Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8 - Strona 169 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 19:58   #5041
Agatau88
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.8

Dziewczyny no wiecie wszystko fajnie ale nie rozumiem ironii niektorych z Was. Są tu osoby bardzo pomocne i RZECZOWE np Chatul. Na wiazau jestem od dawna i akurat ten watek podczytuje i widzę że pisze konkretnie i madrze. A nie wysmiewa sie. Oczywistym jest ze pytania w stylu wytarłam reką prezerwatywe i potem siebie potarłam są moze i smieszne. Ale nie uwazam zeby moje pytanie było bezzasadne. Przeciez logiczne jets ze trzeba zrobic test, ale na tym watku Dziewczyny sie wspieraja i piszą rzeczywiscie czy sa szanse na ciaze-czy to chciana czy niechciana. A akurat moj przypadek jest uzasadniony pytaniem. A tez nie wiem do konca jak jest, cyjle 28-32 dni, ost. @ 22 luty, długosc krwawienia 5 dni, 3 marca stosunek bez zabezpieczenia. wiec logiczne jets ze pytam jak to wyglada. Nie pisze rzeczy smiesznych w stylu chociazby ze nie było wytrysku (o co kiedys zreeszta tez pytałam-o preejakulat).
wiec nie rozumiem ironii. czasem moze nie warto sie nasmiewac szczegolnie ze niektore z nas boją sie ciazy a niektore na nia czekaja. czasem wystarczy jakies dobre slowo, obiektywne oczywiscie.
to tyle ode mnie.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:03   #5042
nobodyno
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to nobodyno

zrob podobnie jak ja zamierzam zrobic jutro - test hcg beta, hcg calkowity, do woboru. koszt okolo 30-40 zł max, wykin pewny. nie musisz isc z samego rana, nie musisz byc na czczo . cztery godziny, gora piec i masz wynik
nobodyno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:05   #5043
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny no wiecie wszystko fajnie ale nie rozumiem ironii niektorych z Was. Są tu osoby bardzo pomocne i RZECZOWE np Chatul. Na wiazau jestem od dawna i akurat ten watek podczytuje i widzę że pisze konkretnie i madrze. A nie wysmiewa sie. Oczywistym jest ze pytania w stylu wytarłam reką prezerwatywe i potem siebie potarłam są moze i smieszne. Ale nie uwazam zeby moje pytanie było bezzasadne. Przeciez logiczne jets ze trzeba zrobic test, ale na tym watku Dziewczyny sie wspieraja i piszą rzeczywiscie czy sa szanse na ciaze-czy to chciana czy niechciana. A akurat moj przypadek jest uzasadniony pytaniem. A tez nie wiem do konca jak jest, cyjle 28-32 dni, ost. @ 22 luty, długosc krwawienia 5 dni, 3 marca stosunek bez zabezpieczenia. wiec logiczne jets ze pytam jak to wyglada. Nie pisze rzeczy smiesznych w stylu chociazby ze nie było wytrysku (o co kiedys zreeszta tez pytałam-o preejakulat).
wiec nie rozumiem ironii. czasem moze nie warto sie nasmiewac szczegolnie ze niektore z nas boją sie ciazy a niektore na nia czekaja. czasem wystarczy jakies dobre slowo, obiektywne oczywiscie.
to tyle ode mnie.
czy ty masz mnie na mysli?bo zdaje sie ze nic złego nie napisałam?

Edytowane przez skrzat 84
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:14
skrzat 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 20:12   #5044
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
to tyle ode mnie.
Twoje pytanie znalazłam dopiero teraz, kilka stron wcześniej. Akurat ono nie jest zabawne. Sznsa jest na ciążę. To był 10 dzień cyklu. Ja np mam cykle 28-29 dniowe. 10, 11 dnia cyklu nigdy w ciążę nie zaszłam. Nie zabezpieczałam się, dopiero 14 dnia i mam dziewczynkę. Każdy organizm jest inny. Nie ma na to reguły.
Stary 2013-03-05, 20:14   #5045
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nobodyno Pokaż wiadomość
zrob podobnie jak ja zamierzam zrobic jutro - test hcg beta, hcg calkowity, do woboru. koszt okolo 30-40 zł max, wykin pewny. nie musisz isc z samego rana, nie musisz byc na czczo . cztery godziny, gora piec i masz wynik
U mnie to za wczesnie na taki test z krwi bo musi minac kilka dni conajmniej. @ powinnam dostac ok 24 marca wiec przed tym terminem na pewno coś pomysle.
Stary 2013-03-05, 20:14   #5046
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Wstrzymaj się tydzień gdzieś z tą betą.
Stary 2013-03-05, 20:16   #5047
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Pokaż wiadomość
Twoje pytanie znalazłam dopiero teraz, kilka stron wcześniej. Akurat ono nie jest zabawne. Sznsa jest na ciążę. To był 10 dzień cyklu. Ja np mam cykle 28-29 dniowe. 10, 11 dnia cyklu nigdy w ciążę nie zaszłam. Nie zabezpieczałam się, dopiero 14 dnia i mam dziewczynkę. Każdy organizm jest inny. Nie ma na to reguły.
Tak wlasnie kazdy jest inny. czasem dlatego milo jak Dziewczyny napiszą co mysla i jakie sa ich doswiadczenia. Ja jako ze nie mam regularnych @ (roznica ok 4 dni) i nie prowadze samoobserwacji nie jestem w stanie nic powiedzieć czy mialam owulacje czy nie mialam. Dlatego mysle zeby po prostu za kilka dni zrobic test, najprostsze rozwiazanie No ale wiadomo jak to jest z takimi sprawami, stres zawsze jest czy sie chce czy nie chce
Dziekuje za wsparcie
Stary 2013-03-05, 20:23   #5048
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak wlasnie kazdy jest inny. czasem dlatego milo jak Dziewczyny napiszą co mysla i jakie sa ich doswiadczenia. Ja jako ze nie mam regularnych @ (roznica ok 4 dni) i nie prowadze samoobserwacji nie jestem w stanie nic powiedzieć czy mialam owulacje czy nie mialam. Dlatego mysle zeby po prostu za kilka dni zrobic test, najprostsze rozwiazanie No ale wiadomo jak to jest z takimi sprawami, stres zawsze jest czy sie chce czy nie chce
Dziekuje za wsparcie
Ale Ty chcesz zajść w ciążę czy nie narazie? Zrób test z apteki w dniu spodziewanej miesiączki. Ja np ostatnio 11dnia- bez zabezpieczenia. 28 dnia robiłam test rano- negatywny, a wieczorem dostałam @. Mam małą 4 latka, więć fajnie gdyby było drugie i tak planuję po mału ale dla mnie 11 dzień to za wcześnie. Ja mam dni płodne 15- 16 dzien.
Stary 2013-03-05, 20:27   #5049
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje za wsparcie
22 miałaś @
wiec owu mnw wypanie ci 9marca(wazne jest że stosunek odbył sie w twoim przypadku 3+-)czyli,6,7,8(,9owu)10,11, 12!aha licząc cykl 32-@przewidziana jest na 22marca!

Czas edycji: 2013-03-05 o 20:31
Stary 2013-03-05, 20:32   #5050
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skrzat 84 Pokaż wiadomość
22 miałaś @
wiec owu mnw wypanie ci 9marca(wazne jest że stosunek odbył sie w twoim przypadku 3+-)czyli,6,7,8(,9owu)10,11, 12!aha licząc cykl 32-@przewidziana jest na 22marca!
Jak Dziewczyny pisaly plemniki moga przezyc kilka dni wiec wychodzi z wyliczen ze ciaza jest prawdopodobna ale mało. Szanse powiedzmy 25% tak logicznie mowiac?
Te moje cykle to tak raczej 30 dniowe, ale 32 dni tez bywalo. I 28 było.
Stary 2013-03-05, 20:34   #5051
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Jak Dziewczyny pisaly plemniki moga przezyc kilka dni wiec wychodzi z wyliczen ze ciaza jest prawdopodobna ale mało. Szanse powiedzmy 25% tak logicznie mowiac?
nioale wyliczyłam tak mnwzawsze musimy brac ją pod uwagę!czy częsty stosunek przed owu i w trakcie owu wiadomo że szanse wzrastaja
ginek zawsze mówi mi tak podziel cykl na pół i zawsze 3dni wstecz i 3dni dalej trzeba sie kochać i sie trafi bo zawsze w tych dniach jest 90%szans na owu,chyba że cos owu zakłuci np.stres

Czas edycji: 2013-03-05 o 20:35

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 20:34   #5052
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ty chcesz zajść w ciążę czy nie narazie? Zrób test z apteki w dniu spodziewanej miesiączki. Ja np ostatnio 11dnia- bez zabezpieczenia. 28 dnia robiłam test rano- negatywny, a wieczorem dostałam @. Mam małą 4 latka, więć fajnie gdyby było drugie i tak planuję po mału ale dla mnie 11 dzień to za wcześnie. Ja mam dni płodne 15- 16 dzien.
Kochana powiem tak. Partnera stalego mam. Dziecka nie planujemy na razie. Ciaza nie byłaby dla nas niczym złym. Jak bedzie -damy sobie rade. U nas raczej wyniknela kwestia ze moze skonczymy z tabsami, bedzie "na refleks" a czasem i bez refleksu i bez spinania się, bedzie co bedzie. Losu staramy sie nie kusic jakkolwiek no ale teraz jak widać poszalelismy.
Stary 2013-03-05, 20:34   #5053
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za wsparcie
I nie dziw się, że pytania w stylu dotknął mnie palcem- czy mogę być w ciąży? - wywołują śmiech. Moim zdaniem niektórzy biorą się za to za wcześnie, nic kompletnie na ten temat nie wiedzą, a potem strach. Nie lepiej zapytać przed, jak potem panikować?
Stary 2013-03-05, 20:37   #5054
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
nioale wyliczyłam tak mnwzawsze musimy brac ją pod uwagę!czy częsty stosunek przed owu i w trakcie owu wiadomo że szanse wzrastaja
Gdzies nawet czytalam-zrodla naukowe ze stosunek powinien odbyc sie prawidłowo przed owu, nie po. Zeby były wieksze szanse zaplodnienia. Te kalkulatory internetowe wyliczaja mi płodne od 4 do 11 marca. Ale wiadomo jakie one sa, mozna sobie wlozyc aczkolwiek jakby tak było to nic nie wiadomo szczegolnie ze ja owu nie wiem kiedy mam, raczej specjalnie tego nie odczuwam a i szczerze mowiac nawet nie myslalam nigdy o tym.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
I nie dziw się, że pytania w stylu dotknął mnie palcem- czy mogę być w ciąży? - wywołują śmiech. Moim zdaniem niektórzy biorą się za to za wcześnie, nic kompletnie na ten temat nie wiedzą, a potem strach. Nie lepiej zapytać przed, jak potem panikować?
Na to sie nie dziwie bo to jest dosc glupie, rzeczywiscie taka wiedzę powinien miec kazdy. Jak mowie-sa pytanie rzeczowe, bardziej konkretne. Swoje za takie uwazam ale kiedys tez pytalam o preejakulat- w sumie z serii pytań smieszne-nie smieszne, bo kontrowersje wokol tego sa.
Stary 2013-03-05, 20:39   #5055
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Gdzies nawet czytalam-zrodla naukowe ze stosunek powinien odbyc sie prawidłowo przed owu, nie po. Zeby były wieksze szanse zaplodnienia. Te kalkulatory internetowe wyliczaja mi płodne od 4 do 11 marca. Ale wiadomo jakie one sa, mozna sobie wlozyc aczkolwiek jakby tak było to nic nie wiadomo szczegolnie ze ja owu nie wiem kiedy mam, raczej specjalnie tego nie odczuwam a i szczerze mowiac nawet nie myslalam nigdy o tym.

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Na to sie nie dziwie bo to jest dosc glupie, rzeczywiscie taka wiedzę powinien miec kazdy. Jak mowie-sa pytanie rzeczowe, bardziej konkretne. Swoje za takie uwazam ale kiedys tez pytalam o preejakulat- w sumie z serii pytań smieszne-nie smieszne, bo kontrowersje wokol tego sa.
kochana tak najwieksze szanse sa przed owu ale mozna tez zajść 1dzień po owulacji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-05, 20:41   #5056
Agatau88
Zakorzenienie

Poza tym Dziewczyny niektore laski sobie wkrecaja te objawy. wiem przeciez sama jak to jest, ale słuchajcie jesli zaplodniona kom jajowa juz sobie jest w naszym ciele wtedy chyba organizm produkuje ten progesteron? A on przeciez moze odpowiadac za sennosc zmeczenie podwyzszona temp. objawy infekcjopodobne jakies male nudnosci? Takie mam wrazenie. ponadto ten bol brzucha przy implantacji tez jest zrozumialy bo przeciez coś tam się w ciele dzieje coś obcego mozna powiedziec.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
kochana tak najwieksze szanse sa przed owu ale mozna tez zajść 1dzień po owulacji
Ja jak piszę, wielkiego stresa nie mam, u mnie te szanse chyba nikłe. No ale kto wie jak powtarzam nie wiem kiedy mam owu. mogłam miec przeciez juz wczoraj nawet, a moge miec za kilka dni. okaze sie i na pewno dam znac albo zaczne udzielac sie na innym watku
jak pisze, nie bedzie tragedii choc miało byc inaczej.
Fajnie ze tu moge zapytac ze jest ten watek, wiele mozna wyjsnic.
Dzieki Wam za rady takie obiektywne rzeczowe bo przeciez nie chodzi o pisanie jestes-nie jestes w ciazy a wspolne dochodzenie czy jets to prawdopodobne a przy nieregularnych cyklach to rzeczywiscie jak wrozenie z fusów.
Stary 2013-03-05, 20:43   #5057
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Poza tym Dziewczyny niektore laski sobie wkrecaja te objawy. wiem przeciez sama jak to jest, ale słuchajcie jesli zaplodniona kom jajowa juz sobie jest w naszym ciele wtedy chyba organizm produkuje ten progesteron? A on przeciez moze odpowiadac za sennosc zmeczenie podwyzszona temp. objawy infekcjopodobne jakies male nudnosci? Takie mam wrazenie. ponadto ten bol brzucha przy implantacji tez jest zrozumialy bo przeciez coś tam się w ciele dzieje coś obcego mozna powiedziec.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Ja jak piszę, wielkiego stresa nie mam, u mnie te szanse chyba nikłe. No ale kto wie jak powtarzam nie wiem kiedy mam owu. mogłam miec przeciez juz wczoraj nawet, a moge miec za kilka dni. okaze sie i na pewno dam znac albo zaczne udzielac sie na innym watku
jak pisze, nie bedzie tragedii choc miało byc inaczej.
Fajnie ze tu moge zapytac ze jest ten watek, wiele mozna wyjsnic.
Dzieki Wam za rady takie obiektywne rzeczowe bo przeciez nie chodzi o pisanie jestes-nie jestes w ciazy a wspolne dochodzenie czy jets to prawdopodobne a przy nieregularnych cyklach to rzeczywiscie jak wrozenie z fusów.
głowa do góry uważam co ma byc i tak bedzie
Stary 2013-03-05, 20:50   #5058
Agatau88
Zakorzenienie

Tak dla Dziewczyn:

http://magazyn.netmama.pl/serwisy/kalendarz-owulacyjny/

moze sie przydac komus oczywiscie to tak jako dodatek a nie metoda antykoncepcji

Dziekuje tez tak mysle, człowiek tylko sie stresuje. Tak jak egzaminem czy zda czy nie zda-nerwy sa zawsze a jak juz zna wynik to jest łatwiej tak czy siak wg tego kalendarza co wkleilam 19 marca moge robic test z krwi. Byc moze zrobie bo to nie jest wielki koszt a odpadnie stres. a przez stres i @ moze sie opoznic.

Edytowane przez Agatau88
Czas edycji: 2013-03-05 o 20:51
Stary 2013-03-05, 20:50   #5059
panna mati_
Zakorzenienie

Jak ktoś pyta na temat i nie robi jaj- to ja poważnie odpowiadam, dzielę się doświadczeniem. Ale czasem te pytania to są takie, że nie wiadomo co napisać. No przez spodnie to nie da rady, albo z powietrza. A było i takie pytanie. Dziewczyna nigdy nie miała chłopaka nawet, a brzuch rośnie i boi się ciąży.
Stary 2013-03-05, 20:54   #5060
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez marysia23041991 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny!
Więc sprawa wygląda tak:
04.02 miałam ostatnią miesiączkę współżyłam z narzeczonym 22.02 a owulacja (ciągnący się przeźroczysty śluz wystąpił od poniedziałku czyli 25.02 i trwało to ok 3-4 dni).
Sam śluz nie pokazuje konkretnego dnia owulacji. Ba, może się zdarzyć tak, że pojawi się śluz płodny, ale do owulacji nie dojdzie.

Cytat:
Wcześniej zauważyłam, że @ mam raz co 32 raz co 24 dni. Oczywiście było zabezpieczenie aczkolwiek nie mam pewności czy nic się nie wydostało. A od dnia kiedy skończyła się owulacja odczuwam kłucie w prawym jajniku. Na Wasze oko kiedy mogę spodziewać się @? I czy Waszym zdaniem jest jakaś szansa na ciążę?
Wiem, że banalne, ale jakoś nie daje mi spokoju czy zabezpieczenie nie zwiodło.
A masz podejrzenie, że zabezpieczenie zawiodło? Jeśli nie, to śpij spokojnie. Takie rzeczy się raczej zauważa

Cytat:
Sama piszesz, że masz nieregularne cykle, to jak my możemy wiedzieć kiedy masz dni płodne i kiedy dostaniesz @?
Nawet przy regularnych cyklach nie da się „na oko” ustalić, kiedy są dni płodne, a kiedy niepłodne.

Cytat:
powiem ci jak 25miałas płodny śluz to masz czasu a czzasu do @nie panikój.dziś 9dzień od owu.wiec przypuszczam za @pojawi sie10-12marzec
Dziewczyna nie miała monitoringu cyklu, więc nie wiadomo kiedy (i czy w ogóle) wystąpiła u niej owulacja, dlatego wszelkie tego typu wyliczenia obarczone są sporym błędem.

Cytat:
w 8 dni po stosunku najbardziej wiarygodny bedzie tylko test krwi, prawda? czy sa juz jakies super-skuteczne testy??
Test z krwi należy robić najwcześniej 10 dni po stosunku.

Cytat:
Są tu osoby bardzo pomocne i RZECZOWE np Chatul. Na wiazau jestem od dawna i akurat ten watek podczytuje i widzę że pisze konkretnie i madrze. A nie wysmiewa sie.
Stary 2013-03-05, 20:56   #5061
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak ktoś pyta na temat i nie robi jaj- to ja poważnie odpowiadam, dzielę się doświadczeniem. Ale czasem te pytania to są takie, że nie wiadomo co napisać. No przez spodnie to nie da rady, albo z powietrza. A było i takie pytanie. Dziewczyna nigdy nie miała chłopaka nawet, a brzuch rośnie i boi się ciąży.
Wiem ze takie są tylko skad sie biora takie pytania ja jeszcze moge zrozumiec ze ktos sie boi przeniesc na palcu, no jakos rozumiem staram sie. Ale takie ze był wytrysk poza calkowicie poza pochwę i zajdź w ciaze. Mysle ze pytania o ciaze z wytryskiem bez zab. w kazdym dniu cyklu w sumie sa logiczne. Pozostale to bardziej takie zeby sie uspokoic

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

CHATUL bo Ty jestes naszym watkowym ekspertemjeszcze pewnie nieraz bede tu marudzila i pytala czy jestem w ciazy
Stary 2013-03-05, 21:37   #5062
panna mati_
Zakorzenienie

Myślę, że czasem to nie są pytania, tylko żarty. Celowo, żeby sprawdzić reakcje, pośmiać się. To jest nierealne, żeby w tych czasach ktoś zadawał takie pytania. I jeszcze to są osoby, które twierdzą, że mają 21, a nawet 26 lat! Moim zdaniem - nie wiesz czegoś= zapytaj przed. No i niektórzy to panikują , bo za wcześnie się biorą za takie zabawy. Psychika nie jest gotowa i stąd te cyrki.
Stary 2013-03-06, 06:32   #5063
saura
Raczkowanie

Skrzaciku Kochany przyszła @
saura jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 06:42   #5064
skrzat 84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saura Pokaż wiadomość
Skrzaciku Kochany przyszła @
no widzisz!!!super

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Sam śluz nie pokazuje konkretnego dnia owulacji. Ba, może się zdarzyć tak, że pojawi się śluz płodny, ale do owulacji nie dojdzie.

A masz podejrzenie, że zabezpieczenie zawiodło? Jeśli nie, to śpij spokojnie. Takie rzeczy się raczej zauważa

Nawet przy regularnych cyklach nie da się „na oko” ustalić, kiedy są dni płodne, a kiedy niepłodne.

Dziewczyna nie miała monitoringu cyklu, więc nie wiadomo kiedy (i czy w ogóle) wystąpiła u niej owulacja, dlatego wszelkie tego typu wyliczenia obarczone są sporym błędem.

Test z krwi należy robić najwcześniej 10 dni po stosunku.

kochana tak zgadzam sie,ale skoro pokazał sie sluz płodny czyli 14lub max 16dni powina sie pojawic @a skoro był stosunek,musi sie liczyc z ciążą.a obliczenia są mnw(prowizorycznie wyliczone bo przecież napisałam mnw)

Czas edycji: 2013-03-06 o 06:44
Stary 2013-03-06, 08:47   #5065
justinemarie
Raczkowanie

Dot.: Przezroczysty ciągnący się śluz z pochwy...

mimo ,że bierzesz tabletki proponuje gumkę, a śluz taki może oznaczać chyba śluz płodny
justinemarie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 08:56   #5066
justinemarie
Raczkowanie

Dot.: gumka została w środku

pierwsze słysze ,żeby gumka spadła w trakcie, nawet jeśli sie w pore wycofał to jednak dla pewności proponuje zrobienie sobie testu ciążowego
Stary 2013-03-06, 09:01   #5067
justinemarie
Raczkowanie

Dot.: brazowe plamienie

jeśli ktoś barw się w stosunek przerywany to jak nic zostanie mamusią, większość dzieci tak właśnie powstała. ludzie , którzy się w to bawią nie mają wyobraźni , zabawa w rosyjska ruletkę.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

polecam test ciażowy i nie bawienie się w seks oralny. jest po prostu ohydny:P

REKLAMA
Stary 2013-03-06, 09:22   #5068
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justinemarie Pokaż wiadomość
mimo ,że bierzesz tabletki proponuje gumkę, a śluz taki może oznaczać chyba śluz płodny
Jeśli nie masz pojęcia o tym, co piszesz, lepiej w ogóle nie pisz nic.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 09:29   #5069
karolinuuusia
Zakorzenienie

widzę, że nie masz pojęcia o swoim ciele, ile Ty masz w ogóle lat i brałaś tabletki, a takich rzeczy nie wiesz porozmawiaj na temat antykoncepcji i cyklu miesięcznego kobiety z ginekologiem, dobrze Ci radzę , dla Twojego dobra

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 13:32   #5070
vaness886
Raczkowanie

Dot.: gumka została w środku

prawdopodobieństwo zajścia jest raczej znikome. Nigdy nie słyszałam żeby się gumka tak zsunęła = proponuję kupować jakieś mniejsze na przyszłość
vaness886 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości