Br±zowow³ose farbowane Cz.V - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-03-01, 14:46   #91
Kachula82
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 573
Dot.: Br±zowow³ose farbowane Cz.V

Cytat:
Napisane przez MorganLeFay Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz co ja mam wra¿enie ¿e jak pewnego razu odstawi³am wszystkie suplementy na w³osy które bra³am to zaczê³o mi wypadaæ mniej w³osów Natomiast zwi±zku z anty nie zauwa¿y³am, biorê ju¿ hmmm ok. 10lat.
A mo¿e co¶ Ci dodatkowo stresuje ostatnio i przez to wypadanie?
Wrzucam fotki specjalnie dla Ciebie - to mój Santu¶ Maltañczyki s± boskie!!!
U mnie te¿ co¶ podobnego by³o ale potem to farbowanie i znów. Na pewno synek starszy daje mi w ko¶æ. Ju¿ nie wiemy co z nim robiæ...
Mi tez nie przeszkadza³y prochy kiedy¶ ale po ci±¿ach organizm siê zmienia, mówi³ mi gin i nagle mo¿e siê okazaæ, ¿e prochy nie s± ju¿ super wyj¶ciem.

A piesio ¶liczny!!!!!!!!!!!!!!!!!
¯e te¿ nigdy siê nie chwali³a¶! Z hodowli kupiony?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Wrzucam fotki specjalnie dla Ciebie - to mój Santu¶ Maltañczyki s± boskie!!!
Ju¿ ja sobie go obejrza³am na jednym, ciekawym psim forum
Mega boski!!!

Aby mi siê tak chcia³o jak mi siê nie chce...

Kachula82 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:48   #92
MorganLeFay
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 780
GG do MorganLeFay

Cytat:
Napisane przez Kachula82 Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie te¿ co¶ podobnego by³o ale potem to farbowanie i znów. Na pewno synek starszy daje mi w ko¶æ. Ju¿ nie wiemy co z nim robiæ...
Mi tez nie przeszkadza³y prochy kiedy¶ ale po ci±¿ach organizm siê zmienia, mówi³ mi gin i nagle mo¿e siê okazaæ, ¿e prochy nie s± ju¿ super wyj¶ciem.

A piesio ¶liczny!!!!!!!!!!!!!!!!!
¯e te¿ nigdy siê nie chwali³a¶! Z hodowli kupiony?
Nie znam siê niestety na wypadaniu... ale na pewno stres odgrywa ogromn± rolê we wszelkich mo¿liwych dolegliwo¶ciach...

Jako¶ nie by³o okazji siê pieskiem chwaliæ Niestety kupi³am go od przypadkowego "hodowcy", bez papierów. Wtedy jeszcze siê nie zna³am na hodowlach, metrykach, rodowodach itd. Patrzy³am tylko ¿eby by³ zaszczepiony. Teraz gdybym mia³a kupowaæ pieska to pewnie zdecydowa³abym siê na takiego z metryk±, ale niehodowlanego. Takiego z dobrej hodowli mo¿na czasem kupiæ poni¿ej 1500z³.

Taaak kiedy¶ siê udziela³am na tym forum Tam jest sporo hodowców z prawdziwego zdarzenia wiêc mo¿esz popytaæ o szczeniaczki.
MorganLeFay jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-01, 14:58   #93
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znam siê niestety na wypadaniu... ale na pewno stres odgrywa ogromn± rolê we wszelkich mo¿liwych dolegliwo¶ciach...

Jako¶ nie by³o okazji siê pieskiem chwaliæ Niestety kupi³am go od przypadkowego "hodowcy", bez papierów. Wtedy jeszcze siê nie zna³am na hodowlach, metrykach, rodowodach itd. Patrzy³am tylko ¿eby by³ zaszczepiony. Teraz gdybym mia³a kupowaæ pieska to pewnie zdecydowa³abym siê na takiego z metryk±, ale niehodowlanego. Takiego z dobrej hodowli mo¿na czasem kupiæ poni¿ej 1500z³.

Taaak kiedy¶ siê udziela³am na tym forum Tam jest sporo hodowców z prawdziwego zdarzenia wiêc mo¿esz popytaæ o szczeniaczki.
Teraz to nie bêdê im g³owy zawracaæ bo jednak kasê trzeba uzbieraæ. A w tajemnicy przed mê¿em to d³uga droga. Lubiê wszystko poczytaæ, dowiedzieæ siê i w ogóle zanim co¶ kupiê. Poza tym to te¿ taki sprawdzian czy np za rok te¿ bêdzie mnie ten psiak krêci³ czy nie. Z Yorkami tak mia³am, to znaczy fazê i do tej pory co¶ mi zosta³o. Zrezygnowa³am jednak bo najpierw dzieci mia³y byæ i pewna praca. Teraz s± dzieci, pracy nie ma ale jednak brakuje mi zwierzaka w domu (mia³am króliki). Przera¿a mnie tylko ta pielêgnacja u maltisia.

