|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Dużo zdrowia!!!
|
|
|
|
#3962 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
|
|
|
|
#3963 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() dziękuję, całkiem nieźle Plecy bolą jeszcze okropnie, ale poza tym całkiem spoko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja siedzę na uczelni, muszę do 10 tu poczekać, a potem na 11.40 na usg, zobaczymy
|
|
|
#3964 |
|
Zadomowienie
|
żanetka - jeszcze raz gratki
![]() marinka - fajnie że tak szybko wam poszlo ze smokiem i o dziwo bardzo bezboleśnie rossmann - ja odebrałam wczoraj paczkęz rossne na 16-18 mc i dostałam skarpetki endo białe w kolorowe paseczki a na podeszwie antyposlizg w ksztalcie napisu endo rossne a co jest w 19-21 jaka gazetka??? wczoraj pierwszy dzien rehabilitacji...... prady i laser ok ale juz przy maszu sie poplakalam a na mobilizacji (cwiczeniach) zaciskałam zęby z bólu.... a dziś boli jeszcze bardziej niz przed rehabilitacja....ale podobno 3 pierwsze dni najgorsze.... ![]() u nas wiosennie i cieplutko a u Was? |
|
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry !!!
Dziewczyny ja z apelem. Poprosze TYTUŁY Czy ktos uzywa Tapatalk 2 ? Ja mam od wczoraj i jestem pod wrazeniem! |
|
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ale dziewczyny mam nerwa mówię Wam muszę się uspokoić bo aż mną telepie :/ byłam u endokrynolog w przychodni zmienili lekarza (po dzisiejszym to wiem, że starego będę szukać nawet i prywatnie) no i pojechałam z Alą. dla mnie nie było to super rozwiązanie, ale co miałam zrobić...na upartego to mogłam ją z tatą zostawić, ale wierzcie mi, że po jej ostatnim omdleniu to naprawdę mam wielkiego stracha zostawiać ją z kimkolwiek a jakby coś takiego się powtórzyło to mój tato by chyba zawału dostał.... no i u tamtego lekarza nigdy nie było z tym problemów a tu od wejścia praktycznie z☠☠☠kę dostałam, że on się dziećmi nie zajmuje, żeby przychodzić bez dzieci etc. więc się go pytam czy mam dziecko jak psa do barierki pod przychodnią przywiązać? jeszcze rozumiem jakby Ala tam czadu dawała, ale grzecznie sobie książeczki oglądała. no i lekarz do mnie, że dziecko to jest dla niego czynnikiem rozpraszającym to mu mówię, że różne są zawody i jego obowiązkiem jest z tym czynnikiem rozpraszającym sobie poradzić a następnym razem przyjdę do niego z dwójką dzieci i ma obowiązek mnie przyjąć. słuchajcie no gotuje się we mnie.....
|
#3968 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Rany, zawsze coś...
Zdrówka i to szybko życzę! Cytat:
![]() Cytat:
I przybywaj z wieściami!Cytat:
![]() Ja używam 1 i bardzo lubię A co nowego jest w 2? Cytat:
Dzień dobry ![]() Umieram. Tymuś skończył z normalnym spaniem, które trwało tydzień Wczoraj i dziś masakra ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Dobrze, że nie zapomniałaś języka w buzi i mu od razu powiedziałaś, co o tym myślisz
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
iwa jesteś mistrz, ja bym pewnie zaczęła przepraszać
![]() no chyba, że trafił by na mój zły dzień
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, nie ma innej opcji. Niestety
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
no ja z reguły staram się trzymać język za zębami (z różnym skutkiem)
bo ja z tych niewyparzonych raczej jestem ale jakby ten lekarz chociaż inaczej to powiedział a tu cała ta wizyta od początku to po prostu porażka :/ ale mi ciśnienie skoczyło od rana
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3973 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak tam pracująca mamo? Dajesz radę? Cytat:
U nas też ciepło Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patryk też nadrabia dwie noce, które przespał ładnie Niepotrzebnie się chwaliłam![]() Ja też |
||||
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym zaczęła przepraszać. Potem bym miała wyrzuty sumienia, że się nie odezwałam...Taka du.pa ze mnie.
Madziulka pytałaś o problemy z owłosieniem twarzy? Ja se wąsik pęsetą wyrywam...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3975 |
|
Zadomowienie
|
iwa_iw, dobrze mu powiedziałaś, ja nie umiałabym od razu tak się bronić, po czasie to różne wersje miałabym ułożone, ale na świeżo - to przepraszałabym jak dziewczyny piszą powyżej
jejku chciałabym tak nie raz mieć tyle odwagi i powiedzieć co się czuje
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
iwa_iw
![]() ![]() klask i: świetnie, że mu powiedziałaś od razu!Byłam, wróciłam, wszystko ok Dzidziol rośnie ładnie, nic a nic się nie dzieje,wszystko pracuje jak trzeba, łożysko w całości piękne, nic się nie odkleiło, tylko mały uparciuch dalej głową w górę ![]() No i ma jakieś 2,2 kg już ![]() Najfajniejszy moment, to jak pani dr mówi "no, ale tego faceta to ja bym taka pewna nie była" i w tym momencie mały się jakoś przekręcił, wystawił instrument w całej okazałości na monitor, na co pani "a, przepraszam, chłop jak byk" ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Fajne promocje na zabawki są w tesco. Nie wiem czy w każdym tak jest, ale u mnie np TAKI zestaw lego duplo był przeceniony na 32 zł
|
|
#3977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mądre masz dzieci
|
|
|
|
|
#3978 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie zaczęłam nadrabiać, ale Twój post rzucił mi się w oczy. Melka niby oskrzela ma czyste, ale antybiotyk dostała ( i jednorazowy zastrzyk ze sterydu) ..W sumie nie wiem po co ten antybiotyk. Ale trochę spanikowałam po tych dusznościach i już się nie zastanawiałam. Załuję że rano następnego dnia nie pojechałam do naszego pediatry, bo obeszłoby się bez anty. Ale już przepadło. Byłyśmy u naszego lekarza wczoraj, bo Mela kaszle coraz bardziej. I dalej oskrzela czyste. Doszła nam Flegamina. I do jutra kazał dawać ten antybiotyk (najpier chciał nas leczyć własnie bez, ale mu przypomniałam że zalecili go na pogotowiu i powiedział, żeby w takim razie zostawić). Jutro idziemy do kontroli. Ja wzięłam opiekę, bo takie chodzenie po pół dnia i dojeżdżanie do pracy tyle kilometrów na ledwie 4 godziny nie ma sensu. Dlatego nie wiem jak z nadrabianiem, bo Mela mi zabiera klawiaturę i myszkę, chuligan mały ... ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
A te klocki fajowe, muszę zobaczyć w naszym tesco .. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Natalka ślicznie Mam w rodzinie Natalkę, a chcrześnica Tzta to Martynka ![]() W ogóle u nas same dziewczynki praktycznie, i zanim Melka się urodziła to się wściekałam, że wszystkie imiona, które mi przychodzą do głowy są zajęte (Martynka, Emilka, Maja, Natalka - i jeszcze parę innych, ale te już mi się nie podobają ) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
Marinko no wlasnie ja tez dzialam penseta, ale po kilku dniach jest znowu to samo..
Iwa Ja od kiedy Szymon pojawil sie na swiecie tez zawsze z nim chodze do lekarza, bo z kim mam go zostawic? Dziwny lekarz.. Tutaj w Anglii to nawet z wozkiem wchodze do gabinetu.
|
#3980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze polozna dziecko i zabawiała
|
|
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
m.in. dlatego tam weszłam by sprawdzić czy aby na pewno mam wyższy rabat, bo byłam pewna że tak - i faktycznie
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie że dzisiaj jest Dzień Teściowej?
![]() Złożyłyście życzenia mamusiom? ![]()
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3984 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
podpisuje się, chyba kpi
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Iwa ale historia
![]() Aniu ciesze sie ze z dzidzia w porzadku. Dobrze ze to sprawdzilas. Jesli chodzi o tapatalk 2 to kompletnie inny interfejs, wyglad. Fajniejszy widok postow i cytowania. Nadal jednak brak wielocytowania. Mi sie bardziej podoba od poprzedniego. A u nas wiosna. 14 stopni
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Marina, a czy te emotki wyglądaja na poważne?
![]() Cytat:
Ja mam na 25.04. Myślę że 1,5 kg to przeciętnie, w ostatnich tygodniach dziecko najwięcej przybiera, jeszcze sporo na pewno nabierze Mały 1,5 tyg temu miał jakieś 1,9 kg, a lekarz mówi że po prostu zanosi się na to że będzie duży.O ile nie wyjdzie po drodze tak jak z Adasiem
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2013-03-05 o 17:38 |
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Audrey oby katar szybko Ci przeszedł
![]() Ala tak papierów nie targa, ale pamiętam jak Hania mogła i z godzinę z papierem toaletowym siedzieć i targała takie mikroskopijne kawałki i sobie wrzucała np. do jakiegoś wiadereczka ![]() Żaneta nie daj się chorobie! zdrowia! Brumku współczuję powrotu kiepskich nocek ![]() Aania super, że z bobaskiem wszystko ok ![]() super ta cena Duplo! dziewczyny ja do lekarza to miałam trochę riposty przygotowane ;P słyszałam wcześniej co to za typ bo mama u niego już była. poszłam jednak z nastawieniem, że będzie ok. pierwsze 2 minuty myślałam, że ee mama przesadziła. a później tylko coraz gorzej. ehh szkoda gadać bo się tylko nakręcę znowu :/ i jeszcze tylko dodam, że przecież dla własnej przyjemności z dzieckiem po przychodniach to chyba oczywiste, że nie chodzę tylko widocznie nie miałam innego wyjścia :/ ah i powiem Wam, że na nowo cieszę się ślubną obrączką ![]() mamy znajomego jubilera-złotnika, który nam je robił i po ciążach obrączka zrobiła się dla mnie ciut za ciasna. tak to było ok, mogłam założyć, ale przy ściąganiu już problem się pojawiał :/ no i ostatnio kolega przywiózł mi miarki, przerobił obrączkę i znowu mogę ją nosić
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-05 o 19:14 |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Iwa no a ja swoją wczoraj zgubiłam
. Ale jakoś przeboleję, czuję się taka wyzwolona przez to
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3990 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrej nocy nam obu życzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyszły książki z Arosa. "U zegarmistrza" to jakiś szał! Tymek mało zawału z podniecenia nie dostaje przy oglądaniu tej książeczki. na inne nawet nie spojrzał
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

zapraszam

Plecy bolą jeszcze okropnie, ale poza tym całkiem spoko 

I przybywaj z wieściami!
Dobrze, że nie zapomniałaś języka w buzi i mu od razu powiedziałaś, co o tym myślisz 

klask i: świetnie, że mu powiedziałaś od razu!
dopiero jak aktywowałam przysżła wiadomość że prezent będzie czekał

zębole