Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-04, 17:35   #931
karspetka
Rozeznanie

Dot.: czy mogę być w ciąży?

a chłopak miał wytrysk ? te ręce to musiałby całe w spermie zamoczyć żeby byłą jakaś szansa
karspetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 17:37   #932
viva91
na przekór do celu

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy cz. 3

Cytat:
Napisane przez croyezenmoi Pokaż wiadomość
ostatnio zabawiałam się z chłopakiem. czy jeśli chłopak ''wyjął'' penisa z majtek, ale nic z nim nie robił, potem palcami dotykał mnie, ale nie wszedł do środka, to czymogę być w ciąży?
Błagam, pomóżcie
Stary 2013-03-04, 17:38   #933
croyezenmoi
Przyczajenie

czyli, że nie mogę, tak?
Stary 2013-03-04, 17:39   #934
croyezenmoi
Przyczajenie

Dot.: czy mogę być w ciąży?

nie, nie. jak napisałam, on tylko jakby pomógł wyjąć, a ja się nim zajęłam... do wytrysku nie doszło
Stary 2013-03-04, 17:55   #935
viva91
na przekór do celu

Cytat:
czyli, że nie mogę, tak?
Cytat:
nie, nie. jak napisałam, on tylko jakby pomógł wyjąć, a ja się nim zajęłam... do wytrysku nie doszło
żeby były szanse na zapłodnienie muszą zostać spełnione 2 warunki:
a) obecność spermy
b) sperma znajdzie się w pochwie

a u Ciebie nie było nic z tych rzeczy. więc jeśli ciąża, to tylko przez niepokalane poczęcie.
Stary 2013-03-04, 19:05   #936
croyezenmoi
Przyczajenie

lub urojona dzięki wielkie
Stary 2013-03-04, 20:35   #937
zamalokakao
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny Chciałabym zasięgnąć Waszych porad, podzielcie się wiedzą i doświadczeniem, bo już nie wiem do kogo mam się z tym zwrócić. Sytuacja wygląda tak: w październiku 2012 zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, brałam 3 miesiące po czym musiałam przerwać, gdyż, o ironio, moja pani ginekolog miała urlop i nie dostałam recepty. Moja sytuacja była o tyle skomplikowana, że studiuję w innym mieście niż mam lekarza i nie miałam zwyczajnie możliwości pójść do niej wcześniej. Za radą mamy (kończę 20 lat dopiero), stwierdziłam, że przerwę branie tabletek na miesiąc i zacznę normalnie gdy dostanę kolejną miesiączkę. Problem w tym, że... jej nie dostałam do dziś dnia. Na święta Bożego Narodzenia mój chłopak wrócił z zagranicy (same rozumiecie ) i kochaliśmy się kilka razy, zazwyczaj zabezpieczając się prezerwatywą, choć przyznam że trafił się raz czy dwa gdy zastosowaliśmy po prostu stosunek przerywany. W styczniu zaczęłam dziwnie się czuć, myślałam że to z przemęczenia (sesja itp.), ale po jakimś miesiącu zaczęłam zastanawiać się i podpasowały mi objawy ciąży (bolały mnie piersi - myślałam że nadchodzi okres, no ale niestety, ciągle czułam się zmęczona, zero energii, humorki, często chodziłam siku, nawet momentami mnie mdliło - słowem, książkowe objawy można rzec). W połowie lutego w końcu postanowiłam zrobić test i w razie pozytywnego wyniku udać się do lekarza. Wyszło dwuznacznie, druga kreska była niewyraźna i bardzo słabo widoczna. Do mojej pani doktor nie udało mi się dostać w trakcie przerwy międzysemestralnej, więc postanowiłam dać sobie spokój, tym bardziej że po paru dniach wszystko nagle ustąpiło. Obecnie czuję się normalnie, z tym że miesiączki dalej nie mam. Najchętniej poszłabym do tego lekarza żeby mieć 100% pewności, ale zgodnie z obecnym rozkładem zajęć mogę tylko w piątek do niej pójść, a telefonicznie dowiedziałam się że w piątki NIE PRZYJMUJE... Teraz większość czasu spędzam we Wrocławiu, poszłabym tutaj do jakiegoś lekarza, ale nie znam żadnego sprawdzonego, a nie chcę też iść do byle kogo, z kolei ginekolodzy którzy mają dobre opinie są po prostu cholernie drodzy. W sumie to teraz czekam na rozwój sytuacji bo tak naprawdę to nie wiem jak ruszyć z miejsca. Co myślicie dziewczyny? Ja ciągle się łudzę, że to moje samopoczucie, huśtawki nastrojów to przez odstawienie tabletek, jest taka możliwość?
zamalokakao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 20:45   #938
klempaa
Zakorzenienie

Jest. Ale również jest możliwość, że jestes w ciąży.

Mama Ci poradziła BARDZO głupio, bo w ten sposób rozregulowałaś organizm. A wystarczyło pójść do jakiegokolwiek innego ginekologa/lekarza rodzinnego (jesli studiujesz w innym miescie niz mieszkasz, to tam mozesz miec drugiego rodzinnego)/lekarza w przychodni studenckiej i tabletki brać nadal.

Teraz nie zaczynaj brać tabletek, bo jesli jestes w ciaży (jak pokazuje test) to zaszkodzisz płodowi.
No i idź do ginekologa

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 21:09   #939
zamalokakao
Przyczajenie

Taak, też nie chciałam przerywać, no ale wyszło jak wyszło niestety. Tabletek nie zamierzam brać póki nie upewnię się, co się ze mną dzieje. A do lekarza pójdę w przerwie świątecznej, o ile znowu nie weźmie urlopu.... Dzięki za pomoc
zamalokakao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-04, 22:37   #940
klempaa
Zakorzenienie

Zdajesz sobie sprawę, że jesli jestes w ciąży - na co powtarzam wskazuje dodatni wynik testu, brak miesiaczki itd - to powinnaś być pod opieką lekarza już teraz, a nie za miesiąc...? Masakra....

Stary 2013-03-04, 22:54   #941
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez zamalokakao Pokaż wiadomość
Taak, też nie chciałam przerywać, no ale wyszło jak wyszło niestety. Tabletek nie zamierzam brać póki nie upewnię się, co się ze mną dzieje. A do lekarza pójdę w przerwie świątecznej, o ile znowu nie weźmie urlopu.... Dzięki za pomoc
Nie w przerwie świątecznej, ale już!
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 01:10   #942
Noodle Soup
Zadomowienie