Edytowane przez Kachula82
Czas edycji: 2013-03-01 o 14:59
Stary 2013-03-01, 16:59   #94
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Teraz to nie bêdê im g³owy zawracaæ bo jednak kasê trzeba uzbieraæ. A w tajemnicy przed mê¿em to d³uga droga. Lubiê wszystko poczytaæ, dowiedzieæ siê i w ogóle zanim co¶ kupiê. Poza tym to te¿ taki sprawdzian czy np za rok te¿ bêdzie mnie ten psiak krêci³ czy nie. Z Yorkami tak mia³am, to znaczy fazê i do tej pory co¶ mi zosta³o. Zrezygnowa³am jednak bo najpierw dzieci mia³y byæ i pewna praca. Teraz s± dzieci, pracy nie ma ale jednak brakuje mi zwierzaka w domu (mia³am króliki). Przera¿a mnie tylko ta pielêgnacja u maltisia.
No niestety troszkê pracy jest przy takim piesku. Mój jest k±pany raz w tygodniu, i prawie codziennie trzeba czesaæ ¿eby ko³tunów nie by³o. Latem go obcinam, bo i jemu jest wygodniej i mnie
U mnie w domu zawsze (prawie) by³ pies i wiedzia³am ¿e jak skoñczê studia i pójdê ca³kiem "na swoje" to te¿ bêdê mieæ psa. Szuka³am jaki¶ czas wcze¶niej w³a¶nie maltañczyka, a ¿e kupi³am akurat tego którego mam to by³ powiedzmy przypadek. Na pewno nie zdecydowa³abym siê na psa, gdybym nie mia³a go u kogo zostawiæ w razie wyjazdu, a moge na szczê¶cie u rodziców, i gdybym mia³a dzieci te¿ raczej nie. Moi rodzice wziêli pierwszego psa jak mia³am jakie¶ 8 lat i to mi siê wydaje rozs±dne bo takie dziecko ju¿ mo¿e np 1 raz po szkole wyj¶æ z psem, a przy m³odszych dzieciach pies to jednak dodatkowy k³opot.
Stary 2013-03-01, 18:34   #95
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety troszkê pracy jest przy takim piesku. Mój jest k±pany raz w tygodniu, i prawie codziennie trzeba czesaæ ¿eby ko³tunów nie by³o. Latem go obcinam, bo i jemu jest wygodniej i mnie
U mnie w domu zawsze (prawie) by³ pies i wiedzia³am ¿e jak skoñczê studia i pójdê ca³kiem "na swoje" to te¿ bêdê mieæ psa. Szuka³am jaki¶ czas wcze¶niej w³a¶nie maltañczyka, a ¿e kupi³am akurat tego którego mam to by³ powiedzmy przypadek. Na pewno nie zdecydowa³abym siê na psa, gdybym nie mia³a go u kogo zostawiæ w razie wyjazdu, a moge na szczê¶cie u rodziców, i gdybym mia³a dzieci te¿ raczej nie. Moi rodzice wziêli pierwszego psa jak mia³am jakie¶ 8 lat i to mi siê wydaje rozs±dne bo takie dziecko ju¿ mo¿e np 1 raz po szkole wyj¶æ z psem, a przy m³odszych dzieciach pies to jednak dodatkowy k³opot.
Jak prze¿yjesz dzieci to prze¿yjesz dzieci i psa. Moje dzieciaki sa jeszcze ma³e ale nie chcê te¿ byæ star± kwok± i wtedy sprawiæ sobie pieska do towarzystwa. Chcê aby dzieciaki mia³y kontakt ze zwierzêtami od ma³ego bo potem mog± uznaæ to za dodatkowy obowi±zek (np spacery jak wróc± ze szko³y). M±¿ mówi, ¿e bêd± wyrzeczenia w czasie wyjazdów. A ja nie rozumiem czemu nie mo¿na zaplanowaæ wyjazdu z psem. Bardzo chcia³abym maltañczyka ale nie wiem czy w przypadku Yorka nie bêdzie ³atwiej. To znaczy z w³osami. Nie trzeba na t± biel uwa¿aæ i zacieki przy oczkach. Ale znowu to terriery i maj± swój specyficzny charakter. Chyba na razie wola³abym spokojniejszego maltañczyka. Podobno s± spokojniejsze od Yorków. No i Yorki nie bardzo dzieci lubi±.

Stary 2013-03-01, 18:41   #96
chelsea2580
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Smile Pomoc w znalezieniu odcienia :)

Cze¶æ wszystkim
Potrzebuje pomocy!
My¶lê o farbowaniu i marzy mi siê taki kolorek zbli¿ony do tych na zdjêciach.
Mo¿e która¶ z Was mo¿e pochwaliæ siê piêknym ciemnym br±zem zrobionym farbk± ? By³am dzisiaj w super-pharm i nie wiem na co siê zdecydowaæ. Ostatnio chcia³am ja¶niejszy br±z i kupi³am Castinga ale niestety moje w³osy kompletnie go nie polubi³y kolor zmy³ siê bardzo szybko nawet nie tydzieñ..

Dziêkuje za wszelkie porady!
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 417096_386244711390710_1178645032_n.jpg (62,6 KB, 40 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 603185_603265893020621_204269607_n.jpg (68,3 KB, 34 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg lea-michele-peoples-choice-504.jpg (52,8 KB, 47 za³adowañ)
chelsea2580 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-01, 19:01   #97
MorganLeFay
Wtajemniczenie

GG do MorganLeFay

Cytat:
Jak prze¿yjesz dzieci to prze¿yjesz dzieci i psa. Moje dzieciaki sa jeszcze ma³e ale nie chcê te¿ byæ star± kwok± i wtedy sprawiæ sobie pieska do towarzystwa. Chcê aby dzieciaki mia³y kontakt ze zwierzêtami od ma³ego bo potem mog± uznaæ to za dodatkowy obowi±zek (np spacery jak wróc± ze szko³y). M±¿ mówi, ¿e bêd± wyrzeczenia w czasie wyjazdów. A ja nie rozumiem czemu nie mo¿na zaplanowaæ wyjazdu z psem. Bardzo chcia³abym maltañczyka ale nie wiem czy w przypadku Yorka nie bêdzie ³atwiej. To znaczy z w³osami. Nie trzeba na t± biel uwa¿aæ i zacieki przy oczkach. Ale znowu to terriery i maj± swój specyficzny charakter. Chyba na razie wola³abym spokojniejszego maltañczyka. Podobno s± spokojniejsze od Yorków. No i Yorki nie bardzo dzieci lubi±.
Wszystko mo¿na zaplanowaæ je¶li siê tylko chce. Pewnie ¿e mo¿na je¼dziæ z psem, coraz wiêcej pensjonatów przyjmuje osoby ze zwierzêtami ja akurat z psem nie podró¿uje bo je¿d¿ê w góry lub wspinac siê. Masz 100% racji je¶li chodzi o jorki i maltanczyki. Maltanczyk to typowy pies "do towarzystwa", jest ³atwiejszy w u³o¿eniu.
Powiem Ci apropo pielêgnacji - jork i maltanczyk czy kazdy inny pies brudza siê tak samo po maltanczyku bj widaæ ale kazdy pies ma tak samo brudne ³apy po spacerze itd. A zacieki to tylko kwestia estetyczna, psa nie boli ani mu to nie przeszkadza, nie rozumiem nadal czemu niektórzy wlasciciele maltanczykow np przetykaja im kanaliki lzowe, ciagaja z tego powodu po weterynarzach, tylko po to zeby pies byl ³adniejszy. ..
Stary 2013-03-01, 19:12   #98
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko mo¿na zaplanowaæ je¶li siê tylko chce. Pewnie ¿e mo¿na je¼dziæ z psem, coraz wiêcej pensjonatów przyjmuje osoby ze zwierzêtami ja akurat z psem nie podró¿uje bo je¿d¿ê w góry lub wspinac siê. Masz 100% racji je¶li chodzi o jorki i maltanczyki. Maltanczyk to typowy pies "do towarzystwa", jest ³atwiejszy w u³o¿eniu.
Powiem Ci apropo pielêgnacji - jork i maltanczyk czy kazdy inny pies brudza siê tak samo po maltanczyku bj widaæ ale kazdy pies ma tak samo brudne ³apy po spacerze itd. A zacieki to tylko kwestia estetyczna, psa nie boli ani mu to nie przeszkadza, nie rozumiem nadal czemu niektórzy wlasciciele maltanczykow np przetykaja im kanaliki lzowe, ciagaja z tego powodu po weterynarzach, tylko po to zeby pies byl ³adniejszy. ..
O przetykaniu to nie s³ysza³am ale o przecieraniu ró¿nymi wybielaj±cymi specyfikami tak. Ja chcê mieæ piêknego malutkiego pieska. Mamy ma³e mieszkanie wiêc st±d ma³y piesek. Zreszt± ja du¿ych psów nie lubiê. Akurat te dwie rasy s± na tyle fajne, ¿e nawet jak wniesiesz go w torbie do sklepu, to ci z³ego s³owa nikt nie powie.

Stary 2013-03-02, 14:54   #99
metaxa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 907

a ja zawsze wola³am duze psy: owczarki, spaniele
co nie oznacza, ze takie ma³e mi siê nie podobaj±
Stary 2013-03-02, 16:37   #100
maly_kasztan
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1
pomocy

Hej
Troszkê eksperymentowa³am z moimi w³osami. Kiedy¶ mia³am w³osy koloru ¶redni br±z. Farbowa³am kilka razy na bursztynow± czerwieñ i mia³am w³osy lekko rudawe. Ostatnio chcia³am rozja¶niæ w³osy i pofarbowa³am siê na blond. W³osy wysz³y mi w kolorze kasztanowym z rudymi refleksami. Chcia³abym rozja¶niæ w³osy do koloru jasnego br±zu. Nie wiem jak siê do tego zabraæ, poniewa¿ nie chce robiæ dekoloryzacji a boje siê farbowaæ na blondy bo nie chce ¿eby wysz³y mi jakie¶ niestworzone rzeczy na g³owie. POMOCY !
maly_kasztan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-02, 16:50   #101
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metaxa Poka¿ wiadomo¶æ
a ja zawsze wola³am duze psy: owczarki, spaniele
co nie oznacza, ze takie ma³e mi siê nie podobaj±
A dla mnie te psy strasznie liniej± i zapach mi ich bardzo przeszkadza (mia³am do czynienia z kilkoma u znajomych). Mia³am kundelka i ona nigdy nie ¶mierdzia³a tzw "psem" ale jak rodzice przygarneli kolejnego du¿ego kundla to ten to mistrz smrodu nawet jak jest myty. Znowu te¿ s±siedzi maj± takie jakie¶ wielkie psiska i jak tylko otworz± drzwi na korytarz to ten smród wali jeszcze przez godzinê nawet jak oni ju¿ dawno drzwi zamknêli. I nie to, ¿e u nich bród i smród w domu. Maj± czy¶ciej ni¿ ja A mimo to strasznie te psy wal±. Do tego po korytarzu lata pe³no ich k³aków. Nie dla mnie. Maltañczyki i Yorki maj± w³osy a nie sier¶æ i nie liniej±. Dla mnie jako alergika s± idealne. I takie do zabrania wszêdzie

Stary 2013-03-03, 09:30   #102
tekila901
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 098

znalaz³am kolor mniej wiêcej podobny do tego, jaki chcia³abym osi±gn±æ. to zdjêcie jednej z wiza¿anek: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1362043703

ale druga robi³a t± sam± farb± i wysz³o jej co¶ takiego https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=5085701&d=1359381397

co zrobiæ, by zej¶æ z poziomu 8 i uzyskaæ taki kolor? tylko bez takiego efektu jak na drugim zdjêciu, zale¿y mi na ch³odnym odcieniu. ten kolor to mro¼ny br±z, ale nie wiem czy mo¿na go na³o¿yæ na wielokrotnie rozja¶niane w³osy, by nie sp³uka³ siê zbyt szybko.
Stary 2013-03-03, 11:37   #103
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Poka¿ wiadomo¶æ
znalaz³am kolor mniej wiêcej podobny do tego, jaki chcia³abym osi±gn±æ. to zdjêcie jednej z wiza¿anek: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1362043703

ale druga robi³a t± sam± farb± i wysz³o jej co¶ takiego https://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachment id=5085701&d=1359381397

