|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.III
Dzięki Betty - nienarodzona
Proszę o pomoc, szukam stroika, lub woalki, jak wiecie. Mam parę propozycji których ceny nie zabijają ![]() Wyraźcie proszę swoje zdanie ![]() http://www.exposeakcesoria.pl/pl/p/Dobrawa/486 http://allegro.pl/stroik-fascynator-...040978975.html http://allegro.pl/jmart-welon-woalka...999523652.html http://www.exposeakcesoria.pl/pl/p/Minako-2/450 Coś mnie wzięło na pióra. Myślę, że nadają takiej lekkości. Przyszła teściowa powiedziała cytuję " nie wkładaj piórek z dupki na głowę" oczywiście, żartem, ale kazdy żart.... Kto by sie przejmował
|
|
|
|
|
#542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój nic, babcia mego chłopa jak zobaczy mnie w szarej sukni to padnie trupem Zresztą Teściowej tez pewnie się nie spodoba![]() 2 jest super
|
|
|
|
|
|
#545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowe i ich subtelne uwagi ![]() ![]() ![]() Podoba mi się 2 ![]() Cytat:
W tych kwestiach zamierzam zdać się tylko i wyłacznie na siebie, na moje potrzeby i na to jak JA będę się w tym dniu czuła Odrobina egoizmu nikomu nie zaszkodziła
|
||
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja teściowa jest fajna ale swoje za uszami "ma". Oglądając płytę z wesela co chwila wychwalała mojego męża. Jaki M. jest super, jak się uśmiecha, przystojny, pięknie wyglądał. Wszystkie jej koleżanki podobno mówiły tylko o nim, że wyglądał znakomicie, nawet poczułam się tak jakby mnie tam nie było
![]() Ponadto traktuje mnie jak małe dziecko, zwracając uwagę np. na "białe rzeczy pierz z białymi, czarne z czarnymi a kolorowe z kolorowymi", "okna musisz myć przynajmniej raz na dwa tygodnie", "M. bardzo lubi to i tamto, musisz mu to gotować", tyle, że z mężem mieszkamy razem już 7 lat, dwa lata po ślubie a teraz wychodzą... Edytowane przez betty0502 Czas edycji: 2013-03-06 o 13:22 |
|
|
|
|
#547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykre to jest, bo gdyby nie Ty na tym ślubie, to jej syn nie byłby takim pięknym panem młodym ![]() Poza tym widziałam na zdjęciach jak wyglądałaś - teściowa i jej koleżanki są po prostu najnormalniej w świecie przezazdrosne
|
|
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, ja na Teściową nie narzekam - może dlatego, że rzadko będę bywać - my w Gliwicach, a mój przyszły mąż pochodzi spod Kalisza, także myślę, że liczymy każde Święta, ważniejsze imprezy rodzinne, noo może wyjdzie raz na miesiąc
![]() Zresztą ona też mnie za dobrze nie zna - z chłopem poznaliśmy się na studiach we Wrocławiu, więc na przestrzeni 3 lat byłam tam raptem ze 4 razy...i to maksymalnie na 5 dni Ale oni są bardzo tradycyjni, już pierścionek zaręczynowy (drobniutki, z białego złota) napotkał się ze zdziwieniem ale to już 'prateściowej'= matki Teściowej ("NAPRAWDĘ Ci się podoba"?) - a ja po prostu wolę proste, skromne projekty i nie przepadam za przepychem i złotym złotem Natomiast wiem, że ona jest raczej daleka od bycia specjalnie złośliwą, jest otwarta, rodzinna, sympatyczna. Jedyne co, to nigdy mi nie wybaczy ( i to wiem na pewno), że jej syna zabrałam tak daleko. Na szczęście w domu ma jeszcze trójkę dzieci, w tym jedno już pożenione
Edytowane przez sugarfreeee Czas edycji: 2013-03-06 o 13:53 Powód: dubel |
|
|
|
|
#549 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio widujemy się rzadko, właściwie na jakiś okazjach, jest na mnie obrażona ale o co? ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
może dla teściowej gorzej? plener mieliśmy 3 miesiące po ślubie, ponieważ czekaliśmy na pogodę
|
||
|
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A myślałam, że tylko pod jednym dachem mogą być takie cyrki ! Chamstwo ze strony teściowej. Wolność Tomku w swoim domku. Co jej do tego kiedy rolety opuszczasz, czy kiedy myjesz okna
|
|
|
|
|
|
#551 |
|
BAN stały
|
Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę że jak to samo mówi teściowa i własna matka to teściowa się wtrąca a matka doradza.
|
|
|
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
Moja przyszła teściowa to fajna babka. Jednak nie ujmując jej niczego to totalne bezguście. Na wesele swojego młodszego syna poszła w czymś co wyglądało jak... podomka. Fatalnie i nie na miejscu jak na mama pana młodego...
Także w kwestii wyglądu nie jest dla mnie żadnym autorytetem ![]() Odnośnie woalek to mam bardzo wielką ochotę na ta która ma czerwone dodatki - koraliki, bardzo mi się podoba
|
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#554 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my już jesteśmy " w połowie" jeśli chodzi o zapraszanie gości... narazie nikt nie odmówił PS. zaproszenia dla rodziców super sprawa też już wręczyliśmy i byli bardzo mile zaskoczeni i zadowoleni stoją w honorowym miejscu na komodzie tak by wszyscy mogli je zobaczyć
|
|
|
#557 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja zawsze mówi że tak mam rację, że się jej podoba, że też lubi...... później szwagierce opowiada że ta gosia to dziwak :P Ale co tam ..... ![]() Poza tym dziewczyny nie nadążam za wami rano lecę do pracy, potem coś pozałatwiać, popołudniu moja mała już mi "spódnicy nie puści" .... "Zaliczyliśmy" nauki przedślubne: trzy spotkania: 2 po godzinie trzecie - 27 minut a tak sie martwiłam że spędzimy tam całe wieczory ......Macie kogoś z polecenia kto robi kolczyki ślubne (potrzebuję nietypowe- czarne) metodą sutache - ? Jak dobrze napisałam? Marzą mi się takie czarne z dodatkiem bieli lub fioletu ......
|
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
http://lianna.blox.pl/tagi_b/248410/Anna-Lipowska.html
na DD TVN była całkiem niedawno ;-)
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Piękne ....
ale kosmiczne ceny. Pewnie dlatego że juz reklama w DD poszła ![]() szukam tak samo pieknych ale conajmniej połowę tańszych. Już rozesłałam zapytania na alllegro i mam fajna babke na Fb może ona coś zaproponuje rozsądnego
|
|
#560 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
są prześliczne, a zapłaciłam chyba 80zł. Pani sprzedaje w Gliwicach. Polecam, bo jest bardzo miła
|
|
|
|
|
|
#561 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny, tak sobie was podczytuję i postanowiłam się przywitać. Co prawda pisałam w części II ale od tego czasu sporo się zmieniło. Przygotowania idą nawet dobrze jak na mnie :P
Sala - jest Suknia - szyje się Dj - załatwiony Fotograf - jest Wizażystka - jest Jestem na etapie wybierania zaproszeń i poszukiwania wymarzonych butów. No i szukam fajnego fryzjera, bo wizję fryzury już mam. Wymarzyłam sobie te buciki ale są drogie i boję się wydać tyle kasy w ciemno. wiecie może gdzie można dostać te buty taniej? http://www.heels.com/womens-shoes/ra...lla-satin.html Zakochałam się w nich bez pamięci
|
|
|
#562 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Sugarfreee, coś dla Ciebie
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=633102I jeszcze jakby któraś chciała zamiast zwykłego bolerka: http://allegro.pl/nowy-sweterek-bole...078635328.html http://allegro.pl/nowy-sweterek-slub...078633011.html Edytowane przez madziocha Czas edycji: 2013-03-13 o 07:51 |
|
|
|
|
#564 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę jeszcze o butach z firmy Menbur. Kupiłam wczoraj Twój Styl i były tam kupony zniżkowe chyba 30%na lukamo.pl poczekam na nową kolekcję i może coś znajdę fajnego. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- madziocha widzę, że tego samego dnia ślubujemy. Jak Twoje przygotowania?
|
|
|
|
#565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Oja, super dzięki! ![]() (odpiszę na maila wieczorem, bo zaraz do pracy wychodzę )
|
||
|
|
|
|
#566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż'owi pozostał cąły strój, z całokształtu to wódka no i kilka ręcznie robionych rzeczy, które produkujemy. Pierdoły typu ręcznie robiona figurka na tort, albumy na podziękowanie dla rodziców. No i nauki, z którymi startujemy po świętach. Jeszcze rozglądam się za dodatkami dla siebie: biżuteria, bolerko itp. A u Ciebie jak? Gdzie macie ślub i wesele? |
|
|
|
|
|
#567 |
|
Rozeznanie
|
Ślub mamy w Sanktuarium na Koperniku a wesele w Hotelu Laguna w Niewieszy.
Ja jeszcze nie dotarłam do biżuterii i bolerka :P utknęłam z butami. W sobotę idziemy do Marysieńki wybierać tort i chyba zamówimy już obrączki które sobie upatrzyliśmy. My nauki też mamy po świętach, organizowane są warsztaty przedmałżeńskie u nas na koperniku, fajnie bo piątek o 18:00 się zaczynają, sobota i niedziela chyba do 13:00 i po wszystkim
|
|
|
#568 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byliśmy też w Marysieńce na degustacji, ale o tym już pisałam wcześniej ![]() I pochwal się co za obrączki wypatrzyliście
|
|
|
|
|
|
#569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z kolekcji ślubnej są takie np https://www.menbur.eu/club/collectio...rili/005437/04 Osobiście z propozycji ślubnych najbardziej podobały mi się te: https://www.facebook.com/photo.php?f...size=458%2C474 nie chciałam jednak butów typowo ślubnych, więc zdecydowałam się na inne. A wybór naprawdę ogromny
|
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
Zamówiłam sukienkę w salonie Anna w Gliwicach, jest to suknia z limitowane kolekcji Justin Alexander (Romeo i Julia) i niestety nie ma zdjęć na necie
Jest to rybka w kolorze ivory, na nią nakładana jednowarstwowa spódnica z jedwabnej organzy, z trenem. Na dole spódnicy naszyte są kwiaty. Będzie trochę przerobiona, dekold w serduszko (bo jest taka lekka łódka), pas będzie w kolorze toffi/cappucino Planuję po oczepinach zdjąć spódnicę i mieć rybkę. Do rybki chciałabym dokupić inny pas, długi z kokardą żeby odmienić całkiem suknię.Chciałabym mieć buty z odkrytymi palcami, w kolorze nude, cappucino albo beżu z kokardką albo kwaitem w stylu tych z sukni.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.

Zresztą Teściowej tez pewnie się nie spodoba

Odrobina egoizmu nikomu nie zaszkodziła