|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
a jakoś nie pomyślała, że kupiliśmy mieszkanie i 600 zł oszczędności to dla nas dużo, bo za te pieniądze możemy kupić kilka rzeczy np. do łazienki... Cytat:
![]() no ja dzisiaj wciągam drugą milkę karmelową i jest mi z tym bardzo dobrze ![]() co do okien - tez myję 2 razy w roku więc zaliczam się do grona brudasków co do szczepień - obowiązkowe na pewno, nad resztą się zastanawiam (z przewagą myśli na "tak") |
|||
|
|
|
#242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
vil, ale fazowy łup! zazdraszczam!
Cytat:
![]() no teraz mają... chociaż muszę powiedzieć, że chyba dobrze funkcjonuję, bo mi tylko przez jakieś 15 minut po tej czekoladzie niedobrze było potem już czułam się całkiem normalnie...Cytat:
na twoim miejscu pogadałabym ze sprzedawcą, w międzyczasie szukała innych ofert - gdzie tylko się da. masz jeszcze czas, na pewno jakaś okazja się trafi. a 1600 to żadna okazja ![]() aa, i piękny sensorek ![]() Cytat:
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam za 10 minut
póki co są w piekarniku ![]() Cytat:
![]() ja bym sprawdziła ten nowy wózek i porównała go z innymi. bo czasem rzeczywiście dopłaca się za markę ![]() zapraszam do mnie a laktator chcę kupić, ale raczej po porodzie.
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za łóżeczko ![]() Przyznam, że zastanawiałam się nad tymi wózkami na allegro za 600 zł... Oglądałam je, a później porównałam do tako captiva (który z resztą kupiłam) i naprawdę widać różnicę. Wystarczy porównać ramę - te za 600 zł mają te rurki tak cienkie, że nie wiadomo, czy sie to za chwilę nie złamie. Poza tym jakość materiału obiciowego jest calkiem inna. Dlatego kupiłam tako. Jak pisałam wcześniej, za 800 zł. Ale zawsze możesz jechać obejrzeć jeśli masz okazję. Naoglądaj się tylko innych w sklepach, żebyś miała porównanie
|
|
|
|
|
#245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z wózkiem to może chłop się przekona, jak znajomy da mu się "pobawić" tym tanim wózkiem, a potem pójdziecie do jakiegoś sklepu i sprawdzicie coś bardziej znanego i już sprawdzonego...? tylko bądź przy tym i też sprawdzaj, czy tam co nie lata, czy kółka nie chcą zaraz odpaść itp. ![]() Cytat:
ja laktatora czy butelek nie kupuję na razie. znaczy się butelkę na wodę czy herbatkę to może będę miała, ale jedna wystarczy - i tak trzeba sprawdzić, czy młodemu w ogóle się coś takiego podoba... laktator dokupię, jak będzie potrzeba.
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
ej diabli już wróciła i pisała coś?
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaa! wczoraj coś czułam wieczorem, że chyba zgaga mi się rozkręca. już mi się kwasem odbijało... kolacji nie jadłam, bo nie miałam apetytu... i wypiłam sobie malutkimi łykami actimela... i jakoś pomogło. owszem, to nie była poważna zgaga, ale zawsze coś!
---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------
|
#248 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że znajoma kupiła Maked 5 lat temu, ale taki zwykły, bez skrętnych kół i była zadowolona. Także gratulacje dla dziadków. ![]() Cytat:
Tak bez powodu?Cytat:
Niech mnie ktoś uświadomi czym się różnią te łóżeczka za 600zł od tych za 200zł (np. od tego: http://allegro.pl/uchwyty-gratis-loz...047620522.html )? Cytat:
Co więcej, nie dałabym się fotografować... Może jestem inna, ale dla mnie to żadna pamiątka. Wystarczy mi fotka dziecia po urodzeniu i już. Cytat:
za łóżeczko. Co do wózka, to powiedz tż-owi, że markowy szybciej sprzeda. Co do pogody... Za parę dni mają być mrozy, a nie upały! Cytat:
![]() Witam wieczornie ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Miałam jeszcze napisać, że oglądałam dzisiaj Rozmowy w toku i miało być o babkach, które tak młodo wyglądają.
|
||||||
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za łóżeczkooCytat:
laktator pozyczam :P nieee tez czekam i na relacje happy i can chyba dziisj usg
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
taaa 9 stron
nie jest zle, bedzie co w nocy robic ![]() witam sie ponownie dzisiaj i zdaje relacje. Wasze kciuki pomogly w Katowicach. mielismy problem z wypozyczeniem szkielek, babeczka sie uparla, ze takie procedury i bez swistka z pieczatka lekarza nie da...nie pomoglo marudzenie, ze mamy XXI wiek, internet, faxy, nie pomogl wypiety brzuch, ba nawet tekst, ze zaraz im tam urodze nie zadzialal tz zrezygnowany zaczal burczec, ze jedziemy, bo szkoda czasu (11.30, wizyta o 12), ale pani stwierdzila, ze oni te szkielka to tylko do 12 wydaja...wiec juz dzisiaj nic nie zalatwimy. no to juz wskoczylam na naprawde wysokie obroty i postanowilam dzwonic do Bielska i prosic tutejsza przychodnie o swistek. moja lekarka od 15...pani w recepcji nie bardzo wiedziala, czy ich faks w ogole dziala ciaza to jednak super stan na zalatwianie potrzebnych spraw. zupelnie szczerze musze napisac, ze zostalam potraktowana jak ksiezniczka. az mi czasem glupio bylo, bo w recepcji poza kolejka, lekarz sprowadzony specjalnie dla mnie (czekalam na niego w gabinecie kierownika, zeby uniknac siedzenia z chorymi). usg - 3 guzki, najwiekszy 4cm bez zmian. onkolog skierowal mnie na biopsje, uparlam sie, ze chce 3 klucia i nie probowal nawet dyskutowac :P pobrania byly od 14, wiec mialam zagwarantowane, ze wchodze pierwsza...a ludzie czekali od 7 rano. w kolejce to chyba od 4:30. na wszystkich skierowaniach "poza kolejnoscia, pilne, ciaza", recepcjonistka prowadzila mnie za raczke od gabinetu do gabinetu :P baaa lekarka nawet nie chciala zebym wstawala zeby jej dokumenty podac smiac mi sie chcialo, bo ogolnie bardzo mloda ekipa jak na takich "specjalistycznych lekarzy" - wiec i podejscie inne. uslyszalam np. "jak pani zobaczy ludzi w fioletowych pizamkach pasiakach to prosze ich unikac. a jak pojda tacy w czerwonych to prosze spieprzac" igly chyba duzo grubsze i dluuuuuuuzsze niz te przy pierwszej biopsji, bo boli mnie szyja jak diabli! siniak bedzie na pewno, nie moge przelykac sliny. aaa i podczas chyba 2 wklucia lekarz cieszyl sie (oparl troche reke o brzuch), ze go dziecko kopie :Pwyniki UWAGA w czwartek, wtedy tez konsultacja z chirurgiem i reszta ekipy. ustalenie kolejnych terminow, w tym pewnie usuniecia tarczycy. w sumie pytalam, co jesli wyjdzie, ze raka nie ma i mowili, ze po to im szkielka zeby sobie to porownac. podobno inaczej sprawa wyglada jesli znow bedzie podejrzenie, a inaczej jesli rak. w kazdym razie mam sie nie przejmowac. operacja na pewno po porodzie, 2-3 dni w szpitalu. pozniej jodowanie max 3 dni w izolatce i po nim kwarantanna juz w domu 2 tyg. onkolog jako tako wskazan do cesarki nie mial, chociaz po dluzszym przemysleniu stwierdzil, ze on jednak taki papier wystawi, ale porozmawiamy o tym w czwartek. o karmieniu piersia musi poczytac i skonsultowac z kims innym nie byl pewien, nie chce wprowadzac w blad. na czwartek ma byc przygotowany hehe. aaa i dowiedzialam sie, ze oprocz mnie maja inna pacjentke w ciazy w 35 tyg. chyba przedwczoraj umawiala sie na operacje. rak brodawkowaty jest zlosliwy, ale najmniej szkodliwy z tych tarczycowych. rokowania bardzo dobre. mam sie niczym nie przejmowac. niby jak kazdy rak moze dawac przerzuty, ale on to raczej tylko w obrebie wezlow chlonnych. ogladali je dzisiaj i sa czyste, jeden lekko powiekszony, wiec zaznaczone i do uwzglednienia przez chirurga (by go ewentualnie wyciac). no i chyba tyle... rozpisalam sie wybaczcie. ciesze sie, ze na wyniki nie musze czekac kolejnych 2-3 tygodni. czwartek to prawie jak jutro dziekuje za kciuki! kochane jestescie wszyyyyystkie!
|
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi tez fotka dziecia wystarczy ale łezka się w oku zakręciła... może to po prostu hormony ciążowe ![]() co do wózka, masz absolutną rację |
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DIABLIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!! mówisz, że cię jak diabli bolało? ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- uff, mogę iść popichcić do kuchni diabli, normalnie mogłabym cię wycałować, cieszę się ogromnie, że poszło dzisiaj tak, jak poszło
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
diabli księżniczki ty szpitalna. super że mieli takie podejście i trzymam dalej kciuki za wyniki czwartkowe
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, naprawdę się uśmiecham, chociaż tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo. Jesteś bardzo dzielną kobietą! |
|
|
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
diabli, cieszę się, że jesteś w lepszym humorze!
![]() szacunek dla ekipy za traktowanie Ciebie jak prawdziwe jajko (z tego co piszesz) ![]() nie puszczam w takim razie kciuków i czekam na czwartek ale i tak zobaczysz, że będzie dobrze!! |
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie chcę mrozów, miała być wiosna
Cytat:
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Diabli dalej trzymam za Ciebie i cieszę się, że jakoś poszło dzisiaj. Byłaś dzielna
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Mówią, że przyszły tydzień ma być brzydki i zimny, a później już tylko wiosna i wiosna.
![]() |
|
|
|
#263 |
|
Rozeznanie
|
Diabli super, że wszystko tak sprawnie poszło i najważniejsze, że wyniki będę tak szybko.
Chyba lekarz też nastawił Cię pozytywnie i tu duży plus dla niego Bardzo się cieszęA i dziewczynki dzięki za namiary na koszulę z biedrony Zakupiłam fioletową M-kę i jest super
|
|
#264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i co chwile mnie wywalali za coraz to dalsze drzwi hehe. jeszcze troche, a wyladowalabym na laweczce w parku Cytat:
mam dla kogo byc dzielna. tz w kolko powtarza, ze ten szpital to po to zeby on mogl sie wczuc w ojcostwo i ze z babciami dadza sobie rade. a wczoraj chcial mi dogryzc i uslyszalam "nic sie nie przejmuj, mala i tak bedzie miala ze mna lepszy kontakt" Cytat:
gdyby nie ciaza pewnie chodzilabym z tymi guzkami kolejne kilka lat...
|
||||
|
|
|
#266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#267 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale damy rade. gliwice o 10.00no i ikea dzisiaj odpadla - nie mialam juz sily, wolelismy zjesc obiad i popchac go waniliowym shake'iem ![]() Cytat:
Cytat:
fajni lekarze, sensowna opieka. jestemw dobrych rekach, wiec nie ma co panikowac.
|
|||
|
|
|
#268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a łóżeczko to dopiero dziś zamówione.. podobno do 3 tygodni trzeba czekać na paczkę.. wtedy obfocę ![]() Cytat:
ehh mamy kase po co sie szczypać to nie wiem..tzn ja tez nie chce dać 1500 za wózek 3 w 1 ale znowu nie chce chińszczyzny za 6 stów jakto? wiosna miała być? 7-9 marca 15stopni miało być.. yyy a potem jakoś nagle mróz i do połowy marca tak na 5 na plusie więc nieźle.. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- diabli dobrze, że wszystko ok
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-03-05 o 19:27 |
||
|
|
|
#269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#270 |
|
Rozeznanie
|
diabli - tak się cieszę, że wróciłaś z takim nastawieniem!
Teraz cały wizaż czeka z Tobą do czwartku. Wracając do łóżeczek turystycznych już po raz ostatni - ostatecznie wybiłam sobie z głowy drewniane. Byłam dziś u znajomych - ich córcia ma graco, takie same jak te co kupiłam dla Staśka - jest drobna, fakt, ale śpi w nim do teraz - 2 latka i 10 mcy i dopiero przymierzają się do przeniesienia jej do czegoś innego. I też mówiła, że mieli drewniane, ale mała waliła główką o szczebelki to zamienili także ja mam już kupione turystyczne, do którego muszę dokupić tylko dobry materac. A jutro rano mam nadzieję, że lekarz mi powie, że mój szkrab waży już z kilogram.. nie wiem czemu tak się tego kilograma doczekać nie mogę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

mnie zawsze takie zastanawiają - DLACZEGO ludzie po tak krótkim czasie użytkowania sprzedają wózek - czy coś jest z nim nie tak? :torba
a jakoś nie pomyślała, że kupiliśmy mieszkanie i 600 zł oszczędności to dla nas dużo, bo za te pieniądze możemy kupić kilka rzeczy np. do łazienki... 

najwyżej póniej będę żałować 

Tak bez powodu?
na allegro za 200zł kupi już jakieś nowe 

Kurcze, naprawdę się uśmiecham, chociaż tak naprawdę jeszcze nic nie wiadomo. Jesteś bardzo dzielną kobietą!
Ślub 27. X. 2012
Chyba lekarz też nastawił Cię pozytywnie i tu duży plus dla niego
ehh mamy kase po co sie szczypać to nie wiem..tzn ja tez nie chce dać 1500 za wózek 3 w 1 ale znowu nie chce chińszczyzny za 6 stów
dobrze, że wszystko ok