Karpacz czy Zakopane ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 10:09   #1
paula1109
BAN stały

Talking

Karpacz czy Zakopane ?

W Zakopanem byłam raz a w Karpaczu wogóle.
Gdzie ładniej,którą miejscowość lepiej polecacie ?
Proszę o odpowiedźi osoby które były w dwóch miejscach.
paula1109 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 10:51   #2
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Karpacz czy Zakopane ?

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
byłam tu i tu
Karkonosze są wspaniałe
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 10:52   #3
klara78
Zakorzenienie

Zakopane. Jak dla mnie to w Karpaczu psy szczekaja wiadomo czym... No ale to zalezy co kto lubi. Ja w Zakopcu jestem co roku i jeszcze mi sie nie znudzilo
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 13:25   #4
pelna_sprzecznosci
Raczkowanie

Ja również byłam i w Karpaczu/okolicach Karpacza (raz - na ok. tydzień), i w Zakopanem/okolicach Zakopanego (wiele razy). Gdyby nie odległość, to w Karkonoszach bywałabym o wiele częściej niż w Tatrach! Karpacz jest małą, spokojną miejscowością, a ja właśnie spokoju szukam podczas wypadów w góry . Gdybyś zdecydowała się na Karkonosze, to polecam oczywiście wyprawę na Śnieżkę (baaardzo przyjemny szlak, nie licząc samego podejścia na szczyt, choć jakoś specjalnie trudne ono nie jest) z obowiązkowym zahaczeniem o schronisko Samotnia (okolica przecudna! - wygoogluj sobie ). Jadąc do Karpacza od strony Jeleniej Góry, podskoczyliśmy też do Harrachova - droga wiła się serpentynami przez głównie leśną okolicę. Podejrzewam, że późniejszą jesienią jest tam bajecznie (my odwiedziliśmy Karpacz i okolice bodajże pod koniec września - wtedy jeszcze nie było tam aż tak kolorowo)! Jeśli chodzi o nocleg, to zatrzymaliśmy się tu => http://www.pokbargos.pl/ . Wybraliśmy chatynkę, a konkretniej pokoje: jesienny (drewniany) i letni (czerwony). Oba znajdują się na 1-wszym piętrze, ten drugi praktycznie na wprost łazienki nr 2 - z pokoju jesiennego do obu łazienek jest mniej więcej taka sama, nie za długa droga (jedna w obrębie tego samego piętra, druga wymagająca zejścia schodami w dół, na parter - pokój znajduje się w zasadzie przy szczycie schodów, a łazienka nr 1 u ich stóp). Co do ceny, to - o ile dobrze pamiętam - płaciliśmy bodajże 20 zł/os./dobę (była nas trójka, zajęliśmy dwa pokoje, spędziliśmy tam 6 lub 7 dni). Ufff, mam nadzieję, że moja rozbudowana wypowiedź okaże się dla Ciebie pomocna . Gdybyś chciała zobaczyć trochę zdjęć m.in. z wyprawy na Śnieżkę, to daj znać na priv !
pelna_sprzecznosci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 13:50   #5
kasiunia_tymbarkoholiczka
Raczkowanie

Avatar kasiunia_tymbarkoholiczka

Sorki ale tylko Zakopane nawet nie wiem gdzie jest Karpacz i nie interesuje mnie to w zakopanym masz dużo gór ale też Krupówki gdzie można iść zjeść obiad w restauracji i dużo nocnych klubów gdzie można bawić się do białego rana jak dla mnie wybur oczywisty

dobrze wiedziałeś że jestem nieufna i z dystansem podchodzę do ludzi. mimo to sprawiłeś, że bezwiednie oddałam Ci mój cały świat. miałam racje, że ufać nie warto.

kasiunia_tymbarkoholiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 14:10   #6
pelna_sprzecznosci
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiunia_tymbarkoholiczka Pokaż wiadomość
Sorki ale tylko Zakopane nawet nie wiem gdzie jest Karpacz i nie interesuje mnie to w zakopanym masz dużo gór ale też Krupówki gdzie można iść zjeść obiad w restauracji i dużo nocnych klubów gdzie można bawić się do białego rana jak dla mnie wybur oczywisty
Widzę, że nie tylko położenie Karpacza Cię nie interesuje, ale i zasady dotyczące posługiwania się językiem ojczystym. Pomijając jednak nieszkodliwą drobną złośliwość: nie uważasz, że wypowiadanie się na temat, na który nie do końca ma się pojęcie, jest zwykłą... hm... głupotą? Skoro nie wiesz nic o jednej z tych lokalizacji, to jakim cudem jesteś w stanie stwierdzić, która z nich jest lepsza? Przypomina mi to dziecinne dyskusje, w których jedynym argumentem jest stwierdzenie "Bo tak!" ... Swoją drogą nie wiem, po co ludzie wypowiadają się w tematach, do których ich wypowiedź nic nie wnosi - w końcu Autorka prosiła o opinie osób, które były w obu miejscach i na tej podstawie są w stanie wydać jakąś sensowną ocenę! Niech żyje ignorancja.

Edytowane przez pelna_sprzecznosci
Czas edycji: 2013-03-05 o 14:19 Powód: Poprawki.
pelna_sprzecznosci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 14:30   #7
paula1109
BAN stały

Cytat:

no uważam,że twoja wypowiedź jest zbędna

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez pelna_sprzecznosci Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko położenie Karpacza Cię nie interesuje, ale i zasady dotyczące posługiwania się językiem ojczystym. Pomijając jednak nieszkodliwą drobną złośliwość: nie uważasz, że wypowiadanie się na temat, na który nie do końca ma się pojęcie, jest zwykłą... hm... głupotą? Skoro nie wiesz nic o jednej z tych lokalizacji, to jakim cudem jesteś w stanie stwierdzić, która z nich jest lepsza? Przypomina mi to dziecinne dyskusje, w których jedynym argumentem jest stwierdzenie "Bo tak!" ... Swoją drogą nie wiem, po co ludzie wypowiadają się w tematach, do których ich wypowiedź nic nie wnosi - w końcu Autorka prosiła o opinie osób, które były w obu miejscach i na tej podstawie są w stanie wydać jakąś sensowną ocenę! Niech żyje ignorancja.
klask i:

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Ja również byłam i w Karpaczu/okolicach Karpacza (raz - na ok. tydzień), i w Zakopanem/okolicach Zakopanego (wiele razy). Gdyby nie odległość, to w Karkonoszach bywałabym o wiele częściej niż w Tatrach! Karpacz jest małą, spokojną miejscowością, a ja właśnie spokoju szukam podczas wypadów w góry . Gdybyś zdecydowała się na Karkonosze, to polecam oczywiście wyprawę na Śnieżkę (baaardzo przyjemny szlak, nie licząc samego podejścia na szczyt, choć jakoś specjalnie trudne ono nie jest) z obowiązkowym zahaczeniem o schronisko Samotnia (okolica przecudna! - wygoogluj sobie ). Jadąc do Karpacza od strony Jeleniej Góry, podskoczyliśmy też do Harrachova - droga wiła się serpentynami przez głównie leśną okolicę. Podejrzewam, że późniejszą jesienią jest tam bajecznie (my odwiedziliśmy Karpacz i okolice bodajże pod koniec września - wtedy jeszcze nie było tam aż tak kolorowo)! Jeśli chodzi o nocleg, to zatrzymaliśmy się tu => http://www.pokbargos.pl/ . Wybraliśmy chatynkę, a konkretniej pokoje: jesienny (drewniany) i letni (czerwony). Oba znajdują się na 1-wszym piętrze, ten drugi praktycznie na wprost łazienki nr 2 - z pokoju jesiennego do obu łazienek jest mniej więcej taka sama, nie za długa droga (jedna w obrębie tego samego piętra, druga wymagająca zejścia schodami w dół, na parter - pokój znajduje się w zasadzie przy szczycie schodów, a łazienka nr 1 u ich stóp). Co do ceny, to - o ile dobrze pamiętam - płaciliśmy bodajże 20 zł/os./dobę (była nas trójka, zajęliśmy dwa pokoje, spędziliśmy tam 6 lub 7 dni). Ufff, mam nadzieję, że moja rozbudowana wypowiedź okaże się dla Ciebie pomocna . Gdybyś chciała zobaczyć trochę zdjęć m.in. z wyprawy na Śnieżkę, to daj znać na priv !

dziękuję ślicznie za relację

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

ja tak jak pisałam w Zakopanem byłam a mój przyszły mąż jeszcze nie.
Więc zastanawiam się czy zabrać go w miejsce gdzie nie byliśmy razem czy w miejsce gdzie ja byłam a on nie czyli Zakopane,szczerze podobały mi się bardzo bardzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 14:32   #8
myszka197
BAN stały

Ja byłam wielokrotnie w obu miejscacj - TYLKO KARPACZ- Zakopane jest przereklamowane, zatłoczone i mega drogie, infrastruktura narciarska jest za przeproszeniem do d...., trasy zatłoczone i xle przygotowany. karpacz jest bardziej urokliwszy, znacznie mniej zatlumiony, tańszy, i ma wiele niedrigich klimatycznych knajpek - gdzie mozna tanio zjeśc - no i jeszcze jest blisko do Czech - gdzie juz wogóle i trasy narciarskie i jedzenie i wystrój są o niebo lepsze
no i na drodze do karpacza nie ma korków jak na Zakopiance.
Co do nocnych klubów sie nie wypowiem, jak jestem w górach, to jakoś mnie tam nie ciądnie
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 14:35   #9
kasiunia_tymbarkoholiczka
Raczkowanie

Avatar kasiunia_tymbarkoholiczka

Cytat:
Sory to ty się wykazałaś ignorancją nie znasz mnie a się wypowiadasz...

dobrze wiedziałeś że jestem nieufna i z dystansem podchodzę do ludzi. mimo to sprawiłeś, że bezwiednie oddałam Ci mój cały świat. miałam racje, że ufać nie warto.

kasiunia_tymbarkoholiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 14:35   #10
klara78
Zakorzenienie

Wlasnie to zalezy co lubicie. Jesli faktycznie chcecie spedzic ten czas z dala od tlumow, w wiekszym spokoju to faktycznie Karpacz bedzie lepszy. W Zakopcu tez mozna znalezc miejsca, gdzie nie ma milionow ludzi. No i macie te slawetne Krupowki Ale pieknie jest i tu i tu
klara78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-05, 15:18   #11
paula1109
BAN stały

no to mam dylemat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 19:59   #12
niusia_87
Zakorzenienie

nie każdemu odpowiada taka forma spędzania wakacji
bardzo podoba nam się wędrówka z wielkimi plecakami - 5 dniowe - noclegi w schroniskach
Byliśmy tak już w Bieszczadach, Karkonoszach, teraz zastał czas na Tatry
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-06, 07:49   #13
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez paula1109 Pokaż wiadomość
Ładniej to pojęcie względne.
W zależności, czego oczekujecie, na co się nastawiacie - czy wypoczynek, czy raczej przeciskanie się przez tłumy i walkę o miejsce w knajpie.

Gdyby Zakopane nie leżało pod Tatrami, w sezonie unikałabym jak ognia.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-04, 15:01   #14
kalincia
BAN stały

Cytat:
Sory to ty się wykazałaś ignorancją nie znasz mnie a się wypowiadasz...
Ale wypowiada się sensownie. Nie wiesz nawet, gdzie jest Karpacz, to skąd masz wiedzieć, gdzie jest lepiej? Twój "wybur" - jak napisałaś, nie jest wyborem, bo nie możesz porównać. A z zasadami pisowni, to chodziło o to, co pogrubiłam.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-21, 21:21   #15
nathalie22244
Przyczajenie

ja stawiam na Karpacz, spokojniejsza miejscowość, pełna atrakcji, bardziej kameralna, i mam tam nawet sprawdzony i tani nocleg Gościniec Turaj

Zakopane ewidentnie nastawione na zysk.. ;/
nathalie22244 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-05, 09:05   #16
olencja211
Przyczajenie

Cool Dot.: Karpacz czy Zakopane ?

ja bym wybrała zakopane bo jest mnostwo ciekawych atrakcji, mozesz sobie przejec co oba te miejsca maja do zaoferowania, bo to tylko moja opinia. zakopane: xxx

Edytowane przez moniczorek
Czas edycji: 2016-12-05 o 12:15 Powód: link
olencja211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości