![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Madzia Z Julki już jest malutki pulpecik (policzki zwłaszcza)
Fajnie że Twoja córcia grzeczniutka....znowu je i śpi ![]() Dzięki Czarina. Ja też wszystkim dzieciaczkom dużo zdrówka życze ![]() MISIA nie martw się i Twoja i Moja mieści się w normie ![]() Zobaczcie jaki pulpet ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2007-03-20 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki LUTOWO-MARCOWE 2007
Już pisalam na poczekalni ale kopiuję smsa jeszcze tutaj
SMS OD IKOLI "Witam Was Robaczki. TŻ wydrukował mi Wasze posty (narazie do 16.03) i popłakałam się czytając Wasze ciepłe słowa. DZIEKUJE WSZYSTKIM! SZCZEGOLNIE ESTI I KASCE333 ZA PRZEKAZY. U nas lepiej. Płytki w górę. waga też ładnie rośnie. Zgrałyśmy się elegancko z karmieniem i rozumieniem się (póki co-tfu,tfu). Przy dobrych wiatrach we wtorek wyjdziemy, więc dmuchajta wszyscy ile pary w płucach i róbta wiatr! ![]() Niech dziewczyny jak najszybciej do Nas wracają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() od srody jestem mamusią wiec rozsiadam się na wątku dzieciowym! ![]() Tak jak pisałam w smsie, o 22.00 we wtorek odeszly mi wody, pojechaliśmy do szpitala, okazalo się ze rozwarcie jest na opuszek palca, skurczy brak, kazali mi lezec i zbierac sily. Troche spalam, troche chodziłam, o 1.00 w nocy zaczley się skurcze ale dalo się wytrzymac, o godz. 10.40 w srode dotsalam oksytocyne i wtedy się zaczęło na dobre, po godzinie od podania kroplowki rozwarcie bylo na 2 cm, po nastepnych dwoch godzinach (tak o 15.45) już na 5 cm i ladnie postępowało, glowka się przyparla, no i dalej skurcze,skurcze, bol okropny ale chodzilam pod prysznic, siedziałam na pilce, na sako, kleczalam i cuda wianki, na nastepne badanie rozwarcia mialam isc o godz. 16.45, bo badali mnie co dwie godziny (ktg i rozwarcie), bylam akurat pod prysznicem, kiedy poczulam tak silne parcie – straszne uczucie, i nie mogłam nad nim zapanowac, dotknlam się na dole i poczual główkę miedzy nogami, no nie calą ale wyraznie było czuc ze to glowka ( i tu się zaczyna najlepsze) wyleciałam nago i boso spod prysznica, na korytarz i wolam do poloznej, ze ja rodze, i maly zaraz mi wyleci na podloge, ona mowi ze przeciez mialam dopiero 5 cm i ze to potrwa, no to jej mowie żeby zobaczyla ze już glowka idzie, no i szybko mnie zaprowadzali na porodowke, położyłam się na lozko (wyczyn wielki) drze się RODZIMY!!!!!, a ja jakie rodzimy jak było dopiero 5cm, a ona ze za 5 minut będzie po wszystkim, szybko przybiegla pediatra, przygotowali caly sprzet, po trzech skurczach maly był na swiecie – boze co za uczucie!. Nacieli mnie, mam 14 szwow, nie mogę siedzieć na tylku i pisze na klęcząco. Z synkiem wszystko dobrze, dostal 10 punktow, położyli mi go na brzuchu jak tylko ze mnie wyskoczyl ,to było cudowne. Zapomina się o calym bolu. Wkleje jego fotki. Narazie niewiele mamy. To pierwsze ze szpitala, a reszta z domku, w tym jedno karmiącej i padniętej matki ;-) i szczesliwego tatusia Na imię ma Witold Paweł. Oboje tak wybraliśmy z mężulem W szpitalu w którym rodziłam był zakaz odwiedzin, ze względu na panującą grype, wiec Irek zobaczyl malego dopiero jak wychodziłam do domu, strasznie było mi smutno. Maly jest grzeczny. Ciagnie cyca, robi wielkie kupy i nie placze przy kąpieli i przebieraniu. Nie zdążę nic poczytac ale obejrzałam fotki - super. ![]() ![]() I gratuluje nowym mamusiom ![]() ![]() dziewczyny - najwazniejsza sprawa - uzywalyscie tantum rosa na krocze?????? ile razy dziennie mozna stosowac, na ulotce pisze ze 1-2 razy na dobe, dla mnie to za malo, bo po paru godzinach od uzycia znowu boli. napiszcie mi prosze, pzniej moze uda mi sie odczytac. buziaczki dla wszystkich ![]()
Edytowane przez Wisniowysad Czas edycji: 2007-03-19 o 07:36 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
Marta ja własnie pisałam na poczekalni jakiego slicznego masz synka
![]() Jesli chodzi o tantum rosa to uzywałam ale rzadko. Bardziej polecam czopki działające przeciwbólowo i przeciwzapalnie "pyralgina" dawali mi ja w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
no nie mogę! świetnie to kochana opisałaś z tym porodem pod rysznicem! Dzielna jesteś, nie ma co! Jeśli chodzi o pdmywanie krcza, to ja uzywałam Tantum rosy - za kazdym razem po skozrystaniu z toalety - diząl pzreciwbólowo, przeiwzapalnie, powoduje szybsze gojenie i podają ja też w szpitalu. Dzieki emu rana juą na -5 dobę po porodzie była parwie zagojona, awet połóżna środ. nie wierzyła, ze to dosłownie kilka dni po poordzie!także ja Tantum rose gorąco poleca, sama rodzę w maju i też ją bede stosować. Ale słyszałam, że teżbardzo dobzre dziala Nadmanganiam Potasu czyli takzw. Fiolet - tylko tzreba uważać, bo barwi ieliznę - i jeszcze wyciąg z kory debu.
Gratuluję śyneczka!
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() esti - dziekuje ![]()
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
kurna chata pisze a laptopa taty i pełno byków robie ,a co je cche zedytowac, to mi sie cos albo wyłacza albo włącza....takze pzrepraszam za błedy i niezrozumiałosć....Wiśnio wysadku a jak ty sie teraz czujesz?
#158 |
Wtajemniczenie
|
My też wprowadzamy się na przewijalnię
![]() Marta ja też mam sporo szwów oprócz nacięcia pękłam w kilku miejscach.W jednym miejscu szycie mi się rozeszło.Pewnie od "wygodnego" łóżka szpitalnego ![]() ![]() Wczoraj odpadł nam kikut pępowiny.Mały wprawia się coraz lepiej w ssanie.Dłużej trwa ssanie a krócej drzemki przy cycu.Na początku od razu zasypiał.Czekamy na powró ciepełka i będziemy spacerować ![]()
#159 |
Wtajemniczenie
|
Niestety ja nic nie doradzę w sprawie szwów, bo mnie jakimś cudem ominęły wszelkie dolegliwości z nimi związane. Myłam się żelem do higieny intymnej Ziai i wszystko się ładnie zagoiło. U mnie w szpitalu lekarze polecali zwykłe mydło do podmywania, nie wiem czy mieli na myśli szare, ale powiem Wam, że ja raczej sobie nie wyobrażam podmywania się zwykłym, zasadowym mydłem. Przecież to musi potwornie podrażniać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Wtajemniczenie
|
Kochane zrobiłam sobie suwaczek z wiekiem małego ale nie wiem który adres wkleić żeby link działał w podpisie?
#161 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Jestem mamusią styczniową. Też miałam problem z chodzeniem, siadaniem i wstawaniem po porodzie. Osławione Tantum Rosa tylko chwilowo działało znieczulająco. Poza tym szwy po jej uzyciu bardzo mnie ciągnęły. trudniej mi sie chodziło. Położna poradziła uzywac zwykłego płynu do chigieny intymnej. Ja akurat mam Laktacyd. Wycierać a właściwie osuszać najlepiej jednorazowymi ręcznikami. Pobolewanie i dyskomfort u mnie minęły dopiero około 4 tygodnia...Trzymajcie się dzielnie i ucałujcie swoje maluszki niech się zdrowiutko chowają!
#162 |
Zadomowienie
|
http://tickers.TickerFactory.com/ezt...k/9764/age.png
golabku to twoj suwaczek.skopiuj i wklej ![]() moja tatunia cudowna zrobila dzis kupke!!!!!!!!alez sie ciesze.babcia jej wsadzila z 2 razy termometr i przycisnela lekko nozki do brzuszka.sama bez uzycia czopkow.a jaka ladna ta kupka byla ![]() ![]() jadziem teraz po komputerek a jak wroce to sie odezwe mam smsa od any ale nie mam czasu papa
#163 |
Wtajemniczenie
|
golabek współczuje dyskomfortu
Madzia brawo dla Tati za kupke ![]() A Ja znowu wklejam fotki. Dziewczyny a Wy co? Robic fotki maluchom ![]() Edytowane przez esti1984 Czas edycji: 2007-03-20 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Zadomowienie
|
Śliczne te wasze dziudziusie...
![]() ![]()
![]() |
#165 |
Zadomowienie
|
Esti Juleczka jest rozkoszna, a przy tym śliczniutka.
Dobrze, że mówicie tym gojeniu, muszę się zaopatrzyć w co nieco do szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Zadomowienie
|
Ja tylko tak na sekundke bo kurcze jestem w trakcie przeprowadzki. O mojej Adriance napisze wam innym razem, o porodzie i o calej reszcie. Powiedzcie mi tylko Kochane Mamusie czy to normalne, ze dzidzius moze siedziec przyssany do cyca okolo godzuny? Oczywiscie z przerwa na odbijanie i lekkie drzemki, ale jesli poloze Mala wczesniej niz po godzinie- poltorej do lozeczka, jak juz lekko przysnie to drze mi sie w nieboglosy i znowu ja przysawiam do cyca az usnie na dobre. Jak sobie z tym radzic?? Bo w nocy jak mi tak poltorej godziny ssie to padam na nos. A moze to calkiem normalne?? Juz sama nie wiem. Moze jestem wyrodna matka i nie rozumiem wlasnego dziecka? Ale z drugiej strony troche sie boje ze za bardzo mi sie dzidzia przyzwyczai do rak i bede miala z nia powazny problem....a moze to sie dopiero jakos z czasem nabiera pewnego rytmu?
Ada przybiera bardzo ladnie na wadze, po tygodniu od wyjscia ze szpitala przytyla 600 gram i lekarz mowil ze jest bardzo silna, bo majac poltora tygodnia przekreca sie z plecow na boczek i lezac na brzuszku podnosi sie na raczkach!! No i oczywiscie pojawily sie te diabelne kolki, z ktorymi nie bardzo wiem jak sobie poradzic. Pije plantex (ja pije, bo Ada jeszcze troche za malutka), daje Malej Espumisan ale mam wrazenie ze to niewiele pomaga. Ale chaotycznie napisalam, ale to tylko dlatego ze sie troche spiesze bo kupa roboty jeszcze przede mna, a Malenstwo moze sie obudzic lada chwila... Ogolnie to jest kochana i slodka i chcialabym zajac sie nia najlepiej jak potrafie a chyba nie bardzo mi to wychodzi.... Pozdrowionka dla wszystkich Mamus!
#167 |
Zadomowienie
|
dysia normalne.dziecko oprocz jedzenia ma jeszcze potrzebe bliskosci.musi czuc mamusie, wiez pomiedzy wami.wtedy czuje sie bezpiecznie.kolo mamy najlepiej
![]() moja tati tez tak potrafi.a najlepiej gdyby sobie przy nim spala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() poszlismy dzis po tego kompa i facet kazal nam pol godz zaczekac bo cos tam poszlo przy sprawdzaniu i musieli wymienic i sie nie wyrobili i wiecie jak bardzo zgrzeszylam....poszlismy do kfc na kuraka.ja oczywiscie rozpracowalam pikantne stripsy...takie mam wyrzuty sumienia.wrocilam do domu to odrazu wypilam koper wloski i rumianek.pozniej malej dalam plantex.tak w razie czego.i cisza jak narazie ![]() sms od Any: u nas ok.ja czuje sie super dobrze,trzymaja nas tu tylko ze zwgledu na to moje cholerne podwyszone cisnienie.szlag mnie juz trafia.ismael kochaniutki,wisi na cycu non stop i bardziej lubi spac w dzien niz w nocy.mam nadzieje ze jak wyjdziemy do domu to mu sie przestawi.przekaz jak mozesz pozdrowienia dla diewczyn ode mnie.stesnilam sie za wami bardzojak tylko zawitamy do domku zamelduje sie na wizazu.calusy.pozdrowionk a. dzis od rana bola mnie plecy.nie wiem czemu.podejrzewam ze jak ja w nocy karmilam to sie jakos musialam wygiac i tak poprostu zasnac w takiej niewygodnej pozycji.bolalo az oddychac nie moglam, obkrecic sie, isc.nic!juz jest troche lepiej. he he odlozylam malpeczke i spi grzecznie ![]()
#168 |
Zadomowienie
|
kurde cos mi sie opcja edytowania wiadomosci zmienila i nie moge
![]() esti julcia sliczna.faktycznie pucus sie z niej niezly robi.poliki jak tati ![]() ja foty jutro wrzuce bo na srarym kompie nie moglam zrzucic filmu z kamery. przechwalilam corcie.obudzila sie.bek bek chciala ![]()
#169 |
Zakorzenienie
|
Wiśniowy Sad gratuluję! Piękne imię wybraliście dla synka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
lachkasia i Madzia dzięki
![]() dysia zgadzam sie z Madzią, dzieci potrzebują Naszej bliskości. Moja tez tak lubi powisiec na cycku ![]() Madzia może małej nic nie będzie ![]() Jejku moje plecy to tragedia w ciąży bolały i teraz też ![]() Fajnie że macie nowy komp, przynajmiej wszystko sprawnie będzie działac ![]() A Ja Madzia mam ten sam problem.....nie mogę edytowac ![]() ![]() A teraz nie mogę tego zrobic.....bo nie mogę edytowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga:
Informuję, że wczoraj wieczorem Admin wyłączył funkcję edycji http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=179940 Ma to zapobiec masowemu wykasowywaniu treści i zdjęć z postów. Tym samym pozostaje moja prośba o nie rozczłonkowywanie jednej wypowiedzi na 3 mniejsze posty, istnieje możliwość odpowiedzi na kilka postów w jednym /opcja multicytowania /. Warto również większą uwagę zwracać na to co i jak się pisze, bo niestety brak edycji uniemożliwia np poprawianie błędów, literówek, złagodzenie wypowiedzi, usuwanie zdjęć /uwaga- nie załączamy zdjęć golasków/ etc Zainteresowanych odsyłam do wątku z dyskusją na ten temat: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=179952 Z wszelkimi pytaniami, wątpliwościami proszę kierować się do mnie na Pw.
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Widzę że na poczekalni już cisza.
![]() Mimo, że jeszcze sie nie rozdwoiliśmy, przenosimy się do Was ![]() Madziu chyba wszystkie maluszki potrzebują przytulania, szczególnie przez mamusie, to chyba pozostałości po pobycie w brzuszku. Tam miały mamcie mna okrągło i tylko dla siebie ![]() Mimo że nie jestem jeszcze mamusią, mogę się pochwalić niejakim doświadczeniem z maluszkami, mam już 4 bratanice, 1 bratanka i 6 siostrzeńców. Niezła gromadka prawda?? ![]() Esti rzeczywiście nie zbyt fajnie znależć swoje zdjęcia w necie, ale na to niestety, już nic nie możemy poradzić, ludzie są naprawdę różni. ![]() Ja czekam, bo dzisiaj ma przyjść łóżeczko dla naszego brzdąca i nowy aparat. Więc może zdążę się jeszcze pochwalić ostatnim marcowym brzuszkiem na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Wtajemniczenie
|
Dysia u nas to samo cyc nonstop
![]() ![]() Kochane macie jakieś pomysły na kapiel dla rozdarciucha.Kąpiel to koszmar tak się drze ![]() ![]() Madziu dzięki za suwaczek ![]() Esti mała śliczna ![]() Już kwęka muszę zmykać ![]()
![]() |
#174 |
Zadomowienie
|
golabku moze nalewajcie blondaskowi wiecej wody i nakrywajcie go w kapieli reczniekiem lub pieluszka(reczniki dluzej utrzymuja cieplo).robcie to powoli, bez szybkich ruchow,niech sie nie slizga.musi sie czuc pewnie.mowcie do niego.
nasza nie placze w kapieli tylko po.jak tylko zaczynam jej nakladac body.a niekiedy i podczas wycierania.a i w wannie potrafi ![]() ![]() ![]() ![]() faktycznie lachkasiu masz troszke tych "swoich" dzieciaczkow.doswiadczeni e masz.ale powiem Ci szczerze ze calkiem inaczej podchodzi sie do swojego.ja np balam sie brac na rece cudze dzieci i zawsze sie zastanawialam jak to bedzie z wlasnym.ale widze ze nie ma sie co bac. esti kicha z tym samochodem.ale zamieszczajac fotki w necie trzeba sie niestety z tym liczyc ![]() ![]() zapomnialam sie pochwalic.WCZORAJ TATI SKONCZYLA 2 MIESIACE!!! malej nic nie bylo po kfc.jeczala i kweczala jak zawsze.moze sie troszke miotala i wkurzala przy cycku.moze mleko mialo inny smak i sie denerwowala.he he moze bylo pikantne ![]() ...i tabelki nie moge edytowac ![]()
#175 |
Zadomowienie
|
ach i zapomnialam.jak zwykle
![]() ogladalam dzis na tvn style program:co lepsze smoczek czy kciuk? wcale nie trzeba zabierac kciuka czy piastki dziecku.to samowyciszenie i wtedy dziecko poznaje siebie,przygotowuje szczeki na twardzsze pozywienie,sprzyja to lepszemu unerwieniu raczek. a smoczki sa najlepsze takie jak koncowka olowka.bez tego "balonika".trudniej sie go trzyma ale latwiej odzwyczaic.a te z babelkiem sie w sumie same trzymaja w buzi.niby smoczek to nic zlego.tylko nie nalezy przeginac, zeby dziecko go nie ssalo non stop.
#176 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny!
esti julka swietna niedługo będzie z niej mały klocuszek, ale moja Lenka tez zaczyna wreszcie nadrabiac zaleglosci dzis konczy 6 tyg i ma 3800!! przytyła od tygodnia 380 g szok ale to pewnie przez to dokarmianie. Martuś normalnie az mi sie cieplutko zrobilo na sercu jak przeczytałam ze twój synek jest Wituś i moja mama kazała cię serdecznie pozdrowic a to wszystko dlatego ze mój tata tez jest Witek i jeszcze nie spotkalyśmy nigdy małego Witusia. moja prababcia mówiła na tatę Witancio moze ci przypadnie to zdrobinienie do gustu ![]() madzia odwazna jestes z tym jedzeniem ja to sie bałam wczoraj ciastko francuskie zjesc a co dopiero cos ostrego ![]() dysia tak jak pisza dziewczyny godz karmienia to standard pociesze cie ze potem dzieci szybciej jedzą moja siostrzenica najada sie w 3 min (ma 5 mcy) a moja Lena w tym czasie wisi dobre 40 min pozdrowienia dla Any i Ikoli oby jak najszybciej do nas wrociły |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
BAN stały
|
Madziu, a mój Filip zkończył miesiąc - on też z 19
![]() Jak śpią wasze pociechy? Bo mój ma jeden długi sen w dzień około 3-4 godz tak około 12. wtedy spacerujemy. Później śpi tak po godzince i prawie cały czas przy piersi. wogóle nie lubi leżeć tak na płasko, bo nic nie widzi, od razu kwęczy by go czymś zająć, ewenementem jest karuzela, bo zajmuje go na około 10 minut. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#179 |
BAN stały
|
Właśnie się tego Meme najbardziej boje i staram się wystarzegać. Bo już teraz czuje, że nie jestem w stanie go często nosić.
Ogólnie cieszę się, że jest taki ciekawy świata, ale czasami mógłby po prostu poleżeć. Najważniejsze, ze zdrowy, dobrze je i rośnie. (tfu tfu tfu) Ucałuj swojego Fifka ode mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Wtajemniczenie
|
Madziu dzięki za rady
![]() ![]() ![]() Za to szwy już mniej mnie ciągną i zakres ruchów się poszerza ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.