|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy za życzenia! ![]() My juz 1,5h na spacerze. Cieplutko bardzo 10stopni ale straaaaszny wiatr ![]() No ale spi to niech spi szkoda, by w domu wariowala
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
tamte muszą podrosnąć Cytat:
Gołąbki sie udało zrobić Iwoncia ja na drugi dzień bym do lekarza poszła |
||
|
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Uff Internet wrócił.
Mała się nauczyła obracać na brzuszek i teraz non stop się na niego obraca, tylko wrócić na plecki to jeszcze nie potrafi i jest irytacja po pewnym czasie.
|
|
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
matko, a Maja nic nie chce pić oprócz mleka. ani herbatki, ani wody, ani soczku ...
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja poprostu ssadzam na kolanie i mu sie wtedy odbija. Wogole Jasiu lada dzien bedzie siedział bo juz nawet kilka sekund usiedxi Jestem po fitness jade zaraz na zakupy zrobie zupę i znikam dalej załatwiać
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak było na początku, ale teraz Alicja już bardzo długo potrafi się bawić na brzuszku.aaaa i |
|
|
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj trzy urocze dziewczynki kończą pół roczku
Sto lat dla Jagódki, Poli i Zosi Cytat:
a ogólnie zimą, czy wiosną jak dla mnie jest tam przyjemniej nie ma tłumów, można wypocząć![]() w ogóle uświadomiłyście mi, że mam pod nosem, a tak rzadko chodzę ja kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, http://www.organicmarket.pl/kontakt/oddzialy z tego co wyczytałam, można też dostać w realu ![]() Ja odbijam
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź
ja tez odbijam, chciałam się tylko upewnić, że jest to konieczne ![]() Ja bym chciała mieć jakiegoś kopa w ciągu dnia, w sensie załatwić coś, iść na fitness jak Asiulka bo każdy dzień jest taki sam i już mi się flaki od nudy i rutyny przewracają.Rano wstaje, karmie małego, sprzątam, karmie małego, idę na spacer, przychodzę żeby nakarmić małego, podziukuje z Nim na macie albo poczytamy książeczkę, zjem coś, karmię małego, przychodzi Tż zjemy obiad, pójdę się wykąpać, wykąpie małego, nakarmię Go i ooooo padam na twarz wieczorem bo chyba się męczę tą nudą ooo takie tam moje dzisiejsze przemyślenia ;p tak więc idę na spacer..
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też odbijam
![]() Dobra,ide ogarnąć troszke mieszkanko a później trzeba już sie szykować na szczepienie ciekawe ile mój pyzulek waży![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#821 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
), upiecz ciasto na raty, podczytuj gazetę itp itd
|
||
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o gorączkę to jas jedt najlepszym przykładem on miał tylko gorączkę wysoka 39,5! Ja bym dawno była juz u lekarza
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Najbliżej mamy do Kołobrzegu, oprócz tego Mielno, Sarbinowo, w tamtym roku Łeba, Ustka plus Kołobrzeg.
Cytat:
Ja nie. Ano dobrze |
|
|
|
|
#824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, mała leży na macie, zerkam na nią, ona patrzy na mnie i jak zobaczyła że na nią zerkam to w płacz z czego ja zaczynam się smiać ![]() I bach na brzuch
|
|
|
|
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam Kochane za odpowiedzi w sprawie podróży. Wezmę termos i zimną wodę na mleko, jakiś deserek ewentualnie, fajne są też te kaszki, które polecała Nisia
Iwoncia pomykaj do lekarza. |
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróżką jesteś? Przecież pisałam że gorączki nie ma już wcale. Nie wiem czy to trzydniówka a niektóre to przechodziły wiec pytam czy regułą jest wysypka. Cytat:
Ktorej teraz nie ma. Pojde jak gorączka wroci |
||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia zawsze jak ktos ci radzi czy dobrze czy złe zawsze masz niemile odpowiedzi. Tutaj dziewczyny piszą bo od dłuższego czasu piszesz ze alan ma gorączkę. Z tego ci wiem jak jest wysoka goraczka to trzeba isc wykluczyć inne choroby typu gardło oskrzela zapalenie ucha i jesli nic x tych rzeczy wredy mozna zakładać ze to trzydniowka. Goraczka jest niebezpieczna dla takich maluchow
|
|
|
|
#828 |
|
Wtajemniczenie
|
Tamlin ale mi narobiłaś ochoty na to morze zdjęciami
Paweł morza jeszcze nie widział - byłby zachwycony. KAtiaska skąd jesteś? |
|
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O dziecko wstalo. Spala 2h 40min z czego te 2h na spacerze, a 40 minut na balkonie po nim ![]() Zaraz trza sie karmić. W ogole wchodzę dzis na wagę, a tu 2kg mniej W ogole dzis bony od mamy dostalam na 25zl sodexo i kupiłam malej w ross kaszke, krem i deserki dwa chciałam w realu kubek niekapek ale jest tylko z aventa po 39,99zl jakiś
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj wiekszosc lata do lekarza jak tylko dziecko kichnie. Poza tym jezeli ktos nie wie czy konsultowałam z lekarzem czy nie to po co gadka w ogóle? Cały czas trąbie ze nie placze, nie marudzi, była tylko gorączka. Druga rzecz pytałam Was (niepotrzebnie) o objaw czy wysypka to reguła przy trzydniówce a tu gadka zeby do lekarza isc. Z czym mam teraz isc? Powiem jej ze mi gorączkowało dziecko 3 dni i przeszło to mnie zapyta po co przyszłam. Chyba bez sensu zleksza nie? Chyba czytanie tutaj ze zrozumieniem sie kłania. Ide bo mi ręce opadną na dobre. |
|
|
|
|
#831 |
|
Rozeznanie
|
Iwoncia, pamietaj, że do tej pory gorączka Alanka wracała i mijała, więc nie wiesz, czy za parę godzin znów nie będzie miał temperatury. Pisząc o gorączce dziecka na forum dla mam maluchów, powinnaś chyba się liczyć z tym, że dostaniesz jakieś wskazówki. Jeśli więc zamierzasz reagować na nie agresywnie, to przepraszam, ale po co pytasz?
Ja akurat jestem zdania, że lepiej lecieć do lekarza z "kichnięciem", a potem nie pluć sobie w brodę, że się coś zaniedbało. A gorączki powyżej 39 nie traktowałabym na równi z kichnięciem |
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, po co ja to czytam?
Więc narazie odpuszczam. Napisałam wyzej ze jak gorączka dzis wroci to z nim pojde ale chyba wszystkich postów sie nie czyta. Na razie |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miłe było "co wróżka jestes". Dla mnie znaczy to ze Tobie poprostu nie mozna nic powiedziec bo zaraz sie unosisz. |
|
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a w te lżejsze spacerówki to kiedy można dzieciątko włożyć?
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#836 |
|
potworkowa
|
Czytam i czytam... Dziewczyny odpusccie. To już nie pierwszy raz, jak nasze rady były odbierane jako atak. Niech Iwoncia robi co chce, ale jakby się nie daj Boze coś stało, to niech nie ma do nikogo pretensji, a tylko do siebie.
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram. Ech i weź tu człowieku bądź miły i się martw o zdrowie dziecka... |
|
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
jem krem pieczarkowy i jest ohydny .. drugi dzień diety
jak tak dalej pójdzie to schudnę z niejedzenia mąż bierze ojcowski się cieszę szkoda że tak późno ale może gdzieś pojedziemy na weekend chociaż ?
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
No w taką pogodę to ja mogę wychodzić!
Tak pięknie pachnie wiosną, że aż mi libido chyba skoczyło BO jakieś zerowe ostatnio
|
|
|
|
#840 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

ooo takie tam moje dzisiejsze przemyślenia ;p tak więc idę na spacer..