co zrobiæ, by zej¶æ z poziomu 8 i uzyskaæ taki kolor? tylko bez takiego efektu jak na drugim zdjêciu, zale¿y mi na ch³odnym odcieniu. ten kolor to mro¼ny br±z, ale nie wiem czy mo¿na go na³o¿yæ na wielokrotnie rozja¶niane w³osy, by nie sp³uka³ siê zbyt szybko.
Masz bardzo jasny poziom i ciê¿ko tak od razu w ciemne pój¶æ. Musisz stopniowo bo mo¿e wyj¶æ smo³a a do tego farba bêdzie siê jeszcze nie³adnie wymywaæ.
Najpierw mo¿e bym przyciemnia³a twoje w³osy jakim¶ ch³odnym ciemnym blondem i dopiero stopniowo potem schodzi³a ciemniej.
Pierwszy kolor ze zdjêcia móg³ byæ ale raczej na pewno by³ k³adziony na bardzo ciemne w³osy, farbowane na ciemno wcze¶niej st±d i kolor bardzo ciemny. Druga fota to raczej prawdziwy odcieñ jaki powinien wyj¶æ i jest ch³odny. Mo¿e nie mocno ale zapewne mówimy o farbie drogeryjnej (Joanna?). Jak chcesz prawdziwy ch³odny br±z to polecam profesjonalne.
Poza tym zdjêcie jedno jest z fleszem drugie bez a i tym przypadku kolor siê ró¿ni na monitorze.

Czas edycji: 2013-03-03 o 11:39
Stary 2013-03-03, 12:53   #104
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Masz bardzo jasny poziom i ciê¿ko tak od razu w ciemne pój¶æ. Musisz stopniowo bo mo¿e wyj¶æ smo³a a do tego farba bêdzie siê jeszcze nie³adnie wymywaæ.
Najpierw mo¿e bym przyciemnia³a twoje w³osy jakim¶ ch³odnym ciemnym blondem i dopiero stopniowo potem schodzi³a ciemniej.
Pierwszy kolor ze zdjêcia móg³ byæ ale raczej na pewno by³ k³adziony na bardzo ciemne w³osy, farbowane na ciemno wcze¶niej st±d i kolor bardzo ciemny. Druga fota to raczej prawdziwy odcieñ jaki powinien wyj¶æ i jest ch³odny. Mo¿e nie mocno ale zapewne mówimy o farbie drogeryjnej (Joanna?). Jak chcesz prawdziwy ch³odny br±z to polecam profesjonalne.
Poza tym zdjêcie jedno jest z fleszem drugie bez a i tym przypadku kolor siê ró¿ni na monitorze.
czyli mam kupiæ farbê blond na poziomie 6 i do tego utleniacz 3% czy na poziomie 5 i utleniacz 6%? i daæ w proporcjach 1:1?

poprzednie farbowanie wysz³o tak jak na tych zdjêciach:
1 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1360781586
2 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1360781606
3 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1360781653

ale po kilku myciach znowu mia³am w³osy na poziomie 8.
Stary 2013-03-03, 13:47   #105
BreakIt
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 239

Hej , mam pytanie
od ok. 2 lat farbuje w³osy na blond, do¶æ jasny . Mój naturalny kolor w³osów to cos pomiêdzy ciemnym blondem a jasnym br±zem. W³osy rozja¶niam farb± u fryzjera

czy powrót do naturalnego koloru bedzie k³opotliwy? ma ktoras z Was takie do¶wiadczenia ? nawet sie zastanawialam czy nie kupic jakiejs farby w kolorze zblizonym do mojego i samej nie poeksperymentowac , ale jednak zdrowy rozs±dek podpowiada mi wizyte u fryzjera
BreakIt jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-03, 14:05   #106
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
czyli mam kupiæ farbê blond na poziomie 6 i do tego utleniacz 3% czy na poziomie 5 i utleniacz 6%? i daæ w proporcjach 1:1?

poprzednie farbowanie wysz³o tak jak na tych zdjêciach:
1 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1360781586
2 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1360781606
3 - https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1360781653

ale po kilku myciach znowu mia³am w³osy na poziomie 8.
Nie no boski kolor!!! Ale ciê¿ko bêdzie to przykryæ na ch³odny. Ja bym stopniowo sz³a z koloryzacj± aby nie wysz³o za ciemno i nie za jasno. Zawsze wtedy mo¿na przyciemniæ przecie¿ jak jasno wyjdzie. Ogólnie poziom 6 i woda 3% przyciemni ale kolor mo¿e te¿ siê szybciej przez t± wodê 3% wymyæ. Mo¿e poziom 6 i woda 6%? Nie k³ad¼ na razie nic popielatego bo za bardzo ciep³y pigment pewnie teraz masz. K³ad¼ naturê czyli 6,0. Zobacz jak pokryje, odczekaj i wtedy próbuj popiele jak 6,1. U mnie ró¿nica pomiêdzy poziomem 6 a 5 by³a jak ró¿nica miêdzy 6 a 4. Dlatego lepiej robiæ ja¶niej ni¿ potem p³akaæ nad smo³± na g³owie. Mi na szczê¶cie kolor siê mocno wyp³uka³ ale d³ugo nosi³am ciemne jak czarne prawie.
Masz tu moje farbowanie 6a Matrix Color Sync (popielaty ciemny blond): https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=318
A tu 5AV Matrix SoColor (jasny br±z popielato-fioletowy/metaliczny):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=331

Cytat:
Napisane przez BreakIt Poka¿ wiadomo¶æ
Hej , mam pytanie
od ok. 2 lat farbuje w³osy na blond, do¶æ jasny . Mój naturalny kolor w³osów to cos pomiêdzy ciemnym blondem a jasnym br±zem. W³osy rozja¶niam farb± u fryzjera

czy powrót do naturalnego koloru bedzie k³opotliwy? ma ktoras z Was takie do¶wiadczenia ? nawet sie zastanawialam czy nie kupic jakiejs farby w kolorze zblizonym do mojego i samej nie poeksperymentowac , ale jednak zdrowy rozs±dek podpowiada mi wizyte u fryzjera
Jak tyle czasu rozja¶niasz w³osy to najpierw zapigmentowaæ trzeba bo kolor bêdzie siê wymywa³ strasznie i ró¿nica z odrostami mo¿e byæ widoczna. Na pierwsze przyciemnianie ja bym fryzjera bra³a, tym bardziej, ¿e piszesz, i¿ masz "do¶æ jasny blond" a chcesz zej¶æ zapewne do poziomu 6 lub 5 a to ju¿ spora ró¿nica. Zreszt± jak chcesz to robiæ drogeryjnymi to odradzam. Poza tym bez fotek to te¿ ciê¿ko doradzaæ.

Czas edycji: 2013-03-03 o 14:06
Stary 2013-03-03, 17:32   #107
enamoradaaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 54

dziewczyny ktora mi wytlumaczy czemu tak sie stalo bo zwariuje !
Wstawilam tu kiedys fotki moich wlosow po s³odkim br±zie z syosa, by to taki s³odki br±z, przez ostatnie tygodnie kolor bardzo siê zmyl bo porobilam na to troche jasniejszych pasemek byo juz mega rudo i mia³am w domu farbe RB 5N -naturalny jasny br±z ( tak pisa³o) niestety mialam w domu wode tylko 3%, a powinnam chyba 6% ? bo wlosy wyszly mi tak dziwne i brzydkie ze nie wiem czy mam siê smiaæ czy p³akaæ, trzyma³am z 20 min a wlosy mam czarne jak smo³a a odrosty mi nie zlapalo tylko o 1-2 tony na zielony odcien pod swiat³o... a reszta czarna to jakas masakra nie wiem czy to wszystko przez ta wode 3%?? nie wiem co zrobic jestem zalamana, my¶licie ze to siê zmyje na tych rudych w³osach ( rozja¶nianych) bo jestem zalamana ze tyle rozjasnialam i je niszczylam zeby znowu miec czarne jak smo³a...eh

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

jak zwykle troche zamota³am wiec szybko wyt³umacze w³osy by³y jasny br±z z pasemkami na to po³o¿y³am RB 5N na wodzie 3% = czarne wlosy jak smo³a, odrosty za to dziwna zielona po¶wiata co zrobic odczekaæ? jest szansa ze sie zmyje?
enamoradaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:27   #108
metaxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enamoradaaa Poka¿ wiadomo¶æ
Wstawilam tu kiedys fotki moich wlosow po s³odkim br±zie z syosa, by to taki s³odki br±z, przez ostatnie tygodnie kolor bardzo siê zmyl bo porobilam na to troche jasniejszych pasemek byo juz mega rudo i mia³am w domu farbe RB 5N -naturalny jasny br±z ( tak pisa³o) niestety mialam w domu wode tylko 3%, a powinnam chyba 6% ? bo wlosy wyszly mi tak dziwne i brzydkie ze nie wiem czy mam siê smiaæ czy p³akaæ, trzyma³am z 20 min a wlosy mam czarne jak smo³a a odrosty mi nie zlapalo tylko o 1-2 tony na zielony odcien pod swiat³o... a reszta czarna to jakas masakra nie wiem czy to wszystko przez ta wode 3%?? nie wiem co zrobic jestem zalamana, my¶licie ze to siê zmyje na tych rudych w³osach ( rozja¶nianych) bo jestem zalamana ze tyle rozjasnialam i je niszczylam zeby znowu miec czarne jak smo³a...eh

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

jak zwykle troche zamota³am wiec szybko wyt³umacze w³osy by³y jasny br±z z pasemkami na to po³o¿y³am RB 5N na wodzie 3% = czarne wlosy jak smo³a, odrosty za to dziwna zielona po¶wiata co zrobic odczekaæ? jest szansa ze sie zmyje?
Naprawdê Ci wspó³czujê
Sama by³am kiedy¶ w podobnej sytuacji i my¶la³am ¿e zawa³u dostanê :/
Je¶li nie chcesz mêczyæ w³osów to wyprobuj szampon przeciwlupiezowy
Powinno trochê siê zmyc

Edytowane przez metaxa
Czas edycji: 2013-03-03 o 18:28
metaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-03, 18:34   #109
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no boski kolor!!! Ale ciê¿ko bêdzie to przykryæ na ch³odny. Ja bym stopniowo sz³a z koloryzacj± aby nie wysz³o za ciemno i nie za jasno. Zawsze wtedy mo¿na przyciemniæ przecie¿ jak jasno wyjdzie. Ogólnie poziom 6 i woda 3% przyciemni ale kolor mo¿e te¿ siê szybciej przez t± wodê 3% wymyæ. Mo¿e poziom 6 i woda 6%? Nie k³ad¼ na razie nic popielatego bo za bardzo ciep³y pigment pewnie teraz masz. K³ad¼ naturê czyli 6,0. Zobacz jak pokryje, odczekaj i wtedy próbuj popiele jak 6,1. U mnie ró¿nica pomiêdzy poziomem 6 a 5 by³a jak ró¿nica miêdzy 6 a 4. Dlatego lepiej robiæ ja¶niej ni¿ potem p³akaæ nad smo³± na g³owie. Mi na szczê¶cie kolor siê mocno wyp³uka³ ale d³ugo nosi³am ciemne jak czarne prawie.
Masz tu moje farbowanie 6a Matrix Color Sync (popielaty ciemny blond): https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=318
A tu 5AV Matrix SoColor (jasny br±z popielato-fioletowy/metaliczny):
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=331
dziêkujê Ci strasznie za tak obszerne wyja¶nienia myjê w³osy fioletowym szamponem, bo nie podobaj± mi siê ciep³e odcienie i trochê och³odzi³ t± czerwieñ.
Stary 2013-03-04, 07:48   #110
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:

Napisz do tej blogerki: http://blogblondbunny.blogspot.com/ (tam podaje linka "napisz do bunny". Opisz jej ca³± sytuacjê i najlepiej za³±cz fotki. Ona zawsze chêtnie doradza i pomaga.

Stary 2013-03-04, 08:06   #111
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

Cytat:

nie wiem czy to pomoze, ale kilka lat temu caly czas uzywalam RB i moge powiedziec dwie rzeczy- po pierwsze one zawsze wychodza ciemniej, niemniej szybko osiagaja wlasciwy poziom. po drugie- te farby nie byly z amoniakiem tylko solami i z tego co wiem sa nadal - to moim zdaniem przyczyna. w takich farbach powinno sie miec firmowa wode po prostu
one nie sa reklamowane jako bezamoniakowe, takie info mozesz znalesc na ich stronie o niewielkiej ilosci pochodnej amoniaku

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-04, 11:32   #112
ibyza
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 634

Cytat:

ten drug jest super taki czekladowy
a ogólnie tak jak kachula napisa³ajedno zdjêcie jest z lamp± drugie bez, wiêc kolor zawsze siê bêdzie ró¿ni³.

Cytat:
Napisane przez maly_kasztan Poka¿ wiadomo¶æ
Hej
Troszkê eksperymentowa³am z moimi w³osami. Kiedy¶ mia³am w³osy koloru ¶redni br±z. Farbowa³am kilka razy na bursztynow± czerwieñ i mia³am w³osy lekko rudawe. Ostatnio chcia³am rozja¶niæ w³osy i pofarbowa³am siê na blond. W³osy wysz³y mi w kolorze kasztanowym z rudymi refleksami. Chcia³abym rozja¶niæ w³osy do koloru jasnego br±zu. Nie wiem jak siê do tego zabraæ, poniewa¿ nie chce robiæ dekoloryzacji a boje siê farbowaæ na blondy bo nie chce ¿eby wysz³y mi jakie¶ niestworzone rzeczy na g³owie. POMOCY !
farba farby nie rozja¶ni... nie ma na co liczyæ, jesli chcesz rozja¶nic to tylko k±piel albo dekoloryzacja.

Cytat:
Napisane przez BreakIt Poka¿ wiadomo¶æ
Hej , mam pytanie

niestety nie pomogê, odk±d farbujê w³osy to nawet mi siê nie ¶ni³o, ¿eby wracaæ do naturalnych bo mam takie mysie, nijakie

Cytat:

nie znam farb RB, hm... w sumie na 6% pewnie by wysz³o ja¶niej. Ja siê trzymam poziomu 7, wiêc w ciemniejszych nie pomogê Kachula dobrze radzi, napisz do blondbunny
ibyza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-04, 13:59   #113
metaxa
Zakorzenienie

kachula czy Twoja mieszanka Ce-ce 8,44 te¿ by³a taka ciemna??

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez maly_kasztan Poka¿ wiadomo¶æ
Hej
spróbuj delikatnej kapieli rozja¶niaj±cej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-04, 17:32   #114
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
kachula czy Twoja mieszanka Ce-ce 8,44 te¿ by³a taka ciemna??
No na poziom 8 to nie wygl±da³a, chyba ¿e w s³oñcu. Raczej 6,5 A co? Ciemno ci wysz³o?

Czas edycji: 2013-03-04 o 17:36
Stary 2013-03-05, 11:37   #115
metaxa
Zakorzenienie

Cytat:
No na poziom 8 to nie wygl±da³a, chyba ¿e w s³oñcu. Raczej 6,5 A co? Ciemno ci wysz³o?
Robi³am probe na pasemku i jak zobaczy³am kolor farby to oniemialam
Ciemny czekoladowy br±z

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Dziewczyny ale horror prze¿y³am
Rozrobilam farbê, nalozylam na w³osy i co widzê ?
Kolor na mojej g³owie zrobi³ siê niemal¿e czarny
Po 20 minutach pobieglam do ³azienki i okaza³o siê ¿e czernidlo siê zmylo a rudy pozosta³, uff
Stary 2013-03-05, 17:28   #116
ibyza
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 634

jak to???

to dziwne, i to od tej wody??? czy kupi³a¶ inn±???
ibyza jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-05, 18:22   #117
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Robi³am probe na pasemku i jak zobaczy³am kolor farby to oniemialam
Ciemny czekoladowy br±z

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Dziewczyny ale horror prze¿y³am
Rozrobilam farbê, nalozylam na w³osy i co widzê ?
Kolor na mojej g³owie zrobi³ siê niemal¿e czarny
Po 20 minutach pobieglam do ³azienki i okaza³o siê ¿e czernidlo siê zmylo a rudy pozosta³, uff
Mia³am to samo Ale nak³ada³a¶ ce-ce po ca³o¶ci?

Stary 2013-03-05, 19:59   #118
metaxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ibyza Poka¿ wiadomo¶æ
jak to???

to dziwne, i to od tej wody??? czy kupi³a¶ inn±???
Dokupilam inn±
Tej strach u¿yæ

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Tak, po ca³o¶ci
Pierwszy raz w ¿yciu widzia³am co¶ takiego
My¶la³am ju¿ ¿e moje k±piele posz³y na marne
i ¿e znowu bêdê czarna

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Szkoda ¿e nie powiedzialas to przynajmniej ci¶nienie mia³abym w granicach normy

Edytowane przez metaxa
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:01
metaxa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:35   #119
Kachula82
Zakorzenienie

Cytat:
Do--------
Tak, po ca³o¶ci
Pierwszy raz w ¿yciu widzia³am co¶ takiego
My¶la³am ju¿ ¿e moje k±piele posz³y na marne
i ¿e znowu bêdê czarna

Szkoda ¿e nie powiedzialas to przynajmniej ci¶nienie mia³abym w granicach normy
Bo zapomnia³am Dopiero jak ty napisa³a¶ to mi siê przypomnia³o jak siedzia³am z tak± ciemno br±zow± kup± na g³owie. Te¿ nie wierzy³am, ¿e wyjdzie z tego rudy. A jak pomy¶la³am o tym schodzeniu do jasnego rudego przez pó³ roku

Czas edycji: 2013-03-05 o 20:37
Stary 2013-03-05, 20:52   #120
metaxa
Zakorzenienie

Cytat:
Bo zapomnia³am Dopiero jak ty napisa³a¶ to mi siê przypomnia³o jak siedzia³am z tak± ciemno br±zow± kup± na g³owie. Te¿ nie wierzy³am, ¿e wyjdzie z tego rudy. A jak pomy¶la³am o tym schodzeniu do jasnego rudego przez pó³ roku
dobrze to nazwa³as, br±zowa kupa

z tego samego powodu ma³o nie straci³am przytomnosci

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.