|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 12 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.12 |
|
2 | 4,00% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,00% |
| Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
25 | 50,00% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
8 | 16,00% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.12 |
|
5 | 10,00% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.12 |
|
6 | 12,00% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
a co na to rodzice?
|
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Mamy V-VI 2013
Cytat:
A i chciałam pochwalić Twojego mężula, ze ładnie po polsku mowi.. No byłam pod wrażeniem i nawet takie polski akcent mu się udaje w wielu wyrazach
|
|
|
|
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale lubię jogurty Cytat:
może wina światła i tego koloru włosów jak na dniach farbnę to wrzuce i poznacie ![]() ale dobrze wiedziec-peruka i jestem nie do rozpoznania :P |
||
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama, że tak powiem nigdy się mną nie interesowała, a tata to był tysiące km od domu, więc nic nie wiedział. Miałam tyle szczęścia, że sobie organizmu nie zmarnowałam przez to głupie zachowanie i tylko lekką anemię miałam. Człowiek młody to głupi jednak.....
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny prosze o pomoc
![]() kupuje właśnie butelki na all z aventu i nie wiem czy dokupić smoczki czy jak? czy smoczków powinno sie mieć więcej bo sie szybciej zuzyją czy wystarczy jak bede mieć te z butelkami tylko? i chya będą ewentualnie pasować do każdej butelki z aventu prawda???? |
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
poznałaś?
cholera..miięsko miałam robić! wpadnę do Was w przerwie w smażeniu
|
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki grubas? Ja tu grubasa nie widzę..... Ładnie wyglądasz!
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i smoczek 0+ stwierdzilam, że jak będzie potrzeba to się dokupi.. |
|
|
|
|
#671 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ze mnie się mąż śmieje, że mała taka ruchliwa w brzuchu pewnie przeze mnie, bo on rzekomo kanapowiec, taaa tez mi kanapowiec, ale na kogos trzeba będzie winę zwalić za kipiące energię dzieckoCytat:
|
||
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cudny brzuch
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieję, że się wyrobię i odpocznę jeszcze w ostatnich tyg. choć jeszcze przez trwającą budowę, wątpię ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- duży brzunio, ale tylko on
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze tylko przepiorę koszule, ręczniki wybiorę jakieś ciemniejsze, dokupię klapki, przyszykuję ciuszki dla małego i te rzeczy, które mogą leżeć już chyba wszystkie mam
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak musiałam w ciąży 1 lub 2 dni spędzić w domu bez wychodzenia to od razu byłam chora, depresja, smutek, no człowiek nie do życia... ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- niestety lista załatwień jest niekończąca.. a Tż od rana do nocy nie ma w domu, po pracy od razu na budowę, później trening, ehhhhhh odpoczniemy po porodzie ![]()
|
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze wszystko ok.Cytat:
![]() marchewka - dziekuje za streszczenie malucha! pierwsza pomoc zapisze...a co do mleka, to dla mnie temat-kosmos. na polkach jest tego tyle, ze ciezko bedzie wybrac jakie. licze na to, ze szpital i polozna cos podpowiedza. wrocilam z maratonu lekarsko-zusowego. udalo mi sie namierzyc mojego doktorka na dyzurze, wiec wszystko sprawnie poszlo. poczekalam tylko, bo akurat dostal wezwanie na blok, wiec musial pedzic, ale L4 jest, zaswiadczenie z zusu tez. jestem przygotowana do jutrzejszej wizyty :P i chyba mnie juz nic nie zaskoczy. odebralam wyniki morfologii i dalej wszystko leci w dol |
||
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wywaliłam się..jestem gruba,niezdarna i poleciałam na kolana,rece.. boli ![]() oczywiście musiałam się poryczeć bo się wystraszyłam ale Zuzanna się nie przejęła więc jest ok... kotletki zrobione..cholera,jednak se rozlatują tak podejrzewałam..ale smak cudny z tą musztardą.. i dosypałam przyprawki chili con carne do smaku ![]() zobaczymy jak tżtowi posmakuje...za jakąś godzinkę będzie.. |
|
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie sie wydawalo, ze takie specjalizacje to tylko starzy dziadkowie z wiedza gromadzona przez wieki ![]() Cytat:
Axella - poczekaj z wozkiem dostaniesz becikowe i sobie kupisz. a fotelik na wyjscie ze szpitala pozycz od jakiejs kolezanki
|
||
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
a Dziekuje za kciukasy laseczkii
Can Michas gigant szok jaki wielki Axela wygladasz pueknie ja to grubaska ty laska z brzusiem pieknie Co di lekarki to ja jestem pod opieka patologi ciazy i tam jaki lekarz jest taki przyjmuje i witay sie q rozpoczetym 31 tc
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
DZIŚ 6 marca... a 6maja.... ![]() 2miesiące mi zostały
|
||
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wspaniala staruszka! teraz musisz jej jakis fajny prezent zorganizowac razem z dzidziusiem ![]() Axella - uszkodzony to moze byc sudocream u mnie tez kopertka byla potargana i krem caly na wierzchu. listonosz 3 razy pytal czy na pewno odbieram i zebym sprawdzila czy wszystko w srodku jest
|
|
|
|
|
#682 |
|
Rozeznanie
|
axella, jak ty pięknie wyglądasz! szukałam tego zdjęcia i spodziewałam się po tych wszystkich Twoich opowieściach znaleźć taką dziewczynę 'przy sobie' a tu nie widzę nic prócz brzucha!!!
I zapytam bo wiem, że się dowiadywałaś. Wzięłam dziś l4, jestem przedsiębiorcą więc sama opłacam wszystkie składki - jednak do niedawna byłam na tym ulgowym ZUSie dla nowych przedsiębiorców - coś chyba jak Ty jeśli dobrze pamiętam I moje pytanie, ile my właściwie z ZUSU o ile w ogóle dostaniemy?![]() Lecę do apteki po receptę - mam vis a vis domu - i wracam nadrabiać cały dzień bez Was
|
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie w sam raz na poglukozowy obiad mąż z pracy wskoczył na chwilę i też zeziarł parę sztuk. stwierdził, że dobre ![]() Cytat:
niedługo zostanę sama bezłóżeczkowa Cytat:
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ile z zusu ale na l4 czy na macierzynskim? |
||
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
No i znowu mam sporo do nadrobienia
Właśnie wróciłam z wizyty ![]() Gin mnie dzisiaj zaskoczył, pierwszy raz nie spodobała mu się moja szyjka.. podczas badania na samolocie stwierdził, że szyjka jest miękka zrobił mi usg dopochwowe, zmierzył szyjkę i niby się skróciła, ale długość jest nadal ok później zrobił usg przez brzuszek i podglądaliśmy Wiktorka, serduszko bije ładnie, jest już położony główkowo ![]() teraz kwestia czy nie zachce mu się fikołka i znowu się nie przekręci ![]() waży już prawie 1,5 kg i jest dosyć duży jak na swój wiek Ta informacja mnie zdziwiła, bo ostatnio bardziej pilnuję diety i już się tak nie objadam słodyczami, widocznie dzieciątko rośnie swoim tempem i to co jemy nie ma aż takiego wpływu na jego gabaryty ![]() za jakieś 3 tygodnie mam się umówić na bardziej szczegółowe USG 3D a na kolejną wizytę kontrolną do niego mam przyjść aż 12.02.2013 zaniepokoiły go te moje bóle kręgosłupa i mówi żebym ich nie bagatelizowała, że to może być też objaw skurczy, żebym kontrolowała czy przy tych bólach nie stawia mi się macica.. Ogólnie wizyta udana, wszystko ok, Wiktorek nasz kochany coś sobie przeżuwał albo do nas gadał, bo ruszał usteczkami teraz lecę troszkę podczytać co tu się działo a powiedzcie mi jeszcze w jakim okresie wykonuje się to ostatnie takie bardziej szczegółowe USG ? od 30 do 34 tygodnia ?? |
|
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękowac
|
|
|
|
|
#689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że miałaś to szczęście, bo dieta zabójczaCytat:
![]() Cytat:
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

a co na to rodzice?

Ale ja nie biorę żadnego kompleksu witamin. Krew mam dobrą, więc nie potrzebuję. Poza DHA biore magnez (no i leki rozkurczowe). Ale w zasadzie tego DHA też pewnie nie muszę bo orzechy albo rybę (albo i jedno i drugie) wcinam codziennie 

jak na dniach farbnę to wrzuce i poznacie 
07.07.2012