
O.o nawet nie wiedziałam.
Niestety nie mam innej możliwości niż na noc, dobrze, że to i tak zwykle jest do 6h.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 06:34   #4574
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez kaludia91 Pokaż wiadomość
pluskotko dziękuję <--- moja trzecia ulubiona emota na wizażu w końcu przegrałam foty z aparatu na komp, między innymi taką śmiesznostkę jak w załączniku
Masz przepiękny kolor
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:12   #4575
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Masz przepiękny kolor
ja już sama nie wiem jaki mam kolor, bo na telefonie wychodzi bardziej czerwony a na aparacie różowy, sama się z takich pozycji nie widzę a TŻtowi nie ma co wierzyć jeśli chodzi o kolory
zresztą, i tak się zaraz zmieni, spłucze, nie ma się co przywiązywać za 3 tyg święta, niech mi się ta różoczerwień na jakiś przyzwoity kolor wypłucze
Stary 2013-03-05, 07:15   #4576
Kaveri
Spaceroholiczka

Zmierzyłam sobie kitkę. Bidne 3,5 cm
Stary 2013-03-05, 07:18   #4577
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość

Spadam, zasłabłam dziś i cóż, muszę zacząć o siebie dbać
trzymaj się

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
hmmm...;p przez pierwsze 2 lata studiów też tak myślałam A mój kierunek akurat podobno jest takim, na który jest dużo zajęć i jest dośc ambitny (miałam 90% z matmy rozszerzonej, 1 pkt mniej i nie dostałabym się;p ). Fakt, na pewno są kierunki, na których jest więcej zajęć, ale np licząc z wykładami w tym tygodniu mam 27 godzin zajęć(jeśli nie pomyliłam się w liczeniu);p więc nie jest to jakoś szczególnie mało jak na studia;p a mimo wszytsko mam 2 dni wolnego (bo nie chodzę na część wykładów)
tylko nie ma bata, mogę opuścić tylko jeden wykład, który jest mało ważny, tylko że on jest w planie tuz przed ćwiczeniami z tego samego przedmiotu z tym samym prowadzącym...
a reszty nie moge bo na zaliczeniu jest przechlapane totalnie...

Cytat:
Kasia mówiła że ten podział które sa dobre dla nisko a które dla wysoko nie jest najlepszy
bo każdym włosom pasuje co innego

Kascysko masz na mnie jakiś dziwny wpływ, jak Cie nie ma to co trochę cie cytuje co mówiłaś

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 07:38   #4578
Kaveri
Spaceroholiczka

usmiechnieteoczy - ile chcesz sztuk pianki? Dziś chyba wybiorę się na zakupy, to podskoczę i od razu kupię
Stary 2013-03-05, 08:07   #4579
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
Zmierzyłam sobie kitkę. Bidne 3,5 cm
Ja też zmierzyłam - 9cm.
Stary 2013-03-05, 08:33   #4580
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Ja też zmierzyłam - 9cm.
Daj trochę ja dzis wybieram się do rosmana, kupie sobie olejek i ten z pomarańczą i z migdałami, jak szaleć to szaleć, a co! i jeszcze po jantara trzeba skoczyć do apteki i jeszcze farba zdałaby się, kurde, 60zł pójdzie jak nic:/
Stary 2013-03-05, 08:33   #4581
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ty się nie odzywaj, bo wszystkie wiemy, że rano jak wstajesz, to grawitacja spowodowana nadmiarem na głowie (dosłownie) sprawia, że plaskasz z powrotem na poduszkę i opuszczasz wykłady
Za dużo tych włosów masz i już!
Bardzo śmieszne, naprawdę. Ha-ha-ha.
Od 25 minut moi ludzie siedzą na wykładzie, a ja dopiero włosy wysuszyłam i za śniadanie się zabieram. Ignorujcie mnie w czerwcu, kiedy będę jęczała, że nie potrafię sesji zdać.

Cytat:
Napisane przez antoninamotyl Pokaż wiadomość
Ja też zmierzyłam - 9cm.
Aleś ją pocieszyła..

Kaveri, teraz wiosna przyjdzie, dużo witamin, zagęszczą się. Moich też ubyło i tylko na wiosnę czekam, coby mi placki za uszami zarosły.
Poza tym, Ty masz loczki, przy loczkach tego tak nie widać jak przy prostych włosach.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:04   #4582
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Aleś ją pocieszyła..
Niektórzy mają 17 cm...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:31   #4583
antoninamotyl
Rozeznanie

Cytat:
Niektórzy mają 17 cm...

Ja dzisiaj wybieram sie do rossmana po oliwke BD, a co!
Mam plan żeby robić sobie kucyka (ale nie moge sie za to zabrać-nie lubie siebie w kucyku ) bo ostatnio nie chce na nie patrzeć,o!
Stary 2013-03-05, 09:44   #4584
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

zaolejowałam się wczoraj na gluta pierwszy raz. Zobaczymy co z tego będzie

Przy okazji też nałożyłam gluta na facjatę przetartą kozieradką, wcześniej wypucowaną szmatką z mikrofibry, na to olej i kurczę, chyba podziałało nawilżająco w końcu coś, bo całkiem miła w dotyku i nie widać wszędzie suchych skórek

a 17cm to ja nawet w nadgarstku nie mam, a gdzie tyle włosów
Stary 2013-03-05, 10:39   #4585
justusia16
Wtajemniczenie

Wklejam moje zbiory

Nowości

I starości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP3116.jpg (75,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3112.jpg (67,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3114.jpg (92,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMGP3115.jpg (79,4 KB, 37 załadowań)
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:44   #4586
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Kaveri, teraz wiosna przyjdzie, dużo witamin, zagęszczą się. Moich też ubyło i tylko na wiosnę czekam, coby mi placki za uszami zarosły.
Poza tym, Ty masz loczki, przy loczkach tego tak nie widać jak przy prostych włosach.
Tak, przy loczkach aż tak tego nie widać, ale jak noszę się na prosto, to aż wstyd
Czuję, że w maju będę łysa po pobycie w szpitalu i futrowaniu lekami.

Ciapnęłabym coś na włosy, ale nie wiem czy zdążę zmyć, poza tym mam jeszcze PP i dentystę
Stary 2013-03-05, 10:52   #4587
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Wklejam moje zbiory

Nowości

I starości
piękności i love it!
Stary 2013-03-05, 10:55   #4588
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejam moje zbiory

Nowości

I starości
chyba też sobie cyknę takie foto

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:57   #4589
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
piękności i love it!
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
chyba też sobie cyknę takie foto

Jeszcze mam półprodukty, kremy kilka olei i takie tam

No dobra taka fota, tż patrzy i mówi ty chora jesteś masakra hahaha
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 10:58   #4590
kaludia91
Zadomowienie

GG do kaludia91

Cytat:
Wklejam moje zbiory

Nowości
I starości
a mi się skończyły szampony codzienne i nie chce mi się iść po coś do rossa.
kiedy ja do dmu zawitam znów...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości