Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 14:24   #181
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
MAM PYTANKO:
czy któraś miewa przy sikaniu ból taki jakby ściskanie po prawej stronie brzucha i podbrzusza jakby promieniowało do pachwin??????bo ja poraz kolejny tak miałam wczorej wieczorem, a po wysiakniu jak chce wstać to z bólu niemoge się wyprostować bo mnie ciągnie w tym miejscu gdzie bolało.......za tydzień mam wizyte i zapytam ginke ale czy zrozumie o co mi chodzi??
To napewno nie nerki bo na nerki się leczyłam i rozrużniam ból np. jak mi kamień schodzi, to inny ból, jakby skurczowy i nie w układzie moczowym tylko właśnie jakby w mięsniach brzucha.....
ja ytak mialam , nawet kilka razy boli ale po chwili po wyprostowaniu przechodzi nie?? i zazwyczaj jak zaszybko wstane ....
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Mialam badanie przed chwilą. Bez zmian. Pęcherz nadal się wpukla. Czyli nadal lezymy :-(
uuu bedzie dobrze
Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie,
Ale jestem do tyłu, mam jakieś 110 stron starego wątku do nadrobienia ale ostatnio to dosłowienie buty gubię taki młyn miałam.

Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio
za corke i ja poprosze fotki na emaila banka21@o2.pl
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tyyyle stron już?!

Dziewczyny kupiłam coś na all za 200 zł.
Dokonałam wpłaty przez allegro czyli PAYU, a gościu mi pisze od kilku dni, że nie ma pieniędzy, że on nie ma w opcjach włączonej możliwości płatności tą metodą, a umnie status jest zakończony i że środki zostały przekazane sprzedającemu.
Pierwszy raz mi się to zdarza, co mam robić ?! Napisałam do allegro, ale na samą myśl ciśnienie mi skacze!
;(
napisz mu zeby wszedl na te platnosci po lewej stronie na pasku pewnie musi cos aktywowac , bo na 100 % tam wisza

nie mohge sie juz doczekac USG ale i jakos sie denerwujeee

Ciekawe jak DIABLI???????
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:25   #182
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
PS ja myję okna ze dwa razy do roku
ja też 2-3 razy w roku.. Oprócz kuchni gdzie nie mam firanki. Jak słonko zaświeci to od razu się brud rzuca w oczy jakby mi ktos blotem zachlapal No to tam częściej

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:26   #183
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie nie sprzedaje nic więcej...Wózek za pobraniem ale 234zł wpłacone na przesyłke w obie strony. I co najlepsze sama im to zaproponowałam bo powiedzieli ze nie chcą wysyłać bo ktoś im nie odebrał i musili zapłacić za powrót przesyłki...

Ale jak to w obie strony?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:29   #184
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Przeciez wiem, że jakbym żadnej kasy nie wpłaciła to po co miałabym iść na policje. Po prostu szukałabym innego wózka. Jak wyżej pisałam 234zł wpłaciliśmy. Ale przecież gośc nam podał numer konta, z adresem i imieniem i nazwiskiem to nie powinno być trudne dla policji.

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Wysłać może nie ale kase za wysyłkę oddać muszą bo to wyłudzenie jest. A ponad 200zł to nie jest aż taka mała kwota.
sorki źle zrozumiałam, wiesz co nie wiem czy przy 234 zł nie powiedzą na policji, ze niska szkodliwość i olewka. NIe znam dokładnie tematu, ale coś mi się obiło o uszy, ze do 250 zł nic złodziejom nie robią
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:31   #185
_pola
Rozeznanie

Melduję się w nowym wątku

Cytat:
Tyyyle stron już?!

