|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
taaa a i owszem że wyniki mam jak stara babcia - dosłownie takich słów użył tarczyca mi zaszalała konkretnie dostałam skierowanie na jeszcze jedno badanie, nową dawkę leku i praktycznie tyle tsh wynosi u mnie w tym momencie 9....(norma to do 4) :/ Super, że Tymuś zadowolony z książeczek - no z jednej, ale jak troszkę szał zmaleje to na pewno zainteresuje się pozostałymi ![]() mam nadzieję, że Aga nie będzie mieć mi za złe jak coś napiszę ![]() zaczepiłam dzisiaj jej męża ![]() Antoś był dzisiaj w żłobku niestety tylko 15 minut bo płakał bardzo, ale jutro też się wybierają ![]() aha i robiłam dzisiaj pulpety z mielonego takie z ryżem od razu - to się Jeżyki chyba czasami zwie ![]() jakby któraś nie robiła do tej pory czegoś takiego to dajcie znać - przepis Wam dam ![]() wyszły pyszne
Edytowane przez Iwa_iw Czas edycji: 2013-03-05 o 22:25 |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
2. Na pewno tak Będę mu dawać kolejną, jak się porzednia znudzi i na tydzień powinniśmy mieć zajęcie ![]() 3. Antoś, kochane maleństwo Jak ciężko to czytać.Aga - odezwij się też! Przepis dawaj Ja chyba podobne robiłam, tyle że jeszcze z kapustą - takie gołąbki na szybko.
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku a no właśnie robi się praktycznie tak jak te "gołąbki"
![]() mielone (u mnie dzisiaj drobiowe) przyprawiamy (ja dałam sól, pieprz, curry, oregano) -ok. 0,5kg ok. 3/4 szkl. ryżu zalewamy wrzątkiem i parzymy ok. 15-20 minut - później na sitko i ryż dodajemy to mięsa można dodać też marchew startą na małych oczkach jajko (ja dałam samo żółtko) no i można kajzerkę namoczoną w mleku - pominęłam, cebulę podsmażoną - też nie dałam ![]() wymieszać i formować pulpeciki, obtoczyć w mące, obsmażyć i wrzucić na wrzątek (ja miałam trochę rosołu to na tym rosole ugotowałam) gotować ok. 20 minut i gotowe - zrobić sos - dodałam troszeczkę mąki i przecier pomidorowy chyba tyle a z tarczycą mam od dawna tylko, że jak jest spokój to jest a jak się posypie to konkretnie...
|
#3994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Hej. U nas też w miarę wiosennie, ale wiaterek jednak nie odpuszcza.Grunt to słoneczko, które dodaje energii. Kupiłam dzisiaj Mateuszkowi czapeczkę na wiosnę i rajstopki(tak mi się spodobało )a dla Julci szukam kurteczkina szafce) ,ale cieplejszej na polarku-bardziej taka przejściówka, bo lekką ma.P.dziś na nocce i jutro też ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Witaj w klubie tarczycowych ![]() Jak to-zaszczepiłaś męża Agi? ![]() Antoś skarbeńku ![]() A co do postawy lekarza, to brak jakiejkolwiek kultury i wogóle taktu Postąpiłabym tak samo jak Ty, jeszcze pewnie obrażona walnęłabym drzwiami![]() Aania dobrze, że z maluszkiem wszystko ok
Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2013-03-05 o 22:58 |
||||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
zaczepiłam ![]() nic o szczepieniu nie pisałam
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
pora spać |
|
|
|
#3997 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja normalnie, na żywca przeglądam :P póki co, ciągle sprząta i chce po plecach masować ![]() Cytat:
ja bym pewnie cicho siedziała, a później przeżywała, że o swoje nie walczyłam ![]() Cytat:
![]() :brzyda l:Cytat:
katar podejrzewam, że jakiś alergiczny ![]() ooo Heluta podobnie ma - dziś darła papierki i wrzucała do miseczki... wysypywała i od nowa (później psa chciała tymi strzępami karmić...)Cytat:
![]() i za Antosia, aby mu się spodobało w żłobku! Dobry wieczór! Wiosna przeraża mnie tylko, że podobno ma znów być zimno - człowiek do dobrego tak szybko się przyzwyczaja... Heluta jest na etapie zagarniania rzeczy, wszystko jest "moje". Bawimy się w dzielenie, bo ciężko jej będzie. I spodobało jej się, jak się wciskam do łóżeczka i udajemy, że śpimy. Wołamy tatę, zamykamy oczy i chrapiemy Uciekam do wanny, kolorowych snów! |
|||||
|
|
|
#3998 |
|
Wtajemniczenie
|
wiosenne "gejów"
Aniu ale super wieści niesiesz, sama też spokojniejsza jesteś co? Brumciu rozumiem że Tymuś zafascynowany zegarami ? my paczkę dostaniemy jutro ![]() Marina a jak Ci obrączka zgineła musze pochwlić manufakture Isiowej mamy dziś przyszły 2 czapki(miś i żabka) i są prześliczne nie bede was wkurzać ale siedzie w tematyce urlopowej słodkich snów
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo te szybkie gołąbki bardzo lubię. Takie są mięciutkie i ... pycha mniam:A problemów zdrowotnych bardzo współczuję. Walcz! Tarczyce potrafi nieźle zatruć życie... Cytat:
- Już po zdjęciach widać, że piękne A będzie Jaś w takim misiu/żabie? ![]() - I co postanowione? Kierunek Kreta?
|
|
#4000 | |
|
Zadomowienie
|
hej
miłego wiosennego dnia ![]() Cytat:
w pośpiechu i po łebkach ciągle nadrabiam i to tylko stronę dwie wstecz, widać efekty ![]() Brumek co zamówiłaś oprócz zegarmistrza? jest tyle książek trudno coś wybrać - więc dzięki za podpowiedzi telik pokaż czapeczki na modelu ![]() wczoraj urodziła moja kuzynka, z terminem taki jak mam ja, dzień wcześniej z nią rozmawiałam i powiedziałam że już się spakowałam - a ona że nie.. wczoraj rano zadzwoniła do mnie z radosną nowiną i powiedziała że dzięki temu że dzień wcześniej jej powiedziałam o spakowaniu i ona to od razu zrobiła zrobiła, więc jak jej wody odeszły o 4-5 rano to mogła od razu do szpitala jechać jeju wzruszenie, ekscytacja, jednocześnie strach -jak to będzie?! jutro mam ktg, a w pt usg, w sb krew i inne hiv-y
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
Mam podejrzenie wyrostka, dostałam skierowanie do szpitala
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
scio ale co się stało? miałaś jakieś boleści? usg?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
![]() tak nagle? czy miałaś jakieś objawy wcześniej? powodzenia
|
#4005 | |
|
Wtajemniczenie
|
o oł
3 lata temu miałam operowany... mocno boli? Cytat:
jedziesz z nami ![]() ![]() ?
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie jest tort? http://aros.pl/ksiazka/gdzie-jest-tort Stary niedźwiedź http://aros.pl/ksiazka/stary-niedzwiedz Pracowity autobus http://aros.pl/ksiazka/pracowity-autobus Mój domowy duch http://aros.pl/ksiazka/pixi-moj-domowy-duch-2 Żabi duszek Kumek http://aros.pl/ksiazka/pixi-zabi-duszek-kumek U Zegarmistrza http://aros.pl/ksiazka/u-zegarmistrza Miś i przyjaciele. Misiowy deszcz http://aros.pl/ksiazka/mis-i-przyjac...siowy-deszcz-2 Moje ubranie http://aros.pl/ksiazka/moje-ubranie-3 Misio. Zabawa http://aros.pl/ksiazka/misio-zabawa-2 Samolocik http://aros.pl/ksiazka/samolocik-2 Z tym że tych 3 ostatnich nie polecam Bo się okazało że to takie mini mini książeczki 6x6 cm. Niby ładne, ale dla mnie to nie są prawdziwe książeczki ![]() Za to zegarmistrz, Mamoko (wszystko z tej serii jest boskie), Autobus - bomba Rany, masz jakieś silne bóle? takie mruganie oczkami to chyba jedyne co mi pozostaje ...Hejka ![]() Noc znowu hardcorowa. Chociaż hard core to może nie najlepsze określenie, bo płaczu nie ma, krzyku nie ma, tylko jest siedzenie na rączkach i przytulanie się... Kilkugodzinne
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2013-03-06 o 11:09 |
|
|
|
|
#4007 |
|
Wtajemniczenie
|
scio o rety, się porobiło!
witam się wiosennie w Gw. a mi się mimo to nic nie chce. pokłóciłam się z mężem i humor mam wisielczy
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-03-06 o 11:16 |
|
|
|
#4008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
te co mamy już się znudziły nieco u nas też rożnie nocą, ale bez smoczka od soboty trwamy, już chyba nie będzie potrzebny ![]() ja też pomrugam telik a w który miesiącu jedziecie? rany, wiosna i lato później - ale szałłłłłłłłłłł hemoroid mi się stworzył ![]() nie miałam wcześniej są jakies maści dedykowane ciężarnym? czy kupić cokolwiek
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
kolina - chyba masc jakas z kasztanowcem mozna, mi pomoglo (ale ja juz laktacyjna byłam)
|
|
|
|
#4010 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trudno uwierzyć, że to już... Biedna Ty. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Cytat:
U nas 4 pobudki, ale zjadł i spał dalej. Cytat:
Pożyczyłam jakiś czas temu książkę od koleżanki i wciągnęła mnie na całego. Taka: http://www.empik.com/skalpel-gerrits...9125,ksiazka-p
|
||||||
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
wita Was oficjalna bezrobotna :/
![]() Scio rany zdrówka! żeby Was już tutaj fotami nie zanudzać to w profilu utworzyłam album CZAPKI ![]() jeżeli któraś będzie chciała sobie zerknąć to jest tam nowa czapka i wersja robocza kompleciku dla noworodka (tylko buty do zmniejszenia bo nie wiedziałam jakie ze schematu wyjdą do i zielona wstążeczka będzie zamiast włóczki)
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
Kolina - ja polceam Posterisan czopki , z tego co kojarzę mogą być stosowane w ciąży (ja stosowałam jak karmiłam)
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
mamad ja czytałam. Autorka ma świetny styl pisania. Z biblii miałam.A ja czytam teraz "w jednej osobie" Irvinga. Czad dziewczyny. Polecam.
(zjadłam własnie całą czekoladę
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Dostałam antybiotyk, gardło mam zawalone, do tego dziś doszedł kaszel.. Jak nie urok to sra.czka. Cieszyłam się, że w końcu wiosna a i tak za bardzo wychodzić nie mogę, tylko co po zakupy na obiad... Marina Ja ostatnio po czekoladzie wymiotuje, teraz zjadłam batonik i już mi się nim odbija... mam nadzieję, że to tylko wina tego siusiaka którego mam w sobie mówię o bobasku, żeby nie był Monika i jak nowa fura? sprawuje się ?! Co do czapek to ostatnio od siostry przyszła teściowa pisze do niej sms, że chciałabym od Emilie wymiary główki, bo jej się nudzi a chętnie by coś wydziergała i zrobiła jej piękną czapeczkę i do tego komin
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
znaeta - odpukac ale autko sparwauje sie super! naprawde dobrze sie nim jezdzi, a i dzieci zadowolone, bo wiecej miejsca
|
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
monia to super. Widzę, że masz "Nowego" w suwaczkach
myślałaś o imieniu? Ja spotkałam dziś koleżankę ( byłam na zakupach ), i ma termin na wrzesień, ma już 4-letnią Julię, i chce Amadeusza - mówi, że będzie skracać Amad. Prawie jak Ahmed albo jakieś inne imię izraelskie. Tak mi się skojarzyło. Ale nie zna płci jeszcze.
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2013-03-06 o 13:42 |
|
|
|
#4018 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no nic kochane idę robić zapiekankę małemu z bułek i jabłek mniam ![]() dziś mieliśmy z małym zadanie do wykonania wzięliśmy kary i zbieraliśmy kamienie z całej działki, Żbik miał frajdę ja mniejszą
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marina - dziewczynka to raczej natalia (chociaz mi sie tez estera podoba, ale chyba natalia zostanie), chlopak jeszzcze brak ustaleń |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marina ja kiedyś w liceum czytałam Irvinga "metoda wodna", autor ma specyficzny styl, podobała mi się . A teraz czytam " kobiety" Ch.Bukowski, świetna jest, autor sypie tekstami aż boki zrywam. ( opisuje swoje relacje z kobietami) Kolina ja też mam hemoroida, posterisan mam ( ale jeszcze nie użyłam, ) Iwa a do tej pory brałaś hormony? 9 to wysokie tsh... Ja też mam niedoczynność , i na lekach juz do końca życia. Scio o kurcze, jakies bóle Cię złapały? masz net w komórce? napisz co się dzieje.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

zapraszam

Jak ciężko to czytać.

Postąpiłabym tak samo jak Ty, jeszcze pewnie obrażona walnęłabym drzwiami
ja bym pewnie cicho siedziała, a później przeżywała, że o swoje nie walczyłam