|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1532 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuzana Light
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie tez tak do tego podchodze takie suuper pół godziny dla mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam nabiał lubie i codziennie coś w niewielkiej ilości zjem + rano owsianka na mleku. Żeby to się mogło odkładac to nie wiem jakie ilosci trzeba by zjeść ![]() A poza tym nabiał ma wapń przecież, a ja nie chce mieć na stare lata problemów z kośćmi. Wiec chociaż wiem ze wapń jest też np. w natce czy chlebie razowym, staram się to rozsądnie łączyć. ![]() To ja dzisiaj 6 czy 57??? - a jutro że jestem sama w domu juz mam 1-kę zaplanowaną ![]() Cytat:
![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-03-05 o 08:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ( czy wiecie ze fosfor tez w żółtku jaj występuje?) ![]()
![]() |
#1535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1536 |
Raczkowanie
|
soczewica ma pełno węglowodanów
Edytowane przez aven Czas edycji: 2013-03-05 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z soczewicy można pasztet zrobić, robisz w większej ilości, dzielisz na kawałki, mrozisz i wyciągasz wtedy kiedy potrzebujesz. A warzywa strączkowe to nie tylko soczewica. Dobra jest też cieciorka (ciecierzyca). Również można ją do pasztetów dodawać, do zup, sałatek. Można zblendować z jajkiem i zrobić placki, kanapki. Można z czymś pomieszać i jakieś kotleciki zrobić. ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- i co z tego ? węgle nie gryzą ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Rzabbocop
|
Najlepiej łączyć w jednym posiłku
- strączki - zboża - orzechy, pestki wtedy większe prawdopodobieństwo uzyskania kompletu aminokwasów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o strączkach (i sposobie przygotowania ![]() ![]() hahahah, miałam dziś machnać Zwow 6, ale w trakcie rozgrzewki przypomniał mi się fajny 20sty..i juz 'musialam' go zrobić ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=tygryskowym_okiem;3 9606067]To chyba w takim układzie tylko coś jajecznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1544 |
Konto usunięte
|
Węgle z roślin nie są takie złe, raczej roztyć się na tym nie da. To jest możliwe tylko jeśli się te warzywa smaży, typu frytki, smażony seler z serem, warzywa z patelni, smażona cukinia, wszelkie placki z dodatkiem mąki. Ewentualnie jeśli się sałatki polewa sosem na bazie oliwy czy oleju, nie mogę tego oduczyć mojej rodziny bo ktoś im wmówił, że oliwa z oliwek nie ma kalorii i można ją spożywać litrami.
Ryż biały tylko taki najgorszy jest z tego wszystkiego. Ja tak od siebie mogę zaproponować bakłażana w pomidorach z wiórkami kokosowymi (gotowane), łódeczki z cukinii z pieczarkami duszonymi na wodzie z kukurydzą i ewentualnie orzechami (pieczenie i duszenie), dynię gotowaną w wodzie z sosie sojowym, szpinak we wszystkich postaciach (np. z curry i imbirem), ale jeśli ze śmietaną (lub ricottą) to własnoręcznie dodaną bo nie wiadomo skąd pochodzi ta mrożona. Tak po prawdzie to dopóki nie walniemy bułki tartej i oleju gdzieś tam na warzywa to nie ma co się bać odrobiny węgli. Aczkolwiek niektórzy narzekają, że ich warzywa w ogóle nie sycą albo że ich żołądek nie trawi warzyw. Chyba kwestia przyzwyczajenia, nie wiem, może też kwestia poglądów że warzywa to się wrzuca do gara i je jak są bez kombinowania jak z nich zrobić coś dobrego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1546 |
Rzabbocop
|
Soi nie polecam
![]() Ja często do posiłków dokładam łyżkę czy dwie jakiejś fasolki. Często też robię sałatki typu: quinoa/ amarantus/ kasza jęczmienna/ makaron gryczany do tego jakaś fasolka z puszki albo ciecierzyca i trochę pestek dyni albo orzechów w takiej sałatce lądują też jajka/ szynka/ mięso pieczone/ tuńczyk/ ser typu feta, w zależności na co mam smak ale nie koniecznie do tego jakieś inne dodatki typu ogórki kiszone, pomidory, sałata możliwości są tysiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A taka fasolka z puszki to jest dobra? w sensie zdrowa?
![]() |
#1548 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Jak robię czegoś więcej to wtedy gotuję ale fasolkę flageolet to tylko w puszce znalazłam. Można jeszcze sobie hummus robić do warzyw albo do smarowania pieczywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1549 |
Zadomowienie
|
polecam też wrzucanie soczewicy albo fasolki do zupy
![]() ![]() ja też dodaję często do dań jednogarnkowych - czyli np. mix mięsno-warzywno-soczewicowy ![]() P.S. tak się wtrącam, bo podczytuję wątek i dzięki Wam od jakiegoś czasu zakochałam się w Zuzce i jej ZWOW-ach ![]() Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2013-03-06 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ogólnie lubię zupy i często do nich dorzucam różne fajne składniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj! wtrącaj sie częściej ![]()
![]() |
#1552 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to od zawsze mi się wydawało, że jestem całkiem silna i sprawna, szczególnie porównując się ze znajomymi, ale Zuzka zweryfikowała moje poglądy na ten temat ![]() z Zuzką jakieś 2 tygodnie i praktycznie z treningu na trening widzę swoje postępy ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Rzabbocop
|
U mnie zupy są takie, że łyżka staje
![]() Mikrofali staram się unikać, wolę tradycyjne gotowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też widzę zmiany... wstyd mi to było pisać - bo będziecie się śmiać że niby jak te co z ewcią trenują , zaraz mięśnie mają i endorfinki czują, zrobiłam 19 treningów z Zuzą i na moim ciele widać różnicę ![]() Cytat:
Ja gotuję zawsze wieczorem, na następny dzień/dni. Zupe dla wszystkich odgrzewam normalnie ale jak drugie to zdarza sie mikrofala.
![]() |
#1555 |
Rzabbocop
|
Ja zupę traktuję jako osobny posiłek bo zjadam porządną michę jak nie dwie
![]() często jem na kolacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | ||
Zadomowienie
|
ja obiad jem w pracy, więc nie mam wyjścia, tylko mikrofala
![]() Cytat:
![]() ![]() ale teraz Zuzka jest the best ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja postępy widzę w sile i kondycji ![]() Edytowane przez mara30 Czas edycji: 2013-03-06 o 14:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1557 | ||
Zakorzenienie
|
Rzabba ślicznie wyglądasz
![]() ![]() No i jakie dziewczynki! ![]() ![]() U mnie to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1558 |
Rzabbocop
|
Nikki 18 m-cy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Konto usunięte
|
Dla mnie w sumie na pierwszym miejscu stoi sprawność, mam taki tryb życia, że muszę przenosić, podnosić i przesuwać ciężkie rzeczy, pokonywać długie dystanse, latać po schodach, muszę być silna i wytrzymała. Na drugim miejscu jest walka z genami, jak patrzę na swoją utuczoną rodzinę z cukrzycą, powycinanymi woreczkami i figurami a la pac man to ja dziękuję. Fakt, że to z wiekiem przychodzi ale można dbać już teraz o to.
Słyszałam o tej całej Jilian, fajna jest? A i o Tamilee, ktoś coś powie o niej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1560 |
Wtajemniczenie
|
z jillian nie slyszalam. pania znam tylko z opowiesci, ale za to tamilee polecam. bardzo chetnie z nia cwiczylam, gdy nie moglam machac noga. brzuszki, trening na ramiona (po ktory siegam czasem i teraz)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.