|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Zuzia też mi sie podoba
|
|
|
|
#542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
A mnie podoba sie imie Laura
dla chlopca Filip i Kacper
Edytowane przez garfieldek Czas edycji: 2013-03-05 o 14:35 |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
ooo a dziś 550 dni
|
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też raz poszło, że może po jakiejś babci i zaczęliśmy wymieniać i dwa okej, a dwa kolejne: Edmunda (moja babcia) i Regina (TŻ babcia)! Serio! po moim trupie! ![]() Antoś też mi się podoba, ale mam przybranego wuja Antoniego którego średnio lubię, więc nie wiem. ![]() Ja dla syna chciałam jeszcze po Tacie, ale w połączeniu z nazwiskiem TŻ wyjdzie mocno Polsko i lekko poetycko. A Tata miał na imię: Henryk.
|
|
|
#545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jaaaasne, wszystko nasza wina
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ojciec TŻ ma tak na imię Ludwika... też ''ślicznie'' a Zuzia i Antoś super ![]() Cytat:
![]() O, też ładnie hehe no tak, za dużo tych imion
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Przecież na siebie zwalać nie będę, a kogoś być musi. ![]() Wyciągnęłam konspekt z torby - pierwszy krok za mną.
|
|
#548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Laura i Filip też mi się podoba
![]() Cytat:
mój szef ma na imię Henryk, super człowiek ![]() Cytat:
jednym słowek - wykorzystałaś nas ![]() Dobra idę odkurzyć w biurze i spadam z pracy będę wieczorkiem miłego popołudnia wszystkim SŁOOOOŃCE!
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
ja też czekam aż będę mogła isc do domu ;p
tzn. jadę do TŻ więc trzymajcie kciuki za rozmowę ![]() miłego popołudnia |
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że mnie zaskoczyłyście
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
nie dziękuję wszystkim
Moje będą Zuzanna, Maja, Jakub i Adam, tylko muszę poczekać bo teraz to chyba najpopularniejsze imiona, a ja już wiedziałam jak nazwę dzieci w 4kl podstawówki. a teraz jak jestem w wieku odpowiednim na dzieciaki to akurat zrobiły się mega popularne ![]() U moich siostrzenic w klasie co druga to Julia, Oliwia i Klaudia. W tamtym roku za to urodziły się same Amelie i Nikodemy (łącznie mam trzech w klatce u rodziców). Po babci to była by Feliksa
Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-03-05 o 14:52 |
|
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
a Regina? Jak papier toaletowy.
![]() bo Henryki, to fajne chłopaki są! ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie noo...jak już niedługo ślub to niech będzie po kolei A najchętniej jeszcze z 2-3 lata po ślubie...żebyśmy w końcu się sobą nacieszyć mogli![]() Przejmuję wartę czeka mnie popołudnie z Vincim Czuje się już lepiej ale rozrabiać na pewno nie będzie![]() Co do dzieci jeszcze to my chcemy mieć dwóch chłopców, lub pierwszego synka i później córeczkę Teściowej już słuchać nie mogę! Że ona chce wnusie Ole i koniec Taaaa... (sama ma dwóch synów)Do wieczora Kochane PMki;D
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#555 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z moich syfków się śmieje, ale i pocałować w niego jak mi wyskoczy też umi ![]() walentynek nie świętujemy a ja i tak bym nie mogła wziąć sobie wolnego, a wieczorem i tak się zobaczyliśmy i dostałam oryginalną różę, którą się tu zresztą chwaliłam na forum ![]() co do siedzenia w zimnym aucie, no...on takie sknerstwo wyniósł z domu ale staram się nad tym pracować aby trochę wyluzował w niektórych sytuacjach ![]() na mnie nie oszczędza więc przymykam na to oko, bo wiem, że jemu też nie jest łatwo z kasą
|
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny może któraś z was była na weselu w restauracji Etiuda albo robiła swoje wesele? Podzielcie się wrażeniami, jeśli jesteście w posiadaniu zdjęć stołów w pełni nakrytych wraz z przystawkami to bardzo chętnie bym je zobaczyła
|
|
|
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Powiedzcie mi czy dla waszych TZ ważniejsi sa kumple i praca ???
|
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z praca to bywa roznie, ale nie zaniedbuje mnie przez to... A co do kumpli to na pewno nie
|
|
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to szczęście, że TŻ pracuje w urzędzie i o 16 wraca do domu, a weekendy ma wolne. Zdarza się, że ma trochę więcej pracy i wtedy przynosi papierzyska do domu, ale nie jest to często. |
|
|
|
|
#561 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba Honoratka
|
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Kumple - nigdy!
My jesteśmy z TŻ dla siebie najważniejsi i mamy niepisaną (i nigdy nie ustaloną - samo wyszło) umowę, że zawsze informujemy o swoich planach i sprawdzamy czy drugiemu to pasuje. Nie tyle, pytamy o pozwolenie co, liczymy się ze zdaniem drugiego. Dla przykładu, TŻ rozmawia z kumplem po czym dzwoni do mnie i pyta, czy Marek mógłby wpaść na mecz o 17 lub.. gadałem z Pawłem i mówił, że potrzebuje jutro pomocy na działce przy jakiś ciężkich gratach, zaproponowałem, że z nim pojadę! Albo ja zgaduję się z dziewczynami z pracy na któryś wieczór, dzwonię albo wieczorem mówię TŻ - nie mamy planów na piątek prawda, bo umówiłam się z laskami na drinka! Jeśli coś, któremuś z Nas koliduje, rozmawiamy i ustalmy co zrobić! Nigdy nie było sytuacji żeby robić coś wbrew drugiemu, albo olać drugiego, bo koleżanka czy kolega ważniejszy. Praca - jest ważna, ale.. też nie najważniejsza. Mój TŻ ma o tyle specyficzną, że jest odpowiedzialny za park maszynowy w drukarni. Etat, etatem, ale jak coś stanie (a produkcja nie może sobie na taki przestój pozwolić) o 22:00 to wsiada w auto i jedzie naprawiać! Wiadomo, że nie wymyślam.. nie jedź bo nie, bo ja nie chce żebyś jechał, ale.. jeśli są powody - gdzieś wychodzimy, zaplanowaliśmy coś czego nie da się przełożyć (a jeśli się da przełożyć, to też to rozumiem i przekładamy) to sorry, ale nie jest na każde skinienie i wtedy ja/my jesteśmy ważniejsi.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-03-05 o 15:18 |
|
|
|
#563 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się dzisiaj, znowu tyle naskrobałyście...
![]() Widzę, że była mowa o imionach dla dzidzi...chyba każda z nas jakieś typy ma... ![]() Cytat:
i się śmieją ale mi w sumie podobają się rzadkie/oryginalne imiona (nie mówię tutaj o zagranicznych bo takich nie biorę pod uwagę tym bardziej że żadnej przeprowadzki do innego kraju w planach nie mamy) dla dziewczynki podoba mi się Liwia albo Oliwia (Oliwka, Oliwcia) a dla chłopca Nikodem (akurat jeszcze żadnego nie znam) albo Leon
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-03-05 o 15:37 |
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie
a rozmawiałaś z nim o tym?
|
|
#565 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#566 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie TZ chce juz bobo, ja mniej...ale raczje od razu po slubie zaczniemy sie starac, w koncu mam rok zeby sie mentalnie przygotowac, no i juz bede w wieku takim ze trzeba (30tka!!!)
W Bru dzis 18 stopni!!! Co do imion, ktore wymieniacie, nie przeszkadzaloby wam, ze bedzie 5 Julii, Kacprow, Zos, Amelii i Jakubow w klasie? Ja mam bardzo popularne imie i mialam 5 dziewczyn w klasie o tym samym imieniu. .. |
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam, przynajmniej próbowałam i zawsze mówi że wymyślam.... Tylko ze ja juz czasami wymiękam. W piątek skończył wcześniej myślałam ze posiedzimy w koncu sami bo sie nie widzieliśmy od poniedziałku. I co? przyjechał i mówi ze jedziemy do jego kumpla na piwo. No to pojechaliśmy, oczywiście ja musiałam prowadzić bo on musi się napić piwa. Cały czas gadali razem o tym jak super że mu prace załatwia, ale jak ja poprosiłam zeby popytał znajomych ze moze jakaś praca dla mnie to mi śmieje się w twarz i mówi ze on nie da rady. Kolejny etap rozmowy był o jego ukochanej i jakże przecudownej Bmw..... Ja cały czas siedziałam nic się nie odzywałam. Mówił ze sobotę będzie miał wolną ze pomoze cos tacie ze możemy cos razem porobić i na czym się skończyło? Pucował swoje autko 5h..... W tygodniu wraca pózno z pracy a weekend zawsze wymysli coś że nie spędzamy go sami.... a ja bym chciała choć jeden weekend żebyśmy byli cały razem bo w tygodniu to się nie udaje.... Naprawdę dziewczyny ja czasami się zastanawiam czy z jego strony to jest jeszcze miłośc czy już przyzwyczajenie....
|
#568 |
|
Rozeznanie
|
a my będziemy mieć Bachę (Barbara), albo Jacha (Jan)
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kumpli to dla mojego tż nie są ważniejsi. Nigdzie się nie szlaja, chyba że kumpel z pracy robi urodziny typowo dla chłopaków to idzie. Mój tż woli raczej ze mną gdzieś do kogoś w gości pójść, posiedzieć. Z pracą to się nie wypowiadam bo szkoli sie na majstra więc musi być dyspozycyjny ale wiem, że im lepsze stanowisko tym lepsza płaca a robi to po to żeby nam było w małżeństwie lepiej. Sam powiedział, że to facet musi sie martwić o byt dla rodziny. Co do kumpli to naprawdę na rękach bym go mogła za te jego nie wychodzenia z nimi nosić
Teściowa i tak bo nim biedaczku jedzie, jak już się trafią jakieś urodziny kumpla i on wychodzi sam beze mnie, bo to spotkanie organizowane tylko dla facetów z pracy. Ryczy po nim, że co on sobie myśli ma narzeczoną, więc się skończyły męskie schadzki!!! Wszystko z umiarem jeśli jest w porządku w stosunku do mnie to bez przesady, że będę mu awanturę robić o piwo w gronie kumpli. Jest młody, a narzeczeństwo, czy małżeństwo nie jest więzieniem. Tym bardziej, że zapracował na moje zaufanie i nigdy się na nim nie zawiodłam a z takich niby mega imprez jak kawalerskie przychodzi bardziej trzeźwy niż ja po 3 piwach![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-05 o 15:54 |
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Zabierz mnie do siebie!!!!!!!!!!!!
C do kumpli. Mój ma ich kilku od serca, dwóch z nami mieszka (a bo nie chwaliłam się, że uciążliwa współlokatorka się wyprowadziła ) i oni wieczorami czasem oglądają swój serial wieczorami, np. wczoraj, a ja wtedy mam czas dla siebie i swoje seriale . A tak spotyka się z nimi i dogadujemy się, kiedy on idzie na piwo, kiedy coś i ogólnie. Chodź często to ja jestem bardziej zabiegana niż on. Mimo to znajdujemy czas dla siebie ![]() Co do imion to mamy upatrzone dla 2 synów i 1 dla córki - tak byśmy chcieli aby było.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

ale zagroziłam, że dam naszej córci po mojej babci na imię Ludwika skoro mamy dawać po dziadkach.

czeka mnie popołudnie z Vincim
(sama ma dwóch synów)

???

Teściowa i tak bo nim biedaczku jedzie, jak już się trafią jakieś urodziny kumpla i on wychodzi sam beze mnie, bo to spotkanie organizowane tylko dla facetów z pracy. Ryczy po nim, że co on sobie myśli ma narzeczoną, więc się skończyły męskie schadzki!!!