|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() Oby pomogło, choć od 2 godzin jest spoczko. Agatko, ciesz się tylko. Bo ja mam albo zaparcia albo takie akcje, jak wczorajsza/dzisiejsza. Tyle, że ja tak mam całe życie... W jakichś 75% na tle nerwowym :/ Muszę w końcu iść z tym do lekarza :/ Cytat:
|
||
|
|
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Hej
wczoraj się trochę załamałam w moczu wyszła mi glukoza 50 a przecież powinno być 0, bałam się że to cukrzyca ale krzywa wyszła dobrze na czczo 77 a po glukozie (2h) 86 więc nie wiem o co chodzi Krew nie za dobrze wychodzi na to, że mam anemię Panika trzymam za Was kciuki Perse mi też się zdarzały jednodniowe biegunki ale gin kazał się nie przejmować bo to nic groźnego tylko mówił, żeby dużo pić Agatko dopiero doczytałam o II kreseczkach, bardzo się cieszę i trzymam kciuki |
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pewnym czasie zawsze wracają tam, gdzie im najlepiej było znaczy, próbują wrócić ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610477]Hej ![]() A ja mam biegunkę. Ktoś przechodził w ciąży? Jakieś pomysły? Tylko ten jeden objaw, zero wymiotów, gorączki, bólu brzucha.[/QUOTE] Perse, ja miałam cały miesiąc w ciąży oczywiście, mnóstwo badań robiłam, lekarz się wkurzał, bo nie wiadomo skąd. Piłam smecte, bralam węgiel i pomagało a po pewnym czasie wracało. Okazało się, że winogrona mnie uczulały - nie mogłam ich jeść w ciąży. Jak tylko odstawiłam winogrona, skończyły się problemy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39611957]Kupiłam, zjadłam ![]() Oby pomogło, choć od 2 godzin jest spoczko. Agatko, ciesz się tylko. Bo ja mam albo zaparcia albo takie akcje, jak wczorajsza/dzisiejsza. Tyle, że ja tak mam całe życie... W jakichś 75% na tle nerwowym :/ Muszę w końcu iść z tym do lekarza :/ [/QUOTE] To możemy sobie rękę podać pewnie zespół jelita drażliwego czy jakoś tak to nazywają - w czasach studenckich, kiedy jeszcze młoda byłam, straszne się z tym umęczyłam. Później jakoś samo w krew mi weszło, że po co mi te nerwy i od jakiegoś czasu mam względny spokój ale współczuje Ci
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na początku ciąży też miałam biegunkę
I to jeszcze przypałętała się dzień przed wyjazdem do Paryża.A kilka dni wczesniej śmiałam się z męża, że to on ma objawy ciąży, niestety po 3 dniach biegunka przeszła na mnie
|
#395 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W każdym razie - mój gin mówi, że to taki znak czasów. Dieta, tryb życia i wszyscy mają problemy.
|
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki wózek:
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1347783251 (z pokoju znowu zrobił się grajdołek szukając tego załącznika natknęłam się na zdjęcia ubranek, które kupowałam na bieżąco Kamilkowi )
|
#397 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też mam takie zdjęcia. Głęboko ukryte, ale nie będę ich wyrzucać, bo to też jakaś pamiątka, znak, że on był... |
|
|
|
|
#398 |
|
Rozeznanie
|
Przepadłam...ale wróciłam
jeszcze Was znaleźć nie mogłam nowa cześć jużSzwagier miał zrobić "lekki" porządek w naszym komputerze, źle się dogadaliśmy i zrobił format... przepadły wszystkie zdjęcia Julka od urodzenia - w efekcie przepłakałam całą noc... poza tym wszystkie zapamiętane hasła, zakładki... Pani w szpitalu??? ![]() Agatko WIELKIE gratulacje!!! Czyli zasada się sprawdza -nowy wątek, nowa nadzieja Perse i ja już po połówkowym wczoraj bałam się strasznie... Łobuziątko nie ruszało się od rana...dopiero równo z przyłożeniem głowicy zasadziło porządnego kopa...dziś na szczęście szaleje od rana Koocur połówkowe można wykonać do 24tyg tak więc ok Inutil co do listy.................... ......................... ...................... wpiszesz i mnie?Wieka22,
|
|
#399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nie rodze. Byłam u gin na paciorku, we wtorek mam mieć dopiero wynik KTG mi nie zrobił bo wczoraj po herbacie z liści malin która ma wzmacniać skurcze, mi skurcze przeszły.... ale pije ją dalej bo jak mam mieć takie skurcze które nic nie dają to wole ich nie mieć, tym bardziej że rozwarcie się nie powiększyło. I mam się nie martwić że małego ściskąją bo znów mówił to samo że ma wody i nic mu się nie stanie... No nic zobaczymy co to będzie dalej... ide zaraz z mamą zamówić wózek ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39599129] A co u nas... Wszystko OK Wszystkie narządy OK, w główce OK, serduszko, żołądek, nerki, kręgosłup, kończyny, pępowina, wszystko dobrze. TP 18.07, więc w porządku. Waży 350 g i jest na 100000% chłopcem Widziałam buźkę, przepadłam...[/QUOTE]Bardzo się cięszę!!! masz jakieś zdjęciunio?? ![]() Cytat:
czyli coś się dzieje... ale nam idzie Pani.. miałyśmy razem wystartować raz dwa i po krzyku a tu się wlecze... i ani rodzimy ani nie rodzimy... ![]() Cytat:
Literka B wogole do mnie nie dociera i chyba ją wymaże ze słownika ![]() ja chce zacząć rodzić, w sensie żeby się coś działo.. ale że mam urodzić? Ja? No co wy, zwariowałyście ![]() Moje dziecie poprostu pojawi się w łozeczku bo przyniesie mi je bocian No właśnie one są bezbolesne, tylko upierdliwe. Chodze od 5 miesiąca ale teraz po odstawieniu fenoterolu potrafią być przez 4 godziny co minute. Żebra to już czuje na plecach takie mam zgniecione ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610477] A ja mam biegunkę. Ktoś przechodził w ciąży? Jakieś pomysły? Tylko ten jeden objaw, zero wymiotów, gorączki, bólu brzucha.[/QUOTE] U mnie smecta zadziałała odrazu
|
||
|
|
|
#400 |
|
Konto usunięte
|
Od 8 mam spokój
![]() Wieka Moje słoneczko. |
|
|
|
#401 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610477]A ja mam biegunkę. Ktoś przechodził w ciąży? Jakieś pomysły? Tylko ten jeden objaw, zero wymiotów, gorączki, bólu brzucha.[/QUOTE]
mi się zdarzały, ale szybko przechodziły. dopiero jakiś czas temu dopadło mnie na troszkę dłużej. nie brałam nic, w końcu przeszło po odstawieniu ciemnego chleba ze śliwkami (a przez parę dni było to jedyne pieczywo jakie jadłam) i nie pamiętam co jeszcze wtedy jadłam, ale trochę zmieniłam jedzenie i przeszło. Cytat:
Cytat:
![]() powodzenia z mebelkami ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
w sumie ja te mam zdjęcia tylko na komp.. długo na wynik czekasz, u mnie na 3 dzień były. |
|||
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613948]Moje słoneczko.[/QUOTE]
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki wiem że jeszcze wcześnie na objawy...poza większymi cyckami i wywalonym brzusiem objawów brak nawet cycki mnie za bardzo nie bolą....no lekko wieczorem jak cyckonosz ściągam....
Lunka wózek czadowy...podoba mi się... z resztą mnie się wszystkie podobają....
|
#404 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No, masz... Faceci... ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39610477] A ja mam biegunkę. Ktoś przechodził w ciąży? Jakieś pomysły? Tylko ten jeden objaw, zero wymiotów, gorączki, bólu brzucha.[/QUOTE] Uuu, nie zazdroszczę [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39611957] Agatko, ciesz się tylko. Bo ja mam albo zaparcia albo takie akcje, jak wczorajsza/dzisiejsza. Tyle, że ja tak mam całe życie... W jakichś 75% na tle nerwowym :/ Muszę w końcu iść z tym do lekarza :/ [/QUOTE] U mnie podobnie. W ciąży miałam raczej zaparcia, ale jak mnie ze dw razy pogoniło, to myślałam, że zejdę... Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!Cytat:
Ja, wchodząc w folder ze swoimi dokumentami i plikami, pierwsze co widzę, to folder "Ciąża"... Cytat:
![]() Mój ojciec też się kiedyś porządził (normalka...) i zaniósł kompa do serwisu, żeby go sformatowali. Poszło dużo mojej muzyki, zdjęć itp... ![]() Cytat:
Doczekasz? ![]() Może Mały Twój na brykę czeka ![]() Teraz Ci się macica tak wyćwiczy, że Ci poród pójdzie jak z płatka- zobaczysz! ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613948] Moje słoneczko.[/QUOTE] Ojej.... Monia, ale Młody ma jeszcze chwilkę ![]() Już niedługo, jeszcze troszeczkę... ![]() Chyba przesilenie wiosenne mi dokucza, bo od kilku dni jestem taka jakaś padnięta... Albo już się tak zasiedziałam, że nawet nicierobienie mnie już męczy...
|
|||||
|
|
|
#405 |
|
Rozeznanie
|
Na razie udało się odzyskać zdjęcia z kosza....więc mam cichą nadzieję, że da się coś jeszcze przywrócić...
![]() Trochę wywołaliśmy na szczęście...ale i tak wkurzona jestem... Nie zróbcie tego błędu co ja NIGDY ![]() Luna bo tą herbatkę się pije chyba na jakiś czas przed porodem a potem się ją odstawia...coś mi tak świta... ekspertem nie jestem, ale pamiętam,że kupiłam i nim się zabrałam za jej picie położna mi powiedziała, że już za późno![]() Perse słodka buzia A co do rewolucji brzusznych to ja co jakiś czas mam takie rzuty...takie jednodniowe...i z niczym ich nie mogę połączyć(tzn. znaleźć powodu) czyli smecta pomogła?
|
|
#406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Póki co wzięłam węgiel (na razie 3) i jest OK, ale wolę nie zapeszać. Jak coś zjem, to mnie ciśnie żołądek, ale za chwilę przechodzi. Jednak jestem taka głodna, że muszę :/ Zjadłam 2 kromki chleba i bułkę na dwie połówki. |
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie widzę, że ciężko się tutu wbić i za Wami nadążyć
biorąc pod uwagę, że nie siedzę tutaj codziennie )) Mam na imię Judyta, 24 lata. Była to ciąża nie planowana i na początku było mi bardzo trudno to zaakceptować. Z każdym dniem było jednak lepiej. Wszystko było wporzadku, brałam kwas foliowy i nagle lekki ból brzucha, brązowe plamienie po pół godziny plamienie z małymi "nitkami" krwi i okropny ból w podbrzuszu. Kiedy dotarłam do lekarza już było po wszystkim... |
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#409 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613948]Od 8 mam spokój ![]() Moje słoneczko.[/QUOTE] Piękne słoneczko Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po dodatkowej konsultacji. Za dwa dni zaczną rozważać wcześniejsze zakończenie ciąży.... Po zakończonej sterydoterapii... Ale nie gwałtownie
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#413 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co mogę wziąć przy karmieniu na przeziębienie? Bo cos mnie chyba łapie i wole szybko zadziałać. Czosnek i cebula raczej odpadają. czytałam, że prenalen i oscillococinum można, Próbowała któraś z Was?
Mały ma dodatkowo jakby łupież, chyba to ciemieniucha.Czym to smarować?
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39613948]Od 8 mam spokój
![]() Wieka Moje słoneczko.[/QUOTE] jaki Skarbuś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wierzę Ci! Napewno już jest tak wyrobiona, że raz dwa i mały będzie na świecie Cytat:
![]() Bo ta herbatka działa po ok 2 tyg ale nie przyspieszająco tylko że poród łatwiejszy bo macica bardziej ukrwiona. Ale przyśpieszyć może nawet jeden kubek, a mi kurczaki uspokaja skurcze ![]() dlatego jej nie wolno pić wcześniej bo może wywołać właśnie poród, lub # a ja nie chce ulżyć sobie w porodzie tylko chce żeby te skurcze były albo porządne albo żeby wogole ich nie było bo tylko mnie stresują ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39618433]Dziwne nazewnictwo, przecież Wy już jesteście donoszeni, więc teraz tylko wywołać, żeby matka się nie stresowała i już, 3 dni i do domku z Maleństwem
[/QUOTE]generalnie uważa się, że sztuczne wywoływanie porodu jest mniej korzystne i dużo lepiej jak się akcja skurczowa sama zacznie i wtedy ew ją podkręcić jak jest taka potrzeba... co nie znaczy, że fajnie jest siedzieć w szpitalu i czekać niewiadomo na co wiem co mówię u mnie czekali na jakieś skurcze i się nie doczekali ![]() chociaż jak wiadomo Wiki urodzony z cc "na zimno" bez grama skurcza i nic mu nie dolegało ani nie dolega
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
Wieka są w necie różne programy do odzyskiwania zdjęć,musisz poszukać bo dużo tego
|
|
|
|
#419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, to rozumiem, tylko że dla mnie to wcześniejsze zakończenie ciąży tak groźnie brzmi, jakby to był 30. tydzień. |
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tp porodu skacze. Z om mamy 15.03, dziś analizowali usg z 10 i 12 tc i uznali, ze 22.03
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

Krew nie za dobrze wychodzi na to, że mam anemię
... Okazalo sie ze zerwal ze swoja narzeczona... Pewnie bedzie sie przymilal 
po pewnym czasie zawsze wracają tam, gdzie im najlepiej było
znaczy, próbują wrócić
oczywiście, mnóstwo badań robiłam, lekarz się wkurzał, bo nie wiadomo skąd. Piłam smecte, bralam węgiel i pomagało a po pewnym czasie wracało. Okazało się, że winogrona mnie uczulały - nie mogłam ich jeść w ciąży. Jak tylko odstawiłam winogrona, skończyły się problemy

wpiszesz i mnie?

ekspertem nie jestem, ale pamiętam,że kupiłam i nim się zabrałam za jej picie położna mi powiedziała, że już za późno