Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-06, 10:19   #3031
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Dzień dobry żabki

Wczoraj nie mogłam połączyc sie z netem pojadłam zupką gulaszową Tż-a,zrobiłam sobie pyszną herbatke z cytryną i ...lipa położyłam sie więc wczesniej bo po 22 i padłam.Tyle czasu na dworze po zimowym siedzeniu w domu mnie wykonczyło.

Ja juz pojadłam,popiłam,witamink i itp. zazyłam Pieskowy obrządek zaliczony.
Umyłam włosy i schną sobie same ....
Biore sie za zaległości
Stary 2013-03-06, 10:23   #3032
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie wiosna,rosną brzuchy,prawie każda czuje ruchy-Mamusie VII-VIII 2013! cz.6

Dzień dobry

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39599177]Hej

Zaraz nadrobię, pochwalę się tylko

Wszystko OK Wszystkie narządy OK, w główce OK, serduszko, żołądek, nerki, kręgosłup, kończyny, pępowina, wszystko dobrze. TP 18.07, więc w porządku. Waży 350 g i jest na 100000% chłopcem Widziałam buźkę, przepadłam... [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem po wizycie))

mam ZDROWĄ DZIEWCZYNKĘ)
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ale cudowne niusy

Kochana, myslalam o Tobie mocno caly dzien i trzymalam wszystkie 4 kciuki

Domcia, jak wspaniale chyba chcialas dziewuszynke po cichu, cooooo?

Piekne imie i tez powaznie rozwazalam

Moja Ty siedz w tym lozku, pranie sie co najwyzej zasmierdnie i jutro drugi raz wlaczysz

To ja Ci powiem: ma nogi tam, gdzie moja Lilo, zupelnie na dole

Ja tez po wizycie i juz nigdy nie pojde na NFZ, strata czasu
Z nowosci - Lilo miala chyba otwarte oczka juz . Musze sprawdzic na necie, czy to mozliwe. Poza tym zaslonila kreseczke, schowala buzinke i prawie mi za kregoslup wlazla, tak uciekala od KTG - tylko lapka machala i kolanem celowala idealnie tam, gdzie ginka dociskala glowice takich kopow jeszcze nie zebralam dotad
Zdjecia nie dostalam , poza tym cienkie to USG bylo, moj prywatny gin ma sto razy lepsze dobrze, ze za tydzien ide do niego.
Babka za to sumienna pod katem badan, pomiarow, wynikow etc. - no i jest darmowa i badania tez...
A moj gin karte ciazy i cisnienie ma w nosie totalnie

Chcialabym moc z nich dwojga zrobic jednego Super-Gina-Mutanta
Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
No to jestem
Dzidziuś zdrowy, ładnie rośnie, fikał sobie jak go podglądaliśmy no i rozchylił mamie nóżki
Ogłaszam iż dołączam do niebieskiego klubu Będzie SYNEK
W ogóle się nie spodziewałam. Tż jest w siódmym niebie i oszalał z radości Ja to jeszcze nie mogę dojść do siebie i chyba nie mogę uwierzyć
Gratuluję dziewczyny udanych wizyt no i poznanych płci

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Misie Ptysie Kolorowe
Ja tylko na chwilę. Niestety za dużo wszystkiego na głowie i nie mam czasu do Was regularnie zaglądać :-( odliczam już dni do zwolnienia i wtedy mam nadzieję będe mogła sobie z Wami normalnie posiedzieć
W skrócie u nas wszystko ok. Wczoraj byłam na wizycie u ginki i też mnie uspokajała. (dla przypomnienia na połówkowym wyszły w serduszku Antosia dwa ogniska hiperechogenne) Mówiła, że nie widzi nic co mogłoby świadczyć o jakimś problemie więc nie mam się czym martwić a dla pewności mam jechać na to echo serca do Warszawy. No i niby martwić się nie mam czym ale na badania dodatkowe wysyła
Lece paaaa
Lepiej sprawdzić i sie uspokoić niż martwic się całą ciążę dobrze, że pani doktor nic złego nie widzi

Ja wczoraj tez wizytowałam. Stres byl maksymalny, ale na szczęście wszystko jest ok. Dzidzi rosnie ładnie, serduszko bije, wyniki badań prenatalnych dobre, niskie ryzyko wad płci nie poznalam bo usg było szybkie, po to aby sprawdzić serduszko i czy dzidzia rośnie, za 4 tygodnie połówkowe więc będziemy mieć dokładne usg. Przytyłam 1,4 kg w ciągu 4 tygodni, co mnie dziwi przy ogromnej ilości jedzonych przeze mnie słodyczy
Pobrała mi jeszcze wymaz na posiew bo nie podoba jej się moja wydzielina, no i na wyniku cytologii tez pisze że mam za obfitą florę bakteryjną.

dziekuję za wszystkie kciuki.

Na jakiś tydzien jestem spokojna

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:24   #3033
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
witam

wczoraj na wizycie lekarz powiedział, że mam odstawić tabletki dla ciężarnych (biorę elevit). powiedział, że wyniki mam super i branie dodatkowych witamin spowoduje, że mogę za dużo przytyć lub że dzidzia będzie większa. nie wiem co teraz, bo mam elevit 100 sztuk prawie nowy (zużyłam może 10 tabletek). i szkoda mi wyrzucić tak sobie ponad 100 zł..
Wiesz, może się okazać, że po następnych badaniach znowu będziesz ich potrzebowała (oczywiście tego Ci nie życzę )

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
A nie pomyślałyście, że może ona wcale w ciązy nie jest?? Moze ma surogatkę, a te szpitalne szopki to tylko na pokaz były
To całkiem logiczne i wyjaśniałoby jej świetny wygląd i brak brzuszka

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:25   #3034
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Magolina Cudnie
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:25   #3035
enlevee
Zakorzenienie

magolina bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z Tobą i Maluchem
Właśnie się zastanawiałam jak Twoja wizyta, bo wszystkie zdały relację, a Ciebie nie było

Heeeeej Rockyyy powiem Ci, że mnie też wczoraj ścięło z nóg koło 22
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:25   #3036
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Wiesz, może się okazać, że po następnych badaniach znowu będziesz ich potrzebowała (oczywiście tego Ci nie życzę )
Ja też bym się wstrzymała, przed nami jeszcze połowa ciąży. A poza tym te witaminy można wykorzystać później, jak lecą włosy po porodzie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:27   #3037
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dzień dobry żabki

Wczoraj nie mogłam połączyc sie z netem pojadłam zupką gulaszową Tż-a,zrobiłam sobie pyszną herbatke z cytryną i ...lipa położyłam sie więc wczesniej bo po 22 i padłam.Tyle czasu na dworze po zimowym siedzeniu w domu mnie wykonczyło.

Ja juz pojadłam,popiłam,witamink i itp. zazyłam Pieskowy obrządek zaliczony.
Umyłam włosy i schną sobie same ....
Biore sie za zaległości
Dzień Dobry
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja wczoraj tez wizytowałam. Stres byl maksymalny, ale na szczęście wszystko jest ok. Dzidzi rosnie ładnie, serduszko bije, wyniki badań prenatalnych dobre, niskie ryzyko wad płci nie poznalam bo usg było szybkie, po to aby sprawdzić serduszko i czy dzidzia rośnie, za 4 tygodnie połówkowe więc będziemy mieć dokładne usg. Przytyłam 1,4 kg w ciągu 4 tygodni, co mnie dziwi przy ogromnej ilości jedzonych przeze mnie słodyczy
Pobrała mi jeszcze wymaz na posiew bo nie podoba jej się moja wydzielina, no i na wyniku cytologii tez pisze że mam za obfitą florę bakteryjną.
Za wizytę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:29   #3038
Ewusia709
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Ja wczoraj tez wizytowałam. Stres byl maksymalny, ale na szczęście wszystko jest ok. Dzidzi rosnie ładnie, serduszko bije, wyniki badań prenatalnych dobre, niskie ryzyko wad
Super bardzo się cieszymy z takich dobrych wieści z rana

Wiecie co, ja to codziennie chodzę spać o 21, więc o 22 jak Wy "padacie" to ja się juz przekręcam na drugi bok

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:29   #3039
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
No fakt Amanda to z dynastii Mi osobiście jakoś to imie za poważnie brzmi. Jak to zdrobnić? Andzia? Ale dla dorosłej laski to spoko , chociaz imion typu samata amanda wspomniana jessika to mi sie źle kojarza.
ja mam kuzynkę Amandę i mi się to imię podoba, mówiliśmy na nią po prostu Amandzia, a znajomi na nią mówią Ama

Cytat:
Dzień dobry Mamusie

My się dziś witamy w 24tc
Waga znów mnie zaczęła straszyć od kilku dni znów pędzi jak szalona
I zapomniałam co Wam chciałam jeszcze napisać... To napiszę później
gratuluję 24 tygodnia

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Bo jedną paką wszystko z allegro szło

I witamy serdecznie w 24 t
brawo
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Hej dziewczynki, za mną męcząca noc, bo miałam straszny katar alergiczny. Nie spałam ja i TŻ oczywiście też nie, bo się smarkałam co minutę. Mały też nie spał i kopał
Biedny TŻ miał na rano i pisał, że ledwo daje radę w pracy
Na drugi raz biorę poduchę i idę spać do drugiego pokoju z kotem

Mały od rana kopie, aż widać
współczuję kataru, wiosna idzie to dużo osób narzeka na alergię, ja mam na szczęście tylko na słońce i na osy
Cytat:
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...018960222.html

Ja mam te... bo z guzikami jak dla mnie za dużo roboty
fajne te koszule, ja jedną dostałam od koleżanki, też właśnie jakoś tak się cyca wyciąga

Cytat:

No i - WITAM SIE OFICJALNIE W 6 MIESIACU
gratulacje i też nie cierpię koszul nocnych
Cytat:
Witam sie z rana
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Fajnie , że kolejne maluchy pokazały co maja między nóżkami.

My wcoraj z TZ ustaliliśmy imię dla córy i bedzie BIANKA Mi to imie bardzo sie podoba TZ trzeba było przekonywac. Synek miał być OKTAWIAN wiec TZ chciał Oktawie ale jak dla mnie to to troche poważnie i nie można zdrobnić Wiec malenstwo ma już imie i można sie zwracać oficjalnie - BIANKA
ładnie Bianka, Oktawian strasznie mi sie nie podoba, jak oktany w paliwie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610519]Bry.

U mnie problemów ciąg dalszy, później zadzwonię do gina z pytaniem, co robić.

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!!!!!!!!!![/QUOTE]
współczuję problemów jelitowych, ja też meczę się z moim żołądkiem, a wizytę u rodzinnego mam dopiero w poniedziałek

co do wypłat to ja tez dostałam w tym miesiącu mniej o 170 zł
i miałam koszmarny sen, który 3 razy mi się śnił, będzie na biało bo bardzo drastyczny:
śniło mi się, że poszłam do toalety i miałam krew na wkładce a w toalecie pływała mój syn n sen okropny po prostu bódziłam się i to samo mi się potem śniło, straszne uczucie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:29   #3040
Rockyyy
Zakorzenienie

Trzymam mocno za dzisiejsze wizyty

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja wolę lasagne z Lidla, duże opakowanie na 2 osoby wystarczą
trzeba przetestowac,moj Tż sie nie oprze
Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Jestem, jestem i podczytuję was Ostatnio nawet pisałam, witałam się i wogóle, ale nikt nie zauważył Na chwilę obecną cieszę się czasem spędzanym z tż-do czwartku-bo potem znów tydzień lub dwa się nie widzimy, no i zmagam się z problemami życia codziennego i rodzinnego. Coraz częściej czuję ruchy dziecka, dziś znów pół dnia się wierciło i kopało Tż też próbował poczuć,ale chyba jeszcze za wcześnie w moim przypadku,by było czuć przez brzuch (łożysko z przodu plus warstwa tłuszczyku amortyzuje). Czytam namiętnie W oczekiwaniu na dziecko i Pierwszy rok życia dziecka, obie książki polecam, naprawde wyczerpujące odpowiedzi na wieeele pytań

Tak wogóle to....

GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT W OSTATNICH DNIACH I POZNANIA PŁCI!!!

...i oczywiście trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Kochana fajnie ze sie odezwalas,pisz z nami czesciej jesli czas Ci pozwoli.Pamietamy o Tobie
Cytat:
Podkłady tez już mam
Ja jestem ful wypas przygotowana do rodzenia
podziwiam
Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
hejoo szukałam czegoś fajnego na wielkanocne dekoracje i trafiłam taką stronkę http://sztukaniepowazna.blogspot.com/p/kursy.html

Dobre instrukcje i nie tylko na wielkanoc
Oblukam
Cytat:

Cytat:
się cieszyła, że wszystko wcześniej dała rade kupić, bo teraz zostało by wszystko tylko na głowie męża A jej wystarczy, że to on musi torbę do szpitala spakować
Także wbrew pozorom nie ma na co czekać- tak mi się wydaje
Noo.....mnie ostatnio dopadają nowe paranoje i modle sie codzien zeby Laure donosic do lipca.Tłumacze jej ze kijowo byc wczesniakiem Niech poczeka,bedzie spod znaku raka jak jej tata I babcia
Cytat:
Witam sie z rana
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Fajnie , że kolejne maluchy pokazały co maja między nóżkami.

My wcoraj z TZ ustaliliśmy imię dla córy i bedzie BIANKA Mi to imie bardzo sie podoba TZ trzeba było przekonywac. Synek miał być OKTAWIAN wiec TZ chciał Oktawie ale jak dla mnie to to troche poważnie i nie można zdrobnić Wiec malenstwo ma już imie i można sie zwracać oficjalnie - BIANKA
Bardzo ładnie.

Zadzwoń,po co masz się męczyc
Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
graty za 6 miesiąc, ja się witam w 19td

Cytat:
Bardzo ładne imię Oktawia kojarzy mi się z modelem auta.. Skoda Octavia

Do mnie wczoraj siostra smsa pisze:
- "Co powiesz na Eryka albo Manfreda?",
- ja na to, że 'niebardzo i za wymyśle'.
Później rozmawiałam z mamą przez tel i ona do mnie:
- "No co..nie chcesz Eryka? albo Manfreda..Maniusia?",
- ja na to: "Eryk kojarzy mi się z 'Modą na sukces'", a Manfred, to jak ten mamut z 'Epoki lodowcowej'",
- mama: "No to co..wolisz Sida?" :
Stary 2013-03-06, 10:33   #3041
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
i miałam koszmarny sen, który 3 razy mi się śnił, będzie na biało bo bardzo drastyczny:
śniło mi się, że poszłam do toalety i miałam krew na wkładce a w toalecie pływała mój syn n sen okropny po prostu bódziłam się i to samo mi się potem śniło, straszne uczucie
Obyś już nie miała takich snów!

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:43   #3042
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Poczucie humoru, bardzo ważna rzecz!

Wymagane dokumenty:

• aktualny dowód osobisty,
  • aktualny dokument ubezpieczenia,
  • karta przebiegu ciąży,
  • wyniki badań: grupa krwi, HBS, OWA, GBS (oryginały).

Rzeczy dla rodzącej:

• dwie bawełniane koszule,
  • szlafrok,
  • pantofle,
  • klapki pod prysznic,
  • dwa ręczniki i ręczniki papierowe,
  • podpaski bawełniane,
  • majtki poporodowe, siatkowe,
  • biustonosz bez fiszbinów,
  • przybory toaletowe,
  • sztućce, kubek,
  • woda mineralna niegazowana.

Rzeczy dla dziecka:

• kilka pampersów,
  • chusteczki nawilżone,
  • ubranka opcjonalne.
Lista z "mojego" szpitala, ale najlepiej dowiedzieć się w wybranym przez siebie

Oprócz tego dziewczyny na bieżąco dopisują, żeby zabrać krem na odparzenia, jakiś nawilżający dla Maluszka, czekoladę na poród, ewentualnie jakiś odtwarzacz mp3, kanapki (bo niewiadomo kiedy dadzą Ci jeść po porodzie), maść na brodawki, i lusterko bo na oddziale nie ma czegoś takiego

No po 36 tygodniu można się już wszystkiego spodziewać
Chciałabym nie przenosić

Na razie mebelki i łóżeczko nam schodzą na drugi plan, bo jeszcze trzeba pokoik wymalować Ale w kwietniu zaczniemy inwestować

Ja słyszałam, że nawet jak potem schodzisz z podkładów na normalne podpaski to też powinny być bez skrzydełek Ale nie wiem czemu...

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Są takie podkłady jednorazowe, które jak pobrudzisz to się wyrzuca... na oddziałach dają Ale warto mieć kilka swoich dla własnej wygody, żeby nie chodzić i nie prosić ciągle

9 to przyzwoita godzina
Dzieki za liste.Jak dopadne ze swopjego szpitala to tez dorzuce.
Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wam się podoba imię AMANDA? Bo mąż mnie nakłania na to imię
Hm....nie jest złe.Tak jak Domciątko pisała fajnie sie je skraca-Mandy Mandi
Ale tez zalezy jakie macie nazwisko i jak sie bedą miec do siebie.A poza tym jak Wam sie jakies imie podoba to dawajcie .Wam sie ma podobac a nie innym Takie jest me skromne zdanie.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39611058]OK, sucharki i węgiel (3 razy po 3 tabletki), herbatka niesłodzona, 2-3 l na dzień.[/QUOTE]
wyjdziesz z tego
Cytat:
Dzień dobry

Nie spałam ja i TŻ oczywiście też nie, bo się smarkałam co minutę. Mały też nie spał i kopał
Biedny TŻ miał na rano i pisał, że ledwo daje radę w pracy
Na drugi raz biorę poduchę i idę spać do drugiego pokoju z kotem

Mały od rana kopie, aż widać
Biedulko
Stary 2013-03-06, 10:45   #3043
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej sprawdzić i sie uspokoić niż martwic się całą ciążę dobrze, że pani doktor nic złego nie widzi

super, że wszystko dobrze, malutko przytyłaś

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39604898]Dziewczyny jedzcie na zdrowie... Ja nie mogę znowu nic :/ Boziuuuuu ja chcę zdrowe jelita ;(

[/QUOTE]
ja też nie chcę mieć problemów żołądkowych, wczoraj jadłam na obiad ziemniaki, warzywa i mięso na parze bez soli a mojemu żołądkowi i tak się to nie podobało

Cytat:
gratuluje udanych wizyt, ciesze sie razem z Wami
u mnie tez w porzadku, malutka wazy juz 400 gr i za poltorej tygodnia czeka nas polowkowe, idziemy na 4d. lekarz zrobil podstawowe wymiary, sluchalismy serca- wszystko w porzadku
gratuluję udanej wizyty, ale twoja dzidzia już duża

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedziała, że moja przyjaciółka wychodzi za mąż 13.07! Zabiję ją za ten termin!
moja też niedługo po moim porodzie bierze ale akurat dała mi miesiac czasu na dojście do siebie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie ryczałam u lekarza
mi się tylko raz zdażyło w szpitalu jak zaczełąm krwawić i myślałam, ze już po wszystkim a jak usłyszałam serduszko to tak wyłam że lekarka mnie do porządku doprowadzała
Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Witajcie wróciłam i zanim was nadrobię szybkie pytanie, siedząc u ojca poczułam nagle w okolicy pępka jakby mnie prąd kopnął aż podskoczyłam, było to dość nieprzyjemne, aż się mój brat przestraszył tak podskoczyłam, po ok godzinie znów sie to powtórzyło. Do tego zapomniałam założyć dziś wkładkę i mam połowe majtek mokrą i nie jestem w stanie stwierdzić czy jak zakładam wkładkę to tez mam tak mokro czy nie, czy dziś tylko tak mam. Czy któraś miała coś podobnego? Czy mam się czego obawiać i lepiej dzwonić do gina czy poczekać i poobserwować?
ja miałam takie prądy w okolicach pępka- jelita a co do mokrych majtek tez mis ie to zdarza czasami, obserwuj siebie dalej i w jak będziesz miała wątpliwości to dzwoń do gina
Cytat:
dziewczyny, jestem po wizycie))

mam ZDROWĄ DZIEWCZYNKĘ)
śliczności

dzisiaj zdałam sobie sprawę, ze ja w ciąży nie mam ani jednego zdjęcia w całości tylko brzuch robiłam, muszę to koniecznie nadrobić

Łukaszek
Stary 2013-03-06, 10:48   #3044
lachryma
Zakorzenienie

z tabletkami macie rację, poczekam ze sprzedażą, mogę je zużyć po porodzie
Stary 2013-03-06, 10:48   #3045
madi82
Zakorzenienie

a u mnei w pracy dziś handel obnośny zakupiłam 3 pary majt w tym 2 takie babciowe za pepek coby mnei nie gniotły hehehehe 20 zł wydałam i luzik 3 majty nowe mam

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:49   #3046
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Dzień dobry Pięknym Mamusiom

Cytat:

Gratki! Leci szybko ten czas
Cytat:

Ładne. Też braliśmy pod uwagę gdyby była dziewczynka

Bidulka, po tym ęglu powinno przejść
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Cześć Misie Ptysie Kolorowe
Ja tylko na chwilę. Niestety za dużo wszystkiego na głowie i nie mam czasu do Was regularnie zaglądać :-( odliczam już dni do zwolnienia i wtedy mam nadzieję będe mogła sobie z Wami normalnie posiedzieć
W skrócie u nas wszystko ok. Wczoraj byłam na wizycie u ginki i też mnie uspokajała. (dla przypomnienia na połówkowym wyszły w serduszku Antosia dwa ogniska hiperechogenne) Mówiła, że nie widzi nic co mogłoby świadczyć o jakimś problemie więc nie mam się czym martwić a dla pewności mam jechać na to echo serca do Warszawy. No i niby martwić się nie mam czym ale na badania dodatkowe wysyła
Lece paaaa
Nie martw się. Zrobisz badanie i będziesz już spokojna do końca o malucha

Cytat:
Hej! Dzwoniła teściowa - już po zabiegu i prawdopodobnie jutro ją wypiszą :P
Jedziemy zaraz ją odwiedzić. A później jadę na próbę śpiewu - miałam jechać sama, ale mąż się boi o mnie i powiedział, że podwiozę go na PKP w Otwocku i sobie wróci Kochany jest taki, że ojeju! Poprawiło się już u nas... Ach...
Dobrze że już lepiej
Cytat:
ale księżna Kate ogólnie jest jak szczypiorek, mam czasami wrażenie, że jak mocniej zawieje to się przewróci
No tak ta GRUBA się odezwała
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No jest ... ale ona ma już pół ciąży za sobą, nic nie widać. Chodzi piękna, wypoczęta. Podobnie z aktorkami jest, a ,,normalne" kobiety tak nie mają.
Bo ona tylko leży i pachnie. Nawet majty jej na doopę wciągną jak nie będzie miała ochoty się przychylić

Cytat:
Dzień dobry

Brawa dla dzidziulka że się ładnie rozwija

U mnie remont łazienki ciąg dalszy
Dwa dni kuli, teraz wiercą i rżną. Głowa mi chyba eksploduje. A kurz mam wszędzie taki, że nawet na kanapce go czuje
Jak się mój Syn nasłucha tych odgłosów to jakimś budowlańcem chyba zostanie

edit: Fajnie to brzmi Mój Syn Jeszcze się nie oswoiłam

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.

Edytowane przez Adriana07
Czas edycji: 2013-03-06 o 10:52
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:49   #3047
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

dzisiaj zdałam sobie sprawę, ze ja w ciąży nie mam ani jednego zdjęcia w całości tylko brzuch robiłam, muszę to koniecznie nadrobić
ja robiłam od początku, na pamiątkę.
niektóre mi się nie podobają, bo wyglądam strasznie, ale sobie zawsze myślę, że to dla mojej córki robię, aby jej pokazać pewnego dnia piękny album.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:51   #3048
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Muszę się wziąć za sprzątanie. O jak mi się nie chce d...pska ruszyć.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Mnie sie Amanda z Dynastią kojarzy (czy tylko ja taka stara jestem, że ją pamiętam?)
Ja tez ,,Dynastei" pamiętam. I Cristel i Alexis
Cytat:
Hej! Dzwoniła teściowa - już po zabiegu i prawdopodobnie jutro ją wypiszą :P
Jedziemy zaraz ją odwiedzić. A później jadę na próbę śpiewu - miałam jechać sama, ale mąż się boi o mnie i powiedział, że podwiozę go na PKP w Otwocku i sobie wróci Kochany jest taki, że ojeju! Poprawiło się już u nas... Ach...
Super.Fajnie ze sie o Wasz dwupaczek troszczy.
Cytat:
Dobrze, że się u Was poprawiło.. a skoro jedziecie do Teściowej nie zapomnijcie wziąć zgrzewki wody
i drobne na TV
Cytat:
Trzeba było jej powiedzieć "Pani! ja jestem w ciąży..już nigdy nie będę wypoczęta"
Samo zycie
Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

Weź, ja nie mogę patrzeć na te wszystkie gwiazdy, aktorki, księżne itp. w ciąży. Nawet w filmach wszystkie są super piękne, a tydzień po porodzie szczupłe.

.
A ja na to leję.Wiadomo ze są wymalowane,wystylizowane. A pewnie z rana wyglądają gorzej ode mnie
Cytat:
wystarczy się popatrzeć na Kim Kardashian jak zbrzydła w ciąży i od razu będzie nam lepiej
noo,wielorybica jak sie patrzy
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39612020]Tak, Zuza. I całkiem realistyczne podeszli do tematu (w NW, Klanu nie oglądam). Fakt, dobrze, bo na co dzień ludzie nie zdają sobie sprawy, ile kobiet ten problem dotyka.

.[/QUOTE]
Dokładnie.Ja tez nie zdawałam sobie sprawy dopóki nie poleżałam 2 tyg. na patologii w poprzedniej ciąży
Stary 2013-03-06, 10:53   #3049
Konto usunięte

Cytat:
Dobra decyzja. Jednak przy porodzie trochę krwi się traci, a potem dziecko wysysa resztki składników z mlekiem. Przeważnie witaminy dla ciężarnych mogą brać również matki karmiące, ale lepiej to skonsultować z ginem (chyba, że nie chcesz karmić piersią, to na pewno się przydają).

A co do snów - ja mam bardzo często złe sny przed wizytą. Np. plamienie czy krwawienie. No cóż, stresy, a wyobraźnia nie próżnuje. Sny w ciąży są i tak bardzo pokopane, a już takie wynikające ze stresu to wcale.
Stary 2013-03-06, 10:54   #3050
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
gratuluje udanych wizyt, ciesze sie razem z Wami
u mnie tez w porzadku, malutka wazy juz 400 gr i za poltorej tygodnia czeka nas polowkowe, idziemy na 4d. lekarz zrobil podstawowe wymiary, sluchalismy serca- wszystko w porzadku
Dobrze ze wszystko ok

Cytat:
wystarczy się popatrzeć na Kim Kardashian jak zbrzydła w ciąży i od razu będzie nam lepiej
Własnie mialam o niej wspomniec sliczna dziewczyna ale figure ma teraz jak bomba

Cytat:
Dzień dobry

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt no i poznanych płci

Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 10:56   #3051
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
co do pępka to moj jakby troche wyskoczył, ale nadal jest w srodku, myslicie ze juz tak zostanie?
ja jeszcze tej brazowej linii nie mam
może jeszcze wyskoczyć, jeszcze wszystko przed tobą, mi też trochę się płytszy zrobił
Cytat:
Uwierz mi, że widać

Byliśmy na weekdend na tym roczku u mojej chrzestnicy i wujek męża pytał ile przytyłam, bo ostatnio to taka szczuplutka byłam
Swoją drogą niefajne są takie komentarze. Ciekwawe, czy jakbym przytyła ot tak to odważyłby się to skomentować. Ale jak w ciąży to można. Burak.

Co się śmiejesz
a wujek masakra

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
jak chodzicie ubrane do gin??
bo wizytuje w czwartek, mam ta sukienke maxi dress i kusi mnie zeby ja ubrac, ale musiałabym załozyć rajstopy, a mam badanie też na samolociku i nie wiem
ja zawsze normalnie się ubieram, spodnie i bluzka, nie przeszkadza mi paradowanie nago, może dlatego, ze do kobiet chodzę

jeszcze miałam pisać, kupiłam w lumpku śpiworek tylko nie wiem czy synek mi to wybaczy bo jest różowy jak spotkam drugi niebieski to oddam ten dziewczynce a jak nie to będzie spa w różowym

Łukaszek
Stary 2013-03-06, 10:57   #3052
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

super ze wszystko wporzo
Cytat:
[

Heeeeej Rockyyy powiem Ci, że mnie też wczoraj ścięło z nóg koło 22
No jak pobyłam dłuzej na swiezym powietrzu to spałam dziś jak zabita.
Cytat:
Super bardzo się cieszymy z takich dobrych wieści z rana

Wiecie co, ja to codziennie chodzę spać o 21, więc o 22 jak Wy "padacie" to ja się juz przekręcam na drugi bok
Jak wstawałam o 5 do pracy to gasłam nawet po 20 czasem.
Cytat:
A mnie sie dziś sniło ze mnie serducho boli.I jak sie przebudziłam to kuło.Chyba to serce bo po lewej stronie.Ale napiłam sie wody,pochodziłam po domu i jak sie połozyłam to po chwili przeszło.Uff...
Cytat:

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a u mnei w pracy dziś handel obnośny zakupiłam 3 pary majt w tym 2 takie babciowe za pepek coby mnei nie gniotły hehehehe 20 zł wydałam i luzik 3 majty nowe mam
Haaa wypas Ja kupiłam miesiac temu 3 pary ale w większym rozmiarze i Tz sie smiał ze w nich utone a teraz?-elegancko sie w nich hasa,nic nie cisnie
Stary 2013-03-06, 11:00   #3053
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613057]

A co do snów - ja mam bardzo często złe sny przed wizytą. Np. plamienie czy krwawienie. No cóż, stresy, a wyobraźnia nie próżnuje. Sny w ciąży są i tak bardzo pokopane, a już takie wynikające ze stresu to wcale.[/QUOTE]
Co do snów to mi dzisiaj całą nos się dzieci śniły, Takie małe, że się nimi opiekowałam, pieluchy i te sprawy i obudziłam się zmęczona

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:01   #3054
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
ja robiłam od początku, na pamiątkę.
niektóre mi się nie podobają, bo wyglądam strasznie, ale sobie zawsze myślę, że to dla mojej córki robię, aby jej pokazać pewnego dnia piękny album.
pamiątka fajna, dlatego żałuję, ze nie robiłam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613057]Dobra decyzja. Jednak przy porodzie trochę krwi się traci, a potem dziecko wysysa resztki składników z mlekiem. Przeważnie witaminy dla ciężarnych mogą brać również matki karmiące, ale lepiej to skonsultować z ginem (chyba, że nie chcesz karmić piersią, to na pewno się przydają).

A co do snów - ja mam bardzo często złe sny przed wizytą. Np. plamienie czy krwawienie. No cóż, stresy, a wyobraźnia nie próżnuje. Sny w ciąży są i tak bardzo pokopane, a już takie wynikające ze stresu to wcale.[/QUOTE]
to fakt w ciąży są głupie sny, a ja sie trochę martwiłam bo mały spokojny jest i tylko od czasu do czasu pływa sobie i do tego ta dziewczyna co Teso wczoraj pisała...

czy któraś wie od którego tygodnia można usłyszeć bicie serduszka dziecka przez stetoskop? bo wczoraj kupiliśmy inny ciśnieniomierz taki tradycyjny bo inne ciągle nam nie pasowały i mam stetoskop. Wczoraj słuchałam brzuszka ale tylko moje flaki słyszałam jak się przelewa w brzuchu

Łukaszek
Stary 2013-03-06, 11:02   #3055
Konto usunięte

Ja do gina zawsze idę w gaciach, od chyba września nie miałam założonej spódnicy.
Ale zwykle mam albo dłuższą bluzkę albo sweterek, jednak nie krępuję się jakoś specjalnie. Przecież gin zagląda do środka, więc pewnie widok zewnętrzny go nie rusza specjalnie :P

Jak chodziłam na NFZ, to był taki system: poczekalnia, potem taka mini-poczekalnia dla ok. 3 kobiet - i jedna w łazience się przebierała i wchodziła do gina np. w spódnicy. I zawsze się zastanawiałam, czy w tej łazience już ściąga się majtki, czy nie Jak tak - no to spoczko, ale potem się siedzi w spódnicy bez majtek (po wyjściu z gabinetu znów do łazienki i ubieranko), ale jak się nie rozbiera majtek to co, potem tylko te majtki rozebrać przy ginie i zostawić je na krześle? Dziwne i to i to. Czasami się nie przebierałam w tej łazience, tylko u gina ściągałam np. na szybko legginsy z majtami.

A teraz u gina rozbieram się u niego, za parawanem i siup od razu na fotel, a potem się ubieram i na USG przez brzuch. Ale zimą ja ZAWSZE ALE TO ZAWSZE noszę rajstopy pod spodniami, więc przyjeżdżam zawsze wcześniej, rozbieram te rajstopy w łazience, żeby już mieć tylko gatki i majtki :P I potem po wizycie - ubieranko.

Uff ale ja to jestem problematyczna
Stary 2013-03-06, 11:06   #3056
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja jakoś nie mam oporu przed badaniem ginekologicznym. zawsze w spodniach i jakiejś dłuższej koszulce.
a jak dupą będę świecić to pech.
poza tym przy badaniach usg światło jest zgaszone, aby obraz był lepiej widoczny, więc się nic nie przejmuje.

sama pracuję w opiecę i tysiące gołych dup widziałam i mnie już nic nie rusza.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:09   #3057
Rockyyy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613193]Ja do gina zawsze idę w gaciach, od chyba września nie miałam założonej spódnicy.
Ale zwykle mam albo dłuższą bluzkę albo sweterek, jednak nie krępuję się jakoś specjalnie. Przecież gin zagląda do środka, więc pewnie widok zewnętrzny go nie rusza specjalnie :P

Jak chodziłam na NFZ, to był taki system: poczekalnia, potem taka mini-poczekalnia dla ok. 3 kobiet - i jedna w łazience się przebierała i wchodziła do gina np. w spódnicy. I zawsze się zastanawiałam, czy w tej łazience już ściąga się majtki, czy nie Jak tak - no to spoczko, ale potem się siedzi w spódnicy bez majtek (po wyjściu z gabinetu znów do łazienki i ubieranko), ale jak się nie rozbiera majtek to co, potem tylko te majtki rozebrać przy ginie i zostawić je na krześle? Dziwne i to i to. Czasami się nie przebierałam w tej łazience, tylko u gina ściągałam np. na szybko legginsy z majtami.

A teraz u gina rozbieram się u niego, za parawanem i siup od razu na fotel, a potem się ubieram i na USG przez brzuch. Ale zimą ja ZAWSZE ALE TO ZAWSZE noszę rajstopy pod spodniami, więc przyjeżdżam zawsze wcześniej, rozbieram te rajstopy w łazience, żeby już mieć tylko gatki i majtki :P I potem po wizycie - ubieranko.

Uff ale ja to jestem problematyczna [/QUOTE]
A ja mam najpierw badanie na fotelu a potem dalej na nim leże i na tymże fotelu mam usg
Stary 2013-03-06, 11:10   #3058
madi82
Zakorzenienie

Dotka a co Ty taka cichutka?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-06, 11:12   #3059
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A ja mam najpierw badanie na fotelu a potem dalej na nim leże i na tymże fotelu mam usg
Przez brzuch też na fotelu? Ja na fotelu miałam dowcipne, a teraz legam na leżance i nie umiem potem wstać z bólu
Stary 2013-03-06, 11:13   #3060
lachryma
Zakorzenienie

ja do gina zawsze idę w spodniach (jeansy, legginsy) plus jakaś tunika.
rozbieram się w osobnym pomieszczeniu i z tego pomieszczenia od razu na fotel. potem ubieranko i na usg przez brzuch.
jakbym miałam się wstydzić mojego cellulitu to bym chyba chodziła tam w sukience maxi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości