|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Dziś to mogę przypuszczać, że ogromny kac przez kolejne 2 dni w małżeństwie
![]() Ja przez pierwszy tydzień pewnie będę w szoku i będę chciała do mamy
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-06 o 16:07 |
|
|
|
#872 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#873 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#874 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najwyżej będziemy się tu wspierać nawzajem
|
|
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie mam zamiaru tak mowic
pewnie bede po imieniu mowic, tak zreszta mi juz dawno kazala, ale nie umiem sie przelamac |
|
|
|
#876 |
|
Rozeznanie
|
Moja przyszła teściowa to nawet zapowiedziała (w sumie to nie mi, a swojemu przyszłemu zięciowi), że jak ma do niej mówić "teściowo", to już lepiej niech mówi "proszę pani", bo Jej się określenie "teściowa" nie podoba. A przyszły zięć powiedział na to, że w takiej sytuacji poczeka aż pojawią się dzieci i będzie mówić "babcia", a ona na to, że babcią będzie dla jego dzieci a nie dla niego. Także albo "mamo" albo "proszę pani"
![]() Ten przyszły zięć to taki maminsynek jest i nie wyobraża sobie mówić mamo do nikogo innego, tylko do własnej matki więc pozostaje mu "proszę pani". W sumie to na początku pewnie będzie dziwnie się przestawić... |
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak trochę głupio jak będę tżtowi narzekać na jego mamę a bratowa tż nie zawsze będzie miała czas mnie wysłuchać, tylko ona więcej na nią nadaje bo jej nie lubi, ja nie mogę tego powiedzieć, ma swoje dziwne zagrania ale....nie lubię?? to za mocne słowo. Czasami nie rozumie... tak bym to określiła ![]() Ja czasami mówię do przyszłych teściów bezosobowo np. jak chcecie to pojadę... Ale nie uważam żeby mi było jakoś ciężko mówić mamo. Tż zaśmiał się że do mojej mamy będzie mówił teściowo i jak teściowa to usłyszała to dała mu reprymendę, że to też będzie jego mama i jak ona usłyszy ,ze on do mojej mamy mówi teściowo to sobie z nim pogada Czasami fajnie jak stoi po mojej stronie ale czasami jak coś walnie to ino usiąść i płakać Bratowa tż powiedziała że ona jej na pewno mamo nie powie a są około 3 lata po ślubie mówi do niej jak do koleżanki bez imienia bez mamo bez per pani.
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-06 o 16:29 |
|
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#879 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
każdy ma jakieś wady, nie ma ludzi idealnych... mam nadzieję, że będę potrafiła się z teściową dogadać. Jak na razie nie miałam z nią żadnych niemiłych sytuacji, ani kłótni czy sprzeczek. Wiadomo teraz jestem tam mniej więcej co tydzień, później będę codziennie, to też zmienia postać rzeczy, ale mam nadzieję, że mimo wszystko będzie dobrze. Też mi się wydaje, że raczej większego problemu nie będę miała, żeby mówić do rodziców Tż "mamo, tato" ale okaże się jak to będzie w praktyce. Już teraz czasem jak jestem u Tż i zwracając się do niego mówię np. " bo mama kazała żebyś coś tam zrobił" oswajam się hehe
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-03-06 o 16:33 |
|
|
|
|
#880 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od teściów tylko wymagam tego żeby się nie wtrącali między mnie a tż i nie negowali naszych decyzji i będzie jak w bajce A resztę da się jakoś ułożyć
|
|
#882 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja najbardziej się cieszę, że babcia tż zostanie moją babcią
babcie jedną mam oddaloną ode mnie o 100km jeszcze chora na dwubiegunowe rozdwojenie jaźni więc z nią czasami są jazdy, zachowuje sie jak wariatka. A moja kochana druga babcia już nie żyje a mieszkała za Warszawą a ja na śląsku więc rzadko ją widziałam. A babcie tż będę miała od nas z jakieś 10 km
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-06 o 16:40 |
|
|
|
#884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czego Ci życzę, oczywiście
|
|
|
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
Ja ze do u TŻ w rodzinie jestem już przyswojona, ciocie to są ciocie, babcia to babcia, tylko teściowie na pan/pani i tylko oni mnie/naszego związku nie akceptują. Nie wyobrażam sobie mówić do nich mamo/tata, a po imieniu na pewno mi nie zaproponują (a tak byłoby mi najłatwiej).
|
#886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-03-06 o 16:46 |
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to Anna Mucha napisała na swoim blogu "mama mnie źle wychowała" ![]() aneczka25057 chyba to jest tak jak piszesz. Mam podobnie jak dzieci, które wychowują się bez np. ojca i do każdego wujka lgną. Zawsze zazdrościłam dzieciom, które miały blisko babcie. Pamiętam że za dziecka jeździłyśmy do babci na wakacje i zawsze po nas ryczała jak wchodziłyśmy na strych więc musiałyśmy to robić w tajemnicy przed nią. Z dziadkiem jeździłyśmy na pole w okresie żniw, z babcią o 5 rano do stajni chodziłyśmy. Wakacje sie kończyły i znowu daleko dziadki były
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama Nasze szczęście jest juz z nami Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-03-06 o 16:52 |
|
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#891 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczęta będę żyć
![]() ane3kaa powodzenia ! ![]() kulbensikowa gratuluję ! ![]() misiadelko współczuję ! mój Tż jak to usłyszał.. krew go zalała marzy mu się 'betka' i nie wie jaki przygłup mógłby porysować taki samochód..w sumie jaki by nie był maluch czy ferrari, to po jakiego kijka ktoś robi takie rzeczy ? KaEs mam nadzieję, że się mylisz i będzie piękna pogoda ![]() odnośnie zostawiania otwartego samochodu to mój Tż ma zwyczaj zostawiania dodatkowo kluczyków w stacyjce vixena ja też chcę mieć z białego złota, a Tż koniecznie z żółtego i też chciałam, żeby obrączki były identyczne i tylko różniły się kolorem. Ewentualnie ja będę miała z białego złota z żółtą niteczką dookoła, a Tż odwrotnie zobaczymy czy jest duża różnica w cenie ![]() ja też nie wiem jak mi przez gardło przejdzie 'mama' do teściowej, czy 'tata' do teścia.. chyba będę z przymrużeniem oka mówić mamusia i tatuś chłopak siostry Tżta tak do nich mówi w żartach, więc może ja się 'dokleję' ![]() ja się cieszę, że przejmę dwóch dziadków, bo nie mam żadnego Bardzo kochany jest ten co mieszka u Tż poczucie humoru go nie opuszcza choć ma 88 lat
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po półtoradniowej przerwie, po której jetem w tyle o jakieś 16 stron wątku...
ane3kaa powodzenia podczas rozmowy z Tżem, nie daj się, bądź silna! misiadelko masakra... nie wiem co tych ludzi tak ęce świerzbią... Zazdroszczą czy co? ![]() Dziewczyny miałam dziś koszmar ślubny! Śniło mi sie, że miałam ubraną WEŁNIANĄ białą suknie ślubną (i myślałam sobie, kurcze, ta suknia w sumie nie jest jednak tą najpiękniejszą, że też czemu nie mierzyłam żadnej innej A największym absurdem tego snu było to, że ślub miał być zimą i na dworze było ciemno, gdy w koncu, spoźnieni dojechaliśmy pod kościół. Ja zdyszana, tż też- wchodzimy do kościoła, a tm ksiadz czeka i mówi, że ślubu nie będzie, bo się spóźnilismy - i tak mój sen sie skończył.. strasznyyy...
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakos to jeszcze tak do mnie nie dociera
|
|
|
|
|
#894 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja z kolei z teściami mam bardzo słaby kontakt, bo mój TŻ ze swoją rodzinką generalnie na bakier troche jest, ale wiem, że mnie lubią, a to najważniejsze ![]() co do obrączek to ja chciałam białe złoto, ale TŻ powiedział, że żadnego białego złota, bo "złote złoto" jak to mówicie da nam babcia, bo każdy z jej wnuków dostaje jak ślub bierze, więc wyjścia nie mam, mimo że zaręczynowy z białego ale postawiłam warunek, że skoro ma być z żółtego złota, to muszą być na niej (mojej obrączce) brylanty
|
|
#895 |
|
BAN stały
|
TŻ był na policji, siedzial trzy godziny, najpierw palant mówił, że nie warto składać, bo mała szkodliwość, szkoda czasu, potem przyszła babka jak się okazało też właścicielka betki i powiedziała, że choć jej auto ma 25 lat to też by nie odpuściła, porobiła zdjęcia, wyceniła na 1500 zł (jest zdarte aż do blachy i reflektor uszkodzony) i okazało się, że gdzieś tam jest kamera, ale oni tak nie chcą dać materiału (bo to nie monitoring miejski tylko przy jakimś budynku) i trzeba z nakazem jechać żeby udostępnili zapis z monitoringu. Oby jutro jeszcze był, bo np. u nas na osiedlu nagrywa tylko jakiś czas a potem się kasuje
, spisała zeznania i będą szukali pajaca... ale nie oszukujmy się, nie liczymy na jakiś cud...No. Napiłam się piwa i już mi lepiej (jeszcze w międzyczasie mama zadzwoniła i dobila mnie już dziś trzecią ch*ową informacją, także już teraz się tylko śmieję ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Co dzisiaj z tymi koszmarami ? Ja bede mówić mamo/tato do teściów mimo wszystko dla TŻta to zrobię
|
|
|
|
#896 |
|
Zadomowienie
|
misiadelko w takim razie powodzenia, Tż ma nadzieje, że znajdziecie tego debila
kazał mu urwać głowę ![]() Kamilka ja też staram się do cioci Tż mówić bezosobowo, bo kazała mi nazywać się ciocią, a mi ciężko więc np. chcąc zapytać, czy chce herbatę, stoję i patrzę na nią i chrząkam i chrząkam, aż wreszcie spojrzy na mnie a ja mogę zapytać ' herbatkii? ' ![]() mi koszmary śniły się od niedzieli do wczoraj, dziś wolne, ale może dlatego, że spałam tylko 3 h ciekawe co dziś w nocy mi się przyśni :P
Edytowane przez karoolecka Czas edycji: 2013-03-06 o 17:39 |
|
|
|
#897 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
w pracy zaczął się zapierdziel, więc nie miałam jak do Was zaglądnąć... widzę, że mam sporo do nadrobienia ogólnie u mnie nic nowego, nadal nie zaczęłam pisać pracy licencjackiej Cytat:
my jakieś pół roku po ślubie będziemy jeszcze mieszkać z moimi rodzicami, więc w moim przypadku to odpada ale też będę w dużym szoku jako ŻONA co do teściów to ja raczej w ogóle nie będę do nich mówić, bo kontaktu prawie wcale nie mamy ![]() Cytat:
Super ![]() Cytat:
mnie się na razie tylko raz śnił nasz ślub, ale to w sumie jakiś czas temu i nic strasznego ![]() misiadelko co za masakra
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w stacyjce albo w drzwiach ![]() A odnośnie zwracania się do teściów, to mi tego nie mówili, ale kiedyś jak byłam w łazience to słyszałam rozmowę TŻ-ta rodziców. Jego mama mówiła, że ona by bardzo chciała żebym po ślubie mówiła do niej "mamo", że może jest staroświecka, ale nie chciałaby żebym mówiła np po imieniu Właśnie wróciłam ze spacerku Tyle się nagadałyśmy że aż się zmęczyłam
|
|
|
|
|
#900 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mój TŻ powiedział, że jakby go dorwał, to by mu jajka ukręcił Oglądam na Wedding TV wesele i dziewczyna z zespołu tak pieje ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Ja też zostawiam wiecznie otwarte drzwi, ale nikt na mojego już pełnoletniego gratka nie patrzy nawet |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.

Co do koloru nie będziemy mieli problemu.

Najwyżej będziemy się tu wspierać nawzajem
bo tak trochę głupio jak będę tżtowi narzekać na jego mamę

ale postawiłam warunek, że skoro ma być z żółtego złota, to muszą być na niej (mojej obrączce) brylanty