Dziewczyny kupiłam coś na all za 200 zł.
Dokonałam wpłaty przez allegro czyli PAYU, a gościu mi pisze od kilku dni, że nie ma pieniędzy, że on nie ma w opcjach włączonej możliwości płatności tą metodą, a umnie status jest zakończony i że środki zostały przekazane sprzedającemu.
Pierwszy raz mi się to zdarza, co mam robić ?! Napisałam do allegro, ale na samą myśl ciśnienie mi skacze!
;(
Motylku opcja PayU jest zawsze w płatnościach allegro i nie można jej wyłączyć. Pewnie po prostu koleś nie wie jak ma przelać kasę. Musi wejść w swoje wpłaty i zwyczajnie przelać pieniądze z PayU na swoje prywatne konto.

Cytat:
Na allegro teraz kazdy ma automatycznie włączoną opcję PayU bo jak ja wystawiałam to nie dało się tego wyłączyć. Gość po prostu musi sobie skonfigurować konto i dostanie kase. Przynajmniej masz z nim kontakt,a ja z moją szanowną Panią od wózka nie. Jeszcze nie odpisałam sobie numeu tel bo kontaktowałam się przez maila, a na tablicy jak dasz do archiwum ogłoszenie to znikają dane. Pisałam do tablicy czy mogą mi podać i odpisali mi, że z ustawy od ochronie danych nie mogą i prosza o uszanowanie tego...także postaje mi tylko czekanie. Jak dziś kurier nie przyjedzie napisze do jej męza bo mam maila, że jak do piątku nie dostanę paczki, albo jakiejś wiadomości z numerem przesyłki czy od kuriera to idę z tym na policje bo jakoś mam złe przeczucie. Niby czemu babka nie odpusuje na maile.
A nie masz do tej babki jakiegoś nr telefonu żeby zadzwonić?

Co do szczepionek to interesowałam się bardzo tym tematem rok temu jak moja koleżanka stała przed tym wyborem...Naczytałam się bardzo dużo i stwierdziłam wtedy, że na pewno nie szczepiłabym ani skojarzonymi ani dodatkowymi. Tylko podstawowe. Poszperam potem i poszukam tych artykułów i badań, które mnie przekonały, bo teraz już dokładnie nie pamiętam.
Kiedyś też moja wizażowa koleżanka pisała, że Ona wykupowała jakąś zamienną szczepionkę, niż tą którą szczepią w szpitalach, bo to podobno jest szit. I jej synka zaszczepili tą, co Ona kupiła. Dopytam jej dokładnie i dam znać.

Firanek nie lubię Mam tylko makarony w salonie, bo rolety już zaczynały mnie wkurzać, a nie cierpię jak ktoś idąc zagląda mi w okna a że mamy 3 duże tarasowe to było nie za ciekawie

Diabli trzymam za Ciebie moooocno kciukasy!!!!

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:31   #186
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dziewczyny, drogo jak na używany wózek nie?!
http://tablica.pl/oferta/mutsy-cargo...t-ID2pQuZ.html

pola, bańka dziękuję za rady

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-03-05 o 14:33
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:35   #187
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Kiedyś też moja wizażowa koleżanka pisała, że Ona wykupowała jakąś zamienną szczepionkę, niż tą którą szczepią w szpitalach, bo to podobno jest szit. I jej synka zaszczepili tą, co Ona kupiła. Dopytam jej dokładnie i dam znać.
w szpitalu szczepią na wzw b i gruźlicę i na gruźlice można zapłacić 50 zł i dostać inną, ale nie wiem co te dwie szczepionki różni, położna tez nie potrafiła wyjaśnić, ale niektórzy rodzice płacą te pięc dych. Obie szczepionki bezpłatna i za 50 zł mają nazwę na "E".
Stary 2013-03-05, 14:36   #188
Tity
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku
Od 3 nocy śpię tragicznie. Dzisiaj zarówno syn na zewnątrz jak i wewnątrz nie dawali mi spać. Ten wewnątrz bardzo boleśnie...Was też tak boli czasami wiercenie się dziecka? Przez chwilę myślałam, że mi macica pękła
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja mam mętlik w głowie i nie wiem co robić. Po pierwsze chcę na pewno się dowiedzieć jak załatwić sobie receptę na tę pierwszą szczepionkę, którą szczepią w szpitalu (bo darmowa jest jakaś koreańska czy coś i to ponoć jakiś shit). Jest na wizażu dziewczyna o nicku Glodomorek - laska zna się na rzeczy ale dla mnie to czarna magia
Ale jeśli się zdecyduję na szczepienia to chyba nie na skojarzone

jak dla mnie z tymi szczepieniami to ciężka spawa, coraz częściej się słyszy, że dzieciak po szczepieniu jest chory my byliśmy szczepieni ale nie tak szybko jak dzieciaczki teraz...
no i jeśli już szczepić to najlepiej ponoć wydłużać odstępy pomiędzy szczepieniami a najlepiej pierwszy raz zaszczepić po 3. miesiącu życia
Ja szczepiłam synka na wszystko prawie co możliwe Szczepionki wykupiliśmy 6 w 1, do tego rota, pneumokoki, meningokoki i ospa wietrzna. Wolałam nie ryzykować. Małemu po szczepionkach nigdy nic nie było. Co do odstępów to najlepiej zapytać pediatrę, już nie pamiętam, ale chyba 4-6 tygodni odstępu powinno być między szczepieniami.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Widzisz u Was w tę stronę u nas w drugą - mamy jakieś fanaberie, że kupujemy wózek nowy za 1500zł, u męża w pracy też każdy stuka się w czoło bo kupowali sami poniżej tysiąca albo używane. Ale co komu do tego ja się pytam Nie kupuję wózka dla szpanu, zrobiłabym to gdybym kupiła sobie jakiś za 5tysięcy a później musiała głodować miesiąc
No i dobrze, to Wy będziecie używać, a nie znajomi Nic im do tego.
Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

jezu, JAK JA NIENAWIDZĘ PRASOWAĆ FIRANEK!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!
Dlatego nie mam ani jednej w domu

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:38   #189
_pola
Rozeznanie

Cytat:
w szpitalu szczepią na wzw b i gruźlicę i na gruźlice można zapłacić 50 zł i dostać inną, ale nie wiem co te dwie szczepionki różni, położna tez nie potrafiła wyjaśnić, ale niektórzy rodzice płacą te pięc dych. Obie szczepionki bezpłatna i za 50 zł mają nazwę na "E".
Dokładnie jakoś na E Właśnie nie pamiętam dokładnie, ale na pewno dopytam i napiszę

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-03-05, 14:38   #190
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Was też tak boli czasami wiercenie się dziecka? Przez chwilę myślałam, że mi macica pękła

Ja szczepiłam synka na wszystko prawie co możliwe Szczepionki wykupiliśmy 6 w 1, do tego rota, pneumokoki, meningokoki i ospa wietrzna. Wolałam nie ryzykować. Małemu po szczepionkach nigdy nic nie było. Co do odstępów to najlepiej zapytać pediatrę, już nie pamiętam, ale chyba 4-6 tygodni odstępu powinno być między szczepieniami.
mnie czasem bardzo boli, czuje jakby mi chciała wyjść dołem, kłuje i takie nieprzyjmne rozpychanie czuję, okropne to jest...
A pamiętasz ile te wszystkie szczepienia kosztują? Bo słyszałam, ze szczepienia dziecka to koszt 3-4 tys. ale chyba do 3 rż. czy jakoś tak, nie znam się kompletnie.
Stary 2013-03-05, 14:40   #191
_pola
Rozeznanie

Cytat:
Witam w nowym wątku
Od 3 nocy śpię tragicznie. Dzisiaj zarówno syn na zewnątrz jak i wewnątrz nie dawali mi spać. Ten wewnątrz bardzo boleśnie...Was też tak boli czasami wiercenie się dziecka? Przez chwilę myślałam, że mi macica pękła
Moja Malutka od wczoraj robi sobie dyskotekę w moim brzuchu I naprawdę wygląda to jak na tych filmikach z yt I trochę faktycznie boli... Ale i tak te kopniaczki są cudowne Tylko się zastanawiam kiedy to moje dziecię śpi Może to wiosna tak na nią działa

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-03-05, 14:43   #192
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
mnie czasem bardzo boli, czuje jakby mi chciała wyjść dołem, kłuje i takie nieprzyjmne rozpychanie czuję, okropne to jest...
A pamiętasz ile te wszystkie szczepienia kosztują? Bo słyszałam, ze szczepienia dziecka to koszt 3-4 tys. ale chyba do 3 rż. czy jakoś tak, nie znam się kompletnie.
No właśnie mam takie same odczucia. Bardzo to nieprzyjemne. Mam wrażenie, że mi po jakimś nerwie czasami jeździ.

Dokładnie kosztów nie pamiętam, ale myślę, że w 2 tys się zamknęliśmy. Niektóre szczepionki kosztowały ponad 200, niektóre ponad 100. W 3 r.ż. chyba nie ma szczepień, ale nie pamiętam. Ostatnie mieliśmy już dawno. Później po kilku latach chyba jakieś przypominające będą.

L
J
Stary 2013-03-05, 14:44   #193
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaaa, Aaś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!
tak mi się skojarzyło a propos twojego SPA i zakazu masowania brzucha i czegokolwiek! wiesz, co w takich sytuacjach się świetnie sprawdza? skoro już pod prysznicem wolno ci się trochę oporządzić i jakimś żelem się umyć (myjąc wykonujesz delikatne, koliste ruchy też na brzuchu, piersiach i udach, nie?), to jeszcze na wilgotną skórę użyj oliwki, choćby hipp!!! żadne masowanie, tylko takie same ruchy jak przy myciu - a zawsze to dodatkowo pomoże zachować skórze jakąś elastyczność
Ja miałam kiedyś taką oliwkę w sprayu. Jak mi się skończyła to przelewałam do pustego pudełka inne oliwki. Wmasowywać przecież nie musisz a ze sprayu też powinno coś się wchłonąć .

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja czegoś takiego nie mam.. Jedynie czasami parcie na pęcherz jakbym sikała nie wiadomo jak dawno.. idę do kibla a tam prawie nic nie ma..
Ja też tak coraz częściej mam. Wydaje mi się, że straaaaaasznie mi się siku chce, pojdę do łazienki i tylko po parę kropelek. Co to będzie później

Witam się w nowym wątku
Stary 2013-03-05, 14:45   #194
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
ja też 2-3 razy w roku.. Oprócz kuchni gdzie nie mam firanki. Jak słonko zaświeci to od razu się brud rzuca w oczy jakby mi ktos blotem zachlapal No to tam częściej
ja czesto wiosna do poznej jesieni ze 2 razyw miesciacu no bywa ze raz w miesiacu ale to zadkosc :P

ja lece sie polzyc cos mis ie chce spac, nie wyspalam sie i cos glowa mi cmi i te nieszczesne kostki , ide je odciazyc i bede z telefonu podpatrywala
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:46   #195
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

pola, bańka dziękuję za rady
6
Trudno powiedzieć.. Ja bym liczyla tak 50% ceny, absoluteny max 70%.. I nie wliczałabym do tego torby i innych pierdół bo można kupic nieorginalne za grosze, tak liczyłam ze wszystko do 300 zl max za nowe, niekoniecznie oryginalne.. ale czy to różnica czy folie masz mutsy czy nie??

Ten co ja chce kupić też Mutsy, tylko transporter chcą sprzedać za 1400zł.. Odbiór osobisty dzielnice dalej.. Jak miałabym jeszcze do tego dodać wysyłkę to chyba bym sobie darowała..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:46   #196
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak to w obie strony?!
Takie "ubezpieczenie" jakbym nei odebrała przesyłki za pobraniem. Bo jak coś wyślesz i ktoś nie odpbierze to ponosisz koszty 2x bo paczka wraca.

Cytat:
sorki źle zrozumiałam, wiesz co nie wiem czy przy 234 zł nie powiedzą na policji, ze niska szkodliwość i olewka. NIe znam dokładnie tematu, ale coś mi się obiło o uszy, ze do 250 zł nic złodziejom nie robią
Od 250zł to jest przestępsto, a do 250zł wykroczenie, ale i tak mają obowiązek coś z tym zrobić zwłaszcza, że podaje im dane na tacy, a to jakby nie patrzec jest oszustwo internetowe.

Cytat:
A nie masz do tej babki jakiegoś nr telefonu żeby zadzwonić?
Nie mam bo nie odpisałam sobie od razu. Babka stwierdziła, żeby pisac do niej bo dodzwonić się do meża to jak trafić 6 w totolotka. I do czwartku był super kontakt. Udzielała informacji, prosiła żeby sprawdzić przesyłkę w obecnosci kuriera, żeby wszytsko było dobrze, że nawet jak nie będzie chciał czekac to to jest jego obowiązek. Ostania wiadomość jaką miałam to była wiadomośc z czwartku, że wieczorem będzie kurier po paczkę bo już są umówinie i powinnam dostać smsa od firmy kurierskiej z numerem przesyłki. Od tego czasu ani od niej wiadomości ( pisałam 2 razy ) ani od kuriera. Dzisiaj napisze do jej męża wieczorem, ze jak do piątlku nie dostane ani przesyłki, ani potwierdzenia, że wysłane ani zwrotu kasy to idę na policje bo żona nie odpisuje namaile. A co do numeru tel to tak jak pisałam wyżej babka przeniosła do archiwum ogłoszenie i wtedy dane znikają, a po napisaniu maila do tablicy.pl odpisali mi, że oni nie udzielają informacji bo ustawa o ochronie dancyh...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:51   #197
salviae
Zadomowienie

Cloche dzięki za wykład kąpielowy, z tym płukaniem też sie zastanawiałam, a ostatnio gdzieś słyszałam (nie wiem czy na sr, czy tu) żeby noworodka na początku nie oliwić więc myślę, że to dodanie oliwki do wody będzie fajne

Cytat:
trochę drogi, ale jaki ładny chciałabym, mi tam te mutsy podobają się najbardziej, a nowy zestaw chyba 2500 trochę więcej niż 1/3 taniej za używany, cenią się
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:54   #198
_pola
Rozeznanie

Cytat:

Nie mam bo nie odpisałam sobie od razu. Babka stwierdziła, żeby pisac do niej bo dodzwonić się do meża to jak trafić 6 w totolotka. I do czwartku był super kontakt. Udzielała informacji, prosiła żeby sprawdzić przesyłkę w obecnosci kuriera, żeby wszytsko było dobrze, że nawet jak nie będzie chciał czekac to to jest jego obowiązek. Ostania wiadomość jaką miałam to była wiadomośc z czwartku, że wieczorem będzie kurier po paczkę bo już są umówinie i powinnam dostać smsa od firmy kurierskiej z numerem przesyłki. Od tego czasu ani od niej wiadomości ( pisałam 2 razy ) ani od kuriera. Dzisiaj napisze do jej męża wieczorem, ze jak do piątlku nie dostane ani przesyłki, ani potwierdzenia, że wysłane ani zwrotu kasy to idę na policje bo żona nie odpisuje namaile. A co do numeru tel to tak jak pisałam wyżej babka przeniosła do archiwum ogłoszenie i wtedy dane znikają, a po napisaniu maila do tablicy.pl odpisali mi, że oni nie udzielają informacji bo ustawa o ochronie dancyh...
A spróbuj wpisać te dane z konta albo maila w wyszukiwarkę google. Bo zazwyczaj jak coś jest nie tak to ludzie na forach ostrzegają przed nieuczciwymi sprzedawcami. Kurcze obyś szybko dostała ten wózek.

Franek
5 sierpień 2014

I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
Stary 2013-03-05, 14:57   #199
xal
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy ile nowy kosztuje i czy ma jeszcze gwarancję czy nie.
Zbieram się zaraz po chlebek i będę czekać na męża bo dzisiaj pierwsze zajęcia SR.
Pewnie się spóźnimy bo on musi najpierw PKP a później po mnie przyjechać no i dojazd do katowic, ale stwierdziłam, że nie będę 2 aut targać, najwyżej zadzwonię przed 17 i powiem, że się spóźnimy ale będziemy bo jesteśmy w drodze. Może zaczekają, a może nie będzie z przejazdem tak źle

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 14:58   #200
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mam takie same odczucia. Bardzo to nieprzyjemne. Mam wrażenie, że mi po jakimś nerwie czasami jeździ.

Dokładnie kosztów nie pamiętam, ale myślę, że w 2 tys się zamknęliśmy. Niektóre szczepionki kosztowały ponad 200, niektóre ponad 100. W 3 r.ż. chyba nie ma szczepień, ale nie pamiętam. Ostatnie mieliśmy już dawno. Później po kilku latach chyba jakieś przypominające będą.
no to chyba czujemy to samo. Ja mam momentami gwiazdy w oczachteż myslę, że jest tam coś unerwionego, czasem własnie aż spać nie mogę i się tylko wiercę, ale w zasadzie nie ma pozycji, w której by tego nie robiła, trzeba przeczekać w cierpieniach aż uśnie
O to 2k to by było spoko, tak jak mówię, nie zgłębiałam jeszcze tematu, więc nie wiem. A jak coś to w takiej przychodni z NFZ się na miejscu kupuje te szczepionki skojarzone czy dostaje receptę i sama mam iść kupić? Bo ogóle będę miała pediatrę w Medicoverze, ale tam słyszałam, ze drogie szczepionki mają i bardziej się opłaca samemu kupić, a nie wiem jak to jest w przychodni na NFZ.

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Cloche dzięki za wykład kąpielowy, z tym płukaniem też sie zastanawiałam, a ostatnio gdzieś słyszałam (nie wiem czy na sr, czy tu) żeby noworodka na początku nie oliwić więc myślę, że to dodanie oliwki do wody będzie fajne
ja chce robić masażyk olejkiem migdałowym. No chyba, ze na sr powiedzą, żeby noworodkowi nie robić tylko starszemu.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-03-05 o 15:04
Stary 2013-03-05, 15:00   #201
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
A spróbuj wpisać te dane z konta albo maila w wyszukiwarkę google. Bo zazwyczaj jak coś jest nie tak to ludzie na forach ostrzegają przed nieuczciwymi sprzedawcami. Kurcze obyś szybko dostała ten wózek.
Już wpisywałam dane, i nuemr konta i treść ogłosznie i nic nie znalazło. Może to nie ich wina, ale mogłaby odpisać. Mam w proggramie pocztowym taką opcje, że dostaje potwierdzenie ( osoba która czyta mail musi kliknąc żeby potwierdzić ) i potwierdzenie, że wiadomość została wyświetlona na komputerze odbiorcy i od tamtego czasu nie dostałam żadnego z nich od tej babki.
A z tego co wyczytałam to jest oszustwo jak nie dostanę towaru i mogę iść z tym na policje.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:09   #202
salviae
Zadomowienie

Cytat:
ja chce robić masażyk olejkiem migdałowym. No chyba, ze na sr powiedzą, żeby noworodkowi nie robić tylko starszemu.
masażyk też chcę robić po kąpieli, ale bez oliwki, czy olejku, kupię ją, ale właśnie do wody, czy w wyjątkowych sytuacjach, myślę, że poślizg będzie i tak bo te masaże raczej delikatne są
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:10   #203
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

ja chce robić masażyk olejkiem migdałowym. No chyba, ze na sr powiedzą, żeby noworodkowi nie robić.
Też planuję robić taki masaż olejkiem migdałowym na razie żadnej oliwki nie kupiłam, tylko płyn do kąpieli i mleczko z hippa (uwielbiam ten zapach, i skład też jest super)

co do spłukiwania dzidziusia w wanience, to jeszcze nie wiem czy będę tak robić, ale raczej nie
< jak kąpałam noworodki w szpitalu to nigdy tego nie robiłam>
ale czasami stosowałam technikę-
"namydlij na przewijaku a potem spłucz w wanience"
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:18   #204
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pawie Oczko śniłaś mi sie dzisiaj.. Ja tu chyba za dużo przebywam bo mi się co raz któraś śni.. chociaż muszę przyznać, ze Axella najczęściej

Słabo pamiętam ten sen, ale było coś takiego, że były 4 dziewczyny w szkole modelingu(?) czy mody nie pamiętam i jedną wywalili bo robiła loda profesorowi.. I Ty dzięki temu (że ją wywalili) dostałaś się do tej szkoły..
Nie wiem skąd w ogole taki sen.. Zupełnie bez sensu i bez składu i w ogóle nie związany..Nawet filmu żadnego takiego nei widzialam.. ah ta moja wyobraźnia..

a to dobre uśmiałam się! w sumie w życiu często mi się tak zdarza, że mi się coś "fuksnie" i mam spore szczęście, no ale tamta głupia pinda od loda mogła tego nie robić

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
hmm to ciekawe.. Bo ona to tak mówiła, jakby ono było super tansze.. Ale ja się nawet nie orientowałam bo mam już od brata..
no właśnie ja trochę orientowałam się w tym temacie bo chcieliśmy kupić turystyczne, pewnie pisałam z milion razy, ale jak przeprowadzimy się do domu to chce mieć na dole turystyczne a u góry drewniane, poza tym takie turystyczne zawsze się przyda jak będzie się podróżowało czy nawet do rodziców.... więc nie wiem jakie to łóżeczka turystyczne są super tańsze, ale może jakieś takie zwyklaki najbardziej podstawowe na allegro za 200zł kupi już jakieś nowe
mi podobają się te z graco np.
http://www.google.pl/imgres?q=%C5%82...37&tx=87&ty=64
one kosztują w granicach 600zł do tego materac 200zł (nie wiem, strzelam, bo jeszcze nie szukaliśmy) to daje jakieś 800
Łóżeczka drewniane też zaczynają się na allegro od takich cen jak turystyczne 150-200 więc nie wiem skąd ta opinia twojej znajomej, w moim mniemaniu obalam ją
Stary 2013-03-05, 15:21   #205
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
O to 2k to by było spoko, tak jak mówię, nie zgłębiałam jeszcze tematu, więc nie wiem. A jak coś to w takiej przychodni z NFZ się na miejscu kupuje te szczepionki skojarzone czy dostaje receptę i sama mam iść kupić? Bo ogóle będę miała pediatrę w Medicoverze, ale tam słyszałam, ze drogie szczepionki mają i bardziej się opłaca samemu kupić, a nie wiem jak to jest w przychodni na NFZ.
Ja zamawiałam szczepionkę z polecenia pediatry i receptę realizowałam dopiero w dniu szczepienia, a właściwie po, bo apteka należy do przychodni. Te skojarzone szczepionki miała przychodnia w zapasie, resztę musiałam zamawiać sama przed szczepieniami.

L
J
Stary 2013-03-05, 15:31   #206
cloche
Zakorzenienie

justyna, walcz twardo, bo ponad 200 zł to też pieniądz
Cytat:
Dzięki Ci paniwłaśnie Hippa będziemy używaćchwała niemieckiemu systemowi edukacji deutsche hochschule gut czy tam kindergarten zależy na którym etapie edukacji te mikroskopy Wam dawali

PS ja myję okna ze dwa razy do roku
haha, mikroskopy to dają szybko, ale ja tam dotarłam w 11tej klasie dopiero. tak więc wszyscy już bardzo obyci byli i twardo przelewali sobie różne mikstury w probówkach, a ja będąc w szoku przez pierwszy miesiąc wyglądałam dokładnie tak:

co do okien - o jak dobrze, nie jestem sama... ale z nas brudasy
Cytat:
yeah, kolejny brudasek! na pocieszenie powiem, że taki brud to na pewno świetny filtr mineralny. bo przez szybę promieniowanie UVA przechodzi
Cytat:
nie dość że coś drogo to wygląda, to jeszcze mutsy... jakoś nie pałam do tych wózków miłością ale jak ci się podoba, to spójrz na cenę nowego i porównaj. około pół ceny jest ok za wózek w dobrym stanie.
Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
taaa, takimi świńskimi oliwkami to bym też nie oliwiła, szczególnie jak będzie ciepło, bo się dziecina spoci ale dobra oliwka nie jest zła, i chociażby w kąpieli pomoże delikatnej, wrażliwej skórze to taka kąpiel emolientowa (za specjalne preparaty do takiej kąpieli, najczęściej na najtańszej parafinie, płaci się grube pieniądze w aptece...)
Cytat:
olej migdałowy to bardzo dobry wybór no i przecież nie będziesz dziecka w tym oleju marynować, nie? co się nie wchłonie, delikatnie można zetrzeć czymś miękkim. a masażyk na pewno dziedzicowi się spodoba
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:35   #207
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Widzę temat łóżeczek turystycznych ... myślałam, że nasze będzie w takim spać miesiąc u dziadków na wakacje, ale jak dotknęłam tego pseudo materacyka 2cm gąbka to stwierdziłam, że absolutnie, szkoda mi kręgosłupa dziecka. Dla starszych na chwilę ok, ale taki maluszek to nie.
ale to przecież materac kupuje się osobno normalny, taki sam jak do drewnianych
Stary 2013-03-05, 15:36   #208
cloche
Zakorzenienie

a tak na marginesie to zadzwonili do mnie z gabinetu gina i mówili, że trzebaby cukier sprawdzić. za każdym razem sprawdzają mocz, ostatnio krew pobrali, ale jeszcze ten cukier właśnie... to się pytam, jak to się odbywa, czy na czczo mam być? a ona że nie, normalnie mam zjeść śniadanie i przyjechać zaraz z rana...
no to żeby to uczcić zeżarłam właśnie tabliczkę czekolady całą dotychczasową ciążę nie jadłam więcej jak paseczek na raz, i to bardzo sporadycznie, a teraz mi się jakoś... na samą myśl... człowiek to przekorny jednak
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:43   #209
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie,
Ale jestem do tyłu, mam jakieś 110 stron starego wątku do nadrobienia ale ostatnio to dosłowienie buty gubię taki młyn miałam.

Melduję że będę miała córkę, dopiero inny lekarz to stwierdził na 100 procent, tak więc mnóstwo cudnych ciuszków dla mojego potencjalnego synka stało się niepotrzebne w związku z czym przekazuję Wam info że mam sporo cudnych rzeczy, które wystawię na dniach na allegro, gdyby któraś chciała wzbogacić wyprawkę dla synka proszę o info na priv, mogę przesłać zdjęcia tego co mam. Aż żal takich słodkich ubranek dla małego facecika, pulowerki, sweterki, ach ale cieszę się z drugiej córy bo tego pragnęliśmy wszyscy, będzie miała na imię Amelia

lecę na sr, wieczorem poczytam więcej co u Was zdarzyło się ostatnio
dla Amelki

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
raz na miesiąc?????? tożto często jest wyjdę na brudasa, ale... mnie się udaje jakoś 3 razy w roku umyć z tym że mi tu nikt z komina nie kopci, do drogi daleko i naprawdę syfu nie ma. więc nie widzę sensu myć częściej...
raz na mc by pasowało bo taki syf jest, ale jestem zbyt leniwa na to. i jak zbierze się 3-4 razy do roku to max
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 15:47   #210
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
turystyczne takie jak ja kupuję kosztuje prawie 7 stów
W Ikeii drewniane to koszt 100-300zł + materacyk
masz już upatrzony konkretny model? mi podobają się te z graco

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości