Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013 cz.11 - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 2 4,00%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 1 2,00%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 1 2,00%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,00%
Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 25 50,00%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 8 16,00%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 5 10,00%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 6 12,00%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-05, 21:44   #361
xal
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

mi chodziło o pobyt w czasie ciąży, za to dziewczyny dostawały
Mysia coś mówiła, że w pracy dostaje za urodzenie, nie wiem jaki ma pakiet. Ja mam podstawowy, niby Signal Iduna, ale nic nie dają :/
Za pobyt w szpitalu i operację to mi papiery wypełniały kadry i dołączało się kserokopię jakiegoś świstka szpitalnego.
Zapytaj się w pracy co konkretnie macie podpisane.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:44   #362
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja też

no ja już mówiłam co nosiłam, nawet 90!!

ciąża nie dyskwalifikuje raczej, może zależy od przypadku ale u mnie jest okres karencji

Niekoniecznie. Po porodzie jak wszystko jest ok leżysz 3 doby a powyżej 3 dób płacą z tego co wiem.

ja bym taki obwód to pod szyja pewnie miała..albo by mi spadał do kostek

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:46   #363
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
w tym samym poradniku, który przytaczałam wyżej ów doktor napisał: "Autyzm nie ma żadnego udowodnionego naukowo związku ze szczepieniami. "
Happy, a jednak rodzice dzieci autystycznych uwazaja troche inaczej...i naprawde nie sa nastawieni na "nie", ale sugeruja zeby wstrzymac sie z tymi pierwszymi szczepieniami.
blog mojej znajomej, artykuly pozniej i poprosze ja o komentarz http://www.pomagamyzosi.pl/?page_id=1241

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
bo widziałam że Diabli już się odzywała
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:46   #364
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki lepiej późno niż wcale, ja na pewno mam źle dobrany. poszukam w Krakowie jakiejś profesjonalistki
http://stanikowamapa.prv.pl/
Może coś pomoże. Ale lepiej się za to zabierz po porodzie, bo dobrze dobrane staniki nie są tanie ..

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:47   #365
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Mura 16kg (wersja spacerowa), to nie ma miażdżacej różnicy (3kg) prawda?
przeraża mnie jaki ten wózek jest ogromny, ale to chyba dlatego, że nie oglądałam żadnych wózków na żywo i może one wszystkie są takie duże albo niewiele mniejsze.
może cię to uspokoi... ale jak sobie przymierzałam różne wózki, to te takie spełniające moje wymagania wszystkie były duże. niektóre do tego miały tysiące przegubów i jakichś plastików widocznych ze wszystkich stron, aż oczopląsu szło dostać owszem, idzie znaleźć małe, zgrabne wózeczki, ale te lekkie często gorzej się prowadziło od naszego wielkoluda ja od dzisiaj mam też stelaż i sobie wózio złożyłam - w moim małym mieszkanku wygląda na ogromniasty! ale taki ma być na długo wystarczy i na długie, leśne spacery się nada
Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak rozmawiałam z koleżanką i spytała mnie czy mam zamiar zawiązać Juleczce czerwoną nitkę na rączce po urodzeniu, albo chociaż jakaś wstążkę na ubranku. Podobno to chroni przed tym, żeby "złe oko" nie urzekło dziecka. Podobno jest to bardzo skuteczne, zawiązuje się taka nitkę na kwiatach, ludzie dorośli również noszą je na nadgarstkach.
Będziecie coś takiego stosować?
yyy, nie wiem co to, nie słyszałam i nie będę niczego plątać. może moja mama mi jeszcze wspomni o czymś takim, ona czasem dla jaj jakieś takie zabobonowe pantenty mi sprzedaje
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Czytałam ostatnio, że na tapecie był temat narzekania. To ja dla równowagi napisze, że jestem szczęśliwa Buziaki dla Was
hihi no i dobrze, dla równowagi ja też nie mam co narzekać.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:47   #366
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ja bym taki obwód to pod szyja pewnie miała..albo by mi spadał do kostek
no nie chcesz wiedzieć jak wyglądałam ale co - ważne, że cyc się mieścił nie miałam wyjścia a mama pewnie by mi wtedy stówki na stanik nie dała...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:48   #367
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nienawidze takich przesadow! zeby Ci nikt dziecka nie urzekl...moja mama ma sasiadow, ktorzy przez 3 miesiace wozili dziecko zupelnie zasloniete. wozek NIGDY nie byl odkryty...upal nie upal. kisili noworodka, ale najwazniejsze bylo, zeby nikt na malucha nie patrzyl
mnie śmieszą takie przesądy

ale sąsiedzi świetni
jest cała masa ludzi , którzy wierzą w takie bzdury
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:49   #368
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja tam wierzę, że w większości przypadków ccena jednak jest wyznacznikiem jakości. Wolę osobiście kupować droższe i porządniejsze rzeczy, niż jakieś byle co i potem sie wkurzać, że mi się zepsuło zaraz.
ja wierzę w to częściowo... ponieważ już kilka razy przekonałam się, że niekoniecznie cena jest wyznacznikiem jakości, to staram się za każdym razem zobaczyć i pomacać to, co kupuję dlatego średnio wychodzą mi zakupy np. przez allegro...
ale jeśli coś droższego jest warte ceny (np. nie rozpadnie się w 2 tygodnie), to jak najbardziej się z Tobą zgadzam, żeby kupić droższe i porządniejsze nie lubię wydawać kasy 2 razy

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:49   #369
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no nie chcesz wiedzieć jak wyglądałam ale co - ważne, że cyc się mieścił nie miałam wyjścia a mama pewnie by mi wtedy stówki na stanik nie dała...
pamiętam jak pierwszy raz traiłam na jakaś strone.. lobby małobiusciastych czy cos takiego (ah, te kompleksy ) i tam bylo o tych rozmiarach..
mialam taka mine:
ale na szczęście sprobowalam, przekonalam się..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 21:51   #370
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętam jak pierwszy raz traiłam na jakaś strone.. lobby małobiusciastych czy cos takiego (ah, te kompleksy ) i tam bylo o tych rozmiarach..
mialam taka mine:
ale na szczęście sprobowalam, przekonalam się..
i żądam abyś córce nie żałowała na biustonosze!!

ja raz zobaczyłam foto jak wygląda miseczka J przy obwodzie chyba 70 czy 65 a jak przy 85 czy innym większym - SZOK, SZOK, SZOK! Teraz wiem, że nie ma czegoś takiego jak "miseczka C, D" nie ma! Jest pełen rozmiar!

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-03-05 o 21:53
Stary 2013-03-05, 21:52   #371
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
ja wierzę w to częściowo... ponieważ już kilka razy przekonałam się, że niekoniecznie cena jest wyznacznikiem jakości, to staram się za każdym razem zobaczyć i pomacać to, co kupuję dlatego średnio wychodzą mi zakupy np. przez allegro...
ale jeśli coś droższego jest warte ceny (np. nie rozpadnie się w 2 tygodnie), to jak najbardziej się z Tobą zgadzam, żeby kupić droższe i porządniejsze nie lubię wydawać kasy 2 razy
a ja kupuje rzeczy "dobre" nawet jesli są tanie i z dziwnego miejsca..
a dobre, to nie to samo co markowe.. trzeba być czujnym, bo czasem bluzka za 200pln ma krzywe szwy, jest nierówna,badziewna i nic z niej nie będzie choć metka i cena przekonują..
czasem lepsze rzeczy można dorwać w zwykłych no name'owych sklepach..
dlatego wchodze wszedzie,ne sugeruje sie nazwa/cena..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 21:52   #372
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Happy, a jednak rodzice dzieci autystycznych uwazaja troche inaczej...i naprawde nie sa nastawieni na "nie", ale sugeruja zeby wstrzymac sie z tymi pierwszymi szczepieniami.
blog mojej znajomej, artykuly pozniej i poprosze ja o komentarz http://www.pomagamyzosi.pl/?page_id=1241

Diabli, kurczę, nie mam zdania przytoczyłam tylko, co wyczytałam
Stary 2013-03-05, 21:54   #373
lonely_lady
Zakorzenienie

Motylek - piękny sensorek Ci wyszedł

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że jak chu.jowo zacznie się poniedziałek, to taki będzie cały tydzień. Analitycy z banku się kuźwa czepiają wszystkiego. Mam już tego psychicznie dosyć. Mąż pojechał wyładować złość na treningu, a ja co?!? Siedzę i najchętniej bym coś rozwaliła z tej złości
Jutro mam wizytę u fryzjera i albo będę mega zadowolona, albo zgolę się na łyso!
Idę do apteki kupię sobie Rennie, bo została mi ostatnia tabletka, a obawiam się, że mogę potrzebować więcej Jakby było wcześniej, to bym na szoping skoczyła i sobie coś kupiła na poprawę humoru...

Eh...

Cytat:
taaa 9 stron nie jest zle, bedzie co w nocy robic

witam sie ponownie dzisiaj i zdaje relacje.
Wasze kciuki pomogly w Katowicach
to dobre informacje
jestem pewna, że w czwartek usłyszymy jeszcze lepsze no i oczywiście kciuki dalej zaciskamy

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:54   #374
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
i żądam abyś córce nie żałowała na biustonosze!!
oby nie miała cycków jak mama..czy tata..żadna różnica po którym rodzicu nie chcę by miała takie kompleksy jak ja..o tak.. "dzieci w szkole" potrafią być bezlitosne..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 21:54   #375
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
mnie śmieszą takie przesądy

ale sąsiedzi świetni
jest cała masa ludzi , którzy wierzą w takie bzdury
moja teściowa taka jest. Kiedyś mnie zawołała i poprosiła, żebym coś zrobiłą. To mówię, że spoko i się pytam co...A ona, że mam zapalic jakieś 2 świece, czy jakiś wosk przelać i coś przy tym powiedzieć... to sprawi, że znajdę pracę powiem wam, że musiałam szybko uciekać od niej na górę do siebie, żeby śmiechem jej w twarz nie parsknąć. Ona ogólnie wie, jaki mam stosunek do tego...a mimo to uparcie walczy ostatnio truła w niedzielę przy obiedzie, że marny nasz los, bo mamy w sypialni komputer. A, że to podobno z nas energię wysysa czy coś. Ona to powinna być bioenergoterapeutką albo coś. Ale do kościółka co niedzielę lata
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:56   #376
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
oby nie miała cycków jak mama..czy tata..żadna różnica po którym rodzicu nie chcę by miała takie kompleksy jak ja..o tak.. "dzieci w szkole" potrafią być bezlitosne..
to oby nie miała też po ciotce Justi też miałam nieprzyjemności w szkole i wstydziłam się biustu

Stary 2013-03-05, 21:56   #377
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
http://stanikowamapa.prv.pl/
Może coś pomoże. Ale lepiej się za to zabierz po porodzie, bo dobrze dobrane staniki nie są tanie ..

właśnie wyszłam z tej strony ale dzięki tak zamierzam, po porodzie...może znajdę na to czas.
Stary 2013-03-05, 21:56   #378
maluska88
Raczkowanie

dziewczyny napisze co mam już z wyprawki i co zamierzam kupić i jak bym o czymś zapomniała to napiszcie mi. a wiec mam już:
wózek 3w1, łóżeczko, zestaw butelek z wyparzaczem i podgrzewaczem, 12pieluch tetrowych w tym 2 w wzorki, 2 rożki, troszkę ciuszków jakieś dżinsy 4 pajacyki 2pary bodów. Mam zamiar kupić
7par bodów do 4.5kg, 6pajacyków resztę ciuszków ma mi dać siostra i kuzynka wiec kupuje to co ważne by spakować torbę. Krem sudokrem oliwka, mydło chusteczki nawilżane waciki wkładki laktacyjne. Pampersy i tu mam problem kupić jedne rozmiar 1 i 2 czy dwie 1 chce kupić te z huggiesa z tym wycięciem na pępuszek.Nowe pieluszki Huggies® Newborn są dostępne na rynku w dwóch rozmiarach: Newborn 1 przeznaczone dla niemowląt w wieku od 0 – 3 miesiąca o wadze 2-5 kg, oraz Newborn 2 (mini) dla niemowląt w wieku 0 – 5 miesiąca ważących od 3 do 6 kilogramów. Zestaw do pielęgnacji obcinacz itp.Ręcznik i nie wiem czy kupić zwykły kąpielowy czy ten z kapturkiem.Piżamę sobie daruje mam spodnie z bluzka ktora jest rozpinana. Stanik do karmienia nie wiem co jeszcze może być potrzebne do szpitala.

Edytowane przez maluska88
Czas edycji: 2013-03-05 o 22:00
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 21:57   #379
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
to oby nie miała też po ciotce Justi też miałam nieprzyjemności w szkole i wstydziłam się biustu
tak źle..tak nie dobrze.
eh..

z tymi babami

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 21:57   #380
happy blue
Zadomowienie

czas na kino domowe
dobrej nocy, mummies!
Stary 2013-03-05, 21:58   #381
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
czas na kino domowe
dobrej nocy, mummies!
też lecę niebawem oglądać ale ja serialowo

Stary 2013-03-05, 21:59   #382
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
a ja kupuje rzeczy "dobre" nawet jesli są tanie i z dziwnego miejsca..
a dobre, to nie to samo co markowe.. trzeba być czujnym, bo czasem bluzka za 200pln ma krzywe szwy, jest nierówna,badziewna i nic z niej nie będzie choć metka i cena przekonują..
czasem lepsze rzeczy można dorwać w zwykłych no name'owych sklepach..
dlatego wchodze wszedzie,ne sugeruje sie nazwa/cena..
ależ jak najbardziej! dlatego lubię np. lumpki bo można znaleźć naprawdę porządne, praktycznie nowe rzeczy w bardzo dobrej cenie, choć bez metki

generalnie moje zdanie jest takie: jeśli coś jest dla mnie porządne (wydam na to kasę raz i będę zadowolona), to biorę bez względu na markę i cenę

Jaś
Stary 2013-03-05, 22:00   #383
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
też lecę niebawem oglądać ale ja serialowo
a ja nie mam co oglądać..

jeszcze tż wraca niedługo..

zjadłąm przez cały dzień jednego pączka..
zapomniałam jeść..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 22:04   #384
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
ależ jak najbardziej! dlatego lubię np. lumpki bo można znaleźć naprawdę porządne, praktycznie nowe rzeczy w bardzo dobrej cenie, choć bez metki

generalnie moje zdanie jest takie: jeśli coś jest dla mnie porządne (wydam na to kasę raz i będę zadowolona), to biorę bez względu na markę i cenę
oj ja niestety nie mogę sobie pozwolić
ale generalnie też wolę czasem dołożyć i mieć coś porządniejszego np. jak kupowałam orbitreka, mogłam wziąć za 5 stów ale byłam pewna, że wtedy wydam dwa razy wydałam więc 1500zł i sprzęt jest super, niezniszczalny

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
a ja nie mam co oglądać..

jeszcze tż wraca niedługo..

zjadłąm przez cały dzień jednego pączka..
zapomniałam jeść..
Ja mam do zaliczenia Lekarzy i Rodzinkę.pl sobie pooglądam

a za niejedzenie dostaniesz w łeb

Stary 2013-03-05, 22:04   #385
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
moja teściowa taka jest. Kiedyś mnie zawołała i poprosiła, żebym coś zrobiłą. To mówię, że spoko i się pytam co...A ona, że mam zapalic jakieś 2 świece, czy jakiś wosk przelać i coś przy tym powiedzieć... to sprawi, że znajdę pracę powiem wam, że musiałam szybko uciekać od niej na górę do siebie, żeby śmiechem jej w twarz nie parsknąć. Ona ogólnie wie, jaki mam stosunek do tego...a mimo to uparcie walczy ostatnio truła w niedzielę przy obiedzie, że marny nasz los, bo mamy w sypialni komputer. A, że to podobno z nas energię wysysa czy coś. Ona to powinna być bioenergoterapeutką albo coś. Ale do kościółka co niedzielę lata
noooo to niezła jest i uparta

też bym chyba nie wytrzymała ze śmiechu

ale swoją drogą, fajnie by było jakby takie zabobony naprawdę działały
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:05   #386
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Włąśnie był listonosz i mi mleczko z Loveli przyszło tydzień temu im e-mail wysłałam z zapytaniem o próbke i listem poleconym przysłali
a reszty darmowych próbek np. z johsona czy sudocremu niedostałam
tez dostalam lovele i sudocrem. johnsona nie wysylalam, rozdaja jeszcze?

Motylek - piekny sensorek
pytalas o laktaror usmialam sie zeszlej nocy, bo polozylismy sie spac dopiero kolo 3 i u sasiadow mala zaczela plakac. doslownie w 2 min tatus wstal, chyba ogarnal mleko i byla cisza mowie tzowi: chyba maja podgrzewacz, ze tak szybko...a on "musimy to kupic" a jeszcze niedawno mowil mi, ze niepotrzebny...teraz jak wie, ze czeka go troche czasu beze mnie to kazdy gadzet jest na miare zlota :P reczny laktator warto miec, chocby taka najprostsza banke. a pozniej jesli bedzie mleko to mozna inwestowac

Paulina - za zakupy! 19 elementow do lozeczka? to co Ty tam kobieto masz?

a w temacie szczepien wkurzala mnie ta "reklama-kampania" z dzieckiem w szpitalu itd. by rodzicom wjechac na ambicje i zeby przekonac do szczepienia to nie jest fair...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-05, 22:06   #387
angie83
Raczkowanie

Happyblue, jestem ubezpieczona w pracy w pakiecie grupowym. dostałam rozpiskę ile kasy za co przysługuje, tylko oresy karencji na poszczególne opcje są różne. I tak np. za urodzenie bejbika mam chyba 1700, okres karencji wypada 9 mc, a za szpital za dzień wychodzi mi 45 zł (powyżej 3 dni oczywiście). Jak masz ubezpieczenie grupowe to zapytaj w kadrach. Ja mam składkę 50 zł, ale wiem że zależy to od zakładu w którym pracujesz jakie warunki wynegocjuje.

Jedyne co musiałam zrobić to ksero wypisu ze szpitala, dowódu osobistego i nr konta. Zaniosłam do placówki i tam mnie załatwiono. Trzy dni i kaska była na koncie. Ale to wszystko zależy od tego gdzie pracujesz.

Bartula tak się dzisiaj wykręcił, że bęben mam jak skała i tylko wypina się na mnie zadkiem łobuziak jeden, albo łokciem mnie tryka
Stary 2013-03-05, 22:06   #388
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ale generalnie też wolę czasem dołożyć i mieć coś porządniejszego np. jak kupowałam orbitreka, mogłam wziąć za 5 stów ale byłam pewna, że wtedy wydam dwa razy wydałam więc 1500zł i sprzęt jest super, niezniszczalny

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

ja bym chciała coś co mnie wkreci jak House czy Kości na poczatku.. ale nic takiego nie ma :P

ale ja zapomniałam.. musze nadrobic choc nie czuje potrzebny.. ja.. nie czuje potrzeby jedzenia.. to podejrzane

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-03-05, 22:10   #389
joooasia
Raczkowanie

Cytat:

najśmieszniejsze jest to, że axella ma dużo racji jeśli chodzi o ciuchy... bardzo rzadko np. zdarza mi się robić zakupy w markowych sklepach, a jak już mi się zdarzy, to często szwy okazują się po praniu krzywe itp.... normalnie to jest jakaś masakra...

co do Twojego orbitreka, jakbyś miała sobie "pluć w brodę" jakby się zepsuł w tydzień, to dobrze, że dołożyłaś

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
johnsona nie wysylalam, rozdaja jeszcze?
do mnie próbki dotarły jakieś 5 tygodni temu (zamawiałam końcem roku), nie wiem jak w tym momencie...

Jaś
Stary 2013-03-05, 22:10   #390
karolina2121
siedzę i myślę

13 stron nowego wątku, a ja dopiero się melduję... jakoś nie miałam humoru wcześniej pisać

Wczoraj już nie miałam siły, za to dzisiaj opowiem historię z SR :

Babka opowiadała, że w poprzedniej grupie miała takiego tatusia, który ze wszystkiego sobie żartował, wiedział lepiej i nie dowierzał, że dziecko po porodzie rozpoznaje głosy, które słyszało w brzuszku... Na własnej skórze przekonał się, że to prawda.
Po porodzie jego synek musiał leżeć w inkubatorze na obserwacji. Tatuś wparował na salę z bobasami i pyta, który to jego syn. Pielęgniarki na to, że skąd mają wiedzieć, niech poda jak się nazywa... a po chwili już wiedziały, który chłopiec to jego synek, bo skoczyło mu ciśnienie na dźwięk głosu taty Tak się maluch ucieszył

Diabli cieszę się, że wizyta poszła sprawnie i w miłej atmosferze Oczywiście trzymam kciuki za czwartek

Pochwalę się co kupiłam mojemu niuniowi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7732_zps9208ad6f.jpg (99,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7741_zpse35eaaf0.jpg (112,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_7757_zpsa57214b8.jpg (175,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3058647603.jpg (99,5 KB, 9 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości