|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Planowanie ciąży - staraniowy wątek zbiorczy!
Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- jezeli tak masz to kup sobie zel pomaga naprawde.i stosunek przyjemniejszy odrazu,po co sie meczyć Edytowane przez skrzat 84 Czas edycji: 2013-03-05 o 14:53 |
|
|
|
|
#3362 |
|
Raczkowanie
|
--------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------
jezeli tak masz to kup sobie zel pomaga naprawde.i stosunek przyjemniejszy odrazu,po co sie meczyć[/QUOTE] żelik już mamy.. po prostu zanim nie przepadam... z natury jestem straszliwą zrzędą martyna3030 - koniecznie daj znać jeśli będziesz sprawdzać!!! trzymam kciuki. |
|
|
|
#3363 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
martyna3030 - koniecznie daj znać jeśli będziesz sprawdzać!!! trzymam kciuki.[/QUOTE] hum...czasem trzeba go uzyć i przestac zrzedzić,taka twoja natura,ja bym wolała mieć sucho niz sie topić-bo tak własnie mam!cos sie zaczynam czuc zmeczona jakoś dziwnie od wczoraj bo ciagle bym spała-czyzby ta wiosna tak na mnie działała?albo owulacja haha Edytowane przez skrzat 84 Czas edycji: 2013-03-05 o 15:43 |
|
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
co słychac?jak mija poranek?u mnie super....słonecznie i pieknie
|
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak!!! ta pogoda wspaniale nastraja do wszystkiego
|
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie.
Wróciłam od gina, jestem okazem zdrowia - cytologia - grupa I, hormony też książkowo. Cykle idealne. W tamtym roku jak robiłam cyto miałam grupę II i stan zapalny - używałam tylko żel do higieny intymnej ziaji - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...obionowym.html jak widać bardzo mi pomógł Czy jednak to sprawa psychiki...
Edytowane przez maruda80 Czas edycji: 2013-03-06 o 13:10 |
|
|
|
#3367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() umów się na randkę ze swoim mężem (świece, kolacja, trochę winka na rozluźnienie), kup sobie nową bieliznę i może zadziała
|
|
#3368 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Dolaczam sie do watku, planuje zajsc w ciaze w tym roku. Dzisiaj bylam porobic sobie badania u ginekologa, miesiac temu odstawilam tabletki. Jestem strasznie podekscytowana Problem tylko w tym, ze moja ginekolog powiedziala ,ze powinnam sie zaczac juz teraz starac a ja chcialam zajsc w ciaze w wakacje, bo planuje to na rowni ze studiami tzn.urodzic tak przed przyszlymi wakacjami, odchowac do pazdziernika i pozniej na ostatnie polrocze podrzucac dziadkom na zjazdy weekendowe co 2tygodnie... Mam 26lat tabletki biore od 17roku zycia ,mam nieregularny okres (dlatego ciagle bralam tabletki) i to wlasnie przez ten okres powinnam zaczac juz teraz ,bo pozniej moge miec problemy podobno Mam sie kochac co 3dni ,zeby plemniki byly ruchliwe i nie robic tego dla dzidzi tylko przyjemnosci ,bo inaczej bedzie dupa. Slyszalam,ze szanse sie zwiekszaja na urodzenie dziewczynki kiedy kocha sie na 2-3dni przed owulacja, tylko ja nie wiem jak to obliczyc, zwlaszcza w przypadku nieregularnych krwawien...
kg: 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 Proszę o porady jak schudnąć na PW ![]() Chcę mieć dziecko - piękne i zdrowe ![]() <a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/277fb6c356917723091e8b36a 7cc42db" rel="nofollow" target="_blank">Mój suwaczek w portalu ŚlubneiWeselne.com.pl</a> |
|
|
|
#3369 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hej! witaj ![]() nie chce Cię stresować ale miesiąc temu kiedy postanowiliśmy działać też tak wszystko sobie obliczałam kiedy chcę zajść, kiedy urodzić ale życie weryfikuje, że nie zawsze można mieć to co się chce Zaczynam uczyć się pokory choć to dopiero jeden nieudany cykl i myślę, że nie ma co się tak nastawiać Aczkolwiek Tobie życzę powodzenia i fasolki przy pierwszej lepszej okazji oczywiście! Wydaje mi się, że 3 miesiące jednak powinno się zaczekać od odstawienia tabletek żeby organizm mógł się trochę "oczyścić". A wiesz o tym, że tak długie przyjmowanie tabletek anty jak u Ciebie sprzyja ciąży bliźniaczej?
|
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! dobrze dziękuję, wróciłam po pracy, trochę się przespałam a teraz sprzątam... okna już za mną teraz podłogi i łazienka- mam powera w takim słońcu!! to pierwsza wiosna w nowym mieszkaniu i już czuję, że będzie super- mieszkanie jest słoneczne, zawsze mi tego brakowało w poprzednich wynajmowanych. A jak u Ciebie??
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
dołączam do wątku ![]() Planujemy rozpocząć starania o dzidziusia od maja - póki co porobiłam wszystkie podstawowe badania i wyniki mam książkowe. Byłam u ginekologa i tu już trochę gorzej - jajeczko nie może się zagnieździć ze względu na wahania poziomu progesteronu - dostałam leki, które zacznę brać od następnego cyklu. Nie nastawiam się na szybkie rezultaty, co ma być to będzie
|
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3377 |
|
Zadomowienie
|
Hej
dalej mnie katar trzyma,chyba mam coś z zatokami ;/ męczy mnie to bardzo no ale co zrobić jakoś przeżyję ![]() A po za tym muszę się dziś wziąść za sprzątanie i popracować trochę ![]() A u Ciebie jak tam? Miłego dnia życzę
|
#3378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez skrzat 84 Czas edycji: 2013-03-07 o 09:09 |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Cieszcie się jeszcze wiosną bo zima idzie
U mnie powoli się okres kończy a powinnam go dostać dopiero za 3 dni Jestem taka rozdarta w sobie. Nie wiem czy iść do ginekologa czy nie. Chyba jeszcze poczekam może za wcześnie. W sumie byłby to 11 cykl starań ale po ciaży pozamacicznej dopiero 3 cykl. Co przyjde i powiem że nie mogę zajść w ciąże??? Sama nie wiem.
|
#3381 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3383 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia w starankach ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
Gratuluję dobrych wyników a Twój mąż się badał?
|
||
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dostałam duphaston i mam go brać od 16 do 25 dnia cyklu. Do tego oczywiście kwas foliowy, wit. B6. Gin. zabroniła mi korzystać z mikrofalówki /czego i tak nie robiłam/, kazała kłaść się spać jak najwcześniej, nie zarywać nocek, zdrowo jeść, korzystać z ruchu i niczym się nie przejmować. Powinnam łykać jeszcze jakieś witaminy?? Edytowane przez fifiorek Czas edycji: 2013-03-07 o 20:15 |
|
|
|
|
#3385 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie bardzo rozumiem jak z usg stwierdziła, że progesteron nie ok... Moja gin tylko na podst. wyników krwi wnioskowała. Masz też plamienia przed okresem? A mówiła o co chodzi z tą mikrofalówką? ja korzystam często. Jeśli chodzi o witaminy to ja biorę tylko Femibion Natal 1 Edytowane przez asienka85 Czas edycji: 2013-03-07 o 20:20 |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś u gina, po czyszczeniu się wszystko zagoiło, zrostów nie ma. Mamy poczekać do miesiączki i możemy się znowu starać.
|
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy czym powiedziała, że raczej nie są to jakieś wielkie odchylenia od normy.Później spytała właśnie o plamienia, które rzeczywiście mam kilka dni przed okresem, o ból piersi w trakcie okresu, o jego długość - tyle, że zanim jeszcze udzielałam pełnej odpowiedzi to ona już ją znała i mnie uprzedzała ![]() Po wypisaniu leków wypisała mi też skierowanie na hormony, przy czym zaznaczyła, żebym ich od razu nie robiła - jeżeli najbliższe miesiące starań nie przyniosą rezultatów to dopiero mam zrobić pełne badania i z nimi do niej wrócić. A na koniec dodała "będziesz kochanieńka w ciąży szybciej niż Ci się wydaje, nie martw się tylko bierz za robotę "Co do mikrofalówki to nie pytałam o co chodzi - stwierdziła tylko, żebym z niej absolutnie nie korzystała a najlepiej całkiem się jej pozbyła z domu - co będzie z korzyścią dla wszystkich domowników. Niedługo później u tej samej gin. była koleżanka i powiedziała, że w życiu nikt jej tak dokładnie nie zbadał i nie był tak rzeczowy,konkretny i zorientowany. Edytowane przez fifiorek Czas edycji: 2013-03-07 o 20:33 |
|
|
|
|
#3388 |
|
Przyczajenie
|
fifiorek - to trzymam kciuki żeby zaskoczyło od razu
tez brałam duphaston przez chyba 2 cykle i niestety bez rezultatu. Teraz nie biorę, bo inny lekarz stwierdził, że nie ma takiej potrzeby (miałam wyniki w normie, ale blisko dolnej granicy)
|
|
|
|
#3389 |
|
Rozeznanie
|
witajcie co tam u was?magduś,bystra,martyna i td...
|
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
6 dc.- zbieramy siły na owu:P a jak u Was'??
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:35.

Proszę o porady jak schudnąć na PW 

jakoś przeżyję