We Wrocławiu jest tyle ginekologów, po receptę można było pójść do byle jakiego.
Teraz też zamiast czekać, poszukaj 10 minut w internecie, nawet na Wizażu i znajdziesz pełno specjalistów, którzy Cię przyjmą, nawet w PIĄTKI.
Ja nie wiem, zero jakiegokolwiek stresu, poczucia odpowiedzialności - przecież wystarczy chcieć, a tu nawet chęci chyba nie ma, żeby się udać do lekarza, albo niesamowita nieporadność
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:44   #943
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jeśli zapłodnienie dochodzi pomiędzy naskórkiem a łechtaczką to tak.
umarłam
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 09:52   #944
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zamalokakao Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Chciałabym zasięgnąć Waszych porad, podzielcie się wiedzą i doświadczeniem, bo już nie wiem do kogo mam się z tym zwrócić. Sytuacja wygląda tak: w październiku 2012 zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, brałam 3 miesiące po czym musiałam przerwać, gdyż, o ironio, moja pani ginekolog miała urlop i nie dostałam recepty. Moja sytuacja była o tyle skomplikowana, że studiuję w innym mieście niż mam lekarza i nie miałam zwyczajnie możliwości pójść do niej wcześniej. Za radą mamy (kończę 20 lat dopiero), stwierdziłam, że przerwę branie tabletek na miesiąc i zacznę normalnie gdy dostanę kolejną miesiączkę. Problem w tym, że... jej nie dostałam do dziś dnia. Na święta Bożego Narodzenia mój chłopak wrócił z zagranicy (same rozumiecie ) i kochaliśmy się kilka razy, zazwyczaj zabezpieczając się prezerwatywą, choć przyznam że trafił się raz czy dwa gdy zastosowaliśmy po prostu stosunek przerywany. W styczniu zaczęłam dziwnie się czuć, myślałam że to z przemęczenia (sesja itp.), ale po jakimś miesiącu zaczęłam zastanawiać się i podpasowały mi objawy ciąży (bolały mnie piersi - myślałam że nadchodzi okres, no ale niestety, ciągle czułam się zmęczona, zero energii, humorki, często chodziłam siku, nawet momentami mnie mdliło - słowem, książkowe objawy można rzec). W połowie lutego w końcu postanowiłam zrobić test i w razie pozytywnego wyniku udać się do lekarza. Wyszło dwuznacznie, druga kreska była niewyraźna i bardzo słabo widoczna. Do mojej pani doktor nie udało mi się dostać w trakcie przerwy międzysemestralnej, więc postanowiłam dać sobie spokój, tym bardziej że po paru dniach wszystko nagle ustąpiło. Obecnie czuję się normalnie, z tym że miesiączki dalej nie mam. Najchętniej poszłabym do tego lekarza żeby mieć 100% pewności, ale zgodnie z obecnym rozkładem zajęć mogę tylko w piątek do niej pójść, a telefonicznie dowiedziałam się że w piątki NIE PRZYJMUJE... Teraz większość czasu spędzam we Wrocławiu, poszłabym tutaj do jakiegoś lekarza, ale nie znam żadnego sprawdzonego, a nie chcę też iść do byle kogo, z kolei ginekolodzy którzy mają dobre opinie są po prostu cholernie drodzy. W sumie to teraz czekam na rozwój sytuacji bo tak naprawdę to nie wiem jak ruszyć z miejsca. Co myślicie dziewczyny? Ja ciągle się łudzę, że to moje samopoczucie, huśtawki nastrojów to przez odstawienie tabletek, jest taka możliwość?
W zupełności zgadzam się z wypowiedziami dziewczyn. Zrobiłaś głupio odstawiając tabletki. To nie jest rodzaj doraźnej antykoncepcji jak prezerwatywy.
Jeśli chodzi o dziwne samopoczucie to wszystko jest możliwe, każdy organizm reaguje inaczej. Ja np. miałam niesamowicie nadwrażliwe piersi, zwlaszcza sutki. To było naprawdę okropne krwawienie też może się rozregulować.

No i cóż, stosunek przerywany to kolejna głupota z waszej strony. Ta kreska pojawiła się od razu, czy później kiedy test np. sobie leżakował gdzieś w łazience?

Na koniec nie powiem nic oryginalnego, przestań szukać wymówek, dorośnij i idź do lekarza.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:25   #945
Myrmidon
Przyczajenie

Sex z zabezpieczeniami (gumki i tabletki)

Witam,

Mam nadzieje że dobrze wybrałem miejsce, no to do sedna.
Współżyliśmy z moją dziewczyną (mój pierwszy raz jej nie)
Postanowiliśy żę wolimy się zabezpieczyć poprawnie i mieliśy obie formy zabezpieczenia. Gumki które ja miałęm (gdyż moja matka pracuje w sanepidzie) i moja luba miała tabletki. zaczeliśmy się kochać 4 lutego i tak przez 2 tygodnie co dzienne. Mieszkamy z dala od siebie i udało man się znaleźć trochę wolnego czasu. Od jakiegoś czasu moja kochana miewa napady mdłości, okres już miała chodź myśłi że to było krwawienie spodowowane skończeniem tabletek. Mówi że ją brzuch boli i jej nie dobrze i obawia się że może być mamą. wq mnie trochę przesadza i upewniam ją że byliśmy odpowiednio zabezpieczeni, żeby się nie martwiła. A jeśli będziemy mieć malucha to napewno jej nie zostawie.
Dopiero jutro ma umuwioną wizytę u ginekologa a dziś postanowiła kupić test. Czy to możliwe że może być w ciąży? (jej mama zmarła w wieku 13 lat i nie zdążyłą jej dokładnie wprowadzić w tajniki kobiecości) Co o tym drogie panie sądzicie?
Myrmidon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:28   #946
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Sex z zabezpieczeniami (gumki i tabletki)

Drogie Panie nie wierzą.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 12:40   #947
Myrmidon
Przyczajenie

?

Bardzo życiowe...

Edytowane przez Myrmidon
Czas edycji: 2013-03-05 o 13:00
Stary 2013-03-05, 12:42   #948
stostokrotka
Przyczajenie

witam
Czytam wizaż od dawna ale teraz sytuacje zmusiła mnie, żeby się odezwać.

Otóż boję się, że moge być w ciąży.. Nie proszę, żebyście wywróżyły mi czy tak jest czy nie ale prosze powiedzcie czy WY na moim miejscu obawiałybyście się ciąży.

Sytuacja jest taka:
Był seks, oczywiście z prezerwatywą, która NIE pękła, NIE zsunęła się, chłopak kończył niestety we mnie (ale był oczywiśćie nadal w gumce) Jak można się domyśleć jestem typem panikary dlatego bardzo uważamy, nie ma mowy o żadnym nawet ocieraniu się nago, wchodzeniu 'tylko na kilka sekund' bez prezerwatywy i tego typu rzeczach.
No ale okres się spóźnia. Co prawda od jakiegoś pół roku delikatnie mi się coś poprzestawiało, moje cykle trwały nawet od 29-32 dni, i tak przez kilka miesięcy. W ostatnim miesiącu jednak było inaczej, cykl trwał zaledwie 28 dni (czyli tak jak kiedyś), a teraz jest 34 dzień i nic...

No i moje pytanie:
Czy Wy będąc w takiej sytuacji jak opisalam powyżej obawiałybyście się ciąży? Czy możliwe jest, że gumka nam pękła, i to pęknięcie było tak mikroskopijne, że go nie zauważylismy? Dodam, że w tym miesiącu nie byłam chora, stresu tez nie było bardzo wiele, no poza ostatnimi dwoma dniami...

Chłopak uspokaja mnie i mówi, że skoro zabezpieczenie było to jest ok a ja przesadzam, bo napewno w ciąży nie jestem. Ale ja ciągle swoje ;/

No i najważniejsze: Czy według was możliwa jest ciąża mimo zabezpieczenia prezerwatywą, z którą było wszystko ok? bo już nie biore pod uwage, że ktoś coś mogł przenieść palcem bo z tym również uważamy...zreszta, wydaję mi się, że ciąża 'z palca' jest niemożliwa.
(tak wiem, że tylko abstynencja daje 100% pewności, ale tak na zdrowy rozum, skoro gumka jest cała to w jaki sposób niby możliwe jest zapłodnienie?)

Wiem, że pisze jak nastolatka, ale już zdrowy rozsądek ustąpił miejsce panice, proszę o odpowiedzi

Edytowane przez stostokrotka
Czas edycji: 2013-03-05 o 12:59
stostokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 13:22   #949
klempaa
Zakorzenienie

Ok, więc bez złośliwości: nie, na Twoim miejscu ja bym się ciąży nie obawiała.
Za to poszłabym do lekarza, gdyby okres spóźnił się więcej niż 7 dni, bo nie jedna ciąża może takie rzeczy powodowac.

Aha - i jak się stresujesz to zrób test ciażowy, to jakis problem?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 13:26   #950
stostokrotka
Przyczajenie

no test, tak wiem. Póki co nie bylo jakoś po drodze.. panika mi się zrodziła dziś w nocy, a teraz to dosłownie nie moge jeść ;/ chciałam, żeby ktoś bardziej doświadczony napisał co o tym myśli.

ale powiedzcie mi, czy mimo zabezpieczenia gumką ciąża jest mozliwa? czy te kilka procent niepewności to wynik złego używania, jakiś błąd statystyczny itp?
Stary 2013-03-05, 13:29   #951
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Myrmidon Pokaż wiadomość
?

Bardzo życiowe...
Spytałeś co drogie panie o tym sądzą, to uzyskałeś odpowiedź, że nie wierzą. Ciąży nie ma! Lepiej pouczcie się bilogii.
Na górze jest wątek zbiorczy!
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:11   #952
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stostokrotka Pokaż wiadomość
no test, tak wiem. Póki co nie bylo jakoś po drodze.. panika mi się zrodziła dziś w nocy, a teraz to dosłownie nie moge jeść ;/ chciałam, żeby ktoś bardziej doświadczony napisał co o tym myśli.

ale powiedzcie mi, czy mimo zabezpieczenia gumką ciąża jest mozliwa? czy te kilka procent niepewności to wynik złego używania, jakiś błąd statystyczny itp?
Zrób test , to się uspokoisz. Kilka złotych , a stres minie. Denerwujesz się to okres Ci się spóźnia
Stary 2013-03-05, 16:16   #953
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Sytuacja jest taka:
Był seks, oczywiście z prezerwatywą, która NIE pękła, NIE zsunęła się
to zdanie mi już wystarczyło. NIE, nie jesteś w ciąży.
Cytat:
No i najważniejsze: Czy według was możliwa jest ciąża mimo zabezpieczenia prezerwatywą, z którą było wszystko ok?
zobrazuj mi jakim cudem? plemniki to nie para wodna, że przenikają przez ściany - w tym wypadku przez prezerwatywę.
Stary 2013-03-05, 16:22   #954
Myrmidon
Przyczajenie

dziękuje za odpowiedź, teraz to tylko wpoić mej lubej
Stary 2013-03-05, 16:33   #955
stostokrotka
Przyczajenie

No ja tego nie wymyślilam.. ale wszędzie sie czyta/słyszy ze żadne zabezpieczenie, więc w tym i gumki nie dają całkiem pewnego zabezpieczenia...
Stary 2013-03-05, 16:50   #956
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
No ja tego nie wymyślilam.. ale wszędzie sie czyta/słyszy ze żadne zabezpieczenie, więc w tym i gumki nie dają całkiem pewnego zabezpieczenia...
Poradziłam Ci test, bo nasze tłumaczenie nie dociera do Ciebie, nadal panikujesz. I mimo naszych zapewnień przeżywasz tą ciążę. Może test Cię uspokoi? Nie mogłaś wpaść, skoro się zabezpieczyliście. Nie masz jakiegoś zajęcia żeby nie myśleć o tym non stop? Rozluźnij się
Stary 2013-03-05, 16:55   #957
stostokrotka
Przyczajenie

No jeśli nic sie nie zmieni to jutro/pojutrze zrobie test. Ale póki co to nawet jeść nie moge ;/

ech, wiem dziewczyny, że pewnie macie racje. Chłopak mówi mi to samo, ale ja juz chyba calkiem straciłam zdrowy rozsądek bo ciągle mnie to męczy.
Brak okresu kojarzy mi się od razu z najgorszym, w tym wypadku dla mnie ciążą własnie..
Stary 2013-03-05, 17:02   #958
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
No jeśli nic sie nie zmieni to jutro/pojutrze zrobie test. Ale póki co to nawet jeść nie moge ;/

ech, wiem dziewczyny, że pewnie macie racje. Chłopak mówi mi to samo, ale ja juz chyba calkiem straciłam zdrowy rozsądek bo ciągle mnie to męczy.
Brak okresu kojarzy mi się od razu z najgorszym, w tym wypadku dla mnie ciążą własnie..
No wiesz, ostatnio ktoś pisał, że ma ciążowe objawy mimo, że nawet chłopaka nie ma i nic z nikim...
Stary 2013-03-05, 17:03   #959
stostokrotka
Przyczajenie

No ale ja chyba jednak jakiś powód mam. Przeciez gdyby nie ten okres to bym nie panikowała, bo nie było by powodu
Stary 2013-03-05, 17:07   #960
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
No ale ja chyba jednak jakiś powód mam. Przeciez gdyby nie ten okres to bym nie panikowała, bo nie było by powodu
To zrób test. My nie możemy Ci odpowiedzieć na sto procent co i jak. Możemy tylko doradzić, podzielić się doświadczeniem i to wszystko.